|
بررسی آخرین تحولات روابط دوجانبه ایران و آذربایجان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان با دستیار رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد. سیدعباس موسوی، سفیر کشورمان در باکو در توئیتی با بیان این مطلب نوشت که با حکمت حاجیاف، دستیار رئیسجمهور آذربایجان در امور سیاست خارجی دیدار و درباره آخرین تحولات روابط دوجانبه و برنامههای پیش رو برای توسعه و تعمیق روابط ۲ کشور دوست و همسایه رایزنی و تبادل نظر کرده است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در سالگرد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع مردم پیشوا، قرچک و ورامین حاضر شد و بر وفاداری دولت نسبت به وعدههای انتخاباتی تأکید کرد
جشن مردمی پیروزی
رئیسی: تصمیم گرفتم در نخستین سالروز انتخاب دولت مردمی به جای حضور در جلسات نمادین به میان مردم بیایم و پیگیر تکمیل پروژههای نیمهتمام باشم
گروه سیاسی: رئیسجمهور با اشاره به برخی اظهارات درباره سفرهای استانی تصریح کرد: کسانی که به سفرهای استانی و حضور بنده در میان مردم خرده میگیرند، تجربه حضور در میان مردم و دیدار با آنها را ندارند. بنده به آنها پیشنهاد میکنم در اجتماعات مردمی حضور یابند و لذت بودن در میان مردم را بچشند.
به گزارش «وطنامروز»، نخستین سالگرد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری روز گذشته در شرایطی متفاوت از دولت سابق سپری شد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی که 28 خرداد 1400 با کسب 18میلیون رای موفق به کسب اکثریت آرا شده و از ساختمان قوه قضائیه به نهاد ریاستجمهوری نقل مکان کرد، حضور در جمع مردم پیشوا، قرچک و ورامین یعنی حاشیههای جنوبی پایتخت را برای گرامی داشتن این روز انتخاب کرد تا به جای همایشهای مرسومی که صرف تعریف و تمجید فعالان سیاسی از پیروز انتخابات میشود در میان مردم حاضر شده و از پیگیری اهداف ملت خبر دهد.
رئیسی در جمع مردمی که در ورزشگاه جهانپهلوان تختی ورامین حضور یافته بودند، گفت: مردم قرچک، پیشوا و ورامین نهتنها در آغاز نهضت اسلامی، بلکه در ادامه جریان مبارزات منتهی به انقلاب اسلامی در سال ۵۷، در دوران دفاعمقدس و پس از آن در فتنه سال ۸۸ با بصیرت و هوشیاری به میدان آمده و حقیقتا همواره در دفاع از ارزشها، انقلاب و نظام اسلامی خوش درخشیدند. رئیسجمهور شهدای پرشمار این مناطق را نشانه صدق و وفای مردم به انقلاب و نظام اسلامی دانست و افزود: حماسهآفرینی اهالی قرچک، پیشوا و ورامین در مسیر دفاع از ارزشهای اسلامی به سالهای ۴۲ و ۵۷ محدود نشد و سال ۸۸ هم این مردم به صحنه آمدند و همراه با مردم دیگر مناطق، پای انقلاب ایستادند و بساط فتنهگران را جمع کردند. وی اظهار داشت: از همین رو بنده تصمیم گرفتم امروز در نخستین سالروز انتخاب دولت مردمی به جای حضور در جلسات نمادین به میان مردم بیایم و پیگیر تکمیل پروژههای نیمهتمام باشم. برای بنده به عنوان نماینده مردم حضور در میان این مردم و رسیدگی به آنچه مایه نگرانی و دغدغه آنان است، دلنشینتر از دیدارها و جلسات نمادین است.
* رأی مردم در ۲۸ خرداد رأی به اجرای عدالت بود
رئیسجمهور با اشاره به بازدید خود از تعدادی از طرحهای نیمهتمام در بخشهای مختلف شهرستان ورامین، تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی، اقدامات و کارهای زیادی برای این منطقه انجام شده اما کارهای انجام نشده زیادی نیز باقی مانده است. امروز از پروژههایی بازدید کردیم که بعضی از آنها ۱۷ سال و برخی دیگر حدود ۱۰ سال است آغاز شده اما هنوز به اتمام نرسیدهاند. رئیسی با بیان اینکه پس از بازدید از این پروژهها برای عرض ادب خدمت شما مردم رسیدهایم و پس از این دیدار در جلسه شورای اداری شهرستان، تصمیمات لازم برای تکمیل این پروژهها و رفع مشکلات شهرستان ورامین اتخاذ خواهد شد، خاطرنشان کرد: در راستای ایجاد تمرکز بیشتر بر مدیریت بهتر مسائل شهرستان در جلسه امروز شورای اداری شهرستان، فرمانداری ورامین به فرمانداری ویژه ارتقا پیدا میکند تا بتواند با دست بازتر پیگیر حل مشکلات باشد. وی افزود: به همکارانم در دولت و وزارت کشور ماموریت دادهام راهکارها و شرایط تاسیس ۲ استان در شرق و غرب استان تهران را مورد بررسی قرار دهند.
رئیسی در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور مردم در پای صندوقهای رأی به رغم شرایط سخت کرونایی در انتخابات ریاستجمهوری خرداد ۱۴۰۰، گفت: در کنار شرایط سخت کرونایی دشمن نیز تلاش میکرد مردم را از حضور در پای صندوقهای رأی منصرف کند اما بصیرت و هوشیاری مردم دشمن را ناکام گذاشت. رئیسجمهور افزود: امروز به لطف خدا وضعیت متفاوت شده و آمار تلفات کرونا از روزانه ۷۰۰ قربانی، تکرقمی شده و در برخی روزها صفر میشود که این با لطف خدا، مجاهدتهای کادر بهداشت و درمان و همراهی مردم حاصل شده است. رئیسی به مشکلات مالی و بودجهای دولت مردمی در آغاز به کار خود اشاره کرد و اظهار داشت: خیلیها به ما میگفتند چگونه میخواهید مشکل کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی را رفع کنید. این در حالی بود که دولت در ماه ابتدایی فعالیت خود با مشکل پرداخت حقوق کارکنان مواجه بود اما به لطف خدا و آگاهی مردم توانستیم بدون استقراض از بانک مرکزی یا چاپ پول که میتوانست باعث ایجاد مشکلات جدید شود، از این مرحله سخت عبور کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه در ماههای اول آغاز به کار دولت درباره تأمین کالاهای اساسی نیز نگرانیهایی داشتیم، ادامه داد: دولت در وهله اول توانست با واکسیناسیون گسترده موانع موجود بر سر راه بازگشایی کسبوکارها و فعالیت مراکز علمی و آموزشی را برطرف کند. رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه رأی مردم در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ رأی به اجرای عدالت بود، تصریح کرد: آنچه مردم از ما خواستند، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض بود و به این عهد خود با مردم وفادار هستیم و انشاءالله با عمل به آنچه وعده کردهایم در میدان عمل دولتی صادقالوعد خواهیم بود. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در طول ۴ سال وعده دولت، نیاز کشور و تصریح قانون است و باید به آن عمل کنیم که اگر این اتفاق نیفتد مثل گذشته عقبماندگیها در حوزه مسکن روی هم انباشته خواهد شد.
* رشد اقتصادی به 5 درصد افزایش یافت
رئیسی با بیان اینکه در مدت سپری شده از فعالیت دولت مردمی گامهای خوبی در عرصههای آموزش، مسکن و سلامت برداشته شده است، گفت: در این مدت ۵ میلیون خانواده نیازمند بدون پرداخت هیچ وجهی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و این روند ادامه خواهد داشت همچنین در زمینه عدالت آموزشی، جذب، ارتقا و استفاده عادلانه از نیروی انسانی قدمهای خوبی برداشته شده است.
رئیسجمهور یکی از برنامهها و اهداف اصلی دولت مردمی را اصلاح ساختارهای فسادزا عنوان کرد و افزود: بنده در قوه قضائیه با مفاسد برخورد میکردم و به اینجا آمدم تا با بسترهای فسادزا مبارزه کنم؛ وعده دادهایم ساختارهای فسادزا و آنچه مولد نابرابری است را اصلاح کنیم و این کار را خواهیم کرد.
رئیسی در ادامه سخنانش با اشاره به برخی اظهارات درباره سفرهای استانی، تصریح کرد: کسانی که به سفرهای استانی و حضور بنده در میان مردم خرده میگیرند، تجربه حضور در میان مردم و دیدار با آنها را ندارند. بنده به آنها پیشنهاد میکنم که در اجتماعات مردمی حضور یابند و لذت بودن در میان مردم را بچشند. وی خاطرنشان کرد: این تأکید بنده است که همه مسؤولان دولت مردمی باید با مردم، از مردم و در میان مردم باشند و بدانند که این حضور و همراهی مردم است که مشکلات عرصههای مختلف را حل خواهد کرد. رئیسی با بیان اینکه مردمی بودن درسی است که امام راحل و مقام معظم رهبری در میدان عمل به ما آموختهاند، گفت: همانگونه که جبههها را مردم اداره کردند، مشکلات اقتصادی نیز با حضور مؤثر مردم رفع خواهد شد.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه آنچه در عرصه اقتصادی دنبال میکنیم، این است که مردم، بازار و فعالان اقتصادی شاهد آرامش و رشد اقتصادی باشند، افزود: دولت برای سال ۱۴۰۱ رشد ۸ درصدی را هدفگذاری کرده است. در حالی که در آغاز فعالیت دولت مردمی نرخ رشد اقتصادی یکچهارم درصد بود، سال ۱۴۰۰ را با رشد اقتصادی نزدیک به ۵ درصد به پایان رساندیم.
رئیسی اظهار داشت: کاری که مردم سال گذشته پای صندوقهای رأی شروع کردند در ۲۸ خرداد پایان نیافت، بلکه این ۲۸ خرداد روز آغاز کار مردم در دولت مردمی است. کار با حضور مردم شروع شده است و رشد اقتصادی و پیشرفت و اقتدار بازدارنده با مشارکت و حضور مردم حاصل خواهد شد.
رئیسجمهور تصریح کرد: کار برای رفع همه تهدیدها و کسب قوت و اقتدار در دنیا برای دفاع مقتدرانه از آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی آغاز شده است. وی با بیان اینکه راهی طولانی پیش رو داریم، خاطرنشان کرد: به رغم همه تحریمها و تهدیدها آینده را بسیار روشن میبینم و یقین دارم دشمن همانگونه که تاکنون در برابر جمهوری اسلامی راه به جایی نبرده، پس از این نیز نمیتواند ما را متوقف کرده یا به عقب براند؛ فقط یک راه پیش رو داریم و آن راه حرکت به سمت پیشرفت و اجرای عدالت است. رئیسجمهور گفت: دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران در ماههای گذشته سعی کردند برای دولت حاشیهسازی کنند اما به همه دولتمردان تأکید کردم مانند برخی از دورهها که مسؤولان گرفتار حاشیه شدند و زیان آن متوجه مردم و کشور شد، مراقب باشند که گرفتار حاشیه نشوند.
رئیسی از همه صاحبان قلم و تریبون و جایگاههای اجتماعی، فرهنگی و رسانهای خواست برای حل مشکلات، دست به دست هم دهند. رئیسجمهور اظهار داشت: ما مکتبی را میپسندیم که باور ما میتوانیم را به تبعیت از امام راحل و مقام معظم رهبری به جامعه القا کند. ما پیرو مقتدای بصیرتآفرینی هستیم که تأکید کرد با همراهی مردم هیچ مشکل حل ناشدنی در کشور نداریم؛ به همه تأکید میکنم که دچار حاشیه نشوند و بدانند که موفقیت در خدمت به مردم، خدمت به مردم و خدمت به مردم برای خداست و این تنها راه رفع مشکلات کشور است.
بازدید از پروژه نیمهتمام مجتمع مسکونی آژینه در حاشیه شهر پیشوا، پروژه نیمهتمام بیمارستان ۹۶ تختخوابی پیشوا، پروژه راهآهن شهری ورامین و پل قاسمآباد و مجتمع ۹۸۰ واحدی سبحان واقع در قرچک از دیگر برنامه رئیسجمهور در سفر یک روزه به حاشیه تهران بود.
***
دولت سیزدهم و رسالت مردمی بودن
محمد سلحشور: نخستین سالگرد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری روز گذشته با حال و هوایی متفاوت و میزانسنی متمایز نسبت به آنچه در دولت سابق شاهدش بودیم پاس داشته شد. حضور رئیسجمهور در میان مردم و پیگیری وضعیت پروژههای نیمهکاره شهرهای حاشیه تهران تصویری نمادین به حساب میآمد. این بار دیگر رئیسجمهور نه با نظرسنجی چشمی و تصور خوشخیالانه از رضایت مردم از شرایط عمومی کشور که با حضور در میان مردم و پذیرش شرایط سختی که این روزها بر مردم میگذرد از وفای دولت نسبت به وعدههایی که به مردم داده سخن گفت. اگر روحانی پس از پیروزی در انتخابات با پیش کشاندن خروج آمریکا از برجام، وعدههای خود را فاقد اعتبار خواند و تحققشان را به بازگشت به شرایط سال 95 مشروط کرد، این بار رئیسی سعی کرد با تشریح شرایط کلی کشور به مردم، از عزم جزم دولت برای عملی کردن وعدههایش سخن بگوید. با تمام این اوصاف مهمترین وجه برنامه روز گذشته رئیسجمهور را باید تاکید نمادین بر پیوند بلندمدت دولت و ملت و پاسداری از این پیوند دانست.
تجربه 8 ساله ریاستجمهوری حسن روحانی با تمام مشکلات مدیریتی و تصمیمگیریهای غلط، حامل یک ابربحران جدی برای کشورمان بود؛ ضربهکاری به اعتماد عمومی و شکاف میان دولت و ملت باعث شد بسیاری از کارشناسان بازگشت امید و اعتماد به جامعه پساروحانی ایران را دشوارترین مسؤولیت دولت سیزدهم و شخص ابراهیم رئیسی بدانند. در چنین موقعیتی تلاش رئیسجمهور برای ارتباط گرفتن با مردم و همراه ساختن آحاد جامعه با مسیر حرکت دولت را باید امری تحسینبرانگیز دانست. شهریور سال گذشته تنها چند روز پس از تشکیل کابینه سیزدهم بود که رهبر حکیم انقلاب در دیدار دولتمردان دولت سیزدهم 7 تکلیف مهم را برای دولت جدید تعیین کردند که یکی از آنها «احیای اعتماد و امید عمومی» بود. ایشان در همین زمینه خاطرنشان کردند: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است و راه ترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسؤولان» است.
رهبر انقلاب همچنین درباره لزوم مسؤولیتشناسی دولتمردان نسبت به وعدههایی که به مردم داده شده است، فرمودند: باید در وعدهها و صحبتها بسیار مراقب بود و اگر وعدهای داده شد، حتما به آن عمل شود، زیرا دادن وعده و عمل نکردن به آن موجب سلب اعتماد مردم خواهد شد. بر همین اساس گفتار و رفتار رئیسجمهور در نخستین سالگرد پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری را میتوان متعهدانه و مسؤولانه دانست. مضاف بر تمام این موارد، مسیر دشوار دولت برای اصلاح و ترمیم شرایط به جا مانده از دولت سابق نیازمند پشتوانه مردمی است که یقینا با مشی و رویه متکبرانه دولت سابق قابل تحقق نیست. از همین رو توفیقات بالقوه سیاسی و اقتصادی دولت بدون تقویت سرمایه اجتماعی و همراه کردن مردم بالفعل نخواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
سخنگوی دولت اعلام کرد
رشد ۴۰ درصدی صنعت گردشگری ایران در سال 2021
«علی بهادریجهرمی» روز گذشته در توئیتی اعلام کرد: تازهترین گزارش نهادهای بینالمللی نشان میدهد صنعت گردشگری ایران که سال ۲۰۲۰ منفی ۴۵درصد بوده، در ۲۰۲۱ با رشد ۴۰ درصدی، به ۲۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی افزود: میزان اشتغال در این صنعت نیز 5.1 درصد افزایش داشته است و گردشگران خارجی 2.5 میلیارد دلار در ایران خرج کردهاند.
***
سانحه برای جنگنده اف14 ارتش
یک فروند جنگنده «اف 14» نیروی هوایی ارتش صبح دیروز حین ماموریت پروازی در مرحله فرود در پایگاه شهید بابایی اصفهان دچار نقص فنی شد که طی این سانحه خلبان و کمک خلبان موفق به ترک اضطراری هواپیما شدند. گفتنی است خلبان و کمک خلبان این هواپیما که حین ترک اضطراری دچار آسیبدیدگی جزئی شدند، برای درمان به یکی از بیمارستانهای اصفهان اعزام شدند.
***
سیاست خارجی دولت شایسته جمهوری اسلامی است
معاون سابق وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا، اظهار داشت: به هر کشوری یک مدل دیپلماسی میآید؛ مثلا دیپلماسی دولت امارات نمیتواند مدل یک کشور قوی و مستقل باشد اما ما یک کشور مستقل و قوی هستیم که استقلال و قوت خود را به دست آوردیم و این را کسی به ما نداده است، بلکه دستهای خود را بر زانوی خود گذاشتیم، یا علی گفتیم و خدا هم به ما کمک کرد، لذا سیاست خارجی ما باید متناسب با این اصل باشد. جواد لاریجانی بیان داشت: بنابراین اکنون آقای رئیسی سیاست خارجی ما را به سمتی میبرد که شایسته ما و مبتنی بر یک کشور قوی است و ما در همکاری و گفتوگو را هم به روی کسی نبستهایم. حتی روی آمریکاییها هم نبستیم و به آنها گفتیم یک تعهدی کردید و باید انجام دهید. لذا این دولت، دنیا را محصور در آمریکا و فرانسه ندیده است که اگر با مکرون صحبت کند خوشحال شود و بگوید کار تمام شده است؛ هرچند او هم سیاستمدار قویای در جهان غرب نیست.
وی افزود: آن مدل سیاست خارجی که در مدار غربی است، شایسته جمهوری اسلامی نیست، یعنی قطع نظر از اینکه درست نیست، شایسته ما هم نیست.
لاریجانی در ادامه گفتوگوی خود اعلام کرد: به نظر من، بسط روابط با چین و روسیه و کشورهای همسایه در حد شأن خود آنها سیاست درستی است و امنیت ما با همسایگان تضمین میشود. در توطئههایی که اطراف ما است و از آن آگاه هستیم و برخی کشورهای همسایه نیز در دام این توطئهها هستند، سیاست خارجی ما درست است و تصحیح خطاهای گذشته در آن وجود دارد. البته این خطاها یکشبه تصحیح نمیشود و توفیقات هم یکشبه به دست نمیآید، بلکه باید با حوصله و ثبات قدم پیش برویم. وی در ارتباط با برجام نیز گفت: برجام معاهدهای است که ما سهم خود را پرداختیم و حالا مطالبه آن سهم ما است از این رو دولت فعلی باید سعی کند سهم ما را بگیرد و درواقع مذاکرات فعلی برای گرفتن سهم خود است ولی نباید به آن آویزان بود و معطل مذاکرات ماند.
***
تکذیب دستور رئیسجمهور برای ساخت ۸ هواپیما
مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیسجمهور دستور رئیسجمهور برای ساخت ۸ هواپیما را تکذیب کرد.
متن توئیت محمدمهدی رحیمی به شرح زیر است:
رئیسی با اشراف بر توان متخصصان «هسا» ساخت هواپیمای مسافربری را طلب کرد و قول حمایت داد.
نماینده محترم که با فاصله ایستاده بود احتمالا آرزویش برای«ساخت ۸ هواپیما تا سفر بعدی» را از قول رئیسجمهور مطرح کرده!
خودتحقیرها هم فرصت را برای تخریب رئیسجمهور و تحقیر توان ملت مغتنم شمردند.
***
بغداد:
ایران نیازمان به گاز را درک میکند
سخنگوی وزارت برق عراق در گفتوگو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) گفت: تماسهایی درباره افزایش صادرات گاز ایران به منظور فعال کردن نیروگاههای تولید انرژی با طرف ایرانی داریم و اکنون میزان صادرات افزایش یافته و به روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب رسیده است. احمد موسی در ادامه گفت عراق رایزنیهایی با طرف ایرانی در راستای افزایش تدریجی صادرات گاز دارد و طرف ایرانی هم نیاز عراق را درک میکند. وی افزود: ما اکنون به ۵۰ تا ۵۵ میلیون مترمکعب گاز ایران نیاز داریم و امیدواریم از طریق تماس و رایزنی با ایران به این میزان برسیم.
***
اعطای جایزه سفیر جهانی ۲۰۲۲ به سفیر ایران در پاکستان
جایزه سفیر جهانی ۲۰۲۲ از سوی سازمان مردمنهاد «دیپلماتیک اینسایت» به سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان اعطا شد. سیدمحمدعلی حسینی، سفیر کشورمان در اسلامآباد در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «کمک به ارتقای روابط دوجانبه و چندجانبه کشورها، نیازمند کار سخت و تلاش و همکاری عوامل متعدد و متنوع است. من امروز به نمایندگی از همه کسانی که در سالهای اخیر برای بهبود روابط همسایگی ما تلاش کردند، اینجا هستم تا نتیجه زحمات همگی آنها دیده شود. جایزه معتبر سفیر جهانی از سوی سازمان مردمنهاد «دیپلماتیک اینسایت» توسط سناتور «طلحه محمود» وزیر ایالات مرزی پاکستان و خانم «فرحت آصف» مدیر اجرایی سازمان دیپلماتیک اینسایت به سفیر ایران در پاکستان اعطا شد. در این مراسم از چند سفیر دیگر نیز تجلیل به عمل آمد».
ارسال به دوستان
معاون امور بینالملل قوه قضائیه با اشاره به پرونده 2 تبعه ایرانی دستگیر شده در اروپا:
بازداشت اسدالله اسدی غیرقانونی است
غریبآبادی: دولت سوئد به پایگاه تروریستها علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است
گروه سیاسی: معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر به تشریح آخرین وضعیت پرونده «حمید نوری» و «اسدالله اسدی» پرداخت.
کاظم غریبآبادی، دبیر ستاد حقوق بشر درباره پرونده «اسدالله اسدی»، گفت: ایشان از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است؛ بازداشت ایشان در آلمان و نگهداری ۱۰۱ روزهاش در وضعیت نامناسب مغایر حقوق بینالملل، حقوق بشر و کنوانسیون ۱۹۶۳ وین ناظر بر روابط کنسولی بود. وی افزود: انتقال آقای اسدی به بلژیک و حکمی که علیه وی در این کشور صادر شد نیز چنین شرایطی داشت و ما آن دادگاه را دادگاهی کاملا غیرقانونی و ناعادلانه در این زمینه میدانیم. دبیر ستاد حقوق بشر عنوان کرد: من دوشنبه گذشته (۲۳ خرداد) نامهای را به کمیسر عالی حقوق بشر فرستاده و از ایشان خواستم در این پرونده مداخله کند، زیرا ما شاهد نقضهای گسترده حقوق بشری علیه آقای اسدی در آلمان و بلژیک هستیم؛ این اتفاق نباید میافتاد و ما خواهان آزادی هرچه سریعتر آقای اسدی و جبران خسارت هستیم. ما این درخواست را در بالاترین سطح به مقامهای بلژیک اعلام کردیم و به پیگیریهای خود نیز هم در حوزه قضایی، هم در ستاد حقوق بشر و هم از طریق وزارت امور خارجه و در سطوح دیگر ادامه میدهیم.
غریبآبادی همچنین در بخش دیگری درباره پرونده «حمید نوری» نیز اظهار کرد: در پرونده آقای نوری هم وضع همینگونه است؛ حقوق ایشان کاملا نقض شده و بازداشت وی کاملا غیرقانونی بود. بیش از یک سال فقط طول کشید تا دادستان بتواند کیفرخواست خود را تنظیم کند، زیرا آنها مستنداتی در اختیار نداشتند. وی افزود: با ایشان بسیار بد برخورد و حقوق مختلف ایشان نقض شد، البته بتازگی اعلام کردند حکم ایشان بزودی صادر خواهد شد. معاون امور بینالملل قوه قضائیه در ادامه گفت: ما به دولت سوئد پیام دادیم بازداشت آقای نوری را توطئهای از سوی گروههای تروریستی با حمایت دولت سوئد میبینیم که هدف آنها در واقع نشانه گرفتن ایران است و نه صرفا آقای نوری و همه اتهامهایی که متوجهاش کردهاند، اتهامهای نادرستی است.
وی گفت: ما به دولت سوئد به صراحت اعلام کردیم آقای نوری نباید حکمی دریافت کند و باید هر چه سریعتر آزاد شود. غریبآبادی درباره اقدامهای دولت سوئد نیز بیان کرد: دولت سوئد متاسفانه به پایگاهی برای تروریستها علیه جمهوری اسلامی ایران مبدل شده است؛ ما این را تحمل نخواهیم کرد و به آنها پیام دادیم که باید تروریستها را از خاک خود اخراج کنند و دست از حمایت مالی، سیاسی و دیپلماتیک گروههای تروریستی در این زمینه بردارند. معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر همچنین گفت: ما از اتباع خودمان دفاع و حمایت خواهیم کرد؛ حتی اگر به ما مراجعه نکنند ولی با حمایت ما موافق باشند، ما از آنها حمایت میکنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|