|
پلمب 6 واحد آلاینده محیطزیست در جنوب تهران
سرپرست اداره حفاظت محیطزیست شهرستان ری از پلمب 6 واحد سنگشویی غیرمجاز و آلاینده در فیروزآباد این شهرستان خبر داد. علیرضا فاضلی با اشاره به اینکه واحدهای سنگشویی زیادی در حواشی شهرستان ری فعال هستند، گفت: این واحدها با توجه به عدم اخذ مجوزهای لازم، آلایندگی بالا و تخلیه فاضلاب آلاینده به اراضی کشاورزی و زمینهای اطراف از نظر محیطزیست مورد تایید نیست و پلمب شدند.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی: ورود توده گردوغبار از عراق به ایران؛ سامانه بارشی جدید پنجشنبه وارد کشور میشود
بارشها ادامه دارد
پروفسور اردکانی در گفتوگو با «وطنامروز»: بارشهای بهاری قابلتوجه است؛ هوای گرم از نیمه خرداد کشور را در بر میگیرد
اسدالله خسروی: با آنکه وضعیت بارشهای بهاری در سال جاری به نسبت سال گذشته بویژه در اردیبهشتماه مناسب بوده است اما به عقیده کارشناسان، مدیریت منابع آبی در پی شدت بارشها که منجر به جاری شدن سیلاب در خیلی از مناطق کشور شده، ضروری است. به گزارش «وطنامروز»، بارشهای تند و مستمر اردیبهشتماه اغلب استانهای کشور بویژه مناطق غرب، شمال غرب و شرق کشور را سیراب کرده و طبق پیشبینی کارشناسان هواشناسی این بارشها تا دهه اول خرداد نیز ادامهدار خواهد بود؛ بارشهایی که البته با خیزش گرد و غبار در برخی استانها بویژه استانهای غربی و جنوبی همراه است.
در این باره پروفسور حسین اردکانی، پدر علم هواشناسی کشور در گفتوگو با «وطنامروز»، درباره وضعیت آب و هوای کشور تا پایان فصل بهار گفت: امسال بهار نسبتا پربارشی داشتیم و اوج آن در اردیبهشتماه است که اغلب استانهای کشور را دربر گرفته و طراوت خاصی را به طبیعت بخشیده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود بارشها به صورت متناوب و پراکنده تا دهه اول خرداد ادامهدار باشد، اظهار داشت: چنانچه سامانههای بارشی از اقیانوس هند به سمت ایران بیاید، بهار امسال را با بارش مناسبی سپری خواهیم کرد که البته این موضوع به وضعیت رطوبتی منطقه نیز منوط است. این کارشناس پیشکسوت هواشناسی خاطرنشان کرد: از نیمه خرداد کشور با هجوم هوای زودهنگام گرم مواجه خواهد شد و خیلی از استانها نیز با پدید گرد و غبار روبهرو میشوند.
اردکانی به ادامه رگبار باران بویژه در غرب و شمال غرب کشور تا حدود 3 هفته آینده در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: وضعیت هوای کشور طی هفتههای آینده علاوه بر بارشهای پراکنده، غبارآلود خواهد بود که سازمان هواشناسی باید هشدارهای لازم را بهموقع بدهد و مردم را از وضعیت آب و هوایی آگاه کند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان هواشناسی کشور تحت نظر وزارت راهوشهرسازی است اما اطلاعات ضعیف و دیرهنگام آن به مراجع ذیربط طوری است که وزیر آموزشوپرورش را مجبور به عذرخواهی از مردم به دلیل اطلاعرسانی دیرهنگام میکند.
کارشناس خبره هواشناسی افزود: با وجود بارشهای قابل توجه و بعضا سیلآسای بهاری اما متاسفانه اقدامی در راستای ذخیرهسازی روانآبها برای استفاده بهینه از آن نشده است.
* ورود سامانه جدید بارشی به کشور
بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، ادامه بارشها و رعد و برق و وزش باد طی چند روز اخیر در بخشهایی از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان و ارتفاعات البرز در استانهای زنجان، قزوین، البرز و تهران اتفاق افتاد و شدت بارشها از امروز سهشنبه در استانهای خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی و همچنین در نواحی شمال شرق کاهش محسوس دما ۴ تا ۱۰ درجه سانتیگراد رخ خواهد داد. در این باره صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا نیز از خیزش گرد و خاک در نقاط مختلف کشور، بارش باران در برخی استانها و کاهش دما تا ۱۰ درجه در شمال شرق ایران خبر داد.
وی گفت: سهشنبه (۲۰ اردیبهشت) بارشها در نواحی شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی ادامه خواهد داشت. چهارشنبه 21 اردیبهشت در شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی بارش پراکنده پیشبینی میشود. وی در ادامه افزود: همچنین پنجشنبه (۲۲ اردیبهشت) با ورود سامانه بارشی دیگر، در نواحی شمال غرب، سواحل دریای خزر، بتدریج ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی مجددا رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت انتظار میرود.
به گفته ضیاییان، در روزهای آینده برای نواحی شمال شرق، شرق، دامنههای جنوبی البرز و جنوب کشور وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد، خیزش گرد و خاک انتظار میرود. این شرایط سهشنبه و چهارشنبه (۲۰ و۲۱ اردیبهشت) برای غرب، جنوب و جنوب غرب و پنجشنبه و جمعه (۲۲ و ۲۳ اردیبهشت) علاوه بر این نواحی، در شمال شرق، دامنههای جنوبی البرز مرکز و شرق پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران سهشنبه (امروز) صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد و در بعدازظهر بتدریج ابری با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی روز چهارشنبه 21 صاف تا قسمتی ابری، در بعدازظهر نیمه ابری و وزش باد با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* ورود توده گرد و غبار از عراق به ایران
کارشناس سازمان هواشناسی دیروز از ورود توده گرد و غبار از عراق از عصر دوشنبه به مناطق غربی ایران خبر داد. امیر سرکرده گفت: باید شاهد پدیده گرد و غبار در نواحی غربی و مرکزی کشور باشیم که البته نسبت به روز یکشنبه از شدت کمتری برخوردار است.
وی ادامه داد: تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که توده گرد و غبار از عصر دوشنبه از عراق وارد مرزهای غربی کشور میشود و استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه و بوشهر را درگیر میکند.
سرکرده به وضعیت بارشها در کشور اشاره کرد و گفت: در ۲ هفته گذشته بارشهای نسبتا خوبی را داشتیم و قبل از آن حدود ۳۴ درصد کاهش بارش داشتیم. وی افزود: فردا (سهشنبه) در نوار شمالی کشور شاهد بارش باران خواهیم بود.
***
مرگ زودرس ۴۱ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا
رئیس مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم با اشاره به مرگ زودرس ۸ میلیون نفر در دنیا و ۴۱ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا در سال، بر ضرورت توسعه زیرساخت بهرهگیری از انرژیهای پاک تاکید کرد. انوشیروان محسنی بندپی از آلودگی هوا به عنوان چهارمین عامل اصلی بروز مرگ زودرس انسانها در دنیا یاد کرد و گفت: برای تأمین امنیت ملی و جهانی باید به سمت کاهش مصرف سوختهای فسیلی و توسعه زیرساخت تأمین انرژیهای پاک حرکت کرد. وی درباره ویژگیهای اقلیمی ایران عنوان کرد: سالانه در ایران ۳۰۰ روز آفتابی است. از طرفی متوسط بارندگی در کشور سالانه ۲۵۰ میلیلیتر گزارش شده که یکسوم متوسط جهانی بوده و در مقابل تبخیر سالانه ۲ هزار و ۱۰۰ میلیمتر ثبت شده که 3برابر متوسط جهانی است. اگر چه این اعداد و ارقام در حوزه تأمین آب نگرانکننده است اما یک فرصت برای بهرهگیری از انرژی خورشید و ظرفیت بینظیر موجود در کشور محسوب میشود. درباره انرژی بادی نیز در کشور ظرفیتهای مطلوبی وجود دارد. همچنین معاون اداره کل محیطزیست استان تهران گفت: ۵۹ درصد منابع متحرک و ۴۱ درصد منابع ثابت عامل آلودگی هوای تهران است. زهره عبادتی گفت: منابع متحرک با ۵۹ درصد بیشترین نقش را در انتشار ذرات معلق در هوای پایتخت دارد، سهم آلودگی منابع متحرک شامل کامیون ۲۰ درصد، سواری ۳۳ درصد، وانت ۴ درصد، تاکسی ۵ درصد، مینیبوس ۵ درصد، اتوبوس سرویس ۱۱ درصد، اتوبوس شرکت واحد ۸ درصد و موتوسیکلت ۱۴ درصد است. به گفته معاون اداره کل محیطزیست استان تهران، منابع ثابت آلودگی هوای تهران شامل واحدهای صنعتی ۵۹ درصد، نیروگاهها و پالایشگاه ۲۴ درصد، پایانهها ۴ درصد و منازل ۱۳ درصد است که مجموعا ۴۱ درصد آلودگی هوای پایتخت مربوط به منابع ثابت میشود.
ارسال به دوستان
صعودی شدن بیماری «کووید-19» در ۴۰ کشور دنیا
کرونا تمام نشده است،؛ ماسکها را برندارید
کرونا در حالی در ایران روند نزولی را میپیماید که به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، این بیماری در ۴۰ کشور دنیا روند صعودی دارد و باید مراقب بود زحمات برای کنترل این بیماری در کشور از بین نرود. به گزارش« وطنامروز»، آمار مرگومیر، بستری و مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور به نسبت ماههای گذشته بشدت پایین آمده است اما کارشناسان هشدار میدهند این کاهش آمارها نباید منجر به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی تا پایان کرونا شود، زیرا هماکنون خیلی از کشورها درگیر این بیماری هستند. معاون درمان وزارت بهداشت دیروز در مراسم هفته سلامت در مرکز همایشهای رازی گفت: نباید نسبت به کنترل کرونا در کشور سادهانگاری شود، زیرا طی هفته گذشته روند این بیماری در ۴۰ کشور دنیا روند صعودی داشت و موارد ابتلا در ۱۴ کشور نیز ۲ برابر شد. سعید کریمی تاکید کرد: افزایش موارد ابتلا به کرونا در بین کشورهایی است که جزو کشورهای به اصطلاح جهان اولی هستند. وی ادامه داد: روند صعودی بیماری کرونا در کشورهایی همچون کرهجنوبی، آلمان، فرانسه و آمریکا مشاهده میشود که خود را جهان اولی میدانند، بنابراین ما نباید از کنار این موضوع به راحتی عبور کنیم. کریمی از واکسیناسیون گسترده علیه کرونا در کشور به عنوان یکی از عوامل موفقیت در کنترل این بیماری نام برد و گفت: در حالی که خیلی از کشورها برای تأمین واکسن دچار مشکل بودند، ما حتی اتباع خارجی غیرقانونی را نیز واکسینه کردیم و این عین عدالت در سلامت است. همچنین وزیر بهداشت در این مراسم گفت: کرونا یک تهاجم ویروسی در کل جهان بود و برای همه کشورها اتفاق افتاد. اینطور نبود که یک کشور از این ویروس در امان بماند. بهرام عیناللهی با اشاره به تحریمهایی که علیه کشور ما وجود دارد، افزود: کرونا، سنجشی از قدرت کشورها را نشان داد و این قدرت، فقط شامل تسلیحات و منابع مالی نیست. وی ادامه داد: مهمترین عامل در مهار کرونا، نیروی انسانی بود که کادر درمان ما توانست با ایثار و تلاش، اجازه ندهد هیچ بیماری در خارج از بیمارستان بماند. وی افزود: حضور مردم در صحنه و اقدامات دولت برای تهیه و تأمین واکسن، باعث شد تا برنامه واکسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد به طوری که روزانه 1.6 میلیون دوز واکسن کرونا تزریق میشد و این آمار در هفته به 8.6 میلیون دوز رسید. وزیر بهداشت ادامه داد: ۳ عامل باعث شد بتوانیم کرونا را در کشور کنترل کنیم. وی افزود: عامل نخست، واکسیناسیون بود که تاکنون ۱۴۹ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است. عامل دوم، مدت کوتاه واکسیناسیون بود که منجر به افزایش ایمنی علیه بیماری شد و عامل سوم، نوع واکسنهای مصرفی بود. وزیر بهداشت گفت: نتیجه این اقدامات باعث شد تا آمار کرونا در کشور پایین بیاید و بیماری کنترل شود.
* ۱۲ فوتی و شناسایی ۵۷۰ بیمار جدید کرونا در کشور
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۷۰ بیمار «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۲ بیمار جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۱۹ اردیبهشت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵۷۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۹۱ نفر از آنها بستری شدند. این در حالی است که مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۵ هزار و ۷۵۹ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت ۱۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۱۸۹ نفر رسید. همچنین خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۸ هزار و ۲۳۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۸۵۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۲۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. بنا بر این گزارش، تاکنون ۶۴ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۶۶۸ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۶۳۳ هزار و ۲۶ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۵۱۹ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۲۱۳ دوز رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری در پوشش وام فرزندآوری
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری یا سودجویی از اطلاعات شخصی و هویتی شهروندان در پوشش وام فرزندآوری هشدار داد. سرهنگ داوود معظمیگودرزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سودجویی در پوشش وام فرزندآوری اظهار کرد: بارها گفته شده که افراد سودجو همواره در هر فرصتی برای کلاهبرداری و سوءاستفاده از کاربران اقدام میکنند، یکی از این موارد سوءاستفاده از تسهیلات و وامهای بانکی است. در همین راستا نیز این احتمال وجود دارد که مجرمان سایبری تحت عنوان ثبتنام وام فرزندآوری یا دریافت خارج از نوبت این وام اقدام به درج تبلیغ در فضای مجازی کنند. وی با بیان اینکه در این روش مجرمان سایبری با ترفندهای مختلف مانند ارسال لینکهای جعلی در شبکههای اجتماعی با عناوینی همچون «برای ثبتنام وام فرزندآوری بر روی لینک زیر کلیک کنید» و... توجه کاربران را جلب کرده و آنان را به صفحات دیگر هدایت کرده یا حتی در فضای گفتوگوی خصوصی اقدام به چت کردن با آنها میکنند. رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه مجرمان در نهایت درخواست واریز وجه برای انجام امور اداری و بانکی کرده و اطلاعات شخصی متقاضیان را نیز دریافت میکنند، ادامه داد: در ادامه این مجرمان با شیوههای مختلف اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند.
***
بیش از 60 درصد پلهای مکانیزه فعال و ایمن شدند
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از ساماندهی و ایمنسازی 60 درصد از پلهای مکانیزه شهر تهران در سال جدید خبر دارد. رضا صیادی با اشاره به واگذاری پلهای مکانیزه شهر تهران از ابتدای سال 1401 به سازمان زیباسازی گفت: راهاندازی و ساماندهی پلهای مکانیزه عابر پیاده از ابتدای سال جاری به سازمان زیباسازی شهر تهران واگذار شده است و تلاش کردیم به سرعت شرایط ایمنسازی این پلها را فراهم کنیم. بر همین اساس ضمن بررسی این پلها متوجه شدیم تنها 53 درصد پلهای مکانیزه شهر تهران فعال هستند و 47 درصد آنها خاموش و در شرایط غیرقابل استفاده هستند. نکته دیگر اینکه از 53 درصد پلهای فعال نیز 43 درصد در شرایط غیرایمن سرویسدهی میکردند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران تصریح کرد: در یک ماه و نیم گذشته تلاش کردیم با ایمنسازی پلهای روشن به تعداد پلهای مکانیزه فعال و ایمن اضافه کنیم. بر اساس آمار موجود در نیمه اردیبهشت 64 درصد پلها فعال است که از این تعداد نزدیک به 4 درصد ایمنی کافی برای ادامه فعالیت را ندارند.
***
تصادف زنجیرهای اتوبان قزوین- تهران 14 مصدوم برجا گذاشت
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از تصادف زنجیرهای در اتوبان قزوین- تهران خبر داد که طی آن ۱۴ نفر مصدوم شدند. مجتبی خالدی در این باره اظهار کرد: ساعت ۵:۴۵ روز دوشنبه یک مورد حادثه تصادف زنجیرهای در اتوبان قزوین - تهران بین حصار خروان و کوندج به اورژانس اطلاع داده شد.
وی ادامه داد: پس از اعلام این حادثه 4 دستگاه آمبولانس به محل اعزام شدند و نخستین آمبولانس در مدت زمان یک دقیقه به محل رسید. سخنگوی اورژانس گفت: طی این حادثه 3 دستگاه خودرو با یکدیگر برخورد کرده بودند که تکنسینهای اورژانس با حضور در محل بلافاصله به وضعیت حادثهدیدگان رسیدگی کردند. وی افزود: این حادثه منجر به مصدوم شدن ١۴ نفر شده بود. از کل مصدومان ١٣ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و یک نفر در محل درمان شد.
***
ابتداییها اول تا 12 خرداد امتحان میدهند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش به تشریح جزئیات برگزاری امتحانات دانشآموزان دبستانی پرداخت و گفت: بازه زمانی برگزاری آزمونهای کتبی در تمام پایهها از روز یکشنبه یکم تا روز پنجشنبه دوازدهم خردادماه ۱۴۰۱ است.
رضوان حکیمزاده اظهار کرد: در دوره اول ابتدایی یعنی پایههای اول، دوم و سوم در دروس فارسی و ریاضی و در دوره دوم ابتدایی یعنی پایههای چهارم و پنجم در دروس فارسی، ریاضی و علوم و پایه ششم در همه دروس علاوه بر ابزارهای مختلف ارزشیابی کیفی - توصیفی، در پایان سال تحصیلی آزمونهای کتبی برگزار میشود. وی ادامه داد: در پایههای اول تا پنجم، برگزاری آزمون کتبی به صورت کلاسی بوده و تمام فرآیندهای آن اعم از طراحی سؤالات، اجرای آزمون و تصحیح اوراق برعهده معلم است.
حکیمزاده درباره برگزاری امتحانات پایه ششم گفت: در پایه ششم براساس مصوبه جلسه ۸۵۹ مورخ ۲۲ فروردین ۱۳۹۱ شورای عالی آموزشوپرورش، علاوه بر ابزارهای مختلف ازشیابی کیفی- توصیفی، آزمون هماهنگ منطقهای با سؤالات واحد و برنامه معین و به طور همزمان از سوی اداره آموزشوپرورش منطقه در مدرسه برگزار میشود.
وی درباره زمان برگزاری امتحانات دبستانیها بیان کرد: بازه زمانی برگزاری آزمونهای کتبی در تمام پایهها از روز یکشنبه یکم تا پنجشنبه دوازدهم خرداد ۱۴۰۱ است، البته در مناطق گرمسیری، تصمیمگیری درباره بازه زمانی آزمونها برعهده ستاد امتحانات هر استان است.
ارسال به دوستان
سخنگوی سازمان غذا و دارومطرح کرد
اصلاح قیمت ۲۵۰ قلم دارو
با آنکه هنوز ارز ترجیحی دارو حذف نشده اما قیمت این کالا در بازار گران است و برخی اقلام دارویی کمیاب و بعضا نایاب است! در چنین شرایطی متولیان امر و دستاندرکاران و تصمیمگیران این بخش باید علاوه بر نظارت دقیق بر بازار، نسبت به اصلاح قیمت دارو آنطور که فشار زیادی بر مردم وارد نشود، اقدام کنند. در این باره سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: وظیفه اصلی سازمانهای غذا و دارو در دنیا رگولاتوری و نظارت بر فرآوردههای سلامتمحور تعریف شده است.
محمد هاشمی افزود: برای مدیریت هزینههای درمان بیمهها نقشی اساسی در این سناریو دارند، این در حالی است که در کشور ما طی چند سال گذشته به منظور کاهش پرداختی از جیب بیماران، تخصیص ارز ترجیحی به ابتدای زنجیره تامین دارو در دستور کار قرار گرفته است. وی ادامه داد: این سیاست نهتنها در طول زمان با ایرادات فراوان مواجه شد، بلکه از طرفی تخصیص آن در مسیر درست انجام نشد و راه را برای سوءاستفاده و ارزخواری برخی ذینفعان هموار کرد. وی در ادامه بیان داشت: همچنین تخصیص ارز دولتی به داروهای گرانقیمت، باعث شد سود بالای آن در بازار آزاد، برای برخی سودجویان جذابیت داشته باشد و موجب قاچاق معکوس داروهای حیاتی از داخل به خارج از کشور شود که محدودیت دسترسی بیماران به داروهای حیاتی را به دنبال داشته است. هاشمی یادآور شد: سازمان غذا و دارو با ثبت این داروهای استراتژیک و پرهزینه در سامانه «تیتک» توانسته به میزان قابل توجهی مشکل نشت دارو به خارج از زنجیره و متعاقب آن کمبودهای مقطعی را بگیرد که با پیادهسازی کامل نسخه الکترونیک این برنامه به سایر داروهای حیاتی نیز تسری پیدا میکند. وی خاطرنشان کرد: آنچه درباره افزایش قیمت دارو برای بیماران طی ماههای اخیر محسوس بوده، تغییر ارز داروهای بدون نسخه (OTC) به ارز نیمایی در سال 98 بوده که به دلیل کمبود منابع ارزی در دولت گذشته اجرایی شد. در دولت سیزدهم سازمان غذا و دارو با همکاری سازمانهای بیمهگر، برای جبران افزایش هزینههای مردم، چندین قلم از این داروها را تحت پوشش بیمه قرار داده که البته با نسخه پزشک در دستور کار قرار گرفته است. سخنگوی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: علاوه بر این، برای کاهش بیشتر هزینههای دارویی بیماران، ۲۵۰ قلم دارو که در گذشته بیمهها اعمال نکردهاند، برای اصلاح قیمت تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. هاشمی بیان کرد: در وضعیت فعلی بهرغم محدودیتهای موجود در منابع ارزی، سازمان غذا و دارو با برنامهریزی و اولویتبندی توانسته کمبودها را مدیریت کند.
ارسال به دوستان
وزیر آموزشوپرورش:
بررسی رتبهبندی معلمان در دولت کلید خورد
بالاخره پس از کشوقوسهای فراوان بررسی رتبهبندی معلمان در دولت کلید خورد تا با توجه به رعایت عدالتمحوری، شأن و منزلت معلمان عزیز بخوبی حفظ شود. وزیر آموزشوپرورش با اشاره به بررسی رتبهبندی معلمان در کمیسیون تخصصی دولت از روز دوشنبه (روز گذشته) گفت: برای جبران کمبود معلم، دانشجومعلمان از ترم 7 به کلاسهای درس میروند. یوسف نوری با اشاره به وضعیت اجرای رتبهبندی معلمان اظهار کرد: اکنون که دولت انقلابی روی کار آمده است با آنکه آییننامه رتبهبندی معلمان به صورت ناقص در اواخر دولت قبل تدوین شده بود اما اجرای رتبهبندی مورد توجه قرار گرفت. وی با بیان اینکه آییننامه رتبهبندی معلمان، نخستین آییننامهای است که با معلمان به اشتراک گذاشته میشود، تصریح کرد: معلمان بر اساس این آییننامه رتبهبندی که سیاست تشویقی هم برای آن داریم، باید صلاحیت عمومی و تخصصی را دارا باشند. وزیر آموزشوپرورش گفت: احکام رتبهبندی معلمان از 31 شهریور 1400 در نظر گرفته میشود و اعتبار 38 هزار میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفته شده. نوری درباره وضعیت کمبود معلم افزود: 970 هزار همکار فرهنگی شاغل و بازنشسته داریم و این رقم منهای معلمان غیررسمی در مراکز غیردولتی، مؤسسات آزاد و مربیان مهدهای کودک است. نوری با اشاره به اینکه در برخی استانها نرخ رشد جمعیت بالاست، گفت: در کنار رشد جمعیت دانشآموزی باید تربیت معلم هم مورد توجه باشد. در سالهای گذشته به طور میانگین 40 هزار بازنشسته داشتیم و ورودی تربیت معلم 15 هزار نفر است. نوری همچنین درباره محتوای کتابهای درسی با اشاره به اینکه همه از آموزشوپرورش انتظار دارند مطالب بسیاری در کتابها وارد شود، بیان کرد: این موضوع در حالی است که کتاب درسی چارچوب دارد و برنامه درسی باید به گونهای باشد که دیوار میان جامعه و مدرسه برداشته شود؛ کتابهای درسی بعد از سند تحول بنیادین تغییرات بنیادین داشتند اما برخی موارد باید اصلاح شود و برخی مطالب جدید مانند شعار امسال رهبر معظم انقلاب، برای حکمرانی موضوعات دانشبنیان در میان دانشآموزان باید در دروس مربوط لحاظ شود.
وی در ادامه تصریح کرد: خیرین سهم 50 درصدی در تأمین فضای آموزشی داشتند و به سمتی میرویم که مدارس نیمهتمام تکمیل شوند، البته برای ایجاد شرایط مناسب فضای آموزشی، 100 هزار میلیارد تومان نیاز داریم. وزیر آموزشوپرورش گفت: وجود مدارس کپری برای دانشآموزان عشایری موضوعیت دارد، چراکه اقتضای وضعیت زندگی آنهاست. تعدادی مدارس کانکسی هم داریم که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای رفع آنها تعهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|