|
افت ناچیز شاخص بورس
شاخص کل بازار بورس تهران روز گذشته با ۵۹۵ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۳۳۴ هزار واحدی قرار گرفت. در ادامه معاملات دیروز بازار سهام (بورس و فرابورس) بیش از ۹ میلیارد و ۳۸۹ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۷ هزار و ۳۸۱ میلیارد ریال در بیش از ۴۶۹ هزار و ۴۹۰ نوبت معامله شد.
ارسال به دوستان
آمارهای بانک مرکزی از رشد اقتصادی و کاهش شدت رشد نقدینگی حکایت دارد
نشانههایی از احیای اقتصاد
بر اساس آمار بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی کشور در ۹ ماهه سال جاری با احتساب نفت 4.1 و بدون احتساب نفت 3.4 درصد رشد داشته است
گروه اقتصادی: رشد اقتصادی یکی از مهمترین و معمولترین شاخصهایی است که برای مقایسه عملکرد اقتصادی کشورهای جهان به کار گرفته میشود. دولت سیزدهم از ابتدا بر ۲ موضوع مهم در رونق تولید و رشد اقتصادی کشور تاکید داشت. یکی از مهمترین راهکارهای دولت در این زمینه عدم استقراض دولت از بانک مرکزی بود؛ امری که نتیجه آن هم در کاهش تورم در ماههای اخیر نمایانگر بوده است و هم در آمارهای مربوط به رشد اقتصادی. علاوه بر این افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی و نفتی از یک سو و اخبار امیدوارکننده در رابطه با بازگشت ارزهای صادراتی کشورمان در کنار روشن شدن چراغ تجارت با کشورهای منطقه و از همه مهمتر گره نزدن اقتصاد کشور به مذاکرات و تلاش برای خنثیسازی تحریم نیز از عوامل موثر بر افزایش رشد اقتصادی بوده است. بررسی آمارهای صادرات نفت ایران نشان میدهد در دولت سیزدهم رقم صادرات رشد قابل توجهی داشته و بر اساس گزارشات داخلی و خارجی فروش نفت ایران در ماههای اخیر بشدت افزایش یافته و به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. برای مثال ماه پیش خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد صادرات نفت خام ایران با وجود تحریمهای آمریکا، برای نخستینبار در ۳ سال گذشته به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. پیش از این حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی با اشاره به راهکارهای دولت برای دور زدن تحریمها گفته بود: «صادرات نفتی ایران به حدی افزایش یافته که ما دیگر نگران صادرات آن نیستیم». از طرفی، قیمت نفت در ماهها بویژه هفتههای اخیر بشدت صعودی بوده که همین امر نیز بر افزایش درآمد نفتی ایران اثرگذار بوده است. با توجه به این اقدامات و نمایان شدن نتایج آن با بهبود رشد اقتصادی، میتوان امیدوار بود اقتصاد ایران دوران پرفراز و نشیب دهه 90 را پشت سر گذاشته است و خود را برای ورود به دورهای جدید و شروع روزهایی بهتر در قرن پانزدهم خورشیدی آماده میکند.
در همین رابطه روز گذشته بانک مرکزی اعلام کرد رشد اقتصادی 9 ماهه 1400 به بیش از 4 درصد رسیده است. بر این اساس تولید ناخالص داخلی کشور با احتساب نفت و بدون احتساب نفت در ۹ ماهه سال جاری به قیمتهای ثابت سال 1395 نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب از افزایش 4.1 و 3.4 درصدی برخوردار بوده است. رشد اقتصادی کشور در فصل پاییز به 5.7 درصد رسید که این رقم در مجموع موجب ثبت رشد 4.1 درصدی اقتصاد کشور در 9 ماهه امسال شده است. البته پیش از این مرکز آمار از رشد ٥,١ درصدی با نفت و 3.8 درصدی بدون نفت در 9 ماهه سال ١٤٠٠ خبر داده بود.
بر اساس آمار بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (و به قیمتهای ثابت سال 1395) در ۳ ماهه سوم سال 1400 به رقم 3510.2 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به ۳ ماهه سوم سال 1399 رشد 5.7 درصدی را نشان میدهد.
رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل 5.8 درصد بوده است. رشد عملکرد تولید ناخالص داخلی در ۳ ماهه سوم سال جاری حاصل تحقق رشد مثبت ارزش افزوده گروههای «خدمات»، «صنایع و معادن» و «نفت» به ترتیب معادل 8.1، 3.8 و 5.4 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است؛ با این وجود گروه «کشاورزی» در فصل سوم سال جاری با کاهش عملکردی معادل 2.5 درصد نسبت به فصل مشابه سال گذشته مواجه بوده است.
بر این اساس در مجموع عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور با احتساب نفت و بدون احتساب نفت به قیمتهای ثابت سال 1395 در ۹ ماهه سال 1400 به ترتیب به 11041.4 و 10088.7 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب از افزایش 4.1 و 3.4 درصدی برخوردار بوده است.
رشد ارزش افزوده گروههای «خدمات»، «نفت»، «صنایع و معادن» و «کشاورزی» در این دوره به ترتیب معادل 6.5، 11.7، صفر و 2.1- درصد بوده که از سهمی معادل 3.5، 0.9، صفر و 0.3- واحد درصد در رشد اقتصادی ۹ ماهه سال جاری برخوردار بوده است.
* رشد اقتصادی 5.8 درصدی در پاییز
رشد 6.5 درصدی ارزش افزوده گروه خدمات در ۹ ماهه سال جاری عمدتا متاثر از تحولات زیربخشهای «اطلاعات و ارتباطات»، «بهداشت و مددکاری اجتماعی»، «حملونقل و انبارداری»،«عمدهفروشی، خردهفروشی و تعمیر وسایل نقلیه موتوری» و «اداره عمومی، دفاع و تامین اجتماعی» بوده است به طوری که زیربخش «اطلاعات و ارتباطات» سهم 0.6 واحد درصدی و سایر گروههای ذکر شده هر یک سهم مساوی و معادل 0.5 واحد درصدی از رشد تولید ناخالص داخلی داشتهاند.
بر اساس آمار، ارزش افزوده گروه نفت در 9 ماهه سال ١٤٠٠ به قیمتهای ثابـت سـال ١٣٩٥ بـه میـزان 952.7 هزار میلیارد ریال برآورد شد که گویای رشد 11.7 درصدی نسـبت بـه دوره مشـابه سـال قبـل است. نتـایج حاصل از محاسبات مقدماتی در این زمینه نشاندهنده آن است که افزایش نرخ رشـد ارزش افـزوده ایـن گـروه طـی دوره مذکور، ناشی از افزایش تولید و صادرات نفت خام و همچنین افزایش تولیـد و صادرات گـاز طبیعی و میعانـات گـازی نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است.
گروه صنایع و معادن در 9 ماهه سال ١٤٠٠ از نرخ رشدی معادل صفر درصد برخوردار شد کـه در مقایسـه بـا دوره مشابه سال قبل 6.7 واحد درصد کاهش یافته است و در نتیجه سـهمی معادل صفر واحـد درصـد از نـرخ رشـد 4.1 درصدی اقتصاد را در دوره مورد بررسی به خود اختصاص داده است. در این گروه، ارزش افزوده بخـشهای «صـنعت»، «استخراج معدن»، «ساختمان»، «تامین برق، گاز، بخار و تهویه هوا» و «آبرسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه» به ترتیب با نرخهای رشد 3.6، 8، 13.6-، 3.7- و 5.7 درصدی مواجه بوده است.
* افزایش مصرف بخش خصوصی و دولتی
بر خلاف روند سالهای گذشته، در 9 ماهه امسال و در ۳ ماهه سوم سال 1400 مصرف بخش خصوصی که بیانگر افزایش قدرت خرید کل جامعه است، رشد داشته است. این عدد در ۳ ماهه اول 1.7 درصد، ۳ ماهه دوم 3.7 درصد و ۳ ماهه سوم 4.6 درصد افزایش یافته است. مجموع رشد تشکیل سرمایه ثابت در ۳ ماهه سوم هم معادل 4.6 درصد بوده است.
در بخش تشکیل سرمایه ثابت در 9 ماهه امسال رشد تشکیل سرمایه ثابت 5.2 کاهش یافته اما تشکیل سرمایه ثابت در بخش ماشینآلات به عنوان یکی از ۲ جزء این بخش رشد قابل توجهی داشته است. تشکیل سرمایه ثابت در بخش ماشینآلات در ۳ ماهه اول 14.3 درصد، ۳ ماهه دوم 6.2 درصد و ۳ ماهه سوم 18.2 درصد رشد داشته است. در واقع در فصل پاییز امسال تشکیل سرمایه ثابت در بخش ماشینآلات یک رکورد را به ثبت رسانده است.
اما تشکیل سرمایه در بخش ساختمان در فصل بهار منفی 10.3 درصد، تابستان منفی 21.4 درصد و فصل پاییز منفی 6.7 درصد بوده که نشاندهنده روند کاهشی رشد منفی سرمایهگذاری در این بخش بوده است.
***
مهار رشد نقدینگی
متوسط رشد پایه پولی و نقدینگی در 10 ماهه امسال به ترتیب 2.38 درصد و 2.7 درصد بوده اما رشد این ۲ متغیر در دیماه به ترتیب 1.2 درصد و 1.6 درصد بوده که بیانگر کاهش رشد این ۲ متغیر پولی مهم در ماه مذکور است. متغیرهای پولی دیماه امسال نشان میدهد روند رشد پایه پولی نقدینگی در طول سال 1400 کاهشی بوده است.
بر اساس آمار بانک مرکزی، حجم کل پایه پولی در پایان دی ماه به 567 هزار و 920 میلیارد تومان رسیده که نسبت به همین ماه در سال گذشته 35.5 درصد و در 10 ماهه امسال 23.8 درصد رشد داشته است. رشد پایه پولی از 42.1 درصد در بازه زمانی یک سال منتهی به مرداد امسال به 35.5 درصد در یک سال منتهی به دیماه رسیده است.
با توجه به اینکه رشد پایه پولی در طول 5 ماهه منتهی به دی امسال که دوره فعالیت دولت سیزدهم بوده است، به طور متوسط هر ماه 2 درصد رشد داشته، حداکثر تا پایان سال به 27.8 تا 28 درصد خواهد رسید که 2.1 درصد کمتر از سال گذشته است.
متوسط رشد پایه پولی و نقدینگی در 10 ماهه امسال به ترتیب 2.38 درصد و 2.7 درصد بوده اما رشد این ۲ متغیر در دیماه به ترتیب 1.2 درصد و 1.6 درصد بوده که بیانگر کاهش رشد آنها در ماه مذکور است.
بیشترین تاثیر در کاهش رشد پایه پولی به خالص بدهی دولت به بانک مرکزی اختصاص دارد به طوری که خالص این بدهی به منفی 78 هزار و 70 میلیارد تومان رسیده است. یکی از علل اصلی انباشت سپردههای دولت نزد بانک مرکزی و تاثیر آن بر کاهش پایه پولی از این ناحیه است. پیگیریها از بانک مرکزی نشان میدهد علت رشد قابل توجه سپردههای دولت و شرکتهای دولتی نزد بانک مرکزی انباشت منابع برای اجرای طرح حذف ارز 4200 تومانی بوده که البته در دیماه منتفی و به زمان دیگری موکول شد.
رشد قابل توجه سپردههای دولت نزد بانک مرکزی باعث کاهش نقدینگی در گردش در بازار بین بانکی و اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی شده است. بررسیها نشان میدهد در صورت افزایش پرداختهای دولت و کاهش خالص منفی بدهی دولت به بانک مرکزی، این رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی که در چند ماه اخیر شکل گرفته است، به بانک مرکزی بازپرداخت خواهد شد.
حجم نقدینگی در پایان دیماه امسال به 4 هزار و 501 هزار و 460 میلیارد تومان رسیده که نسبت به پایان سال گذشته 29.5 درصد رشد داشته اما از این رقم 2.7 درصد اضافه شدن آمار سپردههای بانک مهر اقتصاد بوده است. بنابراین رشد واقعی نقدینگی در 10 ماهه امسال 27.1 درصد است. در صورت حفظ این روند رشد نقدینگی در طول سال 1400 به 32.5 درصد خواهد رسید که نسبت به سال گذشته 8.1 درصد کاهش خواهد داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
تأمین 2.5 میلیون تن کود یارانهای در سال ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از تامین 100 درصدی کودهای یارانهای در سال ۱۴۰۰ توسط این شرکت خبر داد. حمید رسولی گفت: در سال جاری تاکنون بیش از 2.5 میلیون تن انواع کودهای یارانهای تامین و تدارک شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲۰ درصد و در مقایسه با میانگین دهه ۹۰ بیش از ۳۹ درصد رشد داشته است. وی ادامه داد: در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۲۰۰ هزار تن کودهای یارانهای بیشتر در اختیار کشاورزان قرار گرفته و این در شرایطی است که با چالشهای متعددی بویژه همهگیری کرونا و همچنین فشارهای تحریمی و بودجهای روبهرو بودهایم. این مسؤول تاکید کرد: در مقایسه با سال قبل میزان ذخایر کودهای شیمیایی نیز بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است و توانستهایم برنامههای ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی را به طور کامل اجرایی کنیم. رسولی درباره تامین و تدارک کودهای فسفات و پتاس مورد نیاز کشور از محل تولیدکنندگان داخلی افزود: پس از تشکیل کارگروه خودکفایی در کودهای کشاورزی نسبت به شناسایی دقیق ظرفیتهای کشور و همچنین نیاز کشور اقدام شد و در نهایت با اولویتبندی نیازهای داخلی، تعداد ۲۴ پروژه خودکفایی به ظرفیت بیش از ۳ میلیون تن طراحی و به تصویب رسید که طی ۲ سال اخیر ۱۶ پروژه آن به مرحله بهرهبرداری رسید و ۸ پروژه دیگر تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید؛ بدین ترتیب امسال و سال گذشته بخش قابل توجهی از کودهای فسفات و پتاس که طی دهههای قبل بخش اعظم آن از محل واردات تامین میشد، از محل تولیدات داخلی تامین شده است. رسولی وضعیت ذخایر کودهای شیمیایی کشور را در آستانه کشت بهاره بسیار مناسب ارزیابی و اعلام کرد: هماکنون ۴۳۰ هزار تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه به صورت ذخیره استراتژیک در انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در همه استانهای کشور موجود است که این حجم و تنوع کودهای کشاورزی، ذخیره بسیار قابل قبول و مطمئنی را برای آغاز کشت بهاره ۱۴۰۱ نوید میدهد.
***
سود سهام عدالت به چه کسانی پرداخت نشده است؟
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن ارائه توضیحات لازم در زمینه پرداختیهای سود سهام عدالت گفت: افرادی که تاکنون سود سهام عدالت به حسابشان واریز نشده است باید اقدام به بررسی شماره حساب خود کنند تا مشکل مربوط برطرف شود. مجید عشقی به حاشیههای ایجاد شده درباره عدم پرداخت سود سهام عدالت به حساب برخی سهامداران اشاره کرد و افزود: افرادی که تاکنون سود سهام عدالت خود را دریافت نکردهاند، باید ضمن تماس با شرکت سپردهگذاری به شماره ۱۵۶۹ یا پیگیری در سامانه سهام عدالت، شماره حساب خود را بهروز کنند، در این صورت قادر به دریافت سود سهام خود خواهند بود. وی ادامه داد: همچنین این احتمال وجود دارد که دستگاه قضایی، حکمی را روی شماره حساب آنها داشته و بانک سود پرداختی را برداشت کرده باشد. عشقی افزود: با توجه به همکاری خوبی که شعب مختلف بانکها برای پرداخت این سود داشتند، عملیات واریز سود انجام شده است. رئیس سازمان بورس خاطرنشان کرد: افرادی که تاکنون سود سهام عدالت به حسابشان واریز نشده است، باید اقدام به بررسی شماره حساب خود کنند تا مشکل مربوط برطرف شود.
عشقی با تاکید بر اینکه به طور قطع سود سهام عدالت به حساب همه سهامداران واریز میشود، گفت: چند روزی طول میکشد تا بانکها اطلاعات کامل را به سازمان بورس در زمینه سودهای برگشتی اعلام کنند، در آن زمان تلاش میکنیم از طریق ارسال پیامک به مشمولان سهام عدالت اطلاعرسانی دقیق داشته باشیم تا حساب بانکی خود را بهروز کنند. به محض رفع مشکل ایجاد شده، سود به حساب آنها واریز خواهد شد.
***
رشد 20 درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه 2022
انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تولید فولاد ایران در ماه ژانویه 2022 (دی 1400) نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 20.3 درصدی به 2.8 میلیون تن رسیده است. انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تولید فولاد ایران در ماه ژانویه ۲۰۲۲ (دی ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ با افزایش 20.3 درصدی به 2.8 میلیون تن رسیده است. تولید فولاد ایران در ماه دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ رشد 15.1 درصدی را ثبت کرده بود؛ این رقم در ماه نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ با کاهش 5.2 درصدی به 2.7 میلیون تن و در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۰) با کاهش 15.3 درصدی به 2.2 میلیون تن رسیده بود. بر اساس این گزارش، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹)، در میان بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان در جایگاه دهم قرار گرفت که از آن ماه تاکنون با وجود ۳ ماه روند کاهشی، این جایگاه را حفظ کرده است.
با شروع همهگیری ویروس کرونا در جهان از دسامبر سال ۲۰۱۹، صنایع، کارخانهها و تقریبا تمام کشورها در تعطیلی فرو رفتند که خسارات اقتصادی بیشماری در جهان به بار آورد اما پس از گذشت بیش از ۲ سال از این وضعیت، برخی کشورها در حال بازیابی نسبی خود هستند. تولید فولاد در غرب آسیا که تحت تاثیر افت تولید ایران، کاهشی شده بود، با مثبت شدن تولید فولاد ایران، در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16.1 درصد افزایش یافت و به 3.9 میلیون تن رسید.
البته ایران در تمام این مدت روند افزایشی داشت اما برای نخستینبار در شهریور، تولید ایران کاهشی شد و در مهر و آبان نیز با وجود کاهشی بودن، بخش بزرگی از این کاهش جبران و در آذر روند افزایشی شد و در دی ادامه پیدا کرد. البته گفته میشود احتمال دارد این کاهش تولید در شهریور به علت قطعی برق کارخانههای تولید فولاد در شرایط کمبود برق در کشور بوده باشد.
ارسال به دوستان
وزیر اقتصاد: ۵۰ درصد بارهای سازمان اموال تملیکی که رسوب کرده بود به واسطه تعیین تکلیف کالاها خالی شد
تخلیه ۵۰ درصد انبارهای اموال تملیکی
اواخر آبان سال جاری رئیس دستگاه قضا دستورات ویژهای برای ساماندهی وضعیت انبارهای اموال تملیکی صادر کرده بود
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: پس از دستور رئیسجمهور آمارها نشان میدهد در 5 ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد انبارهای سازمان اموال تملیکی خالی شده است. سیداحسان خاندوزی روز گذشته در نشست سراسری مدیران سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اظهار داشت: روز گذشته سازمان اداری و استخدامی اصلاح ساختار سازمان اموال تملیکی را تایید کرد که به افزایش مدیریت و قدرت پاسخگویی مدیران کمک میکند. وی افزود: البته اموال تملیکی در کشور ماهیتا در چهارراه همکاریهای نهادی قرار دارد و اگر همکاری سایر نهادها نباشد، امکانات و توانمندیهای مدیران سازمان هم کاهش مییابد.
خاندوزی گفت: برای تقویت همکاریهای بین نهادی لایحهای 2 فوریتی در دیماه به مجلس ارائه شد که اعلام وصول آن به تاخیر افتاده و درخواست داریم سال آینده در دستور کار قرار گیرد. وزیر اقتصاد گفت: در حوزه قوه قضائیه با وجود تاکیدات رئیس قوه همچنان یکهزار و ۷۰۰ پرونده قضایی تعیین تکلیف نشده و بیش از ۱۶ هزار پرونده تعزیراتی تعیین تکلیف نشده وجود دارد که تا زمان تعیین تکلیف کالاها در انبار دپو خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید ورود و خروج کالا به انبارهای سازمان اموال تملیکی مدیریت شود، افزود: باید ورود کالا به انبارها را کند و وضعیت خروج کالاها را تسریع کنیم تا میزان و زمان دپوی کالا در انبارهای سازمان اموال تملیکی کنترل و اصلاح شود. خاندوزی اظهار داشت: در مساله ارتباطات سامانهای باید در مهلت مشخص پرونده اتصالات سازمان اموال تملیکی را مختومه اعلام کنیم تا هر آنچه در گمرک حکم صادر میشود، در سامانههای برخط قابل رصد باشد و در حوزه عرضه و فروش نیز سامانههای برخط راهاندازی شود. وی اعلام کرد: در بازدیدهایی که از انبار کالاها در سازمان اموال تملیکی داشتیم، کالاهایی وجود داشت که از سال ۸۴ تا ۹۹ در این سازمان تعیین تکلیف نشده بود که باید تلاش کنیم برای حل مسائل از منیتهای سازمانی چشم بپوشیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: لختیای که در برخی سازماندهیها در مدیریت کشور وجود دارد با مطلوب رئیسجمهوری فاصله دارد و دولت سیزدهم توقع دارد تحرک و فعال بودن توسط مدیران به بدنه انتقال یابد.
اواخر آبان سال جاری رئیس دستگاه قضا دستورات ویژهای برای ساماندهی وضعیت انبارهای اموال تملیکی و تسریع در تعیین تکلیف کالاهای آن و اجرای تمام بندهای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز صادر کرد؛ مسالهای که به یکی از چالشهای قابل توجه در حوزه گمرک تبدیل شده است.
ارسال به دوستان
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خبر داد
الزام وزارت صمت برای درج قیمت تولیدکننده برای تمام کالاها تا پایان خرداد ۱۴۰۱
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نشست کمیسیون متبوعش با وزیر صمت برای بررسی وضعیت بازار کالاهای اساسی گفت: مقرر است تا پایان خرداد سال آینده تمام کالاهای مورد نیاز مردم در حوزه کالاهای اساسی و غیراساسی از ساختار نظارتی وزارت صمت در سامانه جامع تجارت با رویکرد درج قیمت تولیدکننده برخوردار شوند. محمدرضا پورابراهیمیداورانی روز گذشته در تشریح نشست مشترک کمیسیون اقتصادی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان وی گفت: هدف از برگزاری این جلسه بررسی آخرین وضعیت و اقدامات بخش بازرگانی داخلی وزارت صمت درباره تنظیم بازار کالاها بود. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق قانون انتزاع بخشی از مدیریت بازار مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: بررسی موضوع مقررات و ضوابط مربوط به کالاهای پایهای و اقدامات وزارت صمت در این حوزه از جمله مسائل بررسی شده در جلسه امروز(دیروز) بود. وی اقدامات وزارت صمت در درج قیمت تولیدکننده روی کالاها را از دیگر موارد بررسی شده در این نشست برشمرد و اضافه کرد: بر اساس گزارش ارائهشده درج قیمت تولیدکننده برای برخی کالاها تاکنون انجام شده است، البته اعضای کمیسیون اقتصادی معتقد بودند این موضوع باید تمام کالاهای اساسی و غیراساسی را پوشش دهد. نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: مقرر است تا پایان خرداد سال آینده تمام کالاهای مورد نیاز مردم در حوزه کالاهای اساسی و غیراساسی از ساختار نظارتی وزارت صمت در سامانه جامع تجارت با رویکرد درج قیمت تولیدکننده برخوردار شوند. پورابراهیمی با اشاره به بررسی ظرفیتهای صادراتی کشور در نشست کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: شرایط باید به گونهای فراهم شود که نیاز ارزی کشور فراهم شود. بر اساس گزارشهای ارائهشده عملکرد صادرات کشور در 6 ماهه دوم سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از 30 درصد رشد داشته که این موضوع بیانگر اتفاقات مثبتی در حوزه دسترسی به منابع ارزی برای تامین کالاهای مورد نیاز کالاهای اساسی و واسطهای است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بورس کالا نیز یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این نشست بود، به دغدغه اعضای کمیسیون اشاره کرد و ادامه داد: برنامه دولت برای تنظیمگری بازار شروع شده اما کامل نیست و نیازمند تکمیل است؛ بخشی از این موضوع از طریق همفکری میان کمیسیون و دولت در حال نهایی شدن است. بخشهای اجرایی نیز حداکثر تا پایان خردادماه در یک مرحله و تا پایان تابستان در مرحله بعدی اجرایی میشود. وی افزود: نظارت بر بازار، جلوگیری از تضییع حقوق مردم و گرانفروشی باید پیگیری شود و روشهایی که موجب ضرر و زیان مردم در حوزه قیمتگذاری دستوری میشود، باید مهار شود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|