|
ارسال به دوستان
«رفعت هاشمپور» چهره سرشناس دوبلاژ ایران درگذشت
خاموشی یک صدای ماندگار
رفعت هاشمپور از چهرههای باسابقه و سرشناس دوبله ایران و همسر استاد جلال مقامی بر اثر کهولت سن درگذشت. جلال مقامی روز گذشته در صفحه شخصیاش در اینستاگرام نوشت: «بازگشت همه به سوی اوست. امروز همسرم بانو رفعت هاشمپور به رحمت خدا رفتند».
به گزارش «وطنامروز»، رفعت هاشمپور، گوینده و دوبلور شاخص و پیشکسوت جمعه هفتم اسفندماه در 90 سالگی در کرج درگذشت. هاشمپور از سال ۱۳۳۷ وارد عرصه دوبله شد و طی سالهای قبل و بعد از انقلاب در دوبله بسیاری از فیلمهای سینمایی خارجی و ایرانی گویندگی کرد.
وی سال ۱۳۱۰ در اردبیل متولد شد. این گوینده و دوبلور قدیمی طی سالهای متمادی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در تعداد بسیار زیادی از فیلمهای سینمایی خارجی و ایرانی گویندگی کرد. هاشمپور پس از طی تحصیلات مقدماتی برای تحصیل در رشته بازیگری تئاتر وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در این رشته با مدرک کارشناسی به فارغالتحصیلی رسید. با اینکه وی در رشته بازیگری تحصیل کرده بود اما فعالیت هنری خویش را با دوبله آغاز کرد. هاشمپور به جای بازیگران بزرگی چون سوزان هیوارد، اینگرید برگمن، آنا مانیانی، جینا لولوبریجیدا، لانا ترنر و الینور پارکر در فیلمهای خارجی و به جای بازیگرانی چون شهلا ریاحی در فیلمهای ایرانی سخن گفته است. یکی از بهیادماندنیترین گویندگیهای او که صدایش را در اذهان بسیاری ماندگار کرد، گویندگی او به جای ویوین لی در نقش اسکارلت اوهارا در فیلم جاودانه «بر باد رفته» ساخته ویکتور فلمینگ است. همچنین بسیاری صدای او را به خاطر گویندگیاش در فیلم «محمد رسولالله» ساخته مصطفی عقاد، به جای ایرنه پاپاس در نقش «هند» به یاد میآورند. گویندگی نقش صفیه در فیلم مهم و تاثیرگذار «بازمانده» نیز از جمله صداهایی است که از هاشمپور در خاطرهها مانده است. اگر چه وی کار دوبله را از سال ۱۳۳۷ آغاز کرد اما در کنار آن در فاصله سالهای ۱۳۳۸ تا ۱۳۴۶ به عنوان معلم در آموزشوپرورش نیز مشغول تدریس شد.
خانم رفعت هاشمپور یکی از بزرگترین گویندگان زن تاریخ دوبلاژ در ایران بود که در کنار دوبله و گویندگی، بسیاری به واسطه همکاری درازمدت با ایشان توانستند فنون و مهارتهای گویندگی را بیاموزند. وی از نسل ماندگار دوبله ایران بود که زبان گویای بسیاری از فیلمهای سینمایی و سریالهای داخلی شد؛ فیلمهایی که ماندگاریشان در ذهن مخاطبان را مدیون هنرنمایی او در فن دوبلاژ هستند. به تعبیر یکی از بیوگرافیهایی که درباره او نگاشته شده، صدای او گرم و گیرا و پرطنین و سرشار از احساسات شورانگیز زنانه بود. هنر هنرپیشه در بسیاری از مواقع با صدای هاشمپور ماندگار شده است. نوع گویندگی و جنس صدای رفعت هاشمپور به گونهای بود که به او امکان گویندگی در نقش شخصیتهای عمیق و چندبعدی را میداد و علاوه بر این وجود نوعی حزن و اندوه در صدای او سبب شده بود عمدتا در نقشهای مربوط به زنان غمگین و افسرده بسیار موفق ظاهر شود. گذشته از اینها رفعت هاشمپور توانایی حیرتانگیزی در تطبیق دادن صدایش بر چهرههای جوان یا مسن داشت. از نمونه کارهای شاخص هاشمپور میتوان به گویندگی او به جای جین فوندا در سریال عروسکساز، شخصیت اناستازیا در فیلم ابله، برخی نقشها در سریال ارتش سری، شخصیت مادر آمیتا باچان (وی جی) در فیلم هندی قانون، کاراکتر زن دیوانه در فیلم ژاپنی مشهور ریش قرمز و به جای فخری خوروش در سریال پهلوانان نمیمیرند و تاراج نیز اشاره کرد. این هنرمند دوبله مدیریت دوبلاژ سریال «قصههای جزیره» را در اواسط دهه ۷۰ بر عهده گرفت. همچنین در این سریال خود او به جای شخصیت هتی کینگ یا خاله هتی (با نقشآفرینی جکی باروز) حرف میزد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
* دوبلوری که نمیخواست وارد این کار شود!
رفعت هاشمپور، دوبلور پیشکسوت کشورمان که به دلیل کهولت سن دار فانی را وداع گفت، درباره نخستین فیلم خارجی که در آن صحبت کرده، گفته بود: «اولین بار که پایم به تلویزیون رسید، نقش اول یک فیلم عربی را به من دادند. از من اصرار که نمیتوانم و از آنها اصرار که چرا میتوانی و شد».
هاشمپور در سال ۱۳۳۶ در رشته بازیگری تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد و خودش چنین میگفت: اصلا قصد ورود به دوبله را نداشتم؛ میخواستم به تحصیلم ادامه دهم اما حالا یا تقدیر بود یا سرنوشت، ما به این حرفه کشیده شدیم.
او که با برنامه صداهای ماندگار گفتوگو میکرد، حضورش در عرصه دوبله را مدیون مدیران دوبلاژ آن زمان دانسته و اظهار کرده بود: به هر حال یک دختر ۱۹-۱۸ ساله زمانی که وارد این حرفه میشود، آنچنان تجربه پرباری پشتش نیست که بتواند استفاده کند؛ مگر مدیر دوبلاژی که آنجا هست، به آدم بگوید باید اینطوری یا آنطوری حرف بزنی. خب! اگر شما میگویید موفق، من هنوز خودم را موفق نمیدانم.
وی همچنین درباره نخستین فیلم خارجیای که در آن صحبت کرده، یادآور شده بود: نخستین بار که پایم به تلویزیون رسید، یک فیلم عربی بود و نقش اول فیلم را به من دادند و مرحوم محمود نوذری صدا میگرفت و آقای لطیفپور هم سرپرست بود. از من اصرار که نمیتوانم و از آنها اصرار که چرا میتوانی و شد.
هاشمپور در پاسخ به این سوال که آیا با نقشهایش ارتباط برقرار میکرده یا خیر؟ گفته بود: اگر ارتباط برقرار نشود، اصلا کار مورد توجه قرار نمیگیرد. یعنی زمانی که یک گوینده نقشی را که میخواهد بگوید تحت تأثیرش قرار نگیرد و احساسات و عواطف خودش را تحت تأثیر قرار ندهد، به هیچ وجه قابل قبول شنونده و حتی خود گوینده نیست.
وی همچنین اظهار کرده بود: چون تماشاچی معمولا مقداری تحت تأثیر تصویر است و مقداری هم تحت تأثیر صدا. حتی در برنامههای رادیویی، باز شنونده که تصویر ندارد باید تحت تأثیر قرار گیرد، یعنی صدا باید از درون باشد تا تأثیرش را بگذارد.
این هنرمند درباره دوبله فیلم «بر باد رفته» که در 2 نسخه تهیه شده بود، چنین اظهار کرده بود: دوبله اول خیلی جالب از آب درآمد. ای کاش همان صدا بود و روی کاست ویدئو میرفت. من از دوبله دوم ناراضی بودم. علتش این بود که یا سریع کار میشد یا با عجله بود.
***
شمسی فضلالهی در گفتوگو با «وطنامروز»:
پایداری هاشمپور در هنر دوبله فراموش نمیشود
شمسی فضلالهی، بازیگر و دوبلور پیشکسوت که سابقه سالها همکاری با زندهیاد رفعت هاشمپور را در زمینه دوبله داشته است، در واکنش به خبر درگذشت دوست و همکار قدیمی خود به «وطنامروز» گفت: بدونشک یکی از غمانگیزترین اخباری که طی چند سال اخیر شنیدم، خبر درگذشت بانو رفعت هاشمپور بود؛ بانویی که بر گردن من و بسیاری از دوبلورها حق دارد.
وی در ادامه درباره همکاری خود با مرحوم هاشمپور گفت: هیچ وقت لطفی را که مرحوم هاشمپور در زمینه دوبلوری به بنده داشته است فراموش نمیکنم؛ ایشان در اوایل دهه 60 مسؤولیت دوبله شخصیتهای بسیاری را به من سپرد و نقش پررنگی در پیشرفت حوزه دوبلوری داشته و خارج از معرفت است که لحظهای بخواهم لطف مرحوم هاشمپور را فراموش کنم.
وی درباره نقشهای ماندگاری که رفعت هاشمپور صداپیشگی آنها را انجام داده است، گفت: از زندهیاد هاشمپور، صداهای خاطرهانگیز و ماندگاری در اذهان مردم بر جا مانده است که هر کسی با یکی از کاراکترهایی که این بانو به جایشان صحبت کرده است، خاطره دارد اما بدونشک ۲ کاراکتر از مشهوریت و ماندگاری بیشتری در میان مردم برخوردار است. بدون تردید یکی از زیباترین و بهیادماندنیترین گویندگیهای رفعت هاشمپور که صدایش را در اذهان بسیاری از مردم ایران ماندگار کرده، گویندگیاش به جای «ویوین لی» در نقش اسکارلت در فیلم «بر باد رفته» است.
وی ادامه داد: همچنین صداپیشگی شخصیت صفیه در فیلم «بازمانده» ساخته مرحوم سیفالله داد هم از مشهوریت خاصی میان مردم برخوردار است و مسلما هر زمانی این فیلم سینمایی در مناسبتهای مختلف از تلویزیون پخش شود مردم یاد این هنرمند فقید را زنده نگه خواهند داشت.
شمسی فضلالهی درباره نقش زندهیاد رفعت هاشمپور در شکوفایی و پویایی هنر دوبله در صداوسیما گفت: همانطور که میدانید مرحوم هاشمپور قبل از انقلاب اسلامی هم در هنر دوبله فعالیتهای چشمگیر و مثمر ثمری داشت اما نکته روشن تاریخ حضور هاشمپور در هنر دوبله آنجا نمایان میشود که این هنرمند در اوایل انقلاب اسلامی و در آن شرایط سخت و خاص پایداری به خرج داد و نقش بسزایی در پویایی هنر دوبله در آن زمان داشته است.
وی درباره کمکاری هاشمپور در چند سال اخیر گفت: متاسفانه مرحوم هاشمپور طی سالیان اخیر بنا به دلایلی که بنده اطلاع ندارم، خانهنشین شده بود و هیچ فعالیت هنری انجام نمیداد. بدونشک هنرمندان دوبلور وقتی از هنر خود جدا شوند، یک بار مرگ را تجربه میکنند که این مساله یکی از غمانگیزترین اتفاقاتی بود که برای بانو هاشمپور رخ داد.
این هنرمند پیشکسوت در پایان خاطرنشان کرد: یکی از نکات درخشان زندگی خانم هاشمپور، عشق به دختر و همسر هنرمندش (استاد جلال مقامی) بود که میتوان گفت آن بانوی هنرمند با عشق به دنیا آمد، با عشق زندگی کرد و با عشق از دنیا رفت.
ارسال به دوستان
اکران نسخه ترمیمشده پدرخوانده در 50 سالگی
انتقاد کاپولا از افزایش جوایز سینمایی
خالق «پدرخوانده» گفت: جوایز سینمایی دیگر بیش از حد زیاد شده است و من وقتی فقط اسکار بود را بیشتر دوست داشتم. به گزارش «وطنامروز»، ورایتی نوشت: فرانسیس فوردکاپولا با حضور در فرش قرمز مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد اکران «پدرخوانده» در پاسخ به سوالی درباره حذف اهدای ۸ جایزه اسکار در مراسم حضوری گفت: همه این شاخهها اهمیت دارند ولی برگزارکنندگان اسکار هم دلایل خود را برای این تصمیم دارند.
کاپولا در ادامه گفت: از مراسم اهدای جوایز اسکار وقتی جمعوجورتر و سادهتر بود بیشتر لذت میبرد. وی گفت: از این همه زرقوبرق خوشم نمیآید. دوست دارم صمیمانهتر باشد؛ با کیفیتی باشخصیتتر.
وی افزود: این روزها مراسم اهدای جوایز بیش از حد افزایش یافته و من زمانی را دوست داشتم که فقط یک اسکار وجود داشت.
کاپولا نخستین اسکارش را برای فیلمنامه غیراقتباسی «پاتن» در سال ۱۹۷۱ گرفت و برای ساخت «پدرخوانده» نامزد ۱۰ جایزه اسکار شد و در نهایت ۳ جایزه مهم بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد برای بازی مارلون براندو و بهترین فیلمنامه را دریافت کرد.
به مناسبت ۵۰ سالگی فیلم «پدرخوانده» این فیلم بتازگی به صورت محدود در شماری از سینماهای ایامسی اکران شده و قرار است پس از آن ۳ فیلم «پدرخوانده» که ترمیم و اصلاح شدهاند به صورت دیسکهای اچدی اولت با کیفیت 4K از ۲۲ مارس در اختیار عموم قرار بگیرند. نسخه ترمیمشده «پدرخوانده» از ۲۵ فوریه در بریتانیا نیز اکران میشود.
ارسال به دوستان
فیلمها باید تأیید نهایی سازمان سینمایی را بگیرند
اکران نوروزی مشروط شد
دبیر شورای صنفی نمایش از مشروط شدن اکران فیلمهای نوروزی خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش در گفتوگویی از شرایط تازه برای اکران نوروزی ۷ فیلم سینمایی که پیش از این نام آنها رسانهای شده بود، خبر داد. شایسته در این باره به هنرآنلاین گفت: ۷ فیلم اعلام شده برای اکران نوروز در شورای صنفی نمایش تایید شدهاند اما برای اکران این فیلمها نیاز به اخذ پروانه نمایش است. بنابراین این آثار باید مورد بازبینی و تایید نهایی سازمان سینمایی قرار بگیرند. وی همچنین درباره قیمت بلیت سینما در سال آینده گفت: تصمیمگیری نهایی برای قیمت بلیت انجام شده و بزودی قیمت نهایی توسط آقایان ایلبیگی و فرجی اعلام میشود. دبیر شورای صنفی نمایش همچنین درباره دیگر مصوبات آخرین جلسه شورا گفت: ۷ فیلم اکران نوروز حداقل تا پایان اردیبهشتماه به نمایش خود در سینماهای سراسر کشور ادامه میدهند. همچنین اگر از این آثار استقبال خوبی به عمل آید، اکران آنها تا ۱۵ تیرماه تمدید خواهد شد و مشمول آییننامه اکران فیلم در سال ۱۴۰۱ نخواهند شد.
وی افزود: فیلمهای «عنکبوت»، «مورچهخوار»، «عاشقپیشه»، «ترانهای عاشقانه برایم بخوان» و «مرد نقرهای» از ۲ اسفندماه اکران عمومی خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز کرده و تا ۱۵ خرداد میتوانند در سینماها به نمایش درآیند. شایسته در پایان گفت: بر اساس تصمیمات گرفته شده، به جز ۷ فیلم اکران نوروز و فیلمهایی که در بالا به آنها اشاره کردم، اکران بقیه آثار باید تا انتهای سال جاری پایان یابد.
ارسال به دوستان
اعلام برنامههای مناسبتی ایام نوروز شبکه سوم سیما
«نوروز ویژه» در شبکه 3
شبکه ۳ سیما با مجموعههای «عصر جدید»، «زوجینو»، «اعجوبهها»، «سمت خدا» و «خانه ما» به استقبال نوروز ۱۴۰۱ میرود. به گزارش «وطنامروز»، مهدی بلوکات، قائممقام این شبکه گفت: امسال شبکه ۳ نوروزی جذاب و متنوع را برای مخاطبان خود تدارک دیده و برنامههای شاد و مفرحی را -که هر کدام با رویکردی متفاوت تهیه و تولید شده- روی آنتن خواهد برد. بلوکات ادامه داد: سومین سری مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» یکی از برنامههای نوروزی شبکه 3 است که به صورت روزانه در کنداکتور این شبکه قرار خواهد گرفت. تصویربرداری این برنامه در حال حاضر آغاز شده است. اجرای این برنامه بر عهده احسان علیخانی است و داوری آن را امین حیایی، کارن همایونفر، ژاله صامتی و مجید اسماعیلی بر عهده خواهند داشت.
وی گفت: مجموعه «زوجینو» در نوروز سال ۱۴۰۱ با فضایی متفاوت روی آنتن شبکه ۳ میرود و باربد بابایی لحظاتی مهیج و بانشاط را برای بینندگان رقم خواهد زد. قائممقام شبکه ۳ افزود: برنامه «اعجوبهها» هم که جای خود را بین خانوادهها و بویژه کودکان باز کرده است، با اجرای حامد سلطانی، یکی دیگر از برنامههای شبکه ۳ در ایام نوروز خواهد بود. بلوکات با تاکید بر جایگاه خانواده در برنامههای سرگرمی عید نوروز در شبکه ۳ گفت: سری جدید برنامه «خانه ما» که یک مستند- مسابقه خانوادگی است، امسال از قاب شبکه 3 روی آنتن میرود و خانوادهها در بستر آیتمها و مراحل مختلف و جذاب، رقابتی صمیمی با هم خواهند داشت.
وی در ادامه اضافه کرد: با توجه به تقارن ایام نوروز با ماه مبارک شعبان، برنامههای معارفی ویژهای در شبکه ۳ تدارک دیده شده است. قائممقام شبکه ۳ سیما پیرامون برنامههای معارفی شبکه ۳ در ایام نوروز گفت: برنامه «سمت خدا» با رنگ و بوی نوروزی و با اجرای نجمالدین شریعتی میهمان خانههای بینندگان در ایام نوروز خواهد شد و در برنامه «ضیافت دوست»، حال و هوای معنوی و روحبخش مناجاتهای سحر حرم مطهر حضرت امام رضا(ع)، گرمابخش خانههای ایرانیان خواهد بود.
بلوکات ادامه داد: علاقهمندان به فوتبال هم نوروز ۱۴۰۱ شاهد 3 رویداد مهم خواهند بود. برنامه «فوتبال برتر» به انعکاس مسابقات تیم ملی فوتبال کشورمان با کرهجنوبی و لبنان در چارچوب رقابتهای مقدماتی جامجهانی قطر خواهد پرداخت و ویژهبرنامه قرعهکشی جامجهانی هم ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ روی آنتن خواهد رفت. وی در خاتمه درباره برنامههای نوروزی شبکه 3 در حوزه فیلم و سریال هم گفت: یک بسته نمایشی جذاب و متنوع برای عید نوروز در نظر گرفته شده که متعاقبا اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
هفته «محمد کاسبی» در شبکه نمایش
شبکه نمایش در هفته پیش رو قصد دارد در بخش صحنهگران، آثار «محمد کاسبی» از بازیگران باسابقه کشورمان را پخش و مرور کند. به گزارش «وطنامروز»، فیلمهای منتخب خانوادگی که بخش ثابت ساعت ۱۹ شبکه نمایش است، در هفته پیش رو به ترتیب شامل این فیلمها خواهد بود: «برف پیما»، «کارآگاه فاکس»، «پسر روزنامهچی»، «وقتی تو خواب بودی»، «کوه سرخ غرب»، «سرزمین ماه»، «بازیگر قانون».
همچنین ساعت 21 روزهای این هفته، فیلمهای منتخب محمد کاسبی، بازیگر پیشکسوت کشورمان پخش خواهد شد که به ترتیب روز پخش شامل این فیلمها است: «دایره سرخ»، «پدر»، «دنیای وارونه»، «زنگها»، «برادههای خورشید»، «نفوذی» و «بدوک».
منتخب فیلمهای کلاسیک این هفته نمایش نیز به ترتیب روز پخش، از شنبه ۷ تا جمعه ۱۳ اسفند شامل فیلمهای «در گرمای شب»، «رویاها » «سرداب و پاندول»، «جاده صاف کن»، «توده چسبنده»، «گاوچرانها» و «من و خرسها» است که ساعت یک بامداد روی آنتن میروند.
***
افتتاح نمایشگاه بینالمللی کتاب مسقط
بیستوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب مسقط پس از وقفه یک ساله - به دلیل شیوع ویروس کرونا- پنجشنبه پنجم اسفندماه ۱۴۰۰ با حضور خانه کتاب و ادبیات ایران افتتاح شد و تا چهاردهم اسفندماه سال جاری میزبان علاقهمندان به کتاب خواهد بود.
به گزارش فارس، آیین افتتاحیه این رویداد به دلیل لزوم پایبندی به شیوهنامههای بهداشتی و برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا با حضور ذییزن بن هیثم آلسعید (ولیعهد سلطنت عمان)، جمعی از سفرا و میهمانان داخلی و خارجی به صورت کوتاه و مختصر برگزار شد. نخستین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب مسقط سال ۱۹۹۲ برگزار شد و اکنون که شاهد افتتاح بیستوششمین دوره آن هستیم از لحاظ تعداد کشورها، تعداد ناشران شرکتکننده، فضای نمایشگاهی، برنامههای فرهنگی و میزان استقبال مخاطبان، روندی صعودی داشته است. در بیستوششمین دوره این نمایشگاه ۷۱۵ شرکتکننده از کشورهای مختلف از جمله ایران، مصر، سوریه، لبنان، عراق، عربستان، امارات، اردن و... حضور دارند.
***
تعداد مخاطبان سینما کمتر از نصف استادیوم آزادی
۵ فیلم جدید اکرانشده در سینماها تاکنون کمتر از ۵۰ هزار نفر تماشاگر داشتهاند. به گزارش ایسنا، چند روز پس از تمام شدن جشنواره چهلم فیلم فجر فیلمهای جدیدی راهی چرخه اکران شدند ولی همانطور که پیشبینی میشد در جذب مخاطب موفقیت چندانی نداشتند و شاید فقط «عنکبوت» تا حدی در آمار جلوتر باشد.
از روز ۲۶ بهمنماه اکران ۳ فیلم در سینماهای کشور آغاز شد. «ترانهای عاشقانه برایم بخوان» به کارگردانی مهرداد غفارزاده از زمان اکران تاکنون کمتر از ۹ هزار بلیت فروخته و حدود ۱۹۳ میلیون تومان فروش داشته است. «عاشق پیشه» به کارگردانی داوود موثقی دیگر فیلمی است که نزدیک به ۸۰۰ بلیت فروخته است. فروش این فیلم در روزهای اکرانش به ۱۷میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
همچنین تاکنون بیش از ۳۵ هزار نفر به تماشای «عنکبوت» نشستهاند و فروش آن هم با گذر از ۸۶۵ میلیون تومان در آستانه میلیاردی شدن است. «مستطیل قرمز» به کارگردان حسن و حسین صیدخانی از سوم اسفندماه اکران شده و تاکنون کمتر از ۱۰۰ بلیت فروخته و فروشی حدود ۲ میلیون تومانی داشته است. «مورچهخوار» ساخته شاهد احمدلو هم از سوم اسفند روانه اکران شده و نزدیک به ۲ هزار نفر آن را تماشا کردهاند. فروش این فیلم حدود ۵۷ میلیون تومان است. آمار فروش این گزارش براساس اطلاعات سامانه سمفا تا ساعت ۹ صبح جمعه ششم اسفندماه است.
***
محمدعلی مجاهدی دبیر دائمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی شد
همزمان با آیین پایانی شانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، محمدعلی مجاهدی طی حکمی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر دائمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، همزمان با آیین پایانی شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر که عصر روز چهارشنبه (۴ اسفندماه) برگزار و برگزیدگان و شایستگان تقدیر آن معرفی شدند، بر اساس حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مجاهدی به عنوان دبیر دائمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی منصوب شد.
در بخشی از متن این حکم آمده است: نظر به پیشینه و اهمیت شعر آیینی و ضرورت مراقبت از این میراث کهن و فرهنگی، جناب عالی که به حمدالله از پیشکسوتان و بزرگان این عرصه هستید، به عنوان «دبیر دائمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی» منصوب میشوید.
***
آغاز «مهمونی» ایرج طهماسب
ایرج طهماسب کار ساخت مجموعه عروسکی جدید خود را با نام «مهمونی» آغاز کرد. به گزارش ایرنا، تصویربرداری مجموعه عروسکی «مهمونی» به کارگردانی ایرج طهماسب آغاز شد.
این مجموعه عروسکی که برای بهار سال آینده آماده میشود از عروسکهای مختلفی تشکیل شده و تاکنون ۲ قسمت آن ساخته شده است. هوتن شکیبا و سهیل مستجابیان از صداپیشههای «مهمونی» بوده و اغلب صداپیشههای آن از هنرجویان کلاسهای طهماسب هستند. ایرج طهماسب، کارگردانی چندین فصل مجموعه تلویزیونی کلاه قرمزی را بر عهده داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|