|
رئیسجمهور ونزوئلا وارد تهران شد
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا بعد از ظهر روز گذشته در رأس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد تهران شد. دیدار و گفتوگو با رئیسجمهور و برگزاری نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه ۲ کشور از جمله برنامههای سفر رئیسجمهور ونزوئلا به تهران است.
ارسال به دوستان
در پاسخ به تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، فعالیت بقیه دوربینهای فراپادمانی آژانس هم متوقف شد
پاسخ چشمگیر به آژانس
گروسی: ۲۷ دوربین آژانس از تأسیسات هستهای ایران حذف شده و این مسأله برای ادامه کار آژانس در ایران چالش ایجاد میکند
گروه سیاسی: شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی همانطور که انتظار میرفت قطعنامه علیه ایران را که توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، تصویب کرد. ۳۰ کشور رای موافق، ۲ کشور (چین و روسیه) رای مخالف و ۳ کشور (هند، لیبی و پاکستان) به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
به گزارش «وطنامروز»، این قطعنامه سیاسی که از ایران میخواهد همکاری خود با آژانس در اماکن ادعایی این سازمان را که با پروندهسازی رژیم صهیونیستی حاصل شده کامل کند، در مرحله فعلی از روند برنامه هستهای ایران و مذاکرات متوقف شده وین - همانطور که «وطنامروز» در چند شماره قبل به آن اشاره کرد- هدفی جز استفاده ابزاری از سازوکار حقوقی آژانس برای تاثیرگذاری بر روند مذاکرات و فشار بر کشورمان برای عقبنشینی از شروط خود برای احیای برجام ندارد. مکعب روبیک توافق هستهای و برنامه پیشرفتهتر شده ایران به نقطهای رسیده است که برای طرف مقابل هیچ آلترناتیوی جز احیای برجام به هر قیمتی باقی نگذاشته و تمام گزینهها طی نزدیک به 20 سال گذشته آزموده شده است و گزینه باقیمانده که اقدام نظامی است برای تمام طرفها مضرات آن به مراتب بیش از منافعش است. بازدارندگی هستهای ایران و بازدارندگی غیرمستقیم آن در بعد تسلیحاتی و منطقهای به اندازهای رسیده که هزینه- فایده اقدام علیه ایران را به نفع کشورمان کند، بنابراین طرف آمریکایی که به دلیل موانع داخلی در شرایط توافق کردن قرار ندارد، با باز کردن یک جبهه محدود در آژانس و امید به تاثیرگذاری این اقدام در فضای داخلی ایران، به دنبال این است که تهران تحت یک فشار دوجانبه قرار گرفته و به توافق مدنظر دولت بایدن و تروئیکای اروپا تن دهد.
* واکنش ایران به قطعنامه سیاسی
وزارت امور خارجه ایران با صدور بیانیهای در پاسخ به صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام به رهبری آمریکا و 3 کشور اروپایی، نوشت: جمهوری اسلامی ایران تصویب قطعنامه ارائهشده از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح مینماید. ایران بر اساس بیانیه مشترک مورخ ۵ مارس ۲۰۲۲، حسننیت خود را در تعامل با آژانس با ارائه اطلاعات فنی دقیق نشان داد و انتظار این بود آژانس نیز با رویکردی مستقل، بیطرفانه و حرفهای، اقدامی سازنده و واقعبینانه جهت عادیسازی موضوعات پادمانی که به اذعان خود آژانس به هیچ وجه نگرانی عدم اشاعهای نداشته، صورت دهد. ظاهرا برخی یادشان رفته که تمام موضوعات گذشته یکبار برای همیشه در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ توسط شورای حکام بسته شد. در ادامه این بیانیه آمده است: تصویب قطعنامه یادشده که بر اساس گزارش شتابزده و غیرمتوازن مدیرکل آژانس و مبتنی بر اطلاعات دروغین و ساختگی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است، نتیجهای جز تضعیف روند همکاری و تعاملات جمهوری اسلامی ایران با آژانس در پی نخواهد داشت.
* کنایه اولیانوف
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین، در توئیتی از اقدام غرب مبنی بر تصویب قطعنامه ضدایرانی علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتقاد کرد. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز جمعه در توئیتی نوشت: آیا شما اخبار اخیر را دریافت کردهاید؟ حال درک میکنید که چرا روسیه روز گذشته به قطعنامه احمقانه غرب علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رای منفی داد؟ متاسفانه همتایان غربی نشان میدهند درکی از وضعیتی که در آن قرار داریم ندارند.
* توقف فعالیت دوربینهای آژانس
رئیس سازمان انرژی اتمی پنجشنبهشب در برنامه «صف اول» با تشریح آخرین تحولات هستهای و مناسبات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قطعنامه تصویبشده در شورای حکام آژانس، گفت: به فعالیت تعدادی از دوربینهای فراپادمانی آژانس خاتمه دادیم و فردا هم به فعالیت بقیه خاتمه میدهیم که کلا تعداد آنها 18- 17 تا است. ماشینهای سانتریفیوژ جدید را نصب کرده و گازدهی را شروع کردیم. برای گازدهی ماشینهای پیشرفته بازرسان آژانس آمدند و بازدید کردند.
محمد اسلامی با ذکر این نکته که فناوریهای پیشرفته امروز جزو مؤلفههای اصلی قدرت است، اظهار داشت: در ۲۰ سال گذشته تمام شیوهها و رفتارها و عملیات روانی و تحریمهایی که اعمال کرده و قطعنامههایی که وضع کردند، در راستای پیشبرد این سیاست بوده که جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنند. معاون رئیسجمهور درباره ادعای رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و پیروی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از این رژیم خاطرنشان کرد: باعث تاسف است که یک نهاد بینالمللی توسط یک رژیم نامشروع مورد بهرهبرداری قرار گرفته و حیثیت آن را زیر سوال ببرد. اسلامی گفت: ما عملیات هیجانی ماجراجویانه انجام نمیدهیم. ما رسما اعلام کردهایم برنامه هستهای ما چیست. بر اساس اساسنامه آژانس این سازمان وظیفه دارد برای گسترش برنامه هستهای به کشورها کمک کند. معاون رئیسجمهور همچنین عنوان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی اسیر صهیونیستهاست. وی درباره اقدام اخیر سازمان انرژی اتمی و توقف فعالیت دوربینهای فراپادمانی آژانس نیز گفت: ما ضبط دوربینهای برجامی را به عنوان باقیمانده حسننیت نگه داشته بودیم ولی الان که اتهامات واهی و غیرقابل قبول مطرح شده، تصمیم اخیر اتخاذ شد. به عنوان مثال در بحث مکانهای ادعایی با اینکه اعلام کردند موضوع جابربنحیان بسته شده، هر ۳ ماه یک بار از این مکان بازرسی میکنند. صفحه اورانیوم فلزی که به دنبال آن بودند دیدند که در جابربنحیان است.
* آژانس: برداشتن دوربینها را آغاز کردیم
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه به اعضای خود اعلام کرد تصمیم ایران برای حذف تجهیزات نظارتی، یک دستگاه اندازهگیری آنلاین غنیسازی در نطنز و یک دستگاه جریانسنج در تأسیسات تولید آب سنگین را نیز در برمیگیرد. رویترز با استناد به گزارشی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد بازرسهای این سازمان فرآیند برداشتن دوربینها و سایر تجهیزات نظارتی آژانس، مطابق با تصمیم ایران را آغاز کردهاند. در گزارش آژانس اتمی آمده است: «روز ۹ ژوئیه ۲۰۲۲، بازرسهای آژانس برداشتن دوربینهای نظارتی خود از مرکز تحقیقاتی تهران و دو کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ در اصفهان را آغاز کردند». رافائل گروسی هم در نشستی خبری تصریح کرد: «حذف دوربینهای آژانس از تأسیسات هستهای ایران امروز (پنجشنبه گذشته) آغاز شده است و حذف این دوربینها زمان میبرد و به امور لجستیکی مرتبط است، زیرا ما در نقاط مختلف دوربین داریم و این دوربینها در تهران، اصفهان و نطنز و خنداب است و حذف آنها زمان میبرد». وی ادامه داد: «ایران همچنین قصد دارد تجهیزات نظارت آنلاین را نیز حذف کند و فلومترها نیز قرار است حذف شود». گروسی در پاسخ به این سؤال که آیا تمام تجهیزات اضافی آژانس از تأسیسات ایران حذف خواهد شد، پاسخ داد: «اساسا تمام تجهیزات حذف خواهد شد. همچنان مناطق خاکستری وجود دارد که ما میخواهیم آنها را مشخص کنیم».گروسی همچنین در کنفرانس خبری تصریح کرد: ۲۷ دوربین آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات هستهای ایران حذف شده است و این مساله برای ادامه کار آژانس در ایران و تأیید صحت بیانیه ایران درباره برجام چالش ایجاد میکند.
* لفاظی مجدد شرکای جرم!
۳ کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس که از بانیان صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام بودند، بعد از این اتفاق در بیانیهای مشترک با لحن طلبکارانه و غیردیپلماتیک از ایران خواستند از فرصت باقیمانده برای به نتیجه رساندن توافق هستهای استفاده کند. در این بیانیه آمده است: ما دولتهای فرانسه، آلمان و انگلیس به همراه دیگر مشارکتکنندگان در برجام و ایالاتمتحده از آوریل ۲۰۲۱ با حسننیت به طور گسترده به مذاکره با ایران پرداختیم تا برجام را احیا کنیم! از مارس ۲۰۲۲ توافق قابل دوامی روی میز است که ایران را به تعهدات برجامی و آمریکا را به توافق بازمیگرداند. ما متاسفیم که ایران از این فرصت دیپلماتیک برای نهایی کردن توافق استفاده نکرده است. ما از ایران میخواهیم این کار را انجام دهد. ما آماده به نتیجه رساندن توافق هستیم. در ادامه این بیانیه نوشته شده است: بهرغم این مسأله، ایران در حال نصب سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتر است و تصمیم خود مبنی بر پایان دادن به تمام تدابیر شفافیت مرتبط با برجام را به اطلاع آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسانده است. این توانایی آژانس اتمی مبنی بر احیای تداوم جریان اطلاعات درباره قطعات کلیدی برنامه هستهای ایران از جمله بر سر تولید سانتریفیوژها را به خطر میاندازد.
۳ کشور اروپایی در انتهای این بیانیه نوشتند: ما این گامها را محکوم میکنیم. ایران در پاسخ به نگرانیهای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی - در قطعنامهای که با حمایت زیاد به تصویب رسید - گامهایی را برای کاهش بیشتر همکاری با آژانس اتمی اعلام کرد. این اقدامات تنها شرایط را وخیمتر میکند و باعث پیچیدهتر شدن تلاشهایمان برای احیای اجرای کامل برجام میشود. آنها تنها تردید بیشتری نسبت به تعهد ایران در رابطه با نتیجهای موفقیتآمیز ایجاد میکند. ما از ایران میخواهیم اجرای پروتکل الحاقی و تمام تدابیر مرتبط با راستیآزمایی و نظارتهای مرتبط با برجام را از سر بگیرد، از تشدید تنشهای هستهای دست بکشد و فورا توافق روی میز برای احیای برجام را تا زمانی که فرصتش باقی است به نتیجه برساند.
بیانیه تروئیکای اروپا به روشنی هدف از صدور این قطعنامه را تاثیرگذاری بر مذاکرات هستهای جهت امتیازگیری از تهران بیان میکند و در برهه فعلی برای واشنگتن و شرکای اروپایی خود ابزاری غیر از این مسیر برای توقف پیشرفت برنامه هستهای ایران متصور نیست و البته طرف غربی بخوبی به این مساله واقف است که سطح تنش و تقابل را با ایران هدایت کند و از افزایش دوز آن خودداری کند.
***
واکنش رئیسی به تصویب قطعنامه ضدایرانی: عقبنشینی نمیکنیم
«به نام خدا و به نام ملت بزرگ ایران یک قدم هم از مواضعمان عقبنشینی نخواهیم کرد»؛ این نخستین موضع رئیسجمهور به تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانش بینالمللی انرژی اتمی بود. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی که در بیست و چهارمین سفر استانی خود روز پنجشنبه راهی استان چهارمحالوبختیاری شده بود، سخنرانی در جمع مردم این استان را برای اتخاذ نخستین موضع خود درباره قطعنامه شورای حکام انتخاب کرد. وی با بیان اینکه معاندان در ۴۰ سال گذشته تلاش بسیاری کردند و بارها مردم این خطه و عشایر غیور را آزمودند، خاطرنشان کرد: دشمن به تجربه و آزمون دید مردم و عشایر این خطه کسانی هستند که پایبندیشان به انقلاب و ولایت زبانزد است و بارها دشمن را ناکام گذاشتهاند. رئیسی با اشاره به اینکه دشمنان نمیخواستند در منطقه پیروز شویم اما ملت ایران با این همه تحریم و تهدید گامهای بلندی را در جهت استقلال و خودکفایی برداشت، گفت: دشمنان نمیخواستند جایگاه ایران جایگاه برتر باشد اما ناکام ماندند و یک بار دیگر هم آمدند تجربه کردند و با قلدری یونانیها را تحریک کردند و کشتی ما را دزدیدند اما ملت ایران به آنها ثابت کرد دوران «بزن در رو» گذشته و در ازای یک کشتی، ۲ کشتی آنها توقیف شد. در نتیجه امروز شنیدید که یونانیها اعلام کردند آن را مسترد خواهند کرد. رئیسجمهور با طرح این سوال که چند بار لازم است ملت ایران را بیازمایید و سخن حق او را نشنیده بگیرید؟ خاطرنشان کرد: ملت ایران در سخن حق خود جدی است. تصور کردید اگر در شورای حکام علیه ایران قطعنامه صادر کنید، ما از مواضعمان عقبنشینی خواهیم کرد؟ به نام خدا و به نام ملت بزرگ ایران یک قدم هم از مواضعمان عقبنشینی نخواهیم کرد. وی ادامه داد: مگر شما با نفوذ سیاسی خودتان چند بیانیه و قطعنامه در سازمانهای بینالمللی علیه ایران صادر نکردید؟ مگر راه به جایی بردید؟ مگر درباره فلسطین کم دور میزها نشستید و علیه مردم مظلوم فلسطین و مجاهدان فلسطینی تصمیم گرفتید و قطعنامه صادر کردید؟ مگر این اقدامات موثر واقع شد؟ مگر قرارداد کمپدیوید، شرمالشیخ، اسلو و دیگر قراردادهایی که با تطمیع برخی فلسطینیها و بعضی عربهای خودباخته امضا کردید، توانست کار را پیش ببرد؟ امروز آنها که ابتکار عمل در دستشان است، مجاهدان فلسطینی حاضر در میدان هستند.
ارسال به دوستان
2 هفته بعد از اقدام متقابل تهران و توقیف 2 نفتکش یونانی در خلیجفارس، دادگاه یونان حکم اولیه مصادره نفت ایران را لغو کرد
یونان دستها را بالا برد
گروه سیاسی: یک دادگاه در یونان روز چهارشنبه حکم اولیه دادگاه مبنی بر صدور مجوز برای ایالات متحده آمریکا به منظور مصادره بخشی از محموله نفت ایران در نفتکش ایرانی در امتداد ساحل یونان را لغو کرد.
به گزارش «وطنامروز»، ۲۶ فروردینماه بود که یونان یک نفتکش روسی (پگاس که بعدها به لانا تغییر نام داد) حامل نفت ایران را که مطابق قوانین تعریف شده دریانوردی با پرچم کشورمان حرکت میکرد، در آبهای ساحلی خود توقیف کرد و براساس آخرین گزارشها محموله نفتی این کشتی را برای انتقال به آمریکا به یک نفتکش آمریکایی تحویل داد. اقدام طرف یونانی که کاملا در راستای اهداف و منافع آمریکا بود با واکنش دستگاه دیپلماسی کشورمان همراه شد و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، کاردار یونان در تهران را احضار کرد و اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد. با این حال تیغ اعتراضات دیپلماتیک آنقدر برنده نبود تا یونان را از اقدام خود منصرف کند. بر همین اساس قریب به 40 روز پس از اقدام طرف یونانی، این بار «میدان» به کمک «دیپلماسی» آمد و ایران نیز در واکنشی قاطع 2 نفتکش یونانی را در آبهای خلیجفارس توقیف کرد. در همین زمینه جمعهشب ششم خردادماه روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: نیروی دریایی سپاه ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد. این ۲ کشتی در خلیجفارس، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندرلنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شدهاند. هر ۲ کشتی با نامهایPrudent Warrior و Delta Poseidon تحت پرچم یونان حرکت میکردند که توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شدند. دولتهای غربی و در رأس آنها دولت آمریکا پس از اقدام ایران به حمایت از طرف یونانی پرداخته و خواستار آزادسازی نفتکشهای توقیفی شدند؛ درخواستی که طبیعتا از سوی کشورمان پذیرفته نشد و حتی با واکنش رهبر حکیم انقلاب نیز مواجه شد. ایشان در بخشی از بیاناتشان در مراسم سیوسومین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی فرمودند: چندی قبل دولت یونان با دستور آمریکاییها نفت کشورمان را دزدید اما وقتی دلاوران از جان گذشته جمهوری اسلامی، کشتی نفتی دشمن را ضبط کردند، در تبلیغات فراگیر خود ایران را به دزدی متهم کردند، در حالی که آنها بودند که نفت ما را دزدیدند و پس گرفتن مال دزدی، دزدی نیست.
اقدام قاطع ایران در مواجهه با دزدی دریایی یونان و برتری ژئوپلیتیک کشورمان در سایه نفوذی که بر آبهای خلیجفارس به عنوان مهمترین محل تردد نفتکشها دارد، یونان را به طور مستقیم و آمریکا را به شکل غیرمستقیم با یک چالش جدید مواجه کرد. آنچنان که روز گذشته شبکه انبیسی نیوز در خبری نوشت که نفتکش یونانی «پرودنت واریور» که توسط ایران توقیف شده، در حال ارسال محموله نفتی به آمریکا بوده است. در همین زمینه یک مقام فعلی و یک مقام پیشین آمریکا به شبکه انبیسی نیوز اعلام کردند نفتکش یونانی «پرودنت واریور» که توسط ایران توقیف شده، در حال ارسال دهها هزار گالن نفت به ارزش بیش از 100 میلیون دلار به آمریکا بوده است.
با تمام این اوصاف، صبح روز پنجشنبه انتشار خبری با مضمون لغو حکم مصادره نفت ایران از سوی دادگاه یونانی بار دیگر پرده از واقعیتی دیرین درباره مناسبات بینالمللی و حکمرانی منطق زور بر اختلافات میان دولتها برداشت. در همین زمینه ۳ منبع آگاه گزارش کردند یک دادگاه در یونان روز چهارشنبه حکم اولیه دادگاه مبنی بر صدور مجوز برای ایالات متحده آمریکا به منظور مصادره بخشی از محموله نفت ایران در نفتکش ایرانی در امتداد ساحل یونان را لغو کرد. خبرگزاری رویترز در این باره گزارش کرد، پیش از این صدور حکم مصادره محموله نفت ایران با واکنش خشمگینانه ایران مواجه شده بود و یک منبع حقوقی که خواست نامش نشود، گفته است ایران خواستار تجدیدنظر در حکم اولیه دادگاه یونان شده بود. بر اساس این گزارش، این منبع آگاه گفته است: «اقدام برای لغو حکم مورد پذیرش دادگاه قرار گرفت. [هماکنون] رد حکم دادگاه تجدیدنظر دشوار خواهد بود». رویترز گزارش کرده است، هنوز مشخص نیست که آیا دولتهای ایالات متحده یا یونان به حکم دادگاه تجدیدنظر یونان که در دادگاه تجدیدنظر منطقه «چالکیس» صادر شده، اعتراض خواهند کرد یا خیر. بر اساس این گزارش، نتیجه دادگاه تجدیدنظر درباره لغو حکم مصادره محموله نفت ایران هنوز علنی نشده است.
پس از انتشار این خبر، سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن در صفحه توئیتر این سفارتخانه با اشاره به لغو حکم دادگاه اولیه برای مصادره نفت متعلق به ایران از سوی دادگاه تجدیدنظر یونان اعلام کرد: در پی پیگیریهای فشرده، دادگاه تجدیدنظر یونان حکم دادگاه اولیه مبنی بر مصادره نفت متعلق به ایران را لغو کرد و به لطف الهی کل محموله نفت مسترد خواهد شد. این سفارتخانه تصریح کرد: تا اطمینان از اجرای کامل حکم، موضوع در دستور کار رایزنیهای فشرده ۲ کشور باقی میماند. پاسداشت حقوق ملت ایران، خط قرمز ما است.
* بازدارندگی، شرط تأمین منافع ملی
ماجرای توقیف نفتکش ایرانی از سوی یونان را نمیتوان داستانی جدید به حساب آورد، آنچنان که 3 سال پیش نیز یک دزدی دریایی دیگر به سرانجامی مشابه ختم شده بود. تیر 98 بود که دولت انگلیس اقدام به توقیف نفتکش ایرانی گریس یک در جبلالطارق کرد. پس از این دزدی دریایی ایران پیگیریهای دیپلماتیک را برای آزادسازی نفتکش توقیف شده شروع کرد اما به جواب روشنی نرسید. سرانجام رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسرکشور فرمودند: عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی راهزنی دریایی انگلیس را بیجواب نمیگذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد. 2 روز بعد از هشدار رهبر انقلاب و 2 هفته پس از دزدی دریایی انگلیسیها یک نفتکش بریتانیایی موسوم به «استنا ایمپرو» در تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی از سوی نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی توقیف شد. اقدام متقابل ایران سرانجام باعث شد نفتکش گریس یک در اواخر مرداد رفع توقیف شود. پس از آنکه دولت جبلالطارق دستور رفع توقیف نفتکش ایرانی را صادر کرد، ایران نیز پس از 10 هفته در 5 مهرماه، نفتکش استنا ایمپرو را آزاد کرد.
حالا با تکرار دوباره دزدی دریایی از سوی یک کشور اروپایی و اقدام متقابل ایران در توقیف نفتکشهای همان کشور بار دیگر صحت این گزاره ثابت شد که تامین منافع ملی مشروط به حفظ بازدارندگی در برابر تهدیدهای خارجی است. در این میان اهرمهای قدرت هر کشور در واکنش به تهدید خارجی نقشی سازنده دارد. میدانداری نیروی دریایی سپاه پاسداران در واکنش به دزدی دریایی اروپاییها نشان از لزوم بهرهگیری از تمام ابزارهای اقتدارآفرین برای پیشبرد منافع دیپلماسی دارد.
***
شمخانی: تنها راه دفاع از حقوق کشور در برابر قلدری، اقدام متقابل است
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی در پی لغو حکم مصادره نفت ایران از سوی دادگاه تجدیدنظر یونان نوشت: تغییر رفتار یونان پس از واکنش متناسب و مقتدرانه ایران به توقیف غیرقانونی نفتکش خود که با دستور آمریکا توسط این کشور انجام شده بود در کنار دهها تجربه دیگر نشان میدهد تنها راه دفاع از حقوق کشور در برابر قلدری چه در برجام، چه در آژانس و چه در سایر عرصهها، اقدام متقابل است.
ارسال به دوستان
اخبار
احتمال هلاکت فرمانده جوخه ترور موساد در حمله پهپادی در اربیل عراق
برخی منابع انگلیسی و عربی میگویند در حمله پهپادی به چند خودرو در بزرگراه اصلی شهر اربیل، فرمانده جوخه ترور موساد هلاک شده است.
به گزارش فارس، بعد از انتشار گزارشهایی مبنی بر حمله پهپادی به کنسولگری آمریکا در اربیل (مرکز کردستان عراق) در بامداد پنجشنبه گزارشهای تکمیلی نشان داد در این عملیات چند خودرو هدف قرار گرفته است. طبق گزارشهای تکمیلی رسانههای عراقی، ۳ خودرو هدف این پهپاد انفجاری بود که در بزرگراه اصلی شهر اربیل با موفقیت به آنها برخورد کرد. ساعاتی بعد برخی منابع انگلیسی و عربی گزارش دادند یک تیم از سازمان جاسوسی رژیم موقت صهیونیستی که در این خودروها حضور داشت، هدف اصلی این عملیات پهپادی بود. حساب توئیتری «اینتل اسکای» -که در زمینه تحلیل خطرات و ریسکهای بینالمللی، ردیابی پروازهای جهانی و اخبار ویژه بحرانهای مختلف فعالیت میکند - مدعی شد در این حمله یک مقام ارشد موساد کشته شده است. همچنین «خالد اسکیف» خبرنگار شبکه تلویزیونی «المیادین» در لبنان نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: «منابع عراقی از کشتهشدن ایلاک رون، مسؤول جوخه ترور رژیم صهیونیستی در حمله سخن میگویند». این در حالی است که آژانس ضد تروریسم منطقه کردستان عراق مدعی است در این حمله به خودروهایی در جاده «بیرمام»، فقط ۳ شهروند عراقی مجروح شدند. هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این عملیات پهپادی را بر عهده نگرفته و جزئیات بیشتری از جمله واکنش مقامهای رژیم صهیونیستی درباره این گزارشها منتشر نشده است. پیش از این، دبیرکل کتائب سیدالشهداء عراق خبر داد صهیونیستها در منطقه کردستان عراق بیش از 20 مرکز راهبردی و تاکتیکی دارند. ۲۲ اسفند سال قبل (۱۴۰۰) نیز ۲ مرکز آموزشی پیشرفته متعلق به سازمان موساد در اربیل با دهها فروند راکت و موشک هدف حمله قرار گرفت.
***
وزیر امور خارجه:
زمینههای سرمایهگذاری در بندر چابهار را بیش از پیش فعال میکنیم
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: توافق کردیم زمینههای سرمایهگذاری و بهرهبرداری از بندر چابهار را بیش از گذشته فعال کنیم. حسین امیرعبداللهیان در نشست «گامهای امیدبخش فرصتهای توسعه تجارت میان ایران و هند» که عصر روز گذشته با حضور اعضای اتاق بازرگانی حیدرآباد هند برگزار شد، گفت: امروز اقتصاد ۲ کشور یک فرصت را در مقابل ما قرار داده است. وزیر امور خارجه کشورمان گفت: دولت جدید ایران مصمم است برنامه توسعه پایدار اقتصادی را کامل و شتابان پیش ببرد. ما در گام پیش رو تحریمهای آمریکا را بیتردید بیاثر خواهیم کرد، چون هیچ جایگاهی در حقوق بینالملل ندارد. رئیس دستگاه دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: یکی از زیرساختها منطقه بندر چابهار است که دولت و بخش خصوصی هند از مهمترین سرمایهگذاران آن هستند. ما توافق کردیم زمینههای سرمایهگذاری و بهرهبرداری از بندر چابهار را بیش از گذشته فعال کنیم. وی افزود: البته الان هند از ظرفیت بندر چابهار استفاده میکند اما ظرفیت این منطقه میتواند مسیرهای ترانزیتی شمال به جنوب و شرق به غرب را فراهم کند. ما توافق خوبی در این رابطه با هند روی میز داریم. وزیر امور خارجه همچنین اعلام کرد: با توجه به جدیت نخستوزیر هند در توسعه همکاریهای تجاری با ایران، معاون اقتصادی بنده، آقای صفری هفته بعد به هند سفر میکنند و از بخشهای صنعتی، فرهنگی، گردشگری و غیره همراه ایشان هستند و این سفر در ادامه سفر من به هند است. وی تاکید کرد: سفارت ایران و کنسولگریهای ایران در هند آماده ارائه همه گونه تسهیلات به تجار و بازرگانان هند هستند. همچنین ما یک اولویت ویژه برای حیدرآباد به دلیل فرهنگی و تاریخی قائل هستیم. فایل ویژهای را برای تعامل میان برخی استانهای ایران با حیدرآباد در نظر داریم، توسعه گردشگری از دیگر فایلهایی است که ما در ارتباط با هند دنبال میکنیم. با توجه به ظرفیتهای آیتی بویژه در حیدرآباد این بخش از همکاریها نیز مورد توجه ما است.
***
خطیب موقت جمعه تهران:
قطع دوربینهای فراپادمانی آژانس نخستین گام ایران است
خطیب جمعه تهران با تاکید بر اینکه قطع دوربینهای فراپادمانی آژانس انرژی اتمی نخستین گام ایران در واکنش به قطعنامه اخیر است، گفت: اگر شیطنتها ادامه پیدا کند این گامها ادامه خواهد داشت.
آیتالله سیداحمد خاتمی با اشاره به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: سرانجام با گزارش غلط و نادرست مدیرکل آژانس قطعنامه ضدایرانی را آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی علیه ما صادر کردند. خاتمی اظهار داشت: مدیرکل آژانس قبل از صدور قطعنامه به دیدار رئیس رژیم صهیونیستی رفت و این بدین معناست که آنها با هم همکاری و هماهنگی کامل دارند. وی افزود: همه اطلاعات دستپخت رژیم صهیونیستی بوده و بیطرفانه نبوده، از این رو مسؤولان محترم ما با این دوستان رژیم صهیونیستی یعنی مدیرکل آژانس، در دادن اطلاعات خیلی بخیل باشند. بسیاری از این بازرسان چشم اسرائیل و آمریکا هستند و مراکز هستهای و دانشمندان هستهای ما را مورد حمله خرابکاری و ترور قرار میدهند. خطیب جمعه تهران در ادامه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در مراسم 14 خرداد سال جاری در حرم مطهر امام خمینی(ره)، اشاره و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری رهنمودهای فراوانی داشتند که بنده به آنها میپردازم. ایشان فرمودند نگذارید از انقلاب هویتزدایی کنند؛ انقلاب اسلامی، انقلاب خدایی است و از مساجد و نماز جماعات و حسینیهها آغاز شد. برخی میخواهند انقلاب را سکولاریزه کنند. امام(ره) فرمودند: تمام مقصد ما مکتب ما است و نگذارید دین را از انقلاب جدا کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|