|
چین سرعت پیشبرد برنامه تسلیحات هستهای خود را افزایش داده است
چین در حال افزایش سرعت ساخت بیش از ۱۰۰ سیلوی موشک است که میتوانند تسلیحات هستهای را در خود جای دهند؛ تسلیحاتی که توانایی رسیدن به خاک آمریکا را دارند. مقامات پنتاگون میگویند اگر چین با همین سرعت به توسعه تکنولوژی خود ادامه دهد، تا پایان ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هستهای خواهد داشت.
ارسال به دوستان
واکنش نخستوزیر سابق و حزب«تحریک انصاف» پاکستان به توطئه خارجی شکل گرفته در پارلمان این کشور
عمرانخان: مبارزه میکنیم
پارلمان پاکستان دیروز شهباز شریف را با ۱۷۴ رأی به عنوان نخستوزیر جدید این کشور انتخاب کرد
گروه بینالملل: پارلمان پاکستان موسوم به مجلس ملی در ادامه تحولات سیاسی روزهای اخیر در پاکستان که منجر به برکناری عمران خان (نخستوزیر سابق) از سمت خود شد، دیروز شهباز شریف را به عنوان نخستوزیر جدید این کشور انتخاب کرد. این اقدام در حالی انجام شد که عمرانخان به همراه نمایندگان حزب «تحریک انصاف پاکستان» (PTI) به طور دسته جمعی استعفا دادند و انتخاب شریف را تحریم کردند. روز یکشنبه، حزب تحریک انصاف با ارسال مقاماتی، شاه محمود قریشی، وزیر سابق خارجه را به عنوان نامزد خود برای نخستوزیری معرفی کرد. در پی برکناری عمران خان از سمت نخستوزیری، یکشنبهشب تظاهرات گسترده چند ده هزار نفری در مناطق مختلف پاکستان در حمایت از نخستوزیر عزل شده پاکستان شکل گرفت. در همین راستا «عمران خان» در توئیتی با درخواست از مردم این کشور برای دفاع از «حاکمیت» و «دموکراسی» اعلام کرد مبارزه علیه «توطئه خارجی» آغاز میشود.
عمران خان در توئیتی نوشت: پاکستان در سال 1947 به یک کشور مستقل تبدیل شد اما امروز دوباره مبارزه برای آزادی علیه یک توطئه خارجی جهت تغییر رژیم آغاز میشود. همیشه این مردم کشور هستند که از حاکمیت و دموکراسی خود دفاع میکنند. به باور برخی تحلیلگران سیاسی، جرقه اولیه این آتش در نهاد نخستوزیری پاکستان را میتوان دقیقا در زمان حمله روسیه به اوکراین و سفر از پیش تعیین شده وی به مسکو یعنی ۴ اسفندماه ۱۴۰۰ دانست. سفر عمران خان به مسکو به دعوت «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری فدراسیون روسیه انجام شد و وی نخستین سفر خود را به عنوان نخستوزیر پاکستان به روسیه طی ۲۳ سال اخیر انجام داد. آخرین سفر یک مقام بلندپایه از اسلامآباد به مسکو در سال ۲۰۱۱ روی داد که طی آن رئیس دولت وقت پاکستان با مقامهای روسیه دیدار کرد.
* شهباز شریف نخستوزیر جدید پاکستان
پارلمان پاکستان دیروز 11 آوریل (22 فروردین) با 174 رای از مجموع 342 کرسی موجود «شهباز شریف» 70 ساله را به عنوان نخستوزیر جدید این کشور انتخاب کرد. شریف پس از رای پارلمان در سخنرانی خود گفت دولت جدیدش با چالش بزرگ بازگرداندن اقتصاد به مسیر اصلی پس از سوءمدیریت خان مواجه است. این در حالی است که ناظران سیاسی تغییر نخستوزیر پاکستان را سناریوی سیاسی خارجی عنوان کردهاند. با توجه به رای پارلمان به شریف، وی اکنون دولت جدیدی را تشکیل خواهد داد که میتواند تا آگوست 2023، یعنی زمانی که انتخابات عمومی برگزار میشود، باقی بماند.
«شهباز شریف» برادر نواز شریف و رئیس حزب مسلملیگ (شاخه نواز) است. وی تاکنون ۳ دوره سروزیری ایالت پنجاب به عنوان دومین ایالت بزرگ این کشور را بر عهده داشته است. «مایکل کوگلمن» دستیار ارشد آسیای جنوبی در مرکز ویلسون مستقر در واشنگتن در این باره نوشت: «هیچیک از رهبران ارشد اپوزیسیون پاکستان با ارتش رابطه نزدیکتری از شهباز ندارند. او از مواضع متخاصم نسبت به ارتش اجتناب کرده و این به او کمک کرده از موقعیت مطلوبی در ارتش برخوردار شود».
او همچنین رابط برادرش و ارتش بود که جنجالهای رسانهای زیادی داشت.
نکته جالب توجه اینکه ارتش پاکستان در بیش از نیمی از عمر 70 ساله خود در سیاست پاکستان تاثیر مستقیم داشته است. بدون شک با انتخاب شریف، تغییرات سیاسی در پنجمین کشور پرجمعیت جهان فورا به سمت تعادل رابطه با آمریکا و اروپا در سیاست خارجی سوق مییابد.
* استعفای عمران خان و حزب تحریک از پارلمان
پیش از انتخاب نخستوزیر جدید پاکستان، حزب عمرانخان موسوم به حزب تحریک انصاف پاکستان از تصمیمش برای تحریم نشست پارلمان این کشور برای انتخاب نخستوزیر جدید خبر داد. به گزارش هندوستانتایمز، روز یکشنبه حزب تحریک انصاف، شاه محمود قریشی، وزیر سابق خارجه را به عنوان نامزد خود برای نخستوزیری معرفی کرد. «فواد چودری» رهبر حزب تحریک انصاف در توئیتی نوشت: «همه قانونگذاران حزب او به طور دسته جمعی از مجلس ملی استعفا خواهند داد. کمیته پارلمانی تحریک انصاف پاکستان تصمیم به استعفا از مجلس ملی گرفته است. تمام نمایندگان مجلس استعفای خود را تقدیم رئیس مجلس میکنند. ما برای آزادی خواهیم جنگید». علی حیدر زیدی، مقام ارشد حزب تحریک انصاف پاکستان و وزیر سابق امور دریایی این کشور هم در توئیتر اعلام کرد از نمایندگی مجلس ملی کشورش کنارهگیری میکند. زیدی با انتشار تصویر نامه استعفایش در توئیتر نوشت، این سند تحویل عمران خان رئیس حزب شده است. زیدی در توئیتر نوشت: «ما به هیچ وجه به این تغییر رژیم برخوردار از حمایت مالی خارجی در پاکستان مشروعیت نمیبخشیم. نبرد بر سر حاکمیت پاکستان اکنون در خیابانها توسط مردم تعیین خواهد شد نه این غارتگران».
* انتقاد وزیر پیشین خارجه پاکستان از رأی پارلمان به شهباز شریف
«شاه محمود قریشی» وزیر پیشین خارجه پاکستان گفته است حزب تحریک انصاف تصمیم گرفته است از مجلس شورای ملی استعفا دهد. قریشی گفت: «این مجلس قرار است نخستوزیر جدیدی را انتخاب کند اما همه میدانند که او (شریف) تحمیلی است و مأموریت مردم را ندارد». وی افزود: «ما این روند را رد میکنیم و همچنین انتخابات نخستوزیری را تحریم میکنیم». در ویدئویی که حزب تحریک انصاف در توئیتر خود منتشر کرده، میتوان شنید که عمران خان میگوید: چه کسی مردی که پروندههای فساد ۱۶ میلیاردی و ۸ میلیارد روپیهای دارد را به عنوان نخستوزیر انتخاب میکند، این انتخاب توهین بزرگی به کشور است. ما از مجلس شورای ملی استعفا میدهیم. منظور عمران خان در این ویدئو شهباز شریف است که سال ۲۰۱۹، دفتر ملی پاسخگویی، شریف و پسرش حمزه شریف را به اتهام پولشویی دستگیر کرده بود.
* شعلهور شدن اعتراضات ضدآمریکایی در پاکستان
پس از برکناری عمران خان، هزاران نفر از حامیان حزب تحریک انصاف در شهرهای مختلف پاکستان برای ابراز همبستگی با نخستوزیر برکنار شده از سوی مجلس و محکومیت توطئه خارجی برای تغییر حکومت در این کشور در شهرهای مختلف پاکستان دست به تظاهرات زدند. به استناد گزارشها و تصاویر خبری، حامیان عمران خان در اسلامآباد، کراچی، پیشاور، لاهور و دیگر شهرهای کوچک و بزرگ این کشور بشدت دخالت آمریکا برای تغییر حکومت در پاکستان را محکوم کردند و گفتند هرگز دولت تحمیلی در این کشور را نمیپذیرند و خواستار برچیده شدن عاملان وابسته به آمریکا از صحنه سیاست پاکستان شدند.
حامیان وی معتقدند یکی از مهمترین دلایل طرحریزی آمریکا علیه عمران خان سیاست خارجی متوازن وی در سالهای اخیر بود که از سوی آمریکاییها تحمل نشد و ایالات متحده تصمیم گرفت از طریق ایجاد آشوب و بینظمی، این کشور را به خود وابسته و زمینه روی کار آمدن طیفهای غربگرا را فراهم کند، بویژه پس از خروج آمریکا از افغانستان، کاخ سفید انتظار همراهی بیشتری از این قدرت اتمی داشت که چنین امری محقق نشد. واقعیت این است که آمریکا پس از خروج از افغانستان علاقهمند بود با محوریت مساله افغانستان، میان ایران و پاکستان تنش یا حداقل اختلافات سیاسی شکل دهد اما مدیریت روابط تهران- اسلامآباد به نحوی صورتبندی شد که ۲ طرف نقش همافزا را در تامین امنیت منطقه در پی تحولات اخیر داشته باشند.
***
عمران خان در مسیر مخالفت با سیاستهای آمریکا در منطقه
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه اینترنتی عربی «رأی الیوم» با انتشار یادداشتی نوشت: «بایدن «موقتا» انتقام گرفت و موفق شد عمران خان را سرنگون کند اما ممکن است بهای سنگینی بپردازد... و اینها دلایل ما است». وی در این یادداشت به بررسی ابعاد پشت پرده این اقدام و پیامدهای آن برای آمریکا پرداخت. وی نوشت:«جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا موفق شد عمران خان نخستوزیر پاکستان را به روش «دموکراسی آمریکایی» و از طریق رای عدم اعتماد به دولت در پارلمان تنها با ۲ رای سرنگون و در صفوف حزب متبوع او شکاف ایجاد کند. برخی از نمایندگان (۱۲ نماینده) را «خرید» و از بلوک اپوزیسیون تحت هدایت و ریاست «شهباز شریف» حمایت کرد. او برادر «نواز شریف» فاسد بزرگ است که به فساد و پولشویی محکوم شده بود و تنها به دلیل وخامت وضعیت جسمانیاش آزاد شد». در ادامه این یادداشت آمده است: «بزرگترین گناهی که عمران خان از نظر ایالات متحده مرتکب شد و بایدن از زمان ورودش به کاخ سفید هرگز با او تماس نگرفت، مبارزه با فساد، تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با چین، و امتناع از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین بود. مهمتر از همه اینها، مقاومت عمران خان در برابر فشارهای شدید آمریکا برای عادیسازی روابط با دولت اشغالگر اسرائیل و مقابله با آن، تقویت روابط با محور مقاومت به رهبری ایران و رد درخواست اعزام نیرو برای شرکت در جنگ یمن تحت لوای ائتلاف سعودی- اماراتی و شماتت کردن و افشاگری نژادپرستی صهیونیسم و جنایات آن در دوران دانشجوییاش در دانشگاه آکسفورد بود. در رابطه با ارتش، عمرانخان منکر این نیست که در آغاز حکومتش از ارتش و نهادهای امنیتی کمک و حمایت شده است و چرا باید از این موضوع شرم کند؟ ارتش مذکور، پاکستانی است، نه آمریکایی یا چینی و منبع اصلی قدرت در کشور است، مانند اکثر کشورهای جهان سوم. اما زمانی که با برخی از ژنرالهای خود مخالفت کرد و اجازه ایجاد پایگاههای آمریکایی را نداد که حاکمیت آن را نقض کنند و آن را به عروسکی در دست واشنگتن بدل کنند، «طلاق» میان عمرانخان و ارتش اتفاق افتاد که در هر حال، موضعی افتخارآمیز برای عمران خان بود». عطوان در ادامه نوشت: «جنگ آمریکایی علیه رئیسجمهور عمران خان در سالهای پایانی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا آغاز شد، زیرا وی از «استفاده» از قابلیتهای نظامی و امنیتی پاکستان در مبارزه با طالبان در افغانستان و نجات اشغالگران آمریکایی در این کشور خودداری کرد، لذا گام نخست انتقامی، تلافیجویانه و تنبیهی با توقف کمکهای سالانه آمریکا به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار برداشته شد. گام دوم، تحریک جنبشهای تجزیهطلب پاکستان و حمایت از فعالیتهای نظامی آنها بود». در ادامه این یادداشت آمده است: «توطئه آمریکا برای نابودی پاکستان و ایجاد هرج و مرج خونین در آن محقق نمیشود و اگر محقق هم شود، دوام نخواهد داشت و با شکست بزرگی به پایان میرسد، زیرا بخش بزرگی از مردم پاکستان تحت هدایت عمران خان با آن مقابله کرده و در برابر آن مقاومت خواهند کرد. این مرد «کاریزما» دارد و بسیار محبوب است، مگر اینکه ترور وی برنامهریزی شود؛ همانطور که برای «ذوالفقار علی بوتو» که پس از کودتای نظامی به رهبری ژنرال «ضیاء الحق» که خودش نیز در جریان انفجار و سقوط هواپیمایش در سال ۱۹۸۸ کشته شد به اعدام محکوم شد، اتفاق افتاد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
زلنسکی: دیگر به دیپلماسی ناتو علاقه ندارم
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین همواره از ناتو خواسته اقدامات محکمتری در قبال مسکو در پیش بگیرد و پیش از بحران اخیر خواستار پیوستن کشورش به این ائتلاف نظامی بود، در مصاحبهای که روز یکشنبه پخش شد، گفت دیگر علاقهای به دیپلماسی ناتو ندارد. او در برنامه ۶۰ دقیقه شبکه «سیبیاس» گفت: وقتی در دیپلماسی کار میکنید، هیچ نتیجهای وجود ندارد. همه اینها بسیار بروکراتیک است. به همین دلیل است که نحوه صحبت من با آنها کاملا موجه است. من دیگر جانی برای دادن ندارم. من دیگر هیچ احساسی ندارم. دیگر علاقهای به دیپلماسی آنها که منجر به نابودی کشورم میشود، ندارم. از زمان آغاز عملیات روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه، زلنسکی ناتو را مورد انتقاد قرار داده و آن را ضعیف و با اعتماد به نفس پایین توصیف کرده است.
***
موضع انصارالله درباره استعفای منصور هادی
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن به نحوه تغییر قدرت در دولت مستعفی و تناقضات ائتلاف سعودی و سیاستمداران این دولت پرداخت و نوشت او مجبور به کنارهگیری از قدرت شده است. محمد البخیتی دیروز در حساب توئیتری خود نوشت: «هنگامی که هادی در صنعا استعفا داد، ما تلاش کردیم او را از این کار منصرف کنیم و 3 سال هم بدون دولت منتظر انتخاب جایگزین او با موافقت بقیه گروهها بودیم ولی آنها این اقدام را کودتا دانستند و اعلام جنگ و محاصره کردند». بخیتی ادامه داد: «در ریاض محمد بنسلمان (ولیعهد سعودی) هادی را مجبور به استعفا کرد و جایگزینی برای او انتخاب کرد و حاضران هم فقط امضا کردند». منصور هادی در حالی قدرت را واگذار کرده که از زمان فرار از صنعا و انتقال به ریاض، در یمن حضور نداشت و با گذشت سالها و ناکامی نیروهای وفادار به او در پیشروی علیه نیروهای دولت نجات ملی یمن در صنعا عملا کارایی خود را از دست داده بود.
***
«زلنسکی عراق» گریم قهرمان از جنس شومن
«احمد ملاطلال» روزنامهنگار و مجری یکی از برنامههای سیاسی معروف عراقی روز یکشنبه در هیبت یک قهرمان، با تبرئه از اتهامات وارده، ساختمان دستگاه عالی قضایی عراق را در میان تعداد قابل توجهی از همراهان و دوربینهای تلویزیونی ترک کرد. ۲ روز قبل از این حادثه نیز با وجود اهانت آشکار «صالح الحمدانی» دیگر روزنامهنگار معروف عراقی به ساحت اندیشمند شهید آیتالله «محمد باقر صدر» و خواهر شهیدش «بنت الهدی»، برخی روزنامهنگاران همفکر او کوشیدند از وی چهرهای قهرمان ترسیم کنند. چند هفته پیش از این نیز «انور الحمدانی» روزنامهنگار معروف به گرایشهای بعثی، تبدیل به چهره میداندار حمایت سیاسی از «مقتدا صدر» برای پیشبرد طرح ائتلاف سهجانبه برای تشکیل دولت بدون مشارکت احزاب شیعه معتقد به محور مقاومت شده بود. جدا از همه اینها، همچنان «احمد البشیر» مجری برنامه طنز سیاسی معروف «بشیر شو» که با حمایت «دویچه وله» آلمان در آن کشور اجرا میکند، در قله بورس رسانهای و سیاسی است، زیرا بیشترین تیرهای انتقادی را در قالب طنز، متوجه احزاب سیاسی شیعه معتقد به محور مقاومت میکند. برای این تحول عجیب در عرصه سیاسی عراق، دیدگاههای مختلفی مطرح شده که مهمترین این ایدهها، تکرار تجربه اوکراین در عراق و بسترسازی برای پروژه «زلنسکیسازی در عراق» است. ایده زلنسکی عراق، به طور ویژه بعد از اینکه «ولودیمیر زلنسکی» که از فضای طنز و رسانه یکباره به دالانهای هزار توی سیاست پرید و کشورش را به خاطر همین ناپحتگی، درگیر جنگی ویرانگر با روسیه کرد، در عراق مطرح شده است.
***
دهمین سال ریاست اون بر کرهشمالی
به مناسبت دهمین سال ریاست «کیم جونگ اون» به عنوان فرمانده ارتش کرهشمالی، حزب حاکم این کشور مراسمی برگزار کرد. کرهشمالی ریاست کیم جونگ اون طی 10 سال اخیر و تلاش وی برای توسعه تسلیحات هستهای را جشن گرفت. در این مراسم «چو ریونگ هائه» یکی از اعضای ارشد دولت کرهشمالی از رئیس این کشور به عنوان یک «متفکر با استعداد و تئوریسین، یک مقام دولتی برجسته و فرماندهای بیسابقه» یاد کرد. این مراسم به مناسبت بزرگداشت حضور کیم جونگ اون به عنوان فرمانده ارشد ارتش پس از مرگ پدرش در دسامبر 2011 برگزار شد.
***
حمله مسلحانه در نیجریه؛ 80 نفر کشته و 70 نفر ربوده شدند
منابع رسانهای از حمله مسلحانه به مرکز نیجریه و کشته و ربوده شدن دستکم 150 نفر خبر دادند. رسانههای نیجریه دیروز از حمله مسلحانه به چند روستا در مرکز این کشور و قربانی شدن دهها نفر خبر دادند. بر اساس این گزارش، در جریان حمله مسلحانه به چند روستا در مرکز نیجریه، نزدیک به ۸۰ نفر کشته و ۷۰ نفر ربوده شدند. بهرغم اتخاذ تدابیر مختلف توسط دولت و نیروهای نظامی نیجریه، حملات و گروگانگیری گروههای مسلح و تروریستی در بسیاری از مناطق این کشور ادامه دارد. هفته پیش نیز رسانههای نیجریه از کشته شدن ۱۲ نفر و زخمی شدن ۲۸ نفر در پی حمله مسلحانه به منطقه دولتی «باسا» در ایالت «بلاتو» در مرکز این کشور خبر دادند. سوم فروردین نیز منابع رسانهای محلی نیجریه اعلام کرده بودند دستکم ۳۴ نفر از جمله ۲ سرباز در حمله افراد مسلح در شمال غرب این کشور کشته شدند.
ارسال به دوستان
مکرون و لوپن به دور دوم راه یافتند
تظاهرات خشونتبار در فرانسه در پی اعلام نتیجه انتخابات
گروه بینالملل: دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در حالی به پایان رسید که امانوئل ماکرون و مارین لوپن به دور دوم راه یافتند. در پی اعلام نتایج انتخابات، صدها نفر از مردم فرانسه در اعتراض به نتایج انتخابات ریاستجمهوری در شهر «رن» تظاهرات کردند که به خشونت کشیده شد.
به گزارش «لنترنوت»، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه از حزب «جمهوری به پیش» با کسب آرای 27.84 درصد واجدان شرایط و مارین لوپن از حزب «جبهه ملی» با 23.15 درصد به دور دوم انتخابات که ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) برگزار میشود، راه یافتند. در رده سوم، ژان لوک ملانشون از حزب «فرانسه تسلیمناپذیر» 21.95 درصد آرا را به خود اختصاص داد.
اریک زمور نیز از حزب «تسخیر مجدد» با 7.07 درصد رای چهارم شد. والری پکرس (جمهوریخواهان) 4.78 درصد، یانیک ژادو (سبزها) 4.63 درصد، ژان لاسال (مقاومت کنیم) 3.13 درصد، فابین روسل (حزب کمونیست) 2.28 درصد، نیکولا دوپون انیان (فرانسه برخیز) 2.06 درصد، ان ایدالگو (حزب سوسیالیست) 1.75 درصد، فیلیپ پوتو (حزب جدید ضد سرمایهداری) 0.77 درصد و ناتالی آرتو (مبارزه کارگران) 0.56 درصد آرا را به خود اختصاص دادند.
در دور دوم هر چیزی ممکن است. بر اساس نظرسنجی ایپسس سوپرا استریا که یکشنبه انجام شد، مکرون با ۵۴ درصد در مقابل ۴۶ درصد مارین لوپن، برنده دور دوم انتخابات ریاستجمهوری فرانسه خواهد بود. شرکت الاب اما رقابتی شانه به شانه برای این ۲ رقیب در نظر گرفته است؛ با ۵۲ درصد در مقابل ۴۸ درصد. در این دور از انتخابات فرانسه نزدیک به ۷۵ درصد واجدان شرایط رایدهی شرکت کردند.
* لوپن سایه به سایه مکرون
بر اساس ارزیابی تحلیلگران، راهیابی نامزدی از جناح راست افراطی تنها با اختلاف ۴ درصد نسبت به نامزدی از جریان میانه به دور دوم نشانگر تغییر نگرش فرانسویها به سیاستمداران این کشور است. حالا 13 روز مانده به برگزاری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، تبلیغات کاندیداها برای دور دوم آغاز شده است. ۲ نامزد راهیافته به دور دوم تلاش میکنند به هرشکل ممکن هواداران احزاب دیگر یا غایبان دور نخست را تشویق کنند تا به آنها رای دهند. امانوئل مکرون که فقط حدود ۴ درصد از مارین لوپن بیشتر رای آورد بخوبی میداند که دور دوم انتخابات با ۵ سال پیش بسیار متفاوت است، چرا که او با حریفی بسیار جدیتر و قویتر از قبل باید روبهرو شود. مکرون رقیبی دارد که در سومین تجربه حضورش در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، قواعد بازی را بخوبی فهمیده و با هوشیاری ویژهای توانسته رای کمسابقهای در دور اول کسب کند. روزنامه «تاگس اشپیگل» آلمان در مطلبی به انتخابات فرانسه پرداخت و نوشت: پیروزی جناح راست در فرانسه منجر به یک زلزله سیاسی در اروپا خواهد شد و موتور فرانسوی- آلمانی در این اتحادیه را دچار اختلال میکند.
* تظاهرات خشونتآمیز پس از اعلام نتایج
در پی اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاستجمهوری فرانسه و پیشتازی مکرون در مقابل لوپن، تظاهرات گستردهای در شهر رن فرانسه برگزار شد که در نهایت با شکستن شیشههای فروشگاهها و آتش زدن خودروها به خشونت کشیده شد.
رسانههای محلی فرانسه گزارش کردند در شهر رن بیش از ۵۰۰ نفر یکشنبه شب به وقت محلی با تجمع در خیابانها، به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری اعتراض کردند و شیشههای مغازههای اطراف را شکستند. همانند سال ۲۰۱۷ صدها تظاهراتکننده در میدان «سنت آن» رن و خیابانهای تاریخی این شهر تجمع و راهپیمایی کردند. برخی معترضان با ادامه اعتراضات به سمت نیمههای شب، به ویترین مغازهها حمله کردند و بمبهای دودزا روشن کردند و با نیروهای پلیس درگیر شدند. «ناتالی آپره» شهردار رن در پیامی که در صفحه توئیتر خود منتشر کرد، این تظاهرات خشونتبار را محکوم کرد و نوشت: «دموکراسی خشونت یا خرابکاری نیست و هرگز نخواهد بود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|