|
اربعین امسال پیوند ۲ ملت ایران و عراق را مستحکمتر کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن قدردانی مجدد از میزبانی دولت و ملت عراق از زائران اربعین حسینی گفت: اربعین امسال پیوند، دوستی و برادری ۲ ملت ایران و عراق را مستحکمتر کرد. ناصر کنعانی در صفحه اینستاگرامش نوشت: ملت عزیز عراق هر ساله همه امکانات خود را در اختیار زائران ایرانی و غیرایرانی سیدالشهدا(ع) قرار میدهند که نشاندهنده عمق ایمان و اخلاص ملت بزرگ عراق است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور برای شرکت در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح امروز عازم نیویورک شد
از سمرقند تا نیویورک:
«نظم عادلانه بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی اقتصادی» شعار و برنامه کاری رئیس جمهور در نیویورک خواهد بود
گروه سیاسی: رئیسجمهور به منظور شرکت در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای تلاش برای تحقق «نظم عادلانه بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی اقتصادی» صبح امروز عازم نیویورک شد.
به گزارش «وطنامروز»، سیدابراهیم رئیسی صبح دوشنبه به منظور شرکت و سخنرانی در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای تامین منافع ملت ایران و تلاش برای تحقق «نظم عادلانه بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی اقتصادی» به نیویورک سفر کرد. رئیسجمهور در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با تعدادی از سران کشورهای شرکتکننده در این نشست که گفته میشود از اعضای مذاکرات هستند نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد و دیدارهای جانبی دیگری نیز در برنامه کاری رئیسجمهور قرار دارد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، علی باقری رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی و معاون سیاسی وزیر خارجه، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر ریاستجمهوری و وحید جلالزاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رئیسجمهور را در سفر نیویورک همراهی میکنند.
سفر رئیسجمهور به نیویورک در حالی انجام میشود که ایران با عضویت کامل در شانگهای با دست پر به عنوان یک رهاورد باارزش از سمرقند به نیویورک میرود. این اتفاق برای طرف آمریکایی و شرکایش این پیام را دارد که تهران برخلاف گذشته تمام تخممرغهای خود را در سبد برجام نگذاشته است و گزینههای جایگزین معتبری در گستردن و متنوع کردن سبد دیپلماسی خود در اختیار دارد.
در حقیقت، از نگاه کارشناسان یکی از دلایل چندگانهای که دولت بایدن را برای بازگشت به توافق هستهای بیرغبت کرده و در منگنه قرار داده است به همین بازمیگردد: دیگر برجام در وضعیتی نیست که ایران را در «بنبست راهبردی» قرار داده باشد تا واشنگتن بتواند امتیازاتی فراتر کسب کند.
آمار رو به رشد تجارت خارجی کشور، رغبت همسایگان و کشورهای مهم جهان برای همکاری با ایران با پیگیری یک سیاست خارجی متوازن در توجه به همسایههای شرقی و منطقهای که در دولت گذشته به حاشیه رانده شدند، باعث شده تا حد زیادی فشار از دوش کشورمان برای پذیرش زیادهخواهیهای برجامی غربیها و تحمیل یک توافق ضعیفتر و خسارتبار بدون لحاظ شدن خطوط قرمز کشورمان برداشته شود. اینها موجب شده که رئیسجمهور و هیات ایرانی با اطمینان خاطر بیشتری پیگیری دیپلماسی چندجانبهگرایی را در قلب نظم یکجانبهگرایی فعلی جهانی یعنی نیویورک دنبال کنند. به همین خاطر است که مقامات آمریکایی و هماهنگکننده اروپایی برجام ساز ناامیدی کوک کرده و از به بنبست رسیدن مذاکرات میگویند. آمریکاییها که شواهد حاکی است تا قبل از انتخابات میاندورهای کنگره در آبانماه توانایی حصول توافق را نداشته باشند، در واقع فرار به جلو را در دستور کار خود قرار دادهاند.
بر این اساس وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا جمعه گذشته مدعی شد مذاکرات رفع تحریمهای وین به «بنبست» خورده است. شرمن در جلسهای به میزبانی واشنگتنپست مدعی شد ماه گذشته اتحادیه اروپایی به عنوان تسهیلکننده مذاکرات وین پیشنهادی درباره احیای توافق ارائه کرد. او گفت پاسخ ایران به این پیشنهاد «برای ما غیرقابل قبول» بود. شرمن گفت: «ما در بنبست هستیم، از این لحاظ که ایران در آخرین دور مذاکرات پاسخ بسیار سرسختانهای به ما داد که برای ما قابل قبول نبود. ما پیام خود درباره اینکه فکر میکنیم چه چیزهایی ضروری هستند و مؤلفههای اصلی در اینجا چه هستند را برای ایران فرستادیم». چند روز پیش نیز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت حصول توافق در آینده نزدیک محتمل نیست. «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی هم در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه مدعی شده مذاکرات برای احیای برجام به بنبست خورده است. این در حالی است که در همین مدت دولت بایدن تا میتوانست علیه کشورمان تحریمهای جدید وضع کرد. علاوه بر اینها بیانیه ضدایرانی شورای حکام آژانس درباره ادعاهای پادمانی با هدایت آمریکا را نیز باید به تلاشهای واشنگتن برای ضربه به توافق افزود.
وزارت خزانهداری آمریکا جمعه ۹ سپتامبر / ۱۸ شهریور در بیانیهای اعلام کرد وزارت اطلاعات و وزیر آن را تحریم کرده است. وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد سیداسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران را در فهرست تحریمها قرار داده است. بر این اساس وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد: «امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری، «وزارت اطلاعات و امنیت ایران» و وزیر اطلاعات این کشور را به دلیل انجام فعالیتهای سایبری علیه ایالاتمتحده و متحدانش در فهرست تحریم قرار داده است». یک روز قبل از این تحریم نیز وزارت خزانهداری آمریکا با صدور بیانیهای اعلام کرد تحریمهایی را علیه 4 شرکت و یک شخص ایرانی اعمال کرده است. «خدمات هواپیمایی سفیران» یکی از شرکتهایی است که ذیل قانون اجرایی آمریکا -که برخی تبادلات با روسیه را ممنوع میکند- تحت تحریم قرار گرفته است. همچنین شرکتهای «پرآور پارس»، «طراحی و ساخت موتورهای هوایی (داما)» و «بهارستان کیش» در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
در همین حال شماری از قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه آمریکا، لایحهای را آماده تحویل به مجلس نمایندگان کردهاند که هدف آن تثبیت تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران است. به گزارش وبگاه شبکه «فاکسنیوز» این قانونگذاران در لایحه خود تحت عنوان «قانون تثبیت تحریمهای ایران» آوردهاند قصد دارند «بازدارندگی» علیه ایران را از طریق هدف قرار دادن بازار انرژی ایران و دشوارتر کردن اختصاص یافتن بودجه به برنامه موشکی ایجاد کنند.
«میشل استیل» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا و ارائهدهنده این لایحه مدعی شده: «اکنون بیش از هر زمان اهمیت دارد که از تحقق پیدا کردن تهدید غیرقابل قبول ایران هستهای جلوگیری شود». استیل ادعا کرد: «تحریمهای کنونی ثابت کردهاند که در برابر چنین فاجعهای موفقیتآمیز بودهاند و باید تضمین پیدا کنیم که میتوانیم به فشار اقتصادی و راهبردی بر ایران ادامه دهیم تا مانع از ساخت سلاحهای هستهای یا حمایت از تروریسم توسط آنها شویم». فاکسنیوز در ادامه نوشت: این لایحه «اعمال تحریم در رابطه با برنامه تسلیحاتی غیرقانونی ایران و توسعه موشکهای بالستیک و حمایت از تروریسم از جمله سپاه پاسداران جمهوری اسلامی» را خواستار شده است. استیل با قدردانی از «تیم اسکات» سناتور جمهوریخواه آمریکایی برای همکاری در ارائه این لایحه مدعی شد: «ایالاتمتحده تهدیدات ماهوی علیه خود و متحدان» را برنمیتابد. علاوه بر استیل، 4 نماینده دموکرات دیگر و همچنین 5 نماینده جمهوریخواه از حامیان ارائه این لایحه به کنگره هستند. ماه گذشته، «تیم اسکات» به همراه یک سناتور جمهوریخواه دیگر و 2 سناتور دموکرات، نسخه مخصوص این لایحه برای مجلس سنا را تهیه کردند که در واقع خواستار تثبیت و دائمی کردن «قانون تحریمهای ایران» است که سال ۱۹۹۶ تصویب شده است.
***
مصاحبه رئیسی و بایدن از شبکه CBS پخش خواهد شد
شبکه «سیبیاس» آمریکا مصاحبه سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را در شبکه خود پخش میکند. به گزارش تسنیم، طبق گفته این شبکه، این مصاحبهها پشت سر هم پخش خواهد شد و ابتدا مصاحبه رئیسجمهور کشورمان پخش میشود. سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با خبرنگار شبکه خبری «سیبیاس» آمریکا گفت برنامهای برای دیدار و گفتوگو با جو بایدن، همتای آمریکایی خود ندارد. او همچنین افزود هیچ گونه تفاوتی بین دولتهای ترامپ و بایدن ندیده است. رئیسجمهور ایران قرار است در سفر آتی خود به نیویورک در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند.
ارسال به دوستان
«والاستریت ژورنال» مدعی شد پهپادهای ایرانی که به روسیه فروخته شده خسارات سنگینی را به ارتش اوکراین وارد کردهاند
شاهد وحشت
گروه سیاسی: روز گذشته روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال با انتشار خبری مدعی شد هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی (شاهد136) که پیشتر به روسیه فروخته شده است، طی هفته گذشته حملات ویرانگری را در منطقه خارکف انجام دادهاند. این روزنامه آمریکایی در خبری به نقل از منابع نظامی اوکراینی با عنوان «استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی، خطرات جدیدی علیه نیروهای اوکراینی ایجاد میکند»، نوشت: روسیه در نخستین مورد از استقرار گسترده سیستم تسلیحاتی خارجی پس از آغاز جنگ موفق شده است با بهره بردن از پهپادهای ایرانی آسیبهای جدی به نیروهای اوکراینی وارد کند. والاستریت ژورنال نوشت: سرهنگ «رودیون کولاگین» فرمانده توپخانه هنگ ۹۲ مکانیزه اوکراین در این باره گفته است پهپادهای شاهد ۱۳۶ ایران طی هفته گذشته به دفعات بر فراز مواضع زرهی و توپخانه اوکراین واقع در شمال شرقی منطقه خارکف ظاهر شدند. بنا بر نقل قول این روزنامه آمریکایی از فرمانده ارتش اوکراین، روسیه پهپادهای یاد شده را به رنگ تجهیزات نظامی خود درآورده و بر آنها نام «ژرانیوم ۲» گذاشته است. این روزنامه در ادامه آورده است: پهپادهای ایرانی که معمولا به صورت جفت به پرواز در میآیند و سپس به اهداف خود حمله میکنند تنها در منطقه عملیاتی هنگ ۹۲ مکانیزه اوکراین ۲ هویتزر خودکششی ۱۵۲ میلیمتری، ۲ هویتزر خودکششی ۱۲۲ میلیمتری و همچنین ۲ نفربر زرهی «بیتیآر» را منهدم کردهاند. در گزارش والاستریت ژورنال همچنین به نقل از «اسکات کرینو» بنیانگذار و مدیر اجرایی یک شرکت مشاوره استراتژیک آمده است که پهپادهای شاهد۱۳۶ میتوانند یک وزنه قوی در برابر سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته مانند راکتاندازهای چندگانه هیمارس که ایالات متحده در اختیار اوکراین قرار داده، محسوب شوند. به گفته این متخصص امور استراتژیک، حضور شاهد۱۳۶ در جنگ اوکراین بدون شک برنامههای عملیاتی کییف را دستخوش تغییر میکند. وی در ادامه میافزاید: «وسعت میدان نبرد در اوکراین بیشک دفاع در برابر پهپادهای شاهد۱۳۶ را بسیار سخت میکند». کرینو سپس یادآور میشود که پهپادهای شاهد۱۳۶ را میتوان با تأثیرگذاری بسیار زیاد هم برای هدف قرار دادن یک سیستم راداری و همزمان برای حمله سامانههای توپخانهای مورد استفاده قرار داد. وی با تاکید بر این موضوع که پهپادهای ایرانی همچنین دارای سیستمهای ضد جمینگ است و این مساله میتواند کار مقابله با آنها را برای نیروهای اوکراینی سخت کند، افزود: «هنگامی که یک شاهد روی هدف قفل شود، توقف آن دشوار خواهد بود. » گزارش والاستریت ژورنال از کارکرد پهپادهای ایرانی در حالی است که یکی دیگر از روزنامههای آمریکایی اخیرا در خبری اعلام کرده بود پهپادهای ایرانی که در اختیار روسیه قرار دارند با شکستهای متعددی مواجه شدهاند. واشنگتنپست در این رابطه نوشته بود: «روسها در استفاده از پهپادهای ایرانی دچار مشکلات فنی شده و با شکستهای متعددی مواجه شدهاند». این خبر در حالی از سوی واشنگتنپست منتشر شد که همین روزنامه به صورت همزمان از بارگیری پهپادهای خریداری شده از سوی ایران به مقصد روسیه خبر داد و اعلام کرد: «ایران نخستین محموله از پهپادهای رزمی خود را به روسیه فرستاد و روسیه قرار است از آنها در جنگ علیه اوکراین استفاده کند». ارسال به دوستان
اخبار
آرزوی توفیق رهبر انقلاب برای رئیسجمهور در آستانه سفر به نیویورک
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور در آستانه سفر به نیویورک، برای رئیسجمهور آرزوی توفیق کردند.
به گزارش فارس، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در بازگشت از سفر ازبکستان با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد و گزارشی از ملاقاتها و توافقها در اجلاس سازمان همکاری شانگهای ارائه و همچنین برنامههای پیش رو را در سفر به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان کرد. حضرت آیتالله العظمی خامنهای با ابراز خرسندی از گزارش و مجموعه اقدامات صورتگرفته، برای رئیسجمهور در آستانه سفر به نیویورک آرزوی توفیق کردند.
***
فرماندهان دفاعمقدس ۳۰ شهریور با رهبر انقلاب دیدار میکنند
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس گفت: پیشکسوتان و فرماندهان دفاعمقدس ۳۰ شهریور با رهبر حکیم انقلاب دیدار میکنند.
سردار بهمن کارگر در نشست خبری از تجلیل و تکریم یک میلیون پیشکسوت دفاعمقدس و مقاومت در هفته دفاعمقدس خبر داد و گفت: این مراسم روز ۳۰ شهریور در حسینیه امام خمینی(ره) محضر مقام معظم رهبری برگزار خواهد شد و تعدادی از ایثارگران و جانبازان، خانوادههای معظم شهدا، هنرمندان و اقوام در این دیدار حضور خواهند یافت که بهصورت زنده ارتباطی نیز با استانها برقرار میشود.
***
مراسم اربعین نشان داد ۲ ملت ایران و عراق پیوندی ناگسستنی دارند
حسین امیرعبداللهیان در حساب کاربری خود در توئیتر درباره مراسم اربعین نوشت: مراسم اربعین امسال بار دیگر نشان داد که ۲ ملت ایران و عراق پیوندی ناگسستنی دارند. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: از همه مردم عراق و دولت و نیروهای مسلح این کشور در حسن میزبانی از زائران ایرانی و غیرایرانی اربعین صمیمانه تشکر میکنیم.
***
جنایت در صبرا و شتیلا چهره واقعی رژیم صهیونیستی را برملا ساخت
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی به مناسبت چهلمین سالگرد کشتار صبرا و شتیلا بیانیهای منتشر کرد. در بخشی از بیانیه علیاکبر ولایتی آمده است: «شبهنظامیان فالانژ لبنانی متحد وابسته به رژیم صهیونیستی از ۱۶ تا ۱۸ سپتامبر ۱۹۸۲ میلادی و به بهانه واهی ترور بشیر جمیل و رهبر حزب فالانژها و نامزد رئیسجمهوری تحمیلی و دستنشانده رژیم صهیونیستی به اردوگاه پناهندگان فلسطینی در بیروت غربی حمله کردند و در اقدامی وحشیانه دست به کشتن و قتل تمام آوارگان بیپناه و مظلوم از زن و مرد، کودک، افراد سالخورده و بیگناه زدند که در تاریخ کمتر میتوان چنین جنایت بیرحمانهای را سراغ گرفت. این جنایت در واقع چهره واقعی رژیم صهیونیستی و حامیان و مدعیان دروغین حقوق بشر را برملا ساخت. این قتلعام وحشیانه به دستور آریل شارون، وزیر دفاع وقت که به قصاب صبرا و شتیلا معروف است صورت گرفت و انسانهای بیپناه و بیگناه در اردوگاه فلسطینی مستقر در غرب بیروت را مورد حمله ددمنشانه قرار داد و جمعیتی حدود ۳۰۰۰ نفر از زنان، کودکان شیرخوار و سالخوردگان فلسطینی را به شهادت رساندند».
***
هدف ایران از حضور در سازمان همکاری شانگهای انتفاع اقتصادی است
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: شانگهای با اعضای جدید خود میتواند از سازمانی منطقهای به سازمانی جهانی تبدیل شود. مهدی صفری در برنامه صف اول شبکه خبر با بیان اینکه یکی از پدیدههای جدید در شانگهای برای ما بازارهای نوی انرژی است، گفت: بازار ما با کشورهای عضو شانگهای به بیش از ۹ میلیارد دلار میرسد که فقط به حوزه انرژی محدود نمیشود و شامل مواردی مثل صدور کالا، خدمات مهندسی و انتقال تکنولوژی نیز است.
وی به روند عضویت رسمی ایران در این سازمان نیز گریزی زد و گفت: ۴۹ سندی که درباره عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای در مجلس ما تصویب میشود باید در مجلس ۸ کشور دیگر عضو نیز تصویب شود. معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه تمرکز کاری جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای روی مساله ترانزیت و کشورهای محصور در خشکی است، اظهار داشت: در اغلب ملاقاتهای رئیسجمهور کشورمان با مقامات حاضر در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، آنها درخواست میکردند مکانهایی در بندر عباس و چابهار داشته باشند تا کالا جابهجا کنند.
وی با یادآوری اینکه سازمان همکاری شانگهای با اعضای جدید خود میتواند از سازمانی با حالت منطقهای به سازمانی جهانی تبدیل شود، اضافه کرد: به جز اعضای اصلی، اعضای ناظری مثل ترکیه و جمهوری آذربایجان در این سازمان حضور دارند و حتی کشورهای عربی هم تقاضا برای عضویت ارائه دادند. مهدی صفری با تاکید بر اینکه قدرت تقریبا از غرب به شرق انتقال یافته، کشوری مثل چین را که عضو سازمان همکاری شانگهای نیز است مثال زد و گفت: در چین 5 ونیم سال سفیر بودم و معتقدم اقتصاد چین اول است نه تجارت آن.
ارسال به دوستان
صبر و حق، سرمایه تاریخی شیعه
محمد سلحشور: تقویم شیعه روزهای سخت و ادوار دشواری را در خود جا داده است. قرنها فشار حداکثری بر شیعیان و محروم کردن محبان اهلبیت(ع) از زیارت بقاع مبارکه و موارد متعددی از این دست در یک مورد اشتراک دارد و آن هم صبر استراتژیک شیعیان در برابر سختیهاست؛ صبری که گاه حتی در دوران ائمه اطهار نیز رنگ تقیه و سکوت به خود میگرفت و گاه در فرصتهای دیگر شمایلی از فعالیتهای آگاهیبخشانه و مبارزه علمی پیدا میکرد. رنج اقلیت بودن شیعیان در بیشتر ادوار تاریخ و فرصتهای محدودی که برای پیروان اهلبیت(ع) پیش میآمد باعث شد تا پیروان این مذهب نیز رویکردهای مبارزاتی فراوانی را برای بقای خویش و تبلیغ این مذهب در پیش گیرند. صبر به عنوان یک استراتژی در برابر فشار خارجی و به موازات آن تاکید دائمی بر حق که جلوه متعالی آن در عترت هویدا میشود باعث شده تا مذهب شیعه از گزند فشارهایی که در تاریخ متحمل شده همواره پویایی خود را حفظ کند. این پویایی زمانی بیشتر نمایان شده که فرصتهای محدود تاریخی برای شیعیان پیدا شده تا به ترویج آرا و عقاید خویش بپردازند. به همین خاطر به رغم سدهها حاکمیت حکام غیرشیعه بر ایران، هرگاه فضای سیاسی باز شده شیعیان در مدت کوتاه با سامانبخشی اجتماعی خود تبدیل به نیرویی موثر شده و حتی حاکمیت را نیز به دست گرفته است. تجربه پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل یک حکومت دینی برآمده از باورهای تشیع و متعهد به زیست دینی را میتوان عالیترین فرصت تاریخی برای پیشبرد منافع و اهداف مدنظر خدا و اولیای الهی دانست؛ فرصتی که در پس آن قرنها مبارزه و سرکوب و سختی نهفته است.
بر همین مبنا و با نگاهی تاریخی میتوان فرمایشات اخیر رهبر حکیم انقلاب در توصیه به حق و صبر را مضاف بر ریشه قرآنی آن، برآمده از تجربیات تاریخی شیعیان نیز دانست. معظمله در دیدار اخیر هیاتهای دانشجویی، خاطرنشان کردند: «به نظر من، این دو جمله حیاتی و اساسی و جاودانی قرآن که «وَ تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر»، برای ما همیشه دستورالعمل است و امروز بیش از همیشه. تواصی به حق یادتان نرود؛ تواصی به صبر یادتان نرود. صبر یعنی پایداری، یعنی ایستادگی، یعنی خسته نشدن، یعنی خود را در بنبست ندیدن؛ این معنای صبر است. راه حق را بروید، دیگران را هم به راه حق بکشانید. کوشش کنید؛ بچههای مؤمن، مسلمان، علاقهمند، هیأتی و به معنای واقعی کلمه قرآنی و اسلامی سعی کنند در محیط دانشگاه، در محیطهای گوناگون تأثیر بگذارند، محیط را به همان رنگی که خودشان به آن معتقد هستند- به راه خدا- منور کنند و ملون کنند. و این تواصی بر شما لازم است، برای ما لازم است. امروز، هم به حق تواصی کنید، هم به صبر. نگذارید محیط، محیط خستهای بشود، محیط ازکارافتادهای بشود».
با چنین نگاهی، تواصی به حق و صبر به موازات یکدیگر را باید دستورالعملی در راستای تقویت باورهای دینی در یکی دیگر از برهههای مهم تاریخ دانست. در این مسیر تشکیلات دینی ضمن حفظ آرایش جنگی در مواجهه با هجمههای عقیدتی دشمنان، تمام تلاش خود را باید معطوف به تغییر فضای عمومی جامعه کند. پویایی و کارآمدی یک نظام سیاسی و به موازات آن همراهی جامعه با روند تغییرات را باید ماموریتی در راستای حفظ نهاد دین دانست. در این فضا قدرتآفرینی دین نسبت مستقیمی با امید جامعه دارد. جامعه ناامید و خموده که افق مطلوبی را برای خود متصور نباشد نمیتواند در راستای مسیری که دین تعریف کرده حرکت کند. به همین خاطر صبر انقلابی را باید صبری امیدآفرین در برابر ناملایمات دانست، نه صبر منفعل گونهای که تنها به تحمل آلام بسنده کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|