|
اکران پویش «کمتر از گل نگو به دخترها» روی سازههای تبلیغاتی تهران
سازمان زیباسازی شهر تهران به مناسبت آغاز دهه کرامت و میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها و روز دختر، سازههای تبلیغات فرهنگی را به اکران طرحهای فرهنگی مرتبط با این روز اختصاص داد. به گزارش رسانهها، طرحهای پویش «کمتر از گل نگو به دخترها» با شعارهایی مانند «برکت خونه دختر» و «قند و نباته دختر» به همراه تصاویری از دختران روی سازههای تبلیغات محیطی شهر تهران اکران شده است.
ارسال به دوستان
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور: هیچ قاعده و ضابطهای در ساخت متروپل رعایت نشده است
متروپل بدون پروانه ساخت!
در حالی 9 روز از حادثه متروپل آبادان میگذرد که کارشناسان و مدیران، پشت پردههای بیشتری از تخلفات مالک آن را افشا میکنند. همچنین هشدارها درباره نظارت جدی بر ایمنی ساختمانهای کشور ادامه دارد.
به گزارش «وطنامروز»، حادثه تلخ متروپل تلنگری جدی برای افزایش نظارتها بر ساختمانسازی در کشور بود. روز گذشته اعضای شورای شهر تهران با دعوت از سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، به بررسی ابعاد بیشتری از این حادثه پرداختند و البته هشدارهایی را درباره ناایمن بودن برخی ساختمانهای تهران مطرح کردند.
* بحث داغ متروپل و پشت پرده آن در شورای شهر تهران
سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور در جلسه دیروز شورای اسلامی شهر تهران به ابعاد و جزئیات بیشتر پرونده متروپل و تخلفات گسترده سازنده آن پرداخت.
حمزه شکیب با اشاره به موضوع مهم ایمنسازی ساختمانها و افق پیش رو اظهار کرد: ساختوسازهای کشور پس از زلزله رودبار و منجیل شرایط خوبی پیدا کرد اما هنوز ایرادات و مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم این موارد نیز مرتفع شود.
وی با اشاره به 3 موضوع متروپل آبادان، پلاسکو و بحث مسکن مهر، تصریح کرد: متروپل آبادان ساختمانی بود که با تخلفات گسترده و بنای اضافی ساخته شد به طوری که مجوز این ساختمان برای 5 الی 6 طبقه بود که در نهایت بالای 10 طبقه ساخته شد.
شکیب در رابطه با تخلفات گسترده سازنده متروپل خاطرنشان کرد: بنای این ساختمان قبل از اینکه پروانه صادر شود احداث میشود و متأسفانه قوانین و مقررات ساختوساز در این بنا به هیچ عنوان رعایت نمیشود.
سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه پروانه ساختمان متروپل در سال 96 صادر میشود، گفت: جالب این است که نظام مهندسی در چرخه صدور این پروانه در آن مقطع ورود نکرده است و در حالی ریزش و ریختن ساختمان متروپل را شاهد بودیم که اگر قرار بود این ساختمان به بهرهبرداری برسد شاید هزاران نفر در این حادثه جان خود را از دست میدادند.
وی همچنین به موضوع نگهداری ساختمانها اشاره کرد و گفت: پلاسکو نماد ساختمانی بلند در کشور در سال 1342 بود اما متأسفانه این ساختمان نیز به دلیل عدم نگهداری و الزامات اجرایی و مشکلاتی که وجود داشت فرو ریخت و اگر مبحث 22 و بحث نگهداری این ساختمان رعایت میشد ما همچنان ساختمان پلاسکو را داشتیم.
شکیب با اشاره به توانایی و دانش مهندسان کشور گفت: ما بهلحاظ دانش مهندسی ساختمان جزو 5 کشور دنیا هستیم اما متأسفانه این دانش پیادهسازی نمیشود.
* زور مالک زیادتر از نهادهای ناظر بود!
سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور همچنین درباره تخلفات گسترده در ساختمان متروپل گفت: در ابتدا قرار بود این ساختمان در تعداد طبقات کمتر ساخته شود و جالب این است که در فرآیند ساختوساز این بنا از افراد صلاحیتدار استفاده نشده است. در ادامه نیز پس از شروع ساختوساز و بدون پروانه 3 طبقه به این بنا اضافه میشود، علاوه بر اینکه برخی از ستونهای این بنا حذف میشود و جالبتر اینکه سیستم سازه را تغییر میدهند.
شکیب با بیان اینکه هیچ قاعده و ضابطهای در ساخت متروپل رعایت نشده است، گفت: متأسفانه در فرآیند ساختوساز قدرت مالک آنقدر زیاد بوده است که هیچ کس نتوانسته است بر احداث این بنا نظارت کند.
* حذف مدارک متروپل از شهرداری آبادان!
شکیب خاطرنشان کرد: در بازدیدی که تعدادی از نمایندگان مجلس اخیرا از این ساختمان داشتهاند درخواست بازبینی این پرونده را ارائه کردند که معاون شهرسازی آبادان اعلام کرد «پروندهای از این ساختمان وجود ندارد!»
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز خطاب به شکیب گفت: این سوال مطرح میشود که «آیا زمین آبادان شرایط احداث چنین ساختمانی را با این فونداسیون و بنای 10طبقه داشته یا خیر؟» که شکیب در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: هنوز بررسی علمی در این زمینه انجام نشده اما مقاومت زمین آبادان از نوع 3 به سمت نرم است و میشود ساختمانهای بلندمرتبه را با رعایت تمهیدات لازم برای این فونداسیون آماده کرد. وی با اشاره به اینکه «در سازه متروپل اطلاعی نداریم که از شمع استفاده شده است یا خیر» افزود: به هر حال در فرآیند ساخت این بنا تخلفات گستردهای صورت گرفته است.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور همچنین به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: حدود ۳۰ درصد ساختمانهای بالای 12 طبقه در تهران دارای شرایط ناایمن هستند که باید به وضعیت آنها توجه شود.
* تازهترین آمار فوتیها و مصدومان
احسان عباسپور، فرماندار ویژه آبادان در جمع خبرنگاران در محل ساختمان متروپل اظهار داشت: با تلاش گروههای جستوجو، پیکر یکی دیگر از شهروندان حادثه متروپل از زیر آوار بیرون کشیده شد.
سخنگوی حادثه ساختمان متروپل آبادان تعداد کشتهشدگان این حادثه را (تا زمان انتشار این گزارش) 34 نفر عنوان کرد و ادامه داد: تلاشها برای یافتن همه پیکرهای در زیر آوار مانده توسط گروههای امدادی ادامه دارد.
فرماندار ویژه آبادان گفت: همچنین 37 نفر از شهروندان در این حادثه مصدوم شدند که 35 نفر پس از مداوا از بیمارستان ترخیص شدند و ۲ نفر برای مداوای بیشتر همچنان در بیمارستان بستری هستند.
* پرداخت خسارت آسیبدیدگان از محل اموال مالک متروپل
استاندار خوزستان با اشاره به نحوه جبران خسارت وارد شده به خسارتدیدگان متروپل اظهار کرد: خانوادههایی که خانههایشان در اطراف متروپل بوده یا فروشگاههایی که اطراف این ساختمان هستند، بزودی برای پرداخت خسارت تعیینتکلیف خواهند شد. صادق خلیلیان افزود: خسارت وارد شده به خانوادهها، از اموال مالک متروپل به آنها پرداخت خواهد شد و بیمه نیز بخشی از این خسارتها را جبران خواهد کرد.
وی ادامه داد: دیه همه افراد متوفی و افرادی که در حادثه ریزش متروپل مجروح شدهاند نیز از سوی دادستانی تعیینتکلیف و برای پرداخت آن اقدام میشود.
* قرارگاه خاتمالانبیا برج متروپل را تخریب میکند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار داشت: تخریب سازه باقیمانده متروپل اهمیت بالایی دارد که در این باره قرارگاه خاتمالانبیا مسؤولیت تخریب فنی سازه را با درنظر گرفتن همه جوانب آن بر عهده گرفته و هماکنون در مرحله تجهیز کارگاه است. شهاب صدیقی شروع زمان تخریب بخش باقیمانده ساختمان متروپل آبادان را منوط به پایان کامل آواربرداری، خارج کردن اجساد و ایمنسازی محدوده حادثه اعلام کرد.
***
کمتر از 10 درصد ساختمانهای کشور سند فنی و ملکی دارند
رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: متاسفانه حدود 90 درصد ساختمانهای کشور علاوه بر نداشتن پوشش بیمهای، شناسنامه فنی و ملکی ندارند. این در حالی است که نهادها و دستگاههای مرتبط با هدف رسیدن به ایمنی و استاندارد لازم باید بر این موضوع متمرکز شوند و نسبت به برخورداری واحدهای مسکونی و اداری از چنین سندی اقدامات لازم را در یک بازه زمانی مشخص انجام دهند.
سیدمهدی هاشمی در گفتوگو با «وطنامروز»، درباره اینکه گفته میشود 20 تا 30 درصد ساختمانها بالای ۱۲ طبقه ناایمن هستند، گفت: البته اطلاعات در این زمینه باید دقیق باشد اما مهمتر از هر چیزی اکنون ایجاد راهکارهای لازم برای جلوگیری از وقوع حوادثی چون ریزش ساختمانهای ناایمن است. بروز اتفاقات ناگواری چون ریزش ساختمان متروپل بیتردید ناشی از عدم تمکین عوامل سازنده و مرتبط از قواعد و قوانین استانداردسازی ساختمان است.
وی اظهار داشت: ساخت ساختمان چارچوب مشخصی دارد که باید رعایت شود. به طور مثال یکی از مسائل تاثیرگذار و تعیینکننده در ساخت ساختمانهای ناایمن، بیتوجهی به شناسنامه فنی و ملکی ساختمان است که در قانون پیشبینی شده است به طوری که باید تمام ساختمانها این سند را داشته باشند.
هاشمی به کمتوجهی خریداران ساختمان به برخورداری ملک از سند فنی و ملکی و بیمه اشاره کرد و افزود: اکنون هر کسی بخواهد یک وسیلهای بخرد، ابتدا از فروشنده شناسنامه و گارانتی میخواهد اما متاسفانه در خرید خانه کسی به این موضوع مهم توجه چندانی نمیکند. بنابراین هم ساختمانهای موجود و هم آنهایی که در حال ساخت هستند باید پایان کار داشته باشند که در مبحث 22 نظام مهندسی بر آن تاکید شده است.
وی ادامه داد: سند فنی و ملکی ساختمانهایی که عمر چندساله دارند نیز باید تمدید شود، چرا که برخی از آنها پس از دریافت پایان کار دچار تغییر کاربری میشوند که این موضوع از نظر ایمنی، مقاومسازی و بهداشتی احتمال دارد مشکلآفرین شود. به گفته رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، بیمه ساختمان الزامی و اجباری است اما کسی به این موضوع توجه نمیکند به طوری که کمتر از 10 درصد ساختمانهای کشور دارای پوشش بیمهای هستند.
به گفته وی هر چند بیش از 50 درصد ساختمانها از استاندارد و ایمنی لازم برخوردارند و در صورت نداشتن پروانه بهرهبرداری و شناسنامه فنی بدون مشکل هستند اما به نظر میرسد مسؤولان باید با هماهنگی دستگاهها و نهادهای مرتبط ساختمانسازی طی یک برنامهریزی منسجم همه ساختمانها را شناسنامهدار کنند تا علاوه بر فرهنگسازی، به موضوع ایمنیسازی و استاندارد ساختمان هم توجه ویژه شود.
ارسال به دوستان
رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران خبر داد
شیوع ویروس جدید با علائم گوارشی در کشور
رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران اظهار داشت: در پی شیوع یک ویروس جدید با علائم گوارشی، مراجعه مردم به مراکز درمانی افزایش یافته اما این ویروس کرونا نیست.
ایرج خسرونیا به ایرنا گفت: یک ویروس جدید با علائم گوارشی شامل اسهال، بیحالی، دلدرد و تب در کشور شیوع یافته است که فرد مبتلا ۲۴ ساعت این علائم را تجربه میکند و خود به خود درمان میشود.
وی اظهار داشت: البته افرادی که بیماریهای خاص و زمینهای ندارند، هنگامی که دچار این ویروس شدند میتوانند آنتیبیوتیک مصرف کنند و اگر اسهال شدید است، چند روز غذاهای خانگی سالم مصرف کنند و جای نگرانی نیست، زیرا این ویروس ۲۴ ساعت بعد از بدن خارج میشود.
متخصص داخلی تصریح کرد: بیماران دیابتی، قلبی و عروقی و ریوی اگر به این ویروس مبتلا شدند باید سریع به پزشک مراجعه کرده و دارو را با نظارت پزشک مصرف کنند.
به گفته خسرونیا، بسیاری از مبتلایان، این ویروس را با کرونا اشتباه میگیرند، در حالی که علائم کرونا بسیار متفاوت بوده و فرد مبتلا باید ۵ تا ۱۰ روز در قرنطینه باشد و تمام اصول بهداشت از جمله استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کند.
وی افزود: مصرف آب و سبزیجات در روزهای گرم سال برای بدن بسیار ضروری و مفید است. هنگام بروز اسهال، نوشیدن مایعات زیاد برای جلوگیری از کمبود آب بدن مهم است. آب و نوشیدنیهای ورزشی (که جایگزین مواد معدنی از دست رفته به نام الکترولیت هستند) گزینههای خوبی هستند. کافئین و الکل میتواند کمبود آب بدن را تشدید کند.
خسرونیا تصریح کرد: در هوای گرم و هر زمان که بدن در حال تعریق است مانند ورزش کردن مصرف مایعات باید افزایش یابد و سعی شود در روزهای گرم سال، غذاهای آماده و حاضری کمتر مصرف و بیشتر از غذاهای خانگی استفاده شود.
گفتنی است دوم خرداد ۴۹ نفر دارای علائم مسمومیت از خوابگاه دخترانه به یک مرکز درمانی مراجعه کردند که علت مراجعه آنها در بدو ورود مسمومیت عنوان شد اما سپس اعلام شد تعیین علت این اتفاق مستلزم انجام آزمایشات بیشتر است. این در حالی است که پرویز انصاریراد، معاون دانشجویی پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان علت ایجاد مشکل گوارشی برای این دانشجویان را مسمومیت غذایی ندانسته و تاکید کرده بود: این موضوع ارتباطی به غذای خوابگاه نداشته است.
سوم خرداد نیز ۳۹ نفر از دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) با علت مشابه به مراکز درمانی ارجاع داده شدند که مدیرکل روابط عمومی دانشگاه امام صادق(ع) نیز اظهار داشت: دلیل مسمومیت دانشجویان با تایید پزشکان آلودگی ویروسی است.
در عین حال کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشتم خرداد در نشست خبری گفت: شایعهپراکنی نشود، ویروس جدیدی شیوع نیافته و هر سال با آغاز فصل گرما موارد ابتلا به مسمومیت غذایی افزایش مییابد.
ارسال به دوستان
معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام کرد
رایزنی برای تأیید واکسنهای ایرانی حجاج
مطابق پروتکلهای تعریف شده از سوی عربستان، حجاج اعزامی باید واکسنهای بینالمللی را تزریق کرده باشند اما وزارت بهداشت کشورمان در حال رایزنی برای تایید واکسنهای ایرانی است. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ایران در حال رایزنی برای تأیید واکسنهای ایرانی کرونا برای اعزام حجاج است، گفت: اگر کسی ۳ دوز واکسن ایرانی زده باشد باید ۲ دوز دیگر واکسن مورد تأیید عربستان را تزریق کند.
دکتر کمال حیدری افزود: کشور ما در حال رایزنی برای تأیید واکسنهای ایرانی کروناست و منتظر نتایج گفتوگوها برای تأیید واکسنهای ایرانی کرونا برای اعزام حجاج هستیم و اگر کشور عربستان واکسنهای ایرانی کرونا را نپذیرد حجاج مجبور به تزریق همان واکسنهای خارجی مورد تأیید عربستان هستند. وی ادامه داد: فاصله بین ۲ دوز واکسن خارجی نیز باید طبق پروتکلها رعایت شود؛ در غیر این صورت از اعزام فرد ممانعت میشود، زیرا کد واکسن بینالمللی است و نمیتوان آن را تغییر داد.
* تازهترین آمار ابتلا، فوت و بستری روزانه
روند کاهشی آمار مبتلایان و بستریهای روزانه کرونا همچنان ادامه دارد و تعداد فوتیهای روزانه نیز بین 2 تا 7 نفر در روزهای گذشته در نوسان بوده است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به 10 خرداد ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۳۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۳۵ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۳۴ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 5 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۳۱۵ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۴۹ هزار و ۴۴۲ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که ۵۲۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۵۲ میلیون و ۲۴۵ هزار و ۵۵۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر 253 شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۷۹۴ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۸۵۱ هزار و ۲۱۴ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۳۳۷ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۳۴۵ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز منتهی به 10 خرداد ۲۴ هزار و ۸۴۹ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
وداع با پیکر محیطبانان شهید در شیراز
مراسم تشییع و وداع با پیکر پاک محیطبانان شهیدی که اخیرا در منطقه بوانات فارس به شهادت رسیده بودند، در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد. صبح دیروز سهشنبه ۱۰ خرداد مراسم قدردانی از محیطبانان و وداع با پیکر ۲ شهید عرصه محیطبانی و حفاظت محیطزیست استان فارس با حضور خانواده شهدا، شمار کثیری از مردم، دوستداران محیطزیست و شماری از مسؤولان ارشد سیاسی، انتظامی، امنیتی و اجتماعی ملی و استانی در حرم مطهر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) برگزار شد. در این مراسم که در آستانه آغاز دهه کرامت در صحن حرم مطهر احمدی و محمدی در شیراز برگزار شد، حاضران ضمن ادای احترام به پیکرهای پاک شهیدان محیطبان محمد فرهمند و همیار محیطزیست رضا بهرامپور، یاد و خاطره شهدای عرصه حفاظت محیطزیست را گرامی داشتند. عطا پورشیرزادمدیر، کل حفاظت محیطزیست فارس در این مراسم گفت: ما با ریخته شدن خون این شهدا استوارتر از گذشته در جهت حفاظت از طبیعت قدم بر خواهیم داشت و خون با برکت شهدا راه ما را استوارتر و هموارتر خواهد کرد. همچنین فرمانده انتظامی استان فارس با اشاره به جان باختن یک محیطبان و یک همیار محیطزیست بوانات در درگیری ششم خردادماه با شکارچیان گفت: قاتل و همدست وی دستگیر شدند.
***
افزایش دما در بیشتر مناطق کشور تا اوایل هفته آینده
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استانها و افزایش دما در بیشتر مناطق کشور تا اوایل هفته آینده خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: پنجشنبه، جمعه و شنبه (۱۲، ۱۳ و ۱۴ خرداد) در برخی نقاط شمال غرب، غرب و ارتفاعات البرز در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار پراکنده گاهی با رعدوبرق و وزش باد شدید پیشبینی میشود. این وضعیت بعدازظهر شنبه در آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تشدید خواهد شد. به گفته وی طی ۵ روز آینده پدیده غالب در شرق و جنوب شرق کشور، بویژه منطقه زابل وزش باد شدید گاهی همراه با خیزش گردوخاک است و دمای هوا تا اوایل هفته آینده در بیشتر مناطق کشور بتدریج افزایش مییابد. ضیاییان ادامه داد: از چهارشنبه (امروز) تا اوایل هفته آینده با توجه به استقرار توده هوای گرم همراه با جریانات مرطوب جنوبی، هوای خوزستان، بویژه در بخشهای جنوبی به نسبت شرجی خواهد شد. دریای عمان نیز چهارشنبه مواج پیشبینی میشود. وی در پایان گفت: چهارشنبه 11 خرداد اهواز با دمای 46 درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۵ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استانهای کشور هستند.
***
پیشرفت ۷۰ درصدی پایگاه پشتیبانی و مدیریت بحران جدید در منطقه ۱۴
معاون فنی و عمران شهرداری منطقه ۱۴ از پیشرفت ۷۰ درصدی عملیات تکمیل پایگاه پشتیبانی و مدیریت بحران جدید در این منطقه خبر داد. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه14، هوشیام علائی با بیان اینکه ساخت این سوله به عنوان یکی از پروژههای نیمهتمام، از ابتدای امسال در اولویت ساخت و تکمیل قرار گرفت، افزود: این مجموعه به عنوان ششمین پایگاه پشتیبانی و مدیریت بحران در منطقه با پیشرفت 70 درصدی در زمینی به مساحت هزار و 750 مترمربع درحال ساخت است. وی ارتقای سرانه خدماتی و بهبود کیفیت زندگی و رضایتمندی شهروندان را از اهداف ساخت این سوله برشمرد و افزود: این پایگاههای پشتیبانی در زمان بحران که ساختار شهری از هم پاشیده و سیستم زندگی از حالت عادی خارج میشود، فضایی با مقاومت و ظرفیت بالا برای اسکان شهروندان و کمک به ساماندهی موقعیت بحرانی احتمالی است.
علائی خاطرنشان کرد: بر این اساس و با توجه به تاکیدات شهردار منطقه، تسریع در عملیات تکمیل سوله مدیریت بحران واقع در تقاطع بزرگراه امام علی(ع) و بزرگراه محلاتی و به منظور ارائه خدمات کارآمد به شهروندان در موارد بحران و وقوع حوادث طبیعی یا غیرطبیعی در دستور کار قرار گرفت.
***
وزیر بهداشت:
تجویز دارو در ایران ۲ برابر متوسط جهانی است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه متوسط تجویز دارو در جهان 1.5 قلم است، گفت: در ایران ۲ برابر متوسط جهانی دارو تجویز میشود و مرجع ملی پزشکان در تجویز دارو باید «دارونامه» باشد و پزشکان خود را متعهد بدانند که خارج از آن، دارویی تجویز نکنند.
بهرام عیناللهی در آیین رونمایی از دارونامههای رسمی کشور و فرآورده استنشاقی تیوتروپیوم بروماید افزود: ایران، قدرتمندترین کشور در منطقه بویژه در حوزه غذا و داروست و در دنیا این موضوع ثابت شده است. در زمان شیوع بیماری کرونا، این قدرت به صورت عملی به اثبات رسید. وی درباره تجویز دارو و نسخهنویسی گفت: فرهنگ مصرف دارو، نیاز به اصلاح دارد. برای مثال، متوسط تجویز دارو در نسخه حداکثر باید 1.5 قلم باشد اما در کشور ما 3 قلم است. یعنی در ایران ۲ برابر متوسط جهانی برای بیماران دارو تجویز میشود. عیناللهی با اشاره به دارونامه رسمی ایران که در این مراسم از آن رونمایی شد، افزود: پزشکان باید خود را متعهد بدانند که خارج از این دارونامه، دارویی تجویز نکنند.
وی با بیان اینکه در همه کشورهای جهان پایبندی و استناد به دارونامهها به دقت رعایت میشود، ادامه داد: اما در کشور ما این سختگیری وجود ندارد و برخی همکاران ما طبق دارونامه عمل نمیکنند که همین موضوع ممکن است باعث سرگردانی بیماران در یافتن دارو شود. وی با اشاره به اینکه برای درمان نباید فقط بر مصرف دارو تاکید شود، گفت: روشهای درمانی دیگر نباید مورد غفلت قرار گیرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|