|
اعلام وفاداری علمای لبنان به خط ولایت امام خامنهای
هیأتی از «تجمع علمای مسلمین» لبنان با سیدمحمدجلال فیروزنیا، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت دیدار کرد. به گزارش شبکه المنار، در این دیدار شیخ غازی حنینه ضمن تاکید بر ادامه «خط وحدت اسلامی» برای گرد هم آوردن امت اسلام بویژه ۲ مذهب شیعه و سنی، این خط را میراث ولایت امام خمینی رحمهالله علیه و امام خامنهای حفظه الله خواند. او همچنین بر حمایت از خط مقاومت تاکید کرد.
ارسال به دوستان
سیاست خارجی متوهمانه آمریکا، جزیره کوچک و قطب اقتصادی جنوب شرق چین را به سوی جنگی محتوم سوق میدهد
دیروز اوکراین، امروز تایوان
گروه بینالملل: وضعیت بحران امنیتی تایوان، از زمان سفر هفته گذشته رئیسجمهور آمریکا به شرق آسیا به طور مداوم در حال وخیمتر شدن است تا جایی که برای نخستینبار، موضوع الحاق جزیره فرمز در جنوب شرق چین توسط پکن به عنوان یک احتمال جدی همانند حمله روسیه به اوکراین مطرح شده است.
گمانهزنیها درباره تکرار تجربه اوکراین در تایوان به حدی افزایش یافته که حتی کارشناسان بینالمللی از همین حالا این جزیره را بهمثابه نقطه برخورد هژمونیک مستقیم بین آمریکا و چین، مدعیان ۲ نظم جهانی فعلی و جدید تعریف میکنند.
این در حالی است که طی یک هفته اخیر به دنبال اعلام برنامه اضطراری واشنگتن برای مقابله با حمله نظامی احتمالی پکن به تایوان، با مستولی شدن سایه جنگ بر این جزیره، اوضاع سیاسی و اقتصادی در شهر تایپه نیز متشنج شده است.
همین دیروز بود که نمایندگان «امتیکی» (مجلس ملی تایوان) بر سر لایحه هزینههای مخفی دولت با هم گلاویز شدند. ۲ بخش از قانونگذاران حامی و مخالف «چن شویی بیان» رئیسجمهور پیشین برکنار شده به جرم فساد در صحن مجلس کتککاری کردند تا تصویری که از تایپه به پکن مخابره میشود، تصویر افتراق باشد نه اتحاد.
درست یک هفته پیش از آن، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که به شرق آسیا سفر کرده بود، در اظهارنظر تحریکآمیز علیه چین، هشدار داد اگر این کشور بخواهد تایوان را با زور تصرف کند، ایالات متحده مداخله نظامی خواهد کرد. با وجود مداخله سریع کاخ سفید برای عقبنشینی از این موضع گستاخانه و اصلاح ادعای رئیسجمهور سالخورده و کماهمیت جلوه دادن صحبتهای او درباره جنگ احتمالی با چین، تنش در منطقه دریای چین جنوبی بالا و بالاتر رفته است. طبق بیانیه کاخ سفید، اظهارات بایدن نشاندهنده تغییر در سیاست ایالات متحده در قبال به رسمیت شناختن تایوان به عنوان کشوری مستقل نیست. جمهوری خلق چین، دولت تایوان و استقلال آنچه را که به طور خودخوانده جمهوری چین نامیده میشود، به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل به عنوان یکی از 5 عضو اصلی شورای امنیت سازمان ملل، جلوی عضویت تایوان به عنوان یک کشور مستقل در سازمان ملل را گرفته است. ایالاتمتحده نیز هنوز به طور رسمی استقلال تایوان را به رسمیت نشناخته است.
به همین دلیل ادعای بایدن درباره مقابله نظامی با چین در صورت اجرای عملیات الحاق جزیره فرمز به خاک پکن، ابهام عجیبی در سیاست خارجی آمریکا به وجود آورده است؛ ابهامی که بویژه در سالهای اخیر رهبران واشنگتن علاقه شدیدی برای دامن زدن به آن نشان دادهاند. در حقیقت آنچه بایدن در تایپه گفت، سومین ادعای مشابه از این دست بود که در ماههای اخیر تکرار میکرد.
در همین سفر اخیر بایدن به شرق آسیا، زمانی که در کنفرانس خبری مشترک او با «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن در توکیو، از بایدن پرسیده شد آیا آمریکا مایل است در صورت تهاجم به تایوان کمکی بیشتر از آنچه به اوکراین کرد، انجام دهد، پاسخی صریح داد. خبرنگار پرسید: «شما به دلایل واضح نمیخواستید در جنگ اوکراین از نظر نظامی به طور مستقیم درگیر شوید، آیا مایلید برای دفاع از تایوان درگیر شوید؟»
بایدن پاسخ داد: «بله! این تعهدی است که ما پذیرفتهایم. ما با سیاست چین واحد موافقیم. ما آن را امضا کردیم و همه توافقهای مربوط را امضا کردیم اما این ایده که میتوان با زور، فقط با زور گرفته شود، مناسب نیست».
بر اساس سیاست چین واحد، آمریکا موضع چین مبنی بر اینکه تایوان بخشی از این کشور است را تصدیق میکند اما در عین حال هرگز ادعای پکن درباره جزیره خودگردان 23 میلیونی در زیر پای خود را به رسمیت نشناخته است. به همین دلیل نهتنها ایالات متحده روابط اقتصادی خود با این جزیره را گسترش داده و حتی تسلیحات دفاعی تایوان را فراهم میکند، بلکه اخیرا یک مقام رسمی تایوان در نشستی با حضور بایدن در واشنگتن شرکت کرده است.
دعوت دولت بایدن از تایوان برای شرکت در نشست دموکراسی و حمایت متحدان آمریکا از جمله لیتوانی از افتتاح سفارتخانه تایوان در کشورشان، یک دهنکجی بزرگ به پکن بود. همچنین سفر چندین هیات سیاسی و نظامی آمریکا که آخرین مورد آن حضور 5 عضو کنگره در تایپه و گفتوگو با تسای اینگ ون، رئیسجمهور و مقامات وزارت دفاع تایوان بود، از جمله دیگر اقدامات تحریکآمیز آمریکا بوده است.
از زمان آغاز جنگ اوکراین تاکنون عبارت «امروز اوکراین، فردا تایوان» اغلب در جزیره فرمز شنیده میشود. هرچند رئیسجمهور خودخوانده تایوان درباره متفاوت بودن شرایط اوکراین و تایوان صحبت کرد اما بزرگترین جزیره دریای چین جنوبی با بیش از 36 هزار کیلومتر مربع نیز از آنچنان عمق راهبردی در مقابل تهاجم اژدهای زرد که ساحلش تنها 100 کیلومتر آنطرفتر است برخوردار نیست. شرایط جغرافیایی تایوان چسبیده به ساحل جنوب شرق چین و وجود مانع طبیعی اقیانوس در جنوب و شرق آن کار آمریکا و حتی متحدان منطقهایاش برای دفاع از آن در برابر چین را دشوار میکند.
با توجه به اینکه بسیاری به این باور رسیدهاند سیاستهای واشنگتن باعث جسارت و تهور اوکراین و ورود به باتلاق کنونی بود، از سوی دیگر در هوای شرجی جنوب شرق آسیا نیز جزیرهای کوچک نقش مشابه اوکراین را برای آمریکا بازی میکند؛ مسؤولیتی که این بار نقش مقابل آن را پکن بازی میکند. در دولت ترامپ و بویژه بایدن حمایتهای آمریکا از تایوان شدت گرفت و مرور اتفاقات سالهای اخیر بخوبی نشان میدهد آمریکا برای افزایش فشار به چین حسابی ویژه روی تایوان باز کرده است.
نشریه فارنپالیسی، مهمترین رسانه سیاست خارجی آمریکا به دنبال اظهارات اخیر بایدن، این پرسش مهم را مطرح کرد: آیا بایدن درباره تایوان ماکیاولیستی رفتار کرده یا به او مشاوره غلط داده شده است؟ عماد اشفورد، یکی از نویسندگان این نشریه با زیر سوال بردن منطق بایدن در صحبتهای اخیرش درباره تایوان مینویسد: «آیا ماکیاولی معتقد نبود احتیاط یک فضیلت اصلی است؟ پس من مطمئن نیستم که شروع یک جنگ ایدئولوژیک (علیه چین) که ممکن است واشنگتن نتواند در آن پیروز شود، عاقلانه باشد. اما شاید اینجا جای خوبی برای محور قرار دادن موضوع داغ این هفته باشد: رئیسجمهور مستعد گاف آمریکا دوباره پایش را از گلیمش درازتر کرده؛ این بار درباره سوالی در باب تعهدات امنیتی ایالات متحده در قبال تایوان. در اظهارات دوشنبه (هفته گذشته) او پیشنهاد کرد اگر تایوان از سوی چین تهدید شود، ایالات متحده ملزم به پاسخ نظامی است. این یک تغییر سیاسی بسیار بزرگ است!»
در نهایت این نویسنده فارن پالیسی از دولت بایدن میپرسد: آیا اظهارنظرهای غیرمحتاطانه توسط رئیسجمهور 79 ساله دموکرات، قرار است چین را عقب بنشاند یا اینکه بدتر به افزایش ریسک یک جنگ تمامعیار در جنوب شرق آسیا بینجامد؟
ارسال به دوستان
تحلیل رسانههای صهیونیست از نتایج معکوس راهپیمایی پرچم برای تلآویو
حاکمیت اسرائیل بر قدس بیمعناست
سیدمحمدحسن حسینی: برخی تحلیلگران صهیونیست به دنبال برگزاری راهپیمایی پرچم صهیونیستها اعلام کردند حوادث این روز نشان داد این راهپیمایی بیهوده و حاکمیت اسرائیل بر قدس بیمعناست. به گزارش عرب 48، «عمیخای اتالی» خبرنگار صهیونیستی روزنامه «یدیعوت آحارانوت» مطلبی را درباره راهپیمایی پرچم که روز یکشنبه توسط شهرکنشینان صهیونیست در قدس برگزار شد، مطرح کرد. اتالی تاکید کرد: راهپیمایی پرچم ثابت کرد قدس یکپارچه نیست و حاکمیت اسرائیل در این شهر بیمعنی است و کسانی هستند که مدام در حال دروغ گفتن هستند. وی در ادامه نوشت: «اگر نظامیان در این روز از شهرکنشینان حمایت نمیکردند، حتی یک نفر از آنها جرات انجام چنین کاری را نداشت و میتوان گفت هیچ یهودیای در جهان جرأت انجام این کار را ندارد. رفتن در این مسیر قطعا خودکشی است». تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد: «راهپیمایی پرچم هیچ ارزشی ندارد. پس از جمعکردن پرچمها، هیچ کس فکر نکرد که میتواند به تنهایی راهپیمایی مشابهی انجام دهد. حاکمیت اسرائیل بر قدس بیمعناست، ما باید از دروغ گفتن به خود دست برداریم. در دوره «نفتالی بنت» هیچ حاکمیتی در قدس برای ما وجود ندارد. چنین حاکمیتی در دوره «بنیامین نتانیاهو»، «ایهود اولمرت»، «آریل شارون» و تمام نخستوزیران پیش از آنها نیز وجود نداشت و به دلیل مسؤولانی که جرات تصمیمگیری نداشتند، قدس هرگز یکپارچه نشد».
همچنین «عاموس هرئیل» تحلیلگر امور نظامی در روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد: «با وجود تلاشهای زیاد فعالان راست افراطی در روز گذشته، راهپیمایی پرچم در بخش قدیمی قدس، هنوز موجب شعلهور شدن تنش بین اسرائیل و فلسطینیها نشده است. در عوض، ما شاهد مجموعهای از مظاهر نژادپرستی، دعواهای خشونتآمیز بین یهودیان و عربها و احساس عمومی انزجار بودیم. دستاورد مشکوک راهپیمایی سال گذشته - زمانی که حماس به راهپیمایی با شلیک موشک به بیتالمقدس که منجر به عملیات نظامی «حارس الاسوار»(سیفالقدس) در نوار غزه شد، پاسخ داد- هنوز تکرار نشده است». این روزنامه نوشت: «کابینه نتانیاهو سال گذشته پس از آنکه اطلاعاتی درباره احتمال شلیک موشک از سوی حماس به دست آمد، مسیر راهپیمایی پرچم را تغییر داد اما امسال، بنت به شکلی متفاوت با این موضوع برخورد کرد و به صحبت درباره «حاکمیت، ملیگرایی(!) و پایتخت ابدی ما» پرداخت اما واقعیت این است که این سیاست، نتیجه الزامات سیاسی داخلی است. نخستوزیر تحت فشار شدید راستگرایان، بویژه از سوی اعضای شورشی حزب خود، یمیناست. تغییر این راهپیمایی یا محدود کردن شرکتکنندگان در آن میتوانست منجر به بحران دیگری در ائتلاف او شود که دیگر اکثریت خود را در کنست از دست داده است».
گفتنی است شهرکنشینان صهیونیست روز یکشنبه همزمان با سالگرد اشغال بخش شرقی قدس در سال 1967 با حمایت نیروهای پلیس اسرائیل به هتک حرمت مسجدالاقصی پرداختند و به طور گروهی پرچم اسرائیل را برافراشتند. نظامیان صهیونیست صدها فلسطینی را که با دست خالی در حال دفاع از مسجدالاقصی بودند زخمی و شمار زیادی از آنها را دستگیر کردند. نشریه تایمز اسرائیل گزارش داد تعدادی از جوانان صهیونیست در این راهپیمایی، در نزدیکی بابالدمشق، بخش قدیمی شهر قدس، شعار «مرگ بر عربها» سر دادند و حتی به پیامبر اسلام(ص) توهین کردند. رهبران گروههای مقاومت فلسطین با تاکید بر حاکمیت فلسطینیان بر مسجدالاقصی تصریح کردند ملت فلسطین به مقاومت خود برای دفاع از قدس تا اخراج اشغالگران از این سرزمین ادامه خواهد داد. سال گذشته در این روز که مصادف با 28 رمضان و تحصن فلسطینیها در مسجدالاقصی در هفته منتهی به روز جهانی قدس بود، صهیونیستهای افراطی به مسجدالاقصی یورش بردند و پس از آن بود که نبرد «شمشیر قدس» علیه اشغالگران از سوی مقاومت فلسطین رقم خورد و صهیونیستها ناگزیر به لغو راهپیمایی پرچم و تعویق آن شدند. اتفاقاتی که طی دوره اخیر رخ داد، نشان میدهد راهپیمایی پرچم رژیم صهیونیستی که صهیونیستها هر ساله به مناسبت اشغال قدس در سال 1967 آن را برگزار میکنند، دیگر صرفا یک رویداد سنتی و گذرا در سطح سیاسی و رسانهای نیست. همچنین دشمن صهیونیستی دیگر نمیتواند ادعا کند این راهپیمایی را از موضع برتر و در پرتو احساس امنیت شهرکنشینان صهیونیست انجام میدهد؛ جایی که در سالهای اخیر صهیونیستها همواره برای برگزاری این راهپیمایی با چالشهای متعددی مواجه بودند که مهمترین آنها مقاومت فلسطینیان است؛ همان چیزی که سال گذشته موجب لغو این راهپیمایی شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
احتمال اعدام مزدوران انگلیسی در اوکراین
۳ مزدور بریتانیایی و مراکشی که برای ارتش اوکراین میجنگیدند، پس از اسارت به دست نیروهای جمهوری خلق دونتسک با مجازات اعدام روبهرو شدهاند. دفتر دادستانی کل این جمهوری خودخوانده در شرق اوکراین، جمعه گذشته اعلام کرد مزدوری که در سطح بینالمللی مجرم و تروریست شناخته شود به ۳ تا ۷ سال حبس و در صورت ارتکاب جنایت در این جمهوری به 12 تا 20 سال حبس محکوم خواهد شد اما شرایط تشدیدکننده یا زمان جنگ مجازات او میتواند تا اعدام افزایش یابد.
«ویکتور گاوریلوف» سخنگوی قوه قضائیه جمهوری دونتسک از گشایش پرونده جنایی برای این مزدوران خبر داده است. ژنرال «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی ارتش روسیه پیشتر گفته بود حبس طولانی بهترین عاقبتی است که در انتظار مزدوران خارجی در جنگ اوکراین است. «شان پینر» و «آیدن آسلین»، ۲ مزدور انگلیسی به اسارت درآمده در دونتسک، از «بوریس جانسون» نخستوزیر این کشور درخواست کردهاند زمینه تبادل آنها با «ویکتور مدودچوک» رهبر مخالفان اوکراین و از نزدیکان پوتین را که در بازداشت دولت اوکراین است، تقویت کند. یکی از این مزدوران انگلیسی پس از بازداشت در یک ویدئو اعتراف کرده فریب دستگاه رسانهای این کشور را خورده و به جنگ اوکراین پیوسته است. او همچنین گفته است اغلب مزدوران دیگری که در کنار او در گردان نیروهای خارجی نیروی زمینی اوکراین در دونتسک میجنگیدهاند، دچار مشکلات ذهنی و اخلاقی بودهاند.
***
پیشنهاد «بایدن» برای یادبود قتلعام ۱۹ کودک دبستانی:
مدرسه را خراب کنید!
جو بایدن پیشنهاد داد مدرسه ابتدایی راب در تگزاس که هفته گذشته بر اثر تیراندازی در آن ۱۹ کودک کشته شدند، تخریب شده و مدرسه جدیدی به جای آن ساخته شود. رئیسجمهور آمریکا در جریان بازدید از شهر یووالد تگزاس و مدرسه ابتدایی راب که هفته گذشته 19 دانشآموز آن بر اثر تیراندازی کشته شدند، پیشنهاد تخریب این مدرسه و ساخت یک مدرسه جدید را داد. به گزارش فاکسنیوز، سناتور «رونالد گوتیرز» که نماینده شهر یووالد است، در جمع خبرنگاران اظهار کرد ممکن است بر اساس پیشنهاد رئیسجمهور، بودجهای برای تخریب و ساخت دوباره مدرسه ابتدایی راب اختصاص یابد. بایدن که به همراه همسرش برای بازدید از محل یادبود حادثه به تگزاس سفر کرده بود، اظهار کرد: من میدانم پس از این حادثه کودکان زیادی دیگر تمایل به رفتن به این مدرسه ندارند. این مدرسه باید تخریب و مدرسه جدیدی به جای آن ساخته شود. وی همچنین دستور ارائه خدمات سلامت ذهنی و روانی برای مردم منطقه و کمک به حل مشکلات و مسائل روانی ایجاد شده پس از این تیراندازی مرگبار را صادر کرد. بایدن پس از حضور در مدرسه ابتدایی راب، در کلیسای شهر حضور یافت و سپس با خانوادههای قربانیان این حادثه دردناک دیدار و با آنها همدردی کرد.
***
عزل و نصبهای جدید در عربستان
پادشاه عربستان دستور عزل و نصبهای جدیدی را در پستهای دولتی این کشور صادر کرد. «ملکسلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان روز یکشنبه مجموعهای از دستورات سلطنتی شامل عزل و نصب را صادر کرد که بارزترین آنها انتصاب «عادل الجبیر» وزیر سابق خارجه عربستان به عنوان نماینده پادشاهی عربی سعودی در «امور آب و هوایی» و تغییرات اقلیمی بود. پادشاه عربستان همچنین «عبدالرحمن بن احمد بن حمدان الحربی» را به عنوان سفیر سعودی در چین منصوب کرد. در این تغییرات، «خالد بن محمد بن عبدالرحمن السالم» به عنوان رئیس کمیسیون سلطنتی با رتبه وزیر برای مناطق «جبیل» و «ینبع» منصوب شد. از نظر نظامی، سرلشکر «محمد بن عبدالله البسامی» به درجه سپهبدی ارتقا یافت و به عنوان مدیر امنیت عمومی منصوب شد و سرلشکر «نایف بن ماجد آلسعود» به درجه سپهبدی منصوب شد. طی این دستور سلطنتی «توفیق الربیعه» رئیس هیات مدیره سازمان غذا و دارو از سمت خود برکنار و «فهد الجلاجل» به جای او منصوب شد. انتصاب عادل الجبیر، وزیر پیشین خارجه عربستان به عنوان نماینده پادشاهی عربی سعودی در «امور آب و هوایی» و تغییرات اقلیمی در راستای استراتژی روابط عمومی عربستان سعودی برای مقابله با فشارهای جهانی با هدف جایگزینی سوختهای فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر اعلام شده است. بر اساس گزارش رسانههای مختلف، این انتخاب نشان از اضطرار بحرانهای محیطزیستی و توجه ویژه دولتها به مقوله امنیت غذایی در سالهای پیش روی غرب آسیا دارد.
***
انتقال گاز به ترکیه از طریق خط لوله «بلواستریم» از سر گرفته شد
شرکت گازپروم روسیه دیروز (دوشنبه) اعلام کرد پس از اتمام تعمیرات خط لوله زیردریایی بلواستریم، انتقال گاز طبیعی به ترکیه را از سر گرفته است. خبرگزاری اینترفکس اعلام کرد که ازسرگیری انتقال گاز پس از تعمیرات برنامهریزی شده در ماه مه صورت گرفته است. کارهای برنامهریزی شده از تاریخ ۱۷ تا ۳۰ مه (۲۷ اردیبهشت- ۹خرداد) برای تعمیر بلواستریم به اتمام رسیده است. در حین کار، گازپروم به طور موقت عرضه گاز را متوقف کرد، چرا که کارهای تعمیر و نگهداری بلواستریم هر ساله باید در ماه مه به انجام برسد. بلو استریم به منظور تامین گاز طبیعی ترکیه توسط شرکت گازپروم در سال ۲۰۰۳میلادی راهاندازی شد. ظرفیت خروجی خط لوله گاز تا 47.355 میلیون مترمکعب است. در پایان سال ۲۰۲۱، رکورد خروجی این خط لوله 15.98 میلیارد مترمکعب بود. گاز طبیعی برای منطقه نیز از طریق خط لوله ترکیش استریم که از سال ۲۰۱۴ شروع به کار کرد، تامین میشود. علاوه بر ترکیه، کشورهای جنوب اروپا نیز از طریق این خط لوله گاز، انرژی دریافت میکنند. ترکیه بعد از آلمان دومین کشور بزرگ واردکننده گاز از روسیه است. در سال ۲۰۱۳ میلادی، 26.61 میلیارد مترمکعب گاز در ۲ مسیر بویژه از طریق زمینی و بلواستریم به ترکیه تحویل داده شد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|