|
ارسال به دوستان
افزایش 50 درصدی اعتبار سریالسازی، مشکل کندی تولید را حل نکرد
بودجه غیر واقعی سریالسازی!
گروه فرهنگ و هنر: بدون شک سریالها و مجموعههای جدید تلویزیون از پرمخاطبترین برنامهها محسوب میشوند. سریالهای جدید در بسیاری مواقع حکم برگ برنده یک شبکه را در جذب مخاطب ایفا کردهاند اما در یکی، دو سال اخیر که کشور درگیر مشکلات شیوع ویروس کرونا شده است، برنامهسازان صداوسیما هم همانند سایر هنرمندان برای تولید آثارشان با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند که در نتیجه شاهد نیمهکاره ماندن برخی سریالها و کند شدن روند تولید مجموعههای تلویزیونی هستیم. این مساله کار را برای مدیران شبکهها بسیار سخت کرده است و آنها به همین خاطر در یکی، دو سال اخیر با مشکلات بسیاری برای بستن کنداکتور پخش سریالها روبهرو شدهاند. به هر حال با وجود همه این شرایط، برخی برنامهسازان صداوسیما با رعایت پروتکلهای بهداشتی مشغول تولید سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی هستند و هنرمندان هم با وجود شرایط دشوار تولید، با تمام وجود جلوی دوربین میروند تا کنداکتور شبکههای رسانه ملی از سریالهای جدید خالی نباشد اما به واقع نمیتوان نقش مشکلات مالی را در توقف یا کندی تولید سریالهای فاخر انکار کرد. از سوی دیگر سریالسازان تلویزیون چند سالی است در یک رقابت نابرابر مالی با سریالهای شبکه نمایش خانگی دست و پنجه نرم میکنند اما نکته قابل توجه اینجاست که مخاطبان پس از تماشای خروجی سریالها در صداوسیما و نمایش خانگی، به مقدار بودجه آثار اهمیتی نمیدهند و اثر را بر اساس سلیقه خود انتخاب و قضاوت میکنند.
«حمید شاهآبادی» معاون سیما در گفتوگو با یکی از رسانهها به موضوعاتی چون سریالسازی و تاثیر بودجه در سریالسازی پرداخته است. معاون سیما درباره رقابت شبکه نمایش خانگی و تلویزیون و بودجه سریالهای تلویزیونی تصریح کرد: بودجه حتما در کار سریالسازی تاثیرگذار است ولی حرف اول را نمیزند. بودجه در اینکه ما بتوانیم از چهرههای نامآشنا و بازیگران خوب و همچنین از لوکیشنهای متفاوت و جذابیتهای مختلف استفاده کنیم حتما تاثیرگذار است اما عنصر اول شناخت مخاطب و سلیقه او و ارتباط برقرار کردن با ذهن مخاطب است. رسانه برای اینکه بتواند همزمان فرصتی را به صورت میلیونی برای همه برقرار کند از امتیاز منحصربهفردی برخوردار است و مطمئنا شبکه نمایش خانگی نقشآفرینی خود را دارد. وی اظهار داشت: البته ما سال ۱۴۰۰ حداقل ۵۰ درصد بیشتر از سال گذشته اعتبار صرف تولید سریالهای خود کردهایم و آثار بیشتری تولید شد ولی چون تعدادی آثار هم پیش رو داریم، مراقبت و دقت شد اما به هر حال تمام پروژههای ما با مسائل مالی دست و پنجه نرم میکنند. حمید شاهآبادی در پایان خاطرنشان کرد: درحال حاضر آمار دقیق ندارم ولی فکر میکنم حجم تولیداتی که سال ۱۴۰۰ داشتیم با اینکه در سال ۹۹ بویژه در ۶ ماهه دوم آثار زیادی تولید شد و تعداد آثار در سال ۹۹ از سالهای ۹۵ تا ۹۹ بیشتر بود اما تصورم این است که امسال هم از لحاظ کمیت آمار بیشتری را نسبت به سال گذشته داریم. برای سال ۱۴۰۱ هم نیاز به برنامهریزیهای قویتری داریم که بخش زیادی از کار انجام شده و تعداد قابل توجهی از سریالها دوربین روشن هستند که نهتنها در فروردین و اردیبهشت بلکه در ماههای بعدی روی آنتن خواهند رفت.
در این میان سریال تاریخی «جشن سربرون» از آن دست پروژههای بزرگ سیما فیلم محسوب میشود که تمام روند تولید آن در سختترین شرایط کرونایی و اقتصادی به سرانجام رسید. سازندگان این سریال فاخر با اتمام تصویربرداری، نسخه نهایی خود را در قالب سریال ۴۵ قسمتی به سفارش سیما فیلم آماده میکنند. این سریال که به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی حسن نجاریان به روایت قبل از دوران مشروطه میپردازد، در طول تولید خود با مشکلات بالای مالی دست و پنجه نرم میکرد. حسن نجاریان، تهیهکننده سریال در گفتوگو با «وطنامروز» درباره سختیهای شرایط تولید در دوران کرونا گفت: متاسفانه ۲ مرتبه در ۲ بازه زمانی 40 روزه پروژه ما به خاطر مشکلات مربوط به اپیدمی کرونا با تعطیلی مواجه شد که این تعطیلیها ضرر و زیان سخت مادی و معنوی را به روند تولید سریال وارد کرد و از سوی دیگر با مبتلا شدن برخی عوامل اصلی سریال به کرونا، چندین وقفه کوتاهمدت هم به پروژه وارد شد که همه این مسائل سختیهای تولید در دوران نفسگیر کرونا را دوچندان کرد اما خدا را شکر همه این موارد به خیر گذشت و توانستیم کار تصویربرداری فصل نخست این پروژه را به سرانجام برسانیم. همچنین درباره اقدامات انجامشده در گروه سازنده «جشن سربرون» در مقابله با شیوع ویروس کرونا باید گفت از ابتدا با رعایت نکات ایمنی و ارائه دستکش، ماسک و گندزدایی از محل اقامت و تصویربرداری، کار را ادامه دادیم و در کارگاه لباس پروژه، ماسک تولید کردیم و علاوه بر تامین ماسک گروه به گروه دیگری از سازندگان سریال هم ماسک ارائه دادیم که همه این موارد هزینههایی را به ما تحمیل کرد. این در حالی است که خانه سینما هم میتوانست با استفاده از پتانسیل طراحان و گروههای لباس، تهیه ماسک را در برنامه خود قرار دهد که این کار را هم به انجام نرساند. نجاریان درباره برخی انتقادات درباره طولانی شدن روند تولید سریال «سربرون» گفت: جدا از وقفههایی که به خاطر اپیدمی کرونا با آن مواجه شدیم، در مجموع باید گفت روند و سرعت تولید به نسبت تعهداتی که به سیمافیلم داده بودیم، از شرایط مناسبی برخوردار بود، از سویی این واقعیت را نمیتوان فراموش کرد که سختی تولید سریالهای تاریخی چندین برابر سریالهای آپارتمانی است و از یکسری ظرافت و ریزهکاریهای خاصی برخوردار است که در صورت عدم رعایت آن، اثر تاریخی از جذابیت لازم برخوردار نخواهد بود. وی ادامه داد: نکتهای که نباید فراموش کرد این مساله است که سینما یک صنعت حرفهای است که بودجه کافی حرف اصلی را در تولیدات آن میزند و مسلما هر چه بودجه بیشتری برای پروژههای تاریخی دست سازندگانش باشد، آنها میتوانند ضمن سرعت بخشیدن به روند تولید، اثر باکیفیتتری را به مخاطبان عرضه کنند. نجاریان درباره کارگردانی پروژه توسط مجتبی راعی گفت: همانطور که همه اهالی سینما میدانند آقای مجتبی راعی، کارگردان گزیدهکاری است و برای هر پروژه وقت بسیاری میگذارد. برای جشن «سربرون» نیز ایشان چندین سال وقت خود را صرف پژوهش پروژه کرد که مسلما این مساله به ارتقای سطح کیفی سریال میافزاید. وی در پایان درباره زمان پخش سریال اظهار کرد: هنوز صحبتی درباره زمان قطعی پخش انجام نشده اما احتمالا به بعد از ماه رمضان سال آینده میافتد تا کار پستولید و فنی تمام شود.
ارسال به دوستان
فروش نیم میلیاردی فیلم«موقعیت مهدی»
استقبال از اکرانهای مردمی
گروه فرهنگ و هنر: فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر با گذشت ۳ روز از زمان اکران، به فروش ۵۰۰ میلیون تومانی رسید. فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» نخستین ساخته سینمایی هادی حجازیفر که از ۱۸ اسفند اکران خود را در سینماها آغاز کرده، توانست در مدت ۳ روز به فروش نیممیلیاردی برسد. این در حالی است که هنوز اکران نوروزی این فیلم سینمایی در ایام نوروز آغاز نشده و با در نظر گرفتن شرایط خاص اسفند برای حضور تماشاگران و نداشتن سالنهای کامل سینما در شهرستان، توانسته با استقبال خوب ۱۴ هزار مخاطب را راهی سینماها کند. «موقعیت مهدی» به تهیهکنندگی حبیب والینژاد که سیمرغ بلورین بهترین فیلم چهلمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد، روایتی ملموس و متفاوت از ابعاد مختلف زندگی فرمانده لشکر عاشورا، شهید مهدی باکری را به تصویر میکشد. پخش فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» برعهده مؤسسه بهمن سبز است. همچنین رئیس حوزه هنری چهارمحالوبختیاری از برگزاری آیین افتتاحیه و اکران فیلم «موقعیت مهدی» در شهرکرد خبر داد. احسان قائدی اظهار کرد: آیین افتتاحیه و اکران فیلم «موقعیت مهدی» با حضور فعالان فرهنگی، هنرمندان، اصحاب رسانه و سینماگران در شهرکرد برگزار میشود. وی تصریح کرد: «موقعیت مهدی» عنوان بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرده و یکی از آثار قابل توجه و تماشایی سینمای ایران است. رئیس حوزه هنری چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه این فیلم در جشنواره فجر موفق به کسب 5 سیمرغ بلورین شده است، عنوان کرد: اکران عمومی «موقعیت مهدی» در پردیس سینمایی بهمن شهرکرد به صورت عمومی انجام خواهد شد.
قائدی با بیان اینکه مردم چهارمحالوبختیاری از هنر هفتم فقط در مرکز استان از «پردیس سینمایی بهمن» شهرکرد برخوردار هستند، ادامه داد: تلاش داریم با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانهای دهگانه استان، آثار پخش شده توسط حوزه هنری را در ایام نوروز به صورت سینما سیار اکران کنیم. وی مطرح کرد: این حوزه تلاش خواهد کرد در صورت امکان با همکاری مؤسسه بهمن سبز حوزه هنری کشور در شهرستانهای دیگر استان نیز نمایش فیلمها را فعال کند. رئیس حوزه هنری چهارمحالوبختیاری افزود: فیلمهای «موقعیت مهدی»، «مرد بازنده»، «شادروان»، «روز صفر»، «قدغن»، «سگ بند» و «گل به خودی» به عنوان فیلمهای نوروزی در پردیس سینمایی بهمن شهرکرد اکران خواهند شد.
* ثبتنام اکرانهای مردمی
همچنین حجت غیباللهزاده، مسؤول اکرانهای مردمی «عمار» با اشاره به ثبت بیش از ۳۰۰ درخواست اکران فیلم «موقعیت مهدی» در شهرهای فاقد سینما در ۳ روز نخست از آغاز ثبتنام اظهار کرد: مراکز دانشگاهی و حوزههای علمیه در صدر درخواستهای اکران بودهاند. وی با بیان اینکه اکرانهای این فیلم همزمان با سینماهای سراسر کشور در شهرها و مناطق فاقد سینما آغاز شده است، گفت: هدف ما این است که به جریان سینمای انقلاب کمک کنیم و علاوه بر تسهیل فرآیند اکران در شهرهایی که فاقد سینما هستند، ما نسبت به امر صیانت و امنیت فیلمها هم مسؤولیت داریم و متعهد هستیم. غیباللهزاده با اشاره به راهاندازی سامانه «سینما مردم» تصریح کرد: این سامانه از نظر کارکردی شبیه همان اکرانهای معمول سینمایی است که در کل سالنهای کشور اتفاق میافتد، البته با تفاوتهایی مختص به شیوه اکران خودمان. وی در پایان با اشاره به بلیتفروشی اختیاری در اکرانهای مردمی «عمار» و فلسفه این امر گفت: هزینه بلیت در مراکز استان، روستا، شهرهای کوچک و بزرگ تفاوت دارد، مثلا در روستا نسبت به شهرهای بزرگتر با شهرهایی که متوسط جمعیتشان کمتر است، فرق دارد. علاقهمندان جهت ثبت درخواست اکران مردمی فیلم «موقعیت مهدی» به سایت ekranmardomi.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
بازیگران جدید در سریال رمضانی شبکه
تصویربرداری سریال رمضانی شبکه یک این روزها در تهران ادامه دارد. به گزارش «وطنامروز»، تصویربرداری سریال «خوشنام» به کارگردانی علیرضا نجفزاده و به تهیهکنندگی احمد زالی که توسط محسن کیایی طرح و فیلمنامه ابتداییاش نوشته شده بود و توسط فهیمه سلیمانی بازنویسی شده است در محدوده شهر ری ادامه دارد و از لوگوی این سریال نیز رونمایی شده است. احمد زالی از تصویربرداری سریال در چند لوکیشن و بیمارستان در شهر ری خبر داد و گفت: با قطعی شدن پخش سریال در ماه مبارک رمضان طبیعتا همزمان با ضبط، تدوین و صداگذاری مراحل فنی نیز طی میشود و با اضافه شدن «بابک شکیبا» به عنوان صداگذار، سریال «خوشنام» مراحل پایانی چند قسمت ابتدایی را پشت سر میگذارد. وی افزود: مشغول گپ و گفت نهایی با خواننده تیتراژ پایانی سریال هستیم و بزودی خواننده تیتراژ را نیز اعلام خواهیم کرد. زالی درباره بازیگران جدید نیز گفت: باشگاه سوارکاری لوکیشن آینده سریال «خوشنام» است که در آن چند بازیگر جدید در قالب نقش اصلی به گروه اضافه خواهند شد. در خلاصه داستان این سریال میخوانیم: از مکافات عمل غافل مشو، گندم از گندم بروید جو ز جو. حمید لولایی، هومن حاجی عبداللهی، عباس جمشیدیفر، شهره لرستانی، فریده سپاهمنصور، سحر ولدبیگی، امیر کربلاییزاده، امیر غفارمنش، نیلوفر رجاییفر، رابعه مدنی، خسرو احمدی، اکبر سنگی، مهرداد ضیایی، ساناز سماواتی، محمدرضا داوودنژاد، کریم قربانی، رضا فیاضی، شیوا خنیاگر، الهه جعفری، سیامک ادیب، سلمان خطی، فرزاد حاتمیان، سیدرضا حسینی، پروین ملکی، مهری آلآقا، پروین ملکی، دلارام ترکی، محسن گودرزی و مجید اکبری از بازیگران این سریال هستند.
* بازیگران جدید به «آزادی مشروط» پیوستند
همچنین بازیگران جدید به سریال «آزادی مشروط» به کارگردانی مسعود دهنمکی پیوستند. انتخاب بازیگران سریال «آزادی مشروط» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی در حالی انجام میشود که جمعی از بهترین کمدینهای سینما و تلویزیون در این پروژه تلویزیونی حضور دارند. در جدیدترین اسامی بازیگران اضافه شده به سریال جدید مسعود دهنمکی، شهاب عباسی، عباس محبی و کاوه سماکباشی به جمع بازیگران «آزادی مشروط» اضافه شدند. این در حالی است که پیش از این حضور مهران رجبی، علیرضا استادی، محمدرضا رهبری، منوچهر آذری و افیشن سنگچاپ در گروه بازیگران سریال «آزادی مشروط» قطعی شده بود. بنا بر این گزارش، سریال ۳۰ قسمتی «آزادی مشروط» با محوریت طنز درباره فعالیت گروههای جهادی، کادر درمان و پرستاران در ایام کرونا و مصائب و شیرینیهای این دوران به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعوده دهنمکی در مرکز سیمافیلم ساخته میشود. نگارش فیلمنامه این سریال توسط کریم خودسیانی و شهاب عباسی براساس طرحی از مسعود دهنمکی انجام شده و بناست این سریال سال آینده وارد مرحله تولید شود.
ارسال به دوستان
اخبار
آغاز به کار جشنواره «به عشق مهدی(عج) هواداریم»
جشنواره تولید محتوایی «به عشق مهدی(عج) هواداریم» با شرکت 180 نفر آغاز به کار کرد. به گزارش «وطنامروز»، مراسم افتتاحیه کارگاههای تولیدی در جشنواره «به عشق مهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف هواداریم» روز گذشته (جمعه ۲۰ اسفندماه) همزمان با اعیاد شعبانیه در مسجد مقدس جمکران برگزار شد. این جشنواره با شرکت ۱۸۰ نفر از هنرجویان تولیدات محتوایی در فضای مجازی از سراسر کشور آغاز به کار کرد. محمدعلی حبیبی، دبیر جشنواره «به عشق مهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف هواداریم» ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به تمام شرکتکنندگان این رویداد تولیدات محتوایی، این جشنواره را به علت کارگاهی بودن و محوریت تولید محتوا در آن، از سایر جشنوارهها متمایز دانست. وی در ادامه گفت: کارگاههای این جشنواره در ۸ بخش با موضوعات «طراحی پوستر مهدوی»، «تور عکاسی مهدوی»، «تولید پادکست مهدوی»، «کپشننویسی مهدوی»، «گرافیک»، «تصویرسازی مهدوی»، «گرافیک متحرک مهدوی» و «حروفنگاری مهدوی» به صورت همزمان برگزار میشود. بنا بر این گزارش، جشنواره «به عشق مهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف هواداریم» به همت سازمان رسانهای سراج برگزار میشود.
***
واگذاری حق اقتباس از کتب سوره مهر به سازمان سینمایی حوزه هنری
طبق تفاهمنامه منعقد شده، سازمان سینمایی «سوره» نماینده رسمی انتشارات «سوره مهر» در اقتباس از کتب این انتشارات شد.
به گزارش «وطنامروز»، بتازگی تفاهمنامهای میان سازمان سینمایی سوره و انتشارات سوره مهر مبنی بر اعطای نمایندگی حق هرگونه اقتباس یا برداشت از آثار انتشارات سوره مهر منعقد شد. به موجب این تفاهمنامه درگاه خرید رایت یا اخذ مجوز جهت هرگونه برداشت یا اقتباس از تمام آثار و عناوین منتشر شده در انتشارات سوره مهر برای تولید آثار سینمایی، سریال و سایر محصولات تصویری، سازمان سینمایی سوره خواهد بود.
بر اساس این تفاهمنامه که هفته گذشته میان حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره و علیاکبر شیروانی، مدیرعامل انتشارات سوره مهر امضا شد، اختیار تولید آثار تصویری بر اساس کتب سوره مهر، مسیر اخذ مجوز و هرگونه تفاهم به منظور اقتباس، توسط سازمان سینمایی سوره انجام میشود. سازمان سینمایی سوره در دوران تازه فعالیت خود در کنار ساماندهی و تمرکز ویژه بر مساله اقتباس، خود نیز نگارش فیلمنامه چند اثر جدید را بر اساس برخی کتب مهم انتشارات سوره مهر از مدتی پیش آغاز کرده است که بزودی جزئیات آن اطلاعرسانی خواهد شد.
***
پایان تدوین «پرونده خانه ما»
تدوین فیلم تلویزیونی «پرونده خانه ما» به کارگردانی محمدرضا حیدری به پایان رسید و این روزها صداگذاری و اصلاح رنگ کار در جریان است. به گزارش «وطنامروز»، تدوین فیلم تلویزیونی «پرونده خانه ما» به کارگردانی محمدرضا حیدری و نویسندگی و تهیهکنندگی مرضیه حیدرآقایی که فیلمبرداری آن به مدت ۱۵ روز در شهر دامغان انجام شده بود، به پایان رسید. همچنین این روزها صداگذاری و اصلاح رنگ این فیلم تلویزیونی به ترتیب توسط اسماعیل جعفری و محبوبه موسوی در حال انجام است.
در خلاصه داستان «پرونده خانه ما» آمده است: «گاهی ساعتها، زمان اصلی زندگی ما را نشان نمیدهند چون ساعتها اشکال مختلفی دارند. ما به عنوان ناظر در کجای این ساعت نشستهایم و نظاره میکنیم. شاهد اصلی کیست؟» مهدی امینیخواه، حدیثه تهرانی، حسن اسدی، علیرضا علیا، محمدرضا حیدری، محمدعلی محبتی، سهیلا مالمیر، حامد طوسی، سمانه ابراهیمی، عرفان فولادیان، مرضیه ایزدشناسان، فاطمه رضایی، محمد کردی، فرجالله گلسفیدی و سعیده عرب از جمله بازیگران این فیلم تلویزیونی هستند.
***
تهدیدی برای برخی فیلمهای نوروزی سینما!
شورای صنفی نمایش اعلام کرد 25 اسفندماه آخرین مهلت فیلمهای اکران نوروزی برای تحویل نسخه نهاییشان به سینماهای سراسر کشور است.
به گزارش «وطنامروز»، مرتضی شایسته، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره شروع اکران ۴ فیلم باقیمانده از سبد اکران نوروزی گفت: طبق تصمیمگیری شورای صنفی نمایش، فیلمهای سینمایی «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان، «سگ بند» به کارگردانی مهران احمدی و «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی تنها تا روز چهارشنبه ۲۵ اسفندماه مهلت دارند نسخه نهاییشان را به سینماهای سراسر کشور تحویل دهند.
وی ادامه داد: چنانچه هر کدام از فیلمهای اعلامشده نتوانند تا تاریخ اعلامشده نسخه نهایی خود را تحویل دهند، شورای صنفی نمایش یک فیلم رزرو شده را جایگزین آن فیلم سینمایی میکند. بنا بر این گزارش، «موقعیت مهدی» به سرگروهی سینما آزادی، «قدغن» به سرگروهی پردیس کورش، «روز صفر» به سرگروهی سینما بهمن، «سگبند» به سرگروهی ایرانمال، «مرد بازنده» به سرگروهی پردیس ملت، «گل به خودی» به سرگروهی مگامال و «شادروان» به سرگروهی ماندانا، فیلمهای سینمایی اکران نوروز ۱۴۰۱ هستند.
ارسال به دوستان
مرکز گسترش سینمای مستند متولی اکران فیلمهای تجربی شد
پایان انحصار «هنر و تجربه»
رئیس سازمان سینمایی بیان کرد که مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از این پس به عنوان متولی اکران فیلمهای هنری و تجربی معرفی میشود.
به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی گفت: در برنامههای کلان پیش رو در سازمان سینمایی ما در پی برنامهریزی و طراحی شیوههایی هستیم که مجاری اکران آثار هنری و تجربی سینمای ایران را تسهیل کرده و گسترش دهد.
وی ادامه داد: سازمان سینمایی قصد دارد در راستای رشد دانش سینمایی مخاطبان و ارتقای کیفیت هنری سینما، فصل نوینی را برای حمایت از فیلمهای هنری و تجربی در کشور آغاز کند. در این مسیر ضمن بهرهگیری و استفاده از تجارب و دستاوردهای ارزشمند فعالان این عرصه در سالهای گذشته بر این باور هستیم که حوزه پخش و اکران اینگونه محصولات سینمای ایران به گسترش بسترها و ظرفیتها بیش از گذشته نیازمند است.
رئیس سازمان سینمایی گفت: اگر چه موسسه هنر و تجربه ایرانیان طی 8 سال گذشته، در این زمینه فرصتهای ارزشمندی را بهعنوان تنها بازوی معین و فضای کمکی برای چرخه اکران این گونه آثار در کشور مهیا کرده ولی کافی نبوده است.
به گفته وی، کارگروهی متشکل از کارشناسان، متخصصان و فعالان مجرب این حوزه پس از مطالعه، ارزیابی و آسیبشناسی این عرصه و بازشناسی ظرفیتهای بالقوه و بالفعل این بخش به بازتعریف و بازطراحی مدلها و ساختار اجرایی برای این بخش اقدام کردهاند. این تغییرات با هدف گسترش حوزه پخش این فیلمها در گستره مراکز و موسسات حقیقی و حقوقی بیشتر، نیاز جدی این عرصه است.
خزاعی ضمن تشکر از تلاشها و اقدامات اثرگذار «موسسه هنر و تجربه ایرانیان» گفت: ما در سازمان سینمایی ضمن دعوت و استقبال از تداوم فعالیتهای موسسه هنر و تجربه ایرانیان، برای پویایی بیشتر و بالندگی این بخش در نظر داریم از ظرفیتها، امکانات و همیاریهای بیشتر بخشهای خصوصی و دولتی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از این پس به عنوان متولی این بخش معرفی میشود، گفت: مرکز گسترش از این پس مدیریت، هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای این حوزه، همچنین وظیفه حمایت و کمک به چرخه اکران فیلمهای هنری و تجربی را بر عهده خواهد داشت.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: در فصل جدید حمایت از اکران آثار هنری و تجربی، در کنار مؤسسه هنر و تجربه ایرانیان، همه مؤسسات و دفاتر پخش و اشخاص حقیقی و حقوقی علاقهمند هم میتوانند در این عرصه حضور پیدا کنند و هیچ مجموعهای به صورت انحصاری در این زمینه فعالیت نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه سینمای تجربی و هنری بدون تردید، خاستگاه و رویشگاه نسل جدید فیلمسازان و آیندهسازان سینمای ایران تلقی میشود، گفت: با تغییر مدل اجرایی و ساختار عملیاتی عرصه پخش و اکران فیلمهای هنر و تجربه، اکران این فیلمها میتواند به جایگاه شایسته و درخور سازندگان آنها برسد.
خزاعی با اشاره به اینکه احیای سینمای هنری و تجربی به ایجاد تغییرات بنیادین در زنجیره اکران و پخش در سینماها و اکران آنلاین و پلتفرمها وابسته است، گفت: برای ایجاد این اتفاق به سرمایهگذاری گستردهتر و ایجاد بسترها و فضاهای نمایشی بیشتر نیاز داریم تا وضعیت آثار هنری و تجربی و فیلمهای کوتاه، مستند و انیمیشن از شرایط مهجور فعلی دستخوش تغییر و تحول شود.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه نگرش ما به این نوع سینما، نگاهی از سر رفع تکلیف و نمادین و نمایشی نیست، تصریح کرد: اهتمام به ظرفیتها و کارکردهای سینمای هنری و تجربی در کیفیت آینده سینمای ایران تاثیرگذار و مکمل سینمای بدنه و اکران است. قطعا اگر گونههای مختلف سینمایی هر کدام در جای خود برنامهریزی شوند برای رشد و اعتلای سینمای ملی مهم و ضروری هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|