|
استفاده رایگان دانشآموزان و والدین از اماکن ورزشی آموزشوپرورش
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش از فراهم شدن امکان استفاده رایگان دانشآموزان به همراه والدینشان از مجموعههای ورزشی وزارت آموزشوپرورش از هفته آتی خبر داد. صادق ستاریفرد گفت: در روزهای پنجشنبه میزبان دختران دانشآموز به همراه مادران و در روزهای جمعه میزبان پسران دانشآموز به همراه پدرانشان در مجموعههای ورزشیمان هستیم.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» از دستاوردها و پیشرفتهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی گزارش میدهد
به سلامتی انقلاب!
استقلال نظام سلامت و قطع وابستگی به سیاستهای آمریکایی در حوزه درمان را باید از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست؛ پیش از انقلاب سالانه 650 دانشجوی پزشکی داشتیم و اگر انقلاب اتفاق نمیافتاد همان 65 هزار مستشار آمریکایی، نظام سلامت ما را مدیریت میکردند و به بیراهه میبردند.
به گزارش «وطنامروز»، یکی از مهمترین خدماتی که در هر جامعه ارائه میشود مربوط به حوزه سلامت، بهداشت و درمان است و تقریبا همه مردم از لحظه تولد و در طول زندگیشان با این خدمات سروکار دارند.
پس از انقلاب 1357 نظام سلامت ایران به مرور تحولات چشمگیری را تجربه کرد. هرچند سالهای اول انقلاب و حتی اوایل دوران جنگ تحمیلی به خاطر سنگاندازیهای بیگانگان و بدخواهان مشکلاتی در تامین خدمات و نیازهای مردم در بخش بهداشت و درمان وجود داشت اما از سال 1364 به بعد شاهد حرکتهای خوبی در این حوزه بودیم که به مرور زمان موجب خودکفایی کشور در تامین این خدمات شد؛ تا جایی که امروز ایرانیان مقیم آمریکا و اروپا برای پیگیری امور درمانی خود بویژه در موارد خاص به ایران سفر میکنند.
* قطع وابستگی به پزشکان بنگلادش، هند و پاکستان
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وابستگی نظام سلامت ایران به سیاستهای غیرحرفهای و مخرب آمریکایی از بین رفت و هرچند پزشکانی از کشورهای دیگر تا سالهای ابتدایی جنگ تحمیلی در ایران حضور داشتند اما ایران خیلی زودتر از انتظار به استقلال و خودکفایی در این زمینه دست یافت.
دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «وطن امروز» اظهار داشت: قبل از انقلاب تعداد دانشکدههای پزشکی محدود بود و سالانه فقط 650 دانشجوی پزشکی جذب میشدند اما بعد از پیروزی انقلاب گامهای مستمری برای ارتقای نظام سلامت برداشته شد تا جایی که در حال حاضر سالانه 8 هزار دانشجوی پزشکی جذب میشود و البته قرار است این رقم از سال آینده به 10هزار دانشجو در سال برسد.
وی ادامه میدهد: حتی در سالهای ابتدایی دفاعمقدس، کشور ما هنوز در تامین خدمات بهداشت و درمان به خودکفایی نرسیده بود و حضور پزشکانی از کشورهای بنگلادش، هند و پاکستان در ایران پررنگ بود اما توان، دانش و اراده ایرانی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی احیا شده بود، خیلی زود بر محدودیتها و کاستیها غلبه کرد و ایران را به قله افتخار در حوزه پزشکی رساند.
* حضور پزشکان متخصص در مناطق محروم
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب و اجرای «قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی» میگوید: اجرای این قانون از اوایل دهه 90 موجب ایجاد تحول در ارائه خدمات پزشکی به مناطق محروم سراسر کشور شد.
شهریاری افزود: امروز دسترسی گسترده به خدمات پزشکی در سراسر کشور وجود دارد و زنجیره نظام سلامت بخوبی در همه استانها و شهرستانها توسعه یافته و تکمیل شده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا این پیشرفتها بدون وقوع انقلاب هم محقق میشد، اظهار میدارد: با قاطعیت میگویم خیر! پیش از انقلاب همه امور از جمله پزشکی در کنترل آمریکاییها بود. معدود کارخانههای تولید دارو تحت لیسانس کشورهای غربی فعالیت داشتند و نشانی از خودکفایی در نظام بهداشت و درمان کشور نبود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه میدهد: اگر قرار بود شاهد ادامه همان روند معیوب باشیم، امروز قطعا شاهد پیشرفت و خودکفایی در این بخش نبودیم و همان 65 هزار مستشار آمریکایی، نظام سلامت ما را مدیریت میکردند و به بیراهه میبردند.
* پیشرفتها در سلولهای بنیادین، پیوند اعضا و تجهیزات پزشکی
شهریاری با اشاره به پیشرفتها و دستاوردهای پزشکی پس از پیروزی انقلاب میگوید: امروز داروسازی ما به خودکفایی و استقلال رسیده است. ما در زمینه پیوند اعضا، سلولهای بنیادین، نانو و تجهیزات پزشکی دستاوردهای ارزشمند و بینظیری داشتهایم و بسیاری از تولیدات و خدمات ما به کشورهای دیگر صادر میشود.
وی تصریح میکند: پیشرفتهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به حدی چشمگیر و بینظیر است که به هیچ وجه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. به نظر من مرور شرایط آن زمان اصلا نکته قابل توجهی ندارد و در بررسیها و کنکاشها نمیتوان به موضوعات قابل افتخار پزشکی رسید اما امروز افتخار ایران، رسیدن به قلههای پیشرفت و استقلال در نظام سلامت است.
* تربیت ۱۴۰ هزار پزشک و تأمین داخلی ۹۷ درصد نیاز دارویی
وزیر بهداشت روز گذشته دستاوردهای حوزه سلامت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را در حوزه تامین نیروی انسانی متخصص، ارتقای شاخصهای بهداشتی، تامین زیرساختهای حوزه سلامت، تامین و تولید دارو در داخل کشور و... تشریح کرد و گفت: در دوران بعد از انقلاب، شاهد خودکفایی و تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه پزشکی و سلامت هستیم.
بهرام عیناللهی به ایسنا گفت: پیشرفتهای حوزه سلامت در دوران بعد از انقلاب اسلامی، نسبت به قبل از آن و سایر حوزهها، قابل مقایسه نیست به طوری که شاهد خودکفایی و تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه پزشکی و سلامت هستیم.
وی افزود: ۷ دانشکده پزشکی در ابتدای انقلاب به بیش از ۶۶ دانشگاه و دانشکده علومپزشکی رسید. تربیت و تامین نیروی تخصصی موجب بینیازی از برخی پزشکان خارجی کممهارت شد و امروز در کشور در همه رشتههای تخصصی، نیروی انسانی تربیت میشود. عیناللهی همچنین اظهار کرد: ایران سال 56 با ۳۳ میلیون جمعیت، نیازمند ورود پزشک خارجی از سایر کشورها بود اما هماکنون با جمعیتی بیش از ۲ برابر، در این زمینه خودکفا هستیم. همچنین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی در کشور ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر بود که از این میزان، حدود ۶۰۰۰ نفر پزشک خارجی بودند؛ یعنی نیمی از بخش بهداشت، سلامت و درمان کشور قبل از انقلاب در حوزه پزشک عمومی یا متخصص، وابسته به پزشکان خارجی بود اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و طی سالهای گذشته حدود ۱۴۰ هزار پزشک در دانشگاههای علومپزشکی سراسر کشور تربیت شدهاند.
وزیر بهداشت گفت: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی از لحاظ عددی، ۲۵ درصد داروها در داخل تولید و ۷۵ درصد داروی مورد نیاز از خارج تأمین میشد اما اکنون در سایه پیشرفتهای پزشکی کشور در بعد از انقلاب اسلامی، ۹۷ درصد دارو در داخل تولید و ۳ درصد نیاز دارویی کشور از خارج وارد میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش ۴ درصدی تعداد داوطلبان کنکور ۱۴۰۱
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از افزایش ۴ درصدی آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: مهلت مجددی برای جاماندگان این آزمون در نظر گرفتیم. دکتر عبدالرسول پورعباس با اشاره به افزایش ۴ درصدی داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته گفت: مجموعا بیش از یک میلیون و ۴۱۶ هزار داوطلب در ۵ گروه آزمایشی برای کنکور ۱۴۰۱ نامنویسی کردهاند. وی افزود: متقاضیانی که در فاصله مهلت تعیین شده از تاریخ ۱۰ تا ۲۰ بهمن موفق به دریافت کد سوابق تحصیلی نشده یا به هر دلیل دیگری نتوانستهاند در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ ثبتنام کنند، میتوانند طی روزهای اول تا چهارم اسفندماه سال جاری از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور نامنویسی کنند. رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تصریح کرد: همه داوطلبان آزمون سراسری ۱۴۰۱ که ثبتنام کردهاند نیز درصورت تمایل میتوانند در مهلت مجدد نسبت به ویرایش اطلاعات ثبتنامی خود اقدام کنند. براساس اعلام سازمان سنجش، تعداد یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۷۰۸ نفر در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ ثبتنام کردهاند.
***
واکسنهای کرونا برای کودکان مورد تأیید سازمان غذا و دارو است
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: واکسنهای مورد استفاده برای کودکان علیه «کووید-۱۹» از سازمان غذا و دارو که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است، مجوز گرفته و این مجوز مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است و مرتب توسط آن سازمان بررسی میشود. محمد هاشمی با اشاره به انتشار مطالب خلاف واقع در فضای مجازی مبنی بر تزریق واکسنهای تایید نشده به کودکان اظهار داشت: همانگونه که معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز روز گذشته تاکید کرد، واکسنهای مناسب «کووید-۱۹» برای تزریق به کودکان، در مجامع و کمیتههای تخصصی همچون کمیته علمی کشوری کرونا، کمیته ملی واکسن «کووید-۱۹» و ستاد ملی مقابله با کرونا، تایید و تصویب شده است. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی افزود: تاکنون همه واکسنهای تایید و مصرف شده در کشور به تایید سازمان غذا و داروی ایران رسیده و مصرف آن نیازمند هیچ مجوزی از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا نیست.
***
خدمات دندانپزشکی رایگان ۶۰ گروه جهادی در کشور
معاون حمایتهای اجتماعی بنیاد احسان درباره خدمات دندانپزشکی رایگان گروههای جهادی گفت: نحوه ارائه خدمات محدود نیست و افراد به صورت کامل میتوانند از همه خدمات دندانپزشکی استفاده کنند. محسن جهانی گفت: این طرح از ابتدای دهه فجر آغاز شده و در طول سال هم ادامه خواهد داشت. ظرفیت استانها در نظر گرفته شده و اگر کمبودی احساس شود، استان تهران وارد عمل خواهد شد. در حال حاضر ۶۰ گروه جهادی در این باره خدمترسانی میکنند. این در حالی است که در گام اول یعنی تا پایان امسال ۵ هزار نفر از این طرح بهرمند میشوند. همچنین اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی در گام اول و ۶۰ میلیارد تومانی برای گام دوم در نظر گرفته شده است. به گفته معاون حمایتهای اجتماعی بنیاد احسان، چون خدمات دندانپزشکی تحت پوشش بیمه نیست، ضرورت داشت ما وارد این کار شویم. دانشگاههای علومپزشکی هر استان نیازهای هر منطقه را شناسایی میکنند، سپس خدمات ارائه خواهند داد. ستاد اجرایی متولی این کار است و خیران میتوانند به مراکز ستاد در شهرهای خود برای یاری رساندن مراجعه کنند.
***
رئیس پلیس راهور تهران تأکید کرد
لزوم بازنگری در طرح ترافیک
رئیس پلیس راهور تهران گفت: یکی از درخواستها، بازنگری در مدل فعلی طرح ترافیک است و اگر امکانش باشد حتما باید این اتفاق بیفتد. سردار محمدحسین حمیدی گفت: برای محدوده طرح ترافیک اما و اگرهای زیادی وجود دارد، این طرح متعلق به سال ۵۸ و ۵۹ است و متناسب با توسعه شهری هم رخ نداده است. به گفته رئیس پلیس راهور تهران، برای شیوه دریافت طرح ترافیک سوالات زیادی مطرح است و برای عادلانه بودن یا نبودن مدل فعلی طرح ترافیک انشاءالله در کارگروه به یک جمعبندی و نتیجه واحد میرسیم. سردار حمیدی گفت: در رابطه با اینکه خودروهای میلیاردی و پایینتر یک قیمت واحدی را برای ورود به طرح ترافیک پرداخت میکنند، نظر کاملا مشخصی داریم و امیدواریم به یک نظر جامعهپسند برسیم. به گفته رئیس پلیس راهور تهران، یکی از درخواستها، بازنگری در مدل فعلی طرح ترافیک است و اگر امکانش وجود داشته باشد حتما باید این اتفاق بیفتد.
پیشتر احمد علوی، عضو شورای شهر تهران گفته بود طرح ترافیک ناعادلانه و متعلق به پولدارهاست، چرا باید خودروهای میلیاردی و معمولی یک قیمت را برای ورود به طرح ترافیک پرداخت کنند؟
ارسال به دوستان
دمای هوای استان تهران تا 6 درجه کاهش مییابد
تداوم بارش برف و باران در کشور
به دنبال ورود سامانه جدید بارشی به کشور، دیروز خیلی از استانها با بارش برف و باران مواجه بودند. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دیروز از بارش برف و باران در برخی استانهای کشور خبر داد و اظهار کرد: با ورود سامانه بارشی جدید به کشور بارشها که به صورت برف و باران اتفاق افتاد، استانهای شمال غرب، غرب و جنوب غرب، استانهای ساحلی خزر، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز مرکزی و نواحی مرکزی را فرا گرفت.
صادق ضیاییان در ادامه افزود: شنبه ۲۳ بهمن بارش در شمال غرب کشور قطع خواهد شد ولی در سایر مناطق ذکر شده همچنین در برخی نقاط استانهای فارس، بوشهر، کرمان، یزد و خراسان جنوبی بارش خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه یکشنبه ۲۴ بهمن در استانهای ساحلی خزر و برخی مناطق استانهای کرمان، سیستانوبلوچستان، هرمزگان، فارس، یزد و خراسان جنوبی بارش پیشبینی میشود، گفت: دوشنبه ۲۵ بهمن در شمال خراسان رضوی، اردبیل، گیلان و سهشنبه در اردبیل، گیلان و مازندران بارش پراکنده رخ خواهد داد.
ضیاییان ادامه داد: روز شنبه ۲۳ بهمن در نوار شمالی و یکشنبه ۲۴ بهمن در نوار شرقی کشور کاهش دما پیشبینی میشود. روزهای یکشنبه و دوشنبه ۲۴ و ۲۵ بهمن در نیمه شرقی و جنوب کشور وزش باد شدید و در برخی نقاط خیزش گرد و خاک پیشبینی میشود. وی گفت: طی روز شنبه بندرعباس با دمای ۲۴ و ۲۳ درجه سانتیگراد گرمترین و اردبیل با دمای ۶- و ۷- سانتیگراد سردترین مراکز استانهای کشور هستند.
همچنین براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی استان تهران طی امروز 23 بهمن نیمهابری تا ابری، در بعضی ساعات برای نیمه جنوبی استان بارش پراکنده باران، برای نیمه شمالی بارش باران و برف پیشبینی میشود.
بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران طی این مدت گاهی با وزش باد شدید موقت با احتمال رعد و برق در نیمه جنوبی استان دور از انتظار نیست.
از بامداد شنبه تا سهشنبه کاهش محسوس دما به طور میانگین بین ۴ تا ۶ درجه سلسیوس در سطح استان مورد انتظار است. از عصر شنبه بتدریج کاهش ابر و روزهای یکشنبه تا سهشنبه آسمانی صاف تا نیمهابری همراه با وزش باد پیشبینی میشود. همچنین آسمان تهران شنبه ۲۳ بهمن نیمهابری تا ابری گاهی بارش باران و وزش باد با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد و یکشنبه ۲۴ بهمن کمی ابری، گاهی وزش باد، اواخر وقت وزش باد شدید با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* بارش برف و باران در محورهای ۱۲ استان
سازمان راهداری و حملونقل جادهای دیروز اعلام کرد با وجود بارش برف و باران در محورهای شمالی کشور اما تردد در این محورها روان است. دیروز بارش برف و باران در برخی محورهای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، قزوین، زنجان، لرستان، مازندران، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، گلستان و همدان اتفاق افتاد، این در حالی است که با وجود بارشها تردد روان در محورهای چالوس، هراز، فیروزکوه، آزادراه تهران- شمال و آزادراه قزوین- رشت (رفت و برگشت) گزارش شده است. دیروز محور چالوس دارای بارش برف و باران و آزادراه قزوین- رشت و محور فیروزکوه دارای بارش باران، محور هراز و آزادراه تهران- شمال فاقد هر گونه مداخلات جوی بود.
همچنین برخی محورهای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، قزوین، زنجان، لرستان، مازندران، مرکزی، چهارمحالوبختیاری، گلستان و همدان همراه با بارش برف و باران بود. دیروز بارش باران در برخی محورهای استانهای خراسان شمالی، قم، کرمانشاه و گیلان نیز رخ داد.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت: اواسط موج ششم قرار داریم
«اُمیکرون» در مسیر شتاب
ثبت 143 مرگ ناشی از بیماری «کووید-19» و شناسایی بیش از 31 هزار نفر در یک شبانهروز بیانگر این است که سرعت درگیری افراد با سویه اُمیکرون این روزها در کشور شتاب بیشتری گرفته است، چرا که آمار بستریشدگان نیز روز به روز در حال افزایش است. به گزارش «وطنامروز»، در شرایط حاضر که در موج ششم کرونا قرار داریم، رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون برای جلوگیری از افزایش مرگومیر و بستری بیماران ضروری است. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۴۳۷ نفر رسید. بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه ۳۱ هزار و ۲۴۷ مبتلای جدید به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲۷۸۱ نفر از آنان بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۱۴۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۴۳۷ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۲۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۲۶۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر 247 شهرستان در وضعیت قرمز، 112 شهرستان در وضعیت نارنجی و 5 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۶۱ میلیون و ۴۲۸ هزار و ۲۴۷ نفر دوز اول، ۵۴ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۴۰ نفر دوز دوم و ۲۰ میلیون و ۹۳۷ هزار و ۲۴۷ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۳۷ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۵۳۴ دوز رسیده است.
* وزیر بهداشت: اواسط موج ششم کرونا هستیم
وزیر بهداشت با بیان اینکه در سایه انقلاب اسلامی توانستیم پیشرفتهای خیلی عظیمی را در علوم پزشکی داشته باشیم، گفت: به مردم توصیه میکنم با توجه به اینکه در اواسط موج ششم هستیم، بهترین کار کامل کردن واکسیناسیون و رعایت پروتکلهاست. بهرام عیناللهی افزود: با توجه به اینکه در اواسط موج ششم هستیم و تا ۲ یا ۳ هفته آینده وضعیت به همین شدت ادامه پیدا میکند، بنابراین بهترین کاری که باید مردم عزیز انجام دهند، کامل کردن واکسیناسیون است که ۲ دوز و بعد هم دوز سوم را تزریق کنند. وی با اشاره به ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی اظهارکرد: مقام معظم رهبری چند روز پیش فرمودند من خودم شخصا به توصیههای متخصصان و پزشکان گوش میکنم و باعث افتخارمان است که حضرت آقا اینقدر به ما و حرفهای متخصصان و پزشکان اعتماد دارند. عیناللهی افزود: مردم هم این اعتماد را به ما داشتند و ما این اعتماد را در واکسیناسیون دیدیم، امروز تزریق ۱۳۷ میلیون دوز را رد کردهایم. وی افزود: احتمالا ستاد کرونا روز شنبه تصمیمات مهمی را خواهد گرفت که به مردم اعلام میکنیم. همچنین معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر در پیک ششم کرونا هستیم و در کشور بیش از ۶۰ هزار مراجعه حضوری به صورت سرپایی و ۴ هزار بستری در روز داریم که نیاز به پشتیبانی و تقویت سیستم بهداشت و درمان دارد. سعید کریمی با تاکید بر اینکه در زمینه بیماریها باید پیشگیری را مقدم بر درمان بدانیم، گفت: باید حتما روی بیماریهای زمینهای مانند دیابت و فشار خون تمرکز شود که ریشه بسیاری از بیماریها از آنهاست. همچنین از اولویتهای دیگر وزارت بهداشت تاکید بر پزشک خانواده و ارجاع بیماران به پزشک متخصص است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|