|
رئیس مجلس یک قانون را ابلاغ کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیسجمهور یک قانون جدید را برای اجرا ابلاغ کرد. محمدباقر قالیباف در نامهای خطاب به رئیسجمهور قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمونهای سراسری را ابلاغ کرد. در این نامه آمده: در اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون تفسیر ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمونهای سراسری که با عنوان طرح به مجلس شورای اسلامی، تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز 1/6/1401 و تأیید شورای محترم نگهبان به پیوست ابلاغ میشود.
ارسال به دوستان
کمالوندی در واکنش به ادعاهای گروسی در نشست شورای حکام: بیان وجود خلأ نظارتی در ایران مبنای حقوقی ندارد
سوءتفاهم آقای مدیرکل
گروه سیاسی: ادعاهای رافائل گروسی علیه برنامه هستهای ایران در نشست روز دوشنبه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با واکنش ایران روبهرو شد.
به گزارش «وطنامروز»، مدیرکل آژانس که جایگاه این نهاد بینالمللی را به روخوانی از دیکتههای رژیم صهیونیستی و آمریکا تنزل داده است و حتی چندی قبل در مصاحبه با «فرانس24» خود به این امر اعتراف و عنوان کرد که به نظرات اسرائیل احترام میگذارد، باز هم به بهانه ادعاهایی مربوط به 2 دهه قبل در برخی اماکن ایران که با پروندهسازی تلآویو درست شده است، مدعی عدم شفافیت برنامه هستهای ایران شد.
مدیرکل آژانس همچنین در اظهاراتی خلاف واقع، کاهش سطح بازرسیهای آژانس را چالشانگیز خواند. این ادعا در حالی است که ایران تعهدات فرابرجامی خود نظیر پروتکل الحاقی را متوقف کرده و دوربینهای برجامی آژانس را هم بعد از اقدام غیرسازنده این نهاد در صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام جمعآوری کرده است. مواضع گروسی نشان میدهد مدیرکل آژانس به اشتباه تصور میکند اجرای این تعهدات فرابرجامی وظیفه ایران بوده است.
مدیرکل آژانس در نشست روز دوشنبه شورای حکام آژانس گفت: «تحقیقات فعلی که در تلاش برای انجام آن با همکاری ایران هستیم، فعلا ثمربخش نبوده است و همچنان منتظر هستیم این اتفاق رخ دهد». مدیرکل آژانس در ادامه گفت: «اما همه چیز با هم مرتبط است. نمیخواهم بگویم موانع اما شاهد چالشهایی برای این مسیر هستیم که دانش بیشتری از فعالیتهای ایران داشته باشیم. بدون دوربینهای ما یا دیگر سیستمهای پایشی که قبلا در اختیار داشتیم، روند گردآوری اطلاعات ما به مشکل خورده است. بنابراین کار بسیار دشواری پیش رو داریم و ایران باید در دادن دسترسی به ما برای دریافت اطلاعات بسیار شفاف عمل کند تا بتوانیم تصویری دقیق سرهم کنیم که فعالیتهای قبلی را هم نشان دهد». گروسی گفت: «اکنون هیچ تصویری از واقعیت موجود نداریم و تکالیف زیادی باید انجام دهیم تا به جمعبندی جامعی درباره برنامه هستهای ایران برسیم».
بر این اساس، «بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی دیروز سهشنبه ۲۲ شهریورماه و در واکنش به ادعاهای روز دوشنبه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران و پس از نشست شورای حکام آژانس، اظهار داشت: بیان وجود خلأ نظارتی و اینکه این خلأ هر روز بزرگتر میشود مبنای حقوقی ندارد، زیرا آنچه امروز انجام نمیشود مربوط به توافق ۱+۵ با جمهوری اسلامی ایران است که در قالب سند برجام تعریف شده و همچنین برقراری مجدد آن مطابق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، مستلزم رفع تحریمها و اجرای تعهدات طرفین متعاهد است. بهروز کمالوندی همچنین درباره موضوع 3 مکان ادعایی آژانس هم که گروسی به آنها اشاره کرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران درباره 3 مکان ادعایی آژانس، کمال همکاری را داشته و اطلاعات و پاسخ به سوالات آژانس را ارسال کرده و جلسات گفتوگو برای رفع ابهام را نیز برگزار کرده است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی با ذکر این نکته که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نباید بر مبنای اسناد ساختگی رژیم صهیونیستی که با اهداف خاص سیاسی در اختیار آژانس قرار داده میشود، قضاوت و بر اساس آنها اعلام نظر کند، خاطرنشان کرد: این نوع قضاوت برخلاف اصل بیطرفی و حرفهایگری است. کمالوندی ادامه داد: از آنجا که آژانس تمام مواد هستهای اظهار شده ایران را مورد حسابرسی قرار داده و هیچ اختلاف حسابداری مواد مطرح نیست، صرف مشاهده آلودگی در چند مکان را نمیتوان نشانهای از وجود مواد هستهای اظهار نشده تلقی کرد. به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی، این نوع نتیجهگیری برخلاف رویه و استانداردهای شناختهشده آژانس بینالمللی انرژی اتمی حتی با موارد مشابه در کشورهای مختلف است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: متأسفانه این اظهارات ریشه در اهداف و مقاصد مغرضانه سیاسی دارد که رژیم صهیونیستی آن را هدایت میکند. وی در پایان به آژانس بینالمللی انرژی اتمی و طرفهای مذاکراتی ایران در مذاکرات وین توصیه کرد از این گونه برخوردها که تاکنون هم این شیوه هیچ نتیجهای را عاید آنها نکرده است، دوری کنند.
* نسخهپیچی اسرائیل برای توافق!
مقامات رژیم صهیونیستی طی مدت اخیر راهبرد خود را تلاش برای تاثیرگذاری بر توافق احتمالی تعریف کردهاند. علاوه بر رایزنی جهت بازماندن پرونده پادمانی ایران در صورت توافق، حالا سران رژیم صهیونیستی بهشدت نگران بازگشتپذیری برنامه هستهای ایران در صورت شکست مجدد توافق هستند. بر این اساس «بنیگانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه در دیدار با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در نیویورک گفت: «با دبیرکل سازمان ملل درباره ضرورت تشکیل جبهه بینالمللی در برابر چالشها مخصوصا تهدید ایران گفتوگو کردم». به گزارش «الجزیره»، وی در این دیدار اظهار داشت: «هر گونه توافق هستهای با ایران باید شامل نابودی تمام سانتریفیوژهای این کشور باشد تا بعدا مورد استفاده قرار نگیرند». وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با عجز و لابه درباره اینکه ایران «تولید سانتریفیوژها را افزایش داد و آنها را به تأسیسات مستحکم زیرزمینی منتقل کرد»، افزود: «اگر توافقی با ایران امضا شود، باید مطمئن شویم که سلاح اتمی نداشته باشد». بنیگانتس، همچنین در صفحه توئیترش با بازنشر ادعاهایی که در سخنرانیاش در کنفرانس اورشلیمپست مطرح کرده بود، با بیان اینکه در سخنرانی ویژهام در کنفرانس نقشهای با بیش از 10 تاسیسات صنایع نظامی سوریه از جمله تاسیسات زیرزمینی در «میصف» ارائه کردم، ادعا کرد: این تاسیسات در واقع تبدیل شدهاند به محل تولید مهمات پیشرفته برای ایران و نیروهای نیابتی وابسته به آن. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این کنفرانس همچنین مدعی شد: ایران در حال ساختن صنایع تروریستی در سوریه برای نیازهای خودش است و اخیرا ساخت صنایع پیشرفته در یمن و لبنان را نیز آغاز کرده است. جهان باید جلوی تجاوزات ایران را بگیرد و گزینههای نظامی ملموسی ارائه کند. ایران با مبلغی بیش از یک میلیارد دلار در سال، در حال مسلح کردن نیروهای نیابتیاش در منطقه است و لغو تحریمها منجر به دوچندان شدن پولهای تخصیصیافته به تروریسم نیابتی خواهد شد.
* روسیه: پاسخ ایران مانعی جدید ایجاد نکرد
نماینده روسیه در مذاکرات وین گفت پاسخ ایران به متن پیشنهادی اتحادیه اروپایی برای احیای توافق هستهای، مانعی سر راه روند نهایی شدن توافق در مذاکرات ایجاد نمیکند. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در ارتباط با اظهارات ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره مذاکرات وین، در صفحه توئیترش نوشت: واقعا، هیچ مسالهای در پاسخ ایران [به متن پیشنهادی اتحادیه اروپایی برای توافق در مذاکرات وین] وجود ندارد که مانعی جدی سر راه توافق باشد. اولیانوف ادامه داد: نهایی شدن مذاکرات وین صرفا به اراده سیاسی کشورهای مشارکتکننده در آن بستگی دارد.
* فرار رو به جلوی آمریکا!
در همین حال وزیر خارجه آمریکا که پیشتر مدعی شده بود آخرین پاسخ ایران توافق را یک گام به عقب برده است، باز هم با تکرار این ادعا گفت پاسخ ایران به متن پیشنهادی اتحادیه اروپایی برای احیای توافق هستهای، احتمال توافق در مذاکرات وین را کمتر کرده است. به گزارش روزنامه استریتتایمز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر به مکزیک در یک کنفرانس خبری، با تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران، درباره روند احیای توافق هستهای گفت: آنچه در مدت اخیر در پاسخ ایران به پیشنهاد ارائهشده از سوی اتحادیه اروپا[برای توافق در مذاکرات وین]یی شاهد بودهایم، به وضوح پسرفت است و چشمانداز توافق در بازهای کوتاهمدت را غیرمحتمل میسازد. بلینکن در ادامه ادعاهایش افزود: به نظر میرسد ایران یا نمیخواهد یا نمیتواند کاری که برای رسیدن به یک توافق لازم است را انجام دهد و آنها همچنان به مطرح کردن مسائل خارج از چارچوب ادامه میدهند که انجام شدن توافق را غیرمحتملتر میکند. ارسال به دوستان
تماس تلفنی نخستوزیر ارمنستان با رئیسجمهور
رئیسی: راههای ارتباطی ایران و ارمنستان نباید به خطر بیفتد
نفوذ رژیم صهیونیستی تهدیدی برای قفقاز و میزبانانشان است
گروه سیاسی: دور جدید تنشهای مرزی میان ارمنستان و آذربایجان بامداد سهشنبه آغاز شد و رسانههای محلی از وقوع درگیری مسلحانه شدید بین نظامیان ارمنستانی و آذربایجان در مناطق مرزی خبر دادند. در همین حال وزارتخانههای دفاع ارمنستان و آذربایجان تایید کردند که در چند نقطه از مرز تیراندازی و تبادل آتش صورت گرفته است. ایروان اوایل روز گذشته اعلام کرد ارتش آذربایجان اواخر روز دوشنبه با استفاده از توپخانه و هواپیماهای بدون سرنشین مناطقی را در ارمنستان گلولهباران کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، درگیریهای بین نظامیان ارمنستان و باکو در مرز 2 کشور واکنش جمهوری اسلامی ایران را هم به همراه داشت. بر این اساس رئیسجمهور در تماس تلفنی نخستوزیر ارمنستان با اشاره به اینکه امنیت در منطقه قفقاز برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: مرزهای تاریخی ایران و ارمنستان بستر رفاه، همگرایی و امنیت منطقه محسوب میشود و تهران مصمم به ادامه همکاری در همه زمینهها به نفع رفاه و ثبات منطقه است.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر سهشنبه در پاسخ به تماس تلفنی «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، با ابراز نگرانی از تداوم تنش در منطقه گفت: منطقه قفقاز شرایط خاصی را طی میکند و متاسفانه هنوز آرامش به این منطقه بازنگشته است. رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین با اشاره به نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه، حضور آن را ضدامنیت و تهدیدی برای کل منطقه از جمله میزبانانش معرفی کرد. رئیسی با بیان اینکه پیوسته اوضاع و تحولات را در منطقه قفقاز رصد میکنیم، خاطرنشان کرد: منطقه تحمل جنگ دیگری را ندارد. رئیسجمهور با اشاره به اینکه امنیت در منطقه قفقاز برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: امضاکنندگان بیانیه سهجانبه آتشبس به مفاد آن پایبند باشند و از هر گونه اقدامی در جهت ایجاد تنش در منطقه دوری کنند. حجتالاسلام رئیسی افزود: مرزهای تاریخی ایران و ارمنستان بستر رفاه، همگرایی و امنیت منطقه محسوب میشود و تهران مصمم به ادامه همکاری در همه زمینهها به نفع رفاه و ثبات منطقه است. نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان نیز در این تماس تلفنی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت تحولات در منطقه قفقاز، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در رفع تنشها و بحرانهای منطقه نقشی سازنده و تاثیرگذار داشته است. نیکول پاشینیان، همچنین با ابراز خرسندی از روابط رو به گسترش تهران و ایروان، تاکید کرد: ارمنستان به دنبال تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران در تمام زمینههاست.
گفتنی است ایران بارها به طرف آذری و ترکیه نسبت به تغییر ژئوپلیتیک منطقه قفقاز هشدار داده و بر مخالفت خود در این زمینه تأکید کرده است. در همین خصوص علاوه بر تاکید رهبر انقلاب در دیدار رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در سفر اخیرش به مسکو و در نشست خبری با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود اعلام کرد: در قفقاز عدم تغییر ژئوپلیتیک در منطقه مورد توجه جدی ما است.
همچنین به نقل از رسانههای ارمنستانی، طی این مکالمه نیکول پاشینیان گزارشی از درگیری مرزی رخ داده با نیروهای آذربایجان ارائه داد. رئیسی نیز در این مکالمه تلفنی خاطرنشان کرد: جنگ جدید در منطقه قفقاز جنوبی غیرقابل قبول است و ایران به دقت تحولات جاری را دنبال میکند. رئیسی تاکید کرد: همه مناقشات منطقه باید به صورت مسالمتآمیز حلوفصل شود و موضع ایران در قبال تمامیت ارضی کشورها روشن است. رئیسجمهور با استناد به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اهمیت مرز چند هزار ساله ایران و ارمنستان اظهار داشت: ارتباط ایران با ارمنستان نباید به خطر بیفتد و راههای ارتباطی نیز باید تحت حاکمیت دولتها باشد. رئیسی با تاکید بر اینکه ایران آماده حمایت از برقراری صلح در منطقه است، گفت: موضوع امنیت ارمنستان برای ایران مهم است.
* آمادگی ایران برای مساعدت به منظور حلوفصل اختلافات
همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته ضمن ابراز نگرانی از تشدید تنش و درگیریهای مرزی بین 2 کشور، خواستار خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق مسالمتآمیز و بر اساس حقوق بینالملل بین 2 کشور شد. وی بار دیگر غیرقابل پذیرش بودن هر گونه تغییرات در مرزهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را مورد تأکید قرار داد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به دقت تحولات مرتبط با این موضوع را تحت نظر دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در ادامه ضرورت رعایت تمامیت ارضی 2 کشور جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را مورد اشاره قرار داد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای هر گونه مساعدت به منظور حلوفصل اختلافات بین 2 کشور همسایه را اعلام کرد.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری تشریح کرد
صدور سند مالکیت جزایر سهگانه به نام دولت ایران
چند نفر در رابطه با موضوع ترور شهید صیاد خدایی دستگیر شدند
گروه سیاسی: سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری سهشنبه ۲۲ شهریور با خبرنگاران درباره تحکیم حق حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه در خلیجفارس اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدامات قاطعی در جهت تثبیت مالکیت رسمی جزایر صورت داده است؛ بنابراین در راستای صیانت از منافع ملی اقدام زیربنایی و مهمی صورت پذیرفته است و اسناد مالکیت 3 جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی صادر شده است. به گزارش «وطنامروز» به نقل از میزان، مسعود ستایشی افزود: سند مالکیت این ۳ جزیره به نام دولت جمهوری اسلامی صادر و مالکیت مطابق قانون تثبیت شده است. بر اساس این سند رسمی، مالکیت جزیره تنب بزرگ در استان هرمزگان به مساحت ۱۰ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۲۵۰ مترمربع و سند رسمی مالکیت تنب کوچک در استان هرمزگان به مساحت یک میلیون و ۳۹۴ هزار و ۱۷۹ مترمربع به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: همچنین سند مالکیت جزیره ابوموسی در استان هرمزگان به مساحت ۱۲ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۶۸۳ مترمربع نیز به نام دولت صادر شد، بنابراین با این اقدام موثر و قاطع به مالکیت این 3 جزیره اذعان داریم. سخنگوی قوه قضائیه گفت: تحقق فرآیند حدنگاری در جزایر ایرانی خلیجفارس و دریای عمان با هماهنگی و همکاری همه دستگاههای مسؤول به عنوان یکی از اولویتهای سازمان ثبت و قوه قضائیه است. وی در ادامه گفت: این اقدام دستگاه قضایی مالکیت جمهوری اسلامی را برای جزایر مورد بحث محقق کرده است، بنابراین از تمام تلاشهای سازمان ثبت و همکاران این سازمان در جهت تجلی این امر تشکر و قدردانی میکنیم.
* دستگیری چند نفر در موضوع ترور شهید صیاد خدایی
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده شهید صیاد خدایی گفت: با اهتمامی که سربازان گمنام امام زمان و با تلاشی که واحد قضایی مربوطه انجام میدهد بزودی عناصر اصلی دستگیر میشوند.
وی گفت: پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است، تحقیقات بسیار قوی در این پرونده صورت گرفته و این ترورهایی که صورت میگیرد شبکهای است و نیاز به بررسیهای مجدانه و کار کیفی، علمی و فنی دارد و باید اجازه داد این اقدامات استمرار پیدا کند و به محض وصول نتیجه قطعی منعکس خواهد شد. چند نفر در ارتباط با این موضوع دستگیر شدهاند و قرار قانونی لازم برای آنها صادر شده است. تحقیقات این پرونده واجد طبقهبندی است.
* تلاشها برای آزادی حاجی در بند سعودی همچنان ادامه دارد
ستایشی در ادامه این نشست خبری در زمینه آخرین اقدامات قوه قضائیه درباره آزادی حاجی ایرانی در عربستان گفت: مطلع شدیم آقای حبیب دردمند در جریان حج توسط ماموران عربستان سعودی بازداشت میشود و این بازداشت بهرغم پیگیری از طریق کشورهای واسط منتج به نتیجه نشده است اما تلاشها ادامه دارد. وی افزود: دادستان کل کشور در اجرای مقررات کنوانسیون وین و همچنین مقررات آیین دادرسی کیفری و همچنین مقررات ناظر بر اختیارات و وظایف وزارت امور خارجه، نکات و موارد قانونی را به وزارت امور خارجه ابلاغ کرده است. ستایشی بیان کرد: همچنین دادستان کل کشور از وزارت امور خارجه درخواست کردهاند که نسبت به پیگیری وضعیت و تعیین تکلیف اعاده این فرد بیگناه اقدام عاجل صورت گیرد. وی تاکید کرد: همچنین اقدامات کنسولی برای این شهروند ایرانی در حال پیگیری است.
* آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده فوت یک خانم در مریوان
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اینکه دستگاه قضا جهت پیگیری فوت بانوی مریوانی چه اقداماتی انجام داده است، ضمن تسلیت و اظهار تأسف بابت فوت این خانم، گفت: در تاریخ ۱۴ شهریور شخصی با نام گوران قادری اقدام به گروگانگیری میکند و قصد تعرض به این خانم مریوانی را داشت که این خانم از طبقه دوم ساختمان سقوط کرده و از ناحیه سر دچار شکستگی میشود و موجبات انتقال این شخص به بیمارستان کوثر سنندج فراهم میشود ولی متاسفانه عصر ۱۷ شهریور به دلیل شدت جراحات و آسیب فوت میکند.
وی افزود: شخصی که این مشکل را ایجاد کرده است از صحنه حادثه فرار میکند و وارد یک منزل مسکونی دیگر میشود و یکی از اعضای این منزل را به گروگان میگیرد که ماموران انتظامی با نظر و کسب دستور مقام قضایی ورود پیدا میکنند و با برنامهریزی و اقداماتی که انجام میدهند فرد را دستگیر میکنند. این فرد در حال حاضر با قرار بازداشت موقت در زندان مریوان است، پرونده نیز زیر نظر بازپرس مربوطه و دادستان شهرستان مریوان است که با قاطعیت رسیدگی میشود و در ایام آتی جهت دادرسی و صدور کیفرخواست به دادگاه جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم قانونی ارسال خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
کرملین:
پوتین و رئیسی در سمرقند دیدار میکنند
کاخ کرملین روسیه خبر داد رؤسای جمهور ایران و روسیه در سمرقند دیدار خواهند کرد.
به گزارش فارس،کاخ کرملین روسیه روز گذشته خبر داد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه با «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران در حاشیه نشست سران سازمان همکاری شانگهای در سمرقند دیدار خواهد کرد.
بر اساس گفته سخنگوی کاخ کرملین، ایران در نشست سال آینده سازمان همکاری شانگهای که در هند برگزار خواهد شد، به عنوان عضو این سازمان حضور خواهد یافت.
کرملین اضافه کرد که پوتین در سفر به ازبکستان برای حضور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای با رؤسایجمهور ترکیه و ازبکستان دیدار خواهد کرد و درباره توافقنامه صادرات غلات اوکراین به گفتوگو خواهد پرداخت. بر اساس اعلام کاخ کرملین، پوتین روز پنجشنبه نیز با رئیسجمهور چین در سمرقند دیدار خواهد داشت که محور این دیدار درباره اوکراین و تایوان خواهد بود.
نشست روسایجمهور کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای 15 و 16 سپتامبر (پنجشنبه و جمعه) در شهر «سمرقند» برگزار میشود. این نشست نخستین دیدار حضوری روسایجمهور کشورهای سازمان همکاری شانگهای از سال 2019 میلادی و پایان ریاست ازبکستان بر این سازمان خواهد بود. روسایجمهور تمام کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از جمله روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان حضور خود در این نشست را تایید کردند.
همچنین انتظار میرود روسایجمهور کشورهای ناظر سازمان همکاری شانگهای و سران سازمانهای شریک - سازمان ملل متحد، جامعه کشورهای مستقل مشترکالمنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا - نیز در این نشست شرکت کنند.
***
سفیر آمریکا در بحرین:
آینده توافق هستهای قابل پیشبینی نیست
سفیر آمریکا در بحرین گفت که نمیتوان آینده توافق هستهای را پیشبینی کرد و ممکن است فردا امور متفاوتتر رقم بخورد. به گزارش ایسنا، استیون بوندی، سفیر جدید آمریکا در بحرین در گفت وگو با روزنامه الایام با طرح ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: نمیتوانم آینده توافق هستهای را پیشبینی کنم، ما با نگاهی به اخبار در ماه گذشته متوجه میشویم که مردم ابتدا نسبت به این امر بدبین بودند، سپس خوشبین شدند و بعد از آن بار دیگر بدبین شدند، بنابراین فردا ممکن است امور متفاوت باشد. وی گفت: نمیتوان درباره این مساله پیشبینی کرد اما فکر میکنم که مذاکرات درباره توافق هستهای بسیار مهم بود و اگر بتوانیم راهی برای بازگشت به این مذاکرات پیدا کنیم و ایران را پایبند به بندهای برجام کنیم این امر تهدید بزرگی را از میز مذاکرات برمیدارد.
***
تلآویو از آلبانی بابت قطع روابط با ایران تشکر و قدردانی کرد
معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در گفتوگو با وزیر خارجه آلبانی از این کشور بابت قطع روابط دیپلماتیک با ایران تشکر و قدردانی کرد. به گزارش فارس، «عیدان رول» معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه آلبانی دیدار و گفتوگو کرد. شبکه «آی 24» دیروز به نقل از وبگاه «والا نیوز» گزارش داد معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در کنفرانس «دیپلماسی زنان» که اخیرا در مقر وزارت خارجه آلمان برگزار شد، با وزیر خارجه آلبانی درباره قطع روابط با ایران گفتوگو کرده است. طبق این گزارش، نماینده رژیم صهیونیستی در این نشست از آلبانی بابت قطع روابط دیپلماتیک با ایران تشکر کرده است. والانیوز همچنین اضافه کرد تلآویو به تیرانا پیشنهاد کرده است میتواند به آلبانی در برابر حملات سایبری ایران کمک کند. دولت آلبانی روز چهارشنبه ۱۶ شهریور ایران را به حمله سایبری به زیرساختهای خود متهم کرد. تیرانا با اعلام قطع روابط سیاسی با ایران، به دیپلماتهای ایرانی مهلت داد ظرف ۲۴ ساعت خاک این کشور را ترک کنند. وزارت امور خارجه ایران این اقدام دولت آلبانی را محکوم کرد.
***
امیرعبداللهیان:
محدودیتی در توسعه روابط ایران و تونس وجود ندارد
وزیر امور خارجه با قدردانی از مواضع مثبت و سازنده دولت و ملت تونس در حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، تاکید کرد: هیچ محدودیتی در توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و تونس وجود ندارد. به گزارش ایرنا، سمیر المنصر، سفیر جمهوری تونس در تهران در پایان ماموریت خود در کشورمان با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار روابط خوب ایران و تونس و وجود دیدگاهها و مواضع مشترک میان 2 کشور در بسیاری از مسائل منطقهای و بینالمللی را مورد تاکید قرار داد و افق روابط میان 2 کشور را مطلوب ارزیابی کرد و با اشاره به وجود ظرفیتهای قوی همکاری میان ۲ طرف، تلاش برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات بین ۲ کشور را ضروری دانست. امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به تحولات جاری در تونس اظهار داشت: اطمینان خاطر داریم با حکمت و عقلانیت مسؤولان تونس و با وحدت و همدلی ملت و دولت این کشور شاهد رشد و شکوفایی روزافزون تونس در همه زمینهها خواهیم بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|