|
دانشآموزان و فرهنگیان نسبت به تکمیل واکسیناسیون کرونا اقدام کنند
وزیر آموزشوپرورش به فرهنگیان و دانشآموزان توصیه کرد با توجه به فرا رسیدن فصل بازگشایی مدارس نسبت به مراحل بعدی واکسیناسیون اقدام کنند. یوسف نوری در آستانه آغاز سال تحصیلی با حضور در یکی از مراکز واکسیناسیون تهران، دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کرد. وی همچنین به فرهنگیان و دانشآموزان توصیه کرد با توجه به فرا رسیدن فصل بازگشایی مدارس نسبت به مراحل بعدی واکسیناسیون اقدام کنند.
ارسال به دوستان
زائران به دلیل تراکم جمعیت علاوه بر مرز مهران، خسروی و شلمچه، از مرزهای باشماق و تمرچین استفاده کنند افزایش ۳۰ درصدی زوار اربعین نسبت به سال 98
شور حسین است
این روزها مرزهای غرب و جنوب غرب کشور به دلیل حضور پرشور زائران اربعین حسینی برای سفر به عراق شلوغ است. عاشقان حضرت اباعبدالله علاوه بر استانهای مرزی ایلام، کرمانشاه و خوزستان، از مرزهای آذربایجان غربی نیز برای انجام سفر زیارتی راهی عراق میشوند و در عین حال خیلیها نیز در حال بازگشت به میهن هستند.
به گزارش «وطن امروز» برآوردها از حضور 5 تا 6 میلیون زائر در راهپیمایی اربعین حکایت دارد. آنطور که مسؤولان از رشد 30 درصدی زائران نسبت به سال 98 خبر میدهند.
در این باره رئیس ستاد مرکزی اربعین دیروز گفت: از اول صفر تاکنون بیش از ۴۲۰ هزار نفر زائر از مرزهای کشور خارج شدهاند که حدود ۳۰ درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش دارد.
سیدمجید میراحمدی دیروز درباره آخرین وضعیت سفر زائران اربعین افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ مشکلی در عبور زائران در ۲ سوی مرز نداشتیم و موکبها هم ارائه خدمات به زائران را آغاز کردهاند و ظرف روزهای آینده به شکل قابل توجه و چشمگیری این خدمات افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در سامانه سماح تاکنون 2 میلیون و ۴۰۰ هزار نفر ثبتنام کردهاند، اضافه کرد: درخواست من از زائران این است که ثبتنام خود را در سامانه سماح سرعت ببخشند، زیرا تنها راهی که میتوانیم بفهمیم با چه میزان زائر مواجه هستیم، ثبتنام در سامانه سماح است که به ما قدرت برنامهریزی میدهد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: از همه زائران درخواست میکنم سفر خود را زودتر آغاز و طول سفر را کوتاه کنند و از مرزهای جدید مثل مرز باشماق و تمرچین که از ۱۵ شهریور آغاز به کار خواهد کرد و مرز خسروی که هماکنون هم فعال است، استفاده کنند.
* نذورات مردم نسبت به سال ۹۸ بیش از ۱۰۰۰ کامیون افزایش یافته است
میراحمدی با اشاره به اینکه ۷ هزار و ۲۰۰ کامیون مربوط به موکبداران در اربعین امسال به عراق میروند، گفت: 3 هزار کامیون تاکنون وارد خاک عراق شده است و ۴ هزار و ۲۰۰ کامیون دیگر هم در نوبت ورود هستند. ورود کامیون موکبها در روزهای گذشته کمی با مشکل مواجه شده بود که خوشبختانه این مشکلات برطرف شد. همچنین نذورات مردم هم نسبت به سال ۹۸ بیش از ۱۰۰۰ کامیون افزایش یافته است.
وی درباره زائرانی که با گذرنامه ویژه اربعین به عراق میروند، افزود: مشکلاتی برای کسانی که دارای گذرنامه ویژه اربعین هستند، پیش آمد که خوشبختانه بیش از ۹۵ درصد این مشکلات برطرف شده است و افرادی از سوی پلیس گذرنامه در مرزها مستقر هستند تا چنانچه مشکل خاصی برای زوار پیش بیاید ضمن هماهنگی با مرزبانی و پلیس گذرنامه عراق، این مشکلات را برطرف کنند.
* اتباع افغانستانی مقیم ایران سفر خود را به تأخیر بیندازند
رئیس ستاد اربعین درباره زیارت اتباع گفت: خوشبختانه مشکل ورود اتباع پاکستانی برطرف شده است و در حال حاضر میتوانند از مرزهای زمینی ما عبور کنند و به سمت مرزهای عراق بروند؛ درباره اتباع افغانستانی مقیم ایران در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد که در حال تلاش هستیم تا این مشکلات را برطرف کنیم.
میراحمدی ادامه داد: توصیه میکنم اتباع افغانستانی مقیم ایران قدری حرکت خود را به تأخیر بیندازند تا بتوانیم مشکلات آنان را حل کنیم، سایر اتباع طبق نظر دولت عراق باید از مرز هوایی وارد خاک عراق شوند و نمیتوانند از مرز جمهوری اسلامی عبور کنند.
وی درباره امنیت زائران در داخل عراق هم تاکید کرد: امنیت زائران برقرار است و در داخل عراق هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد. وی درباره اقدام برای صدور بیمه تکمیلی زوار گفت: بیمه مرکزی به ما اعلام کرد بیمه تجارت و دانا آمادگی کامل خود را برای بیمه تکمیلی زائران اعلام کردهاند، بنابراین هر زائری که میخواهد از خدمات بیشتری در امر بیمه برخوردار شود میتواند به این بیمهها مراجعه کند.
* لیست داروهای ممنوعه برای سفر به عراق اعلام شد
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر با اعلام اسامی داروهای ممنوعه در عراق گفت: زائرانی که داروهای خاصی مصرف میکنند و در ایام اربعین حسینی عازم کشور عراق هستند، حتما نسخه پزشک و ۲ برابر نیاز دارویی خود در مدت زمان سفر، دارو همراه داشته باشند. سیدعلی مرعشی با تاکید بر اینکه حمل داروهایی که از نظر دولت عراق جنبه مخدر دارد، در سفر به این کشور ممنوع است، افزود: زائران بیماری که از داروهای اعصاب و روان به عنوان داروهای کنترلی استفاده میکنند، حتما برای حمل داروهای مورد نیاز خود در سفر به عراق، نسخه پزشک همراه داشته باشند تا در صورت کنترل ماموران در گیتهای ورودی به این کشور با مشکلی مواجه نشوند. وی داروهای ممنوعه را شامل داروهای حاوی مورفین، متادون، دیازپام، استامینوفن کدئین، ترامادول، هیدروکدون بیتارتارات، هیدرومورفون و مپریدین هیدروکلراید عنوان و تاکید کرد: ممکن است برخی داروهای تخصصی و مورد نیاز زائران در مراکز درمانی و دارویی هلالاحمر موجود نباشد، بنابراین لازم است زائران مصرفکننده داروهای خاص، ۲ برابر نیاز دارویی خود در مدت زمان سفر، دارو به همراه داشته باشند.
* راهاندازی ۱۵ مرکز درمان بینراهی هلالاحمر در مسیر نجف - کربلا
سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از راهاندازی ۱۵ مرکز درمانی بینراهی در مسیر نجف- اشرف تا کربلای معلی در مراسم پیادهروی اربعین خبر داد. وی افزود: پایگاههای شماره یک و ۱۰ به صورت ۱۶ ساعته و سایر مراکز به صورت ۲۴ ساعته به ارائه خدمات درمانی به زائران حسینی خواهند پرداخت.
وحید جلالزاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در گفتوگو با خانه ملت گفت: پایانه مرزی تمرچین آذربایجان غربی برای نخستینبار مسیر اعزام زائران اربعین حسینی خواهد بود. زیرساختهایی لازم برای خدماترسانی و عبور آسان و با آرامش زائران از پیرانشهر و پایانه تمرچین مهیا شده است. وی پیشبینی کرد ۲۰۰ هزار نفر از این پایانه برای حضور در راهپیمایی اربعین عبور کنند.
* استقرار 8 بیمارستان صحرایی در مرزها
وزیر بهداشت گفت: 7 فروند بالگرد اورژانس، ۲۰۰ دستگاه آمبولانس، ۳۵ دستگاه اتوبوسآمبولانس، ۲۰ دستگاه موتورلانس و همچنین 8 بیمارستان و درمانگاه صحرایی برای مراقبتهای بهداشتی و درمانی از زائران اربعین، در بخشهای مختلف مرزها مستقر شدهاند. بهرام عیناللهی ادامه داد: همچنین 3 فروند هواپیمای بال ثابت در فرودگاههای جیرفت و تهران برای انتقال بیماران احتمالی اربعین در نظر گرفته شده است، این هواپیماها ظرفیت ۵۰ تا ۱۰۰ تخت را دارند.
* زائران زمان مناسب را برای حرکت انتخاب کنند
سردار محمد شرفی، فرمانده قرارگاه فراجا اظهار کرد: پلیس جمهوری اسلامی ایران ۱۰۰ درصد بستر را آماده کرده تا زائران با آرامش و امنیت کامل و در کوتاهترین زمان ممکن از مرزها عبور کنند و به زائران اباعبدالله الحسین(ع) در کربلای معلی ملحق شوند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا در ادامه تصریح کرد: از مردم ایران میخواهیم با توجه به اینکه در میان زائران قطعا سالمندان یا کودکان هم هستند، حتما به موضوع توزیع زمان مناسب حرکت با توجه به وضعیت گرمای حاکم در مرز توجه کنند و زمان مناسبی را برای حرکت انتخاب کنند.
وی بیان کرد: حجم زائران به مرور در حال افزایش است و زائرانی که تا به امروز گذرنامه به دست آنها نرسیده است، میتوانند از گذر ویژه اربعین استفاده کنند که ظرف ۴۸ ساعت برای آنها ارسال میشود و هیچگونه نگرانیای از این بابت وجود ندارد.
***
جلوگیری از ادامه سفر زائران فاقد مدارک
رئیس پلیس پیشگیری فراجا گفت: با پیگیریهای لازم ۱۳۱ توقفگاه با ظرفیت اسکان و خدماتدهی مناسب در استانهای پشتیبان و استانهای ایلام، خوزستان و کرمانشاه ویژه زائران اربعین حسینی پیشبینی شده است. سردار مهدی معصومبیگی با اشاره به آمادگی پلیس برای خدمت به زائران اربعین حسینی، پلیس پیشگیری را از جمله پلیسهای پیشگام فراجا در ارائه خدمات به زوار عنوان کرد و افزود: با تعامل انجام شده و پیگیریهای لازم ۱۳۱ زائرسرا و توقفگاه موقت برای اسکان ضروری زائران در استانهای ایلام، کرمانشاه، خوزستان و استانهای پشتیبان به همراه الزامات ضروری خدماتی، رفاهی و امنیتی مورد نیاز دلدادگان حسینی پیشبینی شده است. وی تصریح کرد: مدیریت و کنترل جمعیت و جلوگیری از ادامه سفر زائران فاقد مدارک مجاز به سمت مرزها از جمله وظایف اصلی این پلیس است که ماموران انتظامی مستقر در محورهای تعیینشده ضمن تکریم زوار گرامی این موضوع را با جدیت به اجرا خواهند گذاشت.
ارسال به دوستان
هشدار نسبت به افزایش ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها و آبگرفتگی معابر به دلیل بارندگی در روزهای آینده
افت محسوس دمای هوا در برخی استانها
هنوز تابستان تمام نشده اما این روزها هوا در برخی مناطق کشور پاییزی شده و کارشناسان هواشناسی از افت دمای هوا در برخی استانهای شمالی، همچنین وزش باد و خیزش گرد و غبار گزارش میدهند. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از شمالی شدن جریانات روی دریای خزر و کاهش محسوس دما در ۵ استان، همچنین وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در نوار شرقی کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: طی روزهای دوشنبه (امروز) تا پنجشنبه دمای هوا در نوار شمالی بویژه استانهای اردبیل، گیلان و مازندران بین ۸ تا ۵ درجه سانتیگراد کاهش مییابد. همچنین طی 3 روز آینده در برخی ساعات در نوار شرقی کشور بویژه منطقه زابل و روزهای سهشنبه و چهارشنبه در نوار غربی کشور وزش باد شدید گاهی خیزش گردوخاک رخ خواهد داد. ضیاییان افزود: روزهای سهشنبه (فردا) و چهارشنبه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب، برای ارتفاعات جنوب سیستانوبلوچستان و ارتفاعات شرق هرمزگان، رشد ابرهای همرفتی، رگبار و رعدوبرق پراکنده و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. وی در ادامه گفت: از اواخر وقت دوشنبه (امروز) تا روز پنجشنبه دریای خزر مواج خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران دوشنبه ۱۴ شهریور صاف با احتمال غبار صبحگاهی، از بعدازظهر وزش باد و گاهی کمی ابری با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و روز سهشنبه ۱۵ شهریور صاف و در بعضی ساعتها وزش باد با حداقل دمای ۲۲ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. بنا به این گزارش طبق گفته کارشناسان هواشناسی با توجه به بارشهای شمال کشور و کاهش محسوس دما برای استانهای اردبیل، گیلان و مازندران هشدار نارنجی صادر شده است، چرا که این امر میتواند منجر به ایجاد خسارت به محصولات کشاورزی شود. بر این اساس توصیه میشود کشاورزان در این استانها در برداشت تاکستانهای انگور در منطقه مشکینشهر و انتقال آن به انبارها تسریع و دقت داشته باشند و همچنین تسریع در برداشت شالیزارهای برنج و انتقال آن به مکانهای مسقف با سرعت انجام شود.
* افزایش ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها
سازمان هواشناسی نسبت به فعالیت سامانه بارشی و کاهش دما تا ۱۴ درجه سانتیگراد هشدار داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: از روز سهشنبه تا چهارشنبه (۱۵ و ۱۶ شهریور) وقوع رگبار باران، وزش باد شدید موقت، رعدوبرق، مهآلودگی و کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۴ درجه سلسیوس در استانهای اردبیل، گیلان و غرب مازندران پیشبینی میشود. بر اثر این مخاطره، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها، اختلال در تردد، آبگرفتگی معابر به طور محلی، آسیب به سازههای موقت، لغزش و رانش زمین و خسارت به محصولات کشاورزی پیشبینی میشود. سازمان هواشناسی برای جلوگیری از آسیبهای این مخاطره، احتیاط در سفرهای برونشهری، اجتناب و پرهیز از تردد و اسکان در حاشیه مسیلها، رودخانهها و ساحل دریا، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، محکم کردن سازههای موقت، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها و انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارت در فعالیتهای کشاورزی را توصیه میکند.
در هشدار نارنجی سازمان هواشناسی پیشبینی میشود پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسؤول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
شهادت پلیس وظیفهشناس در حین انجام مأموریت
مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت از شهادت یکی از ماموران فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در حین انجام ماموریت خبر داد. بنا بر این گزارش، صبح دیروز استواریکم امیر کیوانلو، جمعی پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در حین اجرای ماموریت به درجه رفیع شهادت نائل آمده است. مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت همچنین در اعلام جزئیات تکمیلی از شهادت این مامور پلیس اعلام کرد: حوالی ساعت ۵:۳۰ صبح در پی مراجعه یکی از شهروندان به واحد گشت موتوری کلانتری نامجو مستقر در میدان سپاه و اعلام اینکه سارقان در حال سرقت از منزل خواهر او هستند و خواهرش تنها در منزل به سر میبرد، بلافاصله با توجه به حساسیت و اهمیت موضوع، واحد گشت موتوری شامل 2 مامور راکب و ترکنشین در محل حضور پیدا کردند. در ادامه و به محض ورود ماموران، با سرعت عمل ماموران یکی از سارقان سریعا دستگیر شد. سارق دیگر اما از منزل خارج و اقدام به فرار کرد که توسط استوار یکم امیر کیوانلو مورد تعقیب قرار گرفت. در حین این تعقیب و گریز، سارق در حال فرار ناگهان با چاقو ضربهای به سینه استوار کیوانلو وارد کرد که بهرغم جراحت وارده استوار کیوانلو سارق را دستگیر کرد. در ادامه وی به بیمارستان انتقال داده شد که در آنجا به دلیل شدت جراحت وارده این مامور شجاع و وظیفهشناس به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
***
ایجاد بخشی ویژه در پلیس برای مبارزه با مالخری
رئیس پلیس پایتخت از ایجاد بخشی ویژه برای مبارزه با مالخری در پلیس آگاهی پایتخت خبر داد. سردار حسین رحیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به برنامه پلیس برای ایجاد اداره مبارزه با مالخری در پلیس آگاهی پایتخت گفت: ایجاد اداره مقابله با مالخرها یکی از اصلیترین مواردی است که پلیس دنبال میکند. یکی از موضوعات جدی ما بحث مبارزه قاطع با مالخرهاست. به نظر من اگر نقش مالخرها در سرقت بیشتر از سارقان نباشد کمتر نیز نیست. رحیمی ادامه داد: یکی از ماموریتهایی که پس از انتصاب رئیس جدید پلیس آگاهی تهران بزرگ به ایشان واگذار کردیم، ایجاد ادارهای قوی، بزرگ و حرفهای برای مبارزه با مالخرهاست. مقدمات ایجاد این ارائه فراهم و اقداماتی نیز برای ایجاد آن انجام شده است و فعالیت آن بزودی آغاز خواهد شد. رحیمی تاکید کرد: ماموریت در این زمینه به پلیس آگاهی و همچنین پلیس اماکن واگذار شده است و این ۲ پلیس برای مقابله با این مساله پای کار آمدهاند.
***
مدرسه مجازی ایران بزودی افتتاح میشود
مشاور وزیر آموزشوپرورش در قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی گفت: تلاش میشود دیگر هیچ دانشآموزی به لوازمالتحریر خارجی نگاه نکند. حمیدرضا خانمحمدی به پویش «همه حاضر» اشاره کرد و افزود: یک میلیون بسته با مشارکت مردم و گروههای جهادی بین دانشآموزان مناطق محروم توزیع میشود که سعی این است دانشآموزی به دلیل نداشتن لوازمالتحریر به دلیل گرانی از تحصیل باز نماند. وی ادامه داد: در این طرح به استانهایی که بیشترین بازمانده از تحصیل به دلیل نداشتن امکانات و لوازمالتحریر را دارند، بیشتر میپردازیم و لوازمالتحریر آنها را تامین میکنیم. وی اضافه کرد: امسال دوم مهر میزبان همه دانشآموزان هستیم و اگر دانشآموز محرومی را میشناسید به دفتر قرارگاه در ادارات آموزشوپرورش معرفی کنید. وی تصریح کرد: بازماندگانی که کدشان ثبت شده است را تلاش میکنیم به مدرسه بازگردانیم و با جسارت هم بازمیگردانیم و با 2 نهاد نیز تفاهمنامه داشتیم. همچنین مدرسه مجازی ایران بزودی افتتاح میشود که آموزش مجازی و خدمات حضوری ارائه میدهد.
***
ارائه خدمات مشاوره به زوجین در ۵ استان دارای بیشترین آمار طلاق
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اجرای طرح مشاوره در 5 استان دارای بیشترین آمار طلاق گفت: بر اساس این طرح، خدمات مشاوره پیش از ازدواج و ۴ سال نخست زندگی به زوجین ارائه خواهد شد بهطوری که قرار است زوجین بعد از ثبت ازدواج همانگونه که به پزشک مراجعه میکنند، ماهانه از خدمات مشاوره نیز بهرهمند شوند تا پیش از تبدیل آن به معضل و عاملی برای اختلاف، سبک زندگی و نوع رفتار خود را اصلاح کنند. انسیه خزعلی در سومین نشست شورای عالی ستاد صبر با اشاره به نقش خانواده در ترویج فرهنگ صلح و سازش و بخشش و رضایت گفت: بخش عمدهای از افزایش طلاق مربوط به نبود گذشت و بخشش است. معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: اگر رفتارهای زوجین، والدین و فرزندان در خانواده اصلاح شود قطعا از تنشها و فشارهای اجتماعی کاسته میشود و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از خانواده آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به ارائه خدمات مشاوره پیش از ازدواج و ۴ سال نخست زندگی به زوجین افزود: قرار است با همکاری نهادهای متولی در این زمینه همافزایی داشته باشیم. خزعلی گفت: قرار است زوجین بعد از ثبت ازدواج همانگونه که به پزشک مراجعه میکنند، ماهانه از خدمات مشاوره نیز بهرهمند شوند. وی با اشاره به اجرای طرح مشاوره در 5 استان که بیشترین آمار طلاق را دارند، افزود: امیدواریم با این اقدام از آمار طلاق کاسته شود.
ارسال به دوستان
۴۸ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به «کووید-19» جان باختند
آنفلوآنزا در راه است، ماها را بر ندارید
آمار جانباختگان و مبتلایان بیماری «کووید-19» همچنان نوسانی و با شیب ملایم رو به پایین است. هر چند طبق نقشه کرونایی کشور اکثر شهرهای کشور از رنگ قرمز به آبی و زرد تبدیل شدهاند اما کارشناسان همچنان بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق دوز یادآور برای حفظ سلامتی مردم تاکید دارند، زیرا معلوم نیست در ماههای آینده کرونا با چه ویژگیهایی دوباره ظاهر میشود. از طرفی کارشناسان بهداشت پیشبینی میکنند درصورت افول کرونا و عدم استفاده از ماسک همچنین بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی احتمال بروز آنفلوانزاوجود دارد.
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانهروز گذشته ۱۱۶۳ بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۴۸ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۱۳ شهریور، ۱۱۶۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۶۵ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۴۸ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۳ هزار و ۹۹۵ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۲۹۲ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
همچنین ۸۶۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۵۳ میلیون و ۸۴۸ هزار و ۳۶۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۶ هزار و ۷۹۲ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۲۴ نفر دوز دوم و ۳۰ میلیون و ۸۹۷ هزار و ۲۱۱ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۳۱۶ هزار و ۸۲۷ دوز رسید. در شبانهروز یادشده ۴۶ هزار و ۲۶۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. در حال حاضر ۸ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۰۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۲ شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند.
***
امسال احتمالا درگیر آنفلوآنزا خواهیم شد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از احتمال درگیر شدن با بیماری آنفلوآنزا در پاییز و زمستان امسال خبر داد. پیام طبرسی به بیماری آنفلوآنزا اشاره کرد و گفت: احتمالا امسال با بیماری آنفلوآنزا مواجه خواهیم شد چون محدودیتهای کرونایی کمتر میشود. وی با عنوان این که آنفلوآنزا از قدیمیترین ویروسهایی است که تا قبل از پاندمی «کووید-19» در جهان شناخته شده بود، افزود: آنفلوآنزا از بزرگترین بیماریهای تنفسی در قرن گذشته بوده است که دنیا ۴ پاندمی این بیماری را تجربه کرده است. این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: در 3-2 سال اخیر که درگیر پاندمی کرونا شدیم، کمتر شاهد شیوع آنفلوآنزا بودیم و در سال اول کرونا فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد عفونتهای تنفسی ناشی از آنفلوآنزا بود اما سال گذشته با توجه به شدت گرفتن کرونا و رعایت مردم نسبت به پروتکلهای بهداشتی موارد آنفلوآنزا کاهش یافت. طبرسی گفت: امسال با توجه به اینکه محدودیتها را نداریم و مراکز آموزشی به صورت حضوری بازگشایی میشود و مردم هم ماسک نمیزنند، احتمال دارد دوباره درگیر آنفلوآنزا شویم. وی افزود: شیوع بیماری آنفلوآنزا از اوایل آبان تا اردیبهشت است که باید از همین حالا برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کرد. طبرسی گفت: اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا همانند گروههایی است که برای واکسن کرونا از آنها نام میبریم؛ افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، مادران باردار، کودکان زیر ۵ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال، در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند. وی درباره زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا افزود: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، از اواخر شهریور تا اوایل مهر است که ۲ هفته طول میکشد آنتیبادی در بدن ایجاد شود. طبرسی گفت: البته کسانی که به هر دلیلی این واکسن را در زمان تعیینشده تزریق نکردهاند، میتوانند آبان و آذر هم آن را دریافت کنند، چون بیماری تا اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|