|
بیش از ۹۰ درصد جمعیت استان تهران در پهنههای حادثهخیز مستقرند
دبیرکل جمعیت هلالاحمر گفت: بیش از ۹۰ درصد جمعیت استان تهران در پهنههای حادثهخیز از جمله مناطق زلزلهخیز مستقر هستند. یعقوب سلیمانی بیان کرد: یکی از بسترها و برنامههایی که میتواند در راستای پیشگیری و بازدارندگی در کنار سایر ارکان از جمله مهارت، آموزش و حضور مردم، مؤثر باشد توجه به نیازها و ضروریات ساختار سازمانی - تشکیلاتی هلالاحمر است.
ارسال به دوستان
50 شهر در نقشه کرونایی کشور با شیوع ویروس جهشیافته، قرمز و نارنجی شدند؛ واکسیناسیون تکمیل شود، 2 دوز واکسن 10 درصد ایمنی دارد
پیکار اُ میکرون در پیک ششم
بیماری «کووید-19» با شیوع گسترده سویه اُمیکرون طی کمتر از یک هفته 46 شهر کشور را به رنگ قرمز و نارنجی کرونایی درآورد تا پیک ششم این بیماری در کشور رسما آغاز شود. به گزارش «وطنامروز»، اُمیکرون به دلیل برخورداری از قدرت سرایتپذیری بسیار بالا رشد تصاعدی دارد، طوری که فقط طی 24 ساعت حدود 17 هزار نفر از هموطنانمان به این بیماری مبتلا شدهاند؛ بیماریای که تهدیدکننده سلامت جامعه است و افرادی که از تزریق واکسن کرونا خودداری میکنند و همچنین کسانی که واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند، در کنار افراد مسن و افراد دارای بیماری زمینهای در تیررس این بیماری قرار دارند.
طبق اظهارات مسؤولان بهداشتی، تزریق 2 دوز واکسن کرونا فقط تا 10 درصد میتواند ایمنی در مقابل اُمیکرون ایجاد کند، بنابراین افرادی که تاکنون واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند باید بیدرنگ برای تزریق دوز سوم اقدام کنند.
از طرفی با توجه به ورود کشور به پیک ششم بیماری «کووید-19» و افزایش میزان بستریها، این احتمال وجود دارد که در صورت بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم تکمیل واکسیناسیون تا 2 هفته آینده، موج بیماری سراسر کشور را فرا گیرد و روزهای تلخ کرونایی پاییز بار دیگر تکرار شود؛ سویه غالبی که هر چند نسبت به سویه دلتا خطر مرگ خفیفتری دارد اما با توجه به بازگشایی مدارس، دانشگاهها، تالارها، سینما و مراکز آموزشی و... این احتمال وجود دارد که در صورت شیوع گسترده، آمار مرگومیر ناشی از آن نیز در کشور به سمت ۳ رقمی شدن برود.
* تعداد شهرهای قرمز کرونایی افزایش یافت
تعداد شهرستانهای قرمز و نارنجی در نقشه کرونایی کشور رو به افزایش است. هفته گذشته تنها شهرستان اردکان در استان یزد در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشت و حالا با گذشت ۲ روز علاوه بر اردکان، قم، کاشان و 4 شهرستان دیگر هم در وضعیت قرمز و تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و ۳۹ شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی قرار گرفتند. کاشان (اصفهان)، فردوس (خراسان جنوبی)، قم (قم)، ابرکوه، اردکان، خاتم و مهریز (یزد) در وضعیت قرمز قرار گرفتند. همچنین اصفهان (اصفهان)، بوشهر، تنگستان، دشتستان، گناوه (بوشهر)، پاکدشت، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک، ملارد، ورامین (تهران)، سامان (چهارمحالوبختیاری)، بینالود، تربت حیدریه، مشهد (خراسان رضوی)، ایرانشهر (سیستانوبلوچستان)، شیراز، کوار، گراش (فارس)، انار، جیرفت، رفسنجان، زرند، سیرجان، کرمان (کرمان)، لاهیجان (گیلان)، خرمآباد (لرستان)، رامسر، سوادکوه (مازندران)، اراک، ساوه (مرکزی)، بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک (هرمزگان)، بهاباد، تفت، میبد و یزد (یزد) در وضعیت نارنجی قرار گرفتند. در حال حاضر، ۲۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۸۱ شهرستان نیز آبیرنگ هستند. با غالب شدن سویه اُمیکرون در کشور و شروع پیک ششم، پیشبینی میشود که روند تغییر رنگ نقشه کرونایی کشور از رنگهای آبی و زرد به نارنجی و قرمز افزایش یابد.
* ۱۶۷۵۷ مبتلا و ۲۳ فوتی جدید
آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» با سویه غالب اُمیکرون روند رو به رشدی دارد به طوری که فقط طی 24 ساعت حدود 17 هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶هزار و ۷۵۷ بیمار مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۲۳ بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه، ۱۶ هزار و ۷۵۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۹۹۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۲۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۳۵۶ نفر برسد. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۵ هزار و ۴۱۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین یکهزار و ۳۲۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۸۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. همچنین بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته (جمعه) ۲۹۸ هزار و ۵۹۹ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. بر اساس این اعلام، تاکنون ۶۰ میلیون و ۶۱۸ هزار و ۶۱۲ نفر دوز اول، ۵۳ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۶ نفر دوز دوم و ۱۶ میلیون و ۱۷۵ هزار و ۷۶۸ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۳۰ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۳۸۶ دوز رسیده است.
همچنین رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: آمار بیماران کرونا حکایت از ورود به فاز افزایشی دارد. ابراهیم قادری با عنوان این مطلب که اکنون در فاز تصاعدی بیماری «کووید-۱۹» قرار گرفتهایم، ادامه داد: البته در ابتدای این فاز هستیم و در طول هفتههای آینده احتمالا تعداد بسیار زیادی از افراد بیمار خواهند شد و به سمت پیک دیگری از بیماری میرویم؛ اکنون در فاز تصاعدی پیک ششم هستیم. وی افزود: زمانی که تعداد شناسایی بیماران سرپایی افزایش یابد، پس از یک تا ۲ هفته آمار بیماران بستری نیز بالا میرود و متأسفانه بعد از آن شاهد افزایش آمار فوتیها خواهیم بود. چون تعداد موارد سرپایی بیشتر شده است، نباید این ویروس را دستکم گرفت. رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: افراد میانسال و کسانی که بیماریهای مزمن زمینهای دارند، در معرض این بیماری قرار دارند. وی افزود: مردم باید بیشتر مراقبت کرده و بدانند تزریق دوز سوم واکسن و استفاده از داروهایی که پزشکان تجویز میکنند ضروری است، حتی اگر داروهای سادهای باشند.
* امکانات دارویی و بیمارستانی فراهم شود
از آنجایی که سویه جدید بیماری «کووید-19» با نام اُمیکرون اکنون سویه غالب در کشور است، بنابراین مردم و مسؤولان برای عبور از موج جدید این بیماری اقدامات لازم را در راستای توجه به خودمراقبتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهکار گیرند. دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت این بیماری در کشور گفت: با توجه به شکلگیری پیک ششم با سویه اُمیکرون، اتخاذ سیاستهایی برای تامین دارو و تخت در بیمارستانها اهمیت زیادی دارد. دکتر سیداحمد طباطبایی درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان زیر ۱۲ سال گفت: تایید این موضوع از سوی کمیته علمی حدود ۳ هفته قبل صورت گرفت و به وزارت بهداشت اعلام کردیم انجام واکسیناسیون در این گروه سنی خوب است. پیشنهاد تزریق واکسن به این گروه سنی قویا توسط کمیته علمی تایید شده است. وی افزود: این تایید با استناد به واکسیناسیون سایر کشورها که کار را با تزریق واکسنهای غیر MRNA آغاز کردهاند صورت گرفته است. آنچه برای واکسیناسیون این گروه از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد تایید است، واکسنهای MRNA است ولی چون ما به این نوع واکسنها دسترسی نداریم باید براساس مطالعه و شواهد سایر کشورها اقدام کنیم که مشخص شد واکسنهای سوبرانا (پاستوکووک) و سینوفارم موثر هستند. معمولا خانوادهها نگران عوارض واکسنها هستند که به نظر نمیرسد عوارضی داشته باشند. در مقایسه با وضعیت ابتلای کودکان به کرونا، تزریق واکسن جای نگرانی ندارد و توانایی پیشگیری داشته و میتواند میزان مرگومیر و عوارض شدید را کنترل کند. طباطبایی ادامه داد: با توجه به تصمیمگیری برای از سرگیری و راهاندازی فعالیتهای اجتماعی از جمله شرکت در مدارس و مجامع باید شرایط ایمنی برای افراد ایجاد شود. شاید کودکان مبتلا به «کووید-19» علائم شدیدی تجربه نکنند اما میتوانند به عنوان ناقلان فعال در جامعه حضور داشته باشند و کانونهایی برای انتقال بیماری به بزرگسالان باشند.
وی با اشاره به اینکه طی روزهای آتی، شیوع بیماری بیشتر خواهد شد، اظهار کرد: دستورالعملهای کشوری حاکی از بازگشایی مدارس است و... اما مطابق دستورالعملها، زیرساختهای لازم فراهم نشده است. طباطبایی افزود: بیماری اُمیکرون در کودکان مقداری بیشتر است، زیرا بزرگسالان به دلیل انجام واکسیناسیون یا به بیماری مبتلا نمیشوند یا حالتی خفیف از آن را تجربه میکنند. وی با اشاره به ورود به پیک ششم کرونا تصریح کرد: سویه غالب اکنون اُمیکرون است که بیماری شدیدی نخواهد داشت اما چون تعداد بیماران زیاد است ممکن است با مسائلی مانند کمبود دارو مواجه شویم که لازم است مراکز درمانی، دانشگاهها و بیمارستانها ملزومات مورد نیاز را تامین کنند.
***
وزیر بهداشت: وارد ششم شدیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی توئیتری با اشاره به افزایش موارد بستری و سرپایی، از ورود کشور به پیک ششم کرونا خبر داد. بهرام عیناللهی نوشت: متاسفانه با افزایش موارد بستری و سرپایی باید اعلام کنیم عملا وارد پیک ششم شدهایم. وی اضافه کرد: توصیه اکید و حتی خواهش ما رعایت همان راهکارهای ساده اما مهم و حیاتی است؛ استفاده صحیح از ماسک، رعایت شیوهنامههای بهداشتی و تزریق واکسن بویژه دوز سوم.
***
۲ دوز واکسن فقط ۱۰ درصد ایمنی در مقابل اُمیکرون ایجاد میکند
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با توجه به گسترش سویه اُمیکرون، نگرانی از افزایش موارد بستری و ایجاد پیک جدید در هفتههای آینده وجود دارد.
سعید کریمی با اشاره به اینکه پیک سویه اُمیکرون در حال افزایش است، افزود: سرایت این سویه شدید بوده و بیمارستانهای کشور ضمن آمادگی کامل، باید دستگاههای اکسیژن، (ونتیلاتور) و همچنین دارو به میزان کافی در دسترس داشته باشند.
وی تصریح کرد: تنها نگرانی ما رعایت نشدن دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم است و اگر شرایط بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی بدین منوال ادامه یابد در هفتههای آتی شاهد افزایش آمار بستری و مرگومیرها خواهیم بود.
کریمی بر لزوم اهتمام مردم به واکسیناسیون تأکید کرد و ادامه داد: مقاومت در برابر اُمیکرون با تزریق دوز اول و دوم فقط ۱۰ درصد است اما دوز سوم سبب میشود تا مقاومت در برابر این سویه به ۸۰ درصد برسد.
***
تغییر وضعیت بیمارستانها با شیوع اُمیکرون
مشاور اجرایی معاون درمان وزارت بهداشت، بر ضرورت آمادگی سیستم درمانی کشور برای مقابله با گسترش سویه اُمیکرون تاکید کرد. محمدمهدی فروزانفر با اشاره به اینکه در سویه اُمیکرون بیشتر مراجعات به صورت سرپایی است، گفت: با توجه به ذات این سویه و سرایتپذیری بالا، ممکن است با افزایش تعداد مبتلایان، تعداد موارد منجر به بستری نیز افزایش یابد لذا سیستم درمانی کشور باید در مقابله با گسترش این سویه آمادگی کامل داشته باشد. وی افزود: با توجه به روند ابتلای بیماران به سویه اُمیکرون در جهان، لازم است ظرفیت و امکان پذیرش بیماران در سرویسهای سرپایی از جمله درمانگاهها، کلینیکها و اورژانس که احتمالا با افزایش تعداد بیماران مواجه خواهند شد، توسعه یابد. فروزانفر افزود: اُمیکرون برای گروههای آسیبپذیر و افرادی که واکسن نزدهاند بسیار خطرناک است از این رو شیوهنامههای بهداشتی در این گروهها باید بشدت رعایت شود. وی درپایان اظهار کرد: گسترش اُمیکرون احتمالا منجر به ابتلای کودکان خواهد شد. بخشهای اطفال در مراکز درمانی نیز باید آمادگی کامل جهت پذیرش کودکان مبتلا را داشته باشند.
ارسال به دوستان
نوشهر با 50 میلیمتر رکورددار بارشهای آخر هفته بود
سامانه خوش یمن
هفتمین روز بهمنماه برای بسیاری از هموطنان خوشیمن بود؛ چرا که استقرار سامانه کمفشار زمستانی بر آسمان کشور هوای 16 استان را برفی و بارانی کرد.
بارش برف، باران و رعد و برق که از شامگاه چهارشنبه در نیمه غربی کشور آغاز شده بود، صبح پنجشنبه با کولاک و برف و وزش باد همراه شد به طوری که استانهای خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، لرستان، اصفهان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، زنجان، اردبیل، گیلان، کرمانشاه و ارتفاعات قزوین، البرز، تهران، سمنان و مازندران را تحت تاثیر کولاک برف، یخبندان و سوز زمستانی قرار داد. این بارشها و تغییر دما، سبب وقوع بهمن، ریزش سنگ، لغزندگی جادهها و کاهش دید و در نتیجه مسدود شدن جادههای مواصلاتی و برفگیر شد.
براساس اعلام ایرنا، استانهای غربی کشور بویژه در ارتفاعات چهرهای کاملا برفی و زمستانی به خود گرفتند. دیروز هم شاهد بارش برف و باران در نیمه شمالی کشور بودیم. پلیس برای جلوگیری از حوادث احتمالی، تردد در ۴ مسیر ارتباطی سمنان به مازندران و گلستان را ممنوع کرد. استانهای گلستان، مازندران و چهارمحالوبختیاری شاهد شدت بارشها در روز پنجشنبه بودند و ایستگاه نوشهر در استان مازندران با حدود 50 میلیمتر بارش، رکورددار بارشها بوده است. در استان البرز نیز بارش برف در محور ارتباطی کرج - چالوس، لغزندگی سطح این جاده را به دنبال داشت. در آذربایجان شرقی هم با ورود سامانه بارشی از صبح پنجشنبه، برف و کولاک این استان را فراگرفت.
بیشترین بارش برف در آزادراه تبریز- زنجان و راههای ارتباطی مراغه- هشترود، تبریز- اهر-کلیبر، تبریز- ملکان و بستانآباد- سراب گزارش شد. در آذربایجان غربی نیز بارش برف در همه محورهای جنوب استان گزارش شد. بارشها در جنوب این استان وسعت و شدت بیشتری داشت و مهاباد، نقده، میاندوآب، اشنویه، بوکان، تکاب، سردشت، پیرانشهر و شاهین دژ سفید پوش شدند. همچنین در پی بارش برف و برودت دمای هوا طی یک هفته گذشته، تالاب بینالمللی «کانیبرازان» در استان آذربایجان غربی یخ زده است. در استان قزوین بارش برف از ارتفاعات و مناطق کوهستانی استان آغاز شد و پنجشنبهشب بارشها سراسر استان قزوین را دربر گرفت. در استان خوزستان، فرماندار اندیکا روز پنجشنبه خبر داد که جاده اندیکا- شهرکرد در محدوده استان چهارمحالوبختیاری به دلیل بارش سنگین برف بسته شده و 4 تیم راهداری مشغول بازگشایی آن شدند.
از استان چهارمحالوبختیاری (بام ایران) نیز خبر رسید بارش برف راه ارتباطی ۳۴ روستای شهرستان کوهرنگ را مسدود و خودروها را زمینگیر کرد بهطوری که تردد در گردنههای این شهرستان بهسختی و تنها با زنجیرچرخ امکانپذیر بود.
در استان اردبیل به خاطر بارش برف، جادهها لغزنده شد. حتی در استان تهران جادهها و نواحی کوهستانی تحت تاثیر بارشها قرار گرفت و معاون اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان تهران از مسافران خواست از سفر به نواحی شمالی خودداری کنند، چرا که در جادههای کوهستانی با برف و کولاک مواجه میشدند.
هر چند این سامانه بارشی بیشتر مناطق غربی و مرکزی کشور را تحت تاثیر قرار داد اما به تدریج با حرکت به سمت شرق، نیمه شرقی کشور هوای زمستانی بیشتری به خود گرفت و از این رو استانهای شرقی اقدام به انتشار هشدارهای نارنجی و اطلاعیههای هواشناسی در این زمینه کردند.
دیروز جمعه نیز ادامه بارشها در استانهای ساحلی خزر، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و نیز در ارتفاعات استانهای واقع در دامنههای جنوب البرز به شکل باران و برف و در شمال غرب کشور بارش پراکنده برف ادامه داشت.
* شرایط جوی امروز تا سهشنبه
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی طی امروز شنبه در سواحل شمالی، شمال سمنان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی و مناطقی از شمال غرب کشور بارش برف و باران و وزش باد پیشبینی میشود. همچنین فردا یکشنبه مناطقی از چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، جنوب بوشهر و سواحل دریای خزر نیز بارش پراکنده و وزش باد را خواهند داشت. روز دوشنبه در بیشتر مناطق کشور آسمان صاف خواهد بود و از بعدازظهر این روز سامانه بارشی از سمت جنوب غرب و شمال غرب وارد کشور خواهد شد و روز سهشنبه خوزستان، شمال بوشهر، فارس، جزایر شمالی خلیجفارس، کهگیلویهوبویراحمد و چهارمحالوبختیاری را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این بارشها بتدریج به استانهای یزد، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی کشیده خواهد شد. هوای تهران امروز شنبه صاف تا کمی ابری همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۲- و حداکثر دمای ۷ درجه سانتیگراد خواهد بود.
روز گذشته بندرعباس با دمای کمینه و بیشینه ۲3 و ۲4 درجه سانتیگراد گرمترین و ارومیه با دمای ۶- و ۸- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور بودند. طی امروز و فردا دمای هوا در نیمه شمالی و مرکزی کشور تا 8 درجه سردتر خواهد شد.
* بازگشایی جاده چالوس و آزادراه تهران- شمال
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا از بازگشایی جاده چالوس و آزادراه تهران- شمال خبر داد. سرهنگ احمد شیرانی روز گذشته گفت: جاده چالوس و آزادراه تهران- شمال (رفت و برگشت) که به دلیل ریزش بهمن مسدود شده بود، بازگشایی شد. وی با تشریح آخرین وضعیت جوی افزود: در برخی از محورهای استانهای مازندران، سمنان، گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی بارش برف و باران گزارش شده است. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا ادامه داد: محورهای دهگلان- حسین آباد، سقز- مریوان، ریگان- ایرانشهر و درگز- قوچان از محورهای اصلی هستند که در بارشهای اخیر مسدود شدند.
***
پیشبینی بارشهای نرمال در اسفند و فروردین
رئیس سازمان هواشناسی اظهار داشت: در اسفند امسال و فروردین سال آینده بارشهای نرمال خواهیم داشت. سحر تاجبخش به تسنیم گفت: بر اساس آخرین بررسیهای سازمان هواشناسی، شرایط بارشها تا اوایل بهار به صورت نرمال پیشبینی شده است. وی ادامه داد: البته طی هفتههای پیشرو و تا پایان بهمنماه، به طور موردی در برخی مناطق از جمله سواحل دریای خزر، شمال غرب و ارتفاعات زاگرس بارش خواهیم داشت اما در سایر مناطق بارشهای کمتری پیشبینی میشود. رئیس سازمان هواشناسی گفت: با الگوهای فعلی هواشناسی برای اسفند امسال و فروردین سال 1401 بارشها به سمت نرمال پیشبینی شده است اما چون پایان زمستان و اوایل بهار، فصل گذار است، احتمال تغییر در این پیشبینیها وجود دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
ممنوعیت تردد ۱۵۰۰ تاکسی کاربراتوری از سال ۱۴۰۱
معاون فنی و بهرهبرداری سازمان تاکسیرانی شهر تهران از ممنوعیت فعالیت ۱۵۰۰ تاکسی کاربراتوری از ابتدای سال آینده خبر داد. سیدعلی محتشمیپور در گفتوگو با ایسنا، درباره ملاک و شرایط فرسودگی خودروهای حملونقل عمومی گفت: بر اساس قانون هوای پاک دولت مکلف است ضوابط فرسودگی ناوگان، چه در بخش سواری و شخصی و چه حملونقل عمومی را که تاکسی ذیل آن قرار دارد، تعیین کند. وی با بیان اینکه بر اساس آییننامه ماده ۸ قانون هوای پاک که شرایط و ملاک فرسودگی در آن قید شده است، از ابتدای سال ۱۴۰۱ برابر الزامات قانونی از تردد هر گونه تاکسی کاربراتوری در سطح کلانشهرها از جمله تهران ممانعت به عمل میآید، گفت: لذا مالکان تاکسیهای فرسوده که شامل این شرط میشوند یعنی تاکسیهایشان کاربراتوری است باید نسبت به نوسازی و ثبتنام تاکسی جدید اقدام کنند. محتشمیپور با بیان اینکه دیگر نوع و سن تاکسی، ملاک فرسودگی نیست، اظهار کرد: اساسا ساختار خودروهای کاربراتوری مشمول فرسودگی ناوگان شده و پلیس راهور مکلف به هدایت این خودروها به پارکینگ خواهد بود. وی با بیان اینکه تنها ۱۵۰۰ تاکسی کاربراتوری در تهران فعالند و مشمول این مصوبه میشوند، افزود: از مالکان تاکسیهای کاربراتوری میخواهیم که هر چه سریعتر نسبت به ثبتنام جهت خرید تاکسی جدید اقدام کنند تا در سال ۱۴۰۱ متحمل خسارت نشوند.
***
خسارت 4 هزار و 495 میلیارد تومانی سیل و توفان در استان کرمان
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان مجموع خسارات ناشی از سیل و توفان از ۲۵ تا ۳۰ دیماه در استان کرمان را ۴ هزار و ۴۹۵ میلیارد تومان اعلام کرد. مجید سعیدی گفت: این میزان خسارت پس از ارزیابی توسط کارشناسان دستگاههای اجرایی و فرمانداریهای ۱۵ شهرستان تحت تاثیر سیل و توفان در قالب فرمهای استاندارد تهیه شده است. وی ادامه داد: از مجموع خسارتهای برآورد شده، حدود ۲ هزار و ۷۹۴ میلیارد تومان مربوط به بخش زیربنایی و حدود یکهزار و ۷۰۱ میلیارد تومان مربوط به بخش کشاورزی است. سعیدی تصریح کرد: ۳ هزار و ۷۹۲ واحد مسکونی نیز در این ایام آسیب دیدهاند که ۳ هزار و ۴۸۰ واحد نیاز به تعمیر دارد و ۳۱۲ واحد باید بازسازی شود. وی عنوان کرد: برآورد صورتگرفته به همراه مستندات به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده که با امضای وزیر کشور جهت طرح در جلسه هیاتدولت به سازمان برنامه و بودجه ارسال خواهد شد. وی اظهار کرد: پس از تصویب و ابلاغ اعتبارات جبران خسارتهای وارده، پیگیریهای لازم به عمل خواهد آمد.
***
اولین جلسه رسمی ثبت جهانی واکسن برکت برگزار شد
نشست گروه دارویی برکت با سازمان جهانی بهداشت به منظور ثبت جهانی واکسن کوو ایران برکت برگزار شد. نشست گروه دارویی برکت و تیم مطالعاتی واکسن با سازمان جهانی بهداشت برای ثبت جهانی واکسن کوو ایران برکت برگزار شد. در این جلسه ابتدا گروه دارویی برکت معرفی شد و پس از آن به ترتیب مراحل مطالعات شامل مطالعات حیوانی و بالینی توضیح داده شد. این نخستین جلسه رسمی با مسؤولان سازمان جهانی بهداشت بود و برای تکمیل ثبت واکسن به جلساتی دیگر نیز نیاز است. پیشتر مقاله علمی و مستندات تولید واکسن برکت در مجله مدیکال وایرولوژی با ضریب تأثیر 989.6 و در رده نشریات Q۱ منتشر شده بود.
***
۶ هزار نخبه تحت حمایت کمیته امداد
رئیس کمیته امداد گفت: فراهم کردن زمینه پیشرفت دانشآموزان محروم، وظیفه کمیته امداد است. سیدمرتضی بختیاری که به منظور بازدید از وضعیت مددجویان سیلزده جنوب کرمان به این استان سفر کرده است، در جمع دانشآموزان کانون فرهنگی- تربیتی امام علی(ع) قلعهگنج افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هزار دانشآموز، ۵۲ هزار دانشجو و ۶ هزار نخبه تحت حمایت کمیته امداد کشور هستند. وی با بیان اینکه یکی از ماموریتهای اصلی این نهاد، فراهم کردن زمینه تحصیل و رشد فرزندان مددجویان تحت حمایت است، اظهار کرد: بسیاری از نخبگان و چهرههای علمی و سیاسی کشور از خانوادههای محروم و بعضا مددجویان کمیته امداد بودهاند. وی با تاکید بر اینکه فقر و محرومیت نباید مانع رشد و تعالی اقشار محروم باشد، ادامه داد: نباید از کمبودها و مشکلات بهراسیم، زیرا توفیقاتی که اکنون در کشور داریم دستاورد همین جوانان و نخبگان کشور است. رئیس کمیته امداد تقویت تفکر جهادی را شرط پیشرفت و توسعه دانست و خاطرنشان کرد: جهاد آنجاست که با وجود مشکلات، کمبودها و موانع، مصمم باشیم از همه ظرفیتها استفاده و خدماترسانی کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|