|
مخالف طالبان، وزیر جدید خارجه پاکستان
عضو ارشد حزب مردم پاکستان و از منتقدان حکومت طالبان افغانستان به عنوان وزیر جدید خارجه کابینه شهباز شریف سوگند یاد کرد. حنا ربانی کهر پیشتر در حالی که تنها 30 سال داشت، در فاصله سالهای 2008 تا 2011 وزیر دارایی پاکستان بود و بعد از آن تا سال 2013 به عنوان جوانترین و نخستین وزیر خارجه زن پاکستان فعالیت میکرد. مهمترین اختلاف او با طالبان درباره مخالفت این گروه با ادامه تحصیل دختران است.
ارسال به دوستان
در پی وقوع ۳ انفجار تروریستی در مدارس کابل ۲۷ دانشآموز شهید و دهها تن زخمی شدند
بچههای سرزمین غم
گروه بینالملل: صبح دیروز منابع رسانهای افغانستان از وقوع یک انفجار تروریستی در آموزشگاه «ممتاز» در منطقه «قلعهنو» و همچنین 2 انفجار تروریستی در مدرسه «عبدالرحیم شهید» در غرب کابل خبر دادند. این مدرسه و آموزشگاه در منطقهای است که عمدتا جامعه شیعیان هزاره افغانستان در آن سکونت دارند و قبلا توسط داعش هدف قرار گرفته بود. شهر کابل پرجمعیتترین شهر شیعهنشین در افغانستان محسوب میشود. اهل تشیع اکثرا در غرب کابل در محلاتی مانند دشت برچی، افشار، چنداول، کارته سخی، کوته سنگی، پل سوخته و... ساکن هستند. بر اساس گزارشها، در پی وقوع 3 انفجار تروریستی در 2 مدرسه در دشت برچی و قلعهنو در مناطق شیعهنشین غرب کابل دهها دانشآموز شهید و زخمی شدند. بر اساس اخبار منتشر شده بیشتر شهدا و مجروحان کودک و دانشآموز هستند. منابع محلی در غرب کابل اعلام کردند در 2 انفجار تروریستی نزدیک مدرسه «عبدالرحیم شهید» واقع در «تانک تیل» دشت برچی در منطقه شیعهنشین شهر کابل دستکم 27 نفر شهید شدند. «ذکریا الفت» یکی از آموزگاران مدرسه «عبدالرحیم شهید» در شرح این ماجرا به روزنامه اطلاعات افغانستان گفت حمله نخست زمانی رخ داد که شاگردان در فرصت آزاد (زنگ تفریح) در حال ترک کلاسها بودند. او با اعلام اینکه تنها در این انفجار نزدیک به ۲۷ دانشآموز شهید و ۲۰ تن دیگر مجروح شدهاند و احتمال افزایش این تعداد نیز وجود دارد، افزود: آموزگاران این مدرسه پسرانه در حال متفرقکردن شاگردان و نجات جان آنان در راهروهای امن بودند که انفجار دوم نیز رخ داد. الفت گفت درباره تلفات انفجار دوم آماری ندارد. یکی از دانشآموزان مدرسه عبدالرحیم شهید درباره جزئیات این حادثه گفت پیش از وقوع انفجار اساتید این مدرسه از ورود چندین مهاجم به داخل این مدرسه خبر دادند. وی افزود دانشآموزان و اساتید زیادی در داخل این مدرسه گرفتار شدند. یک شاهد عینی گفت انفجارهای روز سهشنبه زمانی رخ داد که دانشآموزان از کلاسهای صبح خود بیرون میآمدند. تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی پیکر دانشآموزان را نشان میدهد که در دروازه و داخل محوطه مدرسه افتادهاند. در همین حال «خالد زردان» سخنگوی پلیس کابل ضمن تایید این انفجارها شمار آن را 3 مورد اعلام کرد و گفت: 3 انفجار مختلف در ناحیه 18 منجر به تلفات جانی هموطنان ما شده است. زردان افزود: 2 انفجار روز سهشنبه در مدرسه عبدالرحیم شهید ناشی از بمبهای دستساز بوده است. او گفت انفجار سومی نیز در یک موسسه آموزش زبان انگلیسی در همان منطقه رخ داده است. کانال خبری «هرات آنلاین» افغانستان نوشت: «در انفجارهای دیروز کابل یک پدر ۳ فرزند خود را یکجا از دست داده است». اوایل صبح دیروز رسانههای افغان از وقوع انفجار در «آموزشگاه ممتاز» در غرب کابل خبر داده بودند. مسؤولان این آموزشگاه اعلام کردند در این انفجار یک دانشآموز بشدت زخمی شده و ۶ نفر دیگر سطحی زخم برداشتهاند. مسؤول آموزشگاه ممتاز میگوید این انفجار در یک کلاس رخ داده است. منابع محلی اعلام کردند در پی انفجار دیروز در مرکز آموزشی ممتاز در غرب کابل، طالبان مدیران و مسؤولان این مرکز را با خود بردهاند.
* جنایات ادامهدار داعش و سکوت طالبان
طالبان قبل از تشکیل امارت اسلامی به خاطر حملاتی که هزارهها را هدف قرار میدادند - که 10 تا 20 درصد از جمعیت 38 میلیونی افغانستان را تشکیل میدهند - متهم شده بود.تعداد انفجارها در این کشور از زمانی که طالبان در ماه آگوست سال گذشته حکومت افغانستان تحت حمایت ایالات متحده را سرنگون کرد، به صورت کلی روند کاهشی داشته اما در مراکز تجمع شیعیان از جمله مساجد شیعیان افغانستان حملات تشدید شده است. مسؤولان امنیتی طالبان در کابل تاکنون درباره انفجارها در مدارس اظهار نظر نکردهاند. از سوی دیگر گروه تروریستی داعش مسؤولیت این انفجارها را بر عهده گرفته است. طالبان اصرار دارد که نیروهای آنها «داعش» را شکست دادهاند اما تحلیلگران معتقدند این گروه تروریستی یک چالش امنیتی کلیدی برای دولت و مردم افغانستان است. داعش مسؤولیت برخی از مرگبارترین حملات سالهای اخیر در افغانستان را بر عهده گرفته است. ماه مه 2021 بر اثر انفجار ۳ بمب در نزدیکی مدرسهای در دشتبرچی، حداقل 85 نفر - عمدتا دانشآموزان دختر - کشته و حدود 300 نفر زخمی شدند. البته هیچ گروهی مسؤولیت آن را بر عهده نگرفت. اکتبر 2020 داعش مسؤولیت یک حمله انتحاری به یک مرکز آموزشی در همان منطقه را بر عهده گرفته بود که در آن 24 نفر از جمله تعدادی دانشآموز کشته شدند. ماه مه 2020 نیز این گروه مسؤولیت حمله به زایشگاه یک بیمارستان را برعهده گرفت که منجر به کشته شدن 25 نفر شد.
***
انفجارها در غرب کابل نتیجه مستقیم بیخیالی در برابر داعش است
کارشناس افغان در رابطه با انفجار تروریستی دیروز گفت: با توجه به اینکه انفجارهای تروریستی در مکانهایی که شیعهنشین است اتفاق افتاده، میتوان پیشبینی کرد این حملات خونین از سوی گروه تروریستی داعش صورت گرفته باشد، کما اینکه این گروه اخیراً هشدارهایی نیز داده بود و مدعی پرتاب 10 راکت کاتیوشا به خاک ازبکستان نیز شده است. این حمله و حملات احتمالی دیگر در آینده برخاسته از یک بیخیالی شرمآور و ننگین طالبان در برابر تهدیدات گروه تروریستی داعش است زیرا حکومت موجود در چند ماه اخیر که بر سر کار آمده، همواره تهدید گروه تروریستی داعش را دستکم گرفته یا کاملا کتمان کرده است. هر چند در همین چند ماه اخیر نیز ۲ مسجد شیعیان در قندوز و قندهار و همچنین مناطق شیعهنشین کابل مورد حمله داعش قرار گرفته است. اکنون نیز حمله به مراکز آموزشی در یک منطقه شیعهنشین کابل نشان از سهلانگاری حکومت هم در تامین امنیت این مناطق و هم در مقابله با تهدید داعش دارد؛ تهدیدی که به صورت بالقوه و بالفعل در چند ماه گذشته همواره وجود داشته و زندگی شیعیان را تهدید کرده اما حاکمیت موجود همواره از آن چشم پوشیده و در خوشبینانهترین حالت آن را بزرگنمایی داعش از سوی غربیها خوانده است. اکنون با این حمله تروریستی، معلوم میشود تهدید گروه تروریستی داعش باید جدی گرفته شود. این گروه باید تمام و کمال سرکوب شود و حتی یک هسته آن در کل منطقه میتواند خطرناک باشد.
ارسال به دوستان
سرگئی بوردیلیاک ابراز امیدواری کرد اوکراین مثل ایران ارتش مستقل خودش را داشته باشد
سفیر اوکراین: ناتو منتظر ما نیست!
سفیر اوکراین در تهران در مصاحبهای به انتقاد از مواضع کشورهای غربی در قبال اشغال کشورش توسط نیروهای نظامی روسیه پرداخت و اعلام کرد ناتو منتظر عضویت اوکراین نیست. او همچنین ابراز امیدواری کرد اوکراین نیز مثل ایران ارتش مستقل خودش را داشته باشد. سرگئی بوردیلیاک درباره عوامل شروع جنگ در کشورش به تسنیم گفت: «اوکراین چند بار اعلام کرده بود که میخواهد عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شود و این حق حتی در قانون اساسی اوکراین هم آمده است. برخی تحلیلگران و مقامات روس و حتی تحلیلگران در کشورهای شرقی و بعضی از مقامات ایران علت اصلی حمله روسیه را همین مساله یعنی گسترش ناتو به سمت شرق میدانند. کسانی که طی چند سال اخیر پیگیر این موضوع بودند میدانند که رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی چند بار از مقامهای غربی و کشورهای اروپایی در این باره سوال کرده که آیا حاضر هستند اوکراین را در ناتو بپذیرند؟ و آنها چه پاسخی دادند. مثلا بایدن رئیسجمهور آمریکا گفت در حال حاضر با عضویت اوکراین موافق نیست. ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو هم گفت با عضویت اوکراین برای 10 تا 20 سال آینده موافق نیست. صدراعظم پیشین آلمان، خانم مرکل گفته بود که اوکراین باید برای عضویت در ناتو، ابتدا یک سری اصلاحات را انجام دهد. مکرون، رئیسجمهور فرانسه گفت اوکراین در حال حاضر نمیتواند وارد ناتو شود. جانسون، نخستوزیر بریتانیا هم گفته بود که اوکراین را به عنوان عضو این سازمان نمیپذیرد. یعنی همه سیاستمداران غربی گفتند ما اوکراین را به عنوان عضو ناتو نمیپذیریم».
او سپس به تبعیضی که فرماندهی ناتو (تحت کنترل آمریکا) میان اوکراین و دیگر کشورهای اروپایی قائل شده اشاره کرد و ادامه داد: «بعد از تهاجم روسیه علیه اوکراین، ۲ کشور بیطرف اروپا یعنی سوئد و فنلاند اعلام کردند که خواستار عضویت در ناتو هستند و این درخواستشان را هم اعلام کردند. ریاست ناتو اعلام کرد ما طی چند ماه آینده حاضر هستیم این موضوع را مطرح کنیم و این دو کشور را برای عضویت در ناتو بپذیریم. پس یک طرف، کشوری هست که میخواهد وارد ناتو شود اما خود ناتو آن را نمیخواهد و عضویت او را نمیپذیرد، از طرف دیگر کشورهایی هستند که میخواهند عضو ناتو شوند و حتی ریاست ناتو هم اعلام میکند حاضر است آنها را بپذیرد».
* بهای خونین خلع سلاح اوکراین
سفیر اوکراین همچنین به ابراز تاسف رئیسجمهور این کشور از اینکه اوکراین در گذشته توان نظامی خود مثل ظرفیتهای هستهای را از بین برده و این موجب تضعیف و مورد تهاجم قرار گرفتنش از سوی کشوری دیگر شده نیز واکنش نشان داد. او گفت: «در حال حاضر هم روشنفکران و هم سیاستمداران اوکراینی و نیز افراد و اشخاص دیگر معتقدند آن کار یعنی از بین بردن ظرفیتهای نظامی و هستهای در سال 1996 یک اشتباه بزرگ بود.
ما آن زمان نمیتوانستیم تصور کنیم یک کشور ضمانتکننده بخواهد یک چنین تهاجمی را علیه کشورمان انجام دهد. ما سال 1998 هم یک قرارداد بزرگ دوستی و همکاری با روسیه امضا کردیم. آن زمان چنین تصوری نداشتیم و الان در برابر آن اشتباهی که اتفاق افتاد، بهای خونینی را پرداخت میکنیم».
در نهایت او در پاسخ به این سوال که آیا اوکراین به رغم آماده نبودن ناتو برای پذیرفتن عضویتش در این پیمان باز هم میخواهد عضو ناتو شود یا خیر، گفت: «برای چه ما به جایی برویم که در آنجا منتظر ما نیستند؟ البته هزینههای عضویت در ناتو ارزانتر از حفظ و ایجاد یک ارتش ملی است، چون در این صورت (عضویت در ناتو) ۲ درصد سود ناخالص کشور خرج میشود اما در صورت حفظ، ایجاد، توسعه و پشتیبانی یک ارتش ملی حدودا 15 تا 19 درصد».
بوردیلیاک سپس همان صحبتهای رئیسجمهور این کشور مبنی بر اینکه این کشور باید به اسرائیل دوم تبدیل شود را به نوعی دیگر تکرار کرد و گفت: «اگر کشورهای غربی و ناتو آماده پیوستن اوکراین نیستند، ما باید یک نمونهای مثل اسرائیل را انتخاب کنیم که ارتش و نیروهای خودش را دارد و اگر شما الگوی اسرائیلی را دوست ندارید، میتوان یک ایران در اروپای شرقی را انتخاب کرد که یک کشور، ارتش خودش را داشته باشد و از آن پشتیبانی و حمایت کند. روی آن سرمایهگذاری کند و تسلیحاتش را خودش تولید کند و توسعه دهد؛ البته بدون تحریم. امیدوارم بزودی این تحریمها از روی جمهوری اسلامی ایران برداشته شود».
* ادعاهای عجیب آقای سفیر
سفیر اوکراین در این گفتوگو به انتقاد از دستگاه دیپلماسی کشورمان پرداخت و گفت: «من موضع جمهوری اسلامی ایران را به جای بیطرفی، بیشتر بیتفاوتی عنوان میکنم. بیطرفی یعنی اینکه بگوییم در این جنگی که یک کشور به کشور دیگری حمله کرده، آتشبس اعلام کنید و نیروهای خودتان را به آن طرف مرز برگردانید. البته همانطور که بالاتر هم اشاره کردم، موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال مساله اوکراین، مخالفت با جنگ و پرهیز از کشتار غیرنظامیان و نیز دعوت طرفین به خویشتنداری و حل مشکل از طریق گفتوگو اعلام شده است».
یکی دیگر از نکات عجیب این مصاحبه تاکید زیاد بوردیلیاک بر صحت ادعاها و گزارشهای منابع غربی درباره مسائل مختلف از جمله جنگ اوکراین است. او حتی بر این موضوع تاکید کرد که به رغم آگاهیاش از عدم اعتماد افکار عمومی ایران به رسانههای شرکتی غربی، به آنها استناد میکند.
او همچنین تمام اسناد منتشره طی سالهای اخیر درباره فعالیت گروههای نئونازی در چارچوب ارتش اوکراین را یکطرفه رد کرد و مدعی شد نازیها در اوکراین وجود ندارند. او حتی حضور نازیها در گردان مشهور آزوف را که عنوان، پرچم و شعارش را از نیروهای متحد هیتلر در اوکراین در زمان جنگ دوم جهانی گرفته نادیده گرفت. برهان این دیپلمات اوکراینی این بود که چون 75 درصد مردم در انتخابات ریاستجمهوری گذشته به ولودیمیر زلنسکی رای دادهاند که یک یهودی است پس نازیها در این کشور نیستند اما او این واقعیت مهم را نادیده گرفت که اتفاقا گروههای فاشیست و نازی در اوکراین تحت حمایت سیاسی و مالی مافیای یهودیان هستند که به عنوان لابی اصلی دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی در امور این کشور دخالت میکند.
متاسفانه سفیر اوکراین در انتهای این گفتوگو بار دیگر پایش را از مرزهای دیپلماتیک فراتر گذاشت و موضوع سقوط هواپیمای بوئینگ 737 مکس در اطراف تهران را به عنوان یک پیششرط برای رفع محدودیتهای به وجود آمده در روابط تهران - کییف مطرح کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز عملیات روسیه برای کنترل دونباس
در هفتمین هفته جنگ شرق اروپا، همزمان با آغاز عملیات نظامی روسیه برای کنترل کامل شرق اوکراین، سازمان ملل اعلام کرد فعلا چشماندازی درباره برقراری آتشبس وجود ندارد. دیروز سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفتوگو با رسانههای هندی گفت: «عملیات نظامی روسیه در اوکراین وارد مرحله جدیدی میشود». به گفته او اهداف حمله به اوکراین از همان ابتدا توسط مسکو اعلام شده بود و یکی از آنها آزادسازی کل قلمروی جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک بود که خود را مستقل خواندهاند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ۳ روز قبل از صدور فرمان آغاز عملیات ویژه نظامی در خاک همسایه غربی، در جلسه اضطراری شورای امنیت ملی این کشور، مصوبه مجلس دوما مبنی بر به رسمیت شناختن استقلال جمهوریهای دونتسک و لوهانسک را که اکثریت مردمانش را روستباران تشکیل میدهند، امضا کرده بود. لاوروف ادامه داد: «این تلاش ادامه خواهد داشت. مرحله دیگری از این عملیات در حال شروع است و من مطمئن هستم که این لحظه بسیار مهمی از کل این تعهد ویژه خواهد بود». نخستین گزارشها درباره تشدید درگیریها در شرق اوکراین روز دوشنبه منتشر شد. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین با تایید این تحولات اعلام کرد روسها همه تمرکزشان را بر کنترل کامل شرق اوکراین از جمله بخشهای باقیمانده از استان دونتسک گذاشتهاند. او همچنین در مصاحبه با سیانان از همتای فرانسویاش دعوت کرد به اوکراین بیاید و جنگ را از نزدیک ببیند. امانوئل مکرون، برخلاف شماری از همتایان غربیاش از جمله جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، موافق استفاده از واژه «نسلکشی» برای توصیف جنگ اوکراین نیست. وزارت دفاع روسیه صبح دیروز با تایید افزایش تحرکات نیروهای این کشور در شرق اوکراین در بیانیهای اعلام کرد طی ساعات دوشنبهشب به 1260 هدف نظامی اوکراین از جمله 1214 نقطهای که نیروهای اوکراینی در آنجا نیروهای خود را جمع کرده بودند، حملات توپخانهای انجام داده است. در این گزارش آمده است: علاوه بر حملات توپخانهای، هواپیماهای جنگی روسیه 60 سایت نظامی را در اوکراین هدف قرار دادند که شامل 53 مکان با حضور گسترده سربازان و تجهیزات نظامی اوکراینی بود. به گزارش یورو نیوز، همزمان حملات نیروهای روس به بندر تحت محاصره ماریوپل در فاصله کمی از جنوب شهر دونتسک ادامه دارد. بر این اساس ارتش روسیه به باقیمانده نیروهای مقاوم این بندر جنوب شرق اوکراین که عمدتا از نیروهای نازی گردان آزوف هستند، اعلام کرده دست از مقاومت احمقانه برداشته و تسلیم شوند. همچنین معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه اعلام کرده مذاکرات دو طرف درگیر در اوکراین به بنبست رسیده و فعلا چشماندازی درباره برقراری آتشبس وجود ندارد.
او ابراز امیدواری کرد در هفتههای آینده بسته به چگونگی ادامه جنگ، مذاکرات صلح به نتایج مثبتی بینجامد. ایرینا ورشچوک، معاون نخستوزیر اوکراین نیز از بینتیجه بودن تلاشها برای مذاکره با طرف روسی درباره برقراری آتشبس موقت با هدف فراهمآوری فرصتی برای تخلیه غیرنظامیان از مناطق درگیری خبر داد. این در حالی است که هفته گذشته کرملین از عدم پایبندی دولت اوکراین به مفاد مورد توافق در مذاکرات وزرای خارجه ۲ کشور در ترکیه خبر داده بود.
***
مقاومت فلسطین در غزه برای اولینبار موشک دوشپرتاب به کار گرفت
بامداد دیروز (سهشنبه) آسمان جنوب نوار غزه شاهد پرواز گسترده جنگندهها و پهپادهای رژیم صهیونیستی بر فراز این منطقه بود؛ حملاتی که با پاسخ نیروهای مقاومت فلسطین همراه شد. طبق گزارش شبکه «المیادین»، نیروهای مقاومت فلسطین طی این مواجهه برای نخستین بار در رهگیری جنگندههای تلآویو از موشک دوشپرتاب استفاده کردند. منابعی از نیروهای مقاومت فلسطین به المیادین تاکید کردهاند خروج رژیم صهیونیستی از قواعد درگیری در غزه، با پاسخ ما همراه خواهد شد و اوضاع را به حالت انفجار خواهد رساند. این در حالی است که دفاع هوایی جنبش کتائب «شهید عزالدین القسام» در فلسطین با موشکهای زمین به هوا به مقابله با جنگندههای اسرائیلی پرداخته است. روز دوشنبه خبرنگار المیادین از شنیده شدن صدای انفجار در جنوب نوار غزه خبر داده بود. در مقابل منابع رژیم صهیونیستی اعلام کردند حداقل یک موشک به سوی مناطق مسکونی فلسطین شلیک کردهاند. گروههای مقاومت فلسطین پیش از این اعلام کرده بودند با آمادگی کامل در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی خواهند ایستاد و صهیونیستها در صورت تجاوز، باید مسؤولیت کامل تبعات آن را بپذیرند. جناحهای مقاومت فلسطین همچنین درباره مواجهه نزدیک با رژیم اشغالگر در حالت تداوم حملاتش علیه غزه هشدار داده بودند.
***
سرمایهگذاری بنسلمان روی کوشنر و منوچین
یک روزنامه صهیونیستی در مقالهای از پشت پرده روابط بنسلمان با جرد کوشنر و استیون منوچین پرده برداشته و نوشته است مبالغی که ولیعهد سعودی به این ۲ فرد داده، جنبه سیاسی دارد و در واقع او روی حاکمان آینده آمریکا سرمایهگذاری میکند تا اگر روزی کوشنر و ترامپ به کاخ سفید بازگشتند، به یاد آورند چه کسی به آنها خوبی کرده بود. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در این مقاله به داستان «رزق و روزی یهودیان آمریکایی» یعنی کوشنر و منوچین و چگونگی بازگشتشان به بازار بعد از شکست ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری و تغییر دولت در کاخ سفید پرداخته است. در این یادداشت آمده است: کوشنر و منوچین هر کدام شرکتی برای خود تاسیس کردند و نامهایی پرآوازه تحت عنوان «آونتی» و «لیبرتی» برای آنها انتخاب کردند. این دو برای جمعآوری پول به بازار مالی رفته بودند، بنابراین «صندوق سرمایهگذاری عربستان» آنها را پذیرفت و از آنها استقبال کرد. نویسنده در ادامه با حالت تمسخر مینویسد «مبالغی که آنها جمعآوری کردند بدک نیست»؛ کوشنر ۲ میلیارد دلار از عربستان گرفت اما منوچین به یک میلیارد اکتفا کرد.
ارسال به دوستان
رؤسای جمهور و مجلس، نخستوزیر و جریانهای سیاسی عراق در چهل و یکمین مراسم سالگرد تأسیس سازمان بدر حضور یافتند
سران عراقی میهمان مقاومت
دیروز (سهشنبه 30 فروردین/ ۱۹ آوریل) بغداد، پایتخت عراق شاهد برگزاری مراسم چهل و یکمین سالگرد تاسیس سازمان بدر و حضور مقامات و چهرههای سیاسی ارشد این کشور بود. این مراسم با سخنرانی «هادی العامری» رهبر ائتلاف «الفتح» در پارلمان و دبیرکل سازمان بدر آغاز شد. تصاویر منتشر شده از این مراسم نشان میدهد «برهم صالح» رئیسجمهور، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان، «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی، «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف النصر، «سیدعمار الحکیم» رئیس جریان حکمت ملی، «همام حمودی» رئیس مجلس اعلای اسلامی و بسیاری از چهرههای سیاسی و مردمی عراق در این مراسم حضور داشتند. العامری در آغاز این مراسم ضمن هشدار درباره چالشهای فراروی عراق در سطوح سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، خواستار خروج از بنبست سیاسی جاری و تسریع در تشکیل دولت جدید برای رسیدگی به این چالشها شد. وی تصریح کرد: فتوای جهاد کفائی مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق سرآغاز زوال تروریسم در عراق و پایهگذار هسته جهادی در این کشور بود. ما هزاران شهید در جنگ علیه تروریسم تقدیم کردیم اما از دفاع از عراق دست برنداشتیم. ما به فضل مرجعیت عالی دینی، بر بسیاری از مشکلاتی که برای عراق پیش آمد، فائق آمدیم. به مناسبت سالگرد تاسیس سازمان بدر، جا دارد یاد فرماندهان شهید ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی را گرامی بداریم بویژه که فرمانده شهید ابومهدی المهندس نقش مهمی در تاسیس سازمان بدر داشت. دبیرکل سازمان بدر افزود: عراق در حال گذراندن شرایطی استثنایی است و ضروری است در چندین ایستگاه بایستیم و تأمل کنیم تا راهکارهای واقعبینانهای برای نجات عراق از آنچه در آن وجود دارد، ارائه دهیم.
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق نیز با تاکید بر اینکه باید پذیرفت بحران سیاسی در عراق به وجود آمده، گفت: مشکل بنبست سیاسی ایجاد شده با بحران اعتماد مرتبط است. وی در مراسم بزرگداشت سالگرد تاسیس سازمان بدر گفت: «من با افتخار و سربلندی از فداکاریهای بدریها که علیه دیکتاتوری و تروریسم جنگیدند و برای حفظ کرامت عراقیها ایثار کردند، یاد میکنم». الکاظمی ضمن تقدیر از تلاشهای هادی العامری و فداکاریهای بزرگ او و تلاشهایش برای اعتمادسازی، افزود: «ما باید بپذیریم که در یک بحران سیاسی زندگی میکنیم و برای یافتن راهحل تلاش میکنیم؛ مشکل مربوط به بحران عدم اعتماد است، نه قانون اساسی».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|