|
بورس؛ هر روز قرمزتر از دیروز
شاخص کل بورس تهران دیروز با ۸ هزار و ۸۵۵ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۳۲۲ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن هم با ۴ هزار و ۲۳ واحد کاهش به ٣۸۲ هزار و ۱۱۴ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۴۰۶ واحد افت به ٢۲۸ هزار و ۵۲۰ واحد رسید. شاخص بازار اول ۶ هزار و ۶۱۷ واحد و شاخص بازار دوم ١۷ هزار و ۴۲۲ واحد کاهش را ثبت کردند.
ارسال به دوستان
تحقق 101 درصدی درآمدهای مالیاتی با اخذ 231 هزار میلیارد تومان مالیات در نیمه نخست سال جاری
حرکت به سمت درآمدهای پایدار
رکوردشکنی 10 ساله وصول درآمدهای مالیاتی با شناسایی فرارهای مالیاتی همزمان با کاهش 5 درصدی مالیات واحدهای تولیدی
گروه اقتصادی: مالیات یکی از پایدارترین و سالمترین درآمدهای دولتها و در عین حال ابزاری موثر برای بازتوزیع ثروت و مسیری برای رسیدن به عدالت اقتصادی است. یکی از شعارهای دولت سیزدهم حرکت به سمت این نوع درآمد به جای بهرهگیری از فروش سرمایههای ملی مانند نفت بود که به نظر میرسد در دومین سال استقرار دولت این مهم در حال رخ دادن است.
به گزارش «وطنامروز»، در نیمه اول امسال ۲۳۱ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شده است، این مهم در حالی رخ داده که امسال با تصمیم دولت سیزدهم و مصوبه مجلس، مالیات بخش تولید ۵ درصد نسبت به سالهای قبل کاهش یافته است. به تور انداختن فراریان مالیاتی و مقابله با کماظهاری مالیاتی برخی مؤدیان، دلیل اصلی افزایش درآمد مالیاتی دولت در سال جاری است. در کل سال ۱۴۰۰ مجموع درآمد مالیاتی محققشده کشور ۳۲۵ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰۷ هزار میلیارد تومان بود. بدین ترتیب در نیمه اول سال ۱۴۰۱ تحقق درآمدهای مالیاتی معادل ۷۱ درصد کل درآمد مالیاتی سال گذشته و بیش از کل درآمد مالیاتی سال ۱۳۹۹ بوده است.
* تحقق ۱۰۱ درصدی وصول مالیاتی در نیمه نخست امسال
در همین باره روز گذشته مجتبی امیری، رئیس گروه برنامهریزی و آمارهای سازمان مالیاتی کشور اظهار داشت: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان امسال ۴۵۴ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی تکلیف و پیشبینی شده که تاکنون ۲۳۱ هزار میلیارد تومان آن وصول شده است. این امر نشانگر تحقق 101.3 درصدی وصول درآمدهای مالیاتی در 6 ماهه نخست امسال است.
این مقام مسؤول در سازمان امور مالیاتی کشور از شکسته شدن رکورد ۱۰ ساله وصول درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم با وجود کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید خبر داد و گفت: با شناسایی فرارهای مالیاتی ۲۳۱ هزار میلیارد تومان درآمد از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه وصول شد.
وی با اشاره به اینکه وصول درآمدهای مالیاتی در نیمه نخست امسال به مدت مشابه سال گذشته 66.7 درصد رشد یافته است، گفت: سال گذشته در این مدت ۱۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده بود.
* رشد ۵۰ درصدی درآمد مالیاتی در شهریور ۱۴۰۱
رئیس گروه برنامهریزی و آمارهای سازمان مالیاتی کشور افزود: در شهریورماه امسال ۴۵ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی وصول شده که در مقایسه با میزان درآمد وصول شده در شهریورماه سال گذشته (۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی)، حاکی از رشد ۵۰ درصدی است. امیری با تاکید بر اینکه امسال رشد درآمد مالیاتی با کاهش فشار به بخش تولید رخ داده است، گفت: شناسایی فرارهای مالیاتی، شناسایی مودیان جدید، افزایش ابراز مودیان و ساماندهی کارتخوانها علت افزایش درآمدهای مالیاتی است. وی خاطرنشان کرد: ساماندهی حدود ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار پذیرنده بانکی و اتصال بیش از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار پذیرنده بــه پروندههای مالیاتی در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان یکی از مهمترین اقدامات در این عرصه بوده است.
* رویکرد دولت سیزدهم در حوزه مالیات
اصلاحات اساسی در نظام مالیاتی ایران برای دستیابی به اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله و اقدام برای تحول در نظام مالیاتی یکی از وعدههای انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی و مورد توجه و تأکید دولت سیزدهم بوده است. رئیسجمهور در آغاز به کار دولت سیزدهم وعده داد برای تحول و اصلاح نظام مالیاتی کشور اقدامات مهمی را در دستور کار خود قرار دهد. برقراری سامانه هوشمند نظام مالیاتی یکی از وعدههای مهم رئیسی بود که به تولیدکنندگان داد و قرار شد با واقعی شدن مالیات، واحدهای تولیدی شاهد کاهش مالیات از ۲۵ درصد با شیب ملایم به ۱۰ درصد باشند. همچنین با توجه به اینکه در کشور به میزانی که مالیات گرفته میشود، فرار مالیاتی نیز وجود دارد، لذا هوشمندسازی نظام مالیاتی امکان رصد و رهگیری فرارهای مالیاتی را فراهم میکند.
* پیگیری اجرای قانون پایانههای فروشگاهی
سازمان امور مالیاتی برای ساماندهی واحدهای صنفی و تجاری، قانون مشخصی را با عنوان قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان تعریف کرده است که در واقع دستورالعمل این سازمان برای نحوه ثبتنام و پرداخت مالیات است. به این ترتیب همه اشخاصی که در قانون مشخص شده است، باید برای ثبتنام در سامانه مؤدیان اقدام کنند در غیر این صورت، امکان دریافت پایانههای فروشگاهی یا همان دستگاه POS وجود دارد. این سامانه در واقع پل ارتباطی واحدهای صنفی و تجاری با سازمان امور مالیاتی است. قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان در 6 فصل با مادهها و تبصرههای مختلف و در مجموع ۲۹ ماده قانونی تدوین شده است.
* تفکیک حسابهای شخصی و تجاری
یکی دیگر از اقداماتی که در راستای شفافیت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی در دولت سیزدهم انجام شده است، تفکیک حسابهای شخصی و تجاری است. با این قانون هر فردی باید اطلاعات خود را در سامانه مؤدیان ثبت و مشخص کند که کدامیک از حسابهای مربوط به وی به فعالیتهای تجاری مرتبط میشود.
رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ضمن اعلام آغاز تفکیک حسابهای تجاری و شخصی از اول خرداد سال جاری گفته است: در پی این اقدام، صاحبان حسابهای تجاری باید به سازمان امور مالیاتی تجاری بودن حساب خود را اعلام کنند. در این زمینه، تمام حسابهای بانکی در کشور شخصی فرض میشود و فقط دارندگان حسابهای تجاری و مرتبط با کسبوکار باید به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند که این حساب مرتبط با کسبوکار و فعالیت تجاری یا اقتصادی آنهاست.
به گفته محمد برزگری، این اقدام در راستای فراهمسازی مقدمات اجرای کامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان انجام میشود، زیرا یکی از الزامات این قانون اعلام ماهیت حسابهای تجاری به سازمان امور مالیاتی به منظور شفافیت و نظارت مالی است. در همین راستا فرآیندهای لازم برای تفکیک حسابهای تجاری و شخصی انجام شده است.
* اتصال تمام کارتخوانها به سامانه مؤدیان مالیاتی
به گفته مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی هماکنون تمام دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت اینترنتی دارای پروندههای مالیاتی شدهاند. در این راستا قریب ۹ میلیون کارتخوان از مدار خارج شدند و در حال حاضر حدود ۸ میلیون دستگاه قادر به سرویسدهی هستند. در این راستا اگر پرونده مالیاتی شبکههای پرداخت تا مهلت داده شده تشکیل نشود، مطابق رویهای که ظرف چند ماه گذشته پیگیری شده، قطع خواهند شد. به گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، انجام این کار دشوار بود، البته با همکاری خوب شبکه پرداخت و مردمی که پرونده مالیاتی تشکیل دادند و کارتخوانها را به پرونده متصل کردند، خوشبختانه کار به انتها رسیده و بزودی شاهد اجرایی شدن ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی خواهیم بود.
به این ترتیب حسابهای اشخاص حقوقی، حساب پشت کارتخوانها و حساب افرادی که خود به عنوان حساب تجاری به امور سازمان مالیاتی اعلام کردند، همگی به صورت خودکار بین ۲ سازمان رد و بدل خواهد شد و به عنوان حساب تجاری ثبت میشوند و اطلاعات آنها به سازمان مالیاتی داده خواهد شد. در این میان حسابهایی که رفتار تجاری دارند ولی به عنوان حساب شخصی ثبت شدهاند، شناسایی شدهاند و مطابق قانون برنامه و بودجه و مصوبه شورای پول و اعتبار به سازمان امور مالیاتی به صورت دورهای اعلام شده و در این سازمان در دست بررسی است.
ارسال به دوستان
بانک مرکزی: متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در شهریور به 43 میلیون و 216 هزار تومان رسید
تهران متری 43 میلیون!
شهریور امسال متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۴۳ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 1.1 و 36.3 درصد افزایش یافته است. گزارش تحولات بازار مسکن در شهر تهران که از سوی بانک مرکزی منتشر شده، بیانگر این است که در شهریورماه متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی تهران ۴۳میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.1 و 36.3 درصد افزایش دارد. علاوه بر این، تعداد معاملات انجام شده در این ماه حدود ۶ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه در سال ۱۴۰۰ به ترتیب 22.9 و 22.5 درصد کاهش را نشان میدهد. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم 28.4 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند. این در حالی است که در میان مناطق بیستودوگانه شهر تهران، بیشترین قیمت هر متر خانه با ۸۷ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان در منطقه یک و کمترین آن با ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در منطقه ۱۸ بوده است که هر یک از آنها با افزایش 26.4 درصدی در منطقه یک و 18.8 درصدی در منطقه ۱۹ مواجه شدهاند. توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معاملهشده برحسب قیمت یک مترمربع بنا در شهریورماه امسال نیز حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان به ازای هر مترمربع بنا با سهم 11.8 درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند و دامنه قیمتی ۲۵ تا ۳۰ و ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان با 11.2 و 10.4 درصد سهم در رتبههای بعدی قرار دارد.
* اوضاع اجاره خانه در تهران
از سوی دیگر، در شهریورماه امسال توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر اساس ارزش هر واحد نشاندهنده آن است که واحدهای مسکونی با ارزش یک میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با اختصاص سهم 13.9 درصد بیشترین سهم از معاملات انجام شده را داشتهاند. همچنین توزیع معاملات انجام شده مسکن بر اساس مناطق شهری در تهران حاکی از آن است که منطقه ۵ با 14.4 درصد از کل معاملات، بیشترین سهم معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری در شهریور امسال نشاندهنده رشدی معادل 40.9 و 46.8 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته است. لازم به توضیح است رشد ماهانه شاخص مزبور شهریورماه در شهر تهران و کل مناطق شهری بهترتیب معادل 4.6 و 4.7 درصد است.
ارسال به دوستان
شهریورماه انجام شد
اتصال 6 نیروگاه جدید به شبکه تولید برق
شهریور امسال 6 نیروگاه زاهدان1، زاهدان2، عسلویه، فردوسی، تربت حیدریه و دوکوهه به مرحله اتصال به شبکه سراسر برق رسید و این نخستینبار در کشور بود که 6 نیروگاه در یک ماه به شبکه متصل شد. تابستان سال جاری به عرصه تاختوتاز صنعت برق بدل شد و رکوردهای متعددی یکی پس از دیگری در حوزه برق کشور شکسته شد. بر این مبنا رکورد ساخت نیروگاه در یک سال، تعمیرات نیروگاهی به همراه برخی نصابهای دیگر از جمله مواردی بود که در نهایت به تامین پایدار برق در بخش خانگی و مدیریت مصرف برق در سایر حوزهها منتهی شد. در ادامه این رکوردشکنیها در ماه پایانی فصل تابستان و طی شهریور سال جاری، یک رکورد دیگر در صنعت برق شکسته شد.
بر مبنای جزئیات ارائه شده توسط شرکت مپنا، در شهریور سال 1401 نصاب سنکرون واحدهای نیروگاهی به عدد جدیدی در طول یک ماه رسید، بر این مبنا فقط در طول 31 روز شهریور سال 1401 تعداد 6 نیروگاه زاهدان۱، عسلویه، فردوسی، زاهدان2، تربت حیدریه و دوکوهه به مرحله اتصال به شبکه سراسر برق رسید. بر اساس گزارش شرکت مپنا، این 6 واحد نیروگاهی مجموعا ظرفیت 873 مگاوات تولید برق را بر عهده دارند و به مرحله سنکرونسازی با شبکه سراسری تولید برق کشور رسیدهاند. این رکورد در حالی ثبت شد که سنکرونسازی 6 واحد تولید برق در یک ماه دستاوردی ارزشمند به حساب میآید.
* جزئیات برنامه ساخت نیروگاه در سال گذشته
از ابتدای شهریور سال گذشته بود که تلاش برای تامین 6 هزار مگاوات نیروگاه تا پایان شهریور سال 1401 در مدت یک سال شروع شد. در همین رابطه، همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو در بیان جزئیات برنامه 6 هزار مگاواتی ساخت نیروگاه میگوید: برنامهای که برای سال اول دولت در نظر گرفتیم شامل افزایش ظرفیت تولید به میزان 6 هزار مگاوات است که از این مقدار 4900 مگاوات مربوط به واحدهای حرارتی و تجدیدپذیر است. به گفته حائری، 4260 مگاوات از این برنامه واحد حرارتی است که توسط وزارت نیرو و یک واحد نیز توسط بخش صنایع به عنوان نخستین نیروگاه احداثی در راستای تفاهمنامه وزارت نیرو و صنایع ساخته شد. این مقام مسؤول با بیان اینکه 500 مگاوات هم توسط نیروگاههای تجدیدپذیر تامین میشود، افزود: همچنین 286 واحد نیروگاهی موجود هم با اقدامات کارشناسان داخلی حدود 1115 مگاوات ارتقای توان خواهند داشت.
* رکورد تاریخی ساخت نیروگاه در یک سال شکسته شد
نکته قابل توجه راجع به برنامه دولت در یک سال اول به عنوان افزایش ظرفیت ساخت نیروگاه آن است که رکورد ساخت نیروگاه در یک سال در کشور شکسته شده است. بر اساس آمار، بیشترین آمار مرتبط با افزایش ظرفیت نیروگاهی در یک سال مرتبط با سال 1389 با توسعه 4935 مگاواتی است اما در سال اول دولت سیزدهم رشد 6 هزار مگاواتی واحدهای نیروگاهی سبب شد تا این رکورد با ارتقای 22 درصدی به ثبت برسد.
* حل مسأله برق کشور با ساخت 12 هزار مگاوات نیروگاه در ۲ سال
با توجه به اجرای موفق برنامه ساخت 6 هزار مگاوات نیروگاه در یک سال گذشته، وزارت نیرو برای سال 1402 نیز برنامه ساخت 6 هزار مگاوات نیروگاه دیگر را در دستور کار قرار داده است. در همین رابطه، عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی میگوید: برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده مقرر شده است تا ظرفیت نیروگاههای کشور ۶ هزار مگاوات افزایش یابد که بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاههای بخش خصوصی و دولتی است و مابقی آن توسط نیروگاههای صنایع، تجدیدپذیر و تولید پراکنده محقق خواهد شد. بنا بر این گزارش، با توجه به تحقق وعده ساخت 6 هزار مگاوات نیروگاه تا پایان شهریور سال 1401، به نظر میرسد ظرفیت ساخت این واحدهای نیروگاهی در سال جاری دور از دسترس نبوده و ساخت 12 هزار مگاوات نیروگاه در ۲ سال میتواند زمینه حل پایدار مساله برق کشور را فراهم کند.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس شورای هماهنگی بانکها:
جلوی تسهیلات خرد گرفته نشده صف طولانی است
رئیس شورای هماهنگی بانکها گفت: جلوی تسهیلات خرد گرفته نشده ولی چون تقاضا زیاد است متقاضیان در صف هستند. محمدرضا فرزین درباره پرداخت تسهیلات خرد به مردم توسط بانکها اظهار داشت: طبق آمار بانک مرکزی، 150 هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد از ابتدای سال تاکنون توسط بانکها پرداخت شده که بخشی از این تسهیلات به کمیته امداد و بخش عمدهای از آن هم به وام ازدواج اختصاص یافته است. وی افزود: تسهیلات خرد بسیار گسترده است که شامل ازدواج، فرزندآوری، کمیته امداد، برکت و... میشود. رئیس شورای هماهنگی بانکها ادامه داد: اینطور نیست که شعبهای تسهیلات خرد را ندهد؛ چون تعداد تقاضاها زیاد است متقاضیان در صف هستند. فرزین با تأکید بر اینکه جلوی تسهیلات خرد گرفته نشده است، تصریح کرد: تمام تلاشمان این است تا جایی که تراز نقدینگی بانکها اجازه میدهد، تسهیلات خرد را پرداخت کنیم.
***
چرا تکلیف سهام عدالت متوفیان مشخص نشد؟
انتقال سهام عدالت متوفیان به مرحله تحقق نرسیده و وراث همچنان چشمانتظار تعیینتکلیف سهام متوفیان خود هستند. پس از آزادسازی سهام عدالت، تعیینتکلیف سهام متوفیان و انتقال آن به وراث از جمله معضلاتی بود که از همان ابتدا مورد پیگیری مسؤولان قرار گرفت و تصمیمات مختلفی در راستای اجرای هر چه سریعتر آن اتخاذ شد. پیمان حدادی، دستیار ویژه سهام عدالت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین روزهای شهریورماه وعده تعیین تکلیف وراث سهام عدالت تا پایان شهریورماه را داده و در توئیتی اعلام کرده بود: از ۴۹ میلیون سهامدار عدالت ظرف ۱۶ سال گذشته 3.5 میلیون نفر فوت کردهاند. در ادامه این توئیت آمده بود: تکلیف سهام این 3.5 میلیون متوفی سهام عدالت تا پایان شهریور مشخص میشود. با توجه به اعلام چنین خبری اما هنوز وعده داده شده به مرحله تحقق نرسیده و همچنان وراث سهام عدالت چشمانتظار تعیین تکلیف انتقال سهام متوفیان هستند. پیگیریها حاکی از آن است که زیرساختهای لازم در شرکت سپردهگذاری مرکزی برای اجرایی شدن این طرح آماده است اما وجود برخی موانع منجر به تأخیر در تعیینتکلیف وراث سهام عدالت شده است. بیش از ۲ سال است که نامهنگاریهای مختلفی از سوی سازمان بورس و وزارت اقتصاد با قوه قضائیه برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث صورت گرفته و در این نامه به تعیین تکلیف وراث این سهام به صورت الکترونیک اشاره شده اما به نظر میرسد هنوز فرآیندهای الکترونیک در قوهقضائیه عملیاتی نشده و مراجع ذیصلاح به دنبال راهکار دیگری در این زمینه هستند. قرار است در جلسه آتی شورای عالی بورس درباره متوفیان سهام عدالت تصمیمگیری شود.
***
سازمان برنامه:
لایحه بودجه 1402 تا ۲ ماه آینده نهایی میشود
ساختار و مبانی اقتصادی بخشنامه بودجه ۱۴۰۲ و جهتگیریهای اصلی منابع و مصارف بودجه سال آینده در نشستی با حضور جمعی از معاونان و مدیران ستادی و استانی سازمان برنامه و بودجه کشور تشریح و بررسی شد. طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست ساختار و مبانی اقتصادی بخشنامه بودجه افزایش حقوق در سال ۱۴۰۲؛ جهتگیریهای اصلی منابع و مصارف بودجه و تبصرههای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ از سوی معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه و روسای امور این معاونت، برای حاضران در نشست تشریح شد. مطابق برنامه زمانبندی اعلامشده در این نشست، پس از تصویب خطمشیها و سیاستهای بخشنامه بودجه در شورای اقتصاد، بخشنامه بودجه توسط رئیسجمهور ابلاغ میشود و در ادامه با اعلام بودجه پیشنهادی دستگاهها به سازمان برنامه و بودجه کشور تا پایان مهرماه و جمعبندی این پیشنهادها تا ۲۵ آبانماه، لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تا ۱۰ آذرماه در دولت نهایی شده و لایحه تا ۱۵ آذرماه به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
***
واردات طلای چین رکورد ۴ ساله را شکست!
واردات طلای چین در ماه آگوست از طریق هنگکنگ به بالاترین حد خود در ۴ سال گذشته رسید. دادهها نشان داد واردات خالص طلای چین از طریق هنگکنگ در ماه آگوست نزدیک به ۴۰ درصد افزایش یافته و به بالاترین حد خود در بیش از ۴ سال گذشته رسیده، زیرا تقاضا در بزرگترین مصرفکننده این فلز در جهان همچنان به رشد خود ادامه میدهد. دادههای اداره آمار هنگکنگ نشان میدهد واردات خالص به بالاترین میزان خود از ژوئن ۲۰۱۸ و به 68.227 تن در ماه آگوست رسید، در حالی که در جولای 48.773 تن بود. در همین حال، کل واردات طلا از طریق هنگکنگ که شامل صادرات مجدد نیز میشود، نزدیک به 33.3 درصد افزایش یافت و به 71.855 تن رسید. دلالان چینی تا ماه آگوست، طلا را به قیمتهای جهانی بین ۴ تا ۱۶ دلار آمریکا در هر اونس فروختند. بانک خلق چین از طریق سیستم سهمیهبندی که به بانکهای تجاری داده میشود، میزان ورود طلا به کشور را کنترل میکند. دادههای هنگکنگ ممکن است تصویر کاملی از خریدهای چینی ارائه نکند، زیرا طلا از طریق شانگهای و پکن نیز وارد میشود. چین معمولا بیشتر فلز زرد خود را از استرالیا، آفریقای جنوبی و سوییس وارد میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|