|
تبریک بحرین و امارات به خاطر کولونوسکوپی موفق شاه سعودی(!)
«حمد بن عیسی آلخلیفه» شاه بحرین و «خلیفه بن زاید آلنهیان» رئیس همیشه غایب شیخ نشین امارات دیروز با ارسال پیامهایی انجام موفقیتآمیز آزمایش کولونوسکوپی را به سلمان بن عبدالعزیز، شاه بیمار 86 ساله سعودی تبریک گفتند. دیوان پادشاهی عربستان سعودی پیشتر اعلام کرده سلمان که شامگاه شنبه راهی بیمارستان فوقتخصصی ملک فیصل در جده شده بود برای انجام آزمایشهای پزشکی بیشتر در آنجا میماند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روسیه برخلاف انتظار غربیها در روز پیروزی اعلام پیروزی نکرد
لیندسی گراهام: بقای پوتین یعنی آشفتگی اروپا
گروه بینالملل: ولادیمیر پوتین بر خلاف پیشبینی منابع غربی در سخنرانی دیروز خود به مناسبت «روز پیروزی»، سالروز تسلیم رسمی آلمان نازی در مقابل نیروهای متحدین و پایان جنگ دوم جهانی، از اعلان پیروزی ارتش روسیه در جنگ اوکراین خودداری کرد. رئیسجمهور روسیه به فاصله کوتاهی پس از عمل جراحی اخیر به منظور درمان بیماری سرطان، با ظاهری که نشانی از بیماری نداشت، با حضور در رژه نظامی روز 9 مه در میدان سرخ مسکو با اشاره به ستیزهجویان ناسیونالیست اوکراینی اعلام کرد عملیات نظامی در اوکراین برای مقابله با نئونازیها اجتنابناپذیر، ضروری و بموقع بوده است. همچنین تاکید کرد نیروهای روس برای امنیت ملیشان در اوکراین میجنگند و نیروهای دونباس برای سرزمین مادریشان. او که در برابر جمعیت عظیمی از حاضران سخنرانی میکرد، اینگونه از آغاز عملیات نظامی در شرق اروپا دفاع کرد و گفت: «ناتو در حال افزایش تهدیدها در مرزهای روسیه بود و غرب نمیخواهد به مسکو گوش دهد، چرا که آنها برنامههای دیگری دارند».
در مقابل لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز به دخالت این کشور در جنگ اوکراین اعتراف کرد. متحد پیشین جورج بوش پسر و دونالد ترامپ مدعی شد آمریکا در اوکراین برای آینده اروپا علیه روسیه میجنگد. از نظر او ائتلاف غربی ناتو باید برای بازداشتن کرملین از جنگهای احتمالی آتی گسترش یابد. این سناتور اعتراف کرد آمریکا باید هرچه در توان دارد علاوه بر اعزام نیرو به اوکراین به این کشور گسیل کند. گراهام که روسیه را یک کشور حامی تروریسم معرفی کرد، در تناقضی آشکار بار دیگر موضوع ترور ولادیمیر پوتین را مطرح کرد و گفت: «اگر بعد از همه این وقایع پوتین همچنان در قدرت باقی بماند، جهان بسیار سیاه خواهد شد؛ چین برداشت اشتباهی از این ماجرا خواهد کرد و تا چندین دهه در اروپا شاهد آشفتگی خواهیم بود. اگر پوتین را به عنوان یک جنایتکار جنگی محاکمه نکنیم، تمام قوانین کتابها یک جوک خواهد بود!»
* حمله به سفیر روسیه در لهستان
سخنگوی وزارت خارجه روسیه حمله دیروز به سفیر این کشور در لهستان را محکوم کرد و گفت غرب در مسیر جانبخشی به فاشیسم قرار دارد. به گزارش «سیانان»، ماریا زاخارووا در بیانیهای نوشت: «هواداران نئونازیسم بار دیگر چهره خود را نشان دادند؛ این چهره، خونبار است». اشاره او به رنگپاشی لهستانیها به «سرگئی آندریف» سفیر روسیه در مراسم اهدای تاج گل و ادای احترام به سربازان ارتش سرخ در جنگ دوم جهانی در ورشو بود.
* حمله به ۲۰۰ پایگاه نظامی اوکراین در یک شب
روسیه با ارائه آمار جدیدی از خسارت ارتش اوکراین گفت ۳ جنگنده، یک سیستم راداری و ۵۶ واحد نظامی این کشور منهدم شد. به گزارش اسپوتنیک، طبق اعلام وزارت دفاع روسیه یکشنبه شب در آستانه رژه روز پیروزی در مسکو، نیروهای این کشور بیش از ۲۰۰ پایگاه نظامی اوکراین را هدف قرار دادند، از جمله ۷۰ مقر نیروهای اوکراینی و ۳۱ پست فرماندهی و فرودگاه نظامی این کشور.
* زلنسکی: سازمان ملل ناکارآمد است
رئیسجمهور اوکراین در سالروز تسلیم رسمی آلمان نازی در مقابل نیروهای متحدین و پایان جنگ دوم جهانی، پیامهایی متناقض صادر کرد. ولودیمیر زلنسکی در پیامی ویدئویی به مناسبت 9 مه که از دوران شوروی «روز پیروزی» نامگذاری شده، از یک سو از پایان دنیای مطلوب غربی خبر داد و از سوی دیگر مدعی پیروزی کشورش در جنگ جهانی شد!
سیاستمدار یهودی در صحبتهای روز یکشنبهاش بار دیگر مهارتهای بازیگریاش را به رخ کشید و به طور موازی متحدان غربی، دشمنان شرقی و نهادهای بینالمللی را نواخت.
زلنسکی با اشاره به حمله روسیه به اوکراین گفت: «شر به اوکراین بازگشته است». سپس با استعاره از سرنوشت آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی در آخرین روزهای عمر خود که در یک زیرزمین مخفی شد و آنجا خودکشی کرد، ادامه داد: «هیچ شری نمیتواند از مسؤولیت پاسخگویی بگریزد، نمیتواند در پناهگاهی زیرزمینی مخفی شود».
این در حالی است که روسیه نیز دلیل آغاز عملیات ویژه نظامی خود در اوکراین را خلع سلاح و نازیزدایی از اوکراین دانسته که این ادعا بر اساس مستندات فاش شده از پیوستن هزاران نیروی نئونازی و فاشیست اوکراینی یا خارجی به ارتش این کشور از جمله گردانهای آزوف و آیدار است.
زلنسکی در ادامه سخنانش از کشورهای اتحادیه اروپایی به خاطر عدم موضعگیری متحد در برخی تحریمها علیه روسیه انتقاد کرد. سپس به سازمان ملل متحد و شورای امنیت تاخت و این نهاد بینالمللی را متهم کرد که به دلیل ناکارآمدی در پیشگیری از اعمال خصمانه در دنیا ناتوان است. او گفت: «این سازمان (ملل متحد) بویژه در چنین سطح بالایی، کارکرد ندارد!»
او در مقابل، از نقش واشنگتن به عنوان یک رهبر قدرتمند جهانی، بویژه در کارزار تحریم روسیه تشکر کرد.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا چهارشنبه گذشته ششمین بسته تحریمی این اتحادیه را ارائه کرد که برای اجرا باید به تصویب همه اعضای اتحادیه اروپایی برسد. در میان این تحریمها، ممنوع کردن واردات گاز روسیه نیز به چشم میخورد؛ اقدامی که مجارستان و اسلواکی مکررا اعلام کردهاند در حال حاضر برای آن آماده نبوده و در صورت تصویب این تحریمها، درخواست مستثنا شدن خواهند کرد.
به گزارش فاکسنیوز، زلنسکی در پیام اخیرش همچنین طی یک گاف بزرگ چند وجهی مدعی شد اوکراین در یک جنگ جهانی دیگر بر نازیها پیروز شده است که البته منظور او روسها بود.
این در حالی است که روسیه از زمان حمله به اوکراین عملا در جنگ میدانی و اقتصادی با ائتلافی از چندین کشور غربی و متحدانشان است و دستکم اوکراین که مورد حمایت غربیهاست نه با جهان بلکه فقط با روسیه نبرد میکند. از طرف دیگر ادعای او مبنی بر اینکه کشورش بر نازیها پیروز شده نه با واقعیات میدانی موجود یعنی از دست رفتن حدود یکپنجم خاک اوکراین و نابودی تمام زیرساختهای نظامی و راهبردی این کشور همخوانی دارد و نه با روند فعلی این جنگ. همچنین از نظر کارشناسان تاریخی او دست به یک تحریف تاریخی مضحک زده است، چرا که حتی اگر تشبیه روسها به نازیها توسط این کمدین یهودی را بپذیریم، چگونه میتوان فراموش کرد طرف مورد حمایت او در این جنگ یعنی ملیگرایان اوکراینی در زمان جنگ دوم جهانی، متحد آلمان نازی بودند و علیه روسها و شوروی میجنگیدند؟
***
تحلیلگر سرشناس عرب: زلنسکی چرچیل است یا دلقک؟
عبدالباری عطوان، نویسنده و تحلیلگر سرشناس جهان عرب و سردبیر روزنامه فرامنطقهای «رأیالیوم»، در یادداشتی به نقد تعبیر اخیر جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور پیشین آمریکا که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را «چرچیل زمانه» توصیف کرده، پرداخت. عطوان نوشت: «این تشبیه نهتنها توهین به نخستوزیر پیشین بریتانیاست که رهبری کشورش در پیروزی تاریخی بر نازیها در جنگ دوم جهانی را بر عهده داشت، بلکه توهین به تمام معیارها و ملاکها برای اندازهگیری رهبران و نمادهای تاریخی دیگر است. از سوی دیگر این امر بار دیگر بر حماقت، سادهلوحی و سطح پایین فرهنگ سیاسی و تاریخی رئیسجمهور پیشین آمریکا تاکید دارد؛ شخصی که برای ۲ دوره پیاپی بر عرش پادشاهی جهان نشست و ما آن را با اکراه میگوییم». سردبیر رأیالیوم با استعاره از یک ضربالمثل عربی که «هر شخصی به شبیه خودش متمایل میشود»، خود بوش را متهم کرد که یک شخصیت آلت دست و فرومایه برای صهیونیسم جهانی همانند زلنسکی است و نوشت: «زلنسکی یا چرچیل زمانه با حمایت قوی دولت آمریکا انتخاب شد تا نازیهای راستگرا بار دیگر در کشور اوکراین احیا شوند و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را تحریک و او را ابتدا از خاک اوکراین وارد جنگ سوم جهانی کنند. این امر کاملا شبیه به سلطه لابی صهیونیستی بر بوش پسر و بهکارگیری او به عنوان عروسک خیمهشببازی برای حمله، اشغال و ویرانی عراق است؛ شخصی که بیش از ۲ میلیون عراقی را به قتل رساند و این امر در راستای تضعیف عربها و خدمت به پروژههای سلطهگری اسرائیل بر منطقه بود». عطوان که خود سالهاست ساکن لندن است، به مقایسه هوش و قدرت رهبری حاکمان پیشین انگلیس و آمریکا از جمله چرچیل با حاکمان بیمایه فعلی میپردازد که در اتاقهای بسته واشنگتن، تلآویو و برخی پایتختهای اروپایی و غربی برای کشاندن دنیا به جنگ سوم جهانی و چه بسا جنگ هستهای تصمیم میگیرند. او سپس زلنسکی و دولت اوکراین را چنین توصیف کرد: «دولتی که توسط یک عروسک خیمهشببازی که پیش از این یک دلقک بود رهبری میشود نمیتواند در این جنگ پیروز شود، وقتی آدولف هیتلر و ناپلئون در ۲ مرحله مختلف تاریخی نتوانستند روسیه را شکست دهند چگونه این زلنسکی میتواند با سخنرانی و نمایشهای تلویزیونی آن را شکست دهد؟»
ارسال به دوستان
آتشسوزی مخزن سوخت در حیفا
دیروز یک مخزن سوخت واقع در تأسیسات نفتی بندر حیفا در شمال فلسطین اشغالی دچار حریق شد و دود غلیظی این منطقه را فراگرفت. رسانههای عبری گزارش دادند این مخزن در میان دیگر مخازن سوخت واقع در تأسیسات نفتی منطقه «کریات حائیم» در حیفا واقع شده که به مناطق مسکونی نیز نزدیک است. به گزارش حیفانیوز، دود غلیظی بر اثر این آتشسوزی بندر حیفا را فراگرفت. حدود 10 اکیپ آتشنشانی تقویت شده در وسایل نقلیه آبرسانی و جرثقیلها تحت سرپرستی ایستگاه به محل حادثه اعزام شدند. مقامهای رژیم صهیونیستی مدعی شدهاند مخزن آتش گرفته با قدمت 65 سال در حال بازسازی بود و ضایعات رسوبکرده در انتهای آن دچار حریق شد. «ساریت گولان استاینبرگ» رئیس انجمن شهری حیفا نیز این رویداد را یک فاجعه با تبعات خطرناک توصیف کرد. طبق روال معمول سکوت خبری رسانههای اصلی رژیم صهیونیستی با دستور ارتش این رژیم برای سانسور جزئیات این حادثه مشاهده میشود. چند روز پیش نیز شهرکنشینان ساکن منطقه «گوشدان» واقع در تلآویو، گفته بودند صدای انفجار مهیبی را شنیدهاند اما ارتش رژیم صهیونیستی مانع انتشار این خبر شده بود.
ارسال به دوستان
طرح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی برای سرنگونی بنت
منابع از طرح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به رهبری بنیامین نتانیاهو برای سرنگونی دولت کنونی این رژیم خبر دادند. روزنامه الشرق الاوسط نوشت: رؤسای احزاب مخالف اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق اسرائیل در نشستی طرحی را برای سرنگونی دولت بنت مطرح کردند. شرکتکنندگان در این نشست توافق کردند این دولت اکثریت پارلمانی را از دست داده و دیگر هیچ مشروعیتی ندارد و یک دولت غیرقانونی است. نتانیاهو گفت که برای مطرح کردن طرح سلب اعتماد از دولت هفته آتی تلاش میکند. به نظر میرسد دولت کنونی حتی اگر اکثریت را از دست بدهد سقوط نخواهد کرد.
طبق قانون جدید تنها زمانی سلب اعتماد از دولت ممکن است که ائتلاف دیگری تشکیل شود و پیشنهاد نخستوزیر جدیدی را بدهد که رأی دستکم ۶۱ نماینده را داشته باشد. نتانیاهو تاکنون این اکثریت را نداشته است. اپوزیسیون رژیم صهیونیستی متشکل از ۶۰ نماینده است که شامل لیست مشترک احزاب عربی با رهبری ایمن عوده احمد الطیبی و سامی ابوشحاده است که مخالف نخستوزیری نتانیاهو هستند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تحلیلگر صهیونیست: نسل جوان فلسطین ترسی از اسرائیل ندارد
«تسفی یحزقیلی» تحلیلگر امور عربی در کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: نسل فعلی جوانان فلسطینی دیگر از نیروهای این رژیم نمیترسد و آنها را به حساب نمیآورد. وی افزود: اگر بتوانم عملیاتهای اخیر را تحلیل کنم از نسلی میگویم که دیگر شاباک را به حساب نمیآورد و از آن نمیترسد. یحزقیلی ادامه داد: شاباک زمانی در مناطق فلسطینی ابهتی داشت، به مجرد اینکه یکی از آنها فکر اجرای عملیات میکرد، بازداشتش میکردند اما خلأهایی در اقدامات حفاظتی رخ داد که باعث وضعیت فعلی شد. وی تأکید کرد: نسل جوان فعلی فلسطین از اسرائیل نمیترسد، میداند چگونه مقابله کند، حقوق و روش بهره بردن از شبکههای اجتماعی را میداند؛ این شاخصی خطرناک است. یحزقیلی در ادامه گفت: مشکلی که اسرائیل با آن روبهرو است این است که فلسطینیها حتی فلسطینیهای داخل (اراضی اشغالی ۴۸) به رغم گذشت دهها سال، موجودیت آن را نپذیرفتهاند. یک بیداری دینی ملموس رخ داده که نمیتوان آن را نادیده گرفت، به علاوه اینکه باید به تأثیر غزه و نقش آن در تحریک جوانان فلسطینی نسبت به اتفاقات مسجدالاقصی اشاره کرد. در ماههای مه، آوریل و مارس ۱۸ صهیونیست طی عملیاتهای فلسطینیها در بئرالسبع، الخصیره، بنی براک، تلآویو و العاد هلاک شدند.
***
لاکهید مارتین تولید موشکهای جاولین را ۲ برابر میکند
شرکت لاکهید مارتین ظرفیت تولید موشک جاولین خود را در بحبوحه جنگ اوکراین افزایش میدهد. جیم تاسلت، مدیر عامل شرکت صنایع هوافضا و تجهیزات نظامی «لاکهید مارتین» از افزایش ۲ برابری ظرفیت تولید موشکهای جاولین همزمان با ارسال صدها نوع سلاح از سوی آمریکا برای اوکراین خبر داد. وی در مصاحبه با شبکه سیبیاس با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید این نوع موشکها سالانه 2100 فروند است، افزود: ما درصدد افزایش تولید سالانه خود به 4000 فروند موشک هستیم و این کار ماهها زمان میبرد و حتی ممکن است ۲ سال نیز طول بکشد، زیرا باید بودجه لازم برای این کار را تامین کنیم. تاسلت با اشاره به بازدید اخیر جو بایدن از تاسیسات لاکهید مارتین گفت: همانگونه که رئیسجمهور گفت ما افزایش ظرفیت تولید این نوع موشکها را با حفظ کیفیت محصول آغاز کردهایم، زیرا خطوط فعال آن را در اختیار داریم. وی تاکید کرد: جنگ در اوکراین موضوعات مهمی را برای ما روشن کرد از جمله نیاز به داشتن سیستمهای پیشرفته به میزان کافی برای پاسخ دادن به نیازها و کنترل فضای هوایی. این در حالی است که هفته گذشته پنتاگون یک میلیارد و 450 میلیون دلار به نیروهای هوایی و دریایی اختصاص داد تا ذخیره موشکهای ضدتانک جاولین و موشکهای استینگر ضدهواپیمای خود را افزایش دهند، زیرا آمریکا این نوع موشکها را برای اوکراین ارسال کرده است.
***
زلزله سیاسی درانتخابات ایرلند شمالی استقلالطلبان تاریخساز شدند
ابتدای این هفته رأیدهندگان ایرلند شمالی پای صندوقهای رأی رفتند تا 90 عضو جدید مجلس قانونگذاری را انتخاب کنند که«شین فین» حزب ناسیونالیست و جمهوریخواه ایرلند شمالی که از مخالفان برگزیت و موافقان استقلال از انگلیس است، تاریخساز شد و موفق شد در تاریخ 101 ساله خود، بیشترین کرسیها را در مجلس ایرلند شمالی به دست آورد. بر اساس گزارش شبکه «اسکای نیوز»، همانطور که شمارش آرا در ساعات اولیه صبح روز یکشنبه به پایان رسید، نتایج نهایی نشان داد شین فین با 27 کرسی، حزب دموکراتیک اتحادگرا (DUP) را که دارای 25 کرسی است، به رتبه دوم فرستاده است. «میشل اونیل» معاون رئیس حزب شین فین، در حال حاضر قرار است نخستین وزیر اول ملیگرا در ایرلند شمالی شود. میشل اونیل در نخستین سخنرانی پیروزی حزب خود، با تاریخی توصیف کردن این پیروزی گفت: «امروز نمایانگر لحظه بسیار مهمی از تغییر است».
***
اشرف غنی به کابل بازگشته است؟
یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرگزاری «آوا»ی افغانستان از بازگشت محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری فراری این کشور به کابل خبر داده است. به گزارش صدای افغان (آوا)، به دنبال پخش شایعاتی درباره بازگشت محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری فراری افغانستان از ابوظبی، پایتخت امارات عربی متحده به کابل در صفحات اجتماعی، یک منبع آگاه در گفتوگو با این خبرگزاری بازگشت او به افغانستان را تأیید کرد. این منبع به آوا گفت اشرف غنی احمدزی با میانجیگری برخی سران قوم احمدزی به افغانستان بازگشته است و شیر محمد عباس استانکزی، دستیار سیاسی وزارت خارجه برای تضمین سفر غنی به کشور، در امارات عربی متحده به سر میبرد. هنوز منابع رسمی دولت طالبان درباره این خبر واکنش نشان ندادهاند. این در حالی است که روز گذشته حشمت غنی احمدزی، برادر محمد اشرف غنی، تصویر تازهای از خود و برادرش را در ابوظبی، پایتخت امارات عربی متحده منتشر کرد. به دنبال پخش این تصویر، از یکشنبهشب شایعاتی مبنی بر بازگشت اشرف غنی به افغانستان در صفحات اجتماعی دست به دست شده است.
ارسال به دوستان
سناریوهای مطرح درباره آینده سیاسی عراق
مستقلهای پارلمان سرنوشتساز میشوند؟
منابع عراقی از نشست مهم و سرنوشتساز نمایندگان مستقل پارلمان این کشور خبر دادند که طی روزهای آتی برگزار خواهد شد. یک منبع آگاه عراقی اعلام کرد بیش از 45 نماینده مستقل در نشستی طرحهای مطرح شده از سوی هیات هماهنگی و مقتدا صدر را بررسی کردند. منبع مذکور بیان کرد: این نشست در منزل «حیدر طارق الشمخی» در بغداد برگزار شد و طی آن طرحهای هیات هماهنگی و مقتدا صدر و نیز رخدادهای سیاسی عراق بررسی شد اما توافقی میان نمایندگان رخ نداد و درباره برگزاری نشست جدید مهم و سرنوشتساز طی ۲ روز آینده توافق حاصل شد. هیات هماهنگی طرحی 18بندی ارائه داده و به نمایندگان مستقلی پیشنهاد نامزدی داده شده است که شرایط لازم برای اداره امور عراق را داشته باشند. از سوی دیگر مقتدا صدر هم طرح دیگری داده و از نمایندگان مستقل خواسته است ظرف 15 روز تشکیل دولت دهند و این دولت مورد حمایت ائتلاف سهگانه خواهد بود.
* سناریوهای مطرح درباره آینده سیاسی عراق
از سوی دیگر روزنامه الصباح عراق در گزارشی نوشت: در سایه تداوم وضعیت تعطیلی و رکود فرآیند سیاسی عراق و بیهودگی راهحلهای ارائه شده در چارچوب طرحها، چند سناریو را به عنوان نتیجه بحران سیاسی کنونی پیشبینی میکنند؛ انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید از آن جمله است. «جاسم الموسوی» تحلیلگر سیاسی عراقی گفت: بحث فعلی این است که آیا اجماع سیاسی یا ائتلاف سیاسی در کار خواهد بود؟ آیا طرح جدیدی برای حل این تاخیر، سازشناپذیری و جا زدنهایی که بیشتر سران احزاب سیاسی دچار آن شدهاند، مطرح خواهد شد و آیا شاهد پراگماتیسم سیاسی و اولویت دادن به آن در سطح احزاب و خیابان خواهیم بود؟ الموسوی با طرح این سوالات افزود: ۲ مسیر وجود دارد که به نظر میرسد وجه مشترک را از دست دادهاند. مسیر اول معتقد است میتواند دیگران را در مخمصه بیندازد و دولت تشکیل دهد، به همین خاطر خواستار کسب حمایت و جمعآوری نمایندگان مستقل شده است و مسیر دوم هم نمایندگان مستقل را فراخوانده و معتقد است با جمعآوری آنها، کارتی به دست خواهد آمد که تا حد زیادی روی طرف اول تاثیر میگذارد.
وی بیان کرد: برچیدن این سرسختی و لجاجت سیاسی بر ۲ بعد استوار است. بعد اول این است که یک تاثیر بسیار آشکار خارجی وجود دارد و بعد دوم، بعد داخلی است و اصرار نیروهای سیاسی این است که فلسفه خاصی را دنبال کنند که بخشی از آن دولت اکثریت است و بخش دیگر، تعادل و حقوق اقلیتهاست. الموسوی خاطرنشان کرد: در نتیجه، 5 احتمال یا سناریو برای پایان این بحران قابل پیشبینی است. اول اینکه وضعیت به همین شکلی که هست باقی بماند و نخستوزیر فعلی در سمت خود باقی بماند و وزرایی از چارچوب جایگزین شوند و استانداران نیز در برخی استانها تغییر کنند که البته این تغییر شامل استانهای مرکزی و جنوبی تا موصل هم خواهد بود. دوم این است که این وضعیت به همین منوال باقی بماند اما درگیریها و تنشها نیز به قوت خود باقی بماند که چه بسا جرقه لجاجت سیاسی به خیابان کشیده شود. سوم اینکه دولت اضطراری تشکیل شود و این دولت همه چیز را در دست بگیرد و پارلمان قادر به استیضاح آن نخواهد بود. چهارمین و محتملترین سناریو و نزدیکترین آنها به واقعیت این است که پست نخستوزیری بین طرفین نزاع تقسیم شود و ۲ طرف به صورت مساوی در دولت مشارکت داشته باشند. سناریوی پنجم، احتمال آسانی است مبنی بر اینکه وزارتخانهها بین جریان صدر و چارچوب هماهنگی تقسیم شود و این اشتراک ممکن است روند توافق را متوقف نکند (7 وزارتخانه در مقابل 5 یا 6 وزارتخانه). احسان الشمری، رئیس بنیاد اندیشه سیاسی نیز گفت: با توجه به اینکه چارچوب هماهنگی و ائتلاف نجات میهن همچنان منسجم هستند، در حال حاضر هیچ تغییری در ائتلافها ایجاد نشده است. الشمری با اشاره به اینکه ابتکاراتی که ارائه شده، تلاشهایی برای به دست آوردن زمان و افزایش فشارها و البته به تنگنا انداختن طرف دیگر است، گفت: این ابتکارها فاقد محتوایی برای تعامل بین رقبا بوده است. این ابتکارها باعث اجماع یا همگرایی نخواهد شد و وضعیت بنبست بین نیروهای سیاسی تداوم خواهد داشت و انتظار میرود تعطیلی تداوم داشته باشد اما سناریوی دیگر این است که مقتدا صدر به سمت اپوزیسیون یا انحلال پارلمان برود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|