|
یک نظامی صهیونیست در جولان اشغالی به هلاکت رسید
ارتش رژیم صهیونیستی بعدازظهر دیروز اعلام کرد یک نظامی این رژیم در شمال اراضی اشغالی به هلاکت رسیده است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی «گلگلتز» به نقل از خبرنگار خود اعلام کرد یک نیروی تیپ هفتم ارتش این رژیم، شبهنگام، حین آموزش در بلندیهای جولان اشغالی به هلاکت رسیده است.
ارسال به دوستان
میخاییل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی شامگاه سهشنبه درگذشت
مرگ مرد بازنده
گورباچف سرخورده از اعتماد به رونالد ریگان
و دولت آمریکا ۳ دهه بعد از فروپاشی شوروی
جهان تکقطبی آمریکایی را عامل بحرانهای پدیدآمده معرفی کرد
گروه بینالملل: میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی شامگاه سهشنبه در 91 سالگی و پس از ۲ سال بیماری سخت در بیمارستانی در مسکو درگذشت. آخرین رئیسجمهور اتحاد جماهیر شوروی سهشنبه 30 آگوست در حالی چشم از جهان فرو بست که روسیه هفتمین ماه از جنگ با اوکراین، یکی از بزرگترین جمهوریهای اقماری اتحاد جماهیر شوروی و سرزمین پدری گورباچف را سپری میکند؛ قلمرویی که در زمان ریاست گورباچف بر اتحاد جماهیر شوروی از دست رفت. مرگ گورباچف با ۲ دیدگاه متفاوت در داخل و خارج از روسیه مواجه شده است. روز چهارشنبه در غرب برای گورباچف به عنوان یک دولتمرد برجسته که به پایان دادن به جنگ سرد کمک کرد، سوگواری شد اما مرگ او در روسیه با واکنش سردی روبهرو شد. در حالی که بایدن، مکرون و شولتز از دولتمردی که به پایان جنگ سرد کمک کرد، تمجید میکنند و شخص بایدن، رئیسجمهور آمریکا، گورباچف را «مردی با بینش قابل توجه» معرفی کرده، در مقابل پوتین میگوید گورباچف درک کرده بود که اصلاحات ضروری است و دیمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه برخورد گورباچف با کشورهای غربی را «بحثبرانگیز» خواند.
* پوتین: گورباچف تأثیر زیادی بر روند تاریخ جهان داشته است
در همین رابطه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه درگذشت «میخائیل گورباچف» را تسلیت گفت و یادآور شد این سیاستمدار در دوره بسیار پیچیده و همراه با چالشهای بزرگ اقتصادی و اجتماعی رهبری اتحاد جماهیر شوروی را برعهده داشته و تأثیر زیادی نیز بر روند تحولات جهان داشته است. به گزارش خبرگزاری «نووستی»، پوتین دیروز در پیامی درگذشت میخائیل گورباچف، نخستین و تنها رئیسجمهوری اتحاد جماهیر شوروی را تسلیت گفت و تاکید کرد وی سیاستمداری بود که تأثیر زیادی بر تحولات تاریخ جهان داشت. متن تلگرام تسلیت پوتین که برای خانواده گورباچف ارسال شده، در سایت رسمی کرملین منتشر شده است.
در پیام تسلیت پوتین آمده است: «لطفا تسلیت عمیق و صمیمانه مرا به خاطر درگذشت «میخائیل سرگیویچ گورباچف» بپذیرید. این سیاستمدار برجسته رهبری کشور ما را در دورهای از تحولات بسیار پیچیده، شگرف، سیاست خارجی گسترده و چالشهای بزرگ اقتصادی و اجتماعی بر عهده داشت».
رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد: «گورباچف نیاز به اصلاحات در اتحاد جماهیر شوروی را بخوبی درک کرده بود و به دنبال ارائه راهحلهای خود برای مشکلات فوری در جامعه بود». پوتین همچنین به فعالیتهای خیریه و آموزشی که گورباچف در طول سالهای اخیر انجام داده اشاره و از اقدامات وی در این زمینه قدردانی کرد.
* رقم خوردن بزرگترین فاجعه ژئوپلیتیک در زمان رهبری گورباچف
میخائیل سرگیویچ گورباچف زاده ۲ مارس ۱۹۳۱ سیاستمدار روس و شوروی بود که به عنوان آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی خدمت کرد. گورباچف از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ سمت دبیرکل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی را بر عهده داشت. وی همچنین از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۱ رئیس دولت اتحاد جماهیر شوروی بود؛ به اینصورت که از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۸۹ به عنوان صدر هیات رئیسه شورای عالی شوروی، از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۰ به عنوان رئیس شورای عالی شوروی و از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱ رئیسجمهور اتحاد جماهیر شوروی بود؛ رئیسجمهور اتحاد جماهیر شوروی از 1990 تا انحلال اتحاد در 1991. از نظر ایدئولوژیک، گورباچف در ابتدا به مارکسیسم- لنینیسم پایبند بود اما در اوایل دهه 1990 به سمت سوسیال- دموکراسی حرکت کرد. گورباچف در پریولنویه، استان استاوروپل، در یک خانواده دهقانی فقیر با میراث روسی - اوکراینی به دنیا آمد. گورباچف در 6 سال پردردسر بین سالهای 1985 تا 1991، با انعقاد قراردادهای کنترل تسلیحاتی با ایالات متحده و شراکت با قدرتهای غربی درصدد عادیسازی رابطه با جهان لیبرال بود.
مجموع اقدامات اصلاحی گورباچف در داخل با عنوان پرسترویکا و گلاسنوست، ترکیبی از آزادسازی اقتصادی و سیاسی بود که به تضعیف و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی منجر شد؛ «لحظهای» که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه آن را«بزرگترین فاجعه ژئوپلیتیک» قرن بیستم خواند.
گورباچف در سال 1990 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد و اتحاد جماهیر شوروی یک سال بعد در 1991 فروپاشید. او توسط بسیاری در روسیه به دلیل ویران کردن اقتصاد این کشور و دور کردن آن از موقعیت یک ابرقدرت محکوم شد و هنوز هم محکوم است.
شاید همین اتفاق بود که سبب شد بیش از 15 ساعت زمان نیاز باشد تا پوتین متن پیام تسلیت خود را درباره مرگ گورباچف منتشر کند. پوتین در این پیام میگوید «گورباچف تأثیر عظیمی بر روند تاریخ جهان» داشته است و «عمیقا درک کرده است که اصلاحات برای مقابله با مشکلات اتحاد جماهیر شوروی در دهه 1980 لازم است».
خبرگزاری اینترفکس (دیروز و تا زمان تنظیم این گزارش) به نقل از کرملین اعلام کرد که هنوز تصمیمی برای برگزاری مراسم تشییع جنازه گورباچف در این کشور گرفته نشده است.
سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه و یکی از مردان قدرتمند دولت پوتین، گفت: «پرستریکا» مدتهاست به تاریخ پیوسته است اما امروز همه ما باید با عواقب آن دست و پنجه نرم کنیم. رهبری کشور در یک دوره بسیار دشوار، برای رویارویی با بسیاری از چالشهای خارجی و داخلی که پاسخ مناسبی برای آنها یافت نشد، به عهده گورباچف بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین اما پا را فراتر گذاشت و در یک انجمن آموزشی گفت که «رمانتیسم» گورباچف درباره نزدیکی به غرب نابجا بود. وی با اشاره به پیامهای رؤسای کشورهای غربی درباره مرگ گورباچف، گفت: خونخواهی مخالفان ما خود را نشان داد.
* پشیمانی مرد بازنده از اعتماد به آمریکا
مصداق اظهار نظر دیمیتری پسکوف درباره خونخواهی مخالفان روسیه پس از مرگ گورباچف را میتوان در اظهارات مقامات آمریکا و اروپا دید.
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، گورباچف را «مردی با بینش قابل توجه» خواند و مانند دیگر رهبران غربی، بر آزادیهایی که پوتین معرفی کرده است، تاکید کرد». بایدن گفت: «به عنوان رهبر اتحاد جماهیر شوروی، او با رئیسجمهور (رونالد) ریگان برای کاهش زرادخانه هستهای 2 کشور کار کرد... پس از دههها سرکوب سیاسی وحشیانه، او اصلاحات دموکراتیک را پذیرفت. نتیجه جهانی امنتر و آزادی بیشتر برای میلیونها نفر بود». امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، گورباچف را مردی صلحطلب خواند که انتخابهایش مسیر آزادی را برای روسها باز کرد.
بایدن در حالی مدعی شد اقدامات و اصلاحات گورباچف باعث پدید آمدن جهانی امنتر و آزادی بیشتر بین میلیونها نفر شده است که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان جنگ سرد، جهان، تحت آنچه راهبری آمریکا در نظم بینالملل لیبرال و به عبارت سادهتر «نظام تکقطبی هدایت شده» خوانده میشد، وضعیت بغرنجی را تجربه کرد. جدا از درگیریهای قومی و مذهبی پساجنگ سرد که در موارد متعددی به جنگهای داخلی در یوگسلاوی سابق، روآندا، گرجستان، سودان، سومالی، لیبریا و سایر نقاط جهان منجر شد، ایده گسترش نظم لیبرال آمریکایی بر اثر برپایی نظام تکقطبی و دولتسازی بر مبنای این ایده در مناطق مختلف جهان دستکم به 4 جنگ خانمانسوز و نابودکننده در اوکراین، عراق، سوریه و افغانستان انجامید. چه اینکه «کنت والتز» اندیشمند معاصر روابط بینالملل و پدر نئورئالیسم بارها بر این مساله تاکید کرده است که در نظام تکقطبی، بروز تنش و جنگ به مراتب محتملتر و جدیتر از وقوع جنگ در نظام دوقطبی است. سال 2004 پس از حمله آمریکا به افغانستان و عراق، گورباچف سرخورده از اعتماد به رونالد ریگان رئیسجمهور مقبور آمریکا که او را مجاب به پایان جنگ سرد کرده بود، گفت: «نظم جهانی به معنای حکومت جهانی نیست و همچنین نمیتوانید نظم جهانی جدیدی را بر اساس حملات پیشگیرانه بسازید». گورباچف دسامبر پارسال هم در آستانه سیامین سالگرد استعفای خود از رهبری اتحاد جماهیر شوروی، در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ریانووستی گفته بود در سالهای پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی، «برتریطلبی» آمریکا منشأ بحران بین روسیه و کشورهای غربی بوده است. او با متهم کردن آمریکا به این مساله گفته بود: «غرور و خودبزرگبینی آمریکا از حد خارج شده است. در حالی که ما همه با هم دنیا را از رویارویی نجات دادیم اما آنها خود را پیروز جنگ سرد اعلام کردند». این اظهارنظر مرد بازنده شوروی شاید صریحترین و دقیقترین توضیح درباره منطق سیاست خارجی آمریکا در نظام تکقطبی باشد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بایدن برای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا ثبتنام کرد
رسانههای غربی شامگاه دیروز به یک سند منتشر شده از سوی وبسایت کمیسیون فدرال انتخابات آمریکا استناد کردند که نشان میدهد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا ثبتنام مجدد به عنوان نامزد برای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا را نزد این کمیسیون انجام داده است. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در صفحه مربوط به برگه ثبت اطلاعات کاندیداتوری مجدد جو بایدن برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا که روز سهشنبه ثبت و منتشر شده، عبارت «بایدن به عنوان نامزد رئیسجمهوری» در بخش اطلاعات «کمیته اصلی ستاد انتخاباتی برای جوزف آر بایدن جونیور و کاملا هریس» ذکر شده است. به نوشته ایندیپندنت، خبر ثبت اوراق رسمی کاندیداتوری مجدد برای ریاستجمهوری از سوی جو بایدن در حالی منتشر میشود که او قرار است امروز سخنرانی مهمی در ایالت فیلادلفیا ایراد کند و خود را برای این سخنرانی آماده میکند.
بر اساس اعلام کاخ سفید، بایدن در اطراف بنای «پارک تاریخی ملی استقلال» در فیلادلفیا با موضوع «ادامه نبرد برای روح ملت» سخنرانی خواهد کرد. آنطور که ایندیپندنت نوشته، موضوع این سخنرانی بایدن یادآور عنوانی است که او برای ستاد انتخاباتی سال ۲۰۲۰ خود به کار برده و آن مبارزه انتخاباتی و نبردش با دونالد ترامپ در آن انتخابات را به عنوان «نبرد برای روح آمریکا» معرفی کرد.
بر اساس قوانین انتخاباتی آمریکا، نامزدهای انتخاباتی احزاب این کشور ابتدا باید در رقابت درونحزبی مربوط به هر یک از احزاب شرکت و با چهرههای دیگری که در داخل آن حزب به عنوان نامزدهای انتخابات درونحزبی مطرح شدهاند رقابت کنند اما به طور معمول یک رئیسجمهور مشغول به کار به احتمال تقریبا مسلم نامزد اصلی حزبش برای رسیدن به دور بعدی ریاستجمهوری خود است. در ماههای اخیر کاخ سفید و خود بایدن چندین بار بر قطعیت قصد او برای نامزدی دوباره او برای انتخابات ریاستجمهوری برای سال ۲۰۲۴ از سوی حزب دموکرات تاکید کرده بودند اما مسائل مختلفی نظیر افول محبوبیت او در نظرسنجیها، گافهای متعدد و حرکات عجیبی که او در موقعیتهای مختلف نشان داده و نگرانی از بابت سن بالایش موجب شده در حزب دموکرات بر سر نامزدی مجدد او از جانب این حزب برای ریاستجمهوری اختلاف نظر وجود داشته باشد.
***
حمله وحشیانه نیروهای امنیتی سعودی به دختران بیسرپرست
کاربران سعودی بتازگی تصاویری را از یک یتیمخانه در منطقه «خمیس مشیط» عربستان (جنوب غرب) منتشر کردهاند که در آن نیروهای امنیتی سعودی در حال کتک زدن دختران یتیم یک یتیمخانه دیده میشوند.
پایگاه خبری «عربی ۲۱» با انتشار تصاویری نوشت: «سرویس امنیتی عربستان سعودی به طرز وحشیانهای به چند دختر یتیم در یک مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست در امارت عسیر تعرض کرده است؛ آن هم پس از آنکه این دختران خواستار برخورداری از حقوقشان در یتیمخانه شدند».
کاربران فضای مجازی نیز میگویند پس از آنکه چند دختر حقوق خود را در این یتیمخانه مطالبه کردند، نیروهای امنیتی سعودی به درخواست مدیریت این مرکز ناگهان وارد مرکز شدند و دختران را مورد ضربوجرح قرار دادند. مقامات سعودی تا لحظه انتشار این خبر هنوز توضیحی درباره این اقدام ارائه نکردهاند. در تصاویر منتشر شده، حدود ۲۰ نیروی پلیس و نیروی امنیتی سعودی به چشم میخورند که به دنبال دختران در یتیمخانه هستند و با چماق و شوکر برقی آنها را مورد ضربوجرح قرار میدهند. پایگاه خبری عربی ۲۱ اشاره کرد نیروهای امنیتی سعودی تعدادی از دختران را بازداشت کردهاند اما مقامات سعودی هنوز علت این اقدام را توضیح ندادهاند و سازمان متولی را معرفی نکردهاند.
***
افشای نقش کانادا و انگلیس در قاچاق دختران و جذب آنها در داعش
رسانههای انگلیسی افشا کردند دولت این کشور از همکاری یک مأمور اطلاعاتی کانادا با داعش برای قاچاق دختران به سوریه باخبر بوده است. به نوشته وبگاه تیآرتی، «شمیمه بیگم» متولد انگلیس به همراه ۲ دختر محصل دیگر توسط یک مأمور اطلاعاتی کانادا به سوریه قاچاق شده بودند تا در گروه تروریستی داعش عضو شوند.
این شبکه ترکیهای به نقل از رسانههای انگلیس از جمله روزنامه «گاردین» نوشت لندن و اوتاوا با همدستی یکدیگر ماجرای قاچاق این دخترهای نوجوان به قلمرو سابق داعش را لاپوشانی کرده بودند.
«ریچارد کرباج» در کتاب خود با عنوان «تاریخچه مخفی پنج چشم» که بتازگی منتشر شده، آورده است سرویس اطلاعاتی کانادا درباره این اتهامات جنجالی سکوت و با توسل به «محرمانگی»، مأموران خود و دیگر نهادهای جاسوسی را مبرا کرد. اصطلاح «پنج چشم» به اتحاد سازمانهای اطلاعاتی انگلیس و 4 کشور متحد شامل کانادا، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا اتلاق میشود.
کرباج که در کتاب خود با چند جاسوس کانادایی مصاحبه داشته، به گاردین گفت: «به مدت 7 سال است که این اقدام توسط کاناداییها مخفی نگه داشته شده است. به نظرم این لاپوشانی از خود جرم رخ داده بدتر است، زیرا نشانگر استفاده این آژانسهای اطلاعاتی از اعضای باندهای تبهکار و گروههای تروریستی است. وی میافزاید علاوه بر دولت کانادا، دولت انگلیس نیز از زمانی که از نقش کانادا در جذب این دختران در داعش مطلع شد، اقدام به مخفیکاری کرد.
ارسال به دوستان
لبنان با اتمام دوره ریاستجمهوری میشل عون وارد دوران خلأ سیاسی میشود
چه کسی به کاخ بعبدا میرود؟
میراث زخم استعمار بر پیکر سیاست لبنان
گروه بینالملل: امروز آخرین روز دوره قانونی میشل عون، رئیسجمهور لبنان است و باید مجلس این کشور برای انتخاب رئیسجمهوری برای دوره 6 سال آینده تشکیل جلسه بدهد. همواره انتخاب رئیسجمهور در لبنان با چالشهای فراوانی روبهرو بوده است که به نظر میرسد این بار هم این مشکل وجود دارد.
6 سال قبل مجلس لبنان با انتخاب میشل عون، نخستوزیر اسبق و رئیس ستاد ارتش لبنان به عنوان رئیسجمهور این کشور به ۲ سال خلأ نبود رئیسجمهور در این کشور پایان داد. بعد از دوره 6 ساله میشل سلیمان، جناحهای لبنانی برای انتخاب رئیسجمهور آینده به بنبست سیاسی رسیدند. میشل عون، سلیمان فرنجیه و سمیر جعجع گزینههای ریاستجمهوری بودند که با حمایت جناح 8مارس (مقاومت) میشل عون رئیسجمهور شد. اما اختلافات در انتخاب رئیسجمهور لبنان ریشه عمیقی دارد. در اصل 73 قانون اساسی لبنان که به مساله انتخاب رئیسجمهور اشاره دارد، نوشته شده است: «حداقل یک ماه و حداکثر ۲ ماه پیش از انقضای دوره اختیارات رئیسجمهوری، مجلس به دعوت رئیس آن برای انتخاب رئیسجمهور جدید تشکیل جلسه میدهد و در صورت عدم فراخوان، گردهمایی مزبور به طور قانونی در دهمین روز پیش از پایان مأموریت ریاستجمهوری تشکیل خواهد شد». مشکل اصلی در انتخاب رئیسجمهور رایگیری درباره آن است. قانون اساسی لبنان که متاثر از قانون اساسی فرانسه است با متن عربی قانون اساسی تفاوتهایی دارد. اصل 49 قانون اساسی میگوید رئیسجمهور در دور اول رایگیری مجلس باید دوسوم آرا و در مرحله دوم اکثریت نسبی را کسب کند اما متن فرانسوی آن فرق دارد. متن عربی قانون اساسی لبنان بر دوسوم تأکید دارد ولی متن فرانسوی که برای قانون اساسی قبلی است به رایگیری نسبی اشاره میکند که نشان میدهد مشکلات اصلی این کشور ریشه در استعمار فرانسه دارد؛ ریشهای که در انتخاب قومی و مذهبی سران قوای لبنان هم دیده میشود و لبنان را با بنبست سیاسی روبهرو میکند. این موارد باعث شده است که در دوران بعد از قرارداد طایف همواره رئیسجمهور در لبنان با اختلافات زیادی انتخاب شود. الیاس هراوی که بعد از توافق طایف رئیسجمهور شد، 6 سال رئیس حکومت لبنان بود و بعد از آن به دلیل اختلافات ۳ سال دیگر هم رئیسجمهور دوران خلأ بود. بعد از آن امیل لحود فرمانده ارتش لبنان رئیسجمهور شد و بعد از دوران وی هم بنبست سیاسی در لبنان شکل گرفت تا بعد از ۳ سال میشل سلیمان، یک ارتشی دیگر رئیسجمهور شود. به نظر میرسد زخم کهنه استعمار برای انتخاب روسایجمهور لبنان کماکان ادامه خواهد داشت. هماکنون مجلس لبنان انشقاق بیشتری نسبت به دورههای قبل دارد و بخشی از نمایندگان مستقل و ثوره التشرینی هستند که در جناحهای سنتی سیاسی قرار نمیگیرند. رابطه رئیسجمهور فعلی و نخستوزیر مکلف به تشکیل کابینه در چند ماه اخیر هم بعد از اینکه نجیب میقاتی از سوی مجلس مامور تشکیل دولت شد، شکرآب شده است و چند ماهی بود که میشل عون وقت ملاقات به میقاتی نمیداد. از سوی دیگر احزاب لبنانی خواستار انتخاب هر چه سریعتر رئیسجمهور هستند و جبران باسیل، رئیس جریان ملی آزاد مسیحی هم اعلام کرد توافق هستهای ایران با غربیها، ترسیم خطوط دریایی و هر مساله دیگر نباید در انتخاب رئیسجمهور اثرگذار باشد. دلیل دیگر هم این است که جریان مسیحی نمیخواهد کشور به دوران خلأ نبود رئیسجمهور برود، چون در آن صورت تا انتخاب رئیس بعدی نخستوزیر مامور به انجام وظایف او خواهد بود که خواست بسیاری از اهل سنت و میقاتی هم هست. از نامزدهای مطرح برای رسیدن به کاخ بعبدا میتوان به سلیمان فرنجیه، جبران باسیل، سمیر جعجع و علا عون، فرمانده ارتش لبنان اشاره کرد.
ارسال به دوستان
تنها چند ساعت پس از اعلام صدر مبنی بر کنارهگیری از سیاست، طرفدارانش دوباره وارد صحنه شدند
عراق بعد از پایان آشوب 48 ساعته
العامری: به احترام اربعین سکوت سیاسی و رسانهای کنیم
گروه بینالملل: در حالی که مقتدا صدر اعلام کرده بود از سیاست عراق کنارهگیری خواهد کرد اما افراد وابسته به او در فضای مجازی کماکان به مخالفان خود حمله میکنند. مقتدا صدر بعد از بیانیه آیتاللهالعظمی حائری اعلام کرده بود دیگر در سیاست دخالتی نمیکند و از طرفداران خود خواسته بود از منطقه خضرای بغداد خارج شوند. این صحبتها در حالی اعلام میشود که افراد وابسته به او در فضای مجازی کماکان به مخالفانشان حمله میکنند. صفحه موسوم به وزیر صدر به چارچوب هماهنگی حمله کرد و نوشت: «چارچوب هماهنگکننده گستاخ و شبهنظامیان گستاخ آن با وقاحت تمام اعلام میکنند میخواهند جلسه مجلس را برای تشکیل دولت گستاخ خود برگزار کنند در حالی که هنوز خون تظاهراتکنندگان مسالمتجو که با گلولههای شبهنظامیان کثیفشان خائنانه ریخته شد خشک نشده است. اینها گروهی هستند که عاشق فساد و پول و پست بودند و نهتنها عاشق فساد هستند، بلکه از اصلاحات و اصلاحطلبان نیز متنفر هستند. جنگ آنها برای باقی ماندن در قدرت و انحراف طبقه فاسد حاکم است که مرگشان فرا رسیده است. این حقیقت تلخی است که سخنوران باید بگویند، اگرنه هر که ساکت شود شیطان لالی است که وطن را دوست ندارد. پس اگر اعلام عزا نکردند من و جریان صدر از امروز دشمن شماره یک آنها با تمام ابزارهای موجود و به دور از قتل و خشونت خواهیم شد». این سخنان وزیر مجازی و ناشناخته در حالی است که مقتدا صدر اعلام کرده بود با کنارهگیری از دنیای سیاست، سخن گفتن در شبکههای اجتماعی به نام جریان صدر اکیدا ممنوع است. این صحبتها در حالی مطرح میشود که حشدالشعبی و بسیاری از افراد موثر در چارچوب هماهنگی شیعی همواره خواستار توافق با صدریون برای تشکیل کابینه و دولت بعدی بودهاند.
* العامری: به احترام اربعین سکوت سیاسی و رسانهای کنیم
رئیس ائتلاف فتح عراق در بیانیهای گفت: در آستانه زیارت مقدس اربعین، همه سران و نیروهای سیاسی را به مصیبت امام حسین(ع) قسم میدهم سکوت سیاسی و رسانهای پیشه کنند و گفتمان معتدلی داشته باشند که عامل اتحاد و نه تفرقه باشد. بیانیه هادی العامری در حالی منتشر میشود که «محمد صالح العراقی» موسوم به وزیر و سخنگوی مقتدا صدر در شبکههای اجتماعی در بیانیهای سراسر دشنام و اهانت از فراخوان چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه برای تشکیل جلسه پارلمان انتقاد کرد. العامری افزود: سران و نیروهای سیاسی عراق از اظهاراتی که کینه و نفرت به وجود میآورد، خودداری کنند و در روزهای متعلق به امام حسین(ع) تنها درباره پیام ایشان در مقابله با ظلم و ستم و مخالفت با تسلیم در برابر ظالمان سخن بگوییم. رئیس ائتلاف فتح تصریح کرد: همه تلاشها باید برای فراهم کردن الزامات مورد نیاز برای موفقیتآمیز بودن مراسم اربعین و برای آرامش اوضاع میان فرزندان شهیدین صدرین یکپارچه شود و به برکت خون پاک امام حسین(ع) انشاءالله از این حوادث و پیامدهای دردناک و ناراحتکننده آن عبور کنیم. همچنین یکی از کاربران مجازی نزدیک به صدر از احزاب خواسته بود که برای کشتهشدگان آشوبهای اخیر عزای عمومی اعلام کنند. در همین چارچوب محمد حلبوسی، رئیس مجلس نمایندگان بنا به درخواست نمایندگان 3 روز عزا در پارلمان برای شهدای عراق از میان تظاهراتکنندگان معترض و نیروهای امنیتی در تمامی تشکیلات که قربانی حوادث ناگوار روزهای گذشته شدند اعلام کرد. از سوی دیگر نخستوزیر پیشبرد عراق هم سخنرانی ایراد کرده است. مصطفی الکاظمی در سخنانی گفت: از مسؤولیتی که در قبال مردم بر عهده من است شانه خالی نخواهم کرد. من پیوسته طرفدار اصل انتقال مسالمتآمیز قدرت بوده و هستم. اگر بخواهند به هرج و مرج و منازعه ادامه دهند، من طبق اصول اخلاقی و ملی خود اقدام کرده و طبق اصل 81 قانون اساسی خالی شدن منصب نخستوزیری را اعلام خواهم کرد. الکاظمی درباره خشونت مسلحانه گفت: سلاحی که دیروز از آن استفاده شد باید برای حفاظت از عراق استفاده شود، نه درگیری برای قدرت!
در مجموع میتوان گفت حرفهای مقتدا صدر قابلیت تکیه و اعتماد ندارد و همچنین الکاظمی هم از پایان آشوبها ناراحت به نظر میرسد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|