|
بازگشت شاخص بورس به مدار صعود
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۲ هزار و ۴۵۶ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۵۸۲ هزار واحدی قرار گرفت. معاملهگران در ۲ بازار بورس و فرابورس بیش از ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار را به ارزش ۷۰ هزار و ۹۸۶ میلیارد ریال معامله کردند.
ارسال به دوستان
ممنوعیت ثبت سفارش تلفنهای همراه کمپانی آمریکایی اپل در ایران با قرار گرفتن در گروه کالاهای لوکس و غیرضروری
آیفون بیآیفون !
همزمان با ممنوعیت واردات، رجیستر آیفونهای همراه مسافر (واردات مسافری) نیز باید متوقف شود
ارزسوزی 1.3 میلیارد دلاری آیفون در سال 1400
گروه اقتصادی: ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون که چند وقت است زمزمههایش از سوی دستگاههای مختلف شنیده میشد کلید خورد و از روز گذشته امکان ثبت سفارش گوشیهای آیفون در سامانه جامع تجارت وجود ندارد.
به گزارش «وطنامروز»، به دلیل محدودیتهای ارزی، مساله ممنوعیت واردات گوشیهای ردهبالای آیفون یا به عبارتی بالای 600 یورو موضوع خیلی جدیدی نیست و این موضوع که واردات گوشیهای گرانقیمت باعث خروج ارز از کشور میشود موجب شده که لزوم اتخاذ سیاست تجاری مناسب جهت تخصیص بهینه منابع ارزی کشور احساس شود. البته بیان این نکته ضروری است که برای اعمال محدودیتها و آزادسازیهای تجاری اعم از تلفن همراه و خودرو، باید نگاه جامعی در سیاستگذاری تجاری وجود داشته باشد.
* ارزسوزی با آیفون
طبق آمارهای منتشرشده، واردات گوشیهای آیفون در سال 1400، یک میلیارد و 353 میلیون دلار بوده که تنها 6 درصد سهم بازار کشور را تامین کرده است و بر اساس آمارهای منابع آگاه در سال جاری بالغ بر 2.5 میلیارد دلار برای واردات آیفون در سامانه ثبت سفارش شده است.
از طرف دیگر طبق گزارشهای گمرک، سال گذشته در مجموع 4.2 میلیارد دلار گوشی از مبادی رسمی وارد ایران شده است که بیش از 1.3 میلیارد دلار به گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار اختصاص دارد که 32.2 درصد ارزش کل واردات گوشی را در بر میگیرد. این در حالی است که از نظر تعداد، گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار فقط 6.2 درصد از کل سهم بازار را داشته است به طوری که سال گذشته از مجموع 17.7 میلیون دستگاه وارد شده 1.1 میلیون دستگاه بالای ۶۰۰ دلار بوده است.
البته موضوع ممنوعیت واردات گوشیهای بالاتر از ۳۰۰ یورو از تابستان سال ۱۳۹۹ بهعنوان راهحلی برای مشکل واردات و کمبود گوشی مطرح شد اما این خبر با جنجالهایی همراه بود و حتی با گران شدن گوشیهای پرچمدار هم گره خورد. هرچند همان زمان هم در مقطعی واردکنندگان مدعی بودند گوشی ۳۰۰ یورویی تخصیص ارز نمیگیرد و واردکننده رسمی نمیتواند این گوشیها را وارد کند، تا اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ حقوق ورودی واردات گوشیهای موبایل ساختهشده خارجی بالای ۶۰۰ دلار را ۱۲ درصد تعیین کردند.
اکنون اما به نظر میرسد تصمیمات جدیدی برای ممنوعیت واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار و در صدر آنها برند اپل گرفته شده است.
پیشتر مقام معظم رهبری از واردات گوشی آمریکایی آیفون به کشور و خرید ملک در خارج از ایران انتقاد و فرموده بودند: «واردات بیرویه چیز خطرناک و مهمی است. گاهی این واردات، واردات لوکس است یعنی هیچ نیاز به آن نیست. شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد دلار مصرف شده است. البته بخش خصوصی این کار را میکند، منتها دولت باید جلوی آن را بگیرد».
* آزادسازی یک میلیارد دلار منابع ارزی کشور با ممنوعیت واردات آیفون
تلفن همراه آیفون در گروه کالایی ۲۷ قرار گرفته است و امکان ثبت سفارش آن وجود ندارد، با توجه به ارزبری یک میلیارد و 353 میلیون دلاری واردات این برند موبایل بهنظر میرسد با اعمال این ممنوعیت و تخصیص منابع مذکور به کالاهای مصرفی ضروری، شاهد تعادل در سایر بازارها باشیم. البته اینطور که پیداست واردات به صورت همراه مسافر آیفون هنوز مقدور است. پیشبینی میشود در صورتی که واردات رسمی آیفون ممنوع شود واردات مسافری افزایش قابل توجهی پیدا کرده و عملا این ممنوعیت بیمعنا میشود. در حال حاضر بررسیها حاکی از آن است که 30درصد واردات موبایل آیفون مسافری است.
* حراست از منابع ارزی کشور، با وضع محدودیت در واردات کالاهای غیرضرور
در حال حاضر با استناد به نخستین آمارهای منتشر شده شاهد رشد شدید ثبت سفارش واردات و تخصیص ارز برای واردات انواع کالاها بویژه اقلام غیراساسی هستیم. به گفته مصطفی قمریوفا، مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی، در فروردینماه 7 میلیارد دلار برای واردات کالاهای غیراساسی ارز تخصیص داده شده است. این در حالی است که به طور حتم تا پایان فصل بهار باید شاهد افزایش قابل توجه واردات از گمرکات کشور باشیم؛ به اعتقاد کارشناسان این موضوع خطری جدی برای منابع ارزی کشور است.
دلایل موافقان محدودسازی واردات گوشیهای گرانقیمت بر خلاف آنچه منتقدان تصور میکنند، عمدتاً ریشه اقتصادی داشته و بر پایه تخصیص بهینه منابع ارزی استوار است. از نظر کارشناسان اقتصادی، بویژه در شرایط تحریمی که منابع ارزی در دسترس به طرز قابل توجهی کاهش مییابد، به منظور حراست از ذخایر ارزی کشور، باید «اولویتبندی اقلام مورد نیاز» و «ایجاد محدودیت برای ورود کالاهای غیرضروری» در دستور کار قرار گیرد، به همین منظور از سال 1397 واردات خودرو، پوشاک، لوازم خانگی و سایر کالاهای مصرفی به کشور ممنوع شد.
مساله کنترل تجارت خارجی و نحوه هزینهکرد منابع ارزی کشور باید مورد توجه نهادهای دولتی از جمله بانک مرکزی و وزارت صمت قرار گیرد، در غیر این صورت با ادامه یافتن واردات بیرویه، تقاضا برای ارز بشدت افزایش خواهد یافت و در صورت ناترازی ارزی در کشور، مشکلات تورمی جدیدی برای دولت سیزدهم که به دنبال کنترل افزایش سطح عمومی قیمتهاست، ایجاد خواهد شد.
* آیفون چقدر از نیاز بازار را تأمین میکند؟
یکی از نکاتی که در رابطه با واردات یک محصول مورد بررسی قرار میگیرد، میزان سهم آن کالا در بازار مصرف و رابطه آن با میزان هزینه صرف شده است. در واقع باید بررسی کنیم آیا این میزان ارزی که صرف واردات تلفن همراه آیفون میشود، چقدر از نیاز داخل را تامین میکند.
بر اساس آمارهای انجمن واردکنندگان موبایل، از برند اپل در سال 1400 یک میلیون و 30 هزار عدد گوشی به ارزش یک میلیارد و 353 میلیارد دلار فروخته شده که تنها 6 درصد سهم بازار را شامل میشود، در حالی که بیش از 36 درصد ارز حاصل از واردات موبایل را به خود اختصاص داده است.
* سهم برندهای بزرگ در بازار موبایل ایران
سامسونگ تقریبا نیمی از سهم بازار موبایل ایران را به خود اختصاص داده است. از اسفند ۹۹ تا اسفند پارسال، 8 میلیون و ۷۱۰ هزار گوشی سامسونگ در کشورمان فروخته شده و این تعداد موبایل با احتساب ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه مصرف شده، معادل ۴۸ درصد است. ارزش دلاری 8 میلیون و ۷۱۰ هزار گوشی فروخته شده سامسونگ در کشورمان معادل یک میلیارد و ۷۸۷ میلیون دلار برآورد میشود. رتبه دوم پرفروشترین برند موبایل در ایران به شیائومی تعلق دارد؛ برندی چینی که موفق شد با فروش 5 میلیون و ۲۱۰ هزار دستگاه موبایل در ایران، ۲۸ درصد از سهم بازار کشورمان را به خود اختصاص دهد. ایرانیها یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون دلار برای خرید گوشیهای شیائومی خرج کردند. رده سوم این فهرست به برند نوکیا اختصاص پیدا میکند. از این برند 2 میلیون و ۲۵۰ هزار موبایل (۱۲ درصد) به فروش رسیده است. آیفون و هوآوی هم به ترتیب 6 و یک درصد از سهم بازار موبایل ایران را به خود اختصاص دادهاند.
ارسال به دوستان
محدودیتهای اپل، بلای جان کاربران ایرانی!
یکی از اصلیترین مشکلات گوشیهای آیفون برای کاربران ایرانی، محدود بودن برخی امکانات و قابلیتهای این گوشی موبایل برای ایرانیهاست؛ در واقع شرکت اپل با تبعیت از تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا، استفاده از محصولاتش را برای ایرانیان بشدت دشوار کرده است. امروز قطعا هر کدام از کاربران ios (سیستم عامل گوشیهای آیفون) در ایران با محدودیتهایی روبهرو هستند که اختلالهای دانلود یا محدودیت دانلود برای ایرانیها جزو متداولترین این مشکلات است. جالب آنکه با وجود برخی محدودیتهای آزاردهنده، همچنان برخی هموطنانمان مشتری دوآتشه این نوع گوشیها هستند. محدودیتهایی از جمله حذف اپلیکیشنهای ایرانی از «اپ استور» توسط اپل، پیچیدگیهای ساخت «اپل آیدی»، هزینههای گزاف خرید «گیفت کارت» یا به طور کلی نداشتن امکان دانلود رایگان برنامههای پولی اپ استور، موانع سخت مربوط به نقل و انتقالات ارزی، تحریمهای موجود و صدها مشکلات ریز و درشت دیگر از این جمله است.
یکی دیگر از مشکلات آیفون در ایران، خرید نرمافزار است. برای اینکه بتوانید نرمافزاری را بخرید و آن را روی گوشی خود نصب کنید، باید حساب کاربری شما با آدرسی جز ایران ثبت شده باشد. همچنین برای خرید نرمافزار، اپل پول ایران را هم از شما قبول نمیکند و بتازگی اپل برای آپدیت کردن برنامههای رایگان هم مشکلاتی را برای کاربران ایرانی به وجود آورده است. بنابراین شما برای استفاده از نرمافزارهای اپ استور در حالت عادی هیچ راهی نخواهید داشت و باید حتما از روشها و ترفندهایی برای دور زدن اپل استفاده کنید تا متوجه نشود شما یک ایرانی هستید. از طرفی به دلیل وجود تحریم ایرانیان، برای دانلود کردن برخی برنامهها و اپلیکیشنها با مشکلاتی مواجه خواهید شد، بنابراین برای اینکه بتوانید برخی مشکلات را دور بزنید حتما باید از فیلترشکن یا نرمافزارهای تغییردهنده آیپی استفاده کنید.
از مشکلات جدید آیفون در ایران که به دلیل تحریمها ایجاد شده است، پاک کردن برخی اپلیکیشنهای ایرانی از اپ استور است. بنابراین شما بسیاری از برنامههای ایرانی نظیر اسنپ، موبایل بانکها و... را نمیتوانید استفاده کنید و برای استفاده از این برنامهها باید سراغ برنامههای جایگزین اپ استور مانند سیب اپ بروید که ایرانی است و برنامههای ایرانی را ساپورت میکند. البته مشخص نیست تا چه زمانی این برنامههای جایگزین به شما کمک کند و ممکن است هر لحظه اپل برنامههای جایگزین ایرانی را هم تحریم کند.
این در حالی است که گوشیهای اپل به صورت معمول، از گرانقیمتترین گوشیهای بازار به حساب آمده و زمانی که شما نتوانید از امکانات این آیفون استفاده کنید، این موضوع برای شما آزاردهنده خواهد بود. یکی دیگر از محدودیتهای گوشیهای آیفون در ایران مربوط به خدمات پس از فروش و گارانتی است. در ایران، اپل هیچ نمایندگی رسمی ندارد و در صورت بروز مشکل برای گوشی، باید آن را به خارج از کشور بفرستید تا بتوانید از گارانتی و خدمات پس از فروش آن استفاده کنید. در بسیاری از مواقع شرکت اپل در صورت بروز مشکل همگانی، گوشیهای خود را به صورت رایگان تعمیر میکند اما ایران که فاقد نمایندگی است، از این امکانات محروم است. در خاورمیانه نیز فقط کشور امارات است که دارای نمایندگی رسمی خدمات و گارانتی اپل است.
ارسال به دوستان
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در گفتوگو با «وطنامروز» مطرح کرد
احتمال افزایش قاچاق مسافری پس از ممنوعیت واردات
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در گفتوگو با «وطنامروز» درباره ممنوعیت اخیر واردات گوشیهای آیفون گفت: پیش از این قرار شده بود جهت مدیریت بازار موبایل و ارز مصرفی آنها، تعرفه کالاهای بالای 600 دلار از 5 به 12 درصد تغییر کند که این کار انجام شده بود. از طرف دیگر ارز نیمایی برای واردات موبایل حذف شده بود و ارز حاصل از صادرات خشکبار جایگزین آن شده بود. همچنین قرار بود درآمدهای حاصل از واردات این نوع کالاها، به صندوق حمایت از تولید موبایل و چیپست واریز شود اما با اعمال ممنوعیت اخیر، عملا همه این درآمدها از بین میرود. همچنین در زمینه خدمات پس از فروش، عملا 18 ماه تعهد گارانتیای که شرکتها ارائه میکردند، دیگر قابل ادامه یافتن نیست، چرا که برای ادامه تعهد گارانتی شرکتها نیازمند واردات گوشی موبایل هستند و بویژه درباره گوشی آیفون وارد کردن قطعات امکانپذیر نیست.
امیر اسحاقی درباره این تصمیم افزود: در حال حاضر چیزی در حدود 200 شرکت منحصرا در زمینه برند اپل فعالیت دارند و همچنین 5 هزار واحد صنفی وجود دارد که در حیطه آیفون و محصولات شرکت اپل فعالیت دارند؛ اعمال چنین محدودیتها و ممنوعیتهایی موجی از نارضایتیها و بیکاری را به همراه خواهد داشت. اگر هدف مدیریت ارزی است، مطمئن باشید که با این روش، مدیریتی رخ نمیدهد، چرا که اولا قاچاق مسافری در یکی، دو ماه اخیر بیداد کرده و بشدت افزایش یافته است. با این وضع موبایل قاچاق وارد کشور میشود و ارز آن هم به صورت قاچاق خارج میشود. پس با این وضع صرفهجویی ارزی رخ نمیدهد و گوشی همچنان به صورت مسافری وارد کشور خواهد شد. حتی اگر رجیستری این گوشی موبایل نیز ممنوع شود، باز هم تا حدی قاچاق این کالا به شکل فیزیکی اتفاق میافتد و به روشهای مختلف این نوع گوشی موبایل مصرف میشود. نکته مهم دیگر این است که با اعمال این محدودیت، بازار موبایل دودستی تقدیم برندهای کرهای میشود و در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی درباره افزایش آمار واردات موبایل مسافری گفت: تنها در فروردین امسال واردات گوشی مسافری 15 درصد افزایش یافته و حدود 24 هزار عدد آیفون مسافری وارد کشور شده است. وی درباره اخباری درباره ثبت سفارش 2.4 میلیارد دلار آیفون تنها در ماه اخیر گفت: ثبت سفارش کالا به تنهایی اهمیت ندارد؛ میزان ثبت سفارش، نشاندهنده بیاعتمادی بخش خصوصی به متغیر بودن سیاستهای اقتصادی دولت است، وقتی در یک ماه 2 بخشنامه متضاد هم صادر میشود، بخش خصوصی را به آینده نامطمئن میکند و باعث میشود تا حدی که بتواند اقدام به ثبت سفارش کند.
اسحاقی درباره چرایی مخالفتها با واردات آیفون گفت: به نظر میرسد یکی از عوامل مربوط به فشارهای مجلس باشد؛ فشارهایی که شاید بیشتر جنبه سیاسی داشته باشند. یکی دیگر از عوامل بحث واردات خودرو است، چراکه گمان میکنند با این کار صرفهجویی ارزی رخ میدهد و واردات خودرو تسهیل میشود. میگویند هدف این است که یک میلیارد دلار واردات گوشی موبایل کاهش یاید تا به همان میزان خودرو وارد کشور شود. اگرچه به نظر من با اعمال این ممنوعیتها همه این یک میلیارد دلار صرفهجویی نمیشود، چرا که بخشی از این میزان صرف قاچاق و... میشود. بهتر بود ضربه به خدمات پس از فروش وارد نمیشد و مثلا برنامهریزی میشد ورود مدلهای جدید آیفون (مانند آیفون 14) از این به بعد به کشور ممنوع شود. در این صورت شرکتها میتوانستند برنامهریزی کنند و خود را با شرایط وفق دهند. بهرغم اینکه آقای رئیسی هم همواره گفتهاند که ما در تلاشیم از تصمیمات خلقالساعه جلوگیری کنیم اما همکاران ایشان با این رویه همراهی نمیکنند و یکشبه چنین تصمیماتی را اتخاذ میکنند.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به شرایط کنونی واردات با ارز حاصل از صادرات خشکبار گفت: پیش از این 200 تا 300 میلیون درهم با قیمت ارز آزاد تامین شده بود و برای واردات موبایل تخصیص داده میشد، به جز خشکبار، صادرکنندگان قیر، فولاد و... آمادگی تخصیص ارز مورد نیاز ما را داشتند اما با اقدام اخیر، همه این تلاشها و ابتکارات بیثمر ماند.
ارسال به دوستان
اخبار
ثبتنام 4.5 میلیون نفر برای برقراری مجدد یارانه
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر درخواست بازنگری اطلاعات برای برقراری مجدد یارانه را دادهاند، درباره یارانه نان گفت: بر اساس تصمیم دولت یارانه نان هیچ شخصی حتی اتباع خارجی قطع نخواهد شد. حجتالله عبدالملکی صبح دیروز در نشست هماندیشی نمایندگان برای اجرای سیاستهای کلی نظام درباره آخرین وضعیت تخصیص یارانهها گفت: رئیسجمهور در همه جلسات دولت با وزرا بر رفع مشکلات و تأمین معیشت مردم تأکید و اعلام کردهاند که در این راه آبروی خود را برای مردم میگذارند. وی ادامه داد: پیش از این 500 هزار میلیارد تومان بهعنوان یارانه به جیب قاچاقچیها، خارجیها و تولیدکنندگان خارج از کشور میرفت و تنها مقدار بسیار کمی از این یارانه به جیب مردم ایران میرفت، بر این اساس تصمیم گرفته شد با مدیریت ارز ترجیحی و ساماندهی یارانهها این منابع را بر سر سفره مردم ببریم و این موضوع موجب افزایش رفاه عمومی، ایجاد اشتغال، اصلاح ضریب جینی، جلوگیری از قاچاق و... خواهد شد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به حذف دهکهای پردرآمد بر اساس قانون، گفت: طبق قانون بویژه قانون جوانی جمعیت باید دهکهای پردرآمد حذف میشدند، بر این اساس دولت تصمیم گرفت در مدیریت جدید ارز 4200 تومانی، یارانه به دهک دهم پرداخت نشود.
***
معاون وزیر صمت خبر داد
عرضه بیش از ۲ هزار قلم کالای لوازمخانگی به بازار بدون افزایش قیمت
معاون وزیر صمت از آغاز طرح مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی حوزه لوازم خانگی خبر داد و گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ قلم کالا به بازار ارائه شده که بیشتر آنها بیش از یک سال است با همراهی تولیدکنندگان و تشکلها افزایش قیمت نداشتهاند. محمدمهدی برادران در هشتمین نشست ستاد «مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی» که به ریاست وزیر صمت برگزار شد با اشاره به پیشرفت ۶۱ درصدی پروژه مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی لوازمیدکی و قطعات خودرو، افزود: استانهای تهران، همدان، هرمزگان و مرکزی بیشترین همکاری را با این طرح داشتند. وی ادامه داد: مرحله دوم طرح مبارزه با قاچاق کالا از این هفته اجرایی شده است و در این مرحله وارد حوزه لوازمخانگی شدهایم، سطح اول مبارزه با قاچاق کالا در حوزه قطعات یدکی خودرو بود که پیشرفت خوبی در حدود ۶۱ درصد داشته است و تداوم دارد. معاون صنایع عمومی وزارت صمت با یادآوری اینکه با همراهی انجمن تخصصی لوازمخانگی زیرساختهایی از پیش برای این موضوع فراهم شده بود، تأکید کرد: بیشتر محصولات دارای کد شناسه و کد رهگیری هستند و تولیدات داخلی نیز رصد میشوند، اکنون با کمک رسانهها باید همراهی مردم را افزایش دهیم که با افزایش کیفیت تولیدات داخلی و تمهیدات انجام شده این موضوع نیز انجام خواهد شد. برادران تصریحکرد: روند رو به رشد تولید لوازمخانگی در ماههای اخیر با اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا افزایش خواهد داشت و به موفقیتهای بیشتری خواهیم رسید.
***
رشد 2.9 درصدی شاخص بهرهوری در سال گذشته
رئیس سازمان ملی بهرهوری با اشاره به رشد 2.9درصدی شاخص بهرهوری در سال گذشته گفت: اگر ۲ سال پیدرپی رشد شاخص بهرهوری به عدد ۳ برسد در این شرایط تازه به میزان شاخص در سال ۹۰ میرسیم.
میرسامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهرهوری در مراسم همایش ملی بهرهوری اظهار داشت: قدمت سازمان بهرهوری در کشور ۶۰ سال است و ایران در این مدت عضو سازمان بهرهوری آسیایی بوده است. وی تاکید کرد: رشد اقتصادی از محل بهرهوری مهمترین اهداف در برنامههای توسعه اقتصادی است و در بودجه سنواتی نیز بر تحقق رشد بهرهوری تاکید شده و رئیسجمهوری هم بر تحقق رشد اقتصادی تا 3.5 برابر از محل بهرهوری تاکید دارند. پیشوایی اعلام کرد: رشد شاخص بهرهوری در ۱۰ سال گذشته منفی یک درصد بود، درحالیکه در برنامه ششم توسعه رشد 2.8 درصدی اقتصاد از محل بهرهوری تعیین شده و در این سالها رشد شاخص بهرهوری در کشورهای آسیایی 1.8 بوده است، البته باید اعلام کنم رشد شاخص بهرهوری در ۲ سال گذشته مثبت شد و در سال گذشته نیز این شاخص 2.9 درصد رشد داشته است.
***
پاداش ۵ برابری صرفهجویی برای مشترکان برق
وزیر نیرو با تشریح جزئیات مشوقهای وزارت نیرو برای کاهش مصرف برق گفت: از ابتدای خردادماه، مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف معادل ۵۰۰ تومان پاداش میگیرند. علیاکبر محرابیان با اعلام این خبر، اظهار کرد: امسال برای افرادی که در مصرف خود صرفهجویی میکنند، پاداشهایی پیشبینی کردیم که با انجام اقدامات کوچک مدیریت مصرف میتوانند پاداش لازم را برای صرفهجویی بگیرند. وی با بیان اینکه الگوی مصرف ایام گرم سال در مناطق غیرگرم و عادی ۳۰۰ کیلووات است، اضافه کرد: مشترکانی که در مصرف برق صرفهجویی و الگوی مصرف را رعایت کنند، بابت هر کیلووات به طور متوسط ۱۰۰ تومان پرداخت خواهند کرد و این مشترکان در صورت صرفهجویی و به ازای هر کیلووات ساعت ۵ برابر تشویق میشوند یعنی به ازای هر کیلووات ساعت ۵۰۰ تومان تشویق میشوند. وزیر نیرو تصریح کرد: اگر این مشترک فقط ۵۰ کیلووات صرفهجویی کند به طور مثال سال گذشته ۳۰۰ کیلووات مصرف داشته و امسال مصرف را به ۲۵۰ کیلووات برساند، قبض برق این مشترک رایگان شده و هیچ پولی بابت برق پرداخت نمیکند. محرابیان خاطرنشان کرد: اگر مشترک ۲۰۰ کیلووات مصرف و ۱۰۰ کیلووات صرفهجویی کند، ۵۰ هزار تومان منفعت خواهد کرد به نحوی که ۲۰ هزار تومان پول قبض شده و ۳۰ هزار تومان از دولت بستانکار میشود. به عبارت دیگر در این موضوع نهتنها مشترک برای قبض خود هزینهای پرداخت نمیکند، بلکه برای صرفهجویی خود نیز پاداشی دریافت میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|