|
انفجار در ننگرهار 30 کشته و زخمی بر جا گذاشت
مسؤولان محلی در ننگرهار اعلام کردند در نتیجه یک انفجار در شهر «غنی خیل» این ولایت، بیش از 30 غیرنظامی کشته و زخمی شدهاند. مولوی صدیقالله، فرماندار شهر غنی خیل گفت این حادثه صبح دوشنبه در منطقه «شیرگربازار» بر اثر انفجار مین در مسیر خودروی رئیس اداره بهداشت این شهر رخ داده است. در نتیجه این حادثه 2 غیرنظامی کشته و 28 نفر دیگر زخمی شدند.
ارسال به دوستان
برای اولینبار در تاریخ کلمبیا یک چپگرا رئیسجمهور این کشور شد
چپها کلمبیا را هم گرفتند
گروه بینالملل: کلمبیا برای نخستینبار رئیسجمهور چپ خواهد داشت. این خبر روز یکشنبه برای ساعتها تیتر اول رسانههای آمریکای لاتین بود. گوستاوو پترو، یک مبارز سابق و سناتور قدیمی که متعهد به تغییر سیستم اقتصادی کشور شده است، در سومین رقابت خود به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری توانست در انتخابات روز یکشنبه پیروز شود تا سومین کشور بزرگ آمریکای لاتین را در مسیری کاملا جدید قرار دهد.
بر اساس گزارش نیویورکتایمز، نتایج شمارش آرا در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری کلمبیا نشان میدهد «گوستاوو پترو» نامزد چپگرا پیروز نهایی انتخابات شده است.
با شمارش ۹۹ درصد آرا، گوستاوو پترو کمی بیش از ۵۰درصد آرا را کسب کرده و رقیبش نیز حدود ۴۷ درصد آرا را در اختیار گرفته است. گوستاوو پترو در نخستین واکنش به پیروزی خود در انتخابات در حساب توئیتر خود آن را یک «پیروزی مهم و تاریخی» برای مردم کلمبیا خواند. وی نوشت: «این یک پیروزی برای خدا، برای مردم و برای تاریخ است». پیروزی یک نامزد چپگرا برای کلمبیا که پیش از این همیشه در اختیار راستگرایان بوده است، میتواند دوره جدیدی را در حیات سیاسی کلمبیا رقم بزند.
برخی کارشناسان معتقدند این امر میتواند تحولاتی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد کند. بر اساس گزارش ایندیپندنت، پترو وعده داده نظام اقتصادی کلمبیا را به کلی متحول کند و دست به گسترش برنامههای اجتماعی، توقف کاوش نفت و تغییر تمرکز کشور به سوی صنعت و کشاورزی داخلی بزند. پترو میگوید کاهش نابرابری در صدر برنامههایش قرار دارد. کلمبیا یکی از متحدان آمریکا در منطقه محسوب میشود؛ با این وجود، پترو قول داده است در روابط تجاری میان ۲ کشور تغییراتی ایجاد خواهد کرد و همکاری ۲ کشور در مبارزه با مواد مخدر را به کلی تغییر خواهد داد.
* اهمیت پیروزی تاریخی گوستاوو پترو
این پیروزی از منظر تاریخی هم برای این کشور اهمیت دارد. برای دههها دولت با شورش چپگرایان موسوم به نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا یا فارک مبارزه کرد و مشکلات ناشی از درگیریها، شکوفایی یک جریان چپ مشروع را دشوار میکرد. فارک اما سال 2016 یک قرارداد صلح با دولت امضا کرد و سلاحهای خود را زمین گذاشت و فضا را برای گفتمان سیاسی گستردهتر باز کرد. پترو بخشی از یک گروه شورشی متفاوت به نام M-19 بود که سال 1990 از ارتش خارج و به یک حزب سیاسی تبدیل شد که به بازنویسی قانون اساسی کشور کمک کرد. الیزابت دیکنسون، تحلیلگر ارشد کلمبیایی در گروه بینالمللی بحران گفت: «فکر میکنم استراتژی ترس، نفرت و انگ نسبت به چپ دیگر به عنوان سیاستی برای جلب رأیدهندگان عمل نمیکند».
* کلمبیای جدید و تغییر رویکرد به آمریکا!
پترو ماه آگوست کار خود را آغاز خواهد کرد و با مسائل مبهمی با پیامدهای جهانی مواجه خواهد شد. کمبود فرصت کار و افزایش خشونت، سطوح بالای جنگلزدایی در آمازون کلمبیایی و تهدیدهای فزاینده برای دموکراسی، بخشی از یک روند در سراسر منطقه است. رئیسجمهور جدید کلمبیا همچنین میتواند روابط این کشور با ایالات متحده را تغییر دهد. برای دههها کلمبیا قویترین متحد واشنگتن در آمریکای لاتین بوده و سنگ بنای سیاست امنیتی آن در منطقه را تشکیل میدهد. پترو در طول مبارزات انتخاباتی خود قول داد این رابطه را مورد ارزیابی مجدد قرار دهد. در این مصاحبه، پترو گفت روابط او با ایالات متحده بر همکاری برای توقف فرسایش سریع آمازون متمرکز خواهد بود. او گفت: «در آنجا یک نقطه گفتوگو وجود دارد، زیرا نجات جنگلهای بارانی آمازون مستلزم برخی ابزارها و برنامههایی است که امروز وجود ندارد، حداقل درباره ایالات متحده وجود ندارد».
* تمنای کلمبیا برای تغییر
پیروزی پترو نشاندهنده نارضایتی گسترده در کلمبیاست؛ کشوری 50 میلیونی با فقر و نابرابری در حال افزایش و نارضایتی گسترده از کمبود فرصت، مسائلی که سال گذشته صدها هزار نفر را به تظاهرات در خیابانها کشاند. فرناندو پوسادا، استاد علوم سیاسی کلمبیایی، در این باره به نیویورکتایمز گفت: «کل کشور برای تغییر التماس میکند و این کاملا واضح است».
پترو معتقد است که سیستم اقتصادی ورشکسته است و بیش از حد متکی به صادرات نفت و تجارت غیرقانونی کوکائین است که به گفته او ثروتمندان را ثروتمندتر و فقرا را فقیرتر کرده است. او خواستار توقف تمام اکتشافات جدید نفت، تغییر به سمت توسعه صنایع دیگر و گسترش برنامههای اجتماعی و در عین حال اعمال مالیاتهای بالاتر بر ثروتمندان است.
***
عصر طلایی فرزندان بولیوار
2 دهه پیش بود که نیروهای چپ انقلابی در آمریکای لاتین ظهور و بروز جدی در سیاست داشتند. نخستین فردی که بعد از انقلاب کوبا در حیاط خلوت واشنگتن توانست بر مسند قدرت بنشیند، «هوگو چاوز» رئیسجمهور فقید ونزوئلا بود.
بعد از حضور چاوز در کاخ ریاستجمهوری کاراکاس، مسیر برای ورود چپگراهای آمریکای لاتین به سیاست هموار شد. این چریکهای انقلابی خود را میراثداران «سیمون بولیوار» فرمانده انقلابی قرن ۱۸ میلادی آمریکای لاتین میدانند که قصد دارند دست تجاوز آمریکا و کشورهای غربی و اروپای استعماری آن زمان (نظیر انگلیس، اسپانیا و پرتغال) را از کشورشان کوتاه کنند.
دولتهای چپگرا در دهه نخست قرن ۲۱ با تکیه بر سیاستها و برنامههای داخلی و همگرایی و تشکیل اتحادیههای منطقهای و فرامنطقهای با رقبای آمریکا دستاوردهای موفقیتآمیزی در حوزه اقتصادی داشتند اما تقریبا در یک دهه اخیر این دولتها با مشکلات اقتصادی و سیاسی و قدرتیابی احزاب مخالف روبهرو شدند که بخشی از آن ناشی از سیاستها و مدیریت نیروهای چپ و بخشی نیز ناشی از مداخله و حمایت دولتهای آمریکا از نیروهای دستراستی بوده است.
منطقه آمریکای لاتین که میتوان آن را در برابر آمریکای شمالی انگلیسیزبان قرار داد، با جمعیت ۵۶۱ میلیون نفر و مساحتی حدود ۲۱ میلیون کیلومتر مربع یکی از مناطق مهم جهان محسوب میشود.
این منطقه با منابع غنی انرژی از جمله نفت، گاز و اورانیوم و زمینههای بکر سرمایهگذاری و به عبارت دیگر از منظر ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و ایالات متحده آمریکا از سال ۱۸۲۳ میلادی با طرح رئیسجمهوری وقت «جیمز مونروئه» موسوم به دکترین مونروئه نفوذ و سلطه بر آمریکای لاتین را در دستور کار قرار داد که با مقابله نیروهای بومی و انقلابی روبهرو شد.
راه ۲۰ ساله رسیدن به آزادی و استقلال چپگرایان آمریکای لاتین همواره با کودتا، شورش، تحریم و ترور علیه آنها همراه بوده است. دولتهای مختلف آمریکا سعی کردهاند با هر ترفندی که شده دولتهای انقلابی و فرزندان بولیوار را سرنگون کنند.
اواخر دولت اوباما بود که آمریکا با خرج دلار، نقشههای کودتا، شورش و تحریم چند دولت چپگرا را تغییر داد و افرادی با زمینه راستگرایی افراطی را بر صندلی ریاست آن کشورها گمارد. نمونه بارز آنها کودتا در بولیوی و سقوط دولت مورالس در دوران ترامپ بود. همچنین در برزیل هم آمریکا با تطمیع و اعمال قدرت نرم توانست داسیلوا، رئیسجمهور سابق و چپگرای این کشور را سرنگون کرده و ژائیر بولسونارو، دوست نزدیک خود را سرکار بیاورد.
این روند در چند سال اخیر ادامه داشت و ریاستجمهوری آرژانتین، بولیوی، اروگوئه، برزیل و کلمبیا در اختیار دولتهای طرفدار غرب قرار داشت و ترامپ تمام تلاش اقتصادی، سیاسی و نظامی خود را برای سرنگونی دولت مادورو در ونزوئلا انجام داد که ناموفق بود.
حالا روزگار در حیاط خلوت سابق آمریکا چرخش کرده است و قرعه مجدد به نام میراثداران سیمون بولیوار خورده؛ اکنون روند این موضوع در حال تکمیل است. نتایج انتخابات کلمبیا یعنی کشوری که همواره شاهد حضور دولتهای راست و غربگرا بود، نشان میدهد یک چریک چپگرا توانسته بر رقیب برجساز و طرفدار غرب خود پیروز شود. نتایج رسمی انتخابات ریاستجمهوری کلمبیا نشان میدهد برای نخستینبار در تاریخ این کشور، یک چهره چپگرا به پیروزی رسیده و «گوستاوو پترو» رئیسجمهور کلمبیا شده است.
کلمبیا از این جهت مهم است که این کشور محل اصلی توطئه علیه دولتهای چپگرا در آمریکای لاتین بود و تیم نظامی و امنیتی ترامپ برای ترور نیکلاس مادورو در این کشور آموزش دیده بود و همواره دولتهای دیگر آمریکای لاتین با دولت این کشور در تنش بودند.
حال با اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری کلمبیا، پازل حضور فرزندان سیمون بولیوار در آمریکای لاتین در حال تکمیل است.
فرناندز در آرژانتین، مادورو در ونزوئلا، آرسه در بولیوی، گابریل بوریک در شیلی، کانال در کوبا، اورتگا در نیکاراگوئه، پدرو کاستیلو در پرو، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور در مکزیک و سیومارا کاسترو در هندوراس از جمله مهمترین روسای دولتهای چپگرا و میراثداران بولیوار، رهبر انقلابی آمریکای لاتین هستند. البته به نظر میرسد در انتخابات سال آینده ریاستجمهوری برزیل هم لولا داسیلوا، رئیسجمهور سابق و ضد آمریکایی برزیل دوباره رای لازم را کسب کند و رئیس دولت برزیل شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
صدر در را به روی میانجیگریهای سیاسی بسته است
یک منبع در جریان صدر عراق اعلام کرد تصمیم استعفای نمایندگان فراکسیون صدر از عضویت پارلمان و کنارهگیری جریان صدر از روند سیاسی ثابت است. هیات سیاسی جریان صدر و دفتر ویژه مقتدا صدر در دوره اخیر درخواستهایی را از رهبران و رؤسای فراکسیونهای سیاسی برای دیدار با صدر دریافت کرد اما صدر در حال حاضر از سیاست کنارهگیری کرده و با هیچ شخصیت سیاسی دیدار نمیکند. این منبع اعلام کرد صدر برای ادای مناسک حج طی روزهای آتی به عربستان میرود.
***
خلأ گازی اروپا با واردات از رژیم صهیونیستی پر نمیشود
خبرگزاری شینهوا در گزارشی با اشاره به توافقنامه سهجانبه گازی رژیم صهیونیستی، مصر و اتحادیه اروپایی نوشت: کارشناسان اعتقاد دارند صادرات گاز از اسرائیل و مصر نمیتواند خلأ گاز صادراتی روسیه به اروپا را پر کند. کارشناسان اعتقاد دارند افزایش صادرات گاز مایع (LNG) از سرزمینهای اشغالی به اروپا که محور اصلی توافقنامه سهجانبه اتحادیه اروپایی، مصر و رژیم صهیونیستی است، به سختی بتواند خلأ بزرگ ایجاد شده در پی تحریم صادرات گاز روسیه را پر کند. چهارشنبه هفته گذشته یادداشتتفاهم مورد اشاره به امضای طرفین رسید که بر اساس آن گاز بیشتری در مصر مایع شده و سپس به اروپا صادر میشود. اورسولا فون درلاین، کمیسیونر اتحادیه اروپایی بعد از امضای این توافقنامه گفت: این گامی بلند به جلو برای تامین گاز مورد نیاز اتحادیه اروپایی بود. اتحادیه اروپایی بشدت به دنبال کاهش وابستگی عظیم گازی خود به روسیه است و این اقدامات بویژه دیدار فوندرلاین و ماریو دراگی، نخستوزیر ایتالیا با نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل در این راستا ارزیابی میشود. اوفیرا آیالون یکی از اساتید سیاستگذاری انرژی دانشگاه حیفا به این خبرگزاری چینی گفت: ۲ میدان گازی «تمر» و «لویاتان» در شرق دریای مدیترانه در سال ۲۰۲۱ حدود 19.5 میلیارد مترمکعب گاز تولید کردند که از این میزان 7.5 میلیارد مترمکعب صادر شد. با این حال این ارقام در مقایسه با واردات ۵۵ میلیارد مترمکعبی گاز اروپا از روسیه بسیار ناچیز است. بر اساس آمارهای آژانس بینالمللی انرژی، اروپا تقریبا ۴۵ درصد از گاز مصرفی خود را از طریق واردات از روسیه تامین میکند.
***
رایزنی عراق و ناتو درباره همکاری امنیتی
منابع خبری از رایزنی مشاور امنیت ملی عراق با فرمانده نیروهای ناتو در این کشور درباره گسترش همکاریها در زمینه آموزش و مشاورههای امنیتی خبر دادند. به گزارش روسیاالیوم، بر اساس بیانیه صادره از دفتر قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، در دیدار روز یکشنبه وی با «جیووانی ایانوچی» فرمانده نیروهای ناتو در عراق، عملکرد این نیروها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. براساس این بیانیه، ۲ طرف در این دیدار بر تقویت روابط و همکاریهای سازنده میان ۲ طرف بویژه در زمینه مشاوره و آموزشهای امنیتی تاکید کردند. الاعرجی در این دیدار بار دیگر بر اشتیاق عراق برای ارتقای توان نیروهای ارتش در مقابله با تروریسم و از بین بردن گروههای تروریستی تاکید کرد. فرمانده نیروهای ناتو نیز بر اهمیت عراق تاکید کرد و گفت عراق یک کشور مهم و محوری در منطقه و جهان است و ثبات آن بر ثبات منطقهای و بینالمللی تأثیر مثبت خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه نیروهای ناتو آماده هستند بر اساس اولویتهای دولت عراق در زمینه آموزش و ایجاد توانمندیهای امنیتی کار کنند، از نقش دولت عراق در این زمینه قدردانی کرد.
***
ششمین آزمایش موشکی ضدبالستیک چین
در شرایطی که تنشها بین چین و آمریکا بر سر موضوعاتی از قبیل تایوان تشدید شده است، پکن ششمین آزمایش موفق شلیک موشک ضد بالستیک خود را انجام داد. موشک ضد بالستیک که یکی از انواع دفاع موشکی است، موشکی است که به سوی یک موشک بالستیک و برای انهدام آن در آسمان پرتاب میشود. به گزارش وبگاه چینی «گلوبال تایمز»، وزارت دفاع چین اعلام کرد این کشور روز یکشنبه با موفقیت یک موشک ضد بالستیک را آزمایش کرد. این رسانه چینی با اشاره به این شلیک موشک ضد بالستیک نوشت: «تحلیلگران میگویند این رهگیری موفق قابلیت اطمینانبخش چتر موشک ضدبالستیکی چین را زمانی که فناوریهای موشکهای بالستیک و رهگیر موشکهای ضدبالستیکی در حال پیشرفت است، به اثبات رساند». به گزارش گلوبال تایمز، وزارت دفاع چین اعلام کرد این آزمایش موفق موشکی در درون مرزهای چین و شبانه انجام شد و موشک به هدف تعیین شده اصابت کرد. به گفته این وزارتخانه، «این آزمایش، ماهیت دفاعی دارد و هیچ کشوری را هدف قرار نمیدهد». وزارت دفاع چین همچنین خبر داد این کشور تاکنون 6 آزمایش موشک ضد بالستیک انجام داده و آخرین بار، چنین آزمایشی را در ماه فوریه ۲۰۲۱ انجام داده است. چین در سالهای ۲۰۱۰، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ هم موشک ضد بالستیک آزمایش کرده بود.
ارسال به دوستان
محمد بنسلمان در مصر چه پروندههایی را دنبال میکند؟
ولیعهد به دنبال کارتهای بازی
بعد از اینکه برخی منابع از احتمال تعویق سفر دورهای «محمد بنسلمان» خبر داده بودند، تصمیم وی برای انجام این سفرها که از مصر آغاز میشود، سوالاتی را درباره پروندههای مورد بحث بین ریاض و قاهره مطرح میکند.
حدود یک ماه قبل از سفر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به عربستان سعودی که قرار است 15 و 16 ژوئیه انجام شود؛ محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی سفر خارجی خود به مصر، سپس اردن و ترکیه را آغاز کرد؛ سفری که سوالاتی را درباره مهمترین پروندههای مورد مذاکره بین عربستان و مصر ایجاد میکند. به گزارش «رویترز»، محمد بنسلمان دیروز به مصر سفر و با «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور این کشور دیدار کرد. طی این سفر درباره موضوعاتی از جمله تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر منطقه و مقدمات سفر بایدن به عربستان سعودی گفتوگو شد. محمد بنسلمان سال 2015 سه بار به مصر سفر کرد که طی آن در 14 آوریل، 29 ژوئیه و 15 دسامبر با سیسی دیدار کرد. این دیدارها با سفر «ملک سلمان بن عبدالعزیز» در 7 آوریل 2016 به مصر ادامه یافت و ۲ طرف طی آن توافقنامه تعیین مرز دریایی امضا کردند. محمد بنسلمان سال 2018 دو بار به قاهره سفر و با سیسی دیدار کرد. هفتمین سفر محمد بنسلمان به مصر 11 ژوئن 2021 بود که طی آن وی با سیسی در شرمالشیخ دیدار کرد. این دیدارها در ریاض نیز تکرار شد که آخرین آن سفر سیسی در مارس گذشته به عربستان بود. اما سفر روز دوشنبه بن سلمان به قاهره در پرتو مذاکره درباره پروندههای مهم اقتصادی و سیاسی است. به گفته ناظران، اقتصاد، نخستین پرونده قابل بحث در این سفر است، بویژه اینکه مصر از بحران مالی رنج میبرد و به دنبال دریافت وام از صندوق بینالمللی پول است. با وجود سپردهگذاری 5میلیارد دلاری عربستان سعودی در بانک مرکزی مصر در مارس گذشته، السیسی 13 ژوئن از کشورهای حاشیه خلیجفارس از جمله عربستان سعودی خواست در مصر سرمایهگذاری کنند. دومین پرونده مهم به گفته ناظران، روابط مصر و ترکیه است. بعد از کودتای عبدالفتاح السیسی علیه «محمد مرسی» رئیسجمهور سابق مصر که از رهبران اخوانالمسلمین بود، روابط ترکیه و مصر تیره و تار شد و اکنون در پی تحولاتی که در منطقه و عرصه بینالمللی رخ داده است، این ۳ کشور تصمیم گرفتهاند اختلافات اصولی خود را کنار بگذارند و به تشریک مساعی با یکدیگر بپردازند.
سومین پرونده مهمی که چند هفته پیش نیز در روزنامههای عبری و خارجی منتشر شد، موضوع واگذاری دائم جزایر «تیران» و «صنافیر» به عربستان سعودی و صحبت از نقش اسرائیل در این پرونده است. سایت صهیونیستی «والا» اخیرا فاش کرد: جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به طور مخفیانه بین اسرائیل، عربستان و مصر میانجیگری میکند تا به یک راهحل به منظور تکمیل فرآیند انتقال ۲ جزیره تیران و صنافیر در دریای سرخ به حاکمیت عربستان همراه با اجرای گامهای عادیسازی روابط بین تلآویو و ریاض دست یابد. ۲ جزیره صنافیر و تیران تحت حاکمیت مصر بود اما در دوره زمامداری عبدالفتاح السیسی به عربستان واگذار شد. برخی چهرههای سرشناس سیاسی مصری با صدور بیانیهای از رئیسجمهور مصر به دلیل این اقدام انتقاد کردند و گفتند این تصمیم به معنای واگذاری بخشی از حقوق تاریخی مردم مصر بر اراضی و حاکمیت کشور است. «ممدوح المنیر» مدیر و مؤسس مرکز بینالمللی علوم سیاسی و راهبردی معتقد است: «عربستان قبل از سفر بایدن به منطقه میخواهد ۲ جزیره تیران و صنافیر را به طور کامل به مالکیت خود درآورد. همچنین تلآویو میخواهد مهمترین مسیر کشتیرانی در این جزایر را در اختیار داشته باشد». او معتقد است «محمد بنسلمان در مقابل، خواهان حمایت بیشتر صهیونیستها از عربستان در مقابل دولت جو بایدن است چون روابط دولت آمریکا و سعودی متشنج شده است».
***
عربستان جایگاه خود را به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به چین از دست داد
پس از اینکه واردات پکن از روسیه در ماه مه گذشته به سطح بیسابقهای افزایش یافت، عربستان سعودی موقعیت خود را به عنوان بزرگترین تامینکننده نفت چین از دست داد. بر اساس دادههای اداره کل گمرک چین، روسیه به عنوان بزرگترین تامینکننده نفت پکن در صدر فهرست قرار گرفت، زیرا پالایشگاههای چینی در بحبوحه تحریمها علیه روسیه در جنگ اوکراین از تخفیف بهرهمند شدند. واردات نفت از روسیه در مجموع به 8.42 میلیون تن رسید. این رقم معادل 1.98 میلیون بشکه نفت در روز بود و حدود یکچهارم در مقایسه با 1.59 میلیون بشکه در روز در آوریل، افزایش داشت. روسیه پس از 19 ماه، به جایگاه بزرگترین صادرکننده نفت به چین بازگشت. عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین شناخته شد و حجم صادراتش در ماه مه 9 درصد بر مبنای سالانه رشد کرد و به 7.82 میلیون تن معادل 1.84 میلیون بشکه در روز رسید که کمتر از 2.17 میلیون بشکه در روز در آوریل بود. عربستان عرضه نفت خود به چین را به خاطر افزایش تمایل اروپا به نفت این کشور و واردات گسترده نفت روسیه توسط چین پایین آورده است. مجموع واردات نفت به چین در ماه مه، حدود 12 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد و به 10.8 میلیون بشکه در روز رسید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|