|
بازار سهام هفته را سبزپوش به پایان رساند
شاخص کل بازار بورس تهران دیروز با ۸ هزار و ۱۰۰ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بازار سهام (بورس و فرابورس) بیش از ۱۲ میلیارد و ۹۱۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۳۴ هزار و ۷۲۵ میلیارد ریال در بیش ۶۹۵ هزار و ۹۴۸ نوبت معامله شد.
ارسال به دوستان
بر اساس گزارش اوپک، ایران در ماه اخیر میلادی 2 میلیون و 546 هزار بشکه نفت در روز تولید کرده است
بوی خوش نفت
قیمت نفت سنگین ایران با افزایش 20 درصدی به بیش از 112 دلار در هر بشکه رسید
گروه اقتصادی: آخرین گزارش اوپک نشان میدهد تولید نفت ایران در ماه مارس سال جاری میلادی با اندکی افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 2 میلیون و 546 هزار بشکه در روز و قیمت نفت ایران با 19.36 دلار افزایش به 112.4 دلار در هر بشکه رسیده است؛ این در حالی است که در این مدت ایران همچنان با سختترین تحریمهای اقتصادی روبهرو بوده است.
به گزارش «وطنامروز»، افزایش بیسابقه تقاضای نفت در بازارهای جهانی و عدم عرضه متناسب از طرف کشورهای نفتی باعث شد تا تولید نفت جهان که سال ۲۰۲۰ میلادی و درست در بحبوحه شیوع کرونا به حدود ۹۱ میلیون بشکه در روز رسیده بود، با افزایش تقاضا به 96.6 میلیون بشکه در روز برسد و رشدی حدود 6.2 درصدی را تجربه کند.
تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی 1.98 میلیون بشکه در روز بوده است. این میزان اکنون به بیش از 2.5 میلیون بشکه افزایش یافته است. پیش از این نیز رئیسجمهور اعلام کرده بود تولید و صادرات نفت ایران افزایش داشته و در زمینه صادرات این رشد به ۴۰ درصد میرسد. این میزان تولید بعد از اجرای کامل بازگشت تحریمها به اقتصاد ایران و با خروج یکجانبه آمریکا از برجام، در ۳ سال گذشته بیسابقه بوده است. در کنار این افزایش تولید، قیمت نفت خام سنگین ایران که یکی از نفتهای شاخص در قیمتگذاری سبد اوپک به شمار میرود نیز با رشد همراه بوده و در سومین ماه از سال ۲۰۲۲ میلادی با افزایش حدود 19 دلاری در هر بشکه همراه شده است. شایان ذکر است یکی از اهداف دولت سیزدهم از ابتدای روی کار آمدن، خنثیسازی تحریمها و تقویت دیپلماسی اقتصادی بوده است. موضوع وابستگی درآمدهای دولت به فروش نفت، مسالهای نیست که در کوتاهمدت قابل تغییر باشد، بنابراین ضروری بود دولت جهت مقابله با تحریمهای ایالات متحده به سوی صادرات نفت از راههای مختلف و غیررسمی برود. بر اساس تخمین شرکتهای ناظر بر صادرات و واردات نفت، صادرات نفت خام ایران در ماههای اخیر با وجود تحریمهای آمریکا، برای نخستینبار در ۳ سال گذشته به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. شرکتهای ناظر اعلام کردهاند بخش بیشتر صادرات نفت ایران به مقصد چین انجام میشود. پیش از این دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا درباره واردات نفت از ایران با چین صحبت کرده اما شرکتهای چینی را برای این واردات تحریم نکرده است. پکن از آمریکا خواسته بود تمام تحریمهای ایران را لغو کند و اعلام کرده بود با این تحریمها مخالف است.
* ایران پنجمین کشور تولیدکننده اوپک
ایران ماه آوریل ۲۰۲۱ (فروردینماه ۱۴۰۰) جایگاه چهارمین تولیدکننده نفت اوپک را از کویت گرفته بود و از آن زمان تا مهرماه ۱۴۰۰ (اکتبر ۲۰۲۱) این جایگاه را حفظ کرده بود اما در ماه نوامبر یعنی آبانماه، بار دیگر تولید نفت کویت از ایران پیشی گرفت و در جایگاه چهارم نشست و ایران به رتبه پنجم بازگشت.
در حال حاضر، کشورهای عربستان با تولید ۱۰ میلیون و ۲۶۲ هزار بشکه در روز، عراق با تولید ۴ میلیون و ۳۰۹ هزار بشکه در روز و امارات با تولید ۲ میلیون و ۹۸۳ هزار بشکه در روز، ۳ کشور بزرگ تولیدکننده نفت اوپک به شمار میروند. کویت با تولید ۲ میلیون و ۶۳۹ هزار بشکه در روز چهارمین تولیدکننده اوپک است. ایران، پیش از تحریمهای آمریکا از سال ۲۰۱۸، سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک پس از عربستان و عراق بود.
ایران به طور متوسط در سال ۲۰۲۱ روزانه ۲ میلیون و ۳۹۲ هزار بشکه نفت و در سال ۲۰۲۰ روزانه یک میلیون و ۹۹۱ هزار بشکه نفت تولید کرده است. به این ترتیب ایران در سال ۲۰۲۱ به طور متوسط نسبت به سال پیش از آن ۴۰۱ هزار بشکه نفت در روز بیشتر تولید داشته است. ایران در سال ۲۰۱۹ روزانه ۲ میلیون و ۳۵۶ هزار بشکه، در سال ۲۰۱۸ روزانه ۳ میلیون و ۵۵۳ هزار بشکه و در سال ۲۰۱۷ روزانه ۳ میلیون و ۸۱۳ هزار بشکه نفت تولید کرده است.
ایران در ۳ ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ روزانه ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار بشکه نفت تولید کرده است؛ بر اساس گزارش اوپک، تولید نفت ۱۳ کشور عضو این سازمان در ماه مارس ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) ۲۸ میلیون و ۵۵۷ هزار بشکه در روز عنوان شده است که افزایش روزانه ۵۷ هزار بشکهای نسبت به ماه فوریه را نشان میدهد. اوپک در ماه فوریه روزانه ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت تولید کرده بود.
* ایران نفتش را گرانتر کرد
به غیر از گزارش ماهانه اوپک که نشاندهنده افزایش بیش از 19 دلاری نفت سنگین ایران در یک ماه اخیر بود، پایگاه خبری اساندپی گلوبال روز گذشته نوشت شرکت ملی نفت ایران قیمت رسمی تمام گریدهای نفت خام خود برای فروش در آسیا را 4.30 تا 4.50 دلار در هر بشکه افزایش داده است. شرکت ملی نفت ایران قیمت رسمی همه گریدهای نفت خام خود برای فروش در آسیا را از ماه آوریل 4.30 تا 4.50 دلار در هر بشکه افزایش داده است.
این شرکت، قیمت رسمی نفت سبک ایران را 4.50 دلار در هر بشکه افزایش داده و به 9.20 دلار بالاتر از متوسط قیمت نفت عمان/دوبی رسیده است. در عین حال، قیمت نفت سنگین ایران و نفت «فروزان» 4.30 دلار در هر بشکه افزایش یافته و به ترتیب به 7.95 دلار و 8.05 دلار در هر بشکه بالاتر از متوسط قیمت نفت عمان/دوبی رسیده است. قیمت نفت «سروش» نیز با افزایش 4.40 دلاری 4.30 دلار بیشتر از نفت پایه عمان/ دوبی شده است.آمارهای «اساندپی گلوبال» نشان میدهد افزایش قیمتهای ماه مه، بالاترین میزانی است که تاکنون ثبت شده است. شرکت ملی نفت ایران، قیمت نفت خام خود برای فروش در حوزه دریای مدیترانه و شمال غرب اروپا را 1.35 تا 2.95 دلار در هر بشکه افزایش داده است. قیمت رسمی نفت سبک ایران برای فروش در ماه مه در حوزه دریای مدیترانه و شمال غرب اروپا 2.95 دلار در هر بشکه افزایش یافته و به ترتیب به 3.15 دلار و 2.90 دلار در هر بشکه بالاتر از قیمت پایه نفت برنت رسیده است.
* ایران کمبود نفت در بازارهای جهانی را جبران میکند؟
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: در حال حاضر ایران با تمام توان در حال تولید و صادرات است اما وجود تحریمها و کمبود در بازار موجب شده تا سیاستها به سمت برداشت از ذخایر استراتژیک پیش برود. محمدعلی خطیبی با اشاره به صحبتهای وزیر نفت در این باره که میزان صادرات نفت به قبل از تحریمها بازگشته است، اظهار کرد: با این تفاسیر ایران با تمام توان در حال تولید و صادرات است، با این حال میزان کمبود بازار تا آنجایی است که کشورهای صنعتی از ذخیرهسازیهای خود برداشت میکنند. نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه تحریمهای روسیه موجب ایجاد شرایط نابسامان در بازار نفت شده است، ادامه داد: بهجای تجدیدنظر روی تحریمها، سیاستگذاری برداشت از ذخایر استراتژیک تبیین شده است، نمیتوان عدد دقیقی برای کمبود بازار اعلام کرد، برخی کشورها مقید به اجرای تحریمها نیستند، آمریکا که خود نفت روسیه را تحریم کرده اما کماکان واردکننده آن نیز هست.
خطیبی با بیان اینکه ایران نیز در شرایطی توانست میزان صادرات خود را افزایش بدهد و به عدد قبل از تحریمها بازگردد که تحریمها هنوز لغو نشده است، گفت: در شرایط تحریم نیز کشورهایی وجود دارند که به دنبال برطرف کردن نیازهای خودشان هستند. با توجه به این شرایط نمیتوان عدد دقیقی را اعلام کرد اما پیشبینی میشود که در حال حاضر حدود ۲تا ۳ میلیون بشکه کمبود در بازار وجود داشته باشد.
***
قیمت گاز در اروپا دوباره افزایشی شد
پس از یک هفته معاملاتی کاهش قیمت گاز در بازار اروپا دوباره شاهد صعود قیمت این حامل انرژی هستیم. به گزارش راشاتودی، تا پایان روز دوشنبه به مدت 7 روز قیمت گاز در بازار اروپا روند کاهشی را در پیش گرفت اما در معاملات روز سهشنبه این روند معکوس شد و قیمت گاز افزایش یافت. گفته میشود حجم سفارشات به 68 درصد ظرفیت صادرات گاز روسیه کاهش یافته و شرکت گازپروم اعلام کرده که بر اساس درخواست مشتریان از طریق خط لوله گاز به اروپا ارسال میکند. صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله نورداستریم به اروپا با تمام ظرفیت در جریان است و در روز 12 آوریل میزان درخواست مشتریان اروپایی برای خرید گاز از روسیه 74.5 میلیون مترمکعب بوده است. در بازار انرژی هلند شاهد افزایش 3.9 درصدی قیمت گاز برای تحویل در ماه مه بودیم. در بازار گاز انگلیس هم قیمت گاز 3.5 درصد رشد کرد. با وجود آنکه شاهد افزایش تنش بین روسیه و اروپا هستیم اما صادرات گاز این کشور از طریق خط لوله عبوری از اوکراین به اروپا متوقف نشده است. با این حال اما با افزایش فشارها برای تحریم گاز روسیه در داخل و خارج اروپا شاهد کاهش تقاضا برای واردات این حامل انرژی از روسیه به اروپا هستیم.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» وضعیت تورم حوزه مسکن در سال 1400 را بر پایه دادههای مرکز آمار بررسی کرد
تورم مسکن کمرمق میشود؟
افزایش ۲۰ درصدی قیمت مسکن در تهران از اسفند 99 تا اسفند 1400
گروه اقتصادی: نرخ تورم نقطهای مسکن در اسفند سال گذشته به 19.85 درصد رسید که در مقایسه با تورم نقطهای 23.01 درصدی بهمنماه 3.15 واحد درصد افزایش داشته است.
به گزارش «وطنامروز»، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در سال ١٤٠٠ عدد شاخص قیمت املاک مسکونی شهر تهران بر اساس ماه پایه فروردین ١٤٠٠ به عدد ۱۰۹۷۳ رسید که نسبت به شاخص ۸۲۵۰ سال ١٣٩٩ چیزی حدود 33.01 درصد افزایش داشته است. سال گذشته کمترین مقدار شاخص مربوط به فروردین با عدد ۱۰۰ و بیشترین مقدار شاخص مربوط به اسفند با عدد ۱۱۹,۷۱ بوده است.
* افزایش تورم نقطهای مسکن در اسفند ۱۴۰۰
بر اساس این گزارش نرخ تورم نقطهای مسکن در اسفند سال گذشته به عدد 19.85 درصد رسیده است. منظور از نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. به عبارت دیگر خریداران مسکن برای خرید یک واحد مسکونی در تهران نسبت به اسفند ۹۹ به طور میانگین باید ۱۹,۸۵ درصد بیشتر پرداخت کردهاند. بر این اساس تورم نقطهای اسفند در مقایسه با تورم نقطهای 23.01 درصدی بهمن 3.15 واحد درصد افزایش داشته است.
* کاهش تورم ماهانه مسکن در اسفند
منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت در ماه جاری نسبت به عدد شاخص ماه قبل از آن است که در اسفند ١٤٠٠ این اطلاع به عدد ۰,۵۶ درصد رسیده است. تورم ماهانه اسفند در مقایسه با تورم ماهانه 3.25 درصدی در بهمن، 2.7 واحد درصد کاهش داشته که بیشترین کاهش تورم ماهانه در سال ١٤٠٠ بوده است.
* کاهش تورم سالانه مسکن در اسفند
همچنین نرخ تورم سالانه اسفند ١٤٠٠ املاک مسکونی شهر تهران به عدد 33.01 درصد رسیده است که نسبت به تورم سالانه 79.04 درصدی سال ۹۹ حدود 46.03 درصد کاهش داشته است. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به شاخص دوره مشابه سال قبل است.
* تورم 27 درصدی سالانه مسکن در مناطق شهری
در آخرین فصل سال 1400، شاخص قیمت اجارهبهای واحدهای مسکونی در مناطق شهری به عدد 279 رسید که نسبت به پاییز 6.4 درصد افزایش داشته است.
درصد تغییرات شاخص قیمت اجاره بها در فصل زمستان1400 نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، 28 درصد است که نسبت به فصل پاییز 2.4 واحد درصد افزایش نشان میدهد.
نرخ تورم فصلی مسکن در ابتدای سال گذشته 3.6 درصد بوده است اما از تابستان با رشد مواجه شده و در بازه 6 الی 8 درصدی تا پایان سال ادامه یافته است. این رویه برای تورم اجارهبها نیز به صورت مشابه تکرار شده است که در نمودارهای ذیل مطلب مشاهده میشود. تورم سالانه حوزه مسکن نیز در زمستان 1400 تقریبا 27 درصد بوده است که به عبارتی مناطق شهری در آخرین فصل سال 1400 نسبت به زمستان سال 99، 27 درصد گرانتر شده است. البته به طور مشابه در بازار اجارهبها نیز این مقدار تقریبا تکرار شده است.
ارسال به دوستان
تجارت ایران با کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۰ با رشد ۴۳ درصدی به 51.9 میلیارد دلار رسید
شتاب تجارت با همسایگان
گروه اقتصادی: توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه، از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم محسوب میشود و در طول سال گذشته نیز سفرهای مختلفی از سوی دولت به این کشورها انجام شد. یکی از مسیرهای خنثیسازی تحریمها نیز توسعه تجارت با کشورهای منطقه به عنوان بازاری از محصولات و خدمات گسترده است.
علیرضا مقدسی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره تجارت با ۱۵ کشور همسایه ایران گفت: سیاست همگرایی ایران با کشورهای منطقه بویژه همسایگان در دولت سیزدهم موجب شده به موازات تلاش برای افزایش تولید در کشور، رشد تجارت با همه کشورها بویژه همسایگان را شاهد باشیم.
وی افزود: یکصد میلیون و ۱۳۱ هزار تن کالا به ارزش ۵۱ میلیارد و ۸۷۵ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که ۷۵ میلیون و ۴۴۵ هزار تن به ارزش ۲۶ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار سهم صادرات ایران به این کشورها و ۲۴ میلیون و ۶۸۶ هزار تن به ارزش ۲۵ میلیارد و ۸۴۶ میلیون دلار نیز سهم واردات بوده است.
رئیس کل گمرک ایران توضیح داد: سال ۱۴۰۰ با افزایش ۱۲ درصدی در وزن و ۲۹ درصدی در ارزش کالاهای صادراتی به کشورهای همسایه مواجه و در واردات نیز رشد ۶۸ درصدی در وزن و ۶۰ درصدی در ارزش را شاهد بودیم.
مقدسی درباره میزان صادرات به کشورهای همسایه توضیح داد: عراق با 8.9 میلیارد دلار و رشد ۲۱ درصدی، ترکیه با 6.1 میلیارد دلار و رشد ۱۴۱ درصدی، امارات با 4.9 میلیارد دلار و کاهش ۸ درصدی، افغانستان با 1.8 میلیارد دلار و کاهش ۲۰ درصدی و پاکستان با 1.3 میلیارد دلار و رشد ۲۴ درصدی، ۵ مقصد اول کالاهای صادراتی ایران به ۱۵ کشور همسایه در سال ۱۴۰۰ بودند. مقدسی افزود: عمان با ۷۱۶ میلیون دلار و رشد ۶۳ درصدی، روسیه با ۵۷۹ میلیون دلار و رشد ۱۵ درصدی، آذربایجان با ۵۶۵ میلیون دلار و رشد ۱۱ درصدی، ترکمنستان با ۳۳۵ میلیون دلار و رشد ۱۴۴ درصدی، ارمنستان با ۳۰۴ میلیون دلار (بدون تغییر)، قزاقستان با ۱۸۷ میلیون دلار و رشد ۱۱ درصدی، کویت با ۱۵۸ میلیون دلار و رشد ۲ درصدی، قطر با ۱۳۴ میلیون دلار و کاهش ۲۰ درصدی، بحرین با ۱۰ میلیون دلار و رشد ۱۵ درصدی و عربستان با 41.4 هزار دلار، ۱۰ مقصد بعدی صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه بودهاند.
رئیس کل گمرک ایران افزود: پاکستان با ۳۱۲ میلیون دلار، قزاقستان با ۷۸ میلیون دلار، آذربایجان با 42.6 میلیون دلار، ترکمنستان با 33.3 میلیون دلار، افغانستان با 21.1 میلیون دلار، ارمنستان با 20.2 میلیون دلار، کویت با 14.8 میلیون دلار، قطر با 9.6 میلیون دلار و بحرین با 1.5 میلیون دلار به ترتیب ۱۰ کشور دیگر همسایه، برای تامین کالاهای مورد نیاز برای کشورمان در سال ۱۴۰۰ بودند.
ارسال به دوستان
اخبار
دستور رئیسجمهور برای واریز 150 هزار تومان یارانه ویژه ماه مبارک رمضان
با دستور رئیسجمهور و به مناسبت ماه مبارک رمضان، یک میلیون و 500 هزار ریال یارانه کمکمعیشت ماه مبارک رمضان بهحساب بیش از ۱۱ میلیون سرپرست خانوار واریز میشود.
به دستور رئیسجمهور و در راستای حمایت از اقشار آسیبپذیر، یارانه کمک حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به مبلغ یک میلیون و 500 هزار ریال به ازای هر یک از اعضای خانواده به حساب سرپرستان ۱۱ میلیون و ۳۸ هزار و ۵۲۰ سرپرست خانوار واریز میشود.
بر اساس این گزارش ساعت ۲۴ جمعه ۲۶ فروردینماه ۱۴۰۱ یارانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریالی کمکمعیشت ماه مبارک رمضان به حساب سرپرستان خانوارهای شناساییشده واریز میشود.
این مبلغ به مناسبت ماه مبارک رمضان به حساب سرپرستان شناساییشده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که غالبا از دهکهای اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمریبگیران سازمانهای حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور هستند و به هر دلیلی از سهام عدالت جا افتادهاند، واریز خواهد شد.
***
حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی بر عهده دولت است
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: هر زمان شرایط و فضای اقتصادی کشور مساعد باشد، میتوان بتدریج حذف ارز ترجیحی را عملیاتی کرد و در حال حاضر برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی زمان و تاریخ مشخصی را نمیتوان تعیین کرد.
سید مسعود میرکاظمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت از چه زمانی اقدام به حذف ارز ۴۲۰۰ خواهد کرد، اظهار داشت: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ اختیار حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی بر عهده دولت قرار داده شده است و از سوی دیگر حجم ارز ۴۲۰۰ در کشور به میزانی نیست که بتوان تا پایان سال از آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: بنابراین هر زمان شرایط و فضای اقتصادی کشور مساعد باشد، میتوان بتدریج این موضوع را عملیاتی کرد و در حال حاضر برای حذف ارز ترجیحی زمان و تاریخ مشخصی را نمیتوان تعیین کرد.
میرکاظمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا با توجه به اینکه هنوز ارز ترجیحی حذف نشده است، شاهد افزایش قیمت کالاها بویژه درباره گوشت قرمز و مرغ در کشور هستیم، اظهار کرد: قیمتها روی نرخ گوشت قرمز و مرغ تغییری نکرده است، برخی هزینهها و قیمت تمام شده مواد غذایی به نرخ مواد اولیه بستگی ندارد و عوامل دیگری نیز در این میان موثر هستند و برای این تاثیرات باید یارانه پرداخت شود یا اجازه داد قیمتها اصلاح شود.
***
پایان بررسی و تصویب ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور
در جلسه صبح روز چهارشنبه هیأت دولت که به ریاست حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی برگزار شد، بررسی و تصویب ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور به پایان رسید.
در این جلسه، اعضای دولت پس از بررسی مواد باقیمانده از ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آن را به تصویب رساندند.
رئیسجمهور با ابراز نارضایتی از گرانی کالاهای اساسی، به دستگاههای نظارتی دستور داد پشت پرده گرانیهای اخیر را بررسی و دلایل آن را شناسایی کنند و به وزرای اقتصادی دولت تاکید کرد اقدامات لازم برای تنظیم بازار و کنترل قیمتها را در دستور کار قرار دهند.
رئیسی در جلسه هیات دولت، بر ضرورت تقویت نظارتها به منظور جلوگیری از نوسان قیمت کالاها در بازار تاکید کرد و گفت: نباید اجازه داد برخی افراد با گرانفروشی و سوداگری به مردم اجحاف و آنها را ناامید کنند.
رئیسجمهور گرانی بیقاعده را غیرقابل توجیه خواند و تاکید کرد: هرگونه تغییر قیمت کالا، نیازمند بررسی همه جوانب و اطلاعرسانی مناسب به مردم است و اینکه یک شرکت یا کارخانه بخش خصوصی بخواهد به صورت ناگهانی قیمت کالای خود را افزایش دهد، غیرقابل پذیرش است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات روز سهشنبه مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام، دولت را ملزم به اجرای فرامین ایشان دانست و تاکید کرد: همه مسؤولان اجرایی باید تلاش کنند با اقدامات بهموقع و کارآمد مردم را امیدوار کنند.
رئیسی تاکید کرد: هر کاری که باعث ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه شود نباید صورت بگیرد و این مساله باید بیش از همه مورد توجه همکاران دولت باشد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به ضرورت جلوگیری از واردات کالاهای دارای مشابه داخلی به کشور، خاطرنشان کرد: واردات بیرویه قطعا به تولید آسیب میزند و اقتصاد ملی را تضعیف میکند.
رئیسی در ادامه به گلایه بسیاری از شرکتهای دانشبنیان از واردات کالاهایی که امکان تولید آنها در کشور وجود دارد، اشاره کرد و به دستگاههای دولتی اکیدا دستور داد تحت هیچ شرایطی کالایی را که مشابه داخلی دارد وارد نکنند.
رئیسجمهور حتی یک ساعت تعلل در اجرای این دستور را غیرقابل پذیرش خواند و از دستگاههای اجرایی خواست روند جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری و دارای مشابه داخلی را پیگیری کنند.
رئیسی در پایان با اشاره به ضرورت توجه ویژه به موضوع اشتغالزایی و رفع بیکاری اظهار داشت: امضای تفاهمنامه بین دستگاهها برای ایجاد اشتغال کافی نیست، بلکه این کار آغاز حرکت اجرایی برای اشتغالزایی است که باید با اقدامات موثر تکمیل شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|