|
حذف ۲ خواهر شطرنجباز اوکراینی به خاطر امضا نکردن نامه ضد روسی
آنا و ماریا موزیچوک ۲ خواهر شطرنجباز اهل اوکراین از امضای نامه سرگشاده فدراسیون این کشور در منطقه لووف خودداری کردند. در این نامه اوکراین به صورت رسمی از فدراسیون جهانی شطرنج میخواهد ورزشکاران ۲ کشور روسیه و بلاروس را از رقابتهای رسمی خود حذف کند. فدراسیون شطرنج اوکراین به دنبال امتناع خواهران شطرنجباز از امضای نامه ضد روسی پروسه قطع همکاری و حذف آنها را آغاز کرد.
ارسال به دوستان
چرا بازیکنان و مربیان سرخابی میگویند دیگران نمیخواهند ما قهرمان شویم؟
تاکتیک اتهامزنی
«نمیخواهند ما قهرمان شویم» تکراریترین ادعای این روزهای فوتبال ایران است. پس از تساویهای بدون گل سرخابیهای پایتخت در مقابل رقیبان خود در هفته ۲۴ لیگ برتر، ادعاهایی با جمله کلیدی «نمیخواهند ما قهرمان شویم» از سوی برخی مسؤولان ۲ باشگاه بیان شد؛ ادعاهایی که از فرط تکرار در سالهای اخیر، دیگر خالی از ارزش تفسیر و توجه شدهاند اما باز هم از سوی برخی به کار گرفته میشود. بیان این ادعا که برخی نمیخواهند تیمی قهرمان شود، در خود متضمن این ادعا نیز هست که این برخی با کارشکنی و توطئه قصد دارند جلوی امتیاز گرفتن تیمی را بگیرند و خواستن آنها فقط یک میل و آرزوی صرف نیست! ادعایی بزرگ که اگر به بار معنایی آن توجه شود بیشتر یک افترا به ارکان برگزاری مسابقات لیگ و مهمتر از همه به داوران محسوب میشود. اینکه پس از هر تصمیم بحثبرانگیز داوری ادعای «نمیخواهند ما قهرمان شویم» مطرح میشود، آیا بدین معنا نیست که آن افراد مجهول جمله تکراری، از ابزار داوری نیز برای رسیدن به قصد خود بهره میبرند؟ و آیا این به معنای وارد کردن یک اتهام بزرگ به داوران و سهوی نبودن تصمیمات آنها نیست؟ جدا از اینکه برخورد نکردن با این ادعاهای بدون سند و مدرک، باعث شده هر تیمی و نه تنها سرخابیهای پایتخت، ادعای عمدی بودن اتفاقاتی که داخل و خارج از زمین به ضرر آنها رخ داده را داشته باشند، از طرفی این معنا را نیز میدهد که آنجایی که اتفاقات به نفع آنها و به ضرر رقبا رخ داده نیز قصد و نیتی عامدانه در کار بوده است! و اینجاست که بیان این ادعاها حتی میتواند کارکردی ضد نیت اصلی خود داشته باشد. پرسپولیس 5 سال قهرمان لیگ بوده و دائم هم به خاص بودن و بهره بردن از امتیازات ویژه متهم شده است. حالا در سالی که این تیم امید کمتری نسبت به استقلال برای قهرمانی دارد، ادعای دادن امتیاز معیشتی به رقیب یا تعیین شدن قهرمان در بیرون از زمین، آیا یک گل به خودی ابلهانه محسوب نمیشود؟ آیا این ادعاها به معنای اثبات همان ادعاهایی نیست که در سالهای اخیر علیه قرمزها استفاده میشد؟
فرهاد مجیدی در کنفرانس خبری بعد از بازی با پیکان از سنگاندازیهایی که بر سر قهرمانی استقلال در این فصل شده گفت اما نگفت آنجایی که اتفاقاتی مثل کسب ۲ امتیاز انضباطی ناشی از تخلف باشگاه گلگهر در جذب بازیکن خارجی، به نفع این تیم بوده، چقدر با ادعای او همخوانی دارد؟ مجیدی محروم شدن ۲ بازیکن خود قبل از بازی با گلگهر را توطئه میداند اما نمیگوید این چه توطئهای است که در نهایت منجر به کسب ۳ امتیاز آن بازی برای استقلال آن هم در بیرون از زمین میشود. آن ارادهای که میخواست استقلال را در سیرجان بازنده کند و اتفاقا مجیدی آن را در لفافه و با گفتن این جمله که انتظارش را داشته، چون میدانسته با چه کسی بازی دارد، به نفوذ امیر قلعهنویی ربط داد، چگونه حاضر شده از گلگهر و قلعهنویی بانفوذ امتیاز کم کند و به حساب استقلال بریزد؟!
اگر ادعا دارید تصمیمات داوری که به ضرر شما تمام شده توطئه است، پس آنجایی هم که این تصمیمات به اشتباه و به نفع شما تمام شده نیز ناشی از نفوذ شما بوده است. نمیشود در این فوتبال همه را متهم کرد و خود در طرف سالم و پاک ایستاد. اگر نتایج بیرون از زمین تعیین میشود، پس موفقیتها و بردها نیز بیرون از زمین حاصل میشود.
قاطبه هواداران فوتبال در ایران دیگر گوششان از این ادعاها پر شده و چندان محلی هم به آن نمیدهند. پرت شدن نخبگان فوتبالی از جمله مدیر و مربی و بازیکن به فضای اتهامزنیهای بچگانه یک گل به خودی است. در نهایت آنچه میماند زیرسوال بردن موفقیتهای خودی است. کمتر کسی میپذیرد تمام موفقیتهای شما ناشی از تلاش خودتان و شکستها ناشی از توطئه دیگران است. این بازی با ارادههای مجهول دیگر در این فوتبال خریداری ندارد.
* احترام کجای فوتبال ایران است؟
مثلی رایج بین فوتبالیها در مستطیل سبز وجود دارد که میگویند «وقتی عضلات بازیکن از کار میافتد، زبانش شروع به کار کردن میکند». آنقدر درگیر نقد و تقبیح اعتراضات گروهی و پرخاشگرانه بازیکنان به تصمیمات داوری بودیم که حواسمان از نیمکتها پرت شد. اگر فکر میکنید اعتراضات کنار زمین مختص 4-3 تیم پرطرفدار است و بقیه تیمها از این کارها نمیکنند، سخت در اشتباهید. کاش یک «جیپیاس» به داوران وصل بود تا مشخص شود داور چهارم به اندازه کمکداورها تحرک و فعالیت دارد. از بس که این فاصله 40-30 متری بین نیمکتها را طی میکند تا بگوید:«آقا بفرمایید بنشینید روی نیمکت!»
باور کنید به این اعتراضات روی نیمکتها هم عادت کردهایم؛ اینکه میانگین ۳ دقیقه از وقت بازی صرف این شود که داور وسط بازی به سمت داور چهارم برود، حرفی در گوشی بشنود و برود به سمت یکی از نیمکتها یا هر دوی آنها و کارتهای زرد و قرمزش را از جیب در بیاورد. حالا دیگر برای ما عادی شده با سوت نزدن داور، مربی آنقدری درون زمین برود که ناخودآگاه مدافع در صدد یارگیری با او بر آید و بعد از سوت زدن داور، آن یکی مربی کمدی سال را بازی کند و از داور بخواهد همانجا در گوشی همکارش صحنه را مورد بازبینی قرار دهد!
راستش از این به بعد اینکه یک مربی قصور کادر اجرایی تیمش را گردن داور بیندازد و 8-7 دقیقه از وقت مهمترین بازی فوتبال مملکت را بگیرد تا شخصا داور و عوامل برگزاری مسابقه را مورد تادیب فیزیکی قرار دهد هم برایمان تازگی نخواهد داشت!
این معرکهگیریهای کنار زمین را هم به لطف نزدیک بودن به مستطیل سبز، از سر اجبار و ایمان داشتن به نرفتن میخ آهنین در سنگ، به تلخی زهرِ مار نوش جان میکنیم اما اجازه دهید این بیانیهنویسیها را دیگر برنتابیم. باور کنید ما هنوز آنقدر بدبخت و بیعار نشدهایم که افکارمان را صرف این کنیم که کدام باشگاه زودتر به باشگاه رقیب لقب هوچیگر داد و کدام باشگاه در مقام پاسخ برآمده که شما هر روز صبح که از خواب پا میشوید در جهت تنویر اذهان و روشنشدن افکار عمومی، بیانیههای زشت و زیبایتان را روی خروجی سایتهایتان قرار میدهید!
از این سرگرمیسازیهای منفی چه سودی میبرید؟ آیا یک نفر هوادار بامنطق فوتبال به شما گفته عجب بیانیهای دادید، از ثانیهبهثانیهای که برای خواندن آن وقت گذاشتم، کیف کردم، دستمریزاد؟!
این بیهودهپردازیها تا به حال برایتان منفعتی داشته است؟ از یغمای جندقی فقط این را یاد گرفتهاید که «آنچه البته به جایی نرسد فریاد است» و هر روز بیانیه پشت بیانیه و فریاد پشت فریاد سر میدهید؟ کدام سوت داور را میتوانید به بیانیهای که دادید ربط بدهید؟ کدام امتیازی که گرفتید را به لطف بیانیهای که دادید میدانید یا کدام امتیاز از دست رفته را پای بیانیه حریف میگذارید که از قدم زدن در این دور باطل دست برنمیدارید؟
نه! اجازه بدهید این بار دیگر به ساز شما نرقصیم و آتشبیار معرکه شما نباشیم که اگر کوتاه بیاییم، خیلی زود باید در فصل نقل و انتقالات، به جای خرید بازیکن، منتظر عقد قرارداد با نویسندگان باشیم!
ارسال به دوستان
تقابل استقلال - نساجی این بار در جام حذفی
راند سوم
استقلال و نساجی دوشنبهشب برای سومینبار در فصل جاری و دومینبار در استادیوم آزادی با هم روبهرو میشوند که این بار بر خلاف ۲ بازی قبلی باید یک تیم برنده شود.
هم جدال ۲ تیم در استادیوم آزادی و هم نبرد ۲ تیم در استادیوم امام رضای مشهد در چارچوب لیگ برتر با نتیجه مساوی بدون گل پایان یافت. البته نه بازی رفت ۲ تیم کسلکننده بود و نه بازی برگشت و حتی میشود گفت در بازی رفت علیرضا رضایی با چند سیو خوب بهترین بازیکن زمین بود و در بازی برگشت هم در مشهد علیرضا حقیقی دروازهبان نساجی چند سیو خوب داشت و مانع باز شدن دروازه نساجی شد.
به نظر میرسد این بار هم بازی زیبایی را در جدال استقلال- نساجی شاهد باشیم. استقلال در فصلی که به قهرمانی در لیگ برتر نزدیک است و مدعی اصلی قهرمانی به حساب میآید، اصلا دوست ندارد فرصت تصاحب یک جام دیگر را از دست دهد و دستکم در داربی ثابت کرد تنها به دنبال بردهای اقتصادی نیست و اگر نیاز باشد حتی در مصاف با جدیترین رقیب خود تبدیل به تیمی سراسر تهاجمی میشود. در سوی دیگر میدان نساجی با 3 دفاع ارائهگر فوتبال مالکانه است و از اجرای این تاکتیک در جدال با تیمهای بزرگ هم هراسی ندارد، هر چند در دور برگشت بازیها از ارائه فوتبال مالکانه به امتیازات زیادی دست پیدا نکرده است که دلیل اصلی عدم استفاده از موقعیتها بوده است. به واقع فوتبالی که تیم مازنی بازی میکند با موقعیت همراه میشود اما به طور حتم برای نتیجهگیری کافی نیست و ایجاد موقعیت اگر با استفاده از آن همراه نشود، امتیازآور نخواهد بود.
استقلال و نساجی این بار در حضور پرشور تماشاگران ۲ تیم و در حالی که بخشی از ظرفیت استادیوم آزادی در جریان این بازی به تماشاگران نساجی اختصاص داده میشود به مصاف هم میروند. به نظر میرسد با اختصاص 20 دستگاه اتوبوس برای انتقال تماشاگران نساجی به تهران و اینکه مازنیهای زیادی در تهران زندگی میکنند، جایگاه تماشاگران نساجی در جریان بازی با استقلال پر شود. قابل پیشبینی است تماشاگران فوتبال زیبایی ببینند، چون این بار جدال این ۲ تیم در سایه ایجاد موقعیتها باید برنده داشته باشد، چرا که این بازی در چارچوب جام حذفی برگزار میشود و نه لیگ برتر.
ارسال به دوستان
واکنش اسکوچیچ به شیطنت BBC
من مربی فوتبال هستم
سرمربی تیم ملی ایران میگوید به مسائل دیپلماتیک و سیاسی فکر نمیکند و نگاهش تنها به فوتبال است و به این میاندیشد که چگونه تیمش مقابل آمریکا و انگلیس باانگیزه به دنبال کسب امتیاز باشد. اسکوچیچ در مصاحبه با «بیبیسی» درباره بازی مقابل آمریکا گفت: بازی ممکن است احساسی شود و همه درباره آن صحبت کنند ولی من به فوتبال فکر میکنم. ما در مرحله انتخابی با عراق نیز بازی کردیم و توانستیم با برد آن مسابقه را به پایان برسانیم. من امیدوارم در این بازی نیز موفق ظاهر شویم. اسکوچیچ درباره اینکه آیا بازی ایران - آمریکا در سال 1998 را یادش است، گفت: من بازی را ندیدم ولی آقای استیلی یکی از افراد کادر فنی ما است که در آن بازی گل زد. سرمربی تیم ملی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار که «قبل از آن بازی حواشی و صحبتهای زیادی میشد اما بازیکنان ۲ تیم هنگام شروع بازی به یکدیگر هدایایی دادند، آیا این بار در قطر چنین حرکت دیپلماتیکی بین بازیکنان انجام خواهد شد؟» ادامه داد: نمیدانم چه اتفاقی خواهد افتاد. من به مسائل دیپلماتیک فکر نمیکنم و نگاهم تنها به فوتبال است و به این فکر میکنم که چگونه برنده بازی شوم. فوتبال باید باعث بهتر شدن روابط بین مردم شود و همه از این ورزش چنین انتظاری دارند. من تمام تمرکزم روی این مسابقه است. اسکوچیچ در ادامه در پاسخ به این پرسش جهتدار و شیطنتآمیز «بیبیسی» که «از لحاظ سیاسی، در زمان حاضر بریتانیا، ایالات متحده و ایران در تلاش برای رسیدن به توافقی در مذاکرات هستهای هستند و شما قرار است با این دو تیم در مرحله گروهی جامجهانی بازی کنید، فکر میکنید سیاسیون در ایران به این بازی مثل بازیهای دیگر نگاه خواهند کرد یا از آن به عنوان فرصتی برای تبلیغات حکومتی استفاده خواهند کرد؟» گفت: من واقعا نمیخواهم درباره سیاست صحبت کنم. من مربی فوتبال هستم و این سؤالی است که مربوط به من نمیشود. سرمربی تیم ملی ایران در پاسخ به این سوال که «بازیکنان چه حسی از بازی مقابل انگلیس و آمریکا خواهند داشت» اظهار داشت: به نظرم بسیار باانگیزه هستند و من انتظار دارم که واکنش خوبی از آنها ببینم.
ارسال به دوستان
اخبار
ایران ـ نیوزیلند؛ نخستین دیدار دوستانه در راه جامجهانی
تیم ملی فوتبال ایران در راه آمادهسازی برای حضور در جامجهانی در دیداری دوستانه به مصاف نیوزیلند خواهد رفت. به گزارش تسنیم، مسؤولان فدراسیون فوتبال پس از برگزاری مراسم قرعهکشی جامجهانی 2022 قطر، تلاش و رایزنی خود را برای برگزاری دیدارهای دوستانه آغاز کردند. در همین راستا هماهنگیهای لازم برای برگزاری دیدار دوستانه تیم ملی مقابل نیوزیلند انجام شده و قرار است این مسابقه خردادماه در دوحه قطر برگزار شود. در آخرین ردهبندی فیفا، ایران در رده بیستویکم و نیوزیلند در رتبه صدویکم دنیا قرار داشتند. فدراسیون فوتبال همچنان در حال مذاکره با کشورهای دیگر برای برگزاری دیدارهای تدارکاتی است. شاگردان اسکوچیچ در جامجهانی 2022 قطر با انگلیس، آمریکا و برنده پلیآف اروپا (یکی از 3 تیم اسکاتلند، ولز یا اوکراین) همگروه هستند و در نخستین دیدار خود در این مسابقات
30 آبان به مصاف انگلیس خواهند رفت.
***
برکناری سولدو چقدر برای تراکتور آب خورد؟
باشگاه تراکتور برای برکناری سرمربی کروات سابق خود مجبور شد بخش عمدهای از قرارداد این مربی را پرداخت کند. زونیمیر سولدو که از هفته پنجم لیگ بیستویکم (23 آبان 1400) هدایت تراکتور را به عهده گرفت، پس از 15 هفته حضور در تبریز و کسب نتایج ضعیف در تاریخ 6 اسفند از هدایت این تیم برکنار و ساغلام ترکیهای جایگزین او شد. این مربی کروات برای حضور در تراکتور قرارداد پایه 180 هزار دلاری به علاوه 40 هزار دلار به عنوان آپشن (در مجموع 220 هزار دلار) با باشگاه تبریزی داشت و این باشگاه اعلام کرد با او برای جدایی به توافق رسیده است. پیگیریها نشان میدهد باشگاه تراکتور برای توافق و جلب رضایت سولدو، مجبور شده است رقمی حدود 140 هزار دلار به این مربی کروات پرداخت کند تا سولدو با امضای توافقنامه به قراردادش با تراکتور پایان دهد. او در مدت زمان 15هفتهای حضور در تبریز تنها 12 امتیاز برای تراکتور کسب کرد.
***
پیشنهاد میزبانی کیش و قشم از هواداران فوتبال در جامجهانی ۲۰۲۲
وزیر ورزش و جوانان گفت: پیشنهاد ۲ شهر کیش و قشم برای میزبانی از هواداران جامجهانی ۲۰۲۲ قطر میتواند به محکم شدن روابط ۲ کشور در تعاملات و ارتباطات ختم شود. به گزارش خانه ملت، حمید سجادی درباره ظرفیت مناطق آزاد کشور برای میزبانی بخشی از هواداران فوتبال در جامجهانی گفت: به دنبال تعاملات و دوستی ایران و قطر، وزارت ورزش و جوانان تمایل به ادامه این پیوندها و ارتباطات در حوزه ورزش دارد. وی ادامه داد: این تعاملات در کنار پررنگ کردن ظرفیت ورزشی کشور میتواند فرصتی برای تقویت دیگر موضوعات همچون گردشگری، حملونقل مسافر و... باشد؛ با توجه به حضور هواداران جامجهانی در مناطق آزاد میتوانیم ظرفیت حملونقل عمومی بویژه دریایی برای این فرصت پیش آمده را رونق بدهیم. وزیر ورزش گفت: پیشنهاد ۲ شهر کیش و قشم برای میزبانی از هواداران جامجهانی میتواند به محکم شدن روابط ۲ کشور در تعاملات و ارتباطات ختم شود. شهرهای جنوبی کشور بویژه جزیره زیبای کیش در بحث هتلینگ و خدماتی که به گردشگرها باید بدهیم، مجهزترند و جلسات هماهنگی در قالب دیدار و گفتوگو شروع شده است. سجادی تاکید کرد: طبق گزارشات رسیده یکشنبه هفته جاری وزیر راه قطر برای مذاکره جهت میزبانی ایران از هواداران جامجهانی قطر در جزیره کیش حضور خواهد یافت. با برنامهریزی پیشبینی شده مقرر شد نمایندگان مربوط از وزارتخانه گردشگری گرفته تا وزارت ورزش و جوانان و وزارت راهوشهرسازی و همچنین نماینده مدیریت مناطق آزاد در این دیدار حضور داشته باشند.
***
اسکندری نایب رئیس فدراسیون بولینگ و بیلیارد آسیا شد
هاشم اسکندری، رئیس فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بولس برای سومین دوره متوالی به عنوان نایبرئیس آسیا انتخاب شد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بولس، سیوششمین مجمع عمومی کنفدراسیون ورزشهای بیلیاردی با حضور کشورهای عضو در قطر برگزار شد و هاشم اسکندری، رئیس فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بولس جمهوری اسلامی ایران با کسب اکثریت آرا برای ۴ سال دیگر در سمت نایبرئیسی کنفدراسیون ورزشهای بیلیاردی آسیا (ACBS) ابقا شد. هاشم اسکندری، نایبرئیسی فدراسیون اسنوکر و بیلیارد غرب آسیا و نایبرئیسی افتخاری فدراسیون جهانی را نیز بر عهده دارد. رئیس فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بولس برای سومینبار است که در این سمت ابقا میشود و این حکم به مدت ۴ سال یعنی تا سال ۲۰۲۶ اعتبار دارد.
ارسال به دوستان
شلوغبازی به قصد امتیازگیری
حامد واعظی: فوتبال ما شاید از بعد سختافزاری با هزار و یک مشکل کوچک و بزرگ روبهرو باشد اما آنچه باید زنگ خطر اصلی برای نسل آتی قلمداد شود، رفتارهای عجیب و بعضا حسابشده اهالی فوتبال در حاشیه این رشته است. تکنیک شلوغبازی، تاکتیک اتهامزنی و تهییج هواداران کمسن و سال، حربهای شده برای عوامل باشگاههای لیگ برتری برای رسیدن به موفقیت. این روزها اتفاقاتی در فوتبال ایران رخ میدهد و صحبتهایی مطرح میشود که جای تأمل دارد.
این داستان مربوط به امروز و دیروز نیست، سالهاست این ماجرا را میشنویم و میبینیم. سالهاست گوشمان عادت کرده به شنیدن اینکه «دستهای پشتپرده نمیخواهند قهرمان شویم»، «میخواهند فلان تیم را قهرمان کنند»، «ارادهای هست که جام را به ما ندهند» و... و چقدر این جملات آشناست. از ۲ دهه قبل که لیگ برتر تازه راه افتاده بود از این حرفها میزدند و اکنون با گسترده شدن شبکههای اجتماعی راحتتر این صحبتها را انجام میدهند.
حکایت فوتبال ایران این روزها حکایت عجیبی است، همه از همه چیز ناراضی هستند و همه میگویند همه چیز علیه آنهاست. هر 16 تیم لیگ برتری میگویند از داوری ضربه خوردهاند و اگر اشتباهات داوری نبود الآن جایگاه بهتری داشتند. مشخص نیست چگونه هر 16 تیم ضرر دیدهاند و هیچ تیمی سود نکرده است(!)
لیگ برتر که به هفتههای پایانیاش میرسد بیشتر شاهد چنین مسائلی هستیم. اعتراض، داد و فریاد، صحبت از دستهای پشتپرده، صحبت از پرسپولیسی و استقلالی بودن فلان مسؤول، صحبت از اینکه میخواهند یک تیم خاص قهرمان شود و صحبت از شرطبندیهای میلیوندلاری. دیگر حالمان را بد کردهاند با این حرفها! وقتی پیروز میشوند حتما بر اساس شایستگیهای فنیشان بوده و ارتباطی هم به مسائل داوری و پشتپرده ندارد اما کافی است در یک بازی بازنده باشند، آن وقت است که زمین و زمان را به هم میدوزند. در اینکه اشتباهات داوری در فوتبال ایران وجود دارد، شکی نیست، در اینکه در فوتبال ایران فساد وجود دارد و مسائلی مانند تبانی و شرطبندی هم هست شکی وجود ندارد اما چگونه است که وقتی پیروز میشویم و اتفاقا در آن بازی اشتباه داوری به سودمان است هیچکدام از این مسائل مطرح نمیشود؟ چطور وقتی میبریم و از داوری سود میکنیم، حرفی از شرطبندی و پشتپرده و داوری نیست اما به محض اینکه میبازیم پای همه این موارد به میان کشیده میشود؟
واقعیت این است که تمام تیمها، هم از داوری سود کردهاند و هم ضرر دیدهاند که البته مقدار آن کم و زیاد است و ممکن است ضررها بیشتر باشد یا بالعکس، آن چیزی که اهمیت دارد نحوه برخورد ما با این اتفاقات است. شرایط طوری شده که فوتبال پاک است به شرط اینکه ما موفق و قهرمان شویم!
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|