|
صدای آژیر خطر در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی
یک روز پس از آن که رسانههای صهیونیستی خبر دادند یک پایگاه نظامی صهیونیستی در روستای «العیساویه» واقع در بخش قدیمی شهر قدس اشغالی به آتش کشیده شده است، بعد از ظهر دیروز نیز آژیر خطر مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در تلآویو به مدت 12 دقیقه به صورت ممتد به صدا درآمد. سخنگوی ارتش اسرائیل با تکذیب وقوع حادثه امنیتی در بیانیهای مدعی شد تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.
ارسال به دوستان
رزمایشهای اسرائیلیها در اطراف مرزهای لبنان تنها برای پنهانکردن ضعفهای ارتش عبری است
ارتش دکوری صهیونیستی
گروه بینالملل: تحرکات مشکوک نظامیان صهیونیست در مرزهای لبنان در حالی است که یک کارشناس نظامی برجسته اسرائیلی فاش کرده، ارتش پرطمطراق عبری حتی قدرت مانور زمینی مقابل حزبالله را ندارد.
شبکه المنار دیروز از تحرکات مشکوک نظامیان اسرائیلی در مرز جنوبی لبنان خبر داد. علی شعیب، خبرنگار این شبکه نیز همراه توئیت خود فیلمی در این باره منتشر کرد و نوشت: «۱۷ نظامی صهیونیست با پشتیبانی ۲ تانک مرکاوا صبح امروز (دیروز سهشنبه) به حصار موجود در منطقه خله المحافر واقع در جنوب شهرک العدیسه که مجهز به حسگرهای الکترونیکی است، نزدیک شده و شروع به بازرسی اراضی اشغالی لبنان کرده و یک ساعت بعد بدون نفوذ به خط آبی، منطقه را ترک کردند».
رژیم صهیونیستی از حدود یک ماه پیش همزمان با آغاز کارزار انتخابات پارلمانی لبنان، با هدف ایجاد جنگ روانی علیه مردم همسایه شمالی اقدام به برگزاری بزرگترین سلسله رزمایشهای نظامی تاریخ منحوس خود کرد که هنوز هم مرحله دریایی این رزمایش در آبهای جنوب شرق مدیترانه به طور مشترک با نیروی دریایی قبرس - و ناتو- ادامه دارد. جایی که صهیونیستها با طرح یک مناقشه مرزی سعی دارند میدانهای گازی مستقر در منطقه دریایی موسوم به مثلث انرژی در آبهای ساحلی مشترک قبرس، یونان، لبنان و فلسطین اشغالی با حجم احتمالی 40 میلیارد فوت مکعب را به صورت یکطرفه به نفع خود اشغال کنند.
اسرائیلیها بهرهبرداری یکجانبه و غیرقانونی از ۳ میدان تامار، لویاتان و آفرودیت را در فاصله سالهای 2009 تا 2011 آغاز کردند. طبیعتا لبنان با نقشه اشغالگرانه اسرائیل از مرزهای آبی خود مخالف است و نقشه خود را به سازمان ملل متحد ارائه داده است.
همزمان دبیرکل حزبالله لبنان ضمن هشدار به صهیونیستها درباره این تحرکات و یادآوری این نکته که لبنان و مقاومت هراسی از چنگ و دندان نشان دادن آنها ندارند، معادلات مرزی لبنان با فلسطین اشغالی را وارد فاز تازهای کرد. سیدحسن نصرالله درباره اکتشاف و استخراج غیرقانونی گاز و نفت در آبهای منطقهای لبنان در جنوب شرق مدیترانه به رژیم صهیونیستی هشدار داد و تأکید کرد که لبنان توان دفاع از منابع نفتی و گازی خود را دارد. او در عین حال از لبنانیها خواست برای رفع مشکلات اقتصادی، مالی و معیشتی خود برای استخراج نفت و گاز از آبهای مجاور تصمیم بگیرند.
البته کارشناسان هشدار رهبر معنوی حزبالله را فقط از جانب لبنان ندانستند، بلکه آن را به منزله آمادگی محور مقاومت و مهمترین متحد شرقیاش، روسیه برای انجام اقداماتی مشترک به منظور جلوگیری از راهزنی و ترکتازی انرژی اسرائیل در مدیترانه دانستند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا فاش کرده که مذاکرات سهجانبه محرمانهای برای انتقال گاز طبیعی از فلسطین اشغالی به اروپا از طریق مصر در حال انجام است و بزودی به امضا خواهد رسید و مفاد آن رسانهای میشود.
کارینه الحرار، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی هم دوشنبه گذشته ضمن تأیید این خبر تأکید کرد یادداشتتفاهم همکاری مزبور طی چند هفته آینده به امضا خواهد رسید.
آشکار است که اسرائیلیها برای حل بحران انرژی اروپا که متعاقب جنگ اوکراین به وجود آمده، وارد عمل شدهاند.
تلآویو قصد دارد از شرایط جهانی به وجود آمده در بحران اوکراین و قطع و تحریم صادرات گاز روسیه به بازارهای اروپایی، بهرهبرداری کند. این در حالی است که فعلا فقط مشتریان منطقهای یعنی مصر و اردن مشتری گاز فلسطین اشغالی هستند.
در عین حال، رژیم صهیونیستی تلاش دارد با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپایی، با یک خط انتقال دیگر گاز میادین مدیترانه شرقی را از طریق قبرس شمالی و فلات آناتولی (ترکیه) به اروپا برساند؛ موضوعی که باعث تغییر ناگهانی سیاستهای آنکارا شد و متعاقب آن شاهد عدول رجب طیب اردوغان و حزب حاکم آک پارتی از موضع حمایت از آرمان فلسطین و بازگشتشان به روند سازش با اسرائیل بودیم. رئیسجمهور ترکیه در همین راستا در ماههای اخیر برای جلب نظر تلآویو جهت انتقال این خط گازی به اروپا از طریق خاک ترکیه به هر دری زده و حتی پذیرای همتای اسرائیلی خود در آنکارا شده است.
* بن دیوید: اسرائیل از مانور هم عاجز است
تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در مرزهای لبنان بخشی از گستردهترین رزمایش این رژیم در دهههای اخیر است. آلون بن دیوید، تحلیلگر نظامی برجسته اسرائیلی در مقالهای در روزنامه معاریو، درباره مانور نیروی زمینی ارتش عبری در جبهه شمالی و خطرات آن بویژه بعد از سرنوشتی که این نیروها در سال 2000 و سپس در سال 2006 مقابل حزبالله لبنان دچار آن شدند هشدار داد و نوشت: «عناصر نیروی زمینی ارتش اسرائیل برای رسیدن به اراضی لبنان باید از دریا عبور کنند اما این اقدام خطراتی دارد، چرا که حزبالله مجهز به بهترین موشکهای ضدکشتی است و مورد هدف قرار گرفتن کشتیهای حامل عناصر نیروی زمینی ارتش اسرائیل توسط موشکهای حزبالله فاجعهای است که مهار آن برای اسرائیل بسیار دشوار خواهد بود».
بن دیوید اینگونه به طور غیرمستقیم سرنوشت تکروی صهیونیستها در بهرهبرداری از میادین گازی جنوب شرق مدیترانه را نیز تصویر میکند. او این فرضیه را مطرح میکند: «تنها بعد از چند روز درگیری گسترده با حزبالله لبنان و ایران و همچنین حماس در نوار غزه صدها نفر در جبهه داخلی اسرائیل کشته میشوند. سپس بعد از اینکه اسرائیل مردم لبنان را در ضاحیه بیروت مورد هدف قرار داد و ساختمانهای مرتفع در این منطقه را ویران کرد، حملات حزبالله به اسرائیل ادامه مییابد و ساختمانهای زیادی در تلآویو ویران میشوند و همچنین هزاران موشک به سمت حیفا شلیک میشود».
بخش مهمی از این فرضیه به نحوه ورود ایران به عنوان برادر بزرگتر محور مقاومت به این جنگ میپردازد که از نظر بندیوید، اسرائیلیها حتی از تصور روانه شدن سیل موشکهای ایرانی به سوی مقرهای حکومتیشان در فلسطین اشغالی نیز بیم دارند.
او به همپالکیهای اسرائیلی خود یادآوری میکند که شرایط امروز مانند 40 سال گذشته نیست و امروز حزبالله بخوبی خود را سازماندهی کرده و آماده کشتن نیروهای مانوردهنده اسرائیلی در لبنان است. او از سران نظامی تلآویو میخواهد که از طولانی شدن عملیات روسیه در جنگ اوکراین و بنبست به وجود آمده در آن درس بگیرند.
آلون بن دیوید فاش میکند که ارتش عبری امکانات و منابع لازم برای دفاع گسترده از خود برای مدت طولانی را ندارد، این در حالی است که اغلب درگیریهایی که اسرائیل وارد آن میشود با یک حمله سریع آغاز میشود. طی 40 سال گذشته در بیشتر رویاروییها ارتش اسرائیل از انجام مانورهای تهاجمی عمیق خودداری و به تحرکات دفاعی بسنده کرده است؛ همانند عملیاتی که در چندکیلومتری عمق لبنان در سال 2006 انجام داد.
او در ادامه مینویسد: «واقعیت آن است که توانایی ارتش اسرائیل برای مانور در عمق بسیار کاهش یافته است و نمیتوان با اطمینان گفت آیا امروز نیرویی در ارتش اسرائیل وجود دارد که بتواند نحوه پشتیبانی و حفظ ظرفیت مانور اسرائیل در چندکیلومتری لبنان را همانند سال 1982 تشخیص دهد. یکی از افسران ارشد ارتش اسرائیل این وضعیت را به زبان ساده تعریف کرد و گفت؛ سالهاست که ما نقشههای نظامی دوبعدی در ابعاد بسیار کوچک و بزرگ برای چند روز درگیری با نوار غزه طراحی کردهایم. این نقشهها همچنین شامل درگیری با حزبالله و مانور ارتش اسرائیل در چند هفته برای رسیدن به بیروت نیز میشود اما واقعیت آن است که فرماندهان ارتش و مقامات سیاسی اسرائیل به این نتیجه رسیدهاند که انجام یک عملیات بزرگ نه در برابر نوار غزه و نه لبنان ممکن نیست و نهایت تلاش ارتش اسرائیل این است که یک سطح متوسطی برای مانورهای خود در این مناطق پیدا کند».
به زعم او در عرصه عمل، نظامیان اسرائیلی حتی عطای یک مانور محدود علیه نیروهای یگان ویژه «رضوان» حزبالله در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی را به خاطر همه هزینهها و خطراتی که دارد به لقای آن خواهند بخشید، چه رسد به اینکه به حملهای بزرگ فراسوی مرزها فکر کنند.
همزمان با مقاله این کارشناس نظامی اسرائیلی، عبدالباری عطوان، روزنامهنگار و تحلیلگر برجسته جهان عرب نیز در سرمقاله روزنامه فرامنطقهای رایالیوم، صهیونیستها را از پاسخ قاطع مقاومت به عربدهکشیهایشان بیم داده و پیشبینی کرده بود جنگ بعدی رژیم با لبنان با نابودی اسرائیل تمام میشود.
ارسال به دوستان
وانگئی متعاقب اجلاس امنیتی- تجاری با 10 کشور جزیرهای در اقیانوس آرام به این منطقه سفر کرد
برنامه چین برای تقویت نفوذ در اقیانوسیه
ظهور چین به عنوان قدرت جدید در نظام بینالملل سبب شده ایالات متحده و چین هر دو به دنبال متقاعد کردن کشورهای شرق آسیا و پاسیفیک برای شراکت راهبردی باشند. این رقابت برای نفوذ به شکل قابل توجهی نسبی است و کشورهای ثالث بر اساس منافع خود با چین و آمریکا وارد شراکت راهبردی خواهند شد. جدا از کرهجنوبی، هند، استرالیا و ژاپن که به طور سنتی در دسته متحدان آمریکا قرار میگیرند، 6 کشور اندونزی، فیلیپین، ویتنام، تایلند، مالزی و سنگاپور در شرق آسیا تابع منافع، منابع و تواناییهای خود هستند. آنچه مسلم است تسلط کامل هیچکدام از ۲ قدرت چین و آمریکا بر این منطقه قطعی نیست. به طور خلاصه میتوان گفت کشورهای اقیانوسیه و اقیانوس هند، ایالاتمتحده را دارای نفوذ دیپلماتیک و نظامی بیشتری نسبت به چین میدانند اما چین به لحاظ اقتصادی نفوذ بیشتری در این کشورها دارد. در همین حال کشورهای آسیای جنوب شرقی توسعه اقتصادی را ارجح بر نگرانیهای امنیتی میدانند و به طور کلی تحت تاثیر نفوذ اقتصادی چین هستند. چین میتواند از نفوذ اقتصادی خود برای اهداف مختلف، از جمله تضعیف نفوذ نظامی ایالات متحده استفاده کند. در مقابل، شواهد کمی وجود دارد که کشورهای آسیای جنوب شرقی معتقدند نفوذ نظامی ایالات متحده وزنهای قابل توجه در مقابل نفوذ اقتصادی چین است. به هر حال کشورهای منطقه ترجیح میدهند بین ایالات متحده و چین یکی را انتخاب نکنند. همین امر سبب شده چین و آمریکا رقابت جدیتری را در این منطقه دنبال کنند. در همین راستا دولت چین در این مدت با توجه به نقش راهبردی جزایر اقیانوس آرام در معادلات امنیتی آتی در منطقه، وزن ویژهای برای آنها در روابط سیاسی خود در نظر گرفته است. چندی قبل خبر توافق امنیتی چین و مجمعالجزایر سلیمان منجر به واکنش استرالیا و آمریکا شد. دیروز هم رسانهها از سفر وزیر خارجه چین به کشور جزیرهای «تونگا» در اقیانوسیه و شرق استرالیا خبر دادند. به گزارش خبرگزاری رویترز «وانگ ئی» در ادامه سفرهای خود به کشورهای اقیانوسیه برای امضای توافقنامههای امنیتی و تجاری که موجب نگرانی آمریکا و متحدانش در منطقه شده است، وارد تونگا شد. تونگا در ماه ژانویه طی سونامی و فعال شدن آتشفشان خسارت زیادی دید و ۱۹۵ میلیون دلار به بانک صادرات- واردات چین مقروض است. این سفر یک روز پس از آن انجام شد که چین نتوانست کشورهای جزیرهای اقیانوس آرام را به انعقاد توافقنامهای که دربرگیرنده طیف وسیعی از موضوعات شامل مسائل تجاری، امنیتی، همکاری پلیسی و ماهیگیری است، متقاعد کند. به گزارش خبرگزاری کیودو، وزارت خارجه چین و ۱۰ کشور جزیرهای اقیانوس آرام نشستی را در فیجی برگزار کردند اما به اجماع برای امضای یک توافقنامه دست نیافتند، زیرا برخی کشورهای شرکتکننده نسبت به این مساله ابراز نگرانی کردند. در همین راستا مجمعالجزایر «ساموآ» اعلام کرد فرصت کافی برای بررسی پیشنهاد پیمان امنیتی و تجاری چین را نداشته است. «فیام نائومی ماتافا» نخستوزیر ساموآ در میان آن دسته از رهبران کشورهای هند-اقیانوسیه بود که درخواست تاخیر در بررسی این پیشنهاد را ارائه کرد و خواستار گرفتن تصمیم اصلی در کارگروه جزایر اقیانوسیه در این باره شد. وی همچنین افزود پیمان امنیتیای که چین با جزایر سلیمان امضا کرده است نیز باید در کارگروه هند- اقیانوسیه بازبینی شود. به علاوه رهبر «نیووی» از جزایر واقع در اقیانوسیه نیز در بیانیهای اعلام کرد زمان بیشتری برای بررسی پیشنهاد تنظیم توافقنامه با چین برای حمایت از برنامههای منطقهای موجود لازم است. هفته گذشته پیشنویس برنامه اقدام مشترک ۵ ساله از سوی پکن برای کشورهای این منطقه که روابط دیپلماتیک با چین دارند پیش از برگزاری این دیدارها ارسال شد. در این میان نزدیکی کشورهای این منطقه به چین با انتقاداتی به دلیل افزایش تنشهای ژئوپلیتیک در منطقه با آمریکا روبهرو شد. با وجود جمعیت و اقتصادهای کوچک این کشورهای اقیانوسیه، هر دولتی حق رای در کارگروههای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد را دارد. این کشورها منابع غنی دریایی در کنار دسترسی مهم استراتژیک ارتشی در منطقه دارند. ماه گذشته آمریکا و متحدان منطقهایاش از جمله استرالیا، ژاپن و نیوزیلند نگرانیهای خود را درباره توافقنامه امنیتی چین با جزایر سلیمان ابراز کرده و مدعی پیامدهای منطقهای برای حضور نظامی چین شده بودند. ارسال به دوستان
رئیسجمهور ترکیه به وجود استانداردهای دوگانه در ناتواعتراض کرد
ما را فقط زمان بحران میخواهند
رئیسجمهور ترکیه در مطلبی با تاکید بر اهمیت کشورش برای ناتو نوشت: شرکای آنکارا در این ائتلاف، زمانی که هیچ تهدیدی برای امنیت ملی آنها وجود نداشته باشد، کمکهای آنکارا به ناتو را فراموش میکنند. «رجب طیب اردوغان» در مقالهای که برای هفتهنامه اکونومیست نوشته است، خاطرنشان کرد: در حالی که شرکای ما همیشه از مشارکتهای ترکیه در ماموریت تامین امنیت دستهجمعی ناتو قدردانی کردهاند اما وقتی هیچ تهدیدی برای امنیت ملی آنها وجود نداشته باشد، به سرعت آنها را به دست فراموشی میسپارند. شرکای ما که اهمیت ترکیه را تنها موقع تلاطمها مانند بحران بالکان به یاد میآورند، به اشتباه فکر کردند که ثبات درازمدت بدون ترکیه قابل دستیابی است. آنها به دنبال رفع تهدید فوری، واقعیتهای ژئوپلیتیک و تهدیدات بالقوه را که ممکن است در منطقه بروز یابد، نادیده گرفتند. چنین امیدهای واهی در نتیجه بحرانهای بینالمللی، کوتاهمدت از آب درآمدند.
اردوغان در ادامه این مطلب به این نکته اشاره کرد که تهدیدات علیه صلح و امنیت بینالمللی در مدت اخیر تغییر کرده و بسیاری را به این باور رسانده که ناتو ائتلافی «منسوخ» است که اهداف خود را برآورده نمیکند. او اظهار کرد: امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه حتی در سال ۲۰۱۹ گفت که این ائتلاف دچار مرگ مغزی شده است. همین افراد نقش ترکیه در ناتو را زیر سوال بردند. این ترکیب افکار واهی خارقالعاده و کوتهبینی استراتژیک شدید، سالها برای این ائتلاف هزینه داشته است. اردوغان ادامه داد: ناتو - مانند همه سازمانهای بینالمللی دیگر - باید اصلاحات خاصی را برای مقابله با تهدیدات امنیتی در حال ظهور انجام دهد. وی گفت: بویژه درباره تروریسم، مشاهده فقدان اقدام جمعی از سوی این ائتلاف بهرغم رخداد حملات مستقیم علیه بسیاری از کشورهای عضو، همکاری امنیتی را تضعیف کرد و به بیاعتمادی عمیق شهروندان کشورهای ناتو نسبت به این سازمان دامن زد. اردوغان در ادامه این مطلب نوشت: ترکیه این روند را در تمام اجلاسهای ناتو برجسته ساخت و گفت که همکاری بینالمللی برای دگرگونی مبارزه با تروریسم حیاتی است. ما میخواستیم ناتو هنگام برخورد با سازمانهای تروریستی، نهتنها در راستای جلوگیری از حملات تروریستی بلکه در راستای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم و جذب نیروی آنها در داخل مرزهای ناتو، در زمینه مسائل اطلاعاتی و نظامی بهتر همکاری کند. ما همچنان به این موضع خود متعهد هستیم. اردوغان همچنین خاطرنشان کرد که با وقوع جنگهای داخلی متعدد در همسایگی ترکیه، این کشور خواستههایی «مشروع و ضروری» را نزد ناتو برای تضمین امنیت مرزها، حریم هوایی و امنیت انسانی خود مطرح کرد. او بیان کرد: کشور ما در حالی که عمدتاً تنها مانده بود، به تنهایی با تمام آن بحرانها کنار آمد و در طول این تلاش هزینه زیادی پرداخت. به شکلی مضحک هر گامی که زیر چتر ناتو برداشته میشد، میتوانست این ائتلاف را برای درگیریها و بحرانهای آینده در مرزهایش آماده کند. وی افزود: مایه تاسف است که برخی از اعضای ناتو در حالی که همه متحدان ناتو اهمیت حیاتی این کشور را برای این ائتلاف میپذیرند، کاملا در توجه کردن به برخی تهدیدات علیه ترکیه کوتاهی کردند. اردوغان تاکید کرد: ترکیه معتقد است پذیرش سوئد و فنلاند در ناتو دربردارنده خطراتی برای امنیت خود و آینده سازمان است. ما کاملا حق داریم انتظار داشته باشیم کشورهایی که قرار است انتظار دفاع دومین ارتش بزرگ ناتو بر اساس ماده ۵ ائتلاف از خود را داشته باشند، با جذب نیرو، جمعآوری کمکهای مالی و فعالیتهای پروپاگاندای «پکک» که اتحادیه اروپایی و آمریکا آن را یک نهاد تروریستی میدانند، مقابله کنند.
او در پایان خاطرنشان کرد: جهل و مزاحمت کسانی که جرأت میکنند رابطه ترکیهای که رویکرد مثبت و سازنده در قبال گسترش ناتو در گذشته اتخاذ کرده را با این ائتلاف زیر سوال ببرند، موضع ما را تغییر نمیدهد. کشور ما که پذیرای همه اشکال دیپلماسی و گفتوگو است، اکیدا توصیه میکند تمرکز صرف متقاعد کردن نامزدها برای تغییر مواضعشان باشد. اردوغان نوشت: هیچ مقامی در آنکارا وجود ندارد که یک کشور در جهان که تمایلی به مبارزه با تروریسم ندارد، بتواند به او بگوید چه کار باید بکند. ما معتقدیم اگر اعضای ناتو از استانداردهای دوگانه در زمینه مبارزه با تروریسم پیروی کنند، شهرت و اعتبار ائتلاف به خطر خواهد افتاد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ابتکار یمنیها برای ارسال غذا با موشک
متعاقب کارشکنی ائتلاف سعودی و مزدورانش در عمل به توافق آتشبس و ارسال مواد غذایی فاسد به شهر تحت محاصره الدریهمی در استان ساحلی الحدیده در غرب یمن، نیروهای یمنی با ابتکاری جالب این محاصره را دور زدند. بر اساس مستندی که برای نخستینبار درباره این شهر راهبردی ساخته شده، ارتش و کمیتههای مردمی یمن برای کمک به نیروها و ساکنان محاصره شده در الدریهمی، اقدام به شلیک موشکهایی میکند که داخل آنها به جای چاشنی انفجاری، غذا و مایحتاج مردم از جمله آرد، گوشت، لباس و دارو قرار دارد تا به دست محاصرهشدگان برسد. به گزارش تسنیم، این مستند بتازگی توسط مرکز اطلاعرسانی جنگ یمن (وابسته به ارتش و وزارت دفاع دولت نجات ملی) تحت عنوان «حصار و انتصار» (محاصره و پیروزی) تهیه شده و به مشکلات ساکنان این شهر از نظامیان گرفته تا غیرنظامیان شامل زنان و کودکان و افراد مسن پرداخته است. ارتش یمن هر هفته 2 روز اقدام به شلیک 8 الی 9 موشک و بعضا 10 موشک حامل مایحتاج مردم به این شهر میکند و تاکنون بیش از 2500 موشک شلیک کرده است. مردم الدریهمی نام این پرندهها را «موشک غذایی» گذاشتهاند. کمکرسانی به این شهر محاصره شده در حالی است که ائتلاف سعودی و نیروهای مزدور آن بارها توافق استکهلم سوئد (معروف به توافق الحدیده 2018) را نقض کرده و به این شهر حملات توپخانهای و راکتی کردهاند. از سوی دیگر سازمان ملل به عنوان ضامن این آتشبس و توافق به تعهدات خود نتوانسته است عمل کند و مواد غذایی و مایحتاج را به این شهر ارسال کند و آن مقداری هم که فرستاده بود، فاسد و تاریخ انقضا گذشته بود.
***
«نبیه بری» برای هفتمینبار رئیس پارلمان لبنان شد
«نبیه بری» در جلسه دیروز رایگیری پارلمان با کسب ۶۵ رای برای هفتمینبار رئیس پارلمان لبنان شد. رسانههای لبنان اعلام کردند نخستین جلسه پارلمان جدید لبنان برگزار شد و طی آن نبیه بری با 65 رأی بار دیگر به عنوان رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد. روز دوشنبه منابع گزارش دادند تعداد آرای رئیس پارلمان قبلی به عنوان تنها کاندیدای ریاست پارلمان لبنان به 65 رأی رسیده است و به احتمال زیاد او در نخستین جلسه پارلمان در سال 2022 به عنوان رئیس آن انتخاب خواهد شد. نبیه بری از سیاستمداران لبنانی است که از سال 1992 تاکنون ریاست پارلمان لبنان را عهدهدار بوده است. انتخابات پارلمانی لبنان 25 اردیبهشتماه (15 ماه مه) در فضایی آرام و دموکراتیک در داخل این کشور بدون مشکل خاصی برگزار شد. میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی لبنان بیش از 41 درصد اعلام شد. نبیه بری بعد از انتخاب خود به عنوان رئیس پارلمان جدید لبنان در سخنانی اعلام کرد: دست من به سوی همه دراز است تا برای نجات لبنان با یکدیگر همکاری کنیم. هر حرفی که مربوط به معیشت و زندگی مردم نباشد و هر طرح و برنامهای که راهحلی برای بحرانها ارائه ندهد، خارج از چارچوب برنامههای ما است.
***
لاوروف با وزرای خارجه شورای همکاری خلیجفارس دیدار میکند
خبرگزاری رویترز دیروز گزارش داد سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز در ریاض با وزیران خارجه شورای همکاری خلیجفارس دیدار میکند. رویترز به نقل از ۲ مقام که خواستند نامشان فاش نشود، این خبر را منتشر کرد و نوشت: انتظار میرود لاوروف با وزیران خارجه عربستان، امارات، عمان، کویت، بحرین و قطر در مقر شورای همکاری خلیجفارس در ریاض گفتوگو کند. مقامات مذکور گفتند معلوم نیست در نشست لاوروف با وزیران خارجه شورای همکاری خلیجفارس درباره چه موضوعاتی گفتوگو شود اما وزرای ۶ کشور همچنین به صورت آنلاین نشستی را با «دیمیتری کولِبا» وزیر خارجه اوکراین در ساعات پایانی روز چهارشنبه برگزار خواهند کرد. جزئیات بیشتری درباره این دیدار ارائه نشد. رویترز نوشت: دیدار لاوروف یک روزه خواهد بود و قبل از نشست اوپکپلاس در وین انجام میشود. انتظار میرود این گروه نفتی به توافق سال گذشته خود درباره میزان تولید نفت پایبند باشند و تولید نفت در ماه ژوئیه را تا ۴۳۲ هزار بشکه در روز افزایش دهند. عربستان و دیگر کشورهای عضو اوپک که دارای ائتلاف اوپکپلاس با روسیه هستند، تحت فشار شدید غرب برای افزایش تولید نفت و کاهش قیمتها همزمان با حمله روسیه به اوکراین هستند.
***
آمار یونیسف از کودککشی اسرائیلیها
یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) در گزارشی از مرگ ۱۳ کودک فلسطینی به دست نظامیان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از آغاز سال جدید میلادی خبر داد. نظامیان رژیم اشغالگر قدس، جمعه گذشته در آخرین جنایت کودککشی خود، یک کودک ۱۴ساله فلسطینی به نام زید محمد سعید غنیم از منطقه بیتلحم را به ضرب گلوله به شهادت رساندند.
به گزارش روسیاالیوم، ادیل خضر مدیر دفتر منطقهای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا در واکنش به این جنایت گفته است: «یک کودک ۱۴ ساله فلسطینی در بیتلحم کشته شد. او سومین کودک فلسطینی است که در این هفته کشته شده است. ۱۳ کودک فلسطینی نیز از ابتدای سال جاری در کرانه باختری کشته شدهاند؛ این رقم نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|