|
کشتار وحشتناک داعش در مالی
بر اساس گزارش عفو بینالملل، داعش سال جاری میلادی صدها تن را در شمال شرق مالی سر بریده است. عفو بینالملل در گزارشی اعلام کرد داعش سال جاری میلادی صدها تن را در شمال شرق مالی سر بریده است. دهها هزار روستایی بعد از اینکه داراییهایشان را در حملات ماه مارس از دست دادند از منازلشان فرار کردند.
ارسال به دوستان
سند راهبرد دفاعی آمریکا که بزرگترین چالش این کشور را چین معرفی کرده است منتشر شد
چین بزرگترین کابوس آمریکا
وزیر دفاع آمریکا: پکن تنها رقیبی است که میتواند واشنگتن را در درازمدت به چالش بکشد
گروه بینالملل: پنتاگون در سند راهبرد دفاعی جدید آمریکا تاکید کرد با وجود تجاوز روسیه به اوکراین، چین همچنان بزرگترین چالش امنیتی ایالات متحده است و این تهدید چگونگی تجهیزات نظامی و ساختار آینده ارتش آمریکا را تعیین میکند.
روزنامه واشنگتنپست روز پنجشنبه ۲۷ اکتبر (پنجم آبان) سندی از پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) را منتشر کرد که در آن گفته شده درگیری با چین «نه اجتنابناپذیر است و نه مطلوب» اما استراتژی نظامی ایالات متحده را تلاش برای جلوگیری از «تسلط پکن بر مناطق کلیدی» تعیین میکند. اشاره به مناطق کلیدی با تجمع نظامی تهاجمی چین در آبهای چین جنوبی و افزایش فشار بر تایوان مرتبط است. پنتاگون هشدار میدهد چین در صدد تضعیف متحدان آمریکا در اقیانوس هند و اقیانوس آرام و استفاده از ارتش رو به رشد خود برای زیر سلطه گرفتن و تهدید همسایگانش است. این گزارش ۸۰ صفحهای و طبقهبندی نشده به جنگ روسیه در اوکراین هم اشاره میکند و میگوید مسکو با سلاحهای هستهای، عملیات سایبری و موشکهای دوربرد تهدیدی جدی برای ایالات متحده و متحدانش است و هشدار میدهد که همکاری رو به رشد چین و روسیه چالشهای خطرناکتری برای ایمنی و امنیت داخلی، حتی با وجود تهدیدهای تروریستی است.
* چین تنها رقیبی است که میتواند آمریکا را در درازمدت به چالش بکشد
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا میگوید: «چین تنها رقیبی است که هم قصد دارد نظم بینالمللی را تغییر دهد و هم به طور فزایندهای قدرت انجام این کار را دارد. روسیه بر خلاف چین نمیتواند در درازمدت به طور سیستماتیک ایالات متحده را به چالش بکشد اما تجاوز روسیه تهدیدی فوری برای منافع و ارزشهای ما به شمار میرود».
واشنگتنپست نوشته، این گزارش نشان میدهد که آمریکا برای نخستین بار با 2 رقیب دارای سلاح هستهای یعنی روسیه و چین روبهرو است. این استراتژی که همراه با 2 گزارش دیگر درباره دفاع موشکی و تسلیحات هستهای منتشر شد، طرحی جامع برای برنامهریزی نظامی آمریکا برای 4 سال آینده ارائه میکند. این استراتژی به چگونگی تغییر جهان از سال ۲۰۱۸ پرداخته است، یعنی زمانی که نیروهای آمریکایی هنوز در افغانستان میجنگیدند و تهاجم گسترده روسیه به اوکراین تقریبا غیرقابل تصور به نظر میرسید.
استراتژی قبلی که سال ۲۰۱۸ در زمان رئیسجمهور وقت دونالد ترامپ منتشر شد، منعکسکننده تغییر اساسی از تمرکز نظامی آمریکا بر مقابله با افراطگرایان به ارتشی بود که باید برای جنگ با یک قدرت بزرگ آماده شود.
* بازدارندگی یکپارچه
استراتژی دفاعی ۲۰۲۲ آمریکا افزایش تمرکز بر متحدان این کشور به عنوان عنصر کلیدی دفاعی این کشور است. این راهبرد بر تلاش گستردهتر دولت جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا برای ترمیم روابط با این متحدان تاکید میکند که توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین رانده شده بودند. محور سند جدید بر مفهوم «بازدارندگی یکپارچه» قرار دارد، به این معنی که ایالاتمتحده از ترکیب گستردهای از قدرت نظامی، فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک، و اتحادهای قوی - از جمله زرادخانه هستهای آمریکا- برای پیشگیری از تهاجم دشمن استفاده خواهد کرد. این گزارش نتیجهگیری میکند که چین «پرپیامدترین رقیب استراتژیک برای دهههای آینده» باقی میماند، در حالی که روسیه یک تهدید جدی «فعلی» است. از زمان آخرین گزارش پنتاگون، چین و روسیه در استفاده از نیروی نظامی خود تهاجمیتر شدهاند. روسیه ماه فوریه تهاجم تمامعیار به اوکراین را آغاز کرد و چین تهدید دیرینه خود برای بازپسگیری تایوان حتی «در صورت لزوم با توسل به زور» را تشدید کرده است. همزمان روسیه و کرهشمالی همگی آزمایشهای تسلیحات هستهای خود را تسریع کردهاند.
* اولین استراتژی از هنگام خروج از افغانستان
این نخستین سند استراتژی آمریکا از زمان پایان جنگ ۲۰ ساله این کشور در افغانستان و خروج تمام نیروهای آن در سال گذشته از این کشور است. ایالات متحده هنوز تعداد کمی نیرو در عراق و نزدیک به ۱۰۰۰ نیرو در سوریه دارد اما تمرکز خود را تا حد زیادی از عملیات ضدتروریستی که طی ۲ دهه گذشته در راهبرد این کشور غالب بود، روی تهدیدات رقبای اصلی مانند چین برگردانده است. گزارش جدید خواستار افزایش تحقیق و توسعه در زمینه فناوریهای پیشرفته از جمله در عرصههای فراصوتی، سایبری، هوش مصنوعی، انرژی هدایت شده و جذب نیروی ماهر است.
پنتاگون همچنین بر خطر فزاینده هستهای، بویژه با رشد روابط بین چین و روسیه تأکید میکند. این سند میگوید ایالات متحده متعهد به مدرنسازی نیروهای هستهای خود است و در عین حال قابلیتهای هستهای کنونی خود را بررسی میکند که ممکن است دیگر برای بازدارندگی به آن نیازی نداشته باشد. بررسی هستهای لغو برنامه پرتاب موشکهای کروز از دریا را تایید میکند و آن را ضروری نمیداند. این برنامه در بررسی وضعیت در دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ گنجانده شد اما دولت بایدن اوایل امسال با حذف بودجه پایان آن را هدف قرار داد.
این نخستین بار است که ۳ سند راهبردی پنتاگون -بررسی دفاع ملی و اسناد حاکم بر وضعیت دفاع موشکی و هستهای - همزمان تهیه و منتشر میشوند. تمرکز جدید بر «بازدارندگی یکپارچه» در حالی صورت میگیرد که ایالات متحده با این واقعیت روبهرو است که 3 پایه اصلی توان نظامی این کشور یعنی موشکهای هستهای زیردریایی، هواپیماهای بمبافکن دوربرد و سیستمهای پرتاب زمینی به سرعت در حال فرسوده شدن هستند و به میلیاردها دلار برای مدرنسازی نیاز دارند.
* جهانی که اجتناب از جنگ هستهای در آن قطعی نیست
واشنگتنپست نوشته آمریکا همچنین با جهان جدیدی روبهرو است که در آن رویکرد چندین دهه اجتناب از جنگ هستهای در حال تغییر است. بازدارندگی هستهای برای چندین دهه بر جلوگیری از جنگ بین ۲ ابرقدرت هستهای، روسیه و ایالات متحده متمرکز بود و بر تضمین متقابل جلوگیری از توسل هر یک از طرفین به حمله هستهای اتکا داشت اما اکنون روسیه بارها تهدید کرده است که از سلاحهای هستهای «تاکتیکی» با بازده پایینتر در اوکراین استفاده خواهد کرد و عقبنشینیهای این کشور در اوکراین با نیروهای متعارفش میتواند باعث نزدیکی هر چه بیشتر به توان هستهایاش شود. آستین میگوید: «ما مطمئنا نگران تشدید تنش هستیم. ما از همان ابتدای این جنگ نگران بودهایم». او میافزاید: «این نخستین بار در بیش از ۷۰ سال اخیر خواهد بود که از یک سلاح هستهای استفاده میشود» و این «مطمئنا پتانسیل تغییر اوضاع در جامعه بینالمللی را دارد».
این گزارش همچنین به دستاوردهای سریع چین و روسیه در موشکهای مافوق صوت اشاره میکند که تشخیص آنها برای سیستم دفاعی آمریکا دشوارتر است. 2 کشور همچنین در حال بهبود تواناییهای خود برای ساقط کردن ماهوارهها یا بیرون راندن آنها از مدار هستند.
ارسال به دوستان
مراسم امضای توافق غیرمستقیم ترسیم مرز دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی برگزار شد
توافق بدون عادیسازی
گروه بینالملل: رژیم صهیونیستی و لبنان پنجشنبه در پایگاه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان (یونیفل) در الناقوره، توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی را امضا کردند که این توافق غیرمستقیم بود. رسانههای رژیم صهیونیستی از پایان مراسم امضای این توافقنامه در الناقوره خبر دادند و گفتند هیأتهای 2 طرف پس از امضای توافقنامه، الناقوره را ترک کردند. شبکه المیادین نیز گزارش داد هیأت لبنانی مراجعه به الناقوره برای امضای توافقنامه را به خروج قایقهای صهیونیستی از آبهای لبنان مشروط کرده بود. بر اساس توافقات قبلی هیچیک از 2 هیات سیاسی اجازه ورود تلفن همراه به این محل را نداشتند تا تصویری از این مراسم به بیرون درز نکند. بر اساس این گزارش، پس از آنکه فرماندهی ارتش لبنان از خروج قایقهای اسرائیلی از آبهای لبنان اطمینان حاصل کرد، هیأت لبنانی نیز عازم الناقوره شد. پیشتر «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان لبنان از موافقت «میشل عون» رئیسجمهور این کشور با پیام آمریکا و متن توافقنامه مربوط به ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی خبر داده بود. پس از تصویب توافق مرزی با لبنان در رژیم صهیونیستی، نمایندگان آن در نقطه مرزی ناقوره با لبنان نزد واسطه آمریکایی توافق را امضا کردند اما هیات لبنانی حاضر نشد وارد مقر سازمان ملل شود تا قبل اینکه قایقهای نیروهای اشغالگر از محدوده آبهای لبنان خارج شوند. با خروج قایقها، هیات لبنانی وارد مقر سازمان ملل در مرز شد و توافقنامه امضا شد. اکنون با تعیین مرز دقیق، تجاوز مرزی دشمن راحتتر پاسخ داده خواهد شد و بهانهای برای دشمن باقی نمیماند. از طرف دیگر لبنان میتواند اکتشاف و استخراج در بلوک ۹ را آغاز کند. در همین زمینه، رئیسجمهور لبنان دیروز بعد از امضای رسمی توافق تعیین مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی، طی اظهاراتی تاکید کرد فکر صلح با تلآویو دور از ذهن است. طبق گزارش وبگاه شبکه المیادین، میشل عون اظهار داشت: ایده صلح با «اسرائیل» دور از ذهن است و هیچ توافق پنهانی وجود ندارد و و ما هیچوقت چنین کاری نخواهیم کرد.
دبیرکل حزبالله لبنان هم تاکید کرد: تمام مذاکرات درباره پرونده ترسیم مرزها، به صورت غیرمستقیم انجام شد و هیاتهای لبنانی و اسرائیلی در زیر یک سقف با یکدیگر دیدار نکردند و این مسأله شبهه عادیسازی را نفی میکند.
سیدحسن نصرالله تصریح کرد: بعد از آنکه اسناد مربوط به پرونده ترسیم مرزها را تکمیل کردیم، تمام تدابیر ویژهای که مقاومت اعلام کرد خاتمه یافت. وی افزود: آنچه رخ داد پیروزی بزرگی برای لبنان به عنوان یک کشور و ملت و مقاومت است و تحولات امضای توافق ترسیم مرزها از نظر ظاهری بر این نکته صحه میگذارد که هر گونه صحبت از عادیسازی، امری بیپایه و اساس است. مذاکرات تقسیم خطوط دریایی با این متن به پایان رسید که منطقه گازی قانا به لبنان و منطقه کاریش به رژیم صهیونیستی رسید و شرکت توتال هم برای استخراج گاز و نفت از میدان گازی قانا به بیروت کمک خواهد کرد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روسیه عامل اصلی بیثباتی در جهان را نظم لیبرال غربی معرفی کرد
انتقاد پوتین از آمریکا برای ترور شهید سلیمانی
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در سخنرانی خود در اجلاس والادای گفت که نظم لیبرال غربی عامل افزایش بینظمی است. او گفت روسیه نمونه کشوری است که مذاهب و فرهنگهای مختلف در کنار هم زندگی میکنند. او در بخشی از اظهاراتش در انتقاد از نظم غربی گفت غرب، ژنرال سلیمانی را به قتل رساند، در حالی که او در کشورش مقام رسمی بود. پوتین گفت غرب نهتنها این موضوع را انکار نکرد، بلکه به آن افتخار کرد. پوتین گفت: «آنها سلیمانی، ژنرال ایرانی را کشتند. [در نظم غربی] شما میتوانید با ژنرال سلیمانی هر جور میخواهید رفتار کنید؛ هر جور میخواهید، در صورتی که او مقام رسمی کشوری دیگر است». وی اضافه کرد: «آنها او را در خاک یک کشور ثالث کشتند و گفتند «بله ما کشتیم». این کارها برای چیست؟ ما کجا زندگی میکنیم؟» پوتین درباره نظم جهانی تحت رهبری غرب موسوم به «نظم قانونمحور» گفت: «هیچکس نمیداند چه کسی این قوانین جهانی را تدوین کرد و تنها قانون موجود هم این است که قدرتها میتوانند هر کاری را که تمایل داشته باشند انجام دهند». رئیسجمهور روسیه از فرهنگ غرب به عنوان «فرهنگ حذفی» یاد کرد و گفت: «فرهنگ حذفی یادآور کتابسوزیهای نازی است. آنها فرهنگ آزادی اندیشه را حذف کردهاند». او اضافه کرد: حتی در اوج جنگ سرد کسی به حذف فرهنگ و هنر طرفهای مخالف فکر نکرد. پوتین گفت: «اکنون دیدگاههای متفاوت، خرابکارانه و تهدید علیه دموکراسی به نظر میآیند؛ لیبرالیسم، فراتر از تصور تغییر کرده و به نقطه پوچی رسیده است». رئیسجمهور روسیه ادامه داد: غرب در حال ترویج برخی الگوهای مصرف است تا بازارها را برای محصولات خودش توسعه دهد. او گفت: غرب در این مسیر حتی علیه متحدانش هم تحریم وضع میکند. پوتین همچنین تأکید کرد که نظم تکقطبی در حال به پایان رسیدن است. او گفت: غرب قادر نیست به صورت تکروانه دنیا را اداره کند. او همچنین گفت: «دستکم 2 غرب وجود دارد. نخستین آن، غرب سنتی با فرهنگی غنی است و دومی ستیزهجو و استعمارگر. روسیه خودش را دشمن غرب نمیداند و تلاش کرد با غرب و ناتو ارتباط برقرار کرده و با آنها در صلح و سازش زندگی کند. پاسخ آنها به همه این همکاریها، منفی بود». رئیسجمهور روسیه همچنین گفت: تا وقتی که سلاحهای هستهای وجود دارند همیشه خطر استفاده از آنها وجود دارد. او همچنین مدعی شد دهه پیش رو، خطرناکترین دهه از زمان پایان جنگ دوم جهانی خواهد بود. پوتین همچنین در انتقاد از فضاسازی کشورهای غربی درباره احتمال استفاده روسیه از سلاحهای هستهای از لیز تراس، نخستوزیر سابق پیشین انگلیس انتقاد کرد. او گفت: روسیه هیچگاه نگفته به صورت پیشگیرانه از سلاحهای هستهای استفاده خواهد کرد و فقط به این موضوع اشاره کرده است. پوتین در ادامه تصریح کرد: در مقابل لیز تراس به صراحت تهدید به استفاده از این سلاحها کرده بود. ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله به منزل شخصی «نانسی پلوسی» و مجروح شدن همسرش
سخنگوی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حمله یک مهاجم به اقامتگاه شخصی نانسی پلوسی و آسیب دیدن همسر وی خبر داده است.
به گزارش فارس، بر اساس بیانیهای که دفتر نانسی پلوسی منتشر کرده است، صبح جمعه به وقت محلی، یک مهاجم با شکستن در وارد اقامتگاه مسکونی وی در سانفرانسیسکو شده و با خشونت به شوهر وی حملهور شده است.
هنوز مشخص نیست که هدف حمله خود نانسی پلوسی بوده یا همسرش اما گفته میشود که نانسی پلوسی در زمان حمله در آنجا نبوده است.
طبق این بیانیه، مهاجم دستگیر شده و هماکنون در بازداشتگاه به سر میبرد و علت و انگیزه آن در دست بررسی است. آقای پلوسی بلافاصله به بیمارستان منتقل شده و در حال دریافت خدمات درمانی است. این بیانیه نگفته است که چه آسیبی به وی وارد شده است اما گفته بزودی به بهبودی کامل میرسد.
همسر نانسی پلوسی چند ماه پیش نیز خبرساز شده بود؛ جایی که وی به خاطر رانندگی در حالت مستی توسط پلیس آمریکا بازداشت و به بازداشتگاه فرستاده شده بود. بعدها یک دادگاه محلی وی را به تحمل ۵ روز زندان و ۳ سال آزادی مشروط با قید وثیقه محکوم کرد.
***
پکن و ریاض توافق گسترش همکاری امضا کردند
وزرای خارجه چین و عربستان سعودی روز جمعه در تماسی ویدئویی توافق گسترش همکاری امضا کردند. به نوشته روزنامه «الشرق الاوسط»، «فیصل بنفرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی و «وانگ یی» همتای چینی وی در این تماس ویدئویی بر گسترش روابط دوجانبه تأکید کردند. این روزنامه سعودی نوشت وزرای خارجه 2 کشور، برنامه کاری اجرایی در چارچوب کمیته مشترک امور سیاسی سعودی- چینی را امضا کردند. این چهارمین جلسه کمیته امور خارجی و سیاسی در چارچوب کمیته مشترک سعودی- چینی محسوب میشود. وانگ یی و بنفرحان در این تماس ویدئویی، روابط دوجانبه و مسیرهای توسعه همکاریها را به بحث گذاشتند. چندی پیش «سلمان بنعبدالعزیز» شاه عربستان سعودی از «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین پیام مکتوبی درباره راهکارهای تقویت روابط ۲ کشور دریافت کرد.
***
بشار اسد:
توانایی بازسازی ویرانیهای برجا مانده از تروریسم را داریم
«بشار اسد» رئیسجمهور سوریه ضمن بازدید از یک کارخانه گاز در حمص، با کارگران و تکنیسینهای دستاندرکار آن گفتوگو کرد. بشار اسد در گفتوگو با کارگران و تکنیسینها از تلاشهای آنان در به ثمر رساندن این کار ملی و نقش آنان در حفظ و نگهداری از این تاسیسات حیاتی در طول سالهای جنگ قدردانی کرد. رئیس جمهور سوریه گفت: زمانی که این پروژه را در سال 2009 افتتاح کردیم، در آن زمان پروژه بسیار مهم و حیاتی برای کشور محسوب میشد و کشور آسایش داشت و همه بخشها به شکل طبیعی پیش میرفتند. امروز به دلیل جنگ در اوکراین، جنگ بین روسیه و کشورهای غربی با نیابت اوکراین، این پروژه و دیگر پروژهها برای ما بسیار مهم و حیاتی شده است. افزایش بیسابقه قیمت گاز، افزایش قیمت سوخت و افزایش قیمت همه چیز، وحشتناک است. وی تصریح کرد: این مسائل بیش از گذشته برای ما حامل این پیام است تا همیشه به خودمان تکیه کنیم، همانطور که در دهه 80 درباره تولید گندم به خودمان تکیه کردیم و بعد انرژی. امروز گاز، نفت و انرژی لازم است.
***
کرهشمالی ۲ موشک بالستیک شلیک کرد
خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی (جمعه) گزارش داد بر اساس اعلام ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، کرهشمالی ۲ موشک بالستیک کوتاهبرد را از ساحل شرقی خود شلیک کرده است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی نوشت: رئیس ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی اعلام کرد این پرتابهای موشکی کرهشمالی را در منطقه تونگچون واقع در استان کانگوون شناسایی کرده است. به گزارش یونهاپ، ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی در پیامی که به خبرنگاران فرستاد، نوشت: ارتش کرهجنوبی در همکاری نزدیک با آمریکا، آمادگی کامل خود را در ضمن تقویت نظارت و هوشیاری، حفظ کرده است. به نوشته پایگاه شبکه الجزیره، جزئیات بیشتری درباره این موشکها از جمله برد پروازی آنها در دسترس نیست.
***
باکو: نقاط ایست بازرسی در مرز با ارمنستان نمیخواهیم
جمهوری آذربایجان با رد پیشنهاد ارمنستان در زمینه نقاط مرزی مورد اختلاف اعلام کرد نقاط ایست بازرسی در مرز ۲ کشور نمیخواهد. به نوشته خبرگزاری «نیوز آرمنیا»، «شاهین مصطفی اف» معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان روز جمعه گفت: «پیشنهاد ارمنستان برای ایجاد ۳ نقطه ایست بازرسی در مرز با جمهوری آذربایجان، تنها تقلیدی از اجرای مفاد بیانیه سهجانبه ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ است». وی مدعی شد که مسیرهای پیشنهادی ارمنستان از نظر توپوگرافی و شرایط اقلیمی برای ارتباط حملونقل با «نخجوان» و ترانزیت بینالمللی در اکثر ایام سال مناسب نیستند. ارمنستان اعلام کرده قصد دارد ۳ پاسگاه در مرز با جمهوری آذربایجان باز کند. شاهین مصطفیاف گفت: «پستهای بازرسی باید با توافق طرفین و به صورت متقارن باز شود اما ارمنستان هیچگونه هماهنگی با باکو انجام نداده است». به گفته او، ارمنستان با نقض بند ۹ بیانیه سهجانبه بهترین گزینه را برای ارتباطات حمل و نقلی ارائه نکرده است. نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان چهارشنبه گذشته گفت هفته آینده (هفته جاری) به دعوت روسیه راهی شهر «سوچی» خواهد شد تا با «ولادیمیر پوتین» و «الهام علیاف» در نشست سهجانبه شرکت کند.
ارسال به دوستان
وزرای پیشنهادی شیاع السودانی، نخستوزیر جدید عراق از پارلمان رأی اعتماد گرفتند
تشکیل دولت «وفاق ملی» در عراق
گروه بینالملل: دولت عراق بعد از یک هفته توانست وزرای خود را به پارلمان معرفی و رأی مثبت وزرای پیشنهادی را کسب کند که نشان از یک پیروزی بزرگ در سامان سیاسی عراق است.
روز پنجشنبه جلسه پارلمان عراق برای دادن رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر برگزار شد و همه وزرا توانستند رأی اعتماد مجلس را کسب کنند. در همین زمینه سودانی بعد از گرفتن رأی اعتماد اعلام کرد: «بعد از توکل به خدا، کابینه وزارتی ما از مجلس نمایندگان رأی اعتماد گرفت». السودانی افزود: دولت آتی به مسؤولیت خود در این مقطع زمانی که جهان شاهد تحولات، منازعات سیاسی و اقتصادی بسیار بزرگی است، عمل خواهد کرد؛ تحولاتی که چالشهای جدیدی بر بحرانهای انباشته عراق در زمینه اقتصادی، اجتماعی، انسانی و محیط زیستی خواهد افزود. وی با بیان اینکه با ملت بزرگ عراق عهد صادقانه میبندیم که تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات و موفقیت دولت آتی به کار بندیم، تاکید کرد: اپیدمی فساد که همه بخشها را آلوده کرد، مهلکتر از اپیدمی کروناست، چرا که منجر به تضعیف حکومت، افزایش فقر، بیکاری و سوء خدماترسانی شده است، لذا برنامه دولت دربردارنده سیاستها و اقدامات قاطعانهای برای مبارزه با این اپیدمی است. همچنین «هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح در پارلمان عراق تشکیل دولت جدید عراق پس از شرایط سخت را که همراه با درد، رنج و ناکامیهای بسیاری بود، تبریک گفت. العامری ضمن ابراز امیدواری برای موفقیت دولت جدید در اجرای برنامه خود، آمادگی کامل ائتلاف فتح برای دراز کردن دست یاری و کمک در این زمینه را اعلام کرد. وی افزود لحظهای در اشاره به خللها و ناکامیها کوتاهی نخواهند کرد و در این زمینه و به حساب منافع مردم و آرمانهای بحق آنها تعارف نخواهند داشت. «نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق هم به نخستوزیر عراق به خاطر کسب رای اعتماد پارلمان تبریک گفت. بارزانی در بیانیهای اعلام کرد: به مناسبت رأی اعتماد به دولت فدرال جدید عراق، به همه مردم عراق و شخص نخستوزیر تبریک میگویم و برای دولت وی آرزوی موفقیت میکنم. وی افزود: امیدواریم این گام بلند، سرآغازی برای پایان دادن به درد و رنج مردم عراق و آغازی جدید برای حل مشکلات و بحرانها و توسعه اقتصادی و خدماترسانی و ثبات و امنیت در کشور باشد. رئیس اقلیم کردستان عراق در پایان ضمن اعلام حمایت اربیل برای موفقیت دولت آتی و آمادگی برای حل همه مسائل میان اقلیم کردستان و بغداد از طریق گفتوگو در چارچوب قانون اساسی، مجددا تاکید کرد حل مشکلات مختلف عراق و گذر از دشواریهای کنونی، وظیفه و مسؤولیت همه ما است. همچنین «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف نصر، از دولت جدید عراق خواست برای موفقیت در سطح مسؤولیت و وظایف خود عمل کند. وی در توئیتی نوشت: تشکیل دولت محمد شیاع السودانی را تبریک میگویم و امیدوارم در خدمت به مردم و حفظ منابع و منافع کشور موفق باشد. وی افزود: ما بخشی از دولت نیستیم اما موفقیت آن، منفعتی ملی است. از اینجا از همه نیروهای تشکیلدهنده دولت میخواهم برای موفقیت دولت در سطح مسؤولیت و وظایف خود عمل کنند و اشتباهات گذشته را تکرار نکنند. «نوری مالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق هم کسب رای اعتماد پارلمان را به نخستوزیر این کشور و اعضای کابینهاش تبریک گفت. المالکی در بیانیهای اعلام کرد: امیدواریم تلاشهایتان بر تحقق آمال مردم عراق در مسیر سازندگی، ارائه خدمات، مقابله با فقر، بحران مسکن، آب و بهبود وضعیت معیشتی مردم متمرکز شود. از سوی دیگر عمار حکیم هم اعلام کرد با توافقی که بین وی و سودانی انجام شده است، در دولت حضور پیدا نمیکند و یک گروه مشورتی ناظر در مجلس با تیمی از نیروهای نزدیک به عامری تشکیل خواهد داد تا بر روند دولت نظارت کند. از سوی دیگر در دولت جدید سودانی طیفی از نمایندگان دموکرات، اتحادیه میهنی، مسیحی و شیعه حضور دارند. در این چارچوب جناحهای مختلف در دولت حضور دارند. در دولت 5 وزیر از سوی سودانی، 3 وزیر از طرف مالکی، 2 وزیر از سوی جریان عامری و خزعلی، 5 وزیر متعلق به اهل سنت (حلبوسی و خنجر)، یک وزیر برای دموکرات، یک وزیر برای اتحادیه میهنی و یک وزیر برای مسیحیها در نظر گرفته شده است. به نظر میرسد دولت جدید سودانی طیفی جدید از تکنوکراتهای گروههای مختلف سیاسی عراق را در نظر گرفته است که 3 وزیر هم به زنان تعلق دارد. مقتدا صدر در دولت جدید حضور ندارد و مصطفی الکاظمی هم برای همیشه با کاخ نخستوزیری عراق خداحافظی کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|