|
افت ۲هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز نخست هفته
شاخص کل بورس تهران دیروز با یکهزار و ۸۹۵ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ٣۱۷ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز با ۶۹۸ واحد کاهش به ٣۷۹ هزار و ۵۷۱ واحد و شاخص قیمت با ۴۱۷ واحد افت به ۲۲۶ هزار و ۸۳۳ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۶ میلیارد و ۳۰۷ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۱ هزار و ۴۹۱ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
دولت آلمان اعلام کرد به واسطه پیامدهای جنگ اوکراین، تولید ناخالص داخلی این کشور سال آینده منفی خواهد شد
آلمان قربانی جنگ اوکراین
تورم آلمان ماه گذشته به بیشترین میزان در 70 سال گذشته رسید
پیشبینی میشود اقتصاد آلمان تا سال 2030 تحت تأثیر تبعات جنگ اوکراین، بیش از ۲۶۰ میلیارد یورو از ارزش افزوده خود را از دست بدهد
گروه اقتصادی: پس از گذشت 8 ماه از آغاز جنگ در اوکراین و فرو رفتن کشورهای اروپایی در باتلاق بحران انرژی، دولت آلمان هفته گذشته پیشبینی رشد خود را برای سال جاری میلادی کاهش داد و پیشبینی کرد بزرگترین اقتصاد اروپا در سال 2023 با پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین، از جمله قطع گاز طبیعی مسکو، درگیر خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از آسوشیتدپرس، وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد انتظار دارد تولید ناخالص داخلی آلمان در سال جاری 1.4 درصد رشد کند و سپس در سال آینده 0.4 درصد کاهش یابد. این در حالی است که اوایل سال جاری میلادی، دولت رشد 2.2 درصدی در سال 2022 را پیشبینی کرده بود که سال آینده به 2.5 درصد افزایش مییابد.
از آن زمان تاکنون، تأثیر تنشها در اوکراین عمیقتر شده است و به علت قطع واردات انرژی از سمت روسیه، قیمت انرژی بشدت افزایش یافته و نرخ تورم سالانه آلمان را برای نخستینبار پس از ریختن دیوار برلین به بیش از 10 درصد رسانده است.
موسسه تحقیقات اشتغال (IAB) پیش از این برآورد کرده بود که اقتصاد آلمان تا سال 2030 تحت تاثیر تبعات جنگ اوکراین و قیمت بالای انرژی، بیش از ۲۶۰ میلیارد یورو از ارزش افزوده خود را از دست خواهد داد.
روسیه که مدتها تامینکننده اصلی گاز طبیعی آلمان بود، کاهش عرضه از طریق خط لوله اصلی «نورد استریم یک» را ماه ژوئن آغاز کرد و در پایان ماه آگوست به طور کامل آن را متوقف کرد. با این حال، تأسیسات ذخیرهسازی گاز آلمان تقریبا 95 درصد پر است و مقامات میگویند این کشور در موقعیت مناسبی برای پشت سر گذاشتن زمستان قرار دارد، هر چند اقداماتی برای صرفهجویی در مصرف گاز ضروری است.
وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرده است دلیل اصلی برای تجدید نظر در پیشبینی رشد اقتصادی این کشور، قطع گاز روسیه و در نتیجه قیمت بالای انرژی بوده است. این قیمتهای بالا باعث تورم میشود، بر تولید صنعتی تأثیر میگذارد و انتظار میرود مصرف خانوارها را کاهش دهد.
«رابرت هابک» وزیر اقتصاد که معاون صدراعظم آلمان نیز هست، گفت تصور میشود تولید ناخالص داخلی در 3 ماه سوم کاهش یافته است و انتظار میرود در 3 ماه چهارم جاری و دوباره در 3 ماه اول سال 2023 دوباره کاهش یابد. ۲ فصل متوالی رشد منفی یکی از تعریفهای رایج از رکود اقتصادی است.
واردات گاز از روسیه زمانی بیش از نیمی از نیاز گاز آلمان را تأمین میکرد تا اینکه مسکو تابستان امسال کاهش عرضه را آغاز کرد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بارها گفته است مسکو میتواند گاز را از طریق خط لوله هرگز استفاده نشده «نورد استریم 2» که روند صدور گواهینامه آن توسط آلمان کمی قبل از حمله روسیه به اوکراین متوقف شد، تامین کند.
* تورم آلمان به بالاترین رقم خود پس از فرو ریختن دیوار برلین رسید
آمارهای نهایی اداره آمار فدرال آلمان (دستاتیس) که پنجشنبه گذشته منتشر شد، نشان میدهد تورم سالانه در این کشور همچنان دورقمی است و به بالاترین رقم خود از زمان فرو ریختن دیوار برلین و اتحاد دوباره این کشور رسیده است. همچنین بر اساس برخی معیارها، این بالاترین نرخ تورمی بود که آلمان از سال 1951 به خود دیده است.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی این اداره، نرخ تورم از 8.8درصد در ماه آگوست (بر اساس هماهنگ اتحادیه اروپایی) به 10.9 درصد در ماه سپتامبر افزایش یافته است. با توجه به استانداردهای آلمان، قیمت مصرفکننده در این کشور 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که مطابق پیشبینیهای بازار بود.
«گئورگ تیل» رئیس اداره آمار آلمان نیز گفت نرخ تورم از زمان اتحاد مجدد آلمان به بالاترین رقم خود رسیده است. وی دلیل اصلی برای تورم بالا را افزایش شدید قیمت حاملهای انرژی و همچنین هزینه مواد غذایی عنوان کرد. وی توضیح داد پایان دوره تخفیف سوخت و اتمام بلیتهای 9 یورویی حملونقل در آلمان نیز افزایش قیمتها را در ماه سپتامبر تسریع کرد.
رئیس اداره آمار آلمان گفت: اقدامات موقت مربوط به بسته کمکی دوم بر نرخ کلی تورم از ژوئن تا آگوست 2022 اثر نزولی داشته است. این گزارش حاکی است که قیمت مصرفکننده در ماه سپتامبر نسبت به ماه قبل از آن به میزان قابل توجه 1.9 درصد افزایش یافته است.
بنا بر این گزارش، قیمت محصولات انرژی به رغم اقدامات کمکی نسبت به سال قبل 43.9 درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت بویژه برای انرژی مورد استفاده توسط خانوارها رخ داد. قیمت نفت برای وسایل گرمایشی بیش از ۲برابر شد، در حالی که قیمت گاز طبیعی 95.1 درصد افزایش یافت. ماه گذشته دولت آلمان با یک بسته 200 میلیارد یورویی (194 میلیارد دلاری) موافقت کرد تا «هزینههای فزاینده انرژی و عواقب شدید آن برای مصرفکنندگان و کسبوکارها» را کاهش دهد.
بر اساس این طرح که با استقراض جدید تامین مالی خواهد شد، برلین یک ترمز اضطراری برای قیمت گاز و برق ایجاد خواهد کرد. همچنین برای جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت، مالیات برنامهریزی شده گاز بر مصرفکنندگان را لغو میکند.
* افزایش قیمت گاز در آلمان برای چندمین بار!
غول انرژی آلمان موسوم به ایانبیدبلیو (EnBW) سهشنبه گذشته اعلام کرد قیمت گاز برای خانوارها از اول دسامبر به طور متوسط 38 درصد افزایش خواهد یافت. این شرکت دلیل افزایش قیمت را هزینههای بالاتر در بازارهای عمدهفروشی عنوان کرد. به گفته شرکت ایانبیدبلیو، قیمتها به طور متوسط 13.54 یورو در هر کیلووات ساعت (کیلووات ساعت) خواهد بود.
بر این اساس، قبض مصرفی یک خانواده معمولی 4 نفره 768 یورو (745 دلار) در سال افزایش مییابد. شرکت ایانبیدبلیو در بیانیه خود نوشت: در نتیجه جنگ تجاوزکارانه به اوکراین، بازارهای انرژی در ماههای اخیر افزایش بیسابقه و دائمی قیمتها را تجربه کردهاند.
این شرکت توضیح داد قیمت گاز در بازارهای عمدهفروشی که سالهای گذشته به طور میانگین ۲ سنت در هر کیلووات ساعت بود، امسال تاکنون 5 و نیم برابر شده و به حدود 11سنت در هر کیلووات ساعت رسیده است.
شرکت ایانبیدبلیو همچنین به مجله اشپیگل گفت حتی پس از افزایش اعلام شده، قیمت گاز همچنان کمتر از میانگین بازار خواهد بود. در عین حال، این تامینکننده برق برای بررسی پیشنهادات دولت با هدف کاهش میزان افزایش قیمت انرژی ابراز آمادگی کرد.
اقتصاددانان برجسته آلمانی اخیرا هشدار دادهاند افزایش سرسامآور قیمت گاز میتواند بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپایی را وارد رکود کند. آنها پیشبینی میکنند آلمان سال آینده میلادی یکی از کشورهایی خواهد بود که بدترین آسیب را از رکود اقتصاد جهانی خواهد دید.
ارسال به دوستان
اخبار
۹.۳ میلیون دستگاه کارتخوان به پروندههای مالیاتی متصل شد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در طرح ساماندهی، ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه کارتخوان به پروندههای مالیاتی وصل شد. داوود منظور با اشاره به اجرای ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان در سال ۱۴۰۰ با مشارکت بانک مرکزی گفت: در اجرای این قانون، حدود ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه پذیرنده شناسایی شد که در طرح ساماندهی ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه به پروندههای مالیاتی وصل شد.
وی با بیان اینکه قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان به صورت تدریجی و مرحلهای به اجرا درمیآید، گفت: این قانون گام اصلی هوشمندسازی نظام مالیاتی است که با اجرای آن، دیگر نیازی به اخذ اظهارنامه نیست؛ زیرا صورتحسابها به صورت الکترونیکی در سامانه مؤدیان و در کارپوشه مخصوص افراد ثبت میشود و دیگر نیازی به حسابرسی و ممیزی هم نداریم. منظور از راهاندازی سامانه مؤدیان به عنوان اصلیترین بخش نظام پایانههای فروشگاهی خبر داد و گفت: در حال حاضر برای همه مؤدیان، کارپوشه در سامانه مؤدیان ایجاد شده و هر فعال اقتصادی با کد ملی خود میتواند وارد این کارپوشه شده و تمام اطلاعات خود از جمله صورتحسابهای الکترونیکی را مشاهده کند.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای آبان امسال، شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس به عنوان نخستین گروه مشمول اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی خواهند کرد و در مرحله بعد یعنی ابتدای دیماه، شرکتهای دولتی مشمول اجرای این قانون شده و به تناوب همه فعالان اقتصادی مشمول اجرای این قانون خواهند شد.
به گفته وی، اجرای قانون پایانههای فروشگاهی منجر به هوشمندسازی نظام مالیاتی میشود که بر اساس آن، اخذ مالیات مشخص، محاسبات مالیاتی شفاف و نظام داده مبنا و متکی بر اطلاعات، جایگزین نظام چانهزنی میشود.
***
معافیت مالیاتی کارمزد اعتبارات اعطایی به مشتریان کارگزاریها اجرا شود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامهای به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور خواستار اجرای مصوبه ۱۴ دی ۱۴۰۰ و ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی بورس در راستای معافیت مالیاتی کارمزد اعطایی به مشتریان کارگزاریها شد. مجید عشقی در نامهای به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: فهرست خدمات بازار سرمایه شامل خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورسها و بازارهای خارج از بورس موضوع جزء ۹ بند «ب» ماه ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲ خردادماه ۱۴۰۰ در جلسات مورخ ۱۴ دی ۱۴۰۰ و ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی بورس و اوراق بهادار به تصویب رسید. وی در ادامه این نامه اعلام کرده است: بر اساس بررسیهای انجام شده و اطلاعات واصله از جمله مکاتبه اخیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار تاکنون از سوی آن سازمان معظم به واحدهای تابعه صادر و ابلاغ نشده است.
عشقی در این نامه گفته است: بر این اساس با وجود لازمالاجرا بودن قانون اشاره شده از تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰، ممیزان مالیاتی بویژه درباره کارمزد اعتبارات اعطایی به مشتریان توسط شرکتهای کارگزاری کماکان بر اساس بخشنامههای سابق اقدام میکنند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده است: در راستای تسریع در اجرایی شدن مصوبات شورای عالی بورس و اوراق بهادار و همچنین پیشگیری از ورود خدشه جدی به اعتماد عمومی فعالان بازار نسبت به حاکمیت قانون و سازوکار بازار سرمایه، خواهشمند است دستور فرمایید با «قید تسریع» بخشنامههای اجرایی لازم در این باره به واحدهای تابع ابلاغ و از تاریخ ابلاغ مصوبات شورای عالی بورس و اوراق بهادار به آن سازمان، رسیدگی ممیزهای مالیاتی بر اساس قانون و مقررات جدید صورت گیرد.
***
تداوم ممنوعیت واردات کالاهای غیرضرور و لوکس
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اقدامات متعددی در جهت حمایت از تولید داخل اجرا شده و در دست اجراست که ممنوعیت واردات کالاهای غیرضروری و لوکس یکی از این اقدامات است. امید قالیباف افزود: در این راستا و با توجه به شرایط کشور، از سال ۱۳۹۷ بر اساس تصمیمات متخذه در شورایعالی هماهنگی اقتصادی کشور، ورود اقلام غیرضرور و لوکس شامل یکهزار و ۳۳۹ قلم کد تعرفه ممنوع شد که متعاقب بررسیهای بعدی و لزوم بهروزرسانی فهرست یاد شده و افزودن اقلام دارای تولید داخل، تعداد کالاهای مشمول ممنوعیت واردات در پایان سال ۱۳۹۷ به یکهزار و ۳۹۲ ردیف تعرفه رسید. سخنگوی وزارت صمت خاطرنشان کرد: فهرست کالاهای مشمول با توجه به داخلیسازی محصولات و سایر متغیرها و همچنین شکسته شدن سرفصلها به کد تعرفههای دقیقتر هر سال بازنگری میشود. وی گفت: در پایان سال ۱۳۹۸ تعداد کالاهای مشمول منع واردات به یکهزار و ۵۱۸ ردیف تعرفه و در سال ۱۳۹۹ به یکهزار و ۵۳۹ ردیف، در سال ۱۴۰۰ به یکهزار و ۵۳۷ ردیف و در سال جاری نیز به یکهزار و ۵۵۲ ردیف تعرفه رسید. قالیباف ادامه داد: از میان اقلام ممنوعه گروه چهارم کالایی میتوان به پوشاک، لوازم خانگی، محصولات کشاورزی دارای تولید داخل و لوکس و اقلام مصرفی غیرضرور مانند آلات موسیقی اشاره کرد. مشاور وزیر صمت اظهار داشت: علاوه بر این ممنوعیتهای دائم، تعداد ۷۶۶ ردیف تعرفه نیز در حال حاضر مشمول ممنوعیت موقت شده که فهرست این اقلام با توجه به درخواست بازرگانان، نیاز کشور و نظر تخصصی نهادهای مسؤول، قابل بسط یا تحدید است. وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۷ تاکنون ممنوعیت واردات برای این تعرفهها، طبق ضوابط در فرآیندها و سامانههای تجارت خارجی شامل سامانه جامع تجارت، سامانههای بانک مرکزی و سامانههای گمرکی اعمال شده، گفت: فهرست تعرفههای ممنوعه برای فعالان تجاری کاملا شفاف و مشخص است اما برای اطلاع عموم اقدام به انتشار آن نیز شده است.
ارسال به دوستان
۶ هزار مگاوات ظرفیت جدید تأمین برق برای تابستان سال آینده ایجاد میشود
برنامهریزی برای گذار از پیک مصرف برق سال 1402
گروه اقتصادی: تابستان سال جاری بدون لحظهای قطع برق مشترکان خانگی سپری شد؛ حالا وزارت نیرو از شروع برنامهریزی برای گذار از پیک مصرف سال آینده خبر میدهد و هدفگذاری برای تولید 6 هزار مگاوات ظرفیت جدید برق که قرار است تا سال آینده آماده بهرهبرداری شود.
به گزارش «وطنامروز»، تولید برق و ایجاد نیروگاه احتیاج به سرمایهگذاری و برنامهریزی دقیق دارد؛ موضوع مهمی که در یک دهه گذشته پیگیری نشد و هر سال در زمان اوج مصرف مسؤولان توانیر به بیان این موضوع که اقدامات زیرساختی برای تامین برق انجام نشده اکتفا میکردند. اما با شروع دولت سیزدهم نگاه دقیقتری به این موضوع شده و با اقدامات انجام شده تابستان سال 1401 بدون قطع برق سپری شد. در همین باره، مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران از انجام برنامهریزیهای لازم برای پیک مصرف برق در تابستان سال آینده خبر داد و گفت: پیشبینی شده تا تابستان سال ۱۴۰۲ حدود ۶ هزار مگاوات ظرفیت جدید به توان تولید برق کشور افزوده شود. هادی مدقق افزود: برنامهریزیهای لازم از هماکنون برای پیکبار تابستان سال آینده انجام شده و اقدامهای لازم هم در دست انجام است. وی ادامه داد: حدود ۳ هزار مگاوات واحد نیروگاهی جدید توسط شرکت برق حرارتی اضافه خواهد شد. مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان برق حرارتی با اشاره به تفاهمنامهای که در ابتدای دولت سیزدهم بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای احداث نیروگاه توسط صنایع به امضا رسید، گفت: بر این اساس پیشبینی شده یکهزار و ۴۰۰ مگاوات نیروگاه برای پیک بار سال آینده توسط بخش صنایع احداث و وارد مدار شود. مدقق خاطرنشان کرد: تفاهمنامه ذکر شده در ابتدا برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بود که اکنون صنایع بیشتری تمایل پیدا کردهاند تا نیروگاه احداث کنند و بهتدریج این واحدها احداث و وارد مدار خواهند شد. وی ادامه داد: نیروگاههای احداثی توسط صنایع در پیک بار تابستان امسال فقط یک واحد سمنان بود که اگرچه چندان قابلتوجه نبود اما وارد مدار شد. مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان برق حرارتی بیان کرد: همچنین پیشبینی شده برای پیک تابستان ۱۴۰۲ حدود ۸۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار شود. مدقق خاطرنشان کرد: حدود ۲۹۰ مگاوات نیروگاه تولید پراکنده (نیروگاههای کوچک زیر ۲۵ مگاوات که به صورت محلی وارد مدار میشوند) نیز برای تابستان سال آینده پیشبینیشده که تأمین برق انجام دهند. وی گفت: برنامه ارتقای توان نیروگاهی نیز ۴۹۰ مگاوات طراحی شده تا از این طریق نیز به ظرفیت تولید برق کشور در تابستان ۱۴۰۲ افزوده شود. مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان برق حرارتی ادامه داد: برای پیک تابستان ۱۴۰۲ علاوه بر آنکه همه برنامههای قبلی باید تکمیل شوند باید ۶ هزار مگاوات ظرفیت نیز جدید افزوده شود و به این ترتیب آن ۶ هزار مگاواتی که برای تابستان ۱۴۰۲ تعهد شده وارد مدار خواهد شد و ظرفیت شبکه را افزایش خواهد داد.
* اصلاح قیمت انرژی باید پیگیری شود
حمیدرضا پیرپیران، معاون هماهنگی توزیع توانیر نیز گفت: تحویل برق پایدار به مشترکان و عدم اعمال خاموشی به بخش خانگی، تامین مناسبتر برق صنایع نسبت به سال گذشته و تامین برق با برنامه بخش کشاورزی عامل افزایش رضایت عمومی بود. وی با تاکید بر رفع مشکلات نقدینگی به عنوان مهمترین چالش صنعت برق که در فرآیند خدمترسانی به مردم مشکلاتی ایجاد کرده است، گفت: تنها راه برونرفت از این موضوع اصلاح قیمتهای انرژی و هزینههای انشعاب با کمک همه بخشهاست که باید مورد پیگیری مدیران بخش توزیع قرار گیرد. پیرپیران در پایان از اتفاقات مثبتی که در شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در حوزههای مختلف از جمله هوشمندسازی، اتوماسیون شبکه و سیستمهای مدیریتی رخ داده است، قدردانی کرد. وی گفت: شرایط این دوره بسیار حساستر و متفاوتتر از دوره گذشته بود، زیرا تولید برق تغییر زیادی پیدا نکرد اما با برنامهریزی خوب دولت و اجرای مطلوب آن، پیک بار تابستان با حداقل چالش و نارضایتی پشت سر گذاشته شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|