|
ارسال به دوستان
سلبریتی آمریکایی هم برای ادامه یافتن آشوبها در ایران دست به کار شد
سیابازی آنجلینا
گروه فرهنگ و هنر: سیا همه توانش را برای ادامه آشوبها در ایران، ولو برای یک روز بیشتر، به میدان آورده است؛ آنچنان که آنجلینا جولی که اسناد فراوانی درباره ارتباط او با سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی در آمریکا، بویژه همکاری با سیا منتشر شده نیز برای چندمین بار از ادامه اغتشاشات در ایران حمایت کرده است. به گزارش «وطنامروز»، جولی این بار با انتشار شعری به زبان فارسی، به کنشگری در راستای ادامهدار شدن آشوبها در ایران پرداخته است. در روزهای اخیر تحلیلهای فراوانی درباره هجمه همهجانبه دشمن برای اقدام علیه امنیت ملی در ایران انجام شده است؛ تحلیلهایی که تایید میکنند جنگ در فضای مجازی بسیار گسترده در حال انجام است. استفاده سیا از بازیگران و سلبریتیهایی که برای دیدن مدیربرنامه هر کدام از آنها برای انتشار یک مطلب در فضای مجازی چند ماه وقت لازم است اما یک شبه به سربازان اقدام علیه امنیت ملی ایران تبدیل میشوند، تا راهاندازی چند ده هزار کاربر جعلی در توئیتر، اینستاگرام و... برای ایجاد رعب و وحشت و اعمال فشار بر چهرههای داخلی، تنها بخشی از فعالیتهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکایی، اسرائیلی و مزدوران سعودیشان است. این بار آنجلینا جولی همردیف سربازان مجازی بن سلمان در ریاض، برای ادامه اغتشاش در ایران به کنشگری مجازی پرداخته است. جنگ جهانی مجازی علیه ایران، مستندات بسیار محکمی دارد. کیت کلارنبرگ، محقق و روزنامهنگار تحقیقی در گزارشی با عنوان «رمزگشایی جنگ آنلاین پنتاگون علیه ایران»، به بررسی نقش ارتش آمریکا در ایجاد فضای ضدایرانی در شبکههای اجتماعی و ساخت اکانتهای فیک با هدف نشر اخبار دروغین به زبان فارسی و ایجاد نفرت علیه جمهوری اسلامی پرداخته است. در ابتدای این گزارش که در همان روزهای آغازین اغتشاشات منتشر شد، آمده است: تنها چند روز پس از شروع اعتراضات در 16 سپتامبر، واشنگتن پست فاش کرد که پنتاگون یک فعالیت گسترده شامل انتشار اطلاعات گمراهکننده آنلاین را با تعدادی حساب ربات و ترول که توسط بخش فرماندهی مرکزی آن (CENTCOM) اداره میشد، آغاز کرده است. سنتکام، علاوه بر پوشش تمام اقدامات نظامی ایالات متحده در غرب آسیا، شمال آفریقا، آسیای جنوبی و مرکزی، ایران را نیز در بر میگیرد. این حسابها در تحقیقات مشترکی که برای 5 سال عملیات نفوذ پنهان طرفدار غرب را بررسی میکرد، توسط شرکت تحقیقاتی رسانههای اجتماعی Graphika و استنفورد کشف شد. گزارش این تحقیق در آگوست منتشر شد و در آن زمان کمترین پوشش مطبوعاتی انگلیسیزبان را به خود جلب کرد اما آشکارا مورد توجه قرار گرفت و نگرانیهایی را در بالاترین سطوح دولت ایالات متحده برانگیخت.
یکی از گزارههای قابل تأمل در جنگ جهانی رسانهای علیه ایران، استفاده از ارتش آمریکا برای راهاندازی کانالهای جعلی است. در گزارش کلارنبرگ که در رسانهای بریتانیایی منتشر شده بود، اینطور آمده است: حوزه جغرافیایی سنتکام شامل ایران نیز میشود که با توجه به جایگاه دیرینه جمهوری اسلامی به عنوان دشمن اصلی ایالات متحده، شاید تعجبآور نباشد که بخش قابل توجهی از اطلاعات نادرست آنلاین و تلاشهای جنگ روانی این واحد، ایران را هدف قرار داده باشد. یک استراتژی کلیدی که توسط متخصصان جنگ روانی ایالات متحده به کار گرفته میشود، ایجاد چند رسانه ساختگی است که محتوا را به زبان فارسی منتشر میکنند؛ ایجاد کانالهای آنلاین متعددی در توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و حتی تلگرام. در برخی موارد نیز روزنامهنگاران و کارشناسان جعلی با دنبالکنندههای بسیار و با عکسهای پروفایل ایجاد شده توسط هوش مصنوعی، فعالیتهای خود را آغاز کردند. به عنوان مثال، فهیمنیوز مدعی ارائه اخبار و اطلاعات دقیق درباره رویدادهای ایران شد و اعلام کرد «ایران تمام تلاش خود را برای سانسور و فیلتر کردن اینترنت به کار میگیرد». کانالهای یوتیوب مربوط آنها نیز ویدئوهای کوتاه متعددی به این امید که با ویدئوهای اصلی اشتباه گرفته و به سرعت در سایر شبکههای اجتماعی منتشر شوند، منتشر میکردند.
این گزارش میافزاید: برخی سازمانهای خبری جعلی مطالب اصلی را منتشر کردند اما بخش عمدهای از خروجیهای آنها محتوای سازمانهای تبلیغاتی تحت حمایت دولت آمریکا مانند رادیو فردا و بخش فارسی صدای آمریکا بود. آنها همچنین مقالاتی از ایران اینترنشنال مستقر در انگلیس که وجوه بسیار زیادی را از عربستان سعودی دریافت میکند، تغییر داده و به اشتراک گذاشتند. همچنین چند شخصیت جعلی وابسته به این رسانهها این کــار را میکردند. این شخصیتها به طور مکرر برای افزایش سندیــت و اصالت، مطالب غیــرسیاسی از جمله شعر ایرانی و عکس غذاهای ایرانی را نیز منتشر میکردند. آنها همچنین در توئیتر با ایرانیان واقعی در ارتباط بودند و اغلب درباره میمهای اینترنتی با آنها شوخی میکردند. رباتها و ترولهای پنتاگون از تکنیکها و رویکردهای روایی متفاوتی در تلاش برای تأثیرگذاری بر ادراک و ایجاد تعامل استفاده کردند. تعداد معدودی از آنها با انتقاد از دولت ایران به دلیل سیاست خارجی که به اندازه کافی تهاجمی نیست، دیدگاههایی تندرو را تبلیغ میکردند. محققان بیان میکنند که هدف از این تلاشها نامشخص است، اگر چه توضیح آشکار این است که پنتاگون به دنبال ایجاد نارضایتی ضد دولتی در میان ایرانیان محافظهکار بود و در عین حال درصدد ایجاد فهرستهایی از افراطیهای داخلی برای نظارت آنلاین نیز بود. در بخش پایانی این گزارش به مساله مهمی اشاره شده است که این روزها بسیاری از مردم با آن مواجهند؛ سردرگمی با اخبار جعلی. کلارنبرگ، گزارشگر بریتانیایی در این باره مینویسد: این دسته از پستهای رسانههای اجتماعی که ممکن است در عصر اخبار جعلی معتبر به نظر برسند، وقتی جمعآوری و تجزیه و تحلیل شوند، سلاحی قوی و بالقوه خطرناک را تشکیل میدهند که به نظر میرسد یکی از سلاحهای بسیار در پنتاگون است.
ارسال به دوستان
از کتاب خاطرات حاجمهدی سلحشور رونمایی شد
پرچمدار قصهها و غصههای قم
کتاب خاطرات مهدی سلحشور از دفاعمقدس با عنوان «باغ حاج علی»، شنبه ۷ آبانماه به همت مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس و مجموعه کتاب هیأت با حضور برخی مسؤولان کشوری و لشکری در تالار سوره حوزه هنری رونمایی شد. سردار نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس در این مراسم با اشاره به اینکه حاجمهدی سلحشور با ثبت خاطراتش از دوران دفاعمقدس بر سرمایه ملی ما از این دوران افزود که از او تشکر میکنم، اظهار داشت: دفاعمقدس ابعاد مختلفی داردکه یکی از مهمترین ابعاد آن فرهنگ حاکم بر آن است. دفاعمقدس تنها در فرماندهیها و عملیاتها خلاصه نمیشود، بلکه یکی از مهمترین ابعاد و متنهای اصلی آن فرهنگ دفاعمقدس است که امروز در مراحل دیگر انقلاب اسلامی هم تداوم پیدا کرده است. رأس این فرهنگ امام خمینی(ره) است که نگاه و اندیشه ایشان در سرتاسر کشور ادامه پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه این فرهنگ موجب شد تهدیدها در دوران دفاع مقدس به فرصت تبدیل شود، گفت: جنگ در شرایطی بر ما تحمیل شد که ثبات سیاسی و اقتصادی نداشتیم. در این جبهه فرهنگی که دوران دفاع مقدس در آن شکل گرفت، تمام ظرفیتهای فرهنگی کشور بویژه روحانیون و مداحان به میدان آمدند که فرهنگ دفاعمقدس بدون نقش مداحانی مثل حاج صادق آهنگران، حاجمهدی سلحشور و حاج سعید حدادیان قابل تفکیک
نیست.
در ادامه این مراسم مهدی سلحشور مداح اهل بیت(ع)، سردار ابراهیم جباری فرمانده سابق سپاه ولیامر، حسین یکتا از راویان دوران دفاعمقدس و حسین کاجی از فرماندهان دوران دفاعمقدس، گعدهای 4 نفره برگزار کردند که حاجمهدی سلحشور در ابتدای آن اظهار داشت: در این کتاب تلاش کردم تا از شهدا یاد کنم که در مجموع از ۸۰ شهید نام برده شده است. در مراسم امروز هم تصاویر شهید علی جابری مسؤول گروهان، شهید محسن درودی، شهید علی شکاری، شهید داوود حیدری فرمانده گردان زهیر، شهید زنده حاج علی فضلی و شهید علیاکبر حشمتی قرار گرفته است. وی گفت: زمانی که بنا داشتم به جبهه بروم حاج ابراهیم جباری را ملاقات کردم که در واقع حکم پدری گردن من دارد. برای نوشتن این کتاب 8 سال وقت گذاشتهام و در نهایت نیز بیش از ۲۰ ساعت تمام متون آن را با بچههای گردان مرور کردیم تا کتاب مستند باشد. ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر نیز در این نشست اظهار داشت: یاد سردار فضلی را گرامی میداریم که قرار بود در این مراسم حضور پیدا کند اما خبردار شدم به بیمارستان رفته است. حسین یکتا از راویان دوران دفاعمقدس هم در این مراسم اظهار داشت: زمانی در قم با حاجمهدی سلحشور در مدرسه معصومیه که نه آب و نه برق داشت و در حجرهها فانوس روشن میکردیم، جلسه حدیث کساء و سینهزنی برپا میکردیم و با او بنای گردان حضرت معصومه(س) را گذاشتیم. در قصه و غصههای قم همواره حاجمهدی سلحشور پرچمدار بوده است. یکتا در پایان سخنانش گفت: او بنای هیأت فاطمیون و سبک خواندن از شهدا را بنیان گذاشت که امروز در بسیاری از هیأتها الگو شده است. در پایان این مراسم با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سردار نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس، سردار ابراهیم جباری فرمانده سابق سپاه امر، حسین یکتا، حسین کاجی و حجتالاسلام احمد شرفخانی از کتاب باغ حاج علی رونمایی شد.
ارسال به دوستان
اکران «لوپتو» از چهارشنبه 11 آبان
تماشای خانوادگی انیمیشن
انیمیشن «لوپتو» قرار است از چهارشنبه ۱۱ آبانماه در سینماهای کشور اکران شود. عباس عسگری، کارگردان کرمانی این فیلم گفت: تولید انیمیشن «لوپتو» سال 95 آغاز شد و 3 سال بعد هم تمام شد. قرار بود این فیلم را مهرماه ۹۸ اکران کنیم که همزمان با یکسری اتفاقها و بعد هم شیوع کرونا کلا ماجرا منتفی شد تا رسیدیم به امسال که بنا داشتیم از مهرماه ۱۴۰۱ فیلم را اکران کنیم ولی باز هم به حوادث اجتماعی اخیر برخورد کردیم. با این حال قرار است از چند روز دیگر یعنی ۱۱ آبان ماه فیلم اکران شود. وی درباره اینکه چه پیشبینیاش از حضور مخاطب در سینماها دارد، به ایسنا گفت: پیشبینی خیلی سخت است و نمیدانم آیا مردم تمایل دارند (در شرایط فعلی) به سینما بیایند یا خیر، شاید خانوادهها حوصله و رغبتی نداشته باشند که با بچههای خود به سینما بیایند اما شاید هم اگر مدارس همراهی کنند اتفاق خوبی بیفتد، به همین دلیل نمیدانم چه شرایطی پیش خواهد آمد اما امیدوارم بخوبی پیش برود. در کرمان هم چون اکران این دست فیلمها کمتر اتفاق میافتد، فکر میکنم با معرفی و تبلیغ، استقبال خوبی داشته باشیم، چرا که شاید در قالب یک تفریح خانوادگی برای مردم جالب باشد که انیمیشن را در سینما تماشا کنند. تیزرهایی به تلویزیون داده شده و قرار است از چند روز آینده شبکه پویا و احتمالا شبکههای دیگر آن را پخش کنند. عسگری با اشاره به اینکه انیمیشن «لوپتو» نخستین فیلم بلند سینمایی اوست، گفت: پیشتر برای تلویزیون و در حوزه فیلم کوتاه فیلمهایی را ساخته بودم که همگی در حوزه انیمیشن بودند. این کارگردان همچنین درباره پروژه جدیدش گفت در حال کار روی چند سیناپس و فیلمنامه است و البته ساخت یک فیلم جدید، به نتیجه اکران «لوپتو» هم بستگی دارد. ارسال به دوستان
استقبال مردم از داستان عاشقانه با مضمون دینی
«رؤیای نیمهشب» برای صدودهمین بار چاپ شد
کتاب «رویای نیمه شب» صد و دهمین بار توسط انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «رویای نیمه شب» برای صدودهمین بار توسط انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد. «رویای نیمه شب» رمانی عاشقانه با مضمونی دینی و روایتی است از دلدادگی دختری شیعه به پسری سنیمذهب که در حاشیه ماجرای یک تشرف روایت شده است. تشرف به محضر امام عصر(عج) موضوعی است که این رمان را از دیگر عاشقانههای موجود متمایز کرده و خواننده را در موقعیتی متفاوت از رمانهای عاشقانه قرار داده است. این رمان از دل روایت یک تشرف یک خطی خلق شده است. «رویای نیمه شب» راوی تشرف ابوراجح حمامی است که نویسنده تلاش کرده با دراماتیزه کردن این روایت آن را در دسترس عموم قرار دهد. شخصیت محوری داستان پسری به نام هاشم است که پدر بزرگ او کفالت وی را برعهده دارد. ابونعیم زرگر، تاجر بزرگ جواهرات در حله و سنیمذهب است. ابوراجح حمامی دوست پدربزرگ هاشم است که دختری به نام ریحانه دارد که از شیعیان مخلص و دانای اهلبیت(ع) است. در این رمان شاهدیم که در هاشم علاقهای به ریحانه ایجاد میشود و این موضوع پیشبرنده داستان است. او میداند به خاطر شکافی که مذهب بین او و معشوقهاش به وجود آورده است، هرگز امکان رسیدن به ریحانه برایش وجود ندارد و از 2 طرف با مخالفت مواجه میشود، به همین خاطر جرأت ابراز عشق خود را ندارد. ماجراهای عاشقانه میان 2 جوان که به تحول زندگی هاشم منجر میشود، بستر اصلی داستان را تشکیل میدهد. چاپ صدودهم این کتاب با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۰۵ هزار تومان عرضه شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
دبیر جایزه جلال منصوب شد
وجیهه سامانی به عنوان دبیر علمی جایزه جلال از وزیر ارشاد حکم گرفت. به گزارش «وطنامروز»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی وجیهه سامانی را به عنوان دبیر علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب کرد. در متن حکم محمدمهدی اسماعیلی خطاب به وجیهه سامانی آمده است: «نظر به پیشنهاد معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و ادبیات ایران و با توجه به سوابق و تجارب ارزنده شما در زمینه ادبیات داستانی، به موجب این حکم به عنوان«دبیر علمی» پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب میشوید. امید است بنا به وظایف مندرج در آییننامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره این جایزه، نقش تخصصی خود را در ایجاد هماهنگیهای شایسته در هیات علمی، اتخاذ تصمیمات مقتضی و پیگیری اجرای آنها، به بهترین نحو ایفا کنید». وجیهه سامانی تحصیلکرده رشته زبان و ادبیات فارسی و نویسنده آثاری همچون «خواب باران»، «آن مرد با باران میآید»، «بادبادکها»، «عروس آسمان»، «تو را من چشم در راهم» و... است. دبیری جایزه «قلم زرین» و «جشنواره جوان سوره» و داوری جشنوارهها و جوایز مختلف ادبی همچون «جشنواره اشراق»، «جایزه ادبی یوسف»، «کتاب سال دفاع مقدس»، «جایزه قلم زرین»، «جایزه شهید اندرزگو»، «جشنواره تلویزیونی شبکه مستند»، «جشنواره سبک زندگی» و «جایزه ادبی خودنویس» از جمله سوابق اجرایی دبیر علمی پانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد است.
***
تمدید مهلت ارسال اثر برای جشنواره رشد
در پی استقبال و درخواست فیلمسازان و هنرمندان مهلت ارسال آثار و شرکت در پنجاهودومین جشنواره فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد، تا ۱۹ آبانماه تمدید شد. مهلت قبلی ارسال و بارگذاری آثار تا ۹ آبانماه بود. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، این جشنواره امسال در 3 بخش اصلی بینالملل، معلمان فیلمساز و دانشآموزان فیلمساز برگزار میشود. در این دوره 3 جایزه ویژه به آثاری در موضوعات «مدرسه، مبدأ پیشرفت اسلامی-ایرانی و الهامبخش جهان اسلام»، «نشان ویژه معلم»، «نشان ویژه ایثار و ازخودگذشتگی (شهید علی لندی)» اهدا خواهد شد. به گفته مسوولان برگزاری این دوره، فیلمهای دارای طراحی آموزشی هدفمند و کاربردی، با بیانی خلاقانه و اثربخش برای پشتیبانی از نظام تعلیم و تربیت و برنامه درسی ملی به طور ویژه مورد توجه قرار میگیرند. تاکنون تعداد آثار دریافتی در بخش بینالملل 4 برابر بخشهای داخلی بوده که از اهمیت و جایگاه این جشنواره در سطح جهانی خبر میدهد. پنجاهودومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد از هفتم تا پانزدهم آذرماه در مجتمع فرهنگی سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
***
رؤیا افشار بهترین بازیگر جشنواره فرانسوی شد
فیلم سینمایی «مامان» در جشنواره «رمبوهای سینما» جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی و مکمل را دریافت کرد. به گزارش ایسنا، در چهارمین دوره این جشنواره که از ۲۶ تا ۳۰ مهر در کشور فرانسه برگزار شد، فیلم «مامان» به کارگردانی آرش انیسی و تهیهکنندگی مجید برزگر، جوایز بهترین بازیگر را برای رؤیا افشار و بهترین بازیگر مکمل را برای عرفان ابراهیمی به ارمغان آورد. مسؤولان این رویداد سینمایی، فیلم «مامان» را یادآور فیلمهای بزرگ اجتماعی سینمای ایتالیا و نقشآفرینی رویا افشار را یادآور بازیهای «آنا مانیانی» دانسته بودند.
***
صدور پروانه ساخت 4 فیلمنامه
شورای صدور پروانه ساخت آثار سینمایی در جلسه اخیر با 4 فیلمنامه موافقت کرد. به گزارش فارس، فیلمنامههای «در تاریکی همه چیز روشن است» به تهیهکنندگی و کارگردانی بهرام کاظمیاسفه و نویسندگی دامون قنبرزادهنیار؛ «کیک محبوب من» به تهیهکنندگی سیدغلامرضا موسوینامقی، کارگردانی بهتاش صناعیها و نویسندگی بهتاش صناعیها و مریم مقدمحسینی؛ «کچومثقال» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی مزدک میرعابدینی و «قلهک» به تهیهکنندگی و کارگردانی مرتضی شایسته و نویسندگی امیرحسین دواتگر موافقت شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.
***
سینما شهر قصه آماده اکران
شورای پروانه نمایش در جدیدترین خروجی خود، پروانه نمایش فیلم «سینما شهر قصه» را صادر کرد. به گزارش ایرنا، پروانه نمایش فیلم سینما شهر قصه به تهیهکنندگی و کارگردانی کیوان علیمحمدی صادر شد. علیمحمدی این فیلم را سال ۹۷ جلوی دوربین برد. فیلم در بخش رقابتی جشنواره سیوهشتم نمایش داده شد و با استقبال قابل توجه منتقدان و اهالی رسانه واقع شد. سینما شهر قصه توانست در جشنواره سیوهشتم، در ۴ رشته بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (بابک کریمی)، بهترین تدوین، بهترین طراحی لباس و بهترین طراحی صحنه نامزد شود. حامد کمیلی، آناهیتا درگاهی، بابک کریمی، فرخ نعمتی، سیاوش مفیدی، رویا میرعلمی، فریبا جدیکار، هدیه تهرانی، جمشید مشایخی، حمیدرضا پگاه و علی اوجی، بازیگران این فیلم هستند. در خلاصه داستان این فیلم آمده: سینما اونجوری نیست که شما فکر میکنید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|