|
بازگشت بورس پس از یک ماه ریزش
شاخص کل بورس تهران دیروز با ١٢ هزار و ١١٥ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ٣٤٦ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز با ۴ هزار و ٤٦٦ واحد افزایش به ٣٩٢ هزار و ٤٩٨ واحد و شاخص قیمت با ٢ هزار و ٦٧١ واحد رشد به ٢٣٤ هزار و ٧٣٠ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۴ میلیارد و ٨٥٩ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ٢٦ هزار و ٥٤ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
همهگیری کرونا و جنگ اوکراین تورم را به معضلی جهانی تبدیل کرد
باتلاق تورم جهانی
خلق نقدینگی توسط دولتها برای مقابله با تورم و افزایش سرسامآور قیمتهای گاز، نفت و برق،
از اصلیترین عوامل تورم جهانی است
گروه اقتصادی: طی 2 سال اخیر شرایط اقتصادی در سراسر دنیا دچار تغییر و تحول بسیار شده است؛ توفان خلق نقدینگی توسط دولتها در طول همهگیری کرونا برای مقابله با تبعات آن، افزایش شدید تقاضا برای کالاها گوناگون پس از فروکش کردن کرونا و هرجومرج ژئوپلیتیک و اختلال در زنجیره تامین به دلیل حمله نظامی روسیه به اوکراین، منجر به افزایش قیمتها در سطح جهانی شده است. در اروپا به دلیل وابستگی شدید به انرژی روسیه، قیمتهای گاز، نفت و برق افزایش سرسامآور داشته است و کشورها را برای جبران افزایش شدید هزینههای انرژی، مجبور به صرفهجویی در مصرف کرده است.
از طرفی «سازمان همکاری و توسعه اقتصادی» اعلام کرده است رشد اقتصادی جهانی بیش از آنچه چند ماه پیش پیشبینی شد کند میشود، زیرا بحران انرژی و تورم، خطر سقوط به ورطه رکود در اقتصادهای بزرگ را به همراه دارد. این سازمان که مقر اصلی آن در پاریس است به طور ویژه نسبت به چشمانداز وضعیت اقتصادی برای اروپا ابراز بدبینی کرده است؛ اقتصادی که به طور مستقیم در معرض پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین قرار دارد. پیشبینی میشود تولید جهانی در سال آینده 2.8 تریلیون دلار کمتر از رقم پیشبینی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی قبل از حمله روسیه به اوکراین باشد. این سازمان همچنین تخمین زده رشد اقتصادی منطقه یورو از 3.1 درصد در سال جاری به تنها 0.3 درصد در سال ۲۰۲۳ تنزل یابد.
این سازمان اقتصادی در عین حال هشدار داد اختلال بیشتر در عرضه انرژی باعث افزایش تورم بویژه در اروپا میشود. در این میان، آمریکا اگر چه نسبت به اروپا از وابستگی بسیار کمتری به واردات انرژی برخوردار است اما به واسطه افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو برای مقابله با تورم، در حال سقوط به ورطه رکود اقتصادی است.
در همین رابطه گزارش کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) حاکی است رشد جهانی قیمت مواد غذایی و انرژی تاثیر مضاعفی بر تورم دولتها گذاشته است. بخش زیادی از رشد قیمتهای داخل کشورها مربوط به افزایش قیمتهای جهانی است که از زمان شیوع ویروس کرونا افزایش یافت و جنگ روسیه و اوکراین هم به این جهش قیمتها دامن زد و بر تورم کشورها افزوده است.
* کرونا و جنگ اوکراین، عوامل تورم جهانی
ویروس کرونا که هنوز هم سایه آن از اقتصاد دنیا دور نشده است، زنجیره عرضه کالاها را مختل کرد، یعنی محصولات غذایی بویژه محصولات اساسی به بازارها عرضه نشد یا کمتر عرضه شد. بخشی از آن به دلیل پروتکلهای شدید بهداشتی بود که کشورها تعریف کرده بودند و واردات و صادرات را بسیار سخت میکرد اما بخشی هم به دلیل محدود یا ممنوع کردن صادرات توسط کشورها بود. آنها میخواستند ابتدا انبارهای خود را پر کنند و بعد اگر مازادی وجود داشت صادر کنند، زیرا شرایط بحرانی بود و انتظار میرفت ادامه هم داشته باشد و باید از امنیت غذایی کشورشان اطمینان میداشتند.
عامل دومی که در رشد قیمتهای جهانی و متعاقب آن در تورم دولتها نقش داشت، وقوع جنگ بین روسیه و اوکراین در 5 اسفند 1400 بود که تمام معاملات غذا و انرژی در جهان را به هم ریخت. این دو کشور حدود 30 درصد گندم و غلات جهان را تامین میکنند و انرژی 40 درصد مردم اروپا هم وابسته به روسیه است.
جنگ بین این 2 کشور صادرات از بندر دریای سیاه (مرکز رفتوآمد کشتیها) را مختل کرد. این دو کشور بزرگترین تولیدکنندگان دانههای روغنی و سایر محصولات کشاورزی هم هستند.
جنگ روسیه و اوکراین فقط بر صادرات آنها تأثیر منفی نگذاشت، بلکه تولیدات کشاورزیشان هم بشدت کاهش یافت به طوری که طبق اعلام سازمان خواربار جهانی (فائو)، تولید در اوکراین بیش از 40 درصد افت داشته و پیشبینی شده اثرات این جنگ بر بازارهای جهانی حداقل تا 5 سال دیگر ادامه یابد.
* سنگینی قیمت انرژی بر شانه کشورهای جهان
علاوه بر اینها، بازارهای جهانی و نیز رشد قیمتها از کمبود و افزایش قیمت نفت و گاز هم متأثر بود. پس از جنگ روسیه و اوکراین،کشورهای اروپایی و آمریکا تلاش کردند با اعمال تحریمهای نفت و گاز واردات را از این کشور محدود و ممنوع کنند. اگرچه در ادامه تلاش آنها در این زمینه به نتیجه نرسید اما موجب افزایش قیمت نفت و گاز و مهمتر از همه رشد قیمت سایر کالاهایی که در تولید آنها از سوخت استفاده میشد، شد.
در بحبوحه افزایش سرسامآور قیمتهای گاز، نفت و برق، اروپاییها به طور فزایندهای برای گرم کردن خانههای خود به چوب رو آوردهاند که باعث شده قیمت آن در مقایسه با سال گذشته تقریبا ۲ برابر شود. این در حالی است که برای هفتهها جریان گاز از طریق «نورد استریم 1» متوقف شده است، نیروگاههای هستهای آلمان تعطیل شدهاند و دولت مجبور است چپ و راست به شرکتهای انرژی کمک کند. اداره آمار فدرال آلمان نیز اعلام کرد قیمت هیزم در آلمان در ماه آگوست در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 85.7 درصد افزایش یافته است. این آمارها نشان میدهد قیمت هیزم بسیار سریعتر از میانگین تورم در این کشور افزایش مییابد.
آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپایی در حال حاضر با بحران انرژی دست و پنجه نرم میکند، از سوی دیگر صادرات گاز روسیه به این کشور هم کاهش یافته است. ماه گذشته برلین از اقداماتی برای کاهش مصرف گاز بویژه برای روزهای سرد زمستان آتی پرده برداشت. این اقدامات شامل کاهش دمای منازل، ادارات و محیطهای عمومی بود که البته بیمارستانها و مؤسسات اجتماعی از این مساله مستثنا بودند. قرار است دما در این محیطها بین 19 تا 20 درجه تنظیم شود.
* افزایش 50 درصدی شاخص قیمت جهانی غذا
بر اساس آمار آنکتاد، شاخص قیمت غذا که نشانگر وضعیت قیمتهای جهانی است، نشان میدهد شاخص از ژانویه 2020 تاکنون 50 درصد رشد داشته و از عدد 100 به 150 افزایش یافته است. همچنین شاخص قیمت محصولات کشاورزی و گندم هم پس از ژانویه 2022 در ماه مارس با 70 درصد رشد به نقطه اوج خود رسیده است اما پس از آن کاهش داشته که شاید دلیل عمده آن آزادسازی صادرات اوکراین است که با میانجیگری سازمان ملل متحد رخ داد.
ارسال به دوستان
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: کسبوکارهای اینترنتی در فضاهایی که پایبند به قوانین کشور نیستند، سرمایهگذاری نکنند
سرمایهگذاری پر ریسک در پلتفرمهای خارجی
گروه اقتصادی: نزدیک یک هفته است که دسترسی به اینترنت در برخی شهرها با محدودیتهایی مواجه شده است به طوری که دسترسی به پلتفرمهای و پیامرسانهای خارجی در بیشتر ساعات شبانهروز امکانپذیر نیست اما دسترسی به پیامرسانها و موتورهای جستوجوی داخلی بدون مشکل جریان دارد.
به گزارش «وطنامروز»، با توجه به اینکه موضوع دسترسی به اینترنت اهمیت بسیار زیادی برای کسبوکارهای اینترنتی بویژه مشاغل ایجاد شده در پلتفرمهای اینستاگرام، توئیتر، تلگرام و واتساپ دارد، محدودیتهای اخیر باعث واکنشهای بسیاری توسط اکوسیستم فناوری کشور شده است. روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره روند اعمال محدودیتها در فضای مجازی به دلیل وجود برخی پلتفرمهای آمریکایی که در ناآرامیهای اخیر نقش سازماندهی اغتشاشات را بر عهده داشتند، گفت: محدودیتهای ایجاد شده بر اساس تشخیص مراجع ذیصلاح بوده و برداشتن آن هم به صلاحدید همان مراجع خواهد بود. عیسی زارعپور ادامه داد: برخی پلتفرمهای عمدتا آمریکایی هستند که در این اغتشاشات نقش سازماندهی داشتند که موجب خسارت زیاد به مردم شد و ما برای جلوگیری از آسیب به کسب و کارها ظرفیتهای لازم را در پلتفرمها و سکوهای داخلی فراهم میکنیم تا مردم برای برقراری ارتباطات با مشکلات روبهرو نشوند. وی با بیان اینکه کسبوکارهای فیزیکی در این مدت آسیب دیدهاند و خساراتی برای کسبوکارهای مجازی وجود داشته است، گفت: هزینه این خسارتها بر عهده کسانی است که این اغتشاشات و آشوبها را به وجود آوردند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تشخیص دائمی یا موقتی بودن فیلترینگ تصریح کرد: این بر عهده همان مراجعی است که به ما ابلاغ کردند. زارعپور در پاسخ به سوالی درباره زمزمههایی برای امکان دسترسی کاربران به اینترنت ماهوارهای از سوی آمریکا اظهار داشت: اهداف آنها در فراهم کردن اینترنت ماهوارهای برای ایران روشن است؛ آمریکاییها در ۴۰ سال گذشته هیچگاه به دنبال منافع جمهوری اسلامی ایران و مردم نبودهاند. آنها از هیچ اقدامی برای ضربه زدن به مردم فروگذاری نکردهاند و این اقدام هم در همین راستاست. به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اگر هر اپراتور اینترنت ماهوارهای بر اساس قواعد بینالمللی ماهوارهای بخواهد قوانین سرزمینی یک کشور را به رسمیت بشناسد، دست او را به گرمی میفشاریم زیرا هموطنانی که در مناطق کوهستانی ساکن هستند، به اینترنت دسترسی ندارند. وی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم شورای عالی فضای مجازی مبنی بر فیلترینگ دائمی پلتفرم اینستاگرام گفت: شورای عالی فضای مجازی در این مدت هیچ جلسهای نداشته است. وزارت ارتباطات تنها یک رأی از ۱۳ رأی کمیته تعیین مصادیق محرمانه را که تصمیمگیری درباره فیلترینگ را بر عهده دارد، داراست که این کمیته هم طی این مدت جلسهای تشکیل نداده است. زارعپور درباره آغاز طرح صیانت از فضای مجازی گفت: محدودیت بنا به شرایط کشور ایجاد شده است و ارتباطی با طرح صیانت از کاربران فضای مجازی ندارد.
* نحوه سرمایهگذاری برای کسبوکارهای اینترنتی
وی در پاسخ به سوالی درباره کسبوکارهای اینترنتی آسیبدیده در روزهای اخیر گفت: پیشنهاد من به عنوان یک کارشناس این است که کسبوکارها بر فضاهایی که پایبند به قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران نیست، سرمایهگذاری نکنند، چرا که اگر مجدد باز شود، باز هم ممکن است با محدودیتهایی مواجه شوند. وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات ادامه داد: شبانهروز در تلاشیم در فضاهای مجازی داخلی ظرفیت فنی لازم را برای فعالیت فراهم کنیم و امروز محیط خوبی در این فضاها وجود دارد که با پیامرسانهای خارجی رقابت میکنند. وی درباره کندی پلتفرمهای داخلی گفت: پلتفرمهای داخلی با حجم زیادی از درخواستها مواجه شده است و از امروز کیفیت و سرعت پیامرسانهای داخلی به مرور افزایش خواهد یافت و قابلیتهای جدید به آنها افزوده میشود و مردم میتوانند براحتی از آنها استفاده کنند.
بنا بر این گزارش، با توجه به اظهارات اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عدم دسترسی به پلتفرمهای خارجی طولانیمدت بوده و فعالان این حوزه باید به فکر کوچ به سمت زیرساختهای داخلی باشند. پیشتر رضا الفتنسب، عضو هیاتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در گفتوگو با رادیو اقتصاد گفته بود: قطعی اینترنت امروز ضربات بسیار جبرانناپذیری به اقتصاد تمام کشورهای جهان وارد میکند و این موضوع بر کسی پوشیده نیست. وی همچنین با بیان اینکه زیان قطعی اینترنت تنها مختص ایران نیست، اظهار داشت: برای مثال طبق آمار انتشار یافته زیان هر روز قطعی اینترنت در کشوری مثل آمریکا ۱۱ میلیارد دلار است. عضو هیاتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی گفت: اقتصاد ایران بعد از شیوع کرونا به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت کرده است. وی در ادامه افزود: پس از کرونا بسیاری از کسبوکارها در کشور از جمله مشاغل خرد، خانگی و حتی کسبوکارهای آفلاین و شبکههای اجتماعی به اینترنت پناه آوردند.
* 2.5 میلیون کسبوکار از اینستاگرام امرار معاش میکنند
وی ادامه داد: طبق اعلام رسمی دبیر شورای عالی فضای مجازی در چند ماهه گذشته حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کسبوکار در کشور از فضای اینستاگرام به نحوی در حال امرار معاش هستند. عضو هیاتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران معاش نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در ایران به فضای اینستاگرام گره خورده است. وی افزود: متاسفانه امروز همه شاهد قطعی شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام در کشور هستند به طور مسلم این اقدام بنا به دلایل امنیتی بوده اما نگرانی از این جهت است که این اتفاق بخواهد ادامه داشته باشد. وی در پایان اظهار داشت: متاسفانه زیان قطعی اینترنت در ایران به ازای هر روز ۳۷ میلیون دلار برآورد شده است.
ارسال به دوستان
تجارت خارجی ایران در نیمه اول سال جاری رشد ۱۳ درصدی را تجربه کرد
تجارت ۵۰ میلیارد دلاری در 6 ماه
توسعه دیپلماسی اقتصادی از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم محسوب میشود و یکی از مسیرهای خنثیسازی تحریمها نیز توسعه تجارت با کشورهای مختلف عنوان میشود. بررسی آمارهای منتشر شده از سوی گمرک ایران از آخرین وضعیت تجاری حاکی از رشد 13 درصدی تجارت خارجی در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
میزان وزنی تجارت خارجی کشور در نیمه اول سال جاری به میزان ۶۸ میلیون و ۱۰۳ هزار تن بوده است. در ۶ ماهه ابتدای امسال ۵۱ میلیون و ۷۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۴ میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار صادر شد که این میزان صادرات از حیث وزن 12.5 درصد کاهش و به لحاظ ارزش 13.32 درصد افزایش نشان میدهد. در این مدت ۱۶ میلیون و ۳۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۲۶ میلیارد و ۳۱ میلیون دلار وارد شد که از حیث وزن 14.72 درصد کاهش و از لحاظ ارزش 13.15 افزایش داشت.
پروپان مایع شده، متانول، بوتان مایع شده، گاز طبیعی مایع شده و پلیاتیلن گرید فیلم ۵ قلم اول کالاهای صادراتی در این مدت بودند که به ترتیب ۲ میلیارد و ۱۷ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار، یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون دلار، ۹۷۷ میلیون دلار و ۹۷۶ میلیون دلار از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص دادند. حدود 26.5 درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی ایران در این مدت به ۵ قلم کالای فوقالذکر اختصاص داشت. کشورهای عمده مقصد کالاهای صادراتی ایران شامل چین با ۷ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار، عراق با ۳ میلیارد و ۳۸۲ میلیون دلار، امارات با ۳ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۲۶ میلیون دلار و هند با ۹۰۴ میلیون دلار بود.
بر اساس این گزارش ۵ قلم اول کالاهای وارداتی به کشور در نیمه اول امسال شامل برنج به ارزش یک میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار، گندم معمولی یک میلیارد و ۱۹۱ میلیون دلار، ذرت دامی یک میلیارد و ۱۷۱ میلیون دلار، دانه سویا ۹۲۵ میلیون دلار و گوشی تلفن همراه ۸۶۷ میلیون دلار بوده است؛ ۵ قلم اول کالاهای وارداتی حدود 20.63 درصد ارزش کل واردات را در این مدت به خود اختصاص داد.
این گزارش درباره ۵ کشور اول مبدأ واردات در ۶ ماهه امسال تشریح کرد: در این مدت امارات عربی متحده با ۷ میلیارد و ۲۰۶ میلیون دلار، چین با ۶ میلیارد و ۸۴۶ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار، هند با یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار و فدراسیون روسیه با ۸۷۶ میلیون دلار ۵ کشور اول مبدأ واردات بودهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
واگذاری بخشی از سهام دولت به افراد فاقد سهام عدالت
سخنگوی دولت درباره مصوبات دیروز هیات دولت گفت: در این جلسه با افزایش سقف وام مسکن ایثارگران موافقت شد که این تسهیلات با نرخ سود ۴ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله به ایثارگران عزیز پرداخت میشود. علی بهادریجهرمی همچنین از تصویب واگذاری بخشی از سهام دولت در برخی بانکها و شرکتهای دولتی به افراد فاقد سهام عدالت که تحت پوشش سازمانهای حمایتی کمیته امداد، بهزیستی و مجموعه ایثارگران هستند خبر داد و افزود: با این مصوبه افرادی که تحت پوشش این نهادهای حمایتی بوده و فاقد سهام عدالت هستند، مشمول سهام عدالت میشوند. سخنگوی دولت با بیان اینکه این بانکها و شرکتها سودده، اقتصادی مناسب هستند، اظهار کرد: بخشی از سهام دولت در بانکهای صادرات، ملت و تجارت، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیجفارس، به عنوان سهام عدالت به افراد اشاره شده واگذار خواهد شد. دبیر هیأت دولت از تسویه حساب کامل با گندمکاران بابت خرید تضمینی این محصول راهبردی خبر داد و گفت: تمام دیون گندمکاران به طور کامل پرداخت شد که وزیر جهاد کشاورزی این موضوع را در جلسه هیأت دولت اعلام کرد.
***
تأکید وزیر اقتصاد بر واگذاری اموال مازاد بانکها
گزارش عملکرد واگذاری اموال مازاد 5 بانک دولتی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و 6 ماهه ابتدای سال جاری، طی جلسات جداگانهای به وزیر اقتصاد ارائه شد. اعضای هیأتمدیره 5 بانک ملی، سپه، تجارت، صادرات و ملت، با حضور در محل وزارت اقتصاد، طی جلساتی جداگانه گزارش عملکرد خود در این باره را به سیداحسان خاندوزی ارائه کردند. بنا بر این گزارش، در این جلسات گزارش اقدامات و آمار عملکرد بانکهای مذکور درباره واگذاری املاک و سهام آنها در محدوده زمانی یکساله شروع بهکار دولت سیزدهم و نیز برنامه زمانبندی فروش این املاک تا پایان سال ۱۴۰۱ ارائه شد. این گزارش حاکی است «موانع و چالشهای پیش روی فروش املاک مازاد»، «وجود برخی ابهامات در نحوه ارزیابی املاک توسط کارشناسان رسمی دادگستری یا قوه قضائیه»، «بررسی امکان بازسازی، تغییر کاربری و هر گونه تغییر به منظور تسهیل در فروش املاک» و... نیز از جمله برخی درخواستها و موارد مطروحه هیأتمدیره در گزارش ۵ بانک دولتی مذکور به وزیر اقتصاد بود. گفتنی است خاندوزی طی سخنانی حین استماع و بررسی گزارش عملکرد بانکهای دولتی مورد اشاره، پیگیری جدی واگذاری اموال مازاد را تکلیف قانونی نظام بانکی و یکی از توقعات بسیار مهم وزارت اقتصاد از بانکها خواند که در سند تحول اقتصادی دولت نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
***
افزایش ۲۰ درصدی مصرف بنزین در تابستان 1401
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در ۳ ماهه تابستان امسال روزانه به طور متوسط ۱۰۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۰۶ میلیون نفت گاز مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با ۲۰ و ۹ درصد افزایش همراه بوده است. سیدپیمان جزایری، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تامین فرآوردههای نفتی کشور، دلیل اصلی رشد مصرف ۲ فرآورده بنزین و نفتگاز در تابستان امسال را افزایش سفرها با توجه به فروکش کردن شیوع بیماری کرونا اعلام کرد و گفت: در ۳ ماهه مشابه سال قبل، مصرف بنزین 86.7 و نفتگاز 99.4 میلیون لیتر بوده است. وی افزود: در ۳ ماهه تابستان امسال روزانه به طور متوسط 105 میلیون لیتر بنزین و 106 میلیون نفت گاز مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با 20 و 9 درصد افزایش همراه بوده است. این مقام مسؤول در رابطه با سوخترسانی مطلوب و بهموقع به زائران اربعین حسینی گفت: با پیشبینیهای انجام شده توانستیم روزانه بین 15 تا 20 میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی را در انبارهای کرمانشاه، درهشهر ایلام، خرمآباد و سنندج ذخیرهسازی کنیم تا در این ایام در استانهای هدف کرمانشاه، ایلام و خوزستان و مناطق مرزی توزیع شود. وی با اذعان به اینکه در این کار عظیم همه مدیران و معاونان مناطق هدف و پشتیبان (لرستان، همدان و کردستان) و همچنین ناوگان حملونقل تلاش مضاعف داشتند، افزود: در مواقعی که به دلیل کثرت زائران مسیرها مسدود میشد از انبارهای پشتیبان مانند انبار اندیمشک برای ذخیرهسازی استفاده کردیم. معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تامین فرآوردههای نفتی کشور خبر داد: هماکنون سوخترسانی به استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی با توجه به فرا رسیدن شهادت امام رضا(ع) در حال انجام است. وی افزود: این معاونت متولی اصلی تامین فرآوردههای نفتی کشور است و مستمرا اقدامات لازم را برای تامین انواع فرآوردها و پیشبینی مصرف انجام میدهد؛ ضمن اینکه در حال حاضر آمادگی داریم تا از آبانماه توزیع نفت گاز و نفت کوره بیش از 100 نیروگاه کشور را آغاز کنیم. جزایری با تأکید بر اینکه از اول آبانماه اوج مصرف نیروگاهها آغاز خواهد شد، تصریح کرد: سال قبل نزدیک به 16 میلیارد لیتر سوخت در نیروگاهها مصرف شد و این وظیفه مهم امسال نیز با هماهنگی این معاونت با وزارت نیرو و تمام ادارات زیرمجموعه امسال نیز خوشبختانه تاکنون به نحو مطلوبی انجام شده است. وی به فرآیند و اهمیت فعالیتهای این معاونت در جهت تامین سوخت کشور اشاره کرد و گفت: با هماهنگی شرکت ملی پالایش و پخش و تحویل انواع فرآوردههای اصلی از پالایشگاهها، بر اساس پتانسیلهای موجود، سوخت از طریق ناوگان حمل زمینی، دریایی و مسیرهای خط لوله، به بیش از 70 انبار فعال در سراسر کشور ارسال و در 230 ناحیه توزیع میشود. معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تامین فرآوردههای نفتی کشور در پایان ضمن قدردانی از تلاش همکاران ستاد و مناطق در جهت تامین بهموقع و مطلوب سوخت در سراسر کشور، اعلام کرد: این وظیفه بار سنگینی است که مستمرا در این معاونت انجام میشود و اگر وقفهای در این مساله رخ دهد مسلما تبعات آن به کل کشور بازمیگردد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|