|
سهچهارم آمریکاییها به اقتصادشان بدبین هستند
بر اساس نظرسنجی اخیر مرکز انگلیسی «یوگاو»، 75 درصد آمریکاییها شرایط اقتصادی کشورشان را نسبتا بد یا بسیار بد دانسته و اکثرا درباره توانایی خود در پرداخت هزینههای روزمره زندگی نگران هستند. این در حالی است که تنها ۲ ماه پیش بدبینی آمریکاییها به اوضاع اقتصادیشان 63 درصد بود. در نظرسنجی مزبور، 44 درصد شرکتکنندگان معتقدند رکود سال آینده میلادی نیز ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
موضع منفی ترکیه و رویکرد آلمان در قبال افزایش نیروها بر دستور کار اجلاس سران ناتو سایه انداخته است
اختلاف اعضا درباره احیای ناتو
گروه بینالملل: در آستانه برگزاری نشست سالانه سیاستهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اسپانیا، چندین هزار نفر از معترضان سیاستهای ناتو در مادرید تظاهرات کردند. اجلاس ناتو از امروز 28 ژوئن در مادرید اسپانیا برگزار خواهد شد. همچنین سران کشورهای عضو ناتو نیز در میان تدابیر شدید امنیتی، بین 29 تا 30 ژوئن در مادرید دیدار خواهند کرد. دولت اسپانیا تجمع دیگری را که برای چهارشنبه، نخستین روز نشست سران ناتو برنامهریزی شده بود، به دلایل امنیتی ممنوع کرد. تظاهراتکنندگان خواستار انحلال ناتو به رهبری ایالات متحده و بستن پایگاههای نظامی تحت کنترل ایالات متحده در اسپانیا شدند. هنگام راهپیمایی در پایتخت اسپانیا، بنرهایی با عبارت «نه به ناتو، نه به جنگ، برای صلح» برپا شد. تظاهراتکنندگان مدعی بودند افزایش هزینههای دفاعی در اروپا که از سوی ناتو درخواست شده بود، تهدیدی برای صلح است. یکی از معترضان در این باره به رویترز گفت: «من از این تجارت اسلحه و کشتار مردم خسته شدهام. راهحلی که آنها پیشنهاد میکنند سلاح و جنگ بیشتر است و ما همیشه هزینه آن را میپردازیم. بنابراین نه ناتو، نه پایگاه [ارتش]! اجازه دهید آمریکاییها بروند و ما را ترک کنند؛ به تنهایی بدون جنگ و با سلاح». رویترز نوشت: مادرید قرار است طی این اجلاس به یک قلعه مجازی تبدیل شود. بیش از 10هزار پلیس و سایر نیروهای امنیتی از نمایندگان حدود 40 کشور که در آن شرکت خواهند کرد محافظت خواهند کرد. در این نشست که در سایه جنگ اوکراین برگزار میشود، انتظار میرود درباره موضوعاتی نظیر تقویت ظرفیتهای نظامی و بازدارندگی ناتو تصمیماتی اتخاذ شود. همچنین بررسی پیشنهاد ملحق شدن فنلاند و سوئد به ناتو که با مخالفت ترکیه روبهرو شده نیز احتمالا دستور کار دیگر این نشست خواهد بود. «خوزه مانوئل آلبارس» وزیر خارجه اسپانیا گفت این اجلاس همچنین روی تهدید از سمت جنوب اروپا در آفریقا تمرکز خواهد کرد.
* تلاش برای احیای ناتو از مرگ مغزی در میانه اختلافات اعضا
«امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه پیش از جنگ اوکراین در مصاحبهای با اکونومیست تاکید کرد: «ناتو در وضعیت مرگ مغزی قرار دارد». فرانسه در عملیات سال ۲۰۱۳ - زمانی که نیروی 5 هزار نفره در مالی مستقر کرد - نشان داد این کشور میتواند به تنهایی عملیات انجام دهد. این امر بدان معنا بود که فرانسه نه برای تضمین نهایی منافع حیاتی خود و نه برای بهبود عملیاتی نیروهای مسلح خود، نیازی اساسی به ناتو ندارد. از طرفی اما جنگ اوکراین سبب شد پیمان آکوس میان آمریکا، استرالیا و انگلیس که بشدت کام فرانسه را تلخ و گرایش ذهنی واشنگتن مبنی بر وسواس آمریکا به موضوع چین را برملا کرد، برای مقابله با دشمنی جدیتری به نام روسیه، کنار گذاشته شود. «لوئیس سیمون» مدیر موسسه مطالعات الکانو در بروکسل خاطرنشان میکند: درست است که جنگ در اوکراین نوعی تولد دوباره برای ناتو بوده و اروپا را دوباره در تیررس سیاست خارجی و دفاعی آمریکا قرار داده است اما من فکر نمیکنم این جنگ، عقبنشینی اراده آمریکا برای اولویت دادن به آسیا باشد.
* دستور کار نشست از قول دبیرکل ناتو
ینس استولتنبرگ در گفتوگو با فایننشالتایمز گفت: اعضای ناتو قرار است در این نشست، با بازنگری طرحهای قدیمی نبرد، برای ارائه حفاظت بهتر از جبهه شرقی این پیمان، مدلی را که میتوانست به معنای رها کردن حوزه بالتیک و سپس تلاش برای بازپسگیری آن در صورت تهاجم روسیه باشد، کنار بگذارند. وی با بیان اینکه در دکترین جدید ناتو، آمادگی برای دفاع تمامعیار از قلمرو سرزمینی اعضا، جایگزین بازدارندگی در مقابل تهاجم میشود، افزود: ما برای دهههای متمادی، همسایگان روسیه را از تهدید حفظ کردهایم و در آینده هم همین کار را انجام خواهیم داد. وی درباره موضوع نشست ناتو در مادرید که امروز سهشنبه شروع میشود، گفت: راهبرد جدید ناتو این است که نیروها، کشتیها و جنگندههای جبهه غربی ناتو یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه متعهد باشند که در نخستین ساعات هرگونه حمله به جبهه شرقی این پیمان، به این حملات پاسخ دهند. مقام ارشد پیمان آتلانتیک شمالی به تهدید اخیر روسیه علیه لیتوانی به خاطر بستن مسیر عبور کالاهای روسی اشاره کرد و گفت: در راهبرد جدید ناتو، مسکو به عنوان نخستین تهدید علیه ما مطرح خواهد بود و ما باید همیشه آماده باشیم. استولتنبرگ از گفتوگوی خود با مقامات ارشد استونی، لیتوانی و لتونی و نگرانی این جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی درباره حمله احتمالی روسیه خبر داد و گفت: ناتو آماده استقرار نیروهای بیشتر در این کشورهاست. وی اعلام کرد که این ائتلاف نظامی شمار نیروهای در آمادگی بالا را به ۳۰۰ هزار نفر یا حتی بیشتر افزایش میدهد. شمار نیروهای واکنش سریع ناتو در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر است. ناتو همچنین در اجلاس مادرید، لحن خود نسبت به روسیه را تغییر میدهد که در آخرین راهبرد این ائتلاف مربوط به سال ۲۰۱۰، مسکو همچنان به عنوان یک شریک راهبردی توصیف شده است. «جیمی شی» تحلیلگر و متخصص حوزه دفاعی و سخنگوی رسمی سابق ناتو معتقد است: «بحث اصلی در نشست مادرید میان متحدان اروپای شرقی خواهد بود که مایل هستند گردانها را با تیپهایی با سلاح سنگین جایگزین کنند که به طور دائم در قلمرو این کشورها مستقر هستند. متحدانی همچون ایالات متحده و آلمان اما ترجیح میدهند به استراتژی فعلی نیروهای چرخشی خود و تقویت نیروها در صورت بروز بحران و درگیری ادامه دهند».
* اعضای ناتو به دنبال اقناع ترکیه
سران ناتو همچنین به دنبال این هستند که در جریان این نشست از رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بخواهند وتوی خود را علیه درخواست فنلاند و سوئد برای پیوستن به این ائتلاف نظامی کنار بگذارد. به گزارش رویترز، حمله روسیه به اوکراین جرقه یک تغییر ژئوپلیتیک را رقم زد و کشورهای بیطرف فنلاند و سوئد خواستار پیوستن به ناتو شدند. الحاق فنلاند و سوئد به ناتو باعث گسترش این ائتلاف خواهد شد که هدف رئیسجمهور روسیه جلوگیری از آن است. با این حال، ترکیه در حال به چالش کشیدن این اتحاد از روی نارضایتیاش از آنچه حمایت هلسینکی و استکهلم از شبهنظامیان کرد و اعمال تحریم تسلیحاتی علیه آنکارا خواند، است. یک مقام دولتی ترکیه که در مذاکرات بین کشورش با سوئد و فنلاند و استولتنبرگ، دبیرکل ناتو شرکت داشته به رویترز گفت دستیابی به توافق در این اجلاس دشوار است و گفت که سوئد و فنلاند ابتدا باید به نگرانیهای ترکیه رسیدگی کنند. این مقام مسؤول گفت: جلساتی برگزار شد اما متأسفانه اقداماتی که انتظار داشتیم اتخاذ نمیشود. دیپلماتها گفتند سوئد روندی را برای رایزنیهای مداوم ایجاد کرده است. اما 2 دیپلمات ارشد ناتو گفتند که اختلاف موجود بیشتر از آنکه درباره معیارهای فنی باشد، بر سر سیاستهاست.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه طی مصاحبهای با تلویزیون خبری هابر ترک عنوان داشت: «روز سهشنبه، به درخواست ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نشست چهارجانبهای در مادرید با حضور رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه برگزار خواهد شد. حضور ما در این نشست به معنای عقبنشینی از موضعمان نیست».
* بررسی وضعیت چین با حضور سران اقیانوسیه در اجلاس ناتو
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام کاخ سفید گفت آمریکا مطمئن است سند استراتژی جدیدی که ناتو در نشست اخیر در مادرید در نظر دارد دربردارنده ادبیاتی «قدرتمند» درباره چین خواهد بود. این مقام با این حال افزود هنوز مذاکراتی بر سر چگونگی اشاره به پکن در جریان است. اسپانیا که پادشاهش قرار است در ضیافت شامی میزبان رهبران ناتو باشد، همچنین قصد دارد بر تمرکز بیشتر ناتو بر جناح جنوبی با هدف رسیدگی به مساله مهاجران و گروههای شبهنظامی در منطقه «ساحل» آفریقا تاکید کند. انتظار میرود رهبران استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و کرهجنوبی به صورت مقطعی در این اجلاس شرکت کنند و این در راستای استراتژی گستردهتر آمریکا برای حضور قاطعتر غرب در منطقه هند- اقیانوسیه برای مقابله با چین صورت میگیرد.
ارسال به دوستان
در حالی که اتحادیه اروپایی طی جنگ اوکراین به کشورهای مختلف برای قطع رابطه با روسیه فشار آورده، به دنبال دعوت از پوتین در اجلاس آتی جی ۲۰ است!
ریاکاری اتحادیه اروپایی در جی 20
اتحادیه اروپایی برخلاف ادعاهای پیشین خود، اجلاس جی 20 در اندونزی را به خاطر حضور روسیه تحریم نمیکند. این در حالی است که دولتهای اروپایی و آمریکا در ماههای پس از جنگ اوکراین فشار سیاسی و اقتصادی زیادی بر کشورهای دیگر آوردهاند تا روابطشان با مسکو را قطع کنند. همچنین موضع اتحادیه اروپایی موضع برخی دولتهای عضو آن از جمله آلمان را که قصد تحریم این نشست را دارند، نقض میکند و نشانگر شکاف در مراجع تصمیمگیری اروپایی است.
رئیس آلمانی کمیسیون اروپا با اعلام موضعی ریاکارانه که حاکی از عقبنشینی بزرگ اتحادیه از موضع تحریم همهجانبه روسیه بود، ادعا کرد ترجیح میدهد گفتوگوی رودررو و صریح با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه داشته باشد تا اینکه نشست سران گروه بیست (G20) را تحریم کند.
«اورسولا فون درلاین» در گفتوگو با شبکه ZDF گفت: «میخواهیم به او بگوییم درباره او چه فکر میکنیم و درباره این نوع اقدامات چه فکر میکنیم. با این حال پس از آغاز کارزار نظامی در اوکراین در اواخر فوریه، تجارت معمول با روسیه وجود نخواهد داشت».
او هشدار داد عدم حضور کشورهای اروپایی در جی 20 ممکن است این نهاد مهم بینالمللی را فلج کند.
گروه 20 کشور صنعتی یا به اصطلاح توسعهیافته شامل آمریکا، کانادا، استرالیا، آرژانتین، برزیل، مکزیک، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، روسیه، چین، هند، ژاپن، اندونزی، کرهجنوبی، ترکیه، آفریقای جنوبی و عربستان سعودی و اتحادیه اروپایی میشود که نشست 2022 خود را در ماه نوامبر (پاییز) در بالی اندونزی برگزار خواهد کرد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در نخستین روزهای آغاز جنگ اوکراین گفته بود روسیه باید به طور کامل از این گروه اخراج شود اما اغلب کشورهای جی 20 واکنش مثبتی به درخواست آمریکا نشان ندادند.
اندونزی که ریاست دورهای گروه 20 را بر عهده دارد نیز صراحتا اعلام کرده از روسیه برای شرکت در نشست نوامبر دعوت کرده است. حال مشخص نیست که آیا ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز که به عنوان میهمان به اجلاس بالی دعوت شده، در آن شرکت خواهد کرد یا نه؟
ارسال به دوستان
مرشایمر: واشنگتن اوکراین را به قعر ویرانی هدایت کرد
آمریکا و متحدانش مقصر جنگ اوکراین
سیدمحمدحسن حسینی: نظریهپرداز و استاد مشهور آمریکایی در مقالهای به توصیف دلایل آغاز جنگ در اوکراین پرداخته و با بیان اینکه واشنگتن نقش محوری را در هدایت اوکراین به قعر ویرانی ایفا کرده، نوشت: آمریکا و متحدانش باید منتظر قضاوت سخت تاریخ باشند.
«جان مرشایمر» در مقالهای که در پایگاه نشنالاینترست منتشر شد، با بیان اینکه جنگ اوکراین یک «فاجعه چندبعدی» است که احتمالا در آینده نزدیک وخیمتر خواهد شد به دلایل و تبعات وقوع این بحران پرداخته است.
او نوشته است: «ریشه اصلی این بحران، تلاش تحت رهبری آمریکا برای تبدیل کردن اوکراین به خاکریز یک کشور غربی در مرزهای روسیه است. این راهبرد ۳ محور دارد: عضو کردن اوکراین در اتحادیه اروپایی، تبدیل کردن آن به یک لیبرال- دموکراسی غربی و مهمتر از همه، عضو کردن اوکراین در ناتو».
طبق نوشته مرشایمر، آغاز این راهبرد از آوریل 2008 در نشست سالانه ائتلاف ناتو در بخارست رومانی بود؛ در آن زمان، ائتلاف اعلام کرد اوکراین و گرجستان عضو ناتو خواهند شد. سران روسیه با عصبانیت به این تصمیم واکنش نشان داده و تصریح کردند که این تصمیم را یک تهدید موجودیتی میبینند.
ویلیام برنز، رئیس فعلی سازمان سیا که در زمان نشست بخارست سفیر آمریکا در مسکو بود در یادداشتی برای کاندولیزا رایس، وزیر خارجه وقت آمریکا مینویسد: «عضویت اوکراین در ناتو مشخصترین خط قرمز برای همه نخبگان روسیه (نه فقط شخص ولادیمیر پوتین) است.
او در ادامه مینویسد: «طی صحبتهایی که در بیش از ۲سال و نیم با بازیگران کلیدی روسیه داشتهام- از آدمهای ناشی در گوشهوکنار کرملین گرفته تا هوشمندترین منتقدان لیبرال پوتین - هنوز کسی را پیدا نکردهام که عضویت اوکراین در ناتو را چیزی غیر از چالش مستقیم برای منافع روسیه ببیند».
ویلیام برنز در ادامه هشدار داده روسیه به هر گونه اقدام جهت عضویت اوکراین در ناتو واکنش نشان خواهد داد. به تعبیر او، چنین اقدامی مضافا روابط روسیه و اوکراین را فریز خواهد کرد و بستر مناسبی برای دخالت روسیه در منطقه کریمه و شرق اوکراین فراهم خواهد آورد.
مرشایمر مینویسد: البته ویلیام برنز تنها سیاستمداری نبود که درک میکرد عضو کردن اوکراین در ناتو چنین مخاطراتی در بر دارد: «در واقع، در همان نشست بخارست، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و نیکلا سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه هم با عضویت اوکراین در ناتو مخالفت کردند». آنگلا مرکل اخیرا گفته است: «کاملا مطمئن بودم که پوتین اجازه نخواهد داد این اتفاق بیفتد. از دیدگاه او، چنین اتفاقی به منزله اعلان جنگ بود».
با وجود این، طبق تحلیل مرشایمر، دولت جورج دبلیو بوش کوچکترین اهمیتی برای «مشخصترین خطوطقرمز روسیه» قائل نبود و رهبران آلمان و فرانسه را وادار به موافقت با صدور یک بیانیه علنی با این محور کرد که اوکراین و گرجستان سرانجام به ائتلاف ناتو خواهند پیوست.
تلاش آمریکا برای عضویت گرجستان در ناتو باعث ایجاد جنگ بین روسیه و گرجستان در آگوست 2008، یعنی 4 ماه بعد از نشست بخارست شد.
مطابق روایت جان مرشایمر، «این تلاشها در نهایت به ایجاد یک بحران عمده و بزرگ در فوریه سال 2014 منجر شد؛ زمانی که تظاهراتهای تحت حمایت آمریکا [در برخی از شهرهای اوکراین] ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهور روسگرای اوکراین را به فرار از این کشور وادار کرد».
مرشایمر در ادامه مقاله، برخی استدلالهای مرسوم از سوی تحلیلگران روابط بینالملل مبنی بر اینکه از فوریه 2014 تا فوریه 2022 که جنگ فعلی در اوکراین آغاز شد ایالات متحده و متحدانش اقدام چندانی درباره عضویت اوکراین در ناتو انجام ندادند را رد کرده است.
او مینویسد: «در واقع، واکنش غرب به حوادث 2014 تأکید مضاعف بر همین راهبرد موجود مبنی بر نزدیکتر کردن اوکراین به ناتو بود. ائتلاف [ناتو] ارائه آموزش به ارتش اوکراین را سال 2014 آغاز کرد و در 8 سال آتی، به طور میانگین 10000 نیرو را آموزش داد».
مرشایمر در ادامه تصریح میکند: دسامبر 2017 دولت دونالد ترامپ [رئیسجمهور سابق آمریکا] تصمیم گرفت «تسلیحات» در اختیار کییف قرار دهد. سایر کشورهای ناتو هم از همین رویه پیروی کردند و ارسال سلاح از طریق کشتی به اوکراین را افزایش دادند.
علاوه بر این، ارتش اوکراین وارد مشارکت در رزمایشهای مشترک نظامی با نیروهای ناتو شد. جولای 2021، کییف و واشنگتن مشترکا میزبان «عملیات نسیم دریا» بودند که یک رزمایش دریایی در دریای سیاه با مشارکت نیروهای دریایی 31 کشور علیه روسیه بود.
مرشایمر مینویسد: زلنسکی هرگز تمایل چندانی برای عضو کردن اوکراین در ناتو نداشت و مارس 2019 با وعده همکاری با روسیه برای حلوفصل بحرانها بر سر کار آمده بود اما اوایل سال 2021 ناگهان تغییر جهت داد و نهتنها از توسعه ناتو حمایت کرد، بلکه مسیر تندروی مقابل مسکو را اتخاذ کرد.
مرشایمر در ادامه به رویکرد دولت جو بایدن و موضع ضدروسی او اشاره کرد و نوشت: بایدن 14 جولای 2021 در نشست سالانه ناتو در بروکسل بیانیه زیر را صادر کرد: «ما بار دیگر بر تصمیم اتخاذشده در نشست بخارست مبنی بر اینکه اوکراین بر اساس «برنامه اقدام عضویت» و به عنوان یکی از فرآیندهای حتمی آن به عضویت ائتلاف درخواهد آمد، تاکید میکنیم».
او در ادامه اضافه میکند: «پوتین و سایر رهبران روسیه درباره ناتو اینطور فکر نمیکنند که آن یک ائتلاف دفاعی است و مساله مهم هم همین است که آنها چطور فکر میکنند. بیهیچ تردید، پیوستن اوکراین به ائتلاف ناتو کماکان برای روسیه مشخصترین خط قرمز باقی مانده است».
مطابق این تحلیل، پوتین برای مقابله با این تهدیدهای فزاینده بین فوریه 2021 تا فوریه 2022 اقدام به مستقر کردن نیروهای روسیه در مرز اوکراین کرد. هدف او این بود که بایدن و زلنسکی را مجاب کند مسیرشان را تغییر داده و تلاشهایشان برای الحاق اوکراین به غرب را متوقف کنند.
این دانشمند آمریکایی در پایان مقاله خود نوشته است: «به عبارت ساده، درگیریهای ادامهدار در اوکراین فاجعهای عظیم است که همانطور که در ابتدای مقاله خاطرنشان کردم مردم اقصی نقاط دنیا را به جستوجوی دلایل آغازش وادار خواهد کرد». وی خاطرنشان کرده است: «آنهایی که به واقعیتها و منطق باور دارند فورا متوجه خواهند شد که ایالات متحده و متحدانش مقصران اصلی این جنگ هستند. تصمیم آوریل 2008 برای آوردن اوکراین و گرجستان به ناتو مشخص بود که سرانجام به درگیری با روسیه ختم خواهد شد». او همچنین مینویسد: «دولت بوش معمار اصلی این انتخاب سرنوشتساز بود اما دولتهای اوباما، ترامپ و بایدن هم در هر مقطع تاریخی بر همین سیاست تأکید کردهاند، ضمن آنکه متحدان آمریکا هم مسیر نشان داده شده توسط واشنگتن را پی گرفتهاند».
مرشایمر خاطرنشان کرده است: «واقعیت غمانگیز این است که اگر جهان غرب سیاست توسعه ناتو به شرق و عضویت اوکراین در این ائتلاف را دنبال نکرده بود بعید بود امروز جنگی در اوکراین جاری شود، ضمن آنکه شبهجزیره کریمه هم الان بخشی از کشور اوکراین بود». وی در پایان نوشته است: «در واقع، واشنگتن نقشی محوری در هدایت اوکراین به قعر ویرانی بازی کرد. تاریخ قضاوت سختی درباره ایالات متحده و متحدانش بابت سیاست احمقانهای که در قبال اوکراین در پیش گرفتند انجام خواهد داد».
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز روند خطرناک ثبت منطقه مجاور مسجدالاقصی به نام صهیونیستها
حماس: تهدید قدس جدی است
سخنگوی حماس اقدام رژیم صهیونیستی برای ثبت منطقه مجاور مسجدالاقصی به نام صهیونیستها را تلاش برای وارونه جلوه دادن حقایق دانست. «عبداللطیف القانوع» دیروز به خبرگزاری فلسطینی شهاب گفت این اقدام رژیم صهیونیستی با هدف یهودیسازی قدس و تسلط اسرائیلی بر قبله اول مسلمین انجام میشود. به گفته او، خطر واقعی مسجدالاقصی را تهدید میکند و تلاشها برای تقسیم زمانی و مکانی در این مکان شریف از طریق ادامه حفاریها و یورشهای مکرر شهرکنشینان روز به روز بیشتر میشود. القانوع تاکید کرد: «نبرد ما با اشغالگر نامحدود است و درگیری دائم با این رژیم، افزایش نگهبانی در صحنهای مسجدالاقصی و عدم اجازه به آن برای اجرای برنامههایش را میطلبد». این در حالی است که هفته گذشته وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی ثبت مالکیت منطقه مجاور مسجدالاقصی به نام یهودیان را آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری معا، با آنکه «محمد اشتیه» نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین حدود ۲ هفته پیش در دیدار با هیات آمریکایی اعزامی به کرانه باختری به ریاست «باربارا لیف» دستیار وزیر خارجه این کشور نسبت به این موضوع اعتراض کرده بود اما واشنگتن هنوز هیچ واکنشی نشان نداده است.
تشکیلات رامالله در حالی خواستار مداخله دولت بایدن برای توقف تمام اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی و توقف یهودیسازی قدس و تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی شده که واشنگتن آشکارا در حال تغییر موضع نسبت به کابینه ائتلافی فعلی تلآویو است و دموکراتها بیشرمانه برای خوشامدگویی مجدد به بنیامین نتانیاهو یا یکی از متحدان تندروی او در حزب لیکود آماده میشوند.
***
نشست ترکیه، آذربایجان و قزاقستان درباره مسیر خزری
وزرای خارجه و حملونقل ۳ کشور ترکیه، جمهوری آذربایجان و قزاقستان درباره انتقال انرژی از طریق دریای خزر و توسعه روابط تجاری خود به گفتوگو نشستند. این نشست دیروز در باکو برگزار شد. مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از شرکت در آن در توئیتی نوشت: «افزایش زیرساختهای انرژی به همراه توسعه حملونقل و لجستیک، به رفاه و ثبات در کل منطقه کمک میکند». افزایش مبادلات انرژی، برداشته شدن عوارض گمرکی و توسعه روابط تجاری طرفین بر اساس پتانسیل کریدور مرکزی شرق به غرب گذرگاه دریای خزر از جمله محورهای نشست باکو بود.
***
شکلگیری پدیده بنزیندزدی در آمریکا
افزایش بیسابقه بهای سوخت در آمریکا باعث به وجود آمدن معضل جدی سرقت بنزین در ایالات مختلف آمریکا شده است. به گزارش فاکسنیوز، بنزیندزدی در آمریکا به روشهای مختلف چون سرقت سوخت داخل باک بنزین خودروها و پمپهای بنزین یا از طریق هک کردن شبکههای خردهفروشی سوخت انجام میشود و سارقان سوخت سرقتی را با قیمت اندکی کمتر از بهای اصلی میفروشند. آمارهای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده نشان میدهد 25 درصد خردهفروشان بنزین، شاهد افزایش چشمگیر سرقت بنزین طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته بودهاند. پلیس ویرجینیا اخیرا مواردی را مشاهده کرده است که در آن خودروهای زیادی در حال بیرون کشیدن بنزین از سکوهای یک جایگاه تعطیل بودند. تحقیقات در این زمینه نشان میدهد سارقان از این سوختهای سرقتی یا داخل خودروی خود استفاده میکنند یا آن را با قیمتی کمتر از قیمت اصلی از طریق اپلیکیشنهای تلفن همراه یا از طریق رسانههای اجتماعی میفروشند. همچنین دوربینهای امنیتی در سالتلیکسیتی، سارقی را مشاهده کردهاند که حین بیرون کشیدن بنزین کامیونی که در محوطه بیرونی یک شرکت پارک شده بود، ناگهان آتش میگیرد. این در حالی است که صاحبان جایگاههای سوخت کمترین دخالتی در افزایش قیمتها نداشتهاند و این شرکتهای بزرگ تولید و توزیع بنزین هستند که به دنبال سودهای کلان هستند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته از کنگره خواست مالیات فدرال سوخت را به مدت 3 ماه تعلیق کند تا بلکه بهای میانگین هر گالن بنزین به 4 دلار و 18 سنت (تقریبا هر لیتر 30 هزار تومان) کاهش یابد. این در حالی است که میانگین قیمت بنزین در جایگاههای سوخت سراسر آمریکا تا 5.30 دلار برای هر گالن (حدود 37 هزار تومان در هر لیتر) افزایش پیدا کرده است. طبق اعلام کاخ سفید، مصرفکنندگان آمریکایی با تعلیق مالیات سوخت فدرال و ایالتی، به طور متوسط حدود 50 سنت در هر گالن صرفهجویی خواهند کرد. بایدن همچنین نامهای ملتمسانه به شرکت نفت و گاز اکسونموبیل (تحت مالکیت راکفلرها)، بزرگترین تولیدکننده سوخت در آمریکا نوشت و از مدیران آن خواست شرایط فعلی را که او وضعیت جنگی توصیف کرد، درک کرده و قیمتهایشان را پایین آورند. او نوشت: «پالایشگاهها از این بحران سود سرشاری به دست آورده و در بحبوحه افزایش تورم و تلاش زیاد خانوادهها برای پرکردن مخزن بنزین خودروهایشان، حاشیه سود بالایی به دست آوردهاند و باید با افزایش ظرفیت استخراج خود به کاهش بهای سوخت کمک کنند». پالایشگاههای نفت معتقدند توانایی آنها در تولید بیشتر بنزین و سوختهای دیزلی محدود است و این بدان معناست که تا زمان افزایش تقاضا و کاهش عرضه، قیمتها همچنان بالاست. کاخ سفید حتی پیشنهاد ارائه کارتهای تخفیفی سوخت را مطرح کرده که یکی از مسکنهای موقت مالی برای کمک به کاهش هزینههای سوخت مردم آمریکاست؛ این در حالی است که پیادهسازی این پیشنهاد پیش از این با مقاومت روبهرو شده بود. حدود 2 ماه پیش پس از ارائه این طرح، شورای دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا ضمن رد آن، اظهار کرد ارائه این کارتها میتواند اثرات غیرمنتظرهای در افزایش تورم داشته باشد و راهکاری هزینهزا و مشکلآفرین برای قشر ضعیف جامعه است. افزایش قیمت سوخت در کنار افزایش میانگین 10 درصدی تورم در کمتر از 6 ماه، باعث شده نارضایتی از دولت بایدن در آستانه انتخابات نوامبر (پاییز) افزایش یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|