|
کاهش 5000 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با عقبنشینی 5098 واحدی نسبت به روز قبل معاملات همراه شد. دیروز در نخستین روز کاری هفته، بازار سرمایه با روند رو به ریزش همراه شد، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 5098 واحد به رقم یک میلیون و 458 هزار و 680 واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن با رشد 728 واحد به رقم 378 هزار و 76 واحد رسید.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از تأثیر افزایش نرخ ارز مبنای محاسبه ارزش گمرکی بر تجارت کشور
ابهام در اصلاح نرخ ارز مبنای گمرکی
رئیس کل گمرک: تا زمانی که تعرفه گمرکی کالاها کاهش پیدا نکند، اصلاحات ارزی در زمینه مبنای محاسبه ارزش کالا عملیاتی نمیشود
گروه اقتصادی: بر اساس قانون بودجه 1401، اجرای تغییرات سامانهای درباره اعمال نرخ ETS به جای نرخ ارز 4200 تومانی به عنوان نرخ محاسباتی ارز در گمرک در دستور کار قرار گرفت. همین موضوع نگرانیهایی را برای فعالان اقتصادی و کارشناسان در پی داشته است که در صورت نیندیشیدن تمهیدات لازم، موجب ایجاد بار تورمی بر محصولات وارداتی خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، طبق جزء یک بند «هـ» تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱، نرخ ارز محاسباتی ارزش گمرکی کالاهای وارداتی در همه موارد از جمله محاسبه حقوق ورودی، بر اساس برابری نرخ ارز اعلام شده بانک مرکزی با نرخ سامانه مبادلات الکترونیک (ETS) در روز اظهار و مطابق ماده ۱۴ امور گمرکی است.
در همین ارتباط رئیس کل گمرک گفت: علاوه بر موارد مندرج در قانون بودجه سال 1401 درباره کالاهای اساسی، حقوق گمرکی سایر کالاها نیز در هفته پیش رو با رویکردی کلی و از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر اقتصاد گفت: علاوه بر موارد مندرج در قانون بودجه سال 1401 درباره کالاهای اساسی، حقوق گمرکی سایر کالاها نیز در هفته پیش رو با رویکردی کلی و از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت تا شاهد افزایشهای نامتناسب در میزان وجوه متعلق به واردات نباشیم.
علیرضا مقدسی تاکید کرد: کاهش و تعدیل سود بازرگانی و همچنین حقوق گمرکی سایر کالاها، انجام محاسبات کمافیالسابق تا ابلاغ موارد جدید به گمرک و اخذ ضمانتنامه از واردکنندگان به جای دریافت نقدی، ۴ اقدام مهم برای ممانعت از شوک قیمتی در کالاهای وارداتی است که دولت، ستاد هماهنگی اقتصادی، گمرک و وزارت صمت در دستور کار خود قرار دادهاند تا شاهد افزایش نامتناسب در وجوه مربوط به واردات نباشیم.
رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: سال 1400 بیش از 53 میلیارد دلار کالا با وزن بیش از 41 میلیون تن وارد کشور شد که با تخصیص 15.1 میلیارد دلار از منابع ارز ترجیحی و مابقی با ارز آزاد و نیمایی بوده است. این حجم از واردات سال قبل در مقایسه با سنوات گذشته و با لحاظ ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی، لوکس و خودرو بیانگر گرایش واردات کشور به سمت تامین کالاهای اساسی، مواد اولیه، ضروریات و ملزومات برای تولید ملی در شرایط تحریم و نهادینه شدن اصلاحات قیمتی در زنجیره تولید بوده که نویدبخش فصل جدیدی در استحکام و شکوفایی اقتصادی است.
مقدسی درباره مبنای جدید محاسبات تعرفه گمرکی در قانون بودجه سال 1401 گفت: بر اساس جزء یک بند «هـ» تبصره 7 قانون بودجه سال 1401 ابلاغی از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی به دولت مقرر شد نرخ ارز مبنای محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی در همه موارد از جمله محاسبه حقوق ورودی، بر اساس برابری نرخ ارز اعلام شده بانک مرکزی با نرخ سامانه مبادله الکترونیکی (ETS) در روز اظهار و مطابق ماده 14 قانون امور گمرکی باشد. همچنین طبق جزء 2 این بند در سال 1401، نرخ 4 درصد حقوق گمرکی مذکور در صدر بند «د» ماده یک قانون امور گمرکی برای کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی و همچنین نهادههای کشاورزی و دامی به یک درصد کاهش مییابد.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: بدیهی است به کارگیری این نرخ برای محاسبات گمرکی از یک سو باعث شفافیت و تقویم ریالی صحیح ارزش کالاهای وارداتی و از سوی دیگر منجر به تصحیح و اصلاح مبانی کنترلهای تعرفهای و میزان درآمدهای مالیاتی دولت خواهد شد. در این میان تغییر مبنای برابری نرخ ارز از ترجیحی به «ایتیاس» برای محاسبات گمرکی، ضمن واقعی شدن هزینهها منجر به افزایش وجوه قابل پرداخت در گمرک و کمک به تولید کالا در کشور با برابری هزینهها به تناسب نوع کالاها خواهد شد.
رئیس کل گمرک در تشریح اقدامات انجام شده برای ممانعت از شوک قیمتی هم گفت: به منظور پیشگیری از بروز شوک قیمتی، 4 اقدام در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در نخستین اقدام فارغ از بحث کالاهای اساسی دارو و تجهیزات پزشکی که در قانون بودجه حقوق گمرکی یک درصد برایشان پیشبینی شده و بعضا معاف از مالیات ارزش افزوده نیز هستند یا حداکثر میزان آن یک درصد است، همکاران ما در وزارت صمت در اقدامی جامع نسبت به کاهش سود بازرگانی همه کالاهای قابل ورود به تناسب اهمیت آنها در تولید و نیاز کشور و نیز کاهش تعداد طبقات ماخذها اقدام کردهاند که در هفته آتی به تصویب دولت خواهد رسید.
مقدسی درباره دومین اقدام گفت: از اقدامات مهم دیگر کاهش چشمگیر حقوق گمرکی سایر کالاهاست که در هفته پیش رو با رویکردی کلی و از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مصوب خواهد شد تا شاهد افزایشهای نامتناسب در میزان وجوه متعلق به واردات نباشیم.
رئیس کل گمرک درباره سومین اقدام گفت: برای تثبیت در واردات و عدم ایجاد وقفه در تامین نیازهای کشور و حفظ حقوق واردکنندگان تا انجام اصلاحات لازم و ابلاغ آن به گمرک، انجام محاسبات کمافیالسابق انجام میشود.
مقدسی درباره چهارمین اقدام اظهار داشت: برای تسهیل تشریفات و تقویت بنیه مالی تولیدکنندگان و واردکنندگان دستورالعمل دریافت ضمانتنامه به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شده است.
معاون وزیر اقتصاد در پایان تاکید کرد: گمرک جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت که متولی تجارت خارجی است، استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود برای پیشگیری از تغییر نامتعارف بهای تمام شده کالاهای قابل ترخیص را با جدیت دنبال میکند.
* چالش معیار محاسبه حقوق گمرکی
بر اساس آمارهای تجاری، از میزان واردات حدود 32 میلیارد دلاری در 8 ماهه 1400، نزدیک به 5.2 میلیارد دلار سهم اقلام مصرفی بوده است و عمده واردات سهم اقلام سرمایهای، واسطهای و مواد اولیه است که تغییر نرخ ارز در مبنای محاسبه ارزش گمرکی، موجب ایجاد تورم از این ناحیه بر تولیدیها خواهد بود.
در واقع با تغییر نرخ ارز محاسبه حقوق گمرکی، هزینههای واردات رسمی افزایش مییابد. با افزایش هزینههای واردات، دسترسی به مواد اولیه برای بنگاهها و شرکتهای تولیدی سختتر خواهد شد. همچنین این هزینه به حلقههای بعدی منتقل و موجب ایجاد تورم خواهد شد. از سوی دیگر با افزایش هزینههای واردات، قاچاق بویژه در کالاهای مصرفی گسترش خواهد یافت.
* تأثیر اصلاح نرخ ارز محاسباتی ارزش گمرکی
به طور کلی تغییر نرخ ارز مبنای محاسبه ارزش گمرکی در کوتاه مدت باعث ۴ اتفاق میشود:
1- افزایش هزینههای رسمی واردات
2- افزایش هزینه مالیات بر ارزش افزوده
3- افزایش هزینه حقوق ورودی
4- اثر تورمی ناشی از انتظارات
همانطور که پیداست افزایش هزینههای تولید و به دنبال آن افزایش قیمت محصول نهایی در پی افزایش نرخ ارز مبنای محاسبه ارزش گمرکی امری بدیهی است.
اتفاقاتی که میتواند پیامدهایی مانند کسری نقدینگی واحدهای تولیدی، کاهش تقاضای موثر و افزایش تقاضای سرمایه در گردش (تسهیلات بانکی) را نیز در بر داشته باشد. در این موقعیت شایسته است بانک مرکزی با تسهیل شرایط تسهیلات و از طریق افزایش پایه پولی اقدام به حمایت از این صنایع کند.
صرفا اگر بخواهیم تبعات انتقال هزینه به حلقه بعد (مصرف کننده) را در نظر بگیریم، این افزایش قیمت به طور حتم باعث کاهش تقاضا خواهد شد.
مجموعه این اتفاقات میتواند در سود صنایع تاثیر جدی داشته باشد. از این رو حیاتی است که دولت پیش از اجرای این سیاست با دقت تبعات آن را بررسی کند.
فارغ از مسائل ذکر شده، تنش بین روسیه و اوکراین، افزایش قیمت جهانی کالاهای پایه و اساسی و افزایش هزینه لجستیک (ناشی از فروکش کردن کرونا و افزایش تقاضا)، تغییر روشهای خرید کالا در دنیا از حالت اعتباری به نقد و پیشخرید یک ساله نباید نادیده گرفته شود.
البته این سیاست عواید فراوانی را نیز برای اقتصاد کشورمان خواهد داشت. هماکنون شائبه انحراف در این سبک از حمایت وجود دارد؛ منتقدان ادامه این سیاست میگویند با وجود اینکه نرخ محاسبه ارزش گمرکی ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است اما واردکنندگان با نرخ ارز در بازار آزاد ارزش گمرکی را محاسبه میکنند و کالا را در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهند.
از سوی دیگر این اقدام تا حدودی میزان نفوذ دولت برای قیمتگذاری دستوری بر صنایع را از بین میبرد. به طور کلی این سیاست گامی در راستای رقابتیتر شدن صنایع کشور است.
در کنار موارد ذکر شده، این نکته را نیز نباید فراموش کرد که این تصمیم منتهی به افزایش درآمدهای دولت و کاهش کسری بودجه میشود؛ پیشبینیها حاکی از آن است که پس از اجرای این سیاست، درآمدهای دولت حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
ارسال به دوستان
فائو گزارش داد
افزایش شدید قیمت محصولات کشاورزی در سراسر جهان
فائو اعلام کرد قیمت مواد غذایی و محصولات کشاورزی از جمله گندم، ذرت و روغن در ماه مارس به طرز بیسابقهای افزایش یافته است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز گذشته گزارش داد قیمت جهانی مواد غذایی در ماه مارس جهش قابل توجهی داشت و به بالاترین سطح خود رسید. این سازمان دلیل این افزایش قیمت را جنگ اوکراین دانسته و گفته این جنگ شوکهای زیادی را بر بازارهای غلات و روغن وارد کرده است. شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه مارس به طور متوسط 159.3 واحد بود که 12.6 درصد نسبت به بالاترین سطح قیمتی (ماه فوریه سال ۱۹۹۰) افزایش داشت، این در حالی است که آخرین سطح این شاخص 33.6 درصد بیشتر از مارس ۲۰۲۱ بود. شاخص قیمت غلات فائو در ماه مارس 17.1 درصد بیشتر از ماه فوریه بود که این امر ناشی از افزایش شدید قیمت گندم و تمام غلات متأثر از نتیجه جنگ در اوکراین بود. روسیه و اوکراین در مجموع به ترتیب حدود ۳۰ و ۲۰ درصد از صادرات جهانی گندم و ذرت را در 3 سال گذشته به خود اختصاص دادهاند. قیمت جهانی گندم در طول این ماه 19.7 درصد افزایش یافت و به نظر میرسد به دلیل نگرانیهای به وجود آمده برای برداشت محصول از مزارع آمریکا این امر تشدید شود. در همین حال، قیمت ذرت نسبت به ماه قبل 19.1 درصد افزایش یافت و در کنار آن جو و ذرت خوشهای (سورگوم) نیز افزایش قیمت زیادی را تجربه کردند؛ با این حال قیمت برنج در بیشتر کشورها تغییر خاصی نداشته است و امسال نیز ۱۰ درصد پایینتر از قیمتهای سال قبل به فروش میرسد. شاخص قیمت روغن نباتی نیز 23.2 درصد افزایش یافت که این امر ناشی از افزایش قیمت روغن آفتابگردان است که اوکراین صادرکننده اصلی آن در جهان است. قیمت روغن نخل، سویا و کلزا نیز در نتیجه افزایش قیمت روغن آفتابگردان و افزایش قیمت نفت خام و افزایش قیمت روغن سویا به دلیل نگرانی از کاهش صادرات آمریکای جنوبی، به طور قابل توجهی افزایش یافت. شاخص قیمت گوشت در ماه مارس 4.8 درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود رسید که دلیل این امر به افزایش قیمت گوشت خوک در نتیجه کمبود خوکهای کشتارگاهی در اروپای غربی مربوط است. قیمتهای بینالمللی طیور نیز همزمان با کاهش عرضه از سوی کشورهای صادرکننده اصلی پس از شیوع آنفلوآنزای مرغی افزایش یافت. شاخص قیمت لبنیات نیز 2.6 درصد افزایش یافت که این امر نشاندهنده رشد 23.6 درصدی نسبت به مارس ۲۰۲۱ بود زیرا تقاضای واردات برای تحویل فوری و بلندمدت بویژه در بازارهای آسیایی، قیمتهای کره و شیرخشک را بشدت افزایش داده است. ارسال به دوستان
سخنگوی گمرک از رشد ۵۱ درصدی صادرات به کشورهای منطقه خبر داد
شتاب تجارت با اوراسیا
تجارت 5.6 میلیارد دلاری ایران با اوراسیا در سال ۱۴۰۰
سخنگوی گمرک گفت: سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳ میلیون و ۱۲۷ هزار تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۶۴۳ میلیون دلار بین ایران و اعضای اتحادیه اقتصادی - گمرکی اوراسیا تبادل شد که رشد وزنی ۵۱ درصدی داشته است. سیدروحالله لطیفی درباره تجارت ایران با اوراسیا اظهار داشت: از مجموع ۱۳ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۴۵ تن کالای تبادل شده به ارزش 5 میلیارد و ۶۳۴ میلیون و ۴۸ هزار و ۱۱ دلار بین ایران و 5 کشور عضو اتحادیه اوراسیا، ۲ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۱۵۵ تن کالای ایرانی به ارزش یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۵۳۱ دلار به این 5 کشور صادر شد که نسبت به سال ۹۹ در وزن 3.5 درصد و در ارزش ۱۲ درصد رشد داشت. وی افزود: روسیه با خرید یک میلیون و ۱۴۱ هزار و ۹۳۵ تن کالا به ارزش ۵۸۳ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۳۰۶ دلار و رشد ۸ درصدی در وزن و ۱۵ درصدی در ارزش در صدر مقاصد صادراتی ایران به اوراسیا قرار دارد و ارمنستان با یک میلیون و ۵۲ هزار و ۷۸۴ تن کالا به ارزش ۳۰۲ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۳۰۹ دلار، با کاهش ۱۵ درصدی در وزن و نیم درصدی در ارزش در جایگاه بعدی قرار دارد. همچنین قزاقستان با رشد ۵۴ درصدی در وزن و ۱۳ درصدی در ارزش، ۵۱۷ هزار و ۶۲۸ تن کالا به ارزش ۱۸۸ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۲۰۳ دلار از ایران خریداری کرده و سومین مقصد اوراسیایی کالای ایرانی بود و قرقیزستان با خرید ۴۵ هزار و ۸۷۳ تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۱۷۲ دلار و رشد ۵۶ و ۷۲ درصدی در وزن و ارزش در جایگاه چهارم و بلاروس با ۱۱ هزار و ۹۳۴ تن کالا به ارزش ۱۶ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۵۴۱ دلار و رشد ۷۷ درصدی در وزن و کاهش ۲۰ درصدی در ارزش، پنجمین مقصد کالای ایرانی به اوراسیا در سال ۱۴۰۰ بود. سخنگوی گمرک درباره واردات ایران از اوراسیا گفت: در سال ۱۴۰۰ واردات ایران از اعضای اتحادیه اقتصادی-گمرکی اوراسیا ۱۰ میلیون و ۳۵۶ هزار و ۸۹۰ تن به ارزش 4 میلیارد و ۴۷۲ میلیون و ۴۶۶ هزار و ۴۸۰ دلار بود که با رشد ۷۳ درصدی در وزن و ۹۰ درصدی در ارزش همراه بود. لطیفی افزود: روسیه با فروش ۹ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۱۵۱ تن کالا به ارزش 4 میلیارد و ۵۳ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۲۰۹ دلار، ۸۸ درصد وزن و ۹۱ درصد ارزش صادرات در اوراسیا را به خود اختصاص داده که صادرات این کشور به ایران نسبت به مدت مشابه ۷۴ درصد در وزن و ۹۲ درصد در ارزش افزایش یافته است که بیشتر آن کالای اساسی، روغن و نهادههای دامی است.
سخنگوی گمرک درباره واردات از سایر کشورهای عضو اوراسیا گفت: قزاقستان با یک میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۸ دلار به ارزش ۳۷۹ میلیون و ۲۷۱ هزار و ۴۸ دلار با رشد ۶۷ درصدی در وزن و ۸۸ درصدی در ارزش، دومین مبدا خرید ایران از اوراسیاست. لطیفی در ادامه افزود: بلاروس با فروش ۹ هزار و ۲۸۰ تن کالا به ارزش ۲۸ میلیون و ۶۰۵ هزار و ۵۵۳ دلار و کاهش 8.28 درصدی در وزن و ارزش سومین مبدا تأمین کالای کشورمان در اتحادیه اوراسیاست.
ارمنستان چهارمین مبدأ خرید کشورمان از اوراسیا با 4 هزار و ۴۷۵ تن کالا به ارزش ۹ میلیون و ۷۱ هزار و ۸۲۵ دلار بود که ۲۹ درصد در وزن کاهش و ۲۴ درصد در ارزش رشد داشت و در نهایت قرقیزستان پنجمین مبدا فروش کالا به ایران در این اتحادیه با ۹۳۵ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۶۶۳ هزار و ۸۴۵ دلار با کاهش 35,57 درصدی در وزن و ارزش بود.
ارسال به دوستان
اخبار
2.3 میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن پایش شدند
معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی گفت: متقاضیان مسکن ملی پس از تکمیل مدارک و تایید شرط سکونت برای افتتاح حساب به بانک عامل معرفی میشوند و باید آورده اولیه خود را در 5 قسط واریز کنند.
محمود محمودزاده در ارتباطی با شبکه خبر با اشاره به آمار ثبتنام نهضت ملی مسکن، گفت: از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن تاکنون 2.3 میلیون نفر مراحل پایش اولیه را گذراندهاند که باید با مراجعه به ادارات معرفی شده در پیامک، مدارک خود از جمله مدارک سکونت 5 ساله در شهر مورد تقاضا را ارائه کنند.
وی ادامه داد: مبلغ آورده هر متقاضی بسته به شهر مورد تقاضا متفاوت است و این مبلغ از کسر تسهیلات هر واحد مسکونی از هزینه ساخت به دست میآید. محمودزاده گفت: آورده اولیه بر مبنای هزینه روز ساخت محاسبه شده و در انتها تسویه خواهد شد.
نهضت ملی مسکن مهمترین وعده رئیس جمهور است که بر مبنای سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شده و این فرآیند در طول 4 سال منجر به ساخت 4 میلیون مسکن خواهد شد.
***
توزیع گسترده گوشت منجمد قرمز
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران گفت: توزیع گسترده گوشت منجمد از شنبه به نرخ دولتی در کشور آغاز شد و قیمتها بهزودی تعدیل میشود.
رضا سالمی از آغاز توزیع گسترده گوشت منجمد به نرخ دولتی در کشور خبر داد و گفت: هر کیلو گوشت منجمد گوسفندی 95 هزار و منجمد گوساله 85 هزار تومان توزیع میشود.
وی با بیان اینکه مردم باید نگاه مثبتی به استفاده از گوشت منجمد داشته باشند گفت: این گوشتها از دامهای داخلی است که در دمای منفی 40 درجه منجمد میشود و همه ویروسها و باکتریهای آنها از بین میرود، ضمن اینکه طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار و با یارانهای که دولت پرداخت میکند، قیمت مناسبی برای آن تعیین شده
است.
***
افزایش ۲ دلاری قیمت نفت در بازار جهانی
قیمت نفت با ۲ دلار و ۲۰ سنت افزایش به ۱۰۲ دلار رسید. قیمت شاخص نفت خام برنت دریای شمال دیروز (۲۰ فروردینماه) در بازار جهانی نسبت به آخرین قیمتهای روز پیش از آن با ۲ دلار و ۲۰ سنت افزایش به ۱۰۲ دلار و ۷۸ سنت رسید که نسبت به آخرین قیمتهای معاملاتی روز جمعه 2.19 درصد افزایش داشت.
همچنین قیمت نفت وستتگزاس اینترمدیت در بازارهای جهانی با ۲ دلار و ۲۳ سنت افزایش به ۹۸ دلار و ۲۶ سنت در هر بشکه رسید که نسبت به آخرین قیمتهای معاملاتی روز جمعه 2.32 درصد کاهش یافت.
قیمت نفت برنت دریای شمال نیز دیروز نسبت به ۵ روز قبل جمعه با کاهش 1.54 درصدی (یک دلار و ۶۱ سنت) روبهرو شد.
همچنین قیمت این محصول نسبت به ۲۰ روز پیش با کاهش 5.79 درصدی (۶ دلار و ۳۲ سنت) و نسبت به ۲ ماه پیش با افزایش 19.33 درصدی (۱۶ دلار و ۶۲ سنت) روبهرو شد. از طرف دیگر قیمت نفت وستتگزاس اینترمدیت دیروز نسبت به ۵ روز پیش با کاهش 1.02 درصدی (یک دلار و یک سنت) روبهرو شد.
همچنین قیمت این محصول نسبت به ۲۰ روز پیش با کاهش 7.56 درصدی (۸ دلار و ۰۴ سنت) و نسبت به ۲ ماه پیش با افزایش 19.47 درصدی (۱۶ دلار و ۷۵ سنت) روبهرو شد.
بر اساس این گزارش هر چند قیمت نفت ۲ درصد افزایش یافت اما تحت تأثیر برنامه کشورهای مصرفکننده برای برداشت نفت از ذخایر اضطراری خود، دومین کاهش هفتگی متوالی را به ثبت رساند. با این حال کارشناسان معتقدند با توجه به ادامهدار بودن تنش بین روسیه و اوکراین قیمت نفت به ازای هر بشکه در بازارهای جهانی کماکان ۱۰۰ دلار معامله شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|