|
فرار نظامیان اسرائیل از رویارویی با جوانان مقاومت فلسطین در جنین
نیروهای اشغالگر ارتش رژیم صهیونیستی در جریان یورش صبح دیروز خود به شهر قباطیه در جنوب جنین پس از مقاومت مسلحانه گروههای فلسطینی مجبور به عقبنشینی و فرار شدند. نظامیان صهیونیست که قصد بازداشت یک جوان فلسطینی را داشتند پس از مواجهه با مقاومت جوانان فلسطینی و تبادل آتش میان طرفین مجبور به عقبنشینی و فرار شدند.
ارسال به دوستان
سناتورها و رسانههای حزب جمهوریخواه در آمریکا خواستار بررسی پرونده فساد مالی زلنسکی و تجدید نظر در حمایتهای مالی از دولت اوکراین شدند
اختلاف پشت جبهه اوکراین
فارین پالیسی: با توجه به تنگنای بودجهای آمریکا در شرایط رقابت
با چین و دیگر قدرتهای نوظهور جهان
واشنگتن نمیتواند برای همیشه ضامن امنیت اروپا باشد
گروه بینالملل: پس از سقوط دولت ایتالیا و موج نگرانی از شکاف در جبهه متحد اروپا علیه روسیه، اکنون زمزمههایی درباره کنارهگیری آمریکا از جنگ اوکراین شنیده میشود. نشریه آمریکایی فارینپالیسی، تداوم حضور پرقدرت آمریکا در ناتو را عامل کاهش قدرت بازدارندگی کشورهای اروپایی دانست و نوشت: با وجود افزایش بودجه دفاعی کشورهای اروپایی در سال ۲۰۲۲، حفظ تسلط بر امنیت اروپا کالای لوکسی شده است که آمریکا دیگر به آن نیازی ندارد. نشریه فارینپالیسی در گزارشی به نقل از «ویلیام برنز» دیپلمات پیشین این کشور نوشت: برای دهههای متمادی تصور این بود که ناتو برای واشنگتن بسیار ارزشمند است.
نشریه آمریکایی، اظهارات برخی تحلیلگران سیاست خارجی مثل «کاترین مکاینس» که معتقدند ناتو برای آمریکاییها نه تنها خوشبختی و آزادی به ارمغان آورده، بلکه برای اروپاییها نیز امنیت ایجاد کرده است را مورد انتقاد قرار داد و نوشت: ناتو یک اتحاد نظامی قدیمی است و ظرفیت یا اختیاری برای مبارزه با پدیدههایی مثل کمک به جلوگیری از شیوع کرونا و مبارزه با دزدی دریایی، مهاجرت غیرقانونی و انتشار ضداطلاعات را ندارد. فارینپالیسی با طرح این پرسش که چرا با وجود از بین رفتن اتحاد جماهیر شوروی، هنوز آمریکا عضو این پیمان است، نوشت: آمریکا در ناتو ماند تا بر وضعیت امنیتی اروپا مسلط باشد. فارینپالیسی به افزایش بودجه دفاعی کشورهای مختلف اروپایی از جمله آلمان و لهستان بعد از شروع جنگ اوکراین اشاره و تصریح کرد: جنگ اوکراین نقش شوکدرمانی را برای اروپا داشت و دیگر برای مقابله با تهدیدات، خود را پشت سپر دفاعی آمریکا پنهان نمیکند. این رسانه آمریکایی، اطمینان اروپاییها به حمایت نظامی آمریکا را عامل کاهش توان بازدارندگی بومی آنها دانست و نوشت: اروپاییها با اطمینان از حمایت واشنگتن، پولهایشان را برای دیگر اولویتها خرج میکنند، زیرا تصورشان این است که حوزه دفاعی را به آمریکا سپردهاند. فارینپالیسی با اشاره به تنگنای بودجهای آمریکا در شرایط رقابت با چین و دیگر قدرتهای نوظهور جهان نوشت: واشنگتن نمیتواند برای همیشه ضامن امنیت اروپا باشد. حفظ تسلط آمریکا بر امنیت اروپا کالای لوکسی است که آمریکا دیگر در سال ۲۰۲۲ به آن نیاز ندارد. این رسانه غربی نوشت: اروپا اکنون به اندازه کافی قوی و ثروتمند است تا بتواند از خود دفاع کند اما تنها زمانی این کار را خواهد کرد که آمریکا این کار را برایشان انجام ندهد.
از سوی دیگر در روزهای اخیر برخی نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا با انتقاد از نحوه کمک به اوکراین، خواستار محدود شدن کمکها و بررسی ابعاد فساد اقتصادی دولت اوکراین شدهاند. در همین رابطه خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک نماینده جمهوریخواه آمریکا که متولد اوکراین است، نوشت: «تاریخچه فساد افسارگسیخته و حکومت متزلزل اوکراین اخیرا با ورود میلیاردها دلار کمک به کییف، دوباره مورد توجه قرار گرفته است. ولودیمیر زلنسکی درگیر بازی سیاست شده است. کییف باید یک دادستان ضدفساد منصوب کند». خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی با اشاره به مطالب اخیر آسوشیتدپرس درباره فساد در اوکراین نوشته است: «چارلز اورتل، روزنامهنگار تحقیقی و تحلیلگر روزنامه والاستریت ژورنال میگوید ویکتوریا اسپارتز، نماینده جمهوریخواه مجلس آمریکا (که در اوکراین متولد شده) در ابتدا یکی از حامیان صریح ارسال کمکهای تسلیحاتی و مالی به اوکراین بود. این مساله که او اکنون تغییر موضع داده و از رهبری اوکراین و حامیان فاسدش انتقاد میکند، باید جدی گرفته شود». اسپارتز در ماههای اخیر خواستار نظارت بیشتر بر کمکهای ارسالی آمریکا به کییف شده و «آندری یرماک» رئیس ستاد ارتش اوکراین را به دلیل فساد آشکار به باد انتقاد گرفته است. هشتم ژوئیه این نماینده آمریکایی از جو بایدن، رئیسجمهوری کشورش خواست گزارشی از اتهامات فساد علیه آندری یرماک به کنگره آمریکا ارائه دهد و کمی بعد، بایدن و ولودیمیر زلنسکی (رئیسجمهوری اوکراین) را به دلیل رویکرد غیرمسؤولانه در قبال بحران اوکراین مورد انتقاد قرار داد.
* اسناد پاندورا و حسابهای فراساحلی زلنسکی
این نخستین بار نیست که قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا کییف را به «باندبازی» و «توطئه مالی» متهم میکنند.
ماه مارس «مارجوری تیلور گرین» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت جورجیا، زلنسکی را «فاسد» خوانده و برای شهروندان اوکراین ابراز تاسف کرد. در همان ماه «مدیسون کاتورن» دیگر نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا ولودیمیر زلنسکی را یک «قاتل و جانی» خواند و دولت اوکراین را «بسیار شرور» توصیف کرد. با توجه به اسناد مالی پاندورا که اکتبر ۲۰۲۱ افشا شد، انتقادات و نگرانیهای جمهوریخواهان آمریکا چندان هم بیراه نیست. سوم اکتبر، شبکهای با بیش از ۶۰۰ خبرنگار در ۱۱۷ کشور دنیا با نام «کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاران تحقیقی»، 11.5 میلیون سند با نام اسناد پاندورا را منتشر کرد؛ اسنادی با حجم 2.9 ترابایت که حاوی اطلاعات حسابهای مالی فراساحلی ۳۵ رهبر فعلی و سابق جهان و بیش از ۳۳۰ تن از سیاستمداران و مقامات عالیرتبه بود. زلنسکی با این وعده به قدرت رسید که اوکراین را پاکسازی کند اما اسناد پاندورا از بهرهمندی او و نزدیکانش از یک شبکه شرکتهای فراساحلی، داراییهایی گرانقیمت در لندن و تلاش برای پنهان کردن داراییهایش خبر داد.
***
ترامپ: بایدن همه جا زانو میزند و ملت گدایی شدهایم
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا کمکهای دولت این کشور به اوکراین را به باد انتقاد گرفت. به نوشته وبگاه شبکه «راشا تودی»، ترامپ گفت آمریکا بیشتر از آن دچار گرفتاری است که بخواهد برای اوکراینیها در جنگ با روسیه کمکهای مالی و تسلیحاتی بفرستد. رئیسجمهور سابق آمریکا حین سخنرانی در فلوریدا یادآور شد از کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپایی درخواست کرده بود بودجه نظامی خود را به ۲ درصد تولید ناخالص ملیشان برسانند. ترامپ گفت در آن زمان اروپا از آمریکا سوءاستفاده و بهرهکشی میکرد و حالا اوکراین نیز همین کار را با کشورش میکند. او در ادامه گفت: «تا این لحظه بیش از ۶۰ میلیارد دلار به اوکراین دادهایم. خب! کشورهای اروپایی مشخصا بیشتر از ما تحت تأثیر این جنگ قرار دارند اما بخش ناچیزی از این مبالغ را پرداخت کردهاند». ترامپ گفت: «قدرت آتش روسیه 35 برابر اوکراین است و آنها (روسها) به دنبال این هستند که به محض اینکه سلاحها را وارد میکنیم، آنها را دود کنند و از بین ببرند. اتفاقات بدی در حال رخ دادن است». ترامپ در این سخنرانی افزود: «فقط ۲ سال از ریاست جمهوری بایدن میگذرد و آمریکا از قویترین حالت خود به ضعیفترین رسیده است، بویژه از نظر احترام و به رسمیت شناختن ما در سرتاسر جهان. دیگر هیچ کس به ما احترام نمیگذارد». رئیسجمهور سابق آمریکا در ادامه گفت: «۲ سال پیش، ما از نظر انرژی مستقل بودیم و حالا ملتی گدا شدهایم. بایدن به تمام دنیا از ونزوئلا تا عربستان سعودی میرود و زانو میزند و درخواست انرژی میکند. به کشورهای مختلف سراسر جهان میرود و تقاضای کمک میکند».
ارسال به دوستان
هشدار دانشمندان درباره افزایش آتشسوزیهای اروپا طی سالهای آینده
تغییر فصل، تضمینی برای پایان آتشسوزی نیست
سیدمحمدحسن حسینی: دانشمندان هشدار دادند آتشسوزیهای اخیر در بخشهایی از اروپا تنها نمونهای اندک از آنچه انتظار میرود در سالهای آتی این قاره با آن روبهرو شود، است. آنها باور دارند به منظور جلوگیری از تلفات جانی نیاز است اقدامات پیشگیرانه در این باره شود. گرمای بیسابقه و خشکسالی بویژه در جنوب اروپا منجر به وقوع آتشسوزیهای گسترده و ثبت رکوردهای جدیدی در این زمینه شده و چالشهای زیادی را برای ساکنان این قاره و مقامات اروپایی ایجاد کرده است. روزنامه «دیولت» آلمان در گزارشی با عنوان اروپا در آتش، نوشت: آتشسوزی جنگلها در سراسر اروپا بیداد میکند. به دلیل گرما و خشکسالی، آتش به سرعت گسترش مییابد. محرکها تقریبا همیشه افراد هستند. چشمانداز برای بسیاری از مناطق توریستی تیره و تار است. در ادامه این گزارش آمده است: از کارست اسلوونی تا سواحل اقیانوس اطلس فرانسه، اروپا سال جاری رکوردهای چشمگیری را به ثبت رسانده است. از ابتدای سال، آتشسوزیهای جنگلی در اتحادیه اروپایی بیش از کل سال گذشته ویرانی ایجاد کرده است. بر اساس گزارش سیستم اطلاعات آتشسوزی جنگلهای اروپا (Effis)، بیش از 5000 کیلومتر مربع از پوشش گیاهی از ابتدای سال تاکنون قربانی شعلههای آتش شده است و همچنان آتشسوزیهای بیشتر و بیشتری وجود دارد. بر این اساس هر مترمربع مرتع سوخته به معنای آسیب غیرقابل محاسبه بیشتر به محیطزیست، تنوع زیستی و تولیدات کشاورزی است. گرما، خشکسالی و باد؛ همه اینها آتشسوزیهای جنگلی را افزایش میدهد. با این حال، مردم تقریبا همیشه مسؤول بروز آتش هستند؛ گاهی از طریق آتشسوزی یا سیگاری که با بیدقتی دور انداخته شده است و گاهی اوقات از طریق آتشسوزی هدفمند.
به گزارش تارنمای سیبیسی کانادا، دانشمندان میگویند در سالهای پیش رو بر تعداد آتشسوزیهای وحشتناکی که در حال حاضر در کشورهای اروپایی شاهد آن هستیم، افزوده خواهد شد. پیشبینی دانشمندان این پرسش را مطرح میکند: در کنار تمام تلاشهایی که برای محدودسازی روند گرمایش زمین در حال انجام است، چه اقداماتی برای کاهش اثرات این آتشسوزیهای گسترده میتوان انجام داد. پیشتر برنامه محیطزیست سازمان ملل طی گزارشی نسبت به افزایش شدت و تعداد دفعات این آتشسوزیها در دهههای آتی هشدار داده بود. طبق این گزارش تا پایان سال ۲۰۵۰ میلادی این مقادیر تا ۵۰ درصد رشد خواهد داشت. «ویکتور رسکو د دوس» استاد دانشگاه «ییدا» در اسپانیا نیز در این زمینه هشدار داده و گفته است: شرایطی که اکنون مشاهده میکنیم نمونهای است از آنچه برای نسلهای آینده به جا میگذاریم. وی با اشاره به آتشسوزیهای مرگبار اخیر در پرتغال که حدود یک ماه زودتر از آغاز دوره آتشسوزیهای فصلی در این کشور رخ داد، تاکید کرد: مدت زمان این دورهها در جهان در حال افزایش است. به گفته «رسکو د دوس» زمان آغاز و پایان دورههای آتشسوزی به عوامل بسیاری از جمله میزان خشکی خاک منطقه وابسته است. هر چه میزان خشکی خاک و مدت زمان فصل گرما بیشتر شود، دوره آتشسوزی زودتر آغاز شده و طولانیتر خواهد بود که با توجه به روند تغییرات آبوهوایی کنونی، بر خطر آتشسوزیهای جنگلی میافزاید. استاد دانشگاه ییدا با بیان اینکه اقدامات فوری برای مهار این آتشسوزیها نیاز است، تاکید کرده است: باید تغییراتی وسیع در زیرساختها و طبیعت پیرامون آن رخ دهد. به گفته وی از بین بردن پوششهای گیاهی مازاد که میتواند محرکی برای آتشسوزیها باشد، یکی از این اقدامات است.
«فردریکو اتو» استاد علم آبوهوا دانشگاه امپریال کالج لندن نیز با اشاره به «عادی شدن» آتشسوزی جنگلها در جنوب اروپا هشدار داد هیچگونه تضمینی مبنی بر پایان آتشسوزیها با تغییر فصل وجود ندارد. همچنین «سوزان گاردنر» مدیر بخش اکوسیستم برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد (UNEP) با اشاره به آتشسوزیها در پرتغال افزود: این کشور رویکرد جامعتری را برای مدیریت این گونه آتشسوزیها پیش گرفته است. به گفته گاردنر، پرتغالیها در راستای مدیریت خطرهای ناشی از آتشسوزی جنگلها در مناطق مسکونی از دستگاههای محلی کمک میگیرند.
ارسال به دوستان
چندین نفر از مجرمان جنسی و کودکآزار با ملیت انگلیسی با پوشش ارائه کمکهای بشردوستانه در کمپ پناهجویان اوکراین در لهستان حضور یافتند
کودآزاری در لباس حقوق بشر
آژانس ملی جرم و جنایت انگلیس گفته است ۱۰ فرد کودکآزار که به کمپ پناهجویان اوکراین در لهستان رفته بودند، این اقدام را تحت پوشش ارائه کمکهای بشردوستانه انجام دادهاند. به نوشته روزنامه «دیلی میل»، این افراد در هفتههای اول جنگ اوکراین با استفاده از هرج و مرج و شلوغی در کمپهای پناهجویان اوکراینی در لهستان اقدام به تعرض و آزار جنسی افراد زیر سن قانونی کرده بودند. دیلیمیل به نقل از سخنگوی آژانس ملی جرم و جنایت انگلیس نوشت، این افراد توسط مقامات لهستانی تحت بازجویی قرار گرفته و سپس از این کشور اخراج شدند. در زمان سفر این 10 کودکآزار به لهستان، حدود ۵۰۰۰ کودک بدون همراه در کمپهای لهستان سکونت داده شده بودند. این نهاد اذعان کرد تصادفی نیست که این افراد در همان ۶ هفته اول شروع جنگ در اوکراین به لهستان سفر کرده بودند تا به گفته خودشان کمکهای بشردوستانه برای پناهجویان فراهم کنند. با این حال توضیحی در این زمینه ارائه نشد که چرا به این 10 مجرم سابقهدار بابت آزار جنسی کودکان اجازه داده شده در چنین شرایطی به لهستان سفر کنند. بر اساس گزارش یونیسف، بیش از 65 درصد کودکان ساکن در اوکراین از خانههای خود رانده شدهاند. علاوه بر کودکان پناهنده، زنانی که از اوکراین فرار میکنند نیز مورد تهدید آزارگران قرار گرفتهاند. مقامات اوکراینی اوایل این ماه رهبر یک باند جنایتکار را دستگیر کردند و مدعی شدند گروه او به زنانی که قصد خروج از کشور را دارند، در خارج از کشور پیشنهاد شغل میدهد ولی فقط آنها را به فحشا در ترکیه میکشاند. والیانت ریچی، نماینده ویژه سازمان امنیت و همکاری اروپا و هماهنگکننده مبارزه با قاچاق، در کنفرانسی در ایرلند در ماه مه گفت افزایش علاقه به روسپیهای اوکراینی «انگیزه قوی برای قاچاقچیان برای استخدام و استثمار زنان اوکراینی در مقیاس بزرگ ایجاد کرده است». قاچاق انسان برای مدت طولانی در اوکراین نیز یک مشکل بوده است. گزارش وزارت خارجه ایالات متحده در سال گذشته اشاره کرده در حالی که مقامات «تلاشهای قابل توجهی» برای سرکوب قاچاق انجام دادهاند، این کشور تعداد قربانیان را کماهمیت جلوه داده است و مقامات دولتی در برخی موارد همدست هستند. در این گزارش، کودکان یتیمخانههای دولتی به عنوان «در برابر قاچاق انسان آسیبپذیر هستند» و مراقبان در این مراکز در برخی موارد به عنوان «همدست یا عمدا سهلانگیز در قاچاق جنسی و کار دختران و پسران تحت مراقبت هستند» توصیف شدند. *** استفاده از کودکان کار در شرکت هیوندای در آمریکا
رویترز نوشت پلیس محلی منطقه مونتگومری در ایالت آلابامای آمریکا اعلام کرد یک کارخانه زیرمجموعه شرکت خودروسازی هیوندای کرهجنوبی در تولید قطعات خودرو از کودکان کار استفاده کرده است.
این کودکان در برخی موارد حتی 12 ساله بودند و به گفته خانوادهها و برخی از همین کودکان، آنها در واحد فلزکاری کارخانه اسمارت آلاباما فعالیت میکردند. هیوندای یکی از سهامداران عمده اسمارت است و قطعات مهمی از خودروهای هیوندای را تولید میکند.
هیوندای طی بیانیهای اعلام کرد اقدامات مربوط به اشتغال غیرقانونی در هیچ یک از واحدهای تولیدی این شرکت را تحمل نکرده و تمام زیرمجموعههای محلی باید از رویهها و سیاستهای تعیینشده از سوی این شرکت پیروی کنند. شرکت اسمارت هم در بیانیهای جداگانه اعلام کرد به قوانین محلی، ایالتی و فدرال پایبند بوده و هر گونه اتهام درباره بهکارگیری افراد زیر سن قانونی را رد کرده است.
اسمارت میگوید: برای تامین نیروهای موقت خود از آژانسهای کاریابی محلی استفاده کرده و انتظار دارد این آژانسها در استخدام کارگران به قوانین محلی پایبند باشند. زمانی موضوع استفاده از کودکان در کارخانه اسمارت هیوندای در آلاباما مورد توجه اذهان عمومی قرار گرفت که یکی از این کودکان در ماه فوریه ناپدید شد.
این دختر که این ماه 14 ساله میشود، به همراه ۲ برادر 12 و 15 ساله خود امسال به مدرسه نرفته و در شرکت اسمارت کار کرده است. پدرو تزی، پدر این کودکان هم این موضوع را تایید کرده است.
***
پاپ برای عذرخواهی درباره کودکشی راهی کانادا شد
پاپ فرانسیس پس از مدتها انتظار، دیروز یکشنبه برای عذرخواهی به دلیل نقش کلیسای کاتولیک در کشتار کودکان بومی کانادایی به این کشور سفر کرد.
به گزارش وبسایت روزنامه واشنگتنپست، این واقعه یکی از سهمگینترین تراژدیهای تاریخ کاناداست، از این رو سفر پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک با سفر هر پاپ دیگری در ادوار گذشته متفاوت است، چراکه هدف اصلی آن ابراز ندامت و پشیمانی است.
پاپ در طول دوره فعالیت خود بارها با فشار برای سفر به کانادا و عذرخواهی به دلیل نقش کلیسای کاتولیک در اداره مدارس شبانهروزی مواجه شده است؛ مدارسی که بیش از یک قرن فعالیت داشته و به عنوان بخشی از سیاست دولت کانادا برای همسانسازی کودکان بومی و از بین بردن تفاوتها و فرهنگ آنها فعالیت میکردند.
مدارس کاتولیک از سال ۱۸۴۰ تا دهه ۱۹۹۰ توسط کلیساها اداره میشدند. سال گذشته پس از آنکه چندین گروه بومی اعلام کردند رادارهای نفوذکننده به زمین، صدها گور بینام و نشان کودکان را در نزدیکی مدارس بودمی یافتهاند، فشارها بر پاپ و کلیسای کاتولیک به مراتب شدیدتر شد.
پاپ ابتدا با وجود فشارهای زیاد، تن به عذرخواهی نداد اما در نهایت ماه آوریل، پاپ بالاخره به هیاتی از بومیان کانادا در واتیکان گفت به دلیل رفتار «تعدادی از کاتولیکها» متاسف بوده و قصد دارد به کانادا برود.
این مدارس دستکم ۱۵۰ هزار کودک بومی کانادا را -گاه به زور- از خانوادههایشان جدا کردند، به شکلی که برخی از آنان هرگز دوباره خانواده خود را ندیدند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دیدارهای لاوروف با رئیسجمهور و وزیر خارجه مصر
رئیسجمهور مصر با وزیر خارجه روسیه که به قاهره رفته است، دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش روسیا الیوم، عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر دیروز (یکشنبه) با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتوگو کرد. پیش از این دیدار سامح شکری، وزیر خارجه مصر با لاوروف در مقر وزارت خارجه مصر گفتوگو کرد. شکری و لاوروف مذاکرات دوجانبهای برای بررسی تحولات بینالمللی و منطقهای و تازهترین رخدادها در جنگ روسیه و اوکراین داشتند. سفر لاوروف به قاهره در چارچوب تور 5 روزه وی به کشورهای آفریقایی انجام شده است. روز شنبه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز با رئیسجمهور مصر دیدار داشت. قرار است لاوروف در اتحادیه عرب سخنرانیای درباره روابط کشورهای عربی و روسیه ایراد کند.
***
ترکیه بیش از ۲۰۰ پناهجوی دیگر افغان را اخراج کرد
در ادامه روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از ترکیه، اداره مهاجرت «ادیرنه» اعلام کرد 215 پناهجوی دیگر افغان از این شهر به استانبول منتقل شده و سپس با هواپیما به افغانستان استرداد خواهند شد. در اطلاعیه اداره مهاجرت ادیرنه آمده است این افراد از راههای «غیرقانونی» وارد ترکیه شدهاند و با پرواز به افغانستان فرستاده خواهند شد. پیش از این رسانههای ترکیه گزارش داده بودند فعالیتها برای استرداد «مهاجران غیرقانونی» که در تاریخهای مختلف دستگیر شده و موقتا در مراکز استرداد اتباع خارجی در سراسر ترکیه اقامت دارند، همچنان ادامه دارد. «آنا شی» پژوهشگر عفو بینالملل در امور حقوق پناهجویان و مهاجران چندی پیش اعلام کرده بود دولت ترکیه تنها انتخابی که به پناهجویان افغان میدهد، انتخاب بین اخراج اجباری و بازداشت برای مدتی نامعلوم است. همزمان با نزدیکتر شدن انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی ترکیه، احساسات پناهجوستیزانه در ترکیه نیز تشدید شده است و سیاستمداران این کشور پناهندگان و مهاجران خارجی را مقصر مشکلات اقتصادی این کشور میدانند.
***
لاپید: تعطیلی آژانس یهود در روسیه اقدامی خطرناک است
نخستوزیر رژیم صهیونیستی اقدام اخیر دولت روسیه در بستن «آژانس یهود» در مسکو را «خطرناک» خواند و گفت این اقدام روی روابط ۲ طرف تأثیر خواهد گذاشت. به دنبال تشدید تنش در روابط مسکو و تلآویو پس از جنگ اوکراین، وزارت دادگستری روسیه هفته گذشته در دستوری خطاب به آژانس یهود که به صورت نامه به این آژانس ارسال شده، تمام فعالیتهای آنها را در خاک روسیه ممنوع اعلام کرد. حالا دیروز یکشنبه طبق بیانیه صادره از دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی، یائیر لاپید جلسهای را با حضور «زئیف الکن» وزیر مسکن و «آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی (۲ وزیر روسیالاصل رژیم صهیونیستی) و «پنینا تامانو شاتا» وزیر امور مهاجرت، درباره اقدام مسکو در بستن آژانس یهود که به معنای کاهش چشمگیر و حتی توقف مهاجرت صهیونیستها از روسیه به اراضی اشغالی است، برگزار کرد. به گزارش پایگاه خبری «عرب 48»، یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این جلسه با اشاره به تصمیم دولت روسیه برای توقف فعالیت آژانس یهود گفت که «بستن دفاتر آژانس یک رویداد خطرناک است که روی روابط با مسکو تأثیر خواهد گذاشت». وزارت دادگستری روسیه پنجشنبه گذشته به اتهام نقض قوانین روسیه از سوی آژانس یهود، درخواست خود را برای انحلال این آژانس که به عنوان یک سازمان مستقل در این کشور فعالیت میکند، به دادگاهی در مسکو ارائه کرد و قرار است دادگاه روز پنجشنبه این درخواست را مورد بررسی قرار دهد.
***
پولتیکو: جنگجویانی از آمریکا، کانادا و سوئد در دونباس کشته شدند
بر اساس گزارش نشریه پولتیکو، ۲ آمریکایی و یک کانادایی به همراه یک شهروند سوئدی که در دونباس به نفع کییف میجنگیدند، در روزهای گذشته کشته شدند. به گزارش خبرگزاری تاس، نشریه پولتیکو به نقل از «روسلان میروشنیچنکو»، فرمانده جنگجویان خارجی اوکراین روز شنبه اعلام کرد ۲ شهروند آمریکایی به همراه یک شهروند کانادایی و یک شهروند سوئدی ۱۸ جولای در دونباس واقع در شرق اوکراین کشته شدند. این فرمانده اوکراینی گفت: «لوک لوسیزین» و «برایان یانگ» شهروندان آمریکایی، «امیل-آنتوان روی-سایرویس» شهروند کانادایی و «ادوارد اسلاندر پاتریگنانی» شهروند سوئدی افراد کشته شده هستند که جزو نیروهای مسلح اوکراین بودند و براساس گزارش پولتیکو، واحد آنها در نزدیکی سیورسک، شهری در شرق استان دونتسک مستقر است. همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه تایید کرد که ۲ آمریکایی اخیرا در دونباس کشته شدند اما این وزارتخانه اسامی آنها را منتشر نکرد. مقامات آمریکایی بارها از آمریکاییها خواستهاند تا از سفر به اوکراین خودداری کنند.
***
یورش ارتش رژیم صهیونیستی به نابلس
در جریان درگیریهای بامداد دیروز میان مبارزان شهر نابلس و اشغالگران ارتش رژیم صهیونیستی 2 جوان فلسطینی به نامهای عبود صبح (29 ساله) و محمد العزیزی (22 ساله) به شهادت رسیدند. هلالاحمر نابلس همچنین از مجروح شدن 9 فلسطینی دیگر در جریان حملات بامداد دیروز به شهر نابلس خبر داد. ارتش رژیم صهونیستی همچنین در اقدامی کمسابقه با محاصره یک منزل در این شهر اقدام به بمباران این خانه کرد. جروزالمپست مدعی شده است هدف احتمالی حملات دیروز نظامیان صهیونیست، «ابراهیم النابلسی» تنها بازمانده هسته مقاومت فلسطینی است که در جریان حمله 8 فوریه نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی به این گروه موفق به فرار شد. همزمان با یورش نظامیان صهیونیست به نابلس صدها فلسطینی در اردوگاه جنین در حمایت از ساکنان شهر نابلس اقدام به برپایی راهپیمایی اعتراضی کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|