|
شاخص بورس ۲ هزار واحد رشد کرد
شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با رشد ۲ هزار واحدی روبهرو شد. در جریان دادوستدهای روز گذشته بازار سرمایه بیش از 5 میلیارد و 933 میلیون سهم مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 2379 واحدی در ارتفاع یکمیلیون و 335 هزار و 312 واحد قرار گرفت.
ارسال به دوستان
نشانههای جدی از برنامهریزی برای افزایش تولید خودروهای داخلی و آزاد شدن واردات از سال آینده
بازار خودرو سال 1401 رقابتی میشود؟
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به بازدید اخیر رئیسجمهور از شرکت ایرانخودرو: تا زمانی که صنعت خودروسازی رقابتی نشود، امکان حل مسائل و چالشهای فعلی میسر نخواهد شد
گروه اقتصادی: طبق اظهارات مسؤولان، ممنوعیت واردات خودرو که از سال ۹۷ با مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران ۳ قوه اعمال شده بود، بهار ۱۴۰۱ به پایان میرسد و آنطور که مجلس شورای اسلامی در بودجه 1401 مصوب کرده است، 50 هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانهسوز (هیبریدی و برقی) وارد میشود.
تاکنون جزئیاتی درباره تعرفه خودروهای وارداتی اعلام نشده است و کشورهای مبدا واردات نیز مشخص نیست اما آنچه هویداست مجاز شدن واردات خودرو تا حدودی باعث تعادل بازار داخلی میشود. با این وجود نمیتوان از رقابتی شدن بازار خودرو با این واردات محدود سخن گفت، هر چند این اتفاق یک گام بلند در راستای این موضوع خواهد بود.
به گزارش «وطنامروز»، معاون اول رئیسجمهور دیروز در جلسه ارائه طرحهای نخبگان که این بار با موضوع راهکارهای برونرفت صنعت خودرو از چالش فعلی برگزار شد، با اشاره به بازدید اخیر رئیسجمهور از شرکت ایران خودرو اظهار داشت: تا زمانی که صنعت خودروسازی رقابتی نشود، امکان حل مسائل و چالشهای فعلی میسر نخواهد شد و شاهد خروج از انحصار، تنوع و اصلاح قیمت و افزایش کیفیت خودرو نخواهیم بود.
اواسط بهمن سال جاری رهبر حکیم انقلاب در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و صنعتگران، لزوم ارتقای کیفیت کالاهای تولید داخل را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: «حمایتهای عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید منجر به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری شود اما متأسفانه در برخی صنایع بویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمیشود و مردم نیز بحق به آن اعتراض دارند».
از سوی دیگر نباید فراموش کنیم چندی پیش نیز اتفاق ناراحتکنندهای در جنوب کشور رخ داد که خیلیها را در شوک فرو برد؛ برخورد زنجیرهای 59 خودرو در محور بهبهان که موجب شد 5 نفر از هموطنانمان را از دست بدهیم؛ نکته مهم این حادثه اما باز نشدن کیسه هوای خودروهای داخلی بود.
از طرف دیگر اواسط آذر سال جاری نیز خودروسازان قیمتهای جدید محصولات تولیدی خود را اعلام کردند و این در شرایطی بود که با مجوز ستاد تنظیم بازار، تمام خودروها با رشد ۱۸ درصدی قیمت مواجه شدند. برآیند این اتفاقات موجب شد حتی سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آستانه استیضاح قرار بگیرد. وضعیت نامناسب صنعت خودرو موجب شد رئیسجمهور شخصا پیگیر موضوع شود و هفته دوم اسفند سال جاری به صورت از پیش اعلام نشده از پارکینگها و خط تولید شرکت ایران خودرو بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل این شرکت تولیدی قرار گرفت. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی پس از حضور در این کارخانه تولیدی دستوراتی را برای حل چالشهای صنعت خودرو صادر کرد.
در همین ارتباط معاون اول رئیسجمهور روز گذشته در جلسه ارائه طرحهای نخبگان که این بار با موضوع راهکارهای برونرفت صنعت خودرو از چالش فعلی برگزار شد، با اشاره به بازدید اخیر رئیسجمهور از شرکت ایران خودرو اظهار داشت: رئیسجمهور در این بازدید دستوراتی را برای اصلاح وضعیت موجود ابلاغ کردند و خواستار پیگیری جدی این دستورات شدند.
محمد مخبر افزود: اصلاح ساختار موجود در صنعت خودروسازی نیازمند برنامهای جامع و مدون است، به گونهای که این برنامه به همراه زمانبندی مشخص و تقسیم وظایف باشد و به صورت جدی دنبال شود.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه درباره راههای برونرفت صنعت خودرو از چالشهای موجود و بهبود کیفیت گفت: باید از فرصتی که به واسطه بازدید رئیسجمهور از شرکت ایران خودرو ایجاد شده، حداکثر استفاده را داشته باشیم و این گزارش را به یک برنامه عملیاتی زمانبندی شده تبدیل کنیم.
مخبر با بیان اینکه تقویت سایر شرکتهای خودروسازی کشور میتواند به رقابتی شدن این صنعت کمک کند، تصریح کرد: تا زمانی که صنعت خودروسازی رقابتی نشود، امکان حل مسائل و چالشهای فعلی میسر نخواهد شد و شاهد خروج از انحصار، تنوع و اصلاح قیمت و افزایش کیفیت خودرو نخواهیم بود.
در این جلسه گزارشی از راههای برونرفت صنعت خودرو از چالش فعلی ارائه و پیشنهاداتی برای بهبود کیفیت صنعت خودروی کشور مطرح شد.
اصلاح ساختار صنعت خودرو، اصلاح ساختار حاکمیت شرکتی، ارتقای فناوری و نوآوری در طراحی و ساخت، شکلگیری توانمندی با تکیه بر رقابتی شدن بازار و تسهیل مشارکتهای بینالمللی و انتقال فناوری از جمله محورهای مطرح شده در این گزارش بود.
* واردات خودرو از اواخر اردیبهشت آزاد میشود
وزیر صمت با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما گفت: برنامه ۲ ساله برای بهبود وضع خودرو داریم و بعضی از طرحها 6 ماهه و یکساله است.
سیدرضا فاطمیامین گفت: به مردم اطمینان میدهیم از اواسط سال آینده بسیاری از مسائل در زمینه قرعهکشی، کیفیت و موضوعات دیگر یک به یک حل خواهد شد ولی یک دوره 2ساله نیاز دارد تا به طور کامل بتوانیم این مسائل را حل کنیم.
وی درباره دستورالعمل 8 مادهای رئیسجمهور برای صنعت خودروسازی هم گفت: برای این 8 محور مطالعه شده است و از ابتدای شهریور حداقل هفتهای ۲ تا ۳ جلسه در حوزه خودرو داشتم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت صمت از ادغام 4 وزارتخانه تشکیل شد اما خودرو به تنهایی یک وزارتخانه است، چون به اندازه یک وزارتخانه حاشیه و دغدغه دارد. وی تصریح کرد: دستورالعمل 8 مادهای یک اقدام بزرگ است. به عنوان نمونه یکی از موضوعاتی که مطرح شد، این است که سال آینده تولید خودرو یکونیم برابر شود، این در حالی است که امسال کمتر از یک میلیون خودرو تولید خواهد شد.
وزیر صمت گفت: نکته اینجاست که این اهداف را ما به تنهایی ترسیم نکردیم، بلکه تکتک این محورها را با شرکتهای خودروسازی بررسی کردیم و این یک برنامه یکپارچه است و الان میزان تولید ماهانه ایرانخودرو در سال آینده مشخص است. وی اضافه کرد: تولید خودرو در سال آینده 50 درصد افزایش خواهد داشت، البته باید زیرساختها فراهم شود و یکی از زیرساختها، تأمین مالی زنجیره است.
وی ادامه داد: ایرانخودرو سال آینده خودروهای 405 و سمند و سایپا هم تیبا را از رده خارج خواهند کرد که این اقدام کمنظیری است. فاطمیامین گفت: برنامهریزی برای معرفی 3 خودروی جدید در سال آینده انجام شده است و ما این اهداف و دستورالعمل را کنترل میکنیم.
وی درباره وجود مافیای خودرو هم گفت: مافیا وجود دارد اما در جاهایی که شاید با تصور مردم متفاوت باشد، یعنی ما یک شبکههایی داریم که منافع اینها اجازه نمیدهد اتفاقات خوبی بیفتد و یک منافعی شکل گرفته است که با منافع مردم همراستا نیست، بنابراین وظیفه ما شناسایی اینها و حل مسائل است.
* قرعهکشی خودرو بتدریج حذف میشود
فاطمیامین گفت: از اواسط سال آینده بتدریج قرعهکشی حذف میشود و اینطور نیست که از ابتدای سال 1401 قرعهکشی نداشته باشیم، چون هنوز تولید در حال رشد است و با تقاضا فاصله دارد. وی درباره حذف قرعهکشی خودرو در سال آینده افزود: برآورد ما این است که نیاز خودرو در ایران حداکثر یک میلیون و 500 هزار دستگاه است.
وی ادامه داد: برآورد میکنم تعداد قابلتوجهی خودرو وارد خواهد شد، چون ۳ سال واردات خودرو نداشتیم، یک تقاضای انباشته وجود دارد و میتواند تا یکصد هزار خودرو و شاید بیشتر واردات انجام شود، چون دولت این محدودیت را ندارد، بنابراین واردات خودرو و افزایش تولید داخل، بازار را تأمین خواهد کرد. وی متذکر شد: وقتی خودرو به اندازه کافی باشد، دیگر انگیزه سوداگری موضوعیت ندارد.
ارسال به دوستان
برگزاری ششمین نشست شورای راهبردی دستگاههای نظارتی به ریاست بذرپاش با حضور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست
نورافکن دیوان بر محیطزیست
در گزارش دیوان محاسبات کشور از وضعیت دستگاههای اجرایی تابعه سازمان حفاظت محیطزیست به عملکرد ضعیف، ترک فعل و تخلفات صندوق ملی محیطزیست اشاره شد
گروه اقتصادی: پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، با توجه به نقش نظارتی دیوان محاسبات کل کشور، اعضای مختلف کابینه در جلسات مجزایی، نشستهایی تخصصی به میزبانی دیوان محاسبات با رویکرد بررسی و تحلیل راهبردی چالشهای مختلف تشکیل و مسائل وزارتخانهها را با مشورتهای دیوان محاسبات مورد تحلیل و بحث قرار میدهند. به گزارش «وطنامروز»، ششمین نشست شورای راهبردی دستگاههای نظارتی به ریاست مهرداد بذرپاش و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونان وی، مقامات دیوان محاسبات و نمایندگان دستگاههای نظارتی به میزبانی دیوان محاسبات برگزار شد.
در این نشست، شاخصهای محیطزیست در زمینه هوا، آب، خاک، فرونشست، پسماند، تنوع زیستی، ارزیابی زیستمحیطی در اجرای طرحها و پروژههای عمرانی، ارزشگذاری منابع طبیعی و زیستمحیطی، چالشها و انحرافات و همچنین مهمترین گزارشات تهیه شده در حوزه حسابرسی زیستمحیطی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. موضوعاتی از قبیل وضعیت ایران در رتبهبندی شاخص عملکرد محیطزیست، سرانه مصرف انرژی و مقایسه آن با دیگر کشورها، عدم انجام احکام پیشبینیشده در قانون هوای پاک مانند عدم تدوین و تصویب استاندارد ملی سوخت، عدم نوسازی ناوگان حملونقل عمومی توسط وزارت کشور، عدم اجرای طرح کهاب در جایگاهها و انبارهای سوخت، توزیع نشدن سوخت استاندارد، تامین نشدن حداقل ۳۰ درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژیهای پاک و... از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود. همچنین چالش کمبود جدی آب، مدیریت نکردن صحیح منابع و مصرف آب در کشور، تنش آبی، وضعیت نامطلوب استقرار صنایع آببر در مناطق خشک و بیابانی کشور و فرونشست زمین به عنوان بخشی از تهدیدها در این مقوله مورد بررسی واقع شد.
دیوان محاسبات کشور در ماجرای چالشهای آبی هشدار داد:
- راهاندازی صنایع آببر که اغلب در حوزه فلزات و معادن است، بیشترین مصرف آب را در پی دارد که این امر بعضا بدون در نظر گرفتن اقلیم و جغرافیای بومی مناطق رقم میخورد و میتواند نابودی منابع آبی را در پی داشته باشد و خشکسالی را تسریع کند. این معضل در استانهایی با اقلیم نیمهبیابانی، بیابانی و کویری نظیر اصفهان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و... بیشتر مشهود است.
- بر اساس آمار سازمان زمینشناسی سالانه 25-۱۷ سانتیمتر فرونشست در کشور روی میدهد که این رقم ۶ برابر میانگین جهانی است.
- عدم نظارت و مدیریت مناسب پیرامون حفر چاههای آب (با وجود تعداد زیاد چاه غیرمجاز) و عدم نصب کنتور دقیق روی تمام چاههای مجوزدار یکی از عوامل در فرونشست زمین بوده که به تخلیه آبهای زیرزمینی و نیز تنش آبی منجر شده است. این چالشها نیازمند انجام اقدامات جدی و عاجل است.
- آلودگی خاک، قاچاق خاک کشاورزی، عدم نظارت جامع بر فعالیتهای معدنی در خلأ ضوابط و مقررات موضوعه از مهمترین چالشهای حوزه خاک به عنوان یک عنصر حیاتی محیطزیست به شمار میرود و در تشریح علل عمده آلودگی خاک میتوان به دفن غیراصولی زباله، دفن غیراصولی پسماندهای پزشکی، سوزاندن ضایعات در حاشیه شهرها، وجود فیلتر نامناسب در خروجی صنایع از قبیل ریختهگری، صنایع شیمیایی، تخلیه نخالههای ساختمانی در حاشیه شهرها و نشت نفت و مواد شیمیایی اشاره کرد که حل این مسائل علاوه بر رفع موانع اجرایی، نیازمند نظارت بیاغماض و مستمر در این زمینه است.
در ادامه این نشست، به بررسی معطل ماندن و عدم اجرای کامل برخی تکالیف سازمان حفاظت محیطزیست پیرامون موضوع ارزشگذاری منابع طبیعی و زیستمحیطی و ارزیابی اثرات زیستمحیطی پرداخته شد. میتوان گفت تا پایان سال ۱۳۹۹، تعداد ۱۵۴ طرح که پیشرفت فیزیکی عمدهای داشتهاند، فاقد تاییدیه ارزیابی اثرات زیستمحیطی هستند و از این تعداد برای ۴۳ طرح بزرگ دولتی بدون محاسبه پیامدها و خسارات زیستمحیطی آنها مجوز زیستمحیطی مربوط جهت ادامه فعالیت توسط هیات دولت صادر شده است. دیگر موانع و مشکلات این فرآیند موضوع فقدان یک قانون مستقل و دائمی از یک سو و از طرفی فقدان بانک اطلاعاتی و سامانه جامع در فرآیند ارزیابی اثرات زیستمحیطی طرحها و پروژههای کشور است که موجب تاخیر در پاسخگویی، عدم شفافیت و عدم دسترسی به اطلاعات بهموقع و مورد نیاز برای برنامهریزی، تصمیمگیری و نظارت است.
در گزارش دیوان محاسبات کشور از وضعیت دستگاههای اجرایی تابعه سازمان حفاظت محیطزیست به عملکرد ضعیف، ترک فعل و تخلفات صندوق ملی محیطزیست درباره کمک به تقلیل آلایندههای زیستمحیطی و جلوگیری از تخریب محیطزیست و حفظ و حمایت از محیطزیست اشاره شده است. به طوری که در اجرای بند «ن» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مبلغ ۹,۰۶۷ میلیارد ریال از محل منابع موضوع این بند در اختیار صندوق مزبور قرار گرفت تا صرف اعطای تسهیلات مالی برای کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و جلوگیری از تخریب محیطزیست شود اما به رغم پیگیریهای مکرر دیوان محاسبات کشور، تا پایان سال ۱۳۹۹ تنها ۵ پروژه به ارزش ۳۱ میلیارد ریال و در مجموع تا آبانماه سال جاری، تنها ۱۰ پروژه به ارزش ۲۴۳ میلیارد ریال موفق به اخذ تسهیلات شدهاند. عدم مصرف بیش از ۹۰ درصد وجوه در اختیار صندوق تا پایان آذرماه سال جاری موجب عدم تحقق اهداف مقنن شده است.
در نهایت، سایر احکام قانونی مغفول و اقدامات اولویتدار سازمان حفاظت محیطزیست پیرامون موضوعات و چالشهای مختلف زیستمحیطی مورد تاکید دیوان محاسبات کشور قرار گرفت و سایر دستگاههای نظارتی نکات مهمی درباره موضوعات زیستمحیطی مطرح کردند.
در پایان، علی سلاجقه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست نیز از توجه ویژه دیوان محاسبات به این حوزه و ارائه راهکارهای عملی برای رفع معضلات زیستمحیطی تشکر و قدردانی کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
خاتمه پرداخت سود سهامداران سهام عدالت
وزیر امور اقتصادی و دارایی از خاتمه پرداخت ۲۵ هزارمیلیارد تومان سود سهام عدالت سالهای گذشته به ۴۵ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت خبر داد.
سیداحسان خاندوزی گفت: 2.5 میلیون نفر از سهامداران به تناسب ارزش سبد سهام خود معادل یک میلیون تومان و باقی نیز بین ۴۸۰ تا ۵۷۰ هزار تومان سود سهام عدالت خود را دریافت کردند.
پیش از این خاندوزی در جلسه شورای اداری استان گلستان وعده داده بود سود سهام عدالت از ۲۱ اسفند به حساب سهامداران سهام عدالت واریز میشود. افرادی که دارای پرتفوی ۴۹۲ هزار تومانی سهام عدالت هستند ۵میلیون و ۳۲۰ هزار و ۳۹۹ ریال سود به آنها اختصاص پیدا میکند.
همچنین به افراد دارای پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت، ۵ میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۴۴ ریال و به دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی رقمی معادل ۱۰ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۸۷۱ ریال سود پرداخت میشود. البته برخی افراد ممکن است بخشی از پرتفوی خود را فروخته باشند یا پارهای از سهم را در اختیار داشته باشند، بنابراین ممکن است این اعداد متفاوت باشد.
***
وزیر تعاون:
مشکل ۶۰۰ تعاونی بزرگ در دولت سیزدهم حل شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از زمانی که دولت سیزدهم کار خود را شروع کرده، تمرکز ما بر تعاونی بوده و در همین راستا ۶۰۰ تعاونی بزرگ مشکلدار را شناسایی و مساله آنها را حل کردهایم. حجتالله عبدالملکی روز گذشته در آیین افتتاح 5 هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی اظهار داشت: ۱۰ هزار تعاونی مسکن داریم که ۹ هزار و ۵۰۰ مورد از آنها موفق بودند و بقیه تعاونیها دارای مشکلاتی هستند که ناشی از رسیدگی نکردن به موضوعات آنها بوده است. وی ادامه داد: ۸۴۰ هزار واحد مسکن توسط تعاونیها ساخته شده است. ۳۸ هزار و ۹۰۰ واحد به مشکل خوردهاند که باید مشکلات آنها برطرف شود. امروز هم شاهد بهرهبرداری از 5 هزار و ۵۰۰ واحد مسکن در قالب تعاونی هستیم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در بخش تعاونی از ۲۰، نمره ۱۹ گرفتهایم، گفت: مدیران کل ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در استانها مستقر کردهایم که در استانها مسؤولیت دارند مشکلات تعاونیها را بررسی کنند. وی ابراز داشت: ابزار قانونی را برای نظارت تعاون داریم که اگر تاکنون این اتفاق نیفتاده است، از قصور مدیران در وزارت تعاون بوده است که در این دولت بررسی میشود. عبدالملکی امضای تفاهمنامه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای جامعه کارگری را اقدامی خوب عنوان کرد و گفت: با همکاری وزارت راهوشهرسازی ساخت این واحدها آغاز میشود. همچنین الگوی تامین مالی تدوین شده است که به این امر کمک میکند.
***
افزایش ۲۵ درصدی تراکنشهای بانکی
مبلغ تراکنشهای بانکی در بهمن امسال نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته که بیانگر بازگشت تدریجی رونق به کسبوکارهاست. بر اساس آخرین دادههای آماری، میزان تراکنشهای بانکی در بهمن امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۷۲ درصد رشد داشته است. نسبت به دی امسال هم تعداد تراکنشها ۴ درصد رشد کرده است. در بهمن امسال ۶ میلیارد و ۳۶۱ میلیون میلیون ریال تراکنش انجام شده که نسبت به ماه قبل از آن ۱.۵ درصد و نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است. در این دوره بیش از ۹۱ درصد کل تراکنشها از طریق کارتخوانهای فروشگاهی بوده است. ابزار پذیرش اینترنتی با ۴.۹۹ درصد و ابزار پذیرش موبایلی با ۳.۳۲ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند. همچنین مقایسه سهم تعداد هر یک از این ابزارهای پذیرش فعال سیستمی از کل ابزارهای بازار در بهمن ۱۴۰۰ نشان میدهد سهم کارتخوانهای فروشگاهی از بازار ۷۶.۷۲ درصد بوده است که این میزان در دی امسال ۷۵.۸۴ درصد تعیین شده بود و سهم ابزار پذیرش موبایلی از بازار در دومین ماه زمستان به ۵.۶۱ درصد رسیده که نسبت به دی کاهش یافته است.
***
دلار در بازار آزاد به 26 هزار تومان رسید
روز گذشته نرخ دلار در صرافیهای بانکی با ۲۰۷ تومان افزایش، ۲۴ هزار و ۷۷۶ تومان معامله شد. همچنین قیمت خرید هر دلار ۲۴ هزار و ۵۲۹ تومان و نرخ خرید هر یورو ۲۷ هزار و ۱۳۳ تومان اعلام شد. علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۴ هزار و ۲۷۱ تومان و نرخ فروش آن ۲۴ هزار و ۴۹۲ تومان بود. این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۶ هزار و ۵۵۱ تومان و نرخ فروش آن ۲۶ هزار و ۷۹۳ تومان اعلام شد. همچنین در بازار آزاد دلار با نرخ 26 هزار تومان معامله شد. در سامانه نیما نیز حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۲۷۷ تومان فروخته و حواله دلار به بهای ۲۴ هزار و ۲۱ تومان معامله شد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز روز گذشته به ۱۲ میلیون و ۵۰۰۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم هم با قیمت ۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان معامله شد. همچنین نیمسکه بهار آزادی ۷ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا نیز 5 میلیون و ۳۷۵ هزار تومان شد. اُنس جهانی طلا نیز با قیمت هزار و ۹۹۰ دلار معامله شد. رشد بهای انس جهانی طلا پس از جنگ روسیه و اوکراین رکورد جدیدی را ثبت کرد که این امر بر قیمت انواع سکه و طلا در بازار داخل نیز تاثیر گذاشته و موجب افزایش قیمت فلز زرد در داخل کشور شده است. سکه طرح جدید در هفتههای اخیر در کانال ۱۱ و ۱۲ میلیون تومان نوسان داشته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|