|
مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان شد
مجتبی امانی، رئیس پیشین دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره به عنوان سفیر جدید ایران در لبنان منصوب شد. او جایگزین سیدمحمدجلال فیروزنیا شد. فیروزنیا از مرداد ۱۳۹۷ عهدهدار سفارت ایران در بیروت بود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در پیام به حجاج بیتاللهالحرام:
غرب مستکبر در جهان ضعیفتر شده است
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیام به حجاج بیتاللهالحرام، وحدت و معنویت را 2 پایه اساسی حج و 2 عامل عزت و سعادت امت اسلامی خواندند و با تأکید بر پیامدهای درخشان رشد بیداری و خودآگاهی اسلامی و بروز پدیده شگرف مقاومت، خاطرنشان کردند: غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روزبهروز ضعیفتر شده است، البته از کید دشمن حتی یک لحظه نباید غفلت کرد و باید با تلاش و هشیاری، امید و اعتماد به نفس را که بزرگترین سرمایه برای ساختن آینده است، افزایش دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی که صبح روز جمعه حجتالاسلام والمسلمین نواب (نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی) آن را در صحرای عرفات قرائت کرد، به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
والحمد لله رب العالمین و صلیالله علی محمد المصطفی و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
خدای عزیز و حکیم را سپاس میگوییم که موسم مبارک حج را بار دیگر میعاد ملتهای مسلمان قرار داد و این مسیر فضل و رحمت را به روی آنان گشود. امت اسلامی اکنون بار دیگر میتواند وحدت و یکپارچگی خود را در این آیینه شفاف و ابدی مشاهده کند و از انگیزههای تشتت و تفرق روی بگرداند.
وحدت مسلمانان یکی از 2 پایه اساسی حج است که چون با ذکر و معنویت -که پایه اساسی دیگر این فریضه پر راز و رمز است - همراه شود، میتواند امت اسلامی را به اوج عزت و سعادت برساند و آن را مصداق «وَ لله العزهُ وَ لرَسوله وَ للمُؤمنین» قرار دهد. حج، ترکیبی از این دو عنصر سیاسی و معنوی است؛ و دین مقدس اسلام آمیزه پرشکوه و باعظمتی از سیاست و معنویت است.
دشمنان ملتهای مسلمان در تاریخ اخیر، کوشش انبوهی را برای سست کردن این دو اکسیر زندگیبخش، یعنی وحدت و معنویت، در میان ملتهای ما به کار گرفتهاند. معنویت را با ترویج سبک زندگی غربی که تهی از روح معنوی و برآمده از کوتهبینی مادی است، کمرنگ و بیرمق میکنند و وحدت را با گسترش و شدت بخشیدن به انگیزههای موهوم تفرقه مانند زبان و رنگ و نژاد و جغرافیا به چالش میکشند.
امت اسلامی که اکنون نمونه کوچک آن در مراسم نمادین حج دیده میشود، باید با همه وجود، به مقابله برخیزد؛ یعنی از سویی یاد خدا، کار برای خدا، تدبر در کلام خدا، اعتماد به وعدههای خدا را در ذهنیت همگانی خویش تقویت کند، و از سویی بر انگیزههای تفرق و اختلاف فائق آید. آنچه امروز با قاطعیت میتوان گفت آن است که شرایط کنونی جهان و جهان اسلام برای این تلاش ارزشمند از همیشه مساعدتر است.
زیرا اولاً امروز نخبگان و بسیاری از تودههای مردم در کشورهای اسلامی به ثروت عظیم معرفتی و معنوی خود توجه یافته و به اهمیت و ارزش آن پی بردهاند. امروز دیگر لیبرالیسم و کمونیسم به عنوان مهمترین ارمغان تمدن غرب، جلوهگری 100 سال پیش و 50 سال پیش را ندارد. آبروی دموکراسی پولمحور غربی با علامت سؤالهای جدی روبهرو است و متفکران غربی اعتراف میکنند که به سرگردانی معرفتی و عملی دچارند. در دنیای اسلام، جوانان، اندیشمندان، مردان علم و دین با مشاهده این وضعیت، به دیدگاهی نو درباره ثروت معرفتی خود و نیز به خطوط سیاسی رایج در کشورهای خود دست مییابند و این همان بیداری اسلامی است که همواره از آن یاد میکنیم.
ثانیاً این خودآگاهی اسلامی، پدیدهای شگرف و معجزهآسا در قلب دنیای اسلام آفریده است که قدرتهای استکباری در برابر آن بشدت دچار مشکلند. نام این پدیده «مقاومت» و حقیقت آن، بروز قدرت ایمان و جهاد و توکل است. این پدیده همان است که درباره نمونهای از آن در صدر اسلام، این آیات شریفه نازل شد: اَلذینَ قالَ لَهُمُ الناسُ ان الناسَ قَد جَمَعوا لَکُم فَاخشَوهُم فَزادَهُم ایمانًا وَ قالوا حَسبُنَاالله وَ نعمَ الوَکیلُ* فَانقَلَبوا بنعمَه منَالله وَ فَضلٍ لَم یَمسَسهُم سوءٌ وَ اتبَعوا رضوانَ الله وَالله ذو فَضلٍ عَظیم. صحنه فلسطین یکی از جلوهگاههای این پدیده شگفتانگیز است که توانسته رژیم طغیانگر صهیونیست را از حالت تهاجمی و عربدهکشی به وضعیت دفاع و انفعال بکشاند و مشکلات سیاسی و امنیتی و اقتصادی آشکار کنونی را بر آن تحمیل کند. نمونههای درخشان دیگر مقاومت را میتوان در لبنان و عراق و یمن و برخی نقاط دیگر بهوضوح مشاهده کرد.
ثالثاً در کنار این همه، امروز دنیا شاهد یک الگوی موفق و یک نمونه سرافراز از قدرت و حاکمیت سیاسی اسلام در ایران اسلامی است. ثبات و استقلال و پیشرفت و عزت جمهوری اسلامی، حادثهای بس عظیم و پرمعنی و جذاب است که میتواند اندیشه و احساس هر مسلمان بیدار را به خود جلب کند. ناتوانیها و عملکردهای بعضاً خطای ما کارگزاران این نظام که دستیابی کامل به همه برکات حکومت اسلامی را به تأخیر انداخته، هرگز نتوانسته است پایههای مستحکم و گامهای استواری را که نشأتگرفته از اصول اساسی این نظام است متزلزل سازد و پیشرفت مادی و معنوی را متوقف کند. در صدر فهرست این اصول اساسی، حاکمیت اسلام در قانونگذاری و اجرا، تکیه بر آرای مردمی در مهمترین مسائل مدیریتی کشور، استقلال سیاسی کامل و عدم رکون به قدرتهای ستمگر قرار گرفته است؛ و همین اصول است که میتواند محل اجماع ملتها و دولتهای مسلمان قرار گیرد و امت اسلامی را در جهتگیریها و همکاریها یکپارچه و متحد سازد.
اینها زمینهها و عواملی است که اوضاع مساعد کنونی دنیای اسلام را برای حرکت یکپارچه و متحد فراهم آورده است. دولتهای مسلمان و نخبگان دینی و علمی و روشنفکران مستقل و جوانان حقیقتجو بیش از همه باید به بهرهگیری از این زمینههای مساعد بیندیشند.
طبیعی است که قدرتهای استکباری و بیش از همه آمریکا، از چنین گرایشی در دنیای اسلام نگران باشند و همه امکانات خود را در رویارویی با آن به کار برند و اکنون چنین است. از امپراتوری رسانهای و شیوههای جنگ نرم، تا جنگافروزی و شعلهور ساختن جنگهای نیابتی، تا وسوسهگری و خبرچینی سیاسی و تا تهدید و تطمیع و رشوه... همه و همه از سوی آمریکا و دیگر مستکبران به کار گرفته میشود تا دنیای اسلام را از مسیر بیداری و سعادت خود جدا کنند. رژیم جنایتکار و سیهروی صهیونیست در این منطقه هم یکی از ابزارهای این تلاش همهجانبه است. به فضل و اراده الهی این تلاشها در بیشتر موارد ناکام مانده و غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روزبهروز ضعیفتر شده است. پریشانی و ناکامی آمریکا و همدست جنایتکار او یعنی رژیم غاصب در منطقه را میتوان در صحنه حوادث فلسطین و لبنان و سوریه و عراق و یمن و افغانستان بهوضوح تماشا کرد.
در نقطه مقابل، جهان اسلام مملو از جوانان پرانگیزه و بانشاط است. بزرگترین سرمایه برای ساختن آینده، امید و اعتماد به نفس است که امروز در جهان اسلام بویژه در کشورهای این منطقه موج میزند. همه وظیفه داریم این سرمایه را حفظ کنیم و افزایش دهیم.
با این همه، از کید دشمن یک لحظه نباید غفلت ورزید؛ از غرور و غفلت بپرهیزیم و بر تلاش و هشیاری خود بیفزاییم و در همه حال، با توجه و تضرع از خدای قادر و حکیم کمک بخواهیم. حضور در مراسم و مناسک حج، فرصت بزرگی است برای توکل و تضرع و نیز برای تفکر و تصمیم.
برادران و خواهران مسلمان خود در سراسر جهان را دعا کنید و توفیق و پیروزی آنان را از خدا بخواهید. هدایت و کمک الهی به این برادرتان را هم در ادعیه زاکیه خود بگنجانید.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای
۵ ذیالحجه ۱۴۴۳/ ۱۴ تیر ۱۴01
ارسال به دوستان
ایران با گازدهی به یک زنجیره جدید از ماشینهای سانتریفیوژ پیشرفته IR-6 در فردو اورانیوم۲۰ درصد غنیشده برداشت کرد
پاسخ از فردو
بایدن: به افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران ادامه خواهیم داد
گروه سیاسی: ایران با گستردهتر کردن ابعاد برنامه غنیسازی هستهای، پاسخی معتبر به پیامهای اشتباه و غیرسازندهای که از سوی دولت آمریکا صادر میشود، در دستور کار قرار داده است.
به گزارش «وطن امروز»، ایران با گازدهی به یک زنجیره جدید از ماشینهای سانتریفیوژ پیشرفته IR-6 در فردو -که فعالیتهای هستهای در این تاسیسات برای آمریکاییها بسیار معنادار است- ذیل دستور کار قانون هستهای مجلس - اقدام راهبردی برای لغو تحریمها- گام دیگری در پاسخ به اقدامات مخرب واشنگتن در وضع تحریمهای جدید ضدایرانی برداشت.
در این زمینه بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر افزایش میزان غنیسازی اورانیوم در ایران گفت: گازدهی به یک زنجیره جدید از ماشینهای سانتریفیوژ IR-6 حداقل ۲ هفته پیش به آژانس اطلاع داده شده بود و پیشتر آژانس در این باره اطلاعرسانی کرد که بلافاصله، رسانههای بینالمللی نیز با هدف پیگیری اهداف خاص، آن را با بزرگنمایی منعکس کردند. وی ادامه داد: اقدام دیروز ایران در برداشت محصول ۲۰ درصد از این زنجیره بخش فنی پایانی این اقدام اعلام شده قبلی بود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشتر اطلاعرسانی کرده و اخیرا هم راستیآزمایی شده است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اقدام سازمان انرژی اتمی در اجرای تکالیف قانونی سازمان در راهاندازی و گازدهی هزار دستگاه (۶ زنجیره) ماشینهای سانتریفیوژ IR-6 صورت گرفته است. خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داده است که ایران غنیسازی با سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 در فردو را آغاز کرده است. این خبرگزاری انگلیسی در این گزارش نوشت، سانتریفیوژهایی که ایران در فردو راهاندازی کرده است با هدف افزایش میزان غنیسازی اورانیوم از 5 به 20 درصد است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی به اعضای این نهاد بینالمللی که رویترز به نسخهای از آن دست یافته، اعلام کرده است: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید میکند ایران تزریق گاز هگزافلوراید اورانیوم غنی شده تا 5 درصد به آبشار 166 سانتریفیوژی IR-6 را در فردو آغاز کرده است».
* ضربه به گفتوگو!
دولت بایدن پس از شکست خود در مذاکرات دوحه، اقدام به اعمال تحریمهای جدیدی علیه ایران کرد و وزارت خزانهداری آمریکا شامگاه چهارشنبه از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران خبر داد. اسامی ۲ فرد، ۱۳ شرکت و ۲ نفتکش در فهرست تحریمهای جدید آمریکا (SDN) قرار گرفتهاند. وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد شبکهای از افراد و شرکتهایی را که از شرکتهای صوری برای تسهیل انتقال و فروش نفت و محصولات پتروشیمی از شرکتهای ایرانی به شرق آسیا استفاده کردهاند تحریم کرده است. این اقدام آمریکا با واکنش منفی پکن روبهرو شد. سخنگوی وزارت خارجه چین به اقدام وزارت خزانهداری آمریکا در اعمال تحریمهای جدید علیه شبکهای از انتقال نفت ایران واکنش نشان داد و آن را رد کرد. «ژائو لیجیان» روز پنجشنبه در نشست خبری روزانه در واکنش به این تحریمها گفت: «چین همواره قاطعانه با تحریمهای غیرقانونی و توجیهناپذیر و دستدرازیهای قضایی آمریکا مخالفت کرده است. ما از طرف آمریکایی میخواهیم رویه غلط توسل به تحریمها در هر مسالهای را کنار بگذارد و در مذاکرات برای احیای پایبندی به برجام نقش مثبت ایفا کند». ژائو لیجیان در ادامه همکاریها میان ایران و چین را در چارچوب قوانین بینالمللی خواند و خواستار احترام به آنها شد. او گفت: «جامعه بینالمللی از جمله چین در چارچوب قوانین بینالمللی همکاریهای نرمالی با ایران داشته است. این همکاریها معقول و قانونی هستند و به هیچ طرف ثالثی آسیب وارد نمیکنند و باید مورد احترام و حمایت قرار بگیرند».
* سوار بر خر شیطان
دولت بایدن که قصد ندارد از سیاست فشار همزمان با مذاکره دست بردارد و کاملا در مسیر سیاستهای ترامپ گام برمیدارد در یادداشتی به قلم رئیسجمهور ایالات متحده تصریح کرده فشار اقتصادی بر ایران را افزایش میدهد تا ایران را وادار به بازگشت به برجام کند!
بایدن در ابتدای یادداشت خود در «واشنگتنپست» نوشت: هفته آینده، من به خاورمیانه سفر خواهم کرد تا فصل جدید و امیدوارکنندهتری از تعامل آمریکا را در آنجا آغاز کنم. این سفر در زمانی حیاتی برای منطقه انجام میشود و منافع مهم آمریکا را پیش خواهد برد. رئیسجمهور آمریکا بدون نام بردن از ترامپ، بشدت از مواضع او و دولت سابق آمریکا انتقاد کرد. او نوشت: «پس از اینکه سلف من (ترامپ) از توافق هستهای که داشت کار میکرد، عدول کرد، ایران قانونی را تصویب کرد که گسترش سریع برنامه هستهای خود را الزامی میکرد. سپس زمانی که دولت قبل (ترامپ) در شورای امنیت سازمان ملل به دنبال محکوم کردن ایران به دلیل این اقدام بود، ایالات متحده خود را منزوی و تنها دید».
بایدن در ادامه یادداشت، به بازگویی مواضع دولت خود درباره ایران پرداخت و درباره ادامه «فشار اقتصادی و دیپلماتیک» هشدار داد. رئیسجمهور آمریکا ادعا کرد: «در رابطه با ایران، ما با متحدان و شرکای خود در اروپا و سراسر جهان متحد شدیم تا انزوای خود را از بین ببریم. اکنون این ایران است که منزوی شده است تا زمانی که به توافق هستهای بازگردد. ماه گذشته، بیش از ۳۰ کشور به ما پیوستند تا عدم همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای گذشتهاش را محکوم کنند. دولت من به افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی ادامه خواهد داد تا زمانی که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) باشد، همانطور که من همچنان آماده انجام این کار هستم». به روایت بایدن، «خاورمیانه امنتر و یکپارچهتر از بسیاری جهات به نفع آمریکاییهاست. آبراههای آن برای تجارت جهانی و زنجیرههای تامینی که ما به آنها تکیه میکنیم ضروری هستند. منابع انرژی آن برای کاهش تاثیر جنگ روسیه در اوکراین بر منابع جهانی حیاتی است و منطقهای که از طریق دیپلماسی و همکاری گرد هم میآید به جای اینکه از طریق درگیری از هم بپاشد، به احتمال کمتری منجر به ظهور افراطگرایی خشونتآمیز میشود که میهن ما را تهدید میکند یا جنگهای جدیدی که میتواند بار جدیدی را بر دوش نیروهای نظامی ایالات متحده و خانوادههای آنها بگذارد». رئیسجمهور آمریکا ادامه داد: «اجتناب از آن سناریو برای من از اهمیت بالایی برخوردار است. من دیپلماسی را از جمله از طریق دیدارهای رو در رو برای رسیدن به اهدافمان دنبال خواهم کرد».
این مواضع از سوی رئیسجمهور آمریکا در شرایطی بیان میشود که کارشناسان و تحلیلگران بینالمللی معتقدند دولت آمریکا اهرم فشار قابل اعتنایی در مواجهه با ایران برایش باقی نمانده است. به عنوان نمونه «دنیس راس» که در دولتهای مختلف آمریکا سمتهای مختلفی در مسائل مرتبط با امنیت ملی داشته در یادداشتی تصریح کرد دولتهای «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» هیچیک موفق به تدوین راهبردی موثر برای ایجاد بازدارندگی مقابل ایران نشدهاند. این مقام سابق و نویسنده آمریکایی در یادداشتی که روز چهارشنبه هفته گذشته در مجله «فارنافرز» منتشر شده نوشته دولت فعلی آمریکا باید راهبرد بهتری برای مهار ایران داشته باشد.
راس نوشته است: چنانچه ۲ طرف به توافق دست پیدا کنند باز هم دولت بایدن باید بازدارندگی خودش در مقابل ایران را ارتقا دهد، زیرا در آن حالت هم ایران نیازی به رسیدن به توافقات بعدی با آمریکا از جمله «توافق طولانیتر و قویتر» که بایدن وعده آن را میداد نخواهد داشت. او نوشته است: «اما حتی اگر ۲ طرف به توافق هم دست پیدا کنند لازم خواهد بود دولت بایدن بازدارندگی خودش را بهبود ببخشد، زیرا هنگامی که تحریمهای مرتبط با توافق هستهای ۲۰۱۵ رفع شوند ایران نیاز چندانی به توافقات متعاقب، نظیر توافق طولانیتر و قویتر که دولت بایدن سابقا وعده داده نخواهد داشت».
او در ادامه خاطرنشان کرده که دولتهای بایدن و ترامپ هیچیک در تدوین راهبردهای بازدارندگی مقابل ایران موفق نبودهاند: «دولت ترامپ موفقیتی در تدوین یک راهبرد موثر بازدارندگی به دست نیاورد و تا الان دولت بایدن هم در این زمینه موفق نشده است».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در جریان بیستوهفتمین سفر استانی خود در استان کردستان:
ترجیح دادم به جای نشستن در مرکز، به میان مردم بیایم
گروه سیاسی: روز جمعه هفته گذشته (17 تیر) حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به منظور برگزاری بیستوهفتمین سفر استانی خود، به استان کردستان سفر کرد. دیدار با اقشار مختلف مردم، برگزاری شورای اداری، دیدار با علما، بازدید از برخی پروژهها و طرحهای عمرانی و خدماتی و همچنین برگزاری نشست خبری از مهمترین برنامههای سفر یکروزه رئیسجمهور به کردستان بود.
رئیسجمهور در نخستین بخش برنامههای سفر خود، با حضور در روستای قلعهجی از توابع شهرستان سروآباد استان کردستان، به شکل رو در رو با مردم این روستا دیدار و گفتوگو کرد. مردم روستای قلعهجی که در ۲۵ سال گذشته با مشکلات زیادی از ناحیه آثار حملات شیمیایی صدام مواجه بودند، به بیان مشکلات و دغدغههای خود پرداختند و رئیسی نیز پس از شنیدن سخنان آنها، دستوراتی برای پیگیری درخواستها و رفع مشکلات اهالی این روستا و مناطق اطراف که مورد حمله شیمیایی قرار گرفته بودند، صادر کرد. رئیسی خطاب به مردم قلعهجی با بیان اینکه ترجیح دادم به جای نشستن در مرکز، به میان مردم بیایم و از نزدیک شاهد مسائل و پیگیر حل مشکلات آنان باشم، گفت: مهمترین و اصلیترین مشکل مردم این منطقه بیکاری و بویژه فقدان فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی است. به مسؤولان استان تاکید کردم که این مساله را با جدیت دنبال کنند و از مرکز نیز تلاش خواهیم کرد تا امکانات لازم برای رفع مشکل بیکاری در اختیار مسؤولان استان قرار گیرد.
رئیسجمهور سپس با حضور در شهرستان سروآباد از یکی از بزرگترین و مدرنترین مزارع پرورش قارچ در کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۵۰۰ تن قارچ بازدید کرد. رئیسی در ادامه برنامههای سفر خود در دیدار جمعی از علما و روحانیون اهل تسنن و تشیع استان کردستان، «تکفیر و تفرقه» را ۲ ابزار دشمن برای فتنهگری در جهان اسلام خواند و گفت: کردستان از این آزمونها سربلند بیرون آمده است و جای جای این استان گواهی میدهد که مردان و زنان این سامان، چگونه در مقابل هجوم ضدانقلاب و معاندان مردانه و دست در دست یکدیگر ایستادگی کردند.
وی تصریح کرد: جهان اسلام در مقطعی گرفتار فتنه دستساخته انگلیسیها، آمریکاییها و صهیونیستها شد و اگر چه رهبر معظم انقلاب خیلی سریع نسبت به این تهدید هشدار دادند اما جهان اسلام مدتی طول کشید تا از پشت پرده این توطئه که برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام طراحی شده بود، آگاه شود.
رئیسجمهور سپس در اجتماع مردم سقز حاضر شد و هدف از سفر خود به این منطقه را رفع مشکلات و شنیدن مطالبات و خواستههای مردم از نزدیک عنوان کرد و گفت: میتوان در تهران نشست و گزارشهایی را گرفت، میتوان گفت عدهای بیایند فیلم تهیه کنند و برای امثال بنده به نمایش بگذارند اما گزارش خواندن و فیلم دیدن از مشکلات مردم کافی نیست؛ باید به میان مردم آمد، باید از نزدیک با مسائل مردم آشنا شد و مشکلات را لمس کرد و بعد برای برونرفت از مشکلات با نخبگان به مشورت نشست و بهترین راهکارها را برگزید و با همت و ممارست امور را پیگیری کرد.
رئیسی با بیان اینکه امروز مرزها برای ما تهدید نیست، بلکه فرصت است و باید از این فرصتها به نحو احسن استفاده کنیم، گفت: از جمله اقداماتی که باید در این زمینه صورت گیرد، فعال شدن سریع بازارچههای مرزی است که فعالیت آنها به منزله رونق داد و ستد به صورت رسمی است. وی افزود: اگر بازارچههای مرزی به صورت رسمی فعال شوند، فردی که بخواهد کالایی را در ۲ طرف مرز جا به جا کند، به جای آنکه برای رفع نیاز اقتصادی و کسب درآمد جان خود را به خطر بیندازد، با استفاده از ظرفیت بازارچههای مرزی به شکل قانونی فعالیت خواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی: حمایتهای ایران از محور مقاومت ادامه خواهد داشت
شامگاه شنبه (18 تیر) رئیسجمهور در تماس تلفنی با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه با تبریک فرارسیدن عید سعید قربان به دولت و ملت دوست و برادر سوریه گفت: امیدوارم خداوند به برکت این عید سعید، رحمت و نعمات خود را بر ملتهای مسلمان بویژه ملتهای مقاوم ایران و سوریه نازل کند.
رئیسی ضمن اشاره به لزوم اجرایی شدن توافقات سابق میان ۲ کشور، سفر چندی قبل رئیسجمهور سوریه به تهران را موفق توصیف و تاکید کرد: در این سفر توافقات خوبی حاصل شد که اجرای آنها باید به شکل جدی دنبال شود. وی با بیان اینکه حمایت جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت بویژه سوریه تداوم خواهد داشت، اظهار داشت: ایران حامی استقرار صلح و ثبات و مخالف هر گونه مداخله خارجی در سوریه است.
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه نیز در این گفتوگوی تلفنی با تبریک فرارسیدن عید سعید قربان به رئیس جمهور، دولت و ملت ایران، از رئیسی درخواست کرد که صمیمانهترین تبریکات و تهنیات وی را به حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی برساند.
رئیسجمهور سوریه با بیان اینکه دشمنان ما نه سال به سال که روز به روز در برابر محور مقاومت ضعیفتر میشوند، گفت: ایران و سوریه در یک سنگر واحد قرار دارند و امیدوارم عید سال آینده را در حالی جشن بگیریم که ملتهای ایران و سوریه شاهد موفقیتهای روزافزون داخلی و خارجی باشند.
***
واکنش فرزند شهید فخریزاده به اظهارات ظریف
فرزند شهید محسن فخریزاده در واکنش به اظهارات ظریف، خطاب به وی نوشت: ای کاش من هم میتوانستم مثل شما تقوا را زیر پا بگذارم و بدون توجه به مصالح کشور و مسائل امنیت ملی، بگویم آنچه را نباید گفت.
با اندکی هوش سیاسی میتوانید وقایع داخلی و خارجی پیرامون شهید فخریزاده را از ۱۰ سال قبل از شهادت تا امروز مطالعه کنید تا بتوانید تحلیلهای درستتری داشته باشید. این انقلاب بیش از ۱۸۰۰۰ شهید سهلانگاری دارد (به تعبیر شما) که ترور شدهاند. آمریکا و اسرائیل کسانی را ترور میکنند که برای آنها مزاحمت و برای کشور اعتلا و اقتدار میآفرینند، نه اشخاص منفعلی که مزاحمتی ندارند.
شهید فخریزاده، مرد عمل و مرد میدان جهاد بود و هیچگاه از ترس جان خود، نه پشت القاب و عناوین سیاسی قایم شد و نه خانهنشینی را انتخاب کرد. صحبتهای شما درباره شهید فخریزاده مرا یاد دوگانهسازی میدان و دیپلماسی درباره شهید حاجقاسم سلیمانی انداخت.
یقینا یکی از برکات خون شهید فخریزاده برملا شدن جریان نفوذی است که بیش از 30 سال در این کشور ریشه دوانده است. نمیدانم با اظهارات و تحلیلها سیستم امنیتی و اطلاعاتی کشور را هدف قرار دادهاید یا شهید فخریزاده را؟
اگر نمیدانید، بدانید آدرس آسیابی که در آن آب میریزید را اشتباه به شما دادهاند.
لازم به ذکر است جواد ظریف در فیلمی که اخیرا از او منتشر شده، گفته بود شهید فخریزاده آدم بیمبالاتی بوده است!
***
کنعانی: ناامنی و تروریسم دستاورد حضور آمریکا در منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به طرح موضوع تکمیل سامانههای پدافند هوایی در منطقه از سوی هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید و اظهارات تخاصمآمیز وی علیه جمهوری اسلامی ایران افزود: طرح این موضوع تحریکآمیز بوده و جمهوری اسلامی ایران به این اظهارات از منظر تهدید علیه امنیت ملی و منطقهای نگاه میکند.
ناصر کنعانی تاکید کرد: تجربه نشان داده که انباشت تسلیحات، نمیتواند امنیتساز باشد و برقراری امنیت مشترک منطقهای در گرو همکاری جمعی کشورهای منطقه و حفظ و پایداری آن، مستلزم پیشبرد تفاهم درونمنطقهای است و ایران با پایبندی به سیاست همسایگی، جدیت و اراده خود را در این زمینه نشان داده است. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ورود بیگانگان در هر فرآیند منطقهای نهتنها امنیتساز و ثباتآفرین نیست، بلکه خود عامل اصلی تنشزایی و ایجاد شکاف منطقهای است. از این رو همانگونه که حضور ۲ دههای آمریکا در عراق و افغانستان، امنیت را برای این کشورها به ارمغان نیاورد، هرگونه زمینهسازی برای افزایش حضور و نقشآفرینی آمریکا در سازوکارهای امنیت منطقهای نیز دستاوردی جز ناامنی، بیثباتی و گسترش تروریسم در سطح منطقه به دنبال نخواهد داشت.
***
نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواستار بازگشت تحریمهای ایران شد
یائیر لاپید، نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی که روز گذشته در جلسه کابینه این رژیم سخن میگفت، در بخشی از سخنرانی خود با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران گفت: پاسخ بینالمللی به تخطی ایران از توافقها و غنیسازی اورانیوم با سانتریفیوژهای پیشرفته باید قاطعانه باشد. لاپید گفت: ما باید به شورای امنیت سازمان ملل بازگردیم و سازوکار تحریمها علیه ایران[مکانیسم ماشه] را فعال کنیم. تحریمهای اقتصادی باید علیه ایران اعمال شود. اسرائیل حق آزادی اقدام سیاسی و نظامی در قبال برنامه هستهای ایران را برای خود محفوظ میدارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|