|
گفتوگوی «وطن امروز» با کارگردان فیلمی که رهبر انقلاب از عواملش تقدیر کردند
مستطیل سبزی که قرمز شد
گروه فرهنگ وهنر: قدردانی رهبر انقلاب از ساخت فیلم «مستطیل سبز» در دومین کنگره شهدای ورزشکار، کافی بود تا عوامل آن جوایز بینالمللی فیلم را به ایشان تقدیم کنند.
به گزارش «وطنامروز»، دومین کنگره شهدای ورزشکار دوشنبه هفته جاری در حالی برگزار شد که حدود یک ماه پیش عوامل این کنگره و خانواده شهدای ورزشکار با رهبر انقلاب دیدار داشتند. در این دیدار، حضرت آیتالله العظمی خامنهای از دستاندرکاران فیلم «مستطیل قرمز» قدردانی کردند. «مستطیل قرمز» فیلمی سینمایی به کارگردانی حسن و حسین صیدخانی و تهیهکنندگی مرحوم علیرضا سجادپور است که در آن، حادثه بمباران زمین فوتبال منطقه چوار از استان ایلام در سال ۶۵ توسط جنگندههای عراقی روایت میشود. این فیلم که سال ۹۵ مقابل دوربین رفته بود، توانست مدال بلورین و لوح زرین جشنواره سینمایی میلان ایتالیا را از آن خود کند.
حالا با گذشت 2 روز از برگزاری کنگره شهدای ورزشکار، حسن صیدخانی یکی از کارگردانان این فیلم سینمایی که در دیدار رهبر انقلاب هم حضور داشت، درباره این دیدار به مهر گفته است: برای خود ما بسیار ارزشمند و جالب بود که حضرت آقا نگاه ویژهای به فیلم «مستطیل قرمز» داشتند و اینگونه به آن اشاره کردند. ما هم در همین دیدار و با افتخار مدال بلورین و لوح زرینی را که در جشنواره ایتالیا برای این فیلم دریافت کرده بودیم خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردیم. شکر خدا ایشان هم این هدیه را از ما پذیرفتند و فیلم را هم مورد تفقد ویژه خود قرار دادند. وی همچنین خاطرنشان کرد: حضرت آقا همواره به سوژههایی از این دست توجه خاص داشتهاند و تأکیدشان هم بر ادامه روند تولید اینگونه آثار بوده که انشاءالله در آینده ساخته و بیشتر هم مورد توجه قرار بگیرد.
به بهانه این قدردانی رهبری، به گفتوگو با حسین صیدخانی یکی از کارگردانان این فیلم سینمایی پرداختیم و فعالیتهای حوزه ورزشی دفاعمقدس تا به امروز را ارزیابی کردیم.
***
* با توجه به تجربیاتتان در حوزه ورزشی دفاعمقدس، به نظر شما چقدر در این حوزه پیش رفتهایم و در حال حاضر کجای این مسیر قرار داریم؟
شواهد نشان میدهد متاسفانه در این حوزه آثار کمی داریم. فیلم «مستطیل قرمز» نخستین فیلم سینمایی است که در استان ایلام در این ژانر کار شده و متاسفانه مسؤولان امر در زمان تولید، اولویتی برای آن قائل نبودند و این سبب شد روند تولید به سختی پیش برود. اولویت نبودن این حوزه شاید علت همین انگشتشماری آثار باشد و برای آنکه در این مسیر بدرستی حرکت کنیم، ابتدا باید اولویتهایمان را تغییر دهیم.
* از بینندگان فیلم چه بازخوردی گرفتید؟
ما به غیر از اکران عمومی فیلم که در سراسر کشور انجام شد، اکرانهای منطقهای دیگری را نیز به طور ویژه پیگیری کردیم و وجه تشابه همه این اکرانها، رضایت مخاطبان بود؛ هنگامی که از سالن سینما خارج میشدند. ما سعی کردیم برای بیشتر دیده شدن این فیلم، منطقه به منطقه و روستا به روستا برویم و فیلم را به نمایش بگذاریم، حتی در مناطقی که فاقد سینما بودند، خودمان با بردن امکانات لازم فیلم را اکران کردیم. استقبال بالایی که در همه این موارد از فیلم میشد، نشاندهنده این بود که مردم نه تنها با این فضا غریبه نیستند بلکه واقعه چوار و مظلومیت شهدای چوار، برایشان بسیار حائز اهمیت است.
* این اکرانهای منطقهای در چه استانهایی انجام شده است؟
ما به طور ویژه فیلم را در استان ایلام اکران کردیم و شاهد استقبالی باورنکردنی بودیم. در شهرهای مشهد، اصفهان، بندرعباس و بوشهر هم فیلم را به نمایش گذاشتیم و بازخوردهای خوبی گرفتیم. قرار است در آیندهای نزدیک در کردستان و کرمان هم نمایش «مستطیل قرمز» را داشته باشیم که امیدواریم آنجا هم استقبال خوبی را شاهد باشیم. حتی در عرصه بینالمللی هم بازخورد مخاطبان فراتر از حد انتظار بود و به خاطر دارم در یکی از اکرانهای بینالمللی، وقتی فیلم تمام شد نمایندگان کشورها که به تماشای فیلم آمده بودند، سالن را با بغض ترک کردند.
* دلیل این استقبال خوب از سوی مخاطبان را چه میدانید؟
به نظرم مظلومیت شهدای «چوار» موضوعی است که برای همگان، فارغ از هر فرهنگی جالب و حسبرانگیز است. ما میبینیم که هنگام جنگهای داخلی نیجریه، برای یک مسابقه فوتبال آتشبس موقت اعلام میشود اما اتفاقی که در چوار افتاد، سرتاسر مظلومیت این شهدا را میرساند. همانطور که در فیلم هم به تصویر کشیدهایم، به گفته شاهدان عینی واقعه، هواپیما در حال عبور بوده که با دیدن زمین فوتبال و بازیکنان حاضر در آن، بازمیگردد و مستطیل سبز را تبدیل به مستطیل قرمز میکند و این قضیه نشان میدهد این واقعه، اتفاقی نبوده است و اینجاست که مظلومیت این شهدا بیشتر به چشم میآید. به قدری این مظلومیت عمیق است که در اکران بندرعباس، چند تن از بینندگان پس از تماشای فیلم میگفتند ما علاقهمند شدیم به ایلام بیاییم و چوار و آن زمین فوتبال را از نزدیک ببینیم.
* ساخت «مستطیل قرمز» و پرداختن به واقعه چوار، دغدغه شخصیتان بود یا اینکه پیشنهادی برای ساخت فیلم دریافت کردید؟
ما از کودکی با این واقعه بزرگ شدیم و خیلی از بازماندهها را از نزدیک میشناختیم. همیشه دوست داشتیم شرایطی پیش بیاید که در نخستین اثر سینماییمان به این حادثه بپردازیم.
ارسال به دوستان
گزارش جدید آژانس: ایران در حال توسعه توانمندیهایش برای غنیسازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز و فردو است
حالا نوبت ایران است
سانتریفیوژها به ۲ سایت زیرزمینی نطنز و فردو اضافه شدهاند
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تازهترین گزارش محرمانه خود درباره برنامه هستهای کشورمان اعلام کرد ایران در حال توسعه توانمندیهایش برای غنیسازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات زیرزمینی نطنز است. خبرگزاری رویترز در این زمینه مدعی افزایش سانتریفیوژهای پیشرفته ایران در روند غنیسازی شده و نوشته این سانتریفیوژها بسیار کارآمدتر از نسل اول هستند. طبق ادعای رویترز: «این سانتریفیوژها به ۲ سایت زیرزمینی نطنز و فردو اضافه شده و احتمالا برای تابآوری یک بمباران هوایی بالقوه طراحی شدهاند».
این گزارش علاوه بر اینکه بشدت برای ایالات متحده نگرانکننده خواهد بود، در شطرنج سیاسی تهران- واشنگتن پاسخ عینی به تحرکهای نسنجیده اخیر آمریکا در اظهارات و اقدامات مداخلهجویانه و تحریکآمیزش نسبت به امور داخلی ایران در خلال حوادث اخیر است. دولت آمریکا طی هفتههای گذشته با سوءاستفاده از برخی آشوبها در ایران و ادراک نادرست از اتفاقات اخیر، تلاش کرد با وضع تحریمهایی، تهران را در موضع ضعف قرار دهد تا به این بهانه و به زعم خود میوه آن را بچیند. دولت بایدن 2 هفته قبل ۱۰ شرکت را در ارتباط با فروش نفت ایران تحریم کرد، وزارت خزانهداری آمریکا در این راستا اعلام کرد تحریمهای جدیدی را در ارتباط با ایران علیه 10 شرکت و یک نفتکش واقع در چین و امارات که متهم به دست داشتن در صادرات نفت ایران هستند وضع کرده است. این تحریمها بر نهادهایی که تجارت نفت را تسهیل میکنند تمرکز خواهد داشت و بخشی از طرح گستردهتر برای تشدید تحریمها علیه ایران در هفتههای آینده خواهد بود. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد برای جلوگیری از فرار از تحریمها توسط ایران، خزانهداری آمریکا 2 شرکت حملونقل و انبار ژانگو و کشتیرانی دبلیو اس واقع در چین را به لیست تحریمهای خود اضافه کرد. وزیر خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود آورده است: در زمانی که ایران در حال تسریع برنامه هستهای خود است، ما به تسریع اعمال تحریمها علیه نفت خام و محصولات پتروشیمی ایران که ذیل برجام برداشته شده بودند، ادامه میدهیم. وی ادامه داد: این اقدامات با هدف محدود کردن شدید صادرات نفت و محصولات پتروشیمی بهطور منظم ادامه خواهد یافت. بلینکن در ادامه هشدار داد که اگر دیگران نمیخواهند هدف تحریمهای آمریکا قرار بگیرند، باید فورا به اینگونه تبادلات خاتمه بدهند.
آمریکا پنجشنبه گذشته هم تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کرد. وزارت خزانهداری آمریکا در اینباره اعلام کرد اسامی چندین نفر از جمله وزیر ارتباطات و وزیر کشور را در فهرست تحریمها قرار داده است.
افزون بر این تحریمها، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا «انپیآر» اعلام کرد کشورش نمیتواند تضمین بدهد رئیسجمهور آینده ایالات متحده از برجام خارج نشود.
«رابرت مالی» در گفتوگو با رادیو ملی آمریکا درباره مذاکرات هستهای مدعی شد: یک توافق روی میز بود... و همه شرکتکنندگان دیگر در ماه مارس با آن موافق بودند و سپس در طول تابستان و بعد دوباره در آگوست. و هر بار ایران برخی درخواستها و تقاضاهای جدید را که اغلب اوقات تقاضای غیرواقعی یا بیربط به گفتوگوهای هستهای بود، چیزی را که به آن ربطی نداشت، مطرح کرده است. مالی در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با همین رسانه در اواخر سپتامبر که گفته بود ایران به دنبال تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از توافق است، مدعی شد: از آغاز گفتوگوی غیرمستقیم حوالی مارس ۲۰۲۱ به آنها گفتیم نمیتوانیم کاری را که رئیسجمهور بعدی میکند کنترل کنیم... توافق این بود... پس اگر این چیزی است که ایران روی آن اصرار دارد، گفتوگو فایده ندارد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در بخش دیگری از این مصاحبه در ادامه با حمایت واشنگتن از اغتشاشات در ایران، با اتخاذ موضعی مداخلهجویانه گفت: چیزی که ایالات متحده میخواهد دولتی در ایران است که به حقوق اساسی مردمش احترام بگذارد. این سیاست تغییر رژیم نیست. سیاست حمایت از مردمی است که مسالمتجویانه اعتراض میکنند، زیرا میخواهند بتوانند روسری سر نکنند یا بتوانند به شکل عادی زندگی کنند اما با سیستمی ظالم مواجه میشوند... و میدانید ما میشنویم که مقامات ایران آمریکا، اسرائیل و دیگران را مقصر میدانند. نباید آنقدر به دور نگاه کنند. باید به نزدیکتر در خانه نگاه کنند.
رابرت مالی اخیرا هم درباره تضمینهای درخواستی تهران با تکرار آنچه در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا بیان کرد، گفته بود: «اگر رئیسجمهور آینده آمریکا بار دیگر بیپروا تصمیم بگیرد به طور یکجانبه از توافق خارج شود، آن هم در زمانی که توافق موفقیتآمیز بود، هیچ کاری نمیتوان برای جلوگیری از آن انجام داد».
ارسال به دوستان
نخستوزیر رژیم صهیونیستی از پذیرش طرح نهایی برای ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خبر داد
پیروزی بدون جنگ حزبالله
جبران باسیل: حزبالله معادله قدرت را در پرونده ترسیم مرزها تغییر داد و و لبنان در مسأله ترسیم مرزهای دریایی
به مطالبات خود دست یافت
گروه بینالملل: شبکه خبری الجزیره به نقل از مقامات اسرائیلی اعلام کرد یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی توافق ترسیم خطوط دریایی با لبنان را که با میانجیگری آمریکا انجام شد پذیرفته است که به اعتقاد لبنانیها پیروزی بزرگی برای مقاومت لبنان و مردم این کشور خواهد بود.
الیاس بوصعب، نایب رئیس مجلس لبنان و مذاکرهکننده ارشد این کشور در بحث ترسیم خطوط دریایی با رژیم صهیونیستی از توافق نهایی بر سر این موضوع با اسرائیل خبر داد. نایبرئیس پارلمان لبنان با بیان اینکه کشورش به تمام مطالبات خود در پیشنویس پیشنهادی آمریکا درباره ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی دست یافت، تاکید کرد این پیشنویس پیشنهادی به معنای یک توافقنامه یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست. وی گفت: آموس هوکشتاین، میانجی آمریکایی به راهحل و تفاهمی رسید که هر ۲ طرف لبنانی و صهیونیست را راضی میکند. بوصعب با بیان اینکه بررسی پیشنهاد آمریکا در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بر عهده رئیسجمهور لبنان است، تاکید کرد: پیشنهاد آمریکا برای ترسیم مرز دریایی یک توافقنامه یا معاهده با اسرائیل نیست. نایبرئیس پارلمان لبنان خاطرنشان کرد لبنان به تمام سهم خود از میدان گازی «قانا» دست یافت و تمام ملاحظات این کشور اجرا شد. بوصعب تاکید کرد پذیرش نهایی پیشنهاد آمریکا به تصمیم رئیسجمهور، نخستوزیر و رئیس پارلمان لبنان بازمیگردد.
پیش از این جبران باسیل، رهبر جریان آزاد ملی لبنان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «البیسی» لبنان گفته بود: «حزبالله معادله قدرت را در پرونده ترسیم مرزها به رژیم اسرائیل تحمیل کرد و کشور لبنان در مساله ترسیم مرزهای دریایی به مطالبات خود دست یافت و اکنون تنها یک گام مانده است. جایگزین توافق، جنگ خواهد بود».
«یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی دیروز (سهشنبه) از پذیرش طرح نهایی آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خبر داد. به نوشته الجزیره، او گفت که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی امروز برای تصویب توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان جلسه خواهد داشت.
لاپید این توافق را یک پیروزی تاریخی(!) برای رژیم صهیونیستی خواند و گفت که این توافق همه خواستههای امنیتی و اقتصادی این رژیم را برآورده میکند. خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام صهیونیست نوشت رژیم اسرائیل طی 3 هفته آتی موافقت نهایی خود را درباره طرح توافق با لبنان اعلام خواهد کرد. همزمان «ایال حولاتا» رئیس شورای امنیت قومی رژیم اسرائیل نیز به رسانهها گفت: «همه درخواستهای اسرائیل در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی برآورده شده و ما در مسیر امضای یک توافق تاریخی با لبنان هستیم». او همچنین گفت که برخی درخواستهای رژیم صهیونیستی تغییر یافته یا تعدیل شده اما منافع امنیتی این رژیم تأمین شده است.
همزمان با اظهارات مقامات صهیونیست، به نظر میرسد مسؤولان لبنانی نیز از پیشنویس نهایی آمریکا رضایت دارند. دفتر ریاستجمهوری لبنان، دیروز (سهشنبه ۱۱ اکتبر) با انتشار بیانیهای درباره پیشنویس نهایی ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی به میانجیگری آمریکا موضعگیری کرد و گفت نسخه رسمی، نهایی و اصلاح شده ارائه شده از سوی «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی درباره توافق ترسیم مرزهای دریایی در جنوب را از «الیاس بوصعب» نایب رئیس پارلمان دریافت کرده است. «نسخه نهایی این پیشنهاد، برای لبنان رضایتبخش است، خواستههای آن را برآورده و از حقوق آن در ثروت طبیعی محافظت میکند». با تمام این تفاسیر، بومصعب تأکید کرد: «پیشنهاد آمریکا برای تعیین مرزهای دریایی یک توافق یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست».
میشل عون نیز گفت: «این توافق به معنای هیچگونه شراکتی با اسرائیل نیست، زیرا لبنان آن را به عنوان یک کشور به رسمیت نمیشناسد و رسما آن را دشمن میداند». در روزهای اخیر در شرایطی که به نظر میرسید توافق با شکست مواجه شده است مقامات امنیتی و نظامی صهیونیستی از احتمال وقوع درگیری با حزبالله لبنان خبر داده و اعلام آمادهباش کرده بودند. دستگاههای حفاری و استخراج در میدان گازی «کاریش» نیز آماده بهرهبرداری بود اما به نوشته وبگاه رأی الیوم، تلآویو روز گذشته از «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی پرونده ترسیم مرزها خواسته بود به لبنان اطلاع دهد «امروز از میدان کاریش گاز استخراج نخواهد کرد و تلآویو میخواهد به دبیرکل حزبالله این پیام را بدهد که جنگ نمیخواهد».
در همین زمینه بسیاری از کارشناسان سیاسی اعتقاد دارند مقاومت لبنان و تهدیدهای سیدحسن نصرالله دلیل اصلی این توافق برای لبنان است. «امیر آویوی» یکی از ژنرالهای ذخیره رژیم صهیونیستی بهعنوان مدیر «مجمع امنیت اسرائیل» به صف مخالفان توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان پیوسته و رضایت دادن تلآویو به آن را نشانه ضعف و شکست دانسته است. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، آویوی ضمن حمله به توافقی که بیروت و تلآویو برای ترسیم مرزهای آبی به آن دست یافتند، گفت: «حزبالله، اسرائیل را به زانو درآورد و تحت سلطه خود گرفت». ژنرال اسرائیلی در ادامه افزود: «ما در اینجا شاهد یک رخداد تاریخی خطرناک هستیم که در آن حزبالله ما را تهدید میکند و از سوی دیگر ما خیلی سریع مواضعی را که قبل از انتخابات لبنان اعلام میکردیم، پس گرفتیم».
همزمان شبکه قطری «العربی» در گزارشی به نقل از منابع مطلع اعلام کرد تدارکات و مقدمات برای امضای رسمی توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی در حال انجام است. العربی همچنین اعلام کرد: «پیشبینی میشود امضای رسمی توافق مذکور بیستم اکتبر (۲۸ مهر) در منطقه مرزی «رأس الناقوره» انجام شود».
در همین رابطه نجیب میقاتی، نخستوزیر مکلف لبنان اعلام کرده است بعد از امضای توافق باید سریعا کار برداشت نفت و گاز انجام شود. به نوشته پایگاه خبری شبکه «النشره»، میقاتی و «ولید فیاض» وزیر انرژی لبنان دیروز (سهشنبه ۱۱ اکتبر) در نشست با یک هیأت بلندپایه از شرکت فرانسوی توتال، از آنها خواستند فورا پس از امضای توافق ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی، اقدامات اجرایی برای حفاری در آبهای لبنان را آغاز کنند. بر اساس این گزارش، رئیس هیأت مدیره، مدیر شرکت و مدیر حفاریهای نفتی و استخراج شرکت توتال در این نشست حضور داشتند. فیاض نیز پس از این نشست، آن را مثبت ارزیابی کرد و گفت: انشاءالله این پرونده به نتیجه مثبت خود خواهد رسید. وی با اشاره به زمانبر بودن موضوع ترسیم مرزها و تعهد کلی همزمان به توتال و کنسرسیوم برای شروع کار اکتشاف و تدارک مسائل مهندسی و لجستیکی، تاکید کرد: «کار روی این موضوع به طور جدی صورت میگیرد و این همان چیزی است که توتال به ما وعده داده است و این یک نکته بسیار مثبت برای لبنان است و اجازه خواهد داد کشوری در نقشه نفتی منطقه مدیترانه باشد». فیاض افزود: «امور لجستیکی زمانبر است اما فورا کارها آغاز خواهد شد و شرکت توتال این امر را جدی میگیرد و در برخورد با آن نباید منفینگری کرد».
در مجموع اگر توافق ترسیم خطوط دریایی لبنان با رژیم صهیونیستی به فرجام نهایی برسد چند ویژگی مهم دارد.
ابتدا اینکه مقاومت لبنان نشان داد به جای دیپلماسی خواهشمندانه در مقابل اسرائیل و آمریکا میتوان با یک دیپلماسی تهاجمی و مقاومتی به صورت فعالانه مقابل تجاوزهای رژیم صهیونیستی ایستاد.
دوم، حزبالله لبنان با ایستادگی محکم مقابل زیادهخواهیهای اسرائیل توانست لبنان را به منافع گازی و نفتی برساند.
سوم، اگر استخراج نفت و گاز با سرعت انجام شود، لبنان از مشکلات عدیده سوخت نجات مییابد که گام بلندی در حل معضلات اقتصادی مردم لبنان خواهد بود و دست مقاومت برای فعالیتهای سیاسی در این کشور بازتر است و دیگر پروژه جنگ رسانهای و ادراکی علیه مقاومت به شکست کشیده خواهد شد.
ارسال به دوستان
چرا باید احتمال انتقال طارمی به آرسنال در پنجره زمستانی را جدی گرفت؟
وقت شکار شاه ماهیست
آرسنال در نظر دارد پیشنهادی را برای انتقال مهدی طارمی، ستاره ایرانی پورتو، به این باشگاه در ماه ژانویه ارائه کند. طارمی آغاز درخشانی در فصل 23-2022 داشته و موفق شده در 12 دیداری که با پیراهن پورتو در تمام رقابتها انجام داده ۷ گل و ۷ پاس گل را به نام خودش به ثبت برساند. نام این بازیکن در طول پنجره نقل و انتقالات تابستانی بارها در کنار باشگاههای بسیاری به گوش رسید و گفته میشد چند باشگاه لیگ برتری شرایط او را زیر نظر دارند. اخیرا نیز چند رسانه انگلیسی مدعی شده بودند چلسی همچنان در حال بررسی شرایط او است و این ماه نیز استعدادیابهایش را برای تماشای بازی او به پرتغال فرستاده است.
حالا نشریه پرتغالی آبولا خبر داده است آرسنال هم وارد کورس رقابت با رقیب همشهریاش برای جذب طارمی شده و قصد دارد پیشنهادی را در پنجره نقل و انتقالات زمستانی برای انتقال این بازیکن به ورزشگاه امارات ارائه کند.
گفته میشود پورتو نیز آماده است مذاکراتی را برای فروش این مهاجم که قراردادش با این باشگاه تابستان 2024 به پایان میرسد آغاز کند. این باشگاه در طول پنجره نقل و انتقالات زمستانی سال گذشته لوئیس دیاز را به لیورپول فروخت و احتمال دارد در این زمستان نیز به توافق مشابهی با آرسنال بر سر انتقال طارمی برسد. آرسنال بخوبی از این موضوع باخبر است که اگر طارمی بتواند نمایش درخشانی در جامجهانی 2022 قطر برای تیم ملی ایران ارائه کند، این باشگاه با رقبای جدیدتری برای جذب او روبهرو خواهد بود و به همین دلیل قصد دارد مذاکرات برای خرید او را زودتر آغاز کند.
منابع نزدیک به این بازیکن گفته بودند نمایندگان او ترجیح دادند در پنجره نقل و انتقالات تابستانی اقدامی برای انتقال او به باشگاهی دیگر نداشته باشند، چون منتظر درخشش طارمی در جامجهانی برابر انگلیس، آمریکا و ولز هستند.
گابریل ژسوس، خرید تابستانی آرسنال، خیلی زود توانست خودش را به عنوان یکی از بازیکنان درخشان توپچیها در ترکیب مایکل آرتتا جا بیندازد و نقش مهمی در آغاز قدرتمندانه آنها در این فصل ایفا کرد.
توپچیها در حال حاضر در صدر جدول ردهبندی لیگ برتر قرار دارند و پیروزی ۲-۳ این هفته برابر لیورپول به این معناست که آنها حالا در ۸ بازی از 9 بازی ابتدایی فصل پیروز میدان بودهاند.
با این حال، بعضی رسانهها مدعی شدهاند کادر فنی این تیم نگران سابقه مصدومیت ژسوس هستند و به همین دلیل قصد دارند بازیکنی را برای جانشینی این ستاره برزیلی در ماه ژانویه به خدمت بگیرند.
آرتتا در چند پنجره نقل و انتقالاتی اخیر با جدایی مهاجمانی مانند الکساندر لاکازت و پییر امریک اوبامیانگ موافقت کرده است و همین باعث شده ادی انکیتا تنها گزینه جانشین برای ژسوس باشد.
* فلسفه آرسنال، عامل جذب مهاجم تیم ملی ایران
روزنامه معتبر اسپانیایی در گزارشی به بحث انتقال مهدی طارمی مهاجم تیم ملی ایران به باشگاه آرسنال پرداخت. بحث علاقه باشگاه آرسنال و «مایکل آرتتا» سرمربی این تیم به مهدی طارمی مهاجم ایرانی باشگاه پورتو، علاوه بر پرتغال و انگلیس، در مطبوعات کشور اسپانیا هم بازتاب داشته است.
روزنامه «آ.اس» اسپانیا در گزارشی با عنوان «آرتتا به دنبال جانشینی برای گابریل ژسوس است» به این موضوع پرداخت و اعلام کرد پورتو هم برای فروش مهاجم ایرانی خود آماده مذاکره است. به نوشته این روزنامه، سرمربی اسپانیایی آرسنال تمرکز خود را روی جذب مهاجم قرار داده است. ارزش طارمی ۲۰ میلیون یورو برآورد میشود. این نشریه اسپانیایی به آمار گل و پاس گلهای طارمی در پورتو اشاره و تاکید کرده است طارمی علاوه بر گلزنی، بهترین بازیکن تیمش در ایجاد موقعیت گل و تاثیرگذاری روی عملکرد هجومی پورتو است. آ.اس در ادامه نوشت: «بنابراین آرسنال بازیکنی را مطابق فلسفه بازیای که در حال اجراست انتخاب میکند».
بهرغم بازتاب گسترده این خبر در رسانههای مختلف، باشگاه پورتو و طارمی واکنشی به آن نشان ندادهاند. گفته میشود طارمی در نقل و انتقالات زمستانی و بعد از جامجهانی قطر، پورتو را ترک خواهد کرد.
ارسال به دوستان
هلاکت یک نظامی صهیونیست به ضرب گلوله مبارز فلسطینی
منابع عبریزبان از هلاکت یک نظامی اسرائیلی به ضرب گلوله مبارزی فلسطینی در نزدیکی شهرک شاوی شمرون در نزدیکی نابلس خبر دادند.
این منابع تاکید کردند این نظامی در جریان تیراندازی ظهر دیروز زخمی شده بود و در نهایت بر اثر شدت جراحات وارده به هلاکت رسید. منابع صهیونیست اعلام کردند مبارزی فلسطینی که سوار بر خودرو بوده، ۵ گلوله به سمت این نظامی اسرائیلی شلیک کرده است. این مبارز فلسطینی به سلامت از محل متواری شده و صهیونیستها هنوز موفق به شناسایی و بازداشتش نشدهاند. سخنگوی ارتش رژیم موقت صهیونیستی هم ضمن تایید این خبر گفت یک سرباز ارتش این رژیم، به ضرب گلوله به هلاکت رسیده است. همچنین دیروز مقاومت فلسطین به اتوبوسی از صهیونیستها حمله کرد. منابع محلی اعلام کردند مبارزان مقاومت صبح دیروز اتوبوس حامل شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی را در ایست بازرسی دوتان هدف تیراندازی قرار دادند. انجمن اسرائیلی «نجات بدون مرز» در گزارشی اعلام کرد در عملیاتهای 24 ساعت گذشته فلسطینیان اعم از تیراندازی و پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف، 3 اسرائیلی زخمی شدند. طبق این گزارش، در 24 ساعت گذشته 14 عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری و قدس گزارش شده است که طی آن علاوه بر زخمی شدن 3 صهیونیست، خسارتهایی هم به خودروهای صهیونیستها وارد شده است. این حملات پاسخی از سوی مردم و مقاومت فلسطین به تعرض صهیونیستها به قرآن مجید و مسجدالاقصی است.
شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی روز دوشنبه در اقدامی جنایتکارانه اقدام به آتش زدن قرآن کردند. «نضال الجعبری» مدیر اوقاف الخلیل اعلام کرد گروهی از شهرکنشینان اشغالگر یهودی نسخههایی از قرآن کریم را در نزدیکی مسجد قیطون در بخش قدیمی شهر الخلیل آتش زدند. رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس با اشاره به اینکه قدس و مسجدالاقصی پایه و اساس نبرد با دشمن صهیونیستی است، بر ادامه آمادهسازی جهت یکسره کردن این نبرد تاریخی به نفع ملت فلسطین تاکید کرد. در مجموع حملات چند ماه اخیر علیه صهیونیستها بشدت افزایش پیدا کرده است. موضوع جالب فرار عوامل تیراندازی و عملیات علیه صهیونیستها از صحنه عملیات است که باعث حیرت و شگفتی دستگاههای نظامی و عملیاتی اسرائیل شده است. از همین رو وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی بار دیگر تهدید به آغاز عملیات نظامی گسترده علیه کرانه باختری کرد. رسانههای عبریزبان اعلام کردند «اومر بارلیو» گفته است: به آغاز عملیات نظامی گسترده در شمال کرانه باختری نزدیک میشویم اما زمان دقیق آن مشخص نیست و اوضاع باید بخوبی بررسی و پس از آن تصمیم نهایی گرفته شود.
ارسال به دوستان
با وجود حملات هوایی و موشکی گسترده روسیه غرب همچنان انتظار نزول بلاهای بیشتری بر سر اوکراینیها را میکشد
اوکراین در ظلمات غرب
جفری ساکس: نومحافظهکاران آمریکا در آتش جنگ اوکراین میدمند
شروین طاهری*: دوشنبه گذشته، دهم اکتبر، روسیه گستردهترین عملیات هوایی و موشکی علیه اوکراین را از زمان آغاز جنگ بین ۲ کشور در پنجم اسفند سال پیش به اجرا در آورد. این حملات 12 شهر اوکراین از جمله پایتخت آن کییف و بیش از 70 هدف عمدتا تاسیساتی، مواصلاتی و ارتباطاتی را در سراسر خاک این کشور هدف قرار داد. مسکو این عملیات را پاسخی به اقدام تروریستی شنبه گذشته با انفجار یک کامیون روی پل کرچ، پل ارتباطی میان شبهجزیره کریمه و خاک اصلی روسیه دانست که رژیم کییف را متهم به انجام آن کرده بود. «میخائیل پودولیاک» مشاور ارشد «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که ۲ ماه جلوتر در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «گاردین» مدعی شده بود این پل غیرقانونی بوده و باید تخریب شود، پس از وقوع رخداد اخیر ضمن استقبال از انفجار پل کریمه، آن را کار سرویس اطلاعاتی کشورش دانسته و در توئیتی اعلام کرد: «آنچه در پل رخ داد، تازه شروع ماجراست».
گذرگاه کریمه شامل ۲ پل جادهای و ریلی است که روی تنگه کرچ بر دهانه دریای آزوف قرار دارد و روسیه در طول عملیات ویژه نظامی در اوکراین از آن برای انتقال تجهیزات نظامی خود استفاده میکند. انفجار یک کامیون بمبگذاری شده موجب احتراق مخازن سوخت قطار عبوری از پل ریلی، آتش گرفتن سازه، فرو ریختن بخشی از آن و در نهایت تعطیلی کامل آن شد.
نکتهای که در ابتدا مغفول ماند، وقوع این انفجار در روز هشتم اکتبر درست ساعاتی پس از جشن تولد ۷۰ سالگی ولادیمیر پوتین بود. با دانستن این نکته که گذرگاه کریمه چقدر برای شخص رئیسجمهوری روسیه اهمیت دارد، برآورد واکنش شدید او به این خرابکاری چندان دشوار نبود. پوتین عصر یکشنبه اوکراین را به دست داشتن در انفجار این پل و تروریسم دولتی متهم کرد. «دیمیتری مدودف» نزدیکترین فرد به پوتین در ساختار قدرت فدراسیون و جانشین وی در شورای امنیت این کشور نیز متعاقب انفجار پل کریمه، بیم داد که در انتقام، قیامتی در اوکراین برپا میشود. برخلاف تصور برخی تحلیلگران اما واکنش روسیه، نه آنگونه که بحثش در یک ماه اخیر بر سر زبانها افتاده بود، یک حمله غیرمتعارف تاکتیکی هستهای به اوکراین، بلکه یک حمله متعارف اما راهبردی بود. در نتیجه آن بخش مهمی از شبکه تولید و انتقال انرژی همسایه غربی روسیه منهدم شد به طوری که برق و آب کییف و حومههای آن قطع شده، شبکه متروی پایتخت متوقف شده و شهرهای لفیف، ژیتومیر، خارکیف، دنیپرو، زاپروژیا، اودسا و مناطق شهری در پولتاوا، سومی و ترنوپول از عصر دوشنبه در تاریکی فرو رفتهاند و محورهای مواصلاتی میان آنها نیز آسیب جدی دیده است. ژنرال «ایگور کوناشنکو» سخنگوی وزارت دفاع روسیه در گزارشی مختصر که درباره این عملیات ارائه داد، از تحقق صد درصدی اهداف آن خبر داد، با این حال اشارهای به این اهداف نکرد. در عوض شخص ولادیمیر پوتین بود که همان روز دوشنبه در نشست شورای امنیت روسیه، قطع شبکه انرژی دشمن را جزو اهداف اصلی عملیات برشمرد. همچنین تحلیلگر شبکه آرتی، سامانههای ارتباطاتی سازمان اطلاعات (اسیوبی) و گارد ملی اوکراین را جزو اهداف عملیاتی برشمرد.
بر پایه گزارش منابع اوکراینی، 84 موشک و 24 پهپاد از ساعت 8 صبح تا 11 شب دوشنبه به وقت کییف بر شهرها و مناطق حساس این کشور باریدن گرفت. با این حال تعداد محدود تلفات انسانی (11 کشته و 87 مجروح) که عمده آنها نیز نظامی یا نیروهای فنی و خدماتی بودند، نشان میدهد اهداف به دقت انتخاب شده و مورد هدف قرار گرفتهاند. منابع نزدیک به ارتش روسیه اعلام کردهاند در این حملات از موشکهای هوا به زمین تو-95اماس و تو-22ام 3، موشکهای دریاپایه خا-555 و خا- 101 شلیک شده از ناوگروههای روسی مستقر در دریای سیاه و دریای خزر و همچنین موشک بالستیک اسکندر و سامانه موشکی تورنادو بهره گرفته شده است. نکته جالب استفاده آفندی روسها از سامانه موشکی اس300 برای هدف گرفتن خاک اوکراین است. در عین حال رئیسجمهور اوکراین مدعی شد پهپادهای انتحاری شاهد 136 ساخت ایران نیز در هدف قرار دادن مناطق حساس کییف استفاده شدهاند. منابع اوکراینی مدعیاند نام سازمانی این پهپادها در نیروهای هوا- فضای روسیه «گران-2» (به معنای گل شمعدانی، نگهبان یا ارزشمند) است. برخی منابع نزدیک به ارتش اوکراین مدعی شدهاند تعداد پهپادهای مهاجم در عملیات 10 اکتبر بسیار بیشتر از 24 فروند بوده که 13 فروند آنها توسط سامانه پدافند هوایی اوکراین رهگیری شده است. حتی برخی منابع گفتهاند روز دوشنبه تا 10 اسکادران (55 فروند) از این پهپادهای انفجاری از نزدیکترین فاصله به کییف از داخل خاک بلاروس برخاستهاند؛ همسایه شمالی اوکراین که با وجود اتحاد نظامی با روسیه تاکنون دستکم به طور ظاهری در جنگ اوکراین بیطرف به نظر میرسید.
* غرب جنگ هستهای میخواهد
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دیروز در واکنش به حمله تلافیجویانه 10 اکتبر روسیه به اوکراین آن را بزرگترین حمله هوایی روسیه از زمان آغاز جنگ خواند و ضمن محکوم کردن آن ادعا کرد عمیقا شوکه شده است. در مقایسه با گوترش به نظر میرسد رئیسجمهور سالخورده آمریکا از این عملیات گسترده شوکه نشده است. رسانههای جریان اصلی روسیه، واکنش جو بایدن به این حملات را با تاخیر و حاکی از بیتفاوتی توصیف کردهاند. طبق تحلیل کانال تلگرامی شبکه آرتی، ظاهرا این اقدام قهرآمیز روسیه هیچ شوکی در غرب ایجاد نکرده است. بایدن برای صدور بیانیه زمان بسیار زیادی صرف کرد. در ابتدا به نظر میرسید واشنگتن در حال آمادهسازی نوعی سخنرانی شدیداللحن باشد، با این حال این بیانیه بسیار خستهکننده و بیشتر شبیه سخنرانیهای عادی کاخ سفید بود. کارشناسان رسانهای آمریکایی، این حملات موشکی را واکنش وحشیانه پوتین اما تا حدودی قابل پیشبینی پس از انفجار پل کریمه توصیف و همچنین اذعان کردند این حملات کمتر از آنچه در غرب انتظار میرفت، تهدیدآمیز و مخاطرهآمیز تلقی شده است. گویی در واشنگتن کسانی همچنان رویای آغاز حمله اتمی از سوی روسیه را در سر میپرورانند. «ملیندا هرینگ» معاون مرکز اوراسیای شورای آتلانتیک در این باره نوشت: «این به این معنا نیست که پوتین از سلاحهای هستهای استفاده نمیکند اما اگر این کار را انجام دهد، چیزهای زیادی برای از دست دادن خواهد داشت».
به نظر میرسد حلقه نومحافظهکاران صهیونیست پیرامون کاخ سفید بایدن را به سوی تشدید هر چه بیشتر تنشها سوق میدهند تا اوکراین را به طور کامل قربانی اهداف ضد روسی خود کنند. پیشبینی میشود جو بایدن در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو که این هفته در بروکسل برگزار میشود، تصمیم ارسال تسلیحات دفاع هوایی پیشرفتهتری به اوکراین را اعلام کند. از آنجا که زلنسکی هم در تماس تلفنی دوشنبه با بایدن، از او خواسته ارتشش را به موشکهای دور برد مجهز کند، به نظر میرسد نقشه آنگلوصهیونیستی برای تحریک کرملین و کشاندن روسیه به یک جنگ هستهای به طور کامل در حال اجراست. عقربههای ساعت جنگ آخرالزمانی بدون تاخیر در حرکت است.
* کییف دیگر خط قرمز نیست
در این میان هدف قرار گرفتن اهدافی بیسابقه از سوی روسیه بابی جدید در این جنگ 8 ماه و نیمه باز کرد. نخست، ارگ حکومتی کییف، بویژه مناطق نزدیک کاخ مارینسکی (مقر ریاستجمهوری) و همینطور خیابان ولادیمیرسکایا که مقر نیروهای مسلح و دستگاه اطلاعاتی اوکراین (اسبییو) در آن هست. تا پیش از این به نظر میرسید مناطق دیپلماتیک و امنیتی پایتخت اوکراین خط قرمز ارتش روسیه باشد و حتی در جریان محاصره کییف در ۲ هفته نخست جنگ نیز واحدهای توپخانه و جنگندههای روس از شلیک به این اهداف از فاصله نزدیک خودداری کردند. در این مورد ۲ دیدگاه مختلف وجود داشت:
1- ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین و تیم حاکمیتی شامل کابینه و نمایندگان رادا، تحتالحمایههای سیاسی ایگور کولومویسکی، الیگارش گازی اوکراینی تبعه اسرائیل هستند که در عین حال مالک خطوط و تاسیساتی است که گاز روسیه به شرق اروپا را از خاک این کشور عبور میدهد. بنابراین کولومویسکی با آنکه یار غار نومحافظهکاران آمریکا و حافظ منافع اقتصادی خانواده بایدن و تیم سیاسیاش در اوکراین است، شریک اصلی کرملین نیز در این کشور به حساب میآمد.
در ماههای اخیر با توقف کامل ۳ جریان گاز روسیه از مبدا سودژا، ساخرانوفکا و بلاروس از مسیر خاک اوکراین و قول بایدن به کییف مبنی بر تامین گاز الانجی آمریکایی جایگزین از طریق لهستان با قیمت مناسب، عملا شراکت کولومویسکی با گازپروم پایان یافته تلقی شده بود. بنابراین همان حداقل مناسبات پشت پرده الیگارشهای 2 طرف جنگ نیز تعطیل شده است. به نظر میرسد خط و نشان هستهای پوتین برای اوکراین و غرب و در مقابل دعوت زلنسکی برای اقدام پیشدستانه هستهای غرب علیه روسیه نیز متعاقب قطع شدن آخرین ارتباطات کارتلی با طرف مقابل باشد، چرا که دیگر نه مسکو و نه کییف در زمین مقابل چیزی برای از دست دادن ندارند.
2- انفجارهای قارچیشکلی که دوشنبه بر سر کییف سایه انداخت، نزدیکترین پیام پوتین به زلنسکی نسبت به تهدید هستهای بود. کرملین با زدن ارگ حکومتی کییف پیام داد دیگر زلنسکی و مقامات دولتش خط قرمز نخواهند بود. در عین حال کشاندن دوباره جنگ به کییف، پیامی بود به نظامیان که باید دست از عملیات خود علیه دونباس و خرسون بردارند. همچنین زدن نیروگاهها و پستهای فشار قوی و زیرساختها، برای تحمیل حس وضعیت قرمز جنگی به اهالی پایتخت و مناطق غربی دور از میدان جنگ بود.
* سرنوشت اوکراین
دیمیتری مدودف، رئیسجمهور و نخستوزیر پیشین روسیه و نزدیکترین فرد به رئیسجمهور این کشور - که حالا در منصب قائم مقام شورای امنیت ملی قرار دارد - با آغاز جنگ اوکراین تلاش کرده از طریق ویدئوها و متنهایی که در کانال تلگرامیاش به اشتراک میگذارد، نقش یک اتمام حجتکننده نزدیک به کرملین را برای رقبای روسیه ایفا کند. او در این مدت نظریاتی همچون فرارسیدن جنگ آخرالزمانی علیه غرب، تحریمناپذیر بودن روسیه، چند برابر شدن قیمت سوخت و انرژی در اروپا و آمریکا، جدی بودن تهدید هستهای پوتین علیه غرب و محو شدن کشوری به نام اوکراین از صفحه جغرافیا و تقسیم آن میان طرفهای شرقی و غربی را پیشبینی کرده است. او در آخرین اظهار نظر خود پس از عملیات اخیر گفت حملات هوایی دهم اکتبر نخستین قسمت از موج حملات برنامهریزی شده بود و در ادامه وعده حملات بیشتر برای مقابله با تهدید ادامهدار، مستقیم و فوری اوکراین علیه روسیه را داد.
مدودف افزود: «به همین دلیل است که در کنار حفاظت از مردم روسیه و تامین امنیت مرزهای کشور، اقدامات آینده ما به عقیده من باید هدفشان از بین بردن کامل رژیم سیاسی اوکراین باشد».
او قبلا پیشبینی کرده بود مناطق مرکزی و غربی اوکراین بزودی به دست شرکتهای آمریکایی و همچین لهستانیها که نسبت به بخشی از خاک آن ادعای ارضی دارند، تقسیم خواهد شد.
به نظر میرسد اظهارات روز دوشنبه زلنسکی مبنی بر اینکه روسیه خواهان برچیده شدن کشور اوکراین است نیز واکنشی به همین طرح کلی باشد. ولادیمیر پوتین ۳ روز پیش از آغاز عملیات ویژه در خاک اوکراین، این سرزمین را بخشی جدانشدنی از تاریخ روسیه دانسته بود که در نتیجه تقسیمبندیهای اشتباه دوران کمونیسم شوروی از آن جدا شده بود.
* روزنامهنگار
***
شو انرژی به اوکراین
بر پایه گزارش رسانههای محلی، ۹۰ درصد مناطق شهری غرب اوکراین بدون برق هستند. شهردار لفیف شامگاه دوشنبه پستی را منتشر کرد که نشان میداد این شهر در ظلمات مطلق فرو رفته است. ترامواها و ترولیباسهای این شهر هم قادر به حرکت نیستند و ۸۰ درصد چراغهای راهنمایی کار نمیکنند. در خارکیف، بزرگترین شهر شرق اوکراین نیز که بتازگی از دست روسها آزاد شده بود، وضعیتی مشابه برقرار است.
با وجود قطع برق در اکثر نقاط اشغال نشده اوکراین طی 48 ساعت گذشته، به نظر نمیرسد حملات دهم اکتبر روسیه علیه زیرساختهای انرژی این کشور آنقدر شدید بوده باشد. به عبارت بهتر، روسها به جای هدف قرار دادن نیروگاههای اصلی هستهای و هیدرولیک اوکراین، نیروگاههای کوچکتر حرارتی و پستهای فشار قوی را زدهاند تا شبکه برقی این کشور را برای مدتی کوتاه مختل کرده و اینگونه پیام خود را به جامعه اوکراینی مبنی بر ضرورت ترک مخاصمه ارسال کنند. روز دوشنبه حداکثر 16 نیروگاه حرارتی، نیروگاه سیکل ترکیبی، پستهای انتقال قدرت و فشار قوی 330 و 770 کیلوولت و ترانسفورماتورهای سیار و ثابت در بخشهایی از اوکراین که در تسخیر روسیه نیستند منهدم شد؛ از جمله ۲ نیروگاه حرارتی در کییف، نیروگاه حرارتی زمیفسکا در خارکیف، نیروگاه کریویف ریه در ساحل دریای سیاه و از همه مهمتر تاسیسات انتقال قدرت نیروگاه هستهای خملنتسکی که مهمترین منبع انرژی غرب مرکزی اوکراین محسوب میشود. بدین ترتیب طبق اعلان وزارت انرژی اوکراین، جریان برق صادراتی این کشور به شرق اروپا از طریق مجارستان قطع شده است که این هم پیامی است برای اتحادیه اروپا. در عین حال 8 نیروگاه هیدرولیک که عمدتا به موازات رود دنیپرو در مرکز و شرق مرکزی اوکراین قرار گرفتهاند کاملا بدون گزند ماندند. این نشانهای است از آنکه روسیه برای احقاق قلمروی فرضی نوا راسیا مصمم است. به همین دلیل تلاش دارد فشاری مضاعف بر مردم این مناطق در همسایگی ۴ منطقه اخیرا ملحقشده به خاک خود بر اساس همهپرسی وارد نیاورد.
***
ادامه فاشگوییهای جفری سَکس نومحافظهکاران آمریکا در آتش جنگ اوکراین میدمند
یکی از مهمترین نخبگان طبقه حاکم ایالات متحده، جو بایدن را مغبون بحران اوکراین خواند و در عین حال برخلاف جریان اصلی رسانههای غربی، رژیم کییف را به ماجراجوییهای خطرناک در شرق اروپا متهم کرد.
جفری دیوید سکس، اقتصاددان کینزی و چهره بیلدربرگی سابق، متعلق به یکی از برجستهترین خانوادههای بانکدار یهودی در آمریکا، این هفته در یک گفتوگوی رسانهای به کاخ سفید هشدار داد که جلوی اقدام جنونآسای دولت زلنسکی در گلولهباران نیروگاه هستهای زاپروژیا، بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا در جنوب اوکراین را بگیرد.
این نظریهپرداز سیاسی و اقتصادی نزدیک به جورج سوروس که در حال حاضر استاد دانشگاه کلمبیا در نیویورک است، در سالهای اخیر بارها روایتهای رسمی دولتهای غربی و رسانههای شرکتی وابسته به آنها درباره موضوعات مختلف را نقض و تلاش کرده مسائل را از زاویه نگاه یک دولت جهانی مفروض تحلیل کند.
درباره مناقشه روسیه و اوکراین نیز او طی ماههای گذشته چند بار خط رسمی روایت غرب را شکسته و به فاشگویی پرداخته است.
سکس یکشنبه گذشته متعاقب حملات انتقامجویانه سنگین روسها به حدود 70 نقطه حساس در سراسر اوکراین با پادکست «گری زون» (منطقه خاکستری) به گفتوگو پرداخت و سیاست دولت بایدن درباره این بحران را شکست خورده توصیف کرد.
وی گفت: «تقریبا مطمئنیم اوکراین نیروگاه را گلولهباران میکند و ما نمیتوانیم خودمان را مجبور به بیان یک حقیقت ساده کنیم. این دردناک است، زیرا آنها همچنان بدون مجازات به بمباران نیروگاه زاپروژیا ادامه میدهند».
به گفته سکس، رسانههای غربی وانمود میکنند نمیدانند چه کسی این نیروگاه هستهای را بمباران میکند؛ مجموعهای که دهمین واحد بزرگ تولید برق هستهای در نوع خود در جهان است و در شهر صنعتی انرگودار در جمهوری خودمختار زاپروژیا در خط مقدم نبرد ارتشهای روسیه و اوکراین قرار گرفته است.
وی ادامه داد: «حتی اگر این نیروگاه از مارس تحت کنترل روسیه باشد آنها حاضر نیستند بگویند، خب، روسیه کارخانه خودش را گلولهباران نمیکند پس شاید این اوکراین باشد که آن را گلولهباران میکند».
سکس در نهایت ضمن ابراز تاسف خطاب به کاخ سفید گفت: «مقامات ایالات متحده حتی نمیتوانند کلماتی را بیابند تا به کییف بگویند یک نیروگاه هستهای را بمباران نکند؛ بهرغم فاجعه بالقوهای که ممکن است به وجود آورد. ظاهرا واشنگتن به دولت اوکراین اختیار داده تا روسیه را تحریک و درگیری را تشدید کند».
جفری سکس گذشته بدنامی در دهههای 1990 و 2000 میلادی به عنوان یکی از نظریهپردازان همطیف جورج سوروس، میلیاردر صهیونیست و بنیانگذار موسسه جامعه باز، در پروژههای پیادهسازی الگوی اقتصاد کاملا آزاد، جامعه نولیبرالی و انقلابهای رنگی در لهستان، روسیه و دیگر جمهوریهای به جا مانده از شوروی و همینطور آمریکای لاتین داشته است.
او حتی در روسیه پس از فروپاشی به خاطر طراحی اصلاحات «شوک درمانی»، برنده جوایزی شد. میتوان گفت سکس به عنوان یکی از چهرههای نزدیک به دولت سایه آمریکا، بهتر از هر کس دیگری نیز حاکمان جدید روسیه را میشناسد. با چنین سابقهای او معتقد است که جنس برخورد این ۲ قطب شرق و غرب را هم میشناسد و میگوید: «ما (غربیها) به نوعی کل موضوع را جعل میکنیم، گویی این موضوع مربوط به آمریکا و روسیه نیست در حالی که این جنگ بین روسیه و آمریکاست. ایالاتمتحده افراد زیادی در میدان ندارد اما مقادیر زیادی سلاح، پول و اطلاعات به آنجا ارسال میکند. آمریکا درگیر این جنگ است و این کاملا واضح است».
* افشای نقش آمریکا در انفجار خطوط گازی روسیه
همین هفته گذشته بود که سکس به عنوان رئیس شبکه راهحلهای توسعه پایدار سازمان ملل در یک مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ درباره واقعیت پشت پرده انفجار خطوط گازی «نورد استریم»، سر و صدای زیادی به پا کرد.
حدود ۲ هفته پیش، یک روز پس از اعلام نشتی در ۲ نقطه از خط لوله گاز «نورد استریم ۲» در دریای بالتیک در جنوب آبهای ساحلی سوئد و نزدیک به جزیره بورنهولم دانمارک، خط لوله موازی آن یعنی «نورد استریم ۱» نیز که منابع گاز طبیعی روسیه را به سواحل شمال آلمان متصل میکند، خود در معرض ۲ نشت گاز بسیار نادر قرار گرفت.
۲ خط لوله یادشده که تحت مدیریت کنسرسیومی بینالمللی وابسته به غول انرژی روسیه، گازپروم قرار دارد، طی ماههای اخیر به یکی از محورهای زورآزمایی ژئوپلیتیک میان شرق و غرب تبدیل شده بودند.
پوتین آنگلوساکسونها را به دست داشتن در این رخداد متهم کرد و آن را تروریسم بینالمللی نامید. در مقابل زلزلهشناسان سوئدی بعدا اعلام کردند ۲ انفجار در امتداد خطوط لوله «نورد استریم» در 26 سپتامبر/ 4 مهر ثبت شده و آژانس انرژی دانمارک نیز گزارش داد که مقدار زیادی گاز وارد دریا شده است. دولت سوئد نیز بدون آنکه شواهدی را که مبنی بر خرابکاری در انفجارهای خط لوله «نورد استریم یک و ۲» در اختیار دارد، با مسکو یا برلین، دو طرف ذینفع این خط گازی به اشتراک بگذارد، به طور مبهم روسها را مقصر این خرابکاری برشمرد.
سکس اما ادعای رسانههای شرکتی غربی مبنی بر اینکه خود روسها، مهمترین خط انتقال گازشان به اروپا را منهدم کردهاند را نفی کرد و با صحه گذاشتن بر دیدگاه کرملین درباره نقش خرابکاری طرف سوم در این رخداد، آمریکا را مقصر اصلی این فاجعه زیستمحیطی خواند.
وی گفت: «اول از همه، شواهد زیادی وجود دارد؛ مبنی بر اینکه هلیکوپترهای نظامی آمریکایی که معمولا در گدانسک (لهستان) مستقر هستند، بر فراز این منطقه در حال گشتزنی بودند. ما همچنین بیانیه قابل توجه وزیر خارجه آمریکا، بلینکن را داریم که جمعه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در واکنش به آسیبدیدگی خطوط لوله گاز «نورد استریم» گفت این یک فرصت فوقالعاده است».
سکس سپس اعتراف کرد: «میدانم که این با روایت غرب مغایرت دارد و شما در غرب اجازه ندارید این حرفها را بزنید».
ارائه این نظریه باعث شد مجریان بلومبرگ در همان برنامه زنده به جان او بیفتند و با قطع کردن صحبتش، وی را متهم کنند که بدون مدرک حرف میزند.
چند روز بعد، وزارت دفاع روسیه تصاویر مربوط به یک فیوز مین زیردریایی متعلق به ناتو را که در نزدیکی محل انفجار خط «نورد استریم» یافت شده بود، منتشر کرد.
سکس در گفتوگوی این هفته خود به پادکست «گری زون» ضمن اشاره به تلاش رسانههای جریان اصلی برای خفه کردن نظریاتش گفت: «بایدن در حل بحران اوکراین شکست خورده است و اساسا به جای اینکه اوکراین را از ناتو دور نگه دارد، وارد جنگ با روسیه شده است. این وظیفه رئیسجمهور ایالات متحده است که ترمز کند، زیرا این کشور یک ماشین جنگی در راس قدرت است... کار اصلی رئیسجمهور این است که این ماشین جنگی را از جنگافروزی باز دارد ولی در عوض ما حالا با تشدید درگیری سمت آرماگدون میرویم».
بر پایه تحلیل این استاد دانشگاه کلمبیا، اوکراین یک «محور جغرافیایی» کلیدی تحت سیاست نومحافظهکارانه دولت بایدن برای حفظ جایگاه آمریکا به عنوان ابرقدرت جهان است. سکس در این باره توضیح داد: «برنامه بازی (نومحافظهکاران کاخ سفید) این است که دریای سیاه را کنترل کنند که اوکراین، رومانی، بلغارستان، ترکیه و گرجستان دور آن را گرفتهاند. اینجا جایی است که ناوگان دریایی آنها میتواند گلوی روسیه را بفشارد».
ارسال به دوستان
پس از ۵ دهه سند الگوی کشت محصولات کشاورزی تهیه و به کشاورزان ابلاغ شد
عبور از کشاورزی سنتی
گروه اقتصادی: الگوی کشت محصولات کشاورزی پس از دهها سال بلاتکلیفی، در نخستین اجلاس سراسری به همین نام در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی و سند کشت محصولات استانها در سال زراعی 140۲-140۱ با حضور وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد.
به گزارش «وطنامروز»، طرح الگوی کشت برنامهای است که به کشاورزان کشور توصیه میکند چه محصولی را در کجا و به چه میزان بکارند و پیشبینی شده است که تحول بزرگی در تولیدات کشاورزی کشور ایجاد کند.
در همین باره رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از تولید ۱۵۲ میلیون تن محصول کشاورزی با اجرای الگوی کشت خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی با اجرای الگوی کشت در مصرف آب بخش کشاورزی 3 میلیارد مترمکعب صرفهجویی میشود. سیدمجتبی خیامنکویی با بیان اینکه چشمانداز اجرایی این سند دستیابی به امنیت غذایی پایدار و رسیدن به حاکمیت و اقتدار غذایی است، اظهار داشت: پیادهسازی نظام نوآوری بخش کشاورزی مهمترین اقدام این صنعت است. وی اضافه کرد: تدوین و اجرای سند الگوی کشت محصولات کشاورزی در سال اول برای حوزه زراعی و سال آینده در بخشهای دیگر اجرا خواهد شد. خیامنکویی با بیان اینکه سند الگوی کشت مبتنی بر شرایط اقلیمی، بهرهبرداری بهینه از آب و خاک و رعایت مسائل زیستمحیطی پایدار است، تصریح کرد: در این روش نیازهای آبی گیاهان مدنظر قرار گرفته است. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در مدلسازی الگوی کشت مؤلفههای تخصیص آب و زمین، صادرات، راهبردهای ملی و منطقهای، شاخصهای امنیت غذایی، اشتغال، قطبهای تولید و سرانه و الگوی مصرف لحاظ شده است. وی افزود: رویکردهای اصلی برای نظارت بر تدوین الگوی کشت شامل کاهش آب مصرفی خالص و ناخالص، حفظ و ارتقای تولید با الگوی مصرف فعلی، صرفهجویی ارزی، افزایش ضریب نفوذ دانش با ارتقای عملکرد در هکتار، توسعه کشت در دیمزارهای کمبازده، توسعه کشت گیاهان علوفهای کمآببر، توسعه کشت دانههای روغنی، اصلاح کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه و حفظ و ارتقای شاخصهای اقتصادی است.
* تولید ۱۵۲ میلیون تن محصول کشاورزی با اجرای الگوی کشت
خیامنکویی برآورد کرد که با اجرای الگوی کشت در پایان سال اجرای طرح، حجم تولید از ۱۲۵ میلیون تن به ۱۵۲ میلیون تن برسد، همچنین در تامین انرژی به خودکفایی برسیم. وی با بیان اینکه این طرح در نفوذ ۱۰۰ درصدی علم و دانش در عرصههای کشاورزی اثرگذار است، گفت: سطح زیرکشت در سال اول اجرا از ۱۱ میلیون هکتار به ۱۲ میلیون هکتار افزایش خواهد یافت. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با اجرای الگوی کشت، صرفهجویی ارزی حدود ۶۹۷ میلیون دلاری برای گندم را شاهد خواهیم بود که در نهایت صرفهجویی ارزی 2.2 میلیارد دلاری را در پی خواهد داشت.
وی افزود: مقام معظم رهبری هم تاکید کرده بودند که با همین آب و خاک میتوان امنیت غذایی کشور را تامین کرد که مساله درجه یک کشور است. در الگوی کشت میتوان به این توصیه عمل کرد.
* تحقق رؤیای 50 ساله
پیشتر سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه برای اجرای بهتر طرح الگوی کشت در کشور نیاز به 30 هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: 50 سال است طرح الگوی کشت را هر دولتی تلاش کرده اجرایی کند اما نتوانسته است و اکنون دولت سیزدهم با اقدام جسورانه خود آن را آغاز کرده اما برای تداوم اجرا باید همه نهادها با آن همکاری کنند.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۵۰ بحث مربوط به الگوی کشت در ایران مطرح بود. نیم قرن است که الگوی کشت جزو چالشهای بخش کشاورزی است. به دلایل مختلف در این ۵۰ سال الگوی کشت اجرایی نشده است. برخی معتقدند که دانش اجرای آن را نداریم و برخی میگویند کشاورزان آمادگی ندارند ولی معتقدم نهتنها هیچ مشکلی در دانش الگوی کشت نداریم، بلکه کشاورزان ما هم آمادگی اجرای الگوی کشت را دارند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: با اجرای این طرح تنها در دیمزارهای کشور میزان تولید 4 میلیون و 500 هزار تن اضافه خواهد شد و تولید محصولات کشاورزی 11 درصد رشد خواهد داشت. با اجرای این طرح در بخش کشاورزی کشور، بهرهوری کشاورزی رشد کرده و بهرهوری آب 18 درصد اضافه شده و مصرف آب هم 6 درصد کاهش خواهد یافت و صرفهجویی 2.2 میلیارد دلاری در سال اول به همراه دارد.
ساداتینژاد افزود: اجرای الگوی کشت عملی فراقوهای و کار دولت است که با همکاری دستگاههای ذیربط اجرا میشود. همچنین قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی نیز که از 13 سال قبل اجرا نشده بود در دولت سیزدهم اجرا شد. در حالی این طرح اجرا شد که نیروی بازرسی هم نداشتیم و بتدریج و با کمک بسیج، بازرسیها بهتر از قبل اجرا شد. ابلاغ الگوی کشت مانند مردمیسازی یارانهها کاری جسورانه است، زیرا با اجرای این طرح در کشور مطالبه عمل به الگوی ابلاغ شده، ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم نگاه ما مبتنی بر آن است که ایران در جنوب غرب آسیا به اقتدار غذایی برسد که در این صورت امنیت غذایی برقرار خواهد بود. روسیه تا سال ۱۹۹۰ واردکننده گندم بود اما امروز با تولید ۱۴۰ میلیون تن صادرکننده این محصول است؛ بنابراین باید برای اجرای الگوی کشت مطلوبیت ایجاد کنیم. وزیر جهاد کشاورزی افزود: اجرای الگوی کشت کار جسورانهای است اما به دلیل مشکل آب در کشور راهی جز الگوی کشت نداریم. در سالهای اول اجرای این طرح اما باید یارانه الگوی کشت داده شود. در قانون بودجه ۱۴۰۲ ردیفی جداگانه به الگوی کشت باید اختصاص داده شود. سال ۱۴۰۲ حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان در بودجه باید اعتبار برای اجرای الگوی کشت در نظر گرفته شود. الگوی کشت برای سال زراعی جاری تدوین شد و برای همه وزارتخانهها فرستادیم اما هر سال باید متناسب با منابع آبی و اقلیمی کشور این طرح اصلاح شود.
***
رئیسجمهور: مدیریت آب و اصلاح الگوی کشت محوریترین مسائل کشورند
رئیسجمهور بر لزوم مدیریت تأمین، توزیع و مصرف آب در کشور، اصلاح روشهای مصرف آب و الگوی کشت تأکید و آن را از مهمترین و محوریترین مسائل کشور دانست و خواستار همکاری و همگامی مردم برای تحقق این برنامهها شد. سیدابراهیم رئیسی دیروز در دومین جلسه شورای عالی آب در دولت سیزدهم، بر اهمیت حکمرانی در مسأله آب تأکید کرد و تعیین دقیق نیازها و اولویتبندی آنها، سیاستگذاری صحیح بر مبنای دادهها و اطلاعات جمعآوری شده، اجرای سیاستهای تعیین شده و نظارت بر حسن اجرای آنها را لازمه این حکمرانی دانست. رئیسجمهور به مدیریت مناسب مصرف برق در تابستان امسال و همراهی خوب مردم و بخشهای صنعت و کشاورزی اشاره و منتقل نشدن مشکل به مردم را از نتایج خوب این مدیریت برشمرد و تأکید کرد: شرط لازم برای جلب همکاری مردم و همراه کردن آنها، تبیین دقیق مشکلات موجود و ارائه راهکار مناسب به مردم است. رئیسی اصلاح الگوی کشت با ایجاد مشوقها و جذابیتها برای کشاورزان را بسیار مهم دانست و متذکر شد: اگر عوارض کشت سنتی و فواید اصلاح الگوی کشت برای کشاورزان تبیین شود، حتما از سوی آنان پذیرفته خواهد شد. رئیسجمهور در ادامه با بیان اهمیت کشاورزی علمپایه در اصلاح الگوی کشت، به میدان آوردن موسسات تحقیقی و پژوهشی و همچنین دانشگاههای کشاورزی را برای اجرای طرح اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آبی ضروری دانست.
ارسال به دوستان
پشتپرده شانتاژهای ماشین دروغ ضدانقلاب درباره وضعیت سنندج تروریستها از چه ترسیدهاند؟
مجازات قطعی تجزیهطلبها
گروه سیاسی: اقلیم کردستان عراق باید تکلیفش را با تروریستهای تجزیهطلب مشخص کند؛ این موضع قاطع ایران در مواجهه با مرزهای غربی کشورمان است، موضوعی که در هفتههای اخیر هم با حمله موشکی، توپخانهای و پهپادی و هم با زبان دیپلماسی به اقلیم کردستان منتقل شده است. بر همین اساس تنبیه تروریستهای تجزیهطلب را باید دستورکار تخلفناپذیر ایران در مواجهه با تحرکهای اخیر احزاب کرد در جریان آشوبهای خیابانی دانست. در این میان اما در کنار پافشاری بر موضع اصولی خلع سلاح و تنبیه احزاب کرد فعال در اقلیم، باید نیمنگاهی نیز به تحرکات و توطئههای احتمالی این جریانات در شهرهای مرزی با نیت تاثیرگذاری بر فضای عمومی جامعه ایران داشت.
به گزارش «وطنامروز»، تبدیل بحران اجتماعی به چالش امنیتی و بهرهبرداری از چالش امنیتی با میداندار شدن جریانات تروریستی و تجزیهطلب یکی از سناریوهای آشنا در تاریخ کشورمان است؛ سناریوهایی که در ابتدای امر یافتن خطی که شروع و پایان آن را به یکدیگر نشان دهد دشوار به نظر میرسد اما در یک بازه زمانی کوتاه قطعههای این پازل به شکلی همدیگر را تکمیل میکنند که جای هیچ شک و شبههای در وجود سناریوی خارجی باقی نمیگذارد.
قریب به یک ماه پیش با انتشار خبر درگذشت دختر جوانی نخستین نشانهها از خیز جریان ضدانقلاب برای بهرهبرداری حداکثری از التهابات اجتماعی هویدا شد. در این میان با توجه به محل زندگی مهسا امینی در غرب کشورمان، جریانهای تجزیهطلب کرد بیش از سایرین مشغول عرض اندام و چنگ و دندان علیه امنیت مرزی ایران شدند. در این مسیر رسانههای ضدانقلاب نیز با تمام قدرت مشغول سفیدشویی تجزیهطلبان شدند؛ حوادثی مانند درگیریهای اشنویه که عملیات مشترکی بین بازوی میدانی تجزیهطلبان و رسانههای فارسیزبان انقلاب بود. از طرف دیگر با شروع اغتشاشات خیابانی در نقاط مختلفی از کشورمان، گروههای تروریستی فعال در شرق ایران نیز در چارچوب سناریویی که پیش از این اشاره شد روند ناامنسازی شرق کشور را با حادثه زاهدان کلید زدند.
6 مهرماه بود که سپاه پاسداران حملات توپخانهای، موشکی و پهپادی را علیه مواضع تجزیهطلبان در اقلیم کردستان عراق آغاز کرد؛ عملیاتی که پیش از این نیز در برهههای مختلفی از سوی ایران پی گرفته شده بود. با این حال گستردگی آتش جدید سپاه پاسداران بر آشیانه تروریستها تا چند روز ادامه پیدا کرد. بنا بر اعلام سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه، تنها در مرحله اول این حملات توپخانهای، سپاه 73 موشک بالستیک تاکتیکی از جمله موشکهای فتح 360 را به مقرهای تروریستها شلیک کرد که در این میان 18 موشک سهم مقر مرکزی حزب تروریست دموکرات کردستان ایران مستقر در کوی سنجق کردستان عراق بود.
توقف حملات ایران علیه مواضع تروریستها در اقلیم کردستان البته توقفی مشروط بود. در همین زمینه چند روز پیش خبرگزاری تسنیم از یک منبع آگاه کسب اطلاع کرد در صورتی که مقامات اقلیم تصمیم معقولی اتخاذ کنند و جلوی شرارتهای گروههای تجزیهطلب و ضد ایران را بگیرند، حملات موشکی و پهپادی سپاه به مقر تروریستها متوقف خواهد شد، در غیر این صورت، سپاه پاسداران عملیات خود علیه گروهکهای تروریست ضدانقلاب را از سر خواهد گرفت. تسنیم به نقل از این منبع آگاه اعلام کرد سپاه در این مسیر حق تعیین نحوه اجرای عملیات را برای خود محفوظ میدارد. این منبع آگاه همچنین به تسنیم گفته است: به مقامات اقلیم کردستان عراق هشدار داده شده در صورت حضور هر یک از مسؤولان اقلیم یا هر یک از اعضای کنسولگریهای مستقر در اقلیم در مقرهای گروهکهای تروریستی - به هر منظوری که باشد- در صورت صدمه دیدن این افراد، مسؤولیت بر عهده خود آنها خواهد بود.
تهدید و هشدار ایران به مسؤولان اقلیم البته برای نخستینبار اتفاق نیفتاد اما با توجه به ضربه قاطع اخیر به مواضع آنها نشان از جدیتر بودن نزاع دارد. سال گذشته بود که سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح کشورمان، با اشاره به فعالیت گروههای تروریست در اقلیم شمال عراق اظهار داشت: در مساله اقلیم شمال عراق متأسفانه با کمتوجهی اقلیم و ضعفهایی که دولت عراق به دلیل حضور آمریکاییها داشته است، مواجه هستیم که این سبب شده گروهکهای ضدانقلاب مسلح در شمال عراق حضور فعالی داشته باشند.
* تروریستها به دنبال راه در رو
تاکید بر این اصل که ایران در مسیر مبارزه با گروههای تجزیهطلب ساکن اقلیم کردستان «حق تعیین نحوه اجرای عملیات را برای خود محفوظ میدارد» و احتمال حمله زمینی به مواضع تروریستها و در نهایت اولتیماتوم به مسؤولان اقلیم کردستان عراق باعث شده تروریستهایی که در هفتههای اخیر خوابهای شومی برای مناطق مرزی و غربی کشورمان دیده بودند حالا در موقعیت اضطرار قرار بگیرند. سایه وحشتی که با توجه به ادامه حملات پهپادی و موشکی و حتی احتمال حمله مستقیم و زمینی به مواضع آنها در اقلیم وجود دارد باعث شده احزاب کرد به دنبال مجرایی برای تغییر شرایط خود باشند.
* لزوم برخورد محکم و بازدارنده با تجزیهطلبان
همزمان با افزایش فشار ایران بر تروریستهای ساکن اقلیم کردستان عراق و در مضیقه قرار گرفتن تجزیهطلبها، رسانههای ضدانقلاب در روزهای اخیر به شکلی منسجم خط واحدی مبنی بر سرکوب در سنندج را پی گرفتهاند؛ خطی که البته درباره آن نه اطلاعات معتبری منتشر میشود و نه حتی تصاویری که دال بر چنین سرکوب و برخورد خشنی باشد مخابره میشود. بر همین اساس به نظر میرسد در ائتلاف تروریستهای میدانی و رسانههای ضدانقلاب، این بار رسانههای ضدانقلاب به دنبال آن هستند با ساخت موج خبری دروغ درباره کردستان هم مردم مناطق کردنشین کشورمان را برای حضور در آشوبها تحریک کنند و هم سنندج را تبدیل به اسم رمزی برای زنده نگه داشتن ناآرامیهای اخیر کنند. در این فضا احتمالا هیچ گروهی به اندازه جریانات تجزیهطلبی که در تیررس برخورد سخت و قاطع ایران قرار گرفتهاند از شکلگیری یک موج حتی موهوم درگیری در مناطق کردنشین کشورمان استقبال نمیکند. آنها هم از این فضا برای فشار به ایران میتوانند بهره ببرند و هم امکان خود را برای پیگیری ناامنی در مرزهای غربی به دست میآورند. در این فضا تاکید بر قطعی بودن تنبیه تروریستها و برخورد قاطع و بازدارنده با تجزیهطلبان به عنوان دستور کار ضروری نباید مورد غفلت قرار گیرد.
ارسال به دوستان
دولت فرانسه: اگر تظاهرات صنفی پایان نیابد وارد عمل میشویم
تهدید معترضان توسط مکرون
دولت فرانسه هشدار داد اگر کارمندان شرکت «توتال» که ۱۵ روز متوالی است اعتصاب کردهاند، با اتحادیههای صنفی به توافق نرسند، دولت مستقیما مداخله خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «اولیویه وران» سخنگوی دولت فرانسه گفت: دولت خواستار از سرگیری کامل و فوری فعالیت پالایشگاههاست، در غیر این صورت ما مجبور به مداخله و پایان دادن به اعتصابها با اعمال زور هستیم. وران با بیان اینکه اگر اعتصابها تا ساعات پایانی امروز (دیروز) پایان نیابد، دولت وادار به باز کردن مسیر تاسیسات ذخیره سوخت خواهد شد، گفت: از آنجا که اتحادیههای صنفی و بخش مدیریتی به توافق رسیدهاند، دیگر دلیلی برای اعتصاب وجود ندارد. کارکنان شرکت توتال انرژی از ۲۷ سپتامبر در فرانسه اعتصاب کردهاند. سهشنبه هفته گذشته اتحادیههای صنفی اعلام کردند برای افزایش ۱۰ درصدی دریافتی و تطبیق حقوق ۲۰۲۲ با میزان تورم بیسابقه، 3 روز اعتصاب خواهند کرد. این اتحادیه سپس اعلام کرد اعتصاب تا مدت نامعلومی تمدید میشود. در پی این اعتصابها، روز یکشنبه وزارت انرژی فرانسه اعلام کرد حدود ۳۰ درصد پایگاههای سوخت این کشور با کمبود دستکم یک نوع سوخت مواجهند. چند روز قبل صدها هزار نفر در فرانسه تظاهرات کردند. آنها از دولت فرانسه خواستند موضعش را نسبت به ناتو و اتحادیه اروپایی به طور کلی تغییر دهد. این اعتراضات توسط «فلوریان فیلیپو» رهبر حزب دست راستی و اروپاگریز «میهنپرستان» و معاون پیشین حزب راست افراطی «جبهه ملی» سازماندهی شد. به گفته فیلیپو که در سالهای 2014 تا 2019 عضو پارلمان اروپا بود، صدها هزار معترض در این تظاهرات تحت عنوان «گردهمایی ملی مقاومت» شرکت کردند. در جریان این تظاهرات اعتراضی علیه مواضع دولت امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، فرانسویها خواستار خروج کشورشان از ناتو شدند و گفتند: «بیایید از ناتو خارج شویم». آنها همچنین خواستار برکناری مکرون شدند. معترضان، ناتو را به عنوان ائتلافی «جنگطلب» و ائتلافی که «محدودیتهایی در حوزه انرژی و مشکلات اقتصادی ایجاد میکند» به باد انتقاد گرفتند. معترضان بنرهای بزرگی را که روی آنها «مقاومت» نوشته شده بود به همراه پلاکاردهای کوچکی که روی آنها «فریگزیت» نوشته شده بود (اشاره به خروج فرانسه از اتحادیه اروپایی) در دست داشتند. ارسال به دوستان
تهدیدهای توخالی صهیونیستها و قدرتنمایی حزبالله در پرونده ترسیم مرزی
سیدمحسن حسینی: مناقشه لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر میدان گازی کاریش که از ۲ سال پیش آغاز شده، طی هفتههای اخیر وارد مراحل حساسی شده است. لبنان با چراغ سبز حزبالله در حال انجام مذاکراتی با تلآویو برای حلوفصل این مناقشه از طریق مذاکره است که به پیشرفتهایی نیز رسیده اما به دلیل برخی اختلافات هنوز تا توافق نهایی راه زیادی مانده است.
از زمان آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین و گسترش آن به مسائلی نظیر تحریم و مساله حیاتی صادرات نفت و گاز روسیه به اتحادیه اروپایی، اهمیت میدان گازی کاریش برای کشورهای غربی و تلآویو دوچندان شده است.
1- علامه سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان به منظور حفظ همبستگی ملی در این کشور و از آنجا که موضوع مذاکرات ترسیم مرزی را ملی قلمداد میکند، اعلام کرد دولت بیروت در مذاکرات اختیار تام دارد و حزبالله به دولت اعتماد کامل دارد. این موضع حزبالله از این جهت حائز اهمیت بود که رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا تلاش میکردند با ایجاد اختلافات داخلی و بحرانهای ساختگی در لبنان، مواضع بیروت را در مذاکرات ترسیم مرزی دچار تشتت و چنددستگی کنند تا در پشت میز مذاکره راحتتر به اهداف خود دست یابند.
با این حال، هر جا نیاز به قدرتنمایی و تقویت مذاکرهکنندگان در پشت میز مذاکره بود، حزبالله بموقع و بجا وارد شد و الحق توانست از حق و حقوق لبنانیها دفاع کند. رژیم مجعول صهیونیستی ابتدا به پشتوانه شرکای غربی خود با زیادهخواهی کامل وارد مذاکرات شده بود و به دنبال آن بود هر دو میادین گازی قانا و کاریش را تصاحب کند اما ورود قاطع حزبالله و سخنرانیهای سیدحسن نصرالله موجب عقبنشینی کامل این رژیم شد.
2- طبق اطلاعاتی که تا اینجا در زمینه پیشنویس توافق ترسیم مرزی منتشر شده است به نظر میرسد لبنان به مطالبات کامل خود دست یافته و اکنون لبنان پیشنهادات نهایی خود را به طرف اسرائیلی ارسال کرده است. رژیم صهیونیستی اکنون دریافته در مذاکرات ترسیم مرزی با یک لبنان متحد و یکپارچه مواجه است و توپ مذاکرات نیز در زمین تلآویو است. از این رو طی هفتههای گذشته تلاش کرده با تهدیدهای توخالی حزبالله را وادار به عقبنشینی و موضع بیروت را در پشت میز مذاکرات تضعیف کند؛ تاکتیکی که با مقاومت قاطع و مواضع سنجیده علامه نصرالله، دبیرکل حزبالله به بنبست خورده است.
رژیم صهیونیستی که از رسیدن به اهدافش در توافق مرزی ناامید شده بود اعلام کرد از اول سپتامبر استخراج گاز از این میادین را آغاز خواهد کرد. سیدحسن نصرالله بلافاصله به تهدید صهیونیستها پاسخ داد و گفت: آغاز استخراج گاز از میدان کاریش خط قرمز ما است. ما برخلاف صهیونیستها نه با تهدیدها بلکه با موشکها و پهپادهایمان جواب آنها را خواهیم داد.
علاوه بر این، حزبالله با به پرواز درآوردن 4 پهپاد شناسایی و اطلاعاتی خود بر فراز میدان کاریش، رعب و وحشت به جان صهیونیستها انداخت و به صورت آشکار اعلام کرد هر گونه اشتباه محاسباتی در زمینه استخراج غیرقانونی از این میادین گازی با پاسخ نظامی حزبالله مواجه خواهد شد. از سوی دیگر پس از سخنرانی سیدحسن نصرالله در روز اربعین، تیمی از غواصان حزبالله در عملیاتی به نشانه قدرت حزبالله در دریا به مدت 18 ساعت زیر آب ماندند تا به گفته کارشناسان، پیام دیگری از سوی حزبالله به رژیم صهیونیستی در زمینه مناقشه گازی ارسال کنند.
3- تاثیر مستقیم حزبالله و اتکای دولت بیروت به آن در پشت میز مذاکرات به قدری محسوس و آشکار بود که حتی فردی نظیر «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان با اعلام اینکه رژیم صهیونیستی تسلیم قدرت حزبالله درباره ترسیم مرزهای دریایی شده است، اذعان کرد لبنان از نظر دفاعی به حزبالله نیاز دارد. وی همچنین با ستایش مهارت نصرالله در دیپلماسی گفت حزبالله از طریق تجربه ترسیم مرزهای دریایی ثابت کرد در دیپلماسی مهارت دارد، برای همین از این حزب میخواهیم درباره ترسیم مرزهای زمینی با سوریه نیز وارد عمل شود.
امین حطیط، سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان نیز با اشاره به این مساله میگوید میانجی آمریکایی و صهیونیستها در وهله اول تصور میکردند اهداف دلخواه اسرائیل در مذاکرات ترسیم مرزی براحتی محقق خواهد شد، غافل از آنکه موضع مقاومت و ترسیم خطوط قرمز که نصرالله تعیین کرد تمام محاسبات آنها را بر هم زد.
4- صهیونیستها اکنون گیج و سردرگم شدهاند. رسانههای عبری اوایل هفته جاری مدعی شدند تلآویو یکشنبه روند بهرهبرداری آزمایشی از میدان گازی «کاریش» را آغاز خواهد کرد و بنی گانتس حتی به ارتش دستور آمادهباش داد تا در صورت وقوع جنگ آماده باشند اما صهیونیستها از ترس حزبالله بلافاصله آن را تکذیب کردند. شبکه 13 رژیم صهیونیستی اعلام کرد مقامات کابینه رژیم صهیونیستی از تهدیدات دبیرکل حزبالله لبنان ترسیدهاند، بنابراین گازی از میدان مورد مناقشه استخراج نخواهند کرد. رسانههای صهیونیست حتی گزارش دادند تلآویو از آموس هوکشتاین، میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزها خواسته به لبنان اطلاع دهد امروز از میدان کاریش گاز استخراج نخواهد کرد و تلآویو میخواهد به دبیرکل حزبالله این پیام را بدهد که جنگ نمیخواهد!
5- پرونده ترسیم مرزهای دریایی یک شکست کامل برای رژیم تروریست صهیونیستی بود. این شکست بیش از هر چیز مرهون قدرت نظامی حزبالله، مواضع قاطع دبیرکل آن و پشتیبانی نظامی حزبالله از مذاکرهکنندگان بود. شکست رژیم صهیونیستی در برابر حزبالله نه حرف یا تحلیل ما بلکه اعتراف خود صهیونیستهاست؛ پیام بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر پیشین این رژیم خطاب به ساکنان اراضی اشغالی در این باره کاملا واضح است و نیاز به هیچ توضیحی ندارد: «شهروندان اسرائیل، من یک بیانیه بسیار ناراحتکننده برای شما دارم. لاپید در برابر تهدیدهای نصرالله کاملا عقبنشینی کرد. نصرالله لاپید را تهدید کرده اگر میدان کاریش را قبل از امضای قرارداد گازی با لبنان فعال کنیم، به اسرائیل حمله خواهد کرد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|