|
وجود ۶۰ گود پرخطر در پایتخت
نایبرئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: باید یک قانون لازمالاجرای قوی درباره تعیین تکلیف گودها داشته باشیم. جعفر شربیانی گفت: گودهای خطرناک یکی از معضلات شهر تهران هستند اما درباره گود پرخطر برج میلاد ورود ویژهای به آن شده است. در حال حاضر ۶۰ گود پرخطر در تهران وجود دارد و قول میدهیم در ۶ ماه اول سال تصمیمگیری خوبی برای این تعداد گود داشته باشیم.
ارسال به دوستان
کارشناسان بر ضرورت همراهی مردم و نهادهای متولی برای تحقق سیاستهای جوانی جمعیت تأکید دارند
جوانههای جمعیت
اجرای موفق سیاستهای جمعیتی مستلزم ایجاد عزم و اراده جدی در دستگاههای مربوط و نیز اعتماد عمومی به تحقق وعدههای مطرح شده است تا شاهد همراهی آگاهانه مردم در این مسیر باشیم.
به گزارش «وطنامروز»، یکی از مهمترین دغدغهها و موضوعات امروز کشور، مساله جمعیت است، چرا که در صورت تداوم وضعیت موجود، طی چند سال آینده با چالش و معضل پیری جمعیت مواجه خواهیم بود.
بهرغم کمکاریهای گذشته برای جلوگیری از پیری جمعیت، این روزها شاهد تلاش دولت برای حمایت از فرزندآوری هستیم. با این حال چنانچه همه نهادها همراهی لازم را نداشته باشند و البته اعتماد عمومی جامعه در این مسیر جلب نشود، همچنان نباید منتظر تاثیر مثبت تلاش دولت بود.
حسین مروتی، کارشناس حوزه جمعیت درباره رویکرد دولت سیزدهم در زمینه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به «وطنامروز» گفت: با توجه به تلاش همهجانبه دولت آقای رئیسی در اجرای سیاستهای کلی رشد جمعیت و حمایت از خانواده، اقدامات خوبی در این زمینه انجام و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه روز چهارشنبه (28 اردیبهشت) ستاد ملی جمعیت برای تسریع در روند اجرای مفاد سیاستهای کلی جمعیت تشکیل جلسه میدهد، افزود: تاکنون پیشنویسهای خوبی برای عملیاتی کردن طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده آماده شده است تا هر چه سریعتر به موضوع رشد جمعیت که از حساسیت خاصی برخوردار است پرداخته شود.
کارشناس حوزه جمعیت در پاسخ به اینکه «با توجه وضعیت اقتصادی مردم و تردید آنها برای فرزندآوری، چه اقداماتی باید برای ایجاد اعتماد در خانوادهها انجام شود» اظهار داشت: حمایتهای قانونی در طرح جمعیت و جوانی کشور بخوبی در تمام ابعاد دیده شده است که میتوان به ارائه مشوقها و تسهیلات و نیز رفع موانع اقتصادی پیش روی خانوادههایی که صاحب فرزند میشوند اشاره داشت.
مروتی خاطرنشان کرد: در بعد فرهنگسازی نیز باید اقدامات رسانهای، آموزشی و اطلاعرسانی دقیق در دستور کار رسانهها و دستگاههای اجرایی قرار گیرد تا شرایط فرزندآوری در کشور مهیا شود.
* تعلل برخی دستگاهها در اجرای قانون جوانی جمعیت
رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: همه دیدگاههای مختلف درباره موضوع جمعیت شنیده شد تا قانون جوانی جمعیت به بهترین شکل ممکن نهایی و تصویب شود. امیرحسین بانکیپور در گردهمایی تخصصی فعالان هفته جمعیت در سراسر کشور به مناسبت هفته جمعیت گفت: مساله جمعیت مهمتر از برخی مسائل است، چرا که بیتوجهی به آن باعث آسیبهای جبرانناپذیر به کشور میشود. مخالفت افراطی با جمعیت یا به دلیل دشمنی با کشور است یا به دلیل اصرار بر روشهای نادرست قبلی. وی دیوانسالاری دولتی یا تعارض منافع را از دیگر دلایل عدم تحقق سریع قانون جوانی جمعیت عنوان کرد و افزود: عدم همراهی در بدنه برخی دستگاههای اجرایی به دلیل همین مقاومت در برابر تغییر و اصرار بر سکون انجام میشود.
بانکیپور با اشاره به معطلی ۹ ماهه قانون جوانی جمعیت در نهادهای مختلف تصریح کرد: البته در این زمان طولانی همه دیدگاههای مختلف شنیده شده و سپس با چکشکاری کامل طرح قانون به بهترین شکل ممکن نهایی و تصویب شد.
رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه نباید طرح دیدگاههای انتقادی باعث شود اجرای قانون با اختلال روبهرو شود، گفت: باید دقت داشت که قانون لازمالاجراست و عدم توجه به این ضرورت آسیبهای زیادی به همراه خواهد داشت، ضمن اینکه فرصت برای اصلاح قانون در آینده وجود دارد. بانکیپور خاطرنشان کرد: امروز وقت آن است که همه ارگانها، نهادها و تشکلهای مردمی با همدلی، تعامل و دوشادوش یکدیگر برای اجرایی کردن قانون اهتمام ورزند.
* تأکید سیاستهای کلی جمعیت بر ارائه تسهیلات به مادران
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به سیاستهای کلی جمعیت گفت: در این سند به جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و رساندن نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، ارائه تسهیلات مناسب به مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی، پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان تاکید شده است. سیدحمید سجادی افزود: با توجه به کاهش قابل توجه فرزندآوری در دهههای اخیر و با توجه به روند کاهشی رشد جمعیت کشور در سالهای اخیر و پیامدهای آن از جمله کاهش جمعیت نیروی کار و سالخوردگی جمعیت در دهههای آینده، رهبر معظم انقلاب سال ۹۳ سیاستهای کلی جمعیت را به دستگاههای مختلف ابلاغ کردند.
وی اظهار داشت: پس از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ اردیبهشت مصادف با روز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «روز ملی جمعیت» در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید تا دستگاههای اجرایی و مرتبط با مسائل جمعیتی به صورت جدی روی موضوع رشد جمعیت کار کنند.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه متاسفانه پس از ابلاغ این سیاستها، دستگاههای اجرایی آنچنان که باید و شاید نتوانستند در این حوزه کارنامه قابل قبولی از خود ارائه دهند، گفت: اجرای کامل مفاد این سیاستها علاوه بر اقدام هماهنگ دستگاههای اجرایی مستلزم مشارکت جدی مردم و فعالان اجتماعی است و در این مسیر از نقش فعالان وتاثیرگذاران اجتماعی این عرصه نباید غفلت کرد.
وی ادامه داد: با هدف ایجاد همافزایی بین این گروهها رویدادی با عنوان «ایران جوان» با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۲ روز برگزار میشود که در آن، گروههای مردمی فعال در این حوزه با مسؤولان و قانونگذاران موضوع جمعیت و خانواده جلسات مشترکی خواهند داشت.
***
۸۵ درصد خانوارهای ایرانی کمتر از ۴ نفر هستند
یک جمعیتشناس با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۷ میلیون خانوار در ایران وجود دارد، درباره تعداد خانوارهای تکنفره گفت: ۹ درصد کل خانوارهای ایران «تکنفره» هستند و میتوان گفت طی سالهای اخیر تعداد خانوارهای تکنفره به دلیل افزایش مهاجرت، افزایش طلاق و گرایش جوانان به تجرد زیستی بیشتر شده است. شهلا کاظمیپور در گفتوگو با ایسنا به مناسبت «روز جهانی خانواده» به ارائه آماری درباره تعداد خانوارها و خانوادههای ایرانی پرداخت و اظهار کرد: جمعیت ایران در حال حاضر بیش از ۸۵ میلیون نفر است و نزدیک به ۲۷ میلیون خانوار در ایران وجود دارد. وی تصریح کرد: از میان این ۲۷ میلیون خانوار، حدود ۱۰ الی ۱۲ درصد «خانوار» و باقی «خانواده» هستند، یعنی از این ۲۷ میلیون، ۳ میلیون خانوار و ۲۴ میلیون خانوادهاند. به گفته این جمعیتشناس، تعداد خانوارهای ایرانی میتواند از یک نفره تا در نهایت ۵ و ۶ نفره باشد و در حال حاضر تعداد خانوارهای ۷ و ۸ نفره بسیار کم است.
کاظمیپور با بیان اینکه بعد خانوار در ایران بسیار کم شده و حداکثر خانوارها ۴ نفره هستند، افزود: ۸۵ درصد خانوارهای ایرانی کمتر از ۴ نفر و ۱۵ درصد بالای ۴ نفر و نیز اغلب ۵ و ۶ نفره هستند و خانوار ۷ و ۸ نفره بسیار کم است. وی درباره تعداد خانوارهای ۲ نفره نیز گفت: در حال حاضر تعداد خانوارهای ۲ نفره حدود ۱۵ درصد یعنی 4.5 میلیون است. به طور کلی به دلیل افزایش جمعیت از طریق ازدواج، مهاجرت، طلاق یا جدا شدن جوانان به هر دلیلی از خانواده و تشکیل زندگی جداگانه، تعداد خانوارها بیشتر شده است.
***
تسهیلات فرزندآوری برای زوجهای دانشجو
با امضای تفاهمنامه همکاری بین بنیاد ١۵خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، فرآیند ارائه تسهیلات فرزندآوری به زوجهای دانشگاهی آغاز شد. عارف نوروزی، سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این مراسم اظهار داشت: از یک سال پیش و بعد از پیوستن مجموعه بنیاد ۱۵ خرداد به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، مأموریت پیگیری و پرداختن به موضوعات اجتماعی مهمی مانند فرزندآوری و جوانی جمعیت، درمان ناباروری و مسائل خانواده را به این بنیاد واگذار کردیم و به صورت جدی از روشهای مختلف برای این هدف برنامهریزی کردیم. وی با اشاره به موج جدید فعالیتهای این بنیاد و ارائه خدمات به زوجهای دانشگاهی گفت: براساس تفاهمنامهای که امروز با نهاد رهبری در دانشگاهها امضا شد، به دانشجویان دارای فرزند با اولویت ۲ فرزند و بیشتر خدمات و تسهیلات متنوعی از قبیل یک میلیون تومان کارت هدیه به مادر، ٢ میلیون تومان افتتاح حساب سرمایهگذاری بلندمدت و ١۵ میلیون تومان وام قرضالحسنه خرید کالا اختصاص داده میشود. حجتالاسلام مصطفی رستمی نیز در این مراسم اظهار کرد: متاسفانه توجه به حفظ جمعیت جوان کشور و فرزندآوری و تحدید نسل جزو موضوعاتی است که در دورههای قبل با غفلت همراه بود و به حاشیههای نامناسب گرفتار شد اما در سالهای اخیر و با تأکید چندین باره رهبر معظم انقلاب، حرکتهایی در این زمینه آغاز شده که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام مانند سایر موارد به عنوان دستگاه پیشرو در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
ارسال به دوستان
8 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
نگرانی از سویههای جدید و عادیانگاری مردم
تعداد مرگهای ناشی از کرونا برای دومین روز متوالی روی عدد 8 ثابت ماند اما دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا اعلام کرده است عادیانگاری کرونا در ایران و نیز شیوع سویههای جدید در برخی کشورها نگرانکننده است.
به گزارش «وطنامروز»، آمار مرگومیر، ابتلا و بستریهای روزانه بیماران کرونایی با گذشت بیش از ۲ سال به شرایط مناسبتری رسیده است اما از آنجا که میانگین رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی کاهش یافته و به حدود 48 درصد رسیده است، نگرانیهایی را در میان کارشناسان و مدیران نظام سلامت ایجاد کرده است.
بنا به اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به 26 اردیبهشتماه ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۸۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۶۵ نفر از آنها بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۴۳۴ نفر رسید. همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 8 بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری هم در کشور به ۱۴۱ هزار و ۲۳۲ نفر برسد. البته خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۲۲ هزار و ۹۱۱ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۵۱ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۴۴۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز و نارنجی کرونا نیست اما 259 شهرستان در وضعیت زرد و 189 شهرستان در وضعیت آبی این بیماری قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است: تاکنون ۶۴ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۷۳۶ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۵۰۸ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۲۱۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۴۶۰ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز اخیر، ۴۰ هزار و ۳۵۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه سویههای جدید این بیماری در برخی کشورها نگرانکننده است، گفت: مردم دچار عادیانگاری شدهاند و با این تصور که آمار کرونا کاهش یافته و به پایان کرونا رسیدهایم، در اماکن عمومی، فضاهای سربسته، وسایل نقلیه عمومی، همایشها، کنسرتها و خیابانها، ماسکهای خود را برداشتهاند. با جدیت تاکید میکنم شیوع کرونا تمام نشده و شیوهنامههای بهداشتی باید همچنان رعایت شود.
دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه برگزاری جلسه کمیته علمی کشوری «کووید-۱۹» اظهار کرد: در این جلسه بحث استفاده از آنتیبیوتیکها در دوره «کووید-۱۹» مطرح شد که یکی از اساتید نتایج مطالعات خود در این زمینه را توضیح داد. بر اساس این مطالعه، مشخص شد در ۱۰ بیمارستان دانشگاهی و ۴۳ هزار بیماری که در این ۱۰ بیمارستان بستری شدند، ۱۰۰ درصد بیماران حداقل یک آنتیبیوتیک و ۵۰ درصد آنها حداقل ۳ آنتیبیوتیک برای مقابله با کرونا مصرف کردند که این میزان، بیرویه محسوب میشود. بیشترین آنتیبیوتیک مصرف شده در بخشهای عادی، آزیترومایسین و بیشترین آنتیبیوتیک مصرف شده در بخشهای ویژه، مروپنم بوده است. هزینهای هم که در این مدت برای استفاده از آنتیبیوتیکهای بیرویه صرف شده، چیزی حدود 2.2 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: در این مطالعه همچنین مشخص شد در بیمارستانهایی که مصرف آنتیبیوتیک بیشتر بوده، میزان مرگومیر بالاتری نیز در بین بیماران کرونایی گزارش شده است که عوامل مختلفی از جمله عوارض آنتیبیوتیکها و تداخلات دارویی در این زمینه دخیل است. بنابراین لازم است آگاهی پزشکان در این زمینه افزایش یابد، زیرا استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها نمیتواند میزان مرگومیر ناشی از کرونا را کاهش دهد و شاید به دلیل عوارض و تداخلات دارویی اثرات عکس نیز بگذارد. از سوی دیگر بار زیادی بر اقتصاد کشور تحمیل میکند. بنابراین لازم است از مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها در درمان بیماران مبتلا به کرونا جلوگیری شود.
وی درباره استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی بیان کرد: با توجه به اینکه گزارشهایی از بعضی کشورهای آفریقایی و آمریکا درباره بروز سویههای جدید کرونا در این کشورها و همچنین بروز دوباره سویههای ترکیبی دلتا و اُمیکرون در برخی کشورهای خاورمیانه وجود دارد، نگرانیهایی مبنی بر اینکه ممکن است در آینده دوباره با موجهایی از ویروس کرونا مواجه باشیم، ایجاد شده است. بنابراین توصیه کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا همچنان بر این است که پروتکلها و شیوهنامههای بهداشتی حتما رعایت شود، بویژه توسط گروههای پرخطر.
* پرخطرها دوز چهارم را تزریق کنند
جماعتی ادامه داد: توصیه دیگر ما این است که گروههای پرخطر مانند سالمندان، افراد یا بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند یا داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند، لازم است دوز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند. کودکان ۵ تا ۱۱ ساله هم که انجام واکسیناسیون کرونا برایشان به تصویب رسیده، حتما واکسیناسیون را انجام دهند. وی در ادامه با بیان اینکه پاندمی کرونا در دنیا و ایران به پایان خود نرسیده است و ما وارد مرحله اندمیک نشدهایم، گفت: در حال حاضر مشاهده میکنیم مردم دچار عادیانگاری شدهاند و با این تصور که آمار کرونا کاهش یافته و به پایان کرونا رسیدهایم، در اماکن عمومی، فضاهای سربسته، وسایل نقلیه عمومی، همایشها، کنسرتها و خیابانها ماسکهای خود را برداشتهاند. با جدیت تاکید میکنم شیوهنامههای بهداشتی همچنان باید رعایت شود و به هیچ عنوان تصور نشود کرونا پایان یافته است.
ارسال به دوستان
بارش باران تا پایان هفته در اغلب استانها ادامه دارد
هشدار ورود گرد و غبار به کشور
تا پایان هفته جاری هوای اغلب استانهای کشور بارانی همراه با وزش باد و گردوغبار خواهد بود به طوری که سازمان هواشناسی با صدور ۲ هشدار نارنجی و زرد، از وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک و فعالیت سامانه بارشی در شمال کشور خبر داده است. بنا بر این گزارش، سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی از وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک با مخاطرهای نظیر افزایش شاخص آلودگی هوا خبر داد. مطابق گزارشهای ارسالی از شهرستانها، دیروز استانهای خوزستان، کرمانشاه، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، همدان و تهران با پدید گردوغبار مواجه بودند و امروز نیز استانهای کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی فارس با این پدیده درگیر خواهند شد. اثر این مخاطره افزایش شاخص آلودگی و کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی، شکستن درختان فرسوده، آسیب به سازههای موقت و اختلال در تردد است. بر اساس توصیه هواشناسی، اجتناب از قرار گرفتن در فضای باز بویژه برای افراد آسیبپذیر، استحکام سازههای موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و... و عدم پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره لازم است در دستور کار قرار گیرد. این وضعیت جوی میتواند سبب افزایش احتمال اختلال در تردد، کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید، احتمال آسیب به صنایع حساس به گردوخاک، احتمال آسیب به سازههای موقت، احتمال شکستن درختان فرسوده و سقوط اشیا از ارتفاعات شود. توصیه سازمان هواشناسی در این شرایط احتیاط در تردد برونشهری بویژه در جادههای کویری، استحکام سازههای موقت، عدم تردد و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و عدم سمپاشی باغات و مزارع است. سازمان هواشناسی در ادامه از فعالیت سامانه بارشی که از روز گذشته وارد نوار شمالی کشور شده تا جمعه (۳۰ اردیبهشتماه)، با مخاطراتی مانند بارش باران، گاهی رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و احتمال ریزش تگرگ در مناطق مستعد خبر داد. منطقه اثر این سامانه امروز استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی، چهارشنبه استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و شمال خراسان رضوی، پنجشنبه شمال آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و جمعه شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و گلستان خواهد بود. در این شرایط جوی احتمال برخورد صاعقه و ریزش تگرگ، احتمال آبگرفتگی معابر، کاهش دید، احتمال آسیب به سازههای موقت، احتمال شکستن درختان فرسوده و احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات وجود دارد. توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در توقف و تردد از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، احتیاط در چرای دام و عدم سمپاشی در مزارع است. ارسال به دوستان
اخبار
آغاز طرح ملی «سردار سلیمانی» در مدارس
وزیر آموزشوپرورش گفت: اجرای طرح «شهید سردار سلیمانی» در راستای تحقق اهداف زیستی و بدنی سند تحول بنیادین است. یوسف نوری در آیین کلنگزنی و آغاز طرح ملی «شهید سردار سلیمانی» با تقدیر از تلاشهای آموزشوپرورش شهرستانهای استان تهران در راستای آمادهسازی و میزبانی طرح ملی «شهید سردار سلیمانی» گفت: مدتی بود پروژههای ساختوساز آموزشوپرورش متوقف شده بود اما اکنون با توجه ویژه مسؤولان و مشارکت بخش خیرین این طرحها به صورت جهادی و با سرعت در حال تکمیل است. وزیر آموزشوپرورش با اشاره به آمار رشد جمعیت تصریح کرد: ضروری است زمینه را برای حضور و مشارکت موثر خیرین نیکاندیش و اقشار مختلف فراهم کنیم. وی ادامه داد: با اجرای طرح ملی «شهید سردار سلیمانی» که در راستای برنامههای سند تحول بنیادین انجام میشود، تلاش میکنیم تا ساحت زیستی و بدنی را که از ساحتهای ششگانه سند تحول است، محقق کنیم. بنا به این گزارش، در راستای تحقق اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، آیین کلنگزنی و آغاز طرح ملی طراحی و ایجاد ۲۱۰۰ فضای ورزشی درونمدرسهای به نام «طرح شهید سردار سلیمانی» با حضور یوسف نوری در مدرسه امام رضا(ع) و مدرسه فردوسی شهرستان بهارستان از شهرستانهای استان تهران برگزار شد. شایان ذکر است، بهینهسازی، متناسبسازی و تبدیل به احسن کردن فضاهای ورزشی درونمدرسهای با هدف افزایش میزان تحرک بدنی دانشآموزان، اصلاح ساختار قامتی، افزایش شادی و نشاط و تربیت و تحویل نسلی سالم و بانشاط به جامعه از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
***
تحویل 209 چرخ واگن متروی پایتخت
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: بهرغم تحریمهای ظالمانه علیه کشور، بهتازگی ۲۰۰۰ چرخ واگن مترو به همت شرکت سرمایهگذاری شهر از طریق مناقصه عمومی ثبت سفارش و در مرحله نخست ۹۰۰ چرخ در ۳ مرحله وارد کشور شده که ۲۰۹ عدد تحویل شده و مابقی در مرحله نهایی ترخیص از گمرک است. ابوالفضل فلاح افزود: با پیگیریها، تامین بهموقع نقدینگی و کنترل روندهای اجرایی توسط این معاونت، ۲۰۹ عدد چرخ واگن حدود 100 روز زودتر از کل زمان پیشبینی شده در قراردادها، تحویل انبار شرکت بهرهبرداری مترو شده است. وی افزود: طی هفتههای آینده، مابقی چرخها به صورت مرحلهای به انبار شرکت بهرهبرداری مترو منتقل خواهد شد تا در بخش تعمیرات و نگهداری ناوگان استفاده شود. فلاح با بیان اینکه در سالهای گذشته به دلایل نامعلوم، اقدامی برای تأمین قطعات یدکی بویژه چرخ که از مهمترین قطعات مورد نیاز برای نگهداری واگنهاست، نشده بود، گفت: با ورود این تعداد چرخ مترو، بخش قابل توجهی از مشکلات حل خواهد شد. معاون شهردار تهران افزود: همچنین توانستیم با همکاری شرکت سرمایهگذاری شهر، این چرخها را ۵۰ درصد ارزانتر تهیه کنیم به طوری که ۲۷ میلیارد تومان به طور مستقیم صرفهجویی شده است.
***
تسلیت سخنگوی آموزشوپرورش برای درگذشت معلم فداکار
سخنگوی آموزشوپرورش درگذشت یاسمین حوت، معلم فداکار سیستان و بلوچستانی را تسلیت گفت. صادق ستاریفرد با انتشار پیامی نوشت: «یاسمین حوت، معلم فداکار سیستان و بلوچستانی با شنیدن صدای کودکان خود را به هوتک (گودال آب) میرساند تا مادر و یکی از فرزندان وی را نجات دهد». «برای نجات ۲ کودک دیگر به هوتک بازمیگردد اما متاسفانه این معلم دلسوز و 2 کودک دیگر غرق میشوند».
***
سرانه مصرف «شیر» دانشآموزان هر ۳ روز یک لیوان
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه پس از سالها وقفه، طرح تغذیه رایگان دانشآموزی را آغاز کردیم، گفت: میانگین سرانه مصرف شیر در دانشآموزان هر 3 روز یک لیوان است اما در دنیا هر روز یک لیوان است. صادق ستاریفرد با بیان اینکه پس از سالها وقفه، طرح تغذیه رایگان دانشآموزی را آغاز کردیم، افزود: در حال حاضر میانگین سرانه مصرف شیر در دانشآموزان هر ۳ روز یک لیوان است اما در دنیا هر روز یک لیوان است. طرح تغذیه رایگان از البزر و سیستانوبلوچستان شروع شده و ۷۵ هزار دانشآموز تاکنون تحت پوشش پایلوت طرح تغذیه رایگان در مناطق محروم قرار گرفتهاند و در این مسیر دست یاری به سوی دیگر دستگاهها بلند میکنیم. معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش افزود: برای تحرک، نشاط و شادابی در مدرسه برنامههای جدی داریم. ناهنجاری قامتی از چالشهای جدی ما است که بهبود آن را در قالب برنامه مشترکی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام دنبال میکنیم. مکمل یاری آهن، ویتامین دی و بهداشت دندان را در دستور کار داریم و امید است بتوانیم آن را بسط دهیم.
***
آزادسازی ۲۹ هزار هکتار از اراضی ملی در سطح کشور
رئیس پلیس پیشگیری فراجا با بیان اینکه جلوگیری از تصرف اراضی متعلق به مردم، خط قرمز پلیس پیشگیری است، گفت: با تلاش همکارانم ۴۳ هزار و ۶۰۱ فقره اراضی ملی در مساحت نزدیک به ۲۹ هزار هکتار در سال ۱۴۰۰ خلع ید شد. سردار مهدی معصومبیگی با بیان اینکه جلوگیری از تغییرکاربری اراضی کشاورزی و حراست از مراتع، منابع طبیعی و اراضی متعلق به عموم مردم از اهمیت بسیار بالایی در مقابله با سودجویان و حفظ سرمایههای ملی برخوردار است، اظهار کرد: این سرمایهها حق نسل آینده برای ادامه حیات و زندگی است و تخریب و تصرف آن برای منافع شخصی میتواند منجر به بروز شرایط دشوار زیست محیطی برای همه شهروندان شود. وی افزود: با تلاش و مجاهدت همکارانم در سال گذشته از ۴۳ هزار و ۶۰۱ فقره تعرض و تصرف غیرقانونی به اراضی ملی خلع ید شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|