|
اغلب انگلیسیها خواستار استعفای جانسون هستند
بعد از جریمه نخستوزیر و وزیر دارایی انگلیس به دلیل نقض قوانین قرنطینه در دوره کرونا، ۵۷ درصد انگلیسیها در یک نظرسنجی که توسط موسسه دولتی یوگاو انجام شده، خواستار استعفای بوریس جانسون به خاطر دروغگویی در این باره شدند. اسکاتلندیارد در حال بررسی پرونده پارتی گیت مربوط به ۱۲ دورهمی در مقر نخستوزیری و اطراف آن در قلب لندن است که قوانین قرنطینه کرونا را نقض کردهاند. جانسون در 6 مورد آن حضور داشته است.
ارسال به دوستان
تحولات سیاسی عراق حول ابتکار گروههای شیعه
بیم و امیدهای انتخاب نخستوزیر
گروه بینالملل: نزدیک به یک هفته پس از عدم توفیق مقتدا صدر در تشکیل ائتلاف اکثریت پارلمان و معرفی نخستوزیر، اکنون وضعیت سیاسی عراق حول ابتکار چارچوب هماهنگی گروههای شیعه رصد میشود.
در همین راستا «جواد الغزالی» نماینده ائتلاف دولت قانون عراق گفت کشور شاهد خروج از بنبست سیاسی و پایان دودستگی و توافق درباره ریاستجمهوری و نخستوزیری خواهد بود. وی افزود: طرح هیات هماهنگی با هدف باز شدن گره کلاف سیاسی در کشور است. نشانههایی از گشایش امور طی روزهای آتی وجود دارد. مرحله آتی در واقع مرحله پایان کشمکش گروههای سیاسی خواهد بود. الغزالی گفت: کشور با بحران اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم میکند و همه گروههای عراقی باید به میز گفتوگو رو آورند. در همین حال خبرگزاری المعلومه از قول «محمد کریم» نماینده پارلمان و عضو ائتلاف فتح اعلام کرد ابتکار ارائه شده توسط چارچوب هماهنگی، باعث تحرکاتی در جهت خروج از بنبست سیاسی شده است. بر اساس گزارش «المعلومه»، محمد کریم خاطرنشان کرد این طرح باعث ایجاد این باور در میان اهل سنت و کردها شده که ادامه روند سیاسی به شکل کنونی و در پرتو حذف یک گروه سیاسی امکانپذیر نیست. 3 روز قبل نیز «سهیله السلطانی» نماینده پارلمان و عضو هیات هماهنگی شیعی عراق به ضربالاجل داده شده از سوی جریان صدر به هیات هماهنگی درباره تشکیل دولت اکثریت بدون این جریان واکنش نشان داد. وی افزود: نه هیات هماهنگی بدون جریان صدر میتواند دولت تشکیل دهد و نه جریان صدر بدون هیات هماهنگی قادر به تشکیل دولت خواهد بود. السلطانی تاکید کرد: تشکیل دولت از سوی یک طیف شیعی برای نخستین بار آنها را تبدیل به اقلیت خواهد کرد.
وی افزود: تبدیل طیف شیعی به اقلیت، عراق را در معرض تحرکات کشورهای خارجی و رژیم صهیونیستی قرار خواهد داد که به هر طریقی به دنبال ورود به عراق است. «حسین نرمو» از رهبران اتحادیه میهنی کردستان نیز گفت حزب وی همچنان به یک سوم حد نصاب قانونی برای برگزاری نشستهای مجلس عراق برای حل بحران کنونی این کشور پایبند و معتقد است اجرای طرح چارچوب هماهنگی تنها راه برونرفت از این بحران است. وی با تاکید مجدد بر اینکه اجرای طرح چارچوب هماهنگی تنها راه برونرفت از بحران کنونی عراق است، از همه احزاب سیاسی خواست با این طرح موافقت کنند. همچنین «طارق جوهر» از اعضای اتحادیه میهنی کردستان هم گفت: اگر اجماع شیعی وجود نداشته باشد، هیچ دولتی در عراق موفق نخواهد شد.
* سناریوی الکاظمی برای نخستوزیری
در حالی که گروههای شیعه عراقی سرگرم رایزنی برای تشکیل ائتلاف اکثریت هستند، یک روزنامه عربی از وجود سناریوی حفظ «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر دولت موقت عراق و دادن اختیارات لازم در پروندههای مهم به او پرده برداشت. روزنامه «العرب» چاپ لندن در شماره دیروز خود طی یادداشتی با اشاره به بنبست سیاسی در عراق، از سناریوی احتمالی پس از ناتوانی گروههای سیاسی عراقی برای پایان دادن به انسداد سیاسی خبر داد و نوشت گزینه نخستوزیری مجدد الکاظمی و تعدیل کابینه او ممکن است در روزهای آینده مطرح شود. در این یادداشت آمده است: «عراق قربانی اصلی بنبست سیاسی حاصله است و بازگرداندن توپ به زمین جریان صدر در مذاکرات آتی، دستاورد جدیدی نخواهد داشت. بنابراین نزدیکترین سناریو که واقعبینانهتر به نظر میرسد، رفتن به سمت گزینه انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید است». نویسنده در ادامه نوشت «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر با طرح مهلت زمانی مشخص به کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی)، خواهان حل و فصل بحران نیست، بلکه میخواهد نشان دهد قویترین طرف در معادله کنونی است. در بخشی از این یادداشت آمده: امروز کسانی هستند که درباره گزینه حفظ دولت مصطفی الکاظمی و در عین حال ایجاد تغییراتی جامع در کابینه و دادن اختیارات لازم به او درباره پروندههای اصلی چون بودجه سخن میگویند اما اجرای این پیشنهاد ساده و آسان نیست، زیرا دولت الکاظمی در حال حاضر یک دولت موقت است و بر اساس قانون اساسی نمیتوان آن را حفظ کرد، مگر با کسب رای اعتماد مجدد در پارلمان. بر این اساس، این امر مستلزم توافق همه طرفهاست که در حال حاضر محتمل به نظر نمیرسد. «حاکم الزاملی» معاون اول رئیس پارلمان عراق روز سهشنبه اعلام کرد پارلمان به تفویض اختیارات به دولت موقت برای ارسال لایحه بودجه در سال ۲۰۲۲ رای میدهد. هر چند هنوز چارچوب هماهنگی موضعی رسمی درباره تفویض بررسی موضوعات مهم و فوری به دولت الکاظمی اتخاذ نکرده است اما ناظران سیاسی معتقدند موضوعاتی از این دست امور فوری و اورژانسی به شمار میآیند و پروندههایی مانند بودجه نباید در انتظار پایان بحران باشند. ۲ روز پیش نیز روزنامه العربیالجدید چاپ لندن با انتشار یادداشتی، از احتمال ابقای الکاظمی و تعدیل کابینه او در سایه بنبست سیاسی جاری در این کشور نوشت و در عین حال اعلام کرد چارچوب هماهنگی با این طرح که یکی از گزینههای ائتلاف سهجانبه «انقاذ الوطن» است، مخالف و معتقد است همچنان گزینهها و اهرمهای سیاسی، حقوقی و قانونی زیاد و لازم را برای تشکیل دولت جدید دارد. در چنین وضعیتی، برخی طرفها از احتمال انحلال پارلمان کنونی به شیوه قانونی و برگزاری انتخابات مجدد خبر میدهند و پیشبینی میکنند جریان صدر این پیشنهاد را در نشست آتی پارلمان طرح کند.
* بنبست سیاسی در اردوگاه کُردهای عراق
اختلافات احزاب و جریانهای کُرد در شمال عراق بر سر پست ریاستجمهوری عراق حل نشده بود که حالا موضوع سیستم برگزاری انتخابات محلی در این منطقه نیز به آن اضافه شده است، تا جایی که برخی از بنبست سیاسی در کردستان عراق صحبت میکنند. پس از انتخابات پارلمانی سال گذشته در عراق و تعیین سهم هر جریان سیاسی در تصدی صندلیهای پارلمان، گروههای سیاسی ابتدا تکلیف پست ریاست پارلمان را مشخص کردند که طبق یک قانون توافقی به نیروهای سنی عراق رسید و «محمد الحلبوسی» برای یک دوره دیگر بر این صندلی تکیه زد. در مرحله بعد در روند دولتسازی باید تکلیف پست ریاستجمهوری مشخص شود که این پست هم بر اساس همان توافق نانوشته به کُردها میرسد، بنابراین رقابت بر سر این صندلی در کردستان عراق شروع شد؛ جایی که وارثان «جلال طالبانی» بنیانگذار اتحادیه میهنی از ابتدای تاسیس نظام سیاسی جدید عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی این پست را در پی یک توافق داخلی با رقیب سنتی یعنی بارزانیها در اختیار داشتهاند. از همان سال ۲۰۰۳ میلادی و سقوط رژیم بعثی عراق، این 2 حزب توافق کردند مسؤولیتهای اقلیم کردستان عراق در اختیار حزب دموکرات باشد و پست ریاستجمهوری در بغداد هم در اختیار میهنیها که تا این دوره از انتخابات هر ۲ حزب به آن پایبند بودند اما به نظر میرسد در این دوره بارزانیها برای گرفتن این صندلی از میهنیها فرصت را مناسب یافتهاند. گره مربوط به سهمیه کُردها در روند سیاسی آینده از آنجا کورتر شد که جریان صدریها مدعی پیروزی در انتخابات پارلمانی شده و با اتحاد با جریان اهل سنت و حزب دموکرات یک ائتلاف سهگانه تشکیل دادند که گویا شرط بارزانیها برای حضور در دولت مورد نظر مقتدا صدر به چنگ آوردن پست ریاست جمهوری در بغداد بوده است. این ماجرا سرآغاز اختلافات ۲ حزب دموکرات و میهنی بود اما با گذشت زمان اختلافات درباره انتخابات محلی کردستان عراق هم به آن افزوده شد. شکست جریان ائتلاف سهگانه (صدر، الحلبوسی و بارزانی) در پیشبرد برنامه و نقشههایش باعث شد موضوع پست ریاستجمهوری در شمال عراق به بنبست بخورد. «احمد هرکی» از اعضای اتحادیه میهنی کردستان عراق دیروز با اشاره به تحولات سیاسی اقلیم کردستان و انتخابات پیشروی آن تاکید کرد حزب دموکرات کردستان به ریاست «مسعود بارزانی» بر نظام تکحوزهای در انتخابات آتی اقلیم کردستان عراق اصرار دارد که نشان میدهد این سیستم دارای نکات منفی بسیاری از جمله عدم توازن جغرافیایی است و عادلانه نیست. هرکی با بیان اینکه «قانونی مانند قانون انتخابات با ابعاد ملی باید از طریق گفتوگو بین احزاب مختلف و نه با تحمیل اراده، تدوین شود»، گفت: «حزب دموکرات کردستان تلاش میکند اراده خود را بر همه احزاب کُرد تحمیل کند». وی افزود: احزاب با نفوذ کُرد مانند اتحادیه میهنی، جنبش تغییر، اتحادیه اسلامی، گروه عدالت و نسل جدید خواستار نظام چندحوزهای یعنی تقسیم اقلیم کردستان عراق به ۴ منطقه اربیل، دهوک، سلیمانیه و حلبچه هستند به طوری که یک حوزه برای هر استان وجود داشته باشد. این در حالی است که دموکراتها بر یک سیستم تکحوزهای اصرار دارند؛ به این معنی که تمام کردستان عراق با همه استانهایش، یک حوزه تلقی شود.
***
صدور حکم جلب برای رهبر جماعت «صرخی» در عراق
پس از تظاهرات گسترده مردم عراق در اعتراض به اظهارات مطرح شده درباره تخریب قبور ائمه، رسانههای عراق از صدور حکم جلب برای رهبر جماعت «صرخی» خبر دادند. رسانههای عراق بعد از ظهر دیروز خبر دادند دادگاه تحقیق شهر «عماره» در جنوب شرق عراق حکم جلب «محمود صرخی» را صادر کرده است. بنا بر گزارش پایگاه خبری «بغداد الیوم»، در بیانیه شورای قضایی آمده است: «دادگاه تحقیق عماره حکم جلبی علیه متهم «محمود عبدالرضا محمد» ملقب به «محمود صرخی» صادر کرده است». در ادامه این بیانیه آمده است: «دادگاه مطابق احکام ماده ۳۷۲ مجازاتها، حکم جلب را صادر کرده است؛ احکام این ماده بر پیگرد هر فردی که به صورت علنی به اعتقاد یک طایفه دینی تعرض میکند و به تحقیر شعائر آن میپردازد، تأکید دارد». «محمود بن عبدالرضا بن محمد الحسنی الصرخی» مرجع خودخوانده در عراق است که خود را حسنینسب میداند. وی سال ۲۰۰۳ پیش از سرنگونی رژیم صدام به یکباره ظاهر شد و خود را به عنوان یکی از مراجع دینی عراق در سطح آیتاللهالعظمی معرفی کرد. الصرخی به رغم نداشتن وزنه علمی، خود را از شاگردان آیتالله شهید محمدباقر صدر و آیتالله سیستانی معرفی و از سال ۲۰۰۳ میلادی (در ۴۰ سالگی) با ادعای «مرجعیت» در عراق فعالیت خود را آغاز کرد. جنجال جدید از آنجا آغاز شد که «علی موسی عاکول کاظم المسعودی» خطیب مسجد «الفتح المبین» در شهر «الحمزه الغربی» در استان بابل که از پیروان محمود صرخی است، هفته گذشته در جریان سخنرانی خطبههای نماز جمعه این مسجد، خواستار تخریب همه مرقدها، قبور و مزار انبیا و امامان و شخصیتهای دینی شد. این امر با محکومیت و اعتراض شدید مردمی و سیاسی در عراق همراه شد و علاوه بر تظاهرات و تجمع مقابل دفاتر جماعت صرخی، موجی علیه این اظهارات در شبکههای اجتماعی به راه افتاد. در همین حال «شیخ خالد الملا» رئیس جماعت علمای عراق در سخنانی نسبت به افزایش پیروان جریان سلفی در مساجد اهل سنت و عدم تحرک و پیگیری امنیتی در این زمینه هشدار داد. وی در سخنانی با بیان این موضوع افزود: دولت و نیروهای امنیتی باید پیگیر تحرکات جنبشهای افراطی سلفی در مساجد ما باشند.
ارسال به دوستان
پوتین: جهان قطبی در حال فروپاشی است
رئیسجمهور روسیه از فروپاشی ساختار حاکم بر جهان تکقطبی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به وجود آمده بود سخن گفت. ولادیمیر پوتین در سخنرانی روز سهشنبه خود همچنین از بنبست مذاکرات مسکو و کییف خبر داد.
او ابتدا ابراز امیدواری کرد که روسیه و بلاروس بهرغم سنگینترین تحریمهای تاریخ برای محصولات خود بازارهایی پیدا خواهند کرد. سپس درباره موجهای جدید مهاجرت به سوی کشورهای اروپایی هشدار داد.
از نظر رئیسجمهور روسیه عملیات نظامی ویژه این کشور در اوکراین بر اساس برنامهریزی پیش میرود و این کشور دنبال به حداقل رساندن تلفات است.
او بار دیگر بر اهداف اعلامی عملیات در اوکراین یعنی برخورد با نئونازیها در اوکراین و محدود کردن قابلیتهای نظامی همراه با نابودی تاسیسات نظامی این کشور متحد ناتو تاکید کرد.
سپس هدف اصلی را کمک به مردم دونباس [شرق اوکراین] دانست که مقامات کییف تحت فشار غرب با نقض توافق صلح مینسک آنها را تحت آتش سنگین قرار داده بودند.
پوتین با این حال ضمن اذعان به این موضوع که زمان پایان عملیات روسیه در اوکراین به شدت عملیات نظامی بستگی دارد اعتراف کرد که دولت کییف از توافقات دوجانبه نشست استانبول سرپیچی کرده و بر این اساس مذاکرات دو طرف به بنبست رسیده است.
رئیسجمهور روسیه سپس با کنایه به آمریکاییها گفت: «بسیاری میگویند که آمریکا آماده جنگ تا آخرین اوکراینی بوده و این چیزی است که دارد اتفاق میافتد».
پوتین ادامه داد: «وضعیت کنونی جهان سختتر از چیزی است که در دوران جنگ سرد بوده و یک کشور نمیتواند بر تمام جهان سیطره پیدا کند. امروز سیستم تکقطبی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به وجود آمده بود، در حال فروپاشی است».
***
میلیارد دلار برای جنگ رسانهای علیه روسیه
رئیس «سازمان اینترنت امن» روسیه اعلام کرد که از زمان شروع عملیات نظامی این کشور در اوکراین، یک میلیارد دلار برای انتشار اخبار جعلی و جنگ اطلاعاتی علیه روسها هزینه شده است.
یکاترینا میزولینا دیروز اعلام کرد از 24 فوریه (5 اسفند) گذشته، کمپین اطلاعاتی و جنگ اطلاعاتی روزانه 21 میلیون دلار (بیش از 2 میلیارد روبل) هزینه جنگ رسانهای علیه روسیه کرده و 5.4 میلیون خبر جعلی و اطلاعات نادرست منتشر کرده است. میزولینا در یک نشست خبری تنها هزینه انتشار اخبار جعلی درباره آنچه قتلعام بوچا خوانده میشود را در مجموع 46 میلیون دلار برآورد کرده است. برخی کشورهای غربی از زمان شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین بودجه رسانهای خود را برای پوشش اخبار مربوط به اوکراین افزایش دادهاند از جمله انگلیس که بودجه رسانه دولتی بیبیسی را افزایش داده است.
***
مادورو: تحریمهای ضد روسی، آغاز جنگی بزرگ است
رئیسجمهور ونزوئلا حمله به فرهنگ روسیه و ورزشکاران این کشور از سوی کشورهای غربی به بهانه عملیات نظامی در اوکراین را «فاشیسم خالص» خواند. به گزارش تاس، نیکلاس مادورو این اظهارات را در کنفرانس بینالمللی جنگ با فاشیسم انجام داد که به مناسبت بیستمین سالگرد تلاش برای کودتای آمریکایی علیه هوگو چاوز، رئیسجمهور سابق این کشور برگزار شده بود. او در تایید اظهارات «تانیا دیاز» نماینده پارلمان ونزوئلا که گفت روسیه قربانی «سانسور جهانی» شده و ورزش و فرهنگ این کشور زیر حملات غربیهاست، گفت: «این یک فاشیسم خالص است. غرب در حال هماهنگ کردن تلاشها در راستای جنگ بزرگ اقتصادی، دیپلماتیک و سیاسی علیه روسیه است. این را از سوی ونزوئلا میگوییم. آنها (غربیها) بهدنبال جنگ هستند تا روسیه را تکهتکه کنند و به امیدی که برای ایجاد جهانی چندقطبی وجود دارد، خاتمه دهند».
***
تبلیغات اوکراین به سبک داعش
انتشار یک ویدئوی جنجالی منتسب به نظامیان اوکراینی به سبک اعدامهای داعشی، باعث شد بار دیگر نگاهها معطوف به ارتباط حامیان غربی اوکراین با گروههای تکفیری شود. این پست جنجالی که ابتدای این هفته در شبکههای اجتماعی ویروسی شد، زنی داس به دست را با پسزمینه غروب خورشید نشان میدهد که پس از بر زبان آوردن سخنانی نفرتپراکنانه علیه روسها از کشتن یک زندانی با لباسهایی شبیه نظامیان روسیه دم میزند که در کنار او زانو زده است. این جلاد زن که نقشی بسیار شبیه «جان جهادی» جلاد معروف گروه تروریستی داعش را بازی میکند، در نطق خود با حالتی هول برانگیز ابتدا «خوکهای روسی» را تهدید به مرگ کرده و قول انتقام حادثه شهر بوچا در حومه کییف را میدهد. سپس میگوید: «رخداد وحشتناکی ملت صلحدوست و غلات را از خواب بیدار کرد. چیزی که قرنها در سواحل رود دنیپر خفته بوده است؛ خدای اولیه و باستانی اوکراینی. اکنون ما در حال برداشتی خونین هستیم. مرگ در انتظار همه شماست». سپس این بازیگر زن اوکراینی در حالی که لبخند به لب دارد وانمود میکند گلوی زندانی بدل از نظامیان روس را با داس میبرد. کمیته تحقیقات دولت روسیه روز دوشنبه تحقیقات جنایی درباره این ویدئو را که خشونت علیه سربازان روس را به سبکی متمایز و شبیه ویدئوهای تبلیغاتی تروریستهای گروه موسوم به امارت اسلامی عراق و شام (داعش) ترویج میدهد، آغاز کرده است. گفته میشود زنی که در این ویدئو نقشآفرینی میکند، «آندریانا کوریلتس» هنرپیشه حرفهای اهل شهر لویف در غرب این کشور و خاستگاه اصلی ملیگرایان افراطی و نئونازیهای اوکراینی است. البته او در بحبوحه نمایش این ویدئو سعی کرده هویت خود را با حذف پروفایلش در شبکههای اجتماعی مخفی نگاه دارد. در هفتههای اخیر، چندین ویدئوی دیگر توسط اوکراینیها منتشر شده بود که حکایت از شکنجه، ضرب و جرح و اعدام آشکار سربازان روس اسیر داشت. کمیته تحقیقات دولت روسیه همچنین اخیرا اتهامات دولت اوکراین و متحدان غربیاش درباره قتل عام غیرنظامیان در بوچا پس از خروج نیروهای روس از مناطق اطراف کییف را یک تحریک صحنهسازی شده با همکاری کییف و طرفهای خارجی به منظور بهانهجویی برای تحریم بیشتر روسیه توصیف کرده بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ضارب متروی نیویورک متواری است
پلیس کلانشهر نیویورک شایعات رسانهای درباره بازداشت مظنون به تیراندازی خونین در متروی بروکلین را رد کرد. پلیس ساعاتی پس از تیراندازی در ساعات اوج ترافیک (ساعت 8:30) صبح سهشنبه در ایستگاه متروی خیابان 36 محله بروکلین نیویورک، هویت مظنون را شناسایی کرد. این اداره در توئیتی، نام فرد مظنون به تیراندازی را فرانک جیمز، شهروند سیاهپوست 62 ساله اعلام و تصویر او را نیز منتشر کرد و از مردم خواست در دستگیری او به پلیس کمک کنند. با این حال جیمز از همان لحظات متواری شده و هنوز اثری از او به دست نیامده و انگیزههای او نیز کشف نشده است.
پلیس نیویورک موفق به یافتن کلید خودروی ون متعلق به جیمز در نزدیکی پارک سان ست شده است. متهم پیش از ورود به ایستگاه مترو و تیراندازی به سوی مسافران در ایستگاه، از این خودروی کرایهای استفاده کرده است. او پس از ورود به ایستگاه متروی خیابان 36 محله بروکلین شروع به تیراندازی به سوی مسافران حاضر در ایستگاه کرد که منجر به زخمی شدن 29 نفر شد. البته این افراد به بیمارستان منتقل شدهاند و وضعیت همگیشان خوب گزارش شده است. ضارب که خود ماسک ضد دود بر صورت داشت، برای فرار از بمب دودزا در داخل یک قطار استفاده کرد. ماموران همچنین در جریان بازرسی از محل حادثه، اسلحهای را یافتند که روزنامهای به دور آن پیچیده شده بود. علاوه بر این، مقداری مهمات، ساتور و ظرفی حاوی بنزین نیز در محل حادثه کشف شد. مقامات نیویورک برای بازداشت فرانک جیمز ۵۰ هزار دلار جایزه تعیین کردهاند.
***
2021 مرگبارترین سال در تاریخ آمریکا
بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده، آمریکا سال 2021 بیش از ۳ میلیون و ۴۶۵ هزار مرگ را به ثبت رساند که افزایش موارد فوتی عمدتا ناشی از کرونا بوده است.
این مرکز اعلام کرد آمریکا بیشترین میزان مرگومیر سالانه خود را سال گذشته میلادی تجربه کرد که عمدتا ناشی از همهگیری کرونا بوده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، بیش از ۳ میلیون و ۴۶۵ هزار مرگ سال ۲۰۲۱ در آمریکا رخ داد که حدود ۸۰ هزار مورد بیشتر از رکورد مرگومیر سال ۲۰۲۰ بوده است. سال ۲۰۲۱ بیش از ۴۱۵ هزار مورد مرگ ناشی از کرونا به ثبت رسید که این رقم سال قبل از آن ۳۵۱ هزار مورد بود.
نرخ خام مرگومیر ناشی از سرطان در آمریکا هم تا حدی افزایش داشت، علاوه بر آن مرگومیر ناشی از دیابت، بیماری مزمن کبدی و سکته مغزی هم افزایش یافت. مرگومیر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر نیز به رکوردزنی مجموع مرگومیر در سال ۲۰۲۱ کمک کرد.
کارشناسان افزایش مرگومیر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر را که بویژه در بین جوانان ۱۴ تا ۱۸ ساله افزایش یافته به افزایش «فنتانیل» نسبت میدهند. بر اساس مطالعهای که روز سهشنبه در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، مرگومیر نوجوانان ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در ایالات متحده از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ بیش از ۲ برابر شد.
این آمار در حالی است که طبق مطالعه هفته گذشته که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته، میانگین امید به زندگی در آمریکا بیش از ۲ سال در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
آمریکا از ابتدای همهگیری کرونا همچنان با فاصله آلودهترین کشور جهان به انواع ویروس «کووید-19» بوده و در مجموع بیش از ۸۲ میلیون ابتلا و یک میلیون فوتی در آن به ثبت رسیده است.
***
فرانسویها خطاب به مکرون: بیارزش دروغگو!
رئیسجمهور فرانسه حین بازدید از منطقه «گراند اِست» در شمال شرق این کشور، توسط مردم بومی «بیارزش و دروغگو» خطاب شد. این رخداد کمتر از یک سال پس از سیلی خوردن امانوئل مکرون از یک جوان در شهری کوچک در منطقه اوورن رون آلپ به وقوع پیوست.
مکرون که این بار در راستای یک سفر تبلیغاتی پیش از دور دوم انتخابات ریاستجمهوری 2022 فرانسه به منطقه شاتنوا در «گراند اِست» سفر کرده بود، از سوی افراد حاضر در تجمع مردم محلی به غرور و بدبینی متهم شد و او را یک رئیسجمهور بیارزش خواندند.
به گزارش ریانووستی، یکی از فرانسویها در این مراسم گفت: «برای نخستینبار به خاطر شما، اکنون به مارین لوپن رای خواهم داد. رفتاری که شما با مردم از همان ابتدای مسؤولیت خود داشتید، ظالمانه بود».
شخص دیگری اظهار داشت: «شما بسیار مغرور، تحقیرکننده و بدبین هستید. شما فقط بیمارستانها را ویران کردید. چنین رئیسجمهور بیارزشی مثل شما ندیدهام».
جالب اینکه مکرون در پاسخ به این انتقادات، از رأیدهندگان به خاطر گفتن این واقعیات تشکر کرد و گفت حاضر به مناظره با آنهاست.
دور اول انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، یکشنبه گذشته (دهم آوریل) برگزار شد که طی آن مکرون 27.84 درصد آرا و مارین لوپن 23.15 درصد آرا را به دست آوردند. دور دوم ۲۴ آوریل برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|