|
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از مشارکت 40 هزار کودک در پویش نقاشی «آرتین کنارتیم»
کنارتیم قهرمان!
گروه فرهنگ و هنر: چقدر تلخ است کاری از دستمان برنمیآید. هیچ حمایتی نمیتواند جای خانواده را برای آرتین پر کند. آرتین سرایداران، کودک 6 ساله شیرازی که شاهد عینی فاجعه تروریستی شاهچراغ بوده است، با وجود آنکه شهادت خانوادهاش را به چشم دیده، هنوز منتظر بازگشت آنهاست. حقیقت تلخ میگوید آنها دیگر برنمیگردند اما واقعیتی نیز وجود دارد که ادعا دارد یک خانواده به وسعت ایران در کنار آرتین است.
به گزارش «وطنامروز»، خبر حمله تروریستی به حرم شاهچراغ که همه جا پیچید، در همان لحظات اولیه ویدئویی در گفتوگو با کودکی به نام آرتین سرایداران به سرعت در فضای شبکههای اجتماعی ایرانی بازنشر شد. آرتین در شوک بود؛ او میگفت: «تفنگزده بودند... با مامانم، بابام، داداشم، اومده بودیم زیارت... داشتیم میرفتیم سوار ماشینمون بشیم که تفنگ زدن...» آرتین، جانباز حمله تروریستی شاهچراغ، پدر، مادر و برادر خود را در این واقعه از دست داد. فقدانی که او در ادامه زندگیاش با آن دست و پنجه خواهد کرد، در وصف نمیگنجد و همین فقدان وصفناشدنی، قلب یک ملت را به درد آورده است. همدردی این ملت با آرتین، اشکال گوناگونی به خود میگیرد و هر کس به طریقی این همدردی را ابراز میکند. کودکان سراسر کشور هم در پویشی به نام «آرتین کنارتیم» نقاشیهایشان را برای آرتین فرستادهاند تا به او بگویند همچون یک خانواده بزرگ، در کنارش هستند.
این پویش که در شبکه کودک و امید ایجاد شده، جایی برای ثبت نقاشی و دلنوشته کودکان و دانشآموزان برای آرتین سرایداران شده و قرار است بزودی تمام این نقاشی و دلنوشتهها به دست آرتین برسد. در کنار این پویش دلنوشتههای زیادی هم برای هر ۲ شبکه ارسال شده است. بخشی از این دلنوشتهها بدین شرح است:
- آرتین جان بچههای ایران همه در کنار تو هستند.
- آرتین عزیز الان پدر، مادر و برادرت پیش امام حسین هستند و ما همه خواهر و برادرهای تو هستیم.
- آرتین عزیزم من خواهرت میشوم؛ نگران نباش.
- سلام آرتین من و همکلاسیهایم تو را دوست داریم؛ ما را در غم از دست دادن خانوادهات شریک بدان، انشاءالله همیشه سالم و سلامت باشی. ما همه مردم ایران نمیگذاریم خون شهیدانمان پایمال شود.
- آرتین حالا پدر، مادر و برادرت فرشته شدند. پس تو خوشحال باش تا ما هم خوشحال باشیم.
تاکنون نزدیک به 40 هزار نقاشی در این پویش جمعآوری شده و به طور میانگین روزانه چیزی حدود 15 هزار دلنوشته به این پویش اضافه میشود و این روند تا اواسط هفته آینده ادامه دارد. قرار است بعد از اتمام پویش، مجموعهای از آنها در قالب یک کتاب چاپ شود و یکی از برترین نقاشیها هم بر دیوارنگاره ولیعصر نقش ببندد.
این نقاشیها و دلنوشتهها بزودی به دست آرتین میرسد تا تسلای خاطری برای این قهرمان باشد. قهرمان 6 ساله ما حالا میلیونها طرفدار دارد که با پیوستن به این پویش پیغامی برای او دارند؛ پیغامی مبنی بر اینکه: آرتین جان! تو تنها نیستی و میتوانی روی تکتک ما به عنوان یک خانواده حساب کنی.
ارسال به دوستان
بدرقه تیم ملی با قطعه موسیقی «ایران صدای نفسامه»
یزدانی و قطعه دیگر برای جام جهانی
همچنان که به آغاز رقابتهای جامجهانی قطر نزدیک میشویم، اهالی فرهنگ و هنر بویژه اهالی موسیقی نیز با آثارشان به استقبال این رویداد میروند. رضا یزدانی جزو نخستین خوانندگانی است که در آستانه جام جهانی، قطعهای را به تیم ملی کشورمان تقدیم کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، پروژه تولید ترانه مردمی «ایران صدای نفسامه» برای حمایت از تیم ملی فوتبال ایران در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر توسط بخش خصوصی به پایان رسید. این آهنگ که مراحل تولید آن از اواخر تیرماه آغاز شد با صدای رضا یزدانی، موسیقی بابک زرین، ترانه مهدی ایوبی و تنظیم «بهتاش زرین» بزودی منتشر خواهد شد.
به گفته دستاندرکاران پروژه، ترانه «ایران صدای نفسامه» برای تیم ملی در جامجهانی پیش رو از نظر موسیقی و ترانه، فضای متفاوتی نسبت به کارهای گذشته رضا یزدانی و بابک زرین دارد. ضمن اینکه آهنگ نسبت به سایر قطعات رسمی تیم ملی ایران در جامهای جهانی قبلی هم از نظر محتوای کلام و فرم موسیقی، تفاوتهای زیادی دارد.
این اثر موسیقایی از نظر فرم و محتوا ضمن حفظ المانهای حماسی و متناسب با فضای فوتبال جام جهانی، با در نظر گرفتن سلایق نسل جوان و نوجوان تهیه شده است. تولید آهنگ تیم ملی با صدای رضا یزدانی و موسیقی بابک زرین بیش از 3 ماه زمان برد و ضبط آن در فصل تابستان انجام شده بود. به گفته دستاندرکاران پروژه، این آهنگ به سفارش فدراسیون فوتبال آماده نشده و با حمایت و بودجه بخش خصوصی و صرفاً برای حمایت از تیم ملی فوتبال در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر و برای هواداران آماده شده است.
رضا یزدانی در حالی برای تیم ملی خوانده که سابقه اجرای آثاری مانند ترانه «وطن یعنی» برای جامجهانی ۲۰۱۶ برزیل و ترانه «پرچم» سرود رسمی کاروان المپیک ایران در رقابتهای اینچئون کرهجنوبی را دارد.
ارسال به دوستان
دیدگاههای حضرت آیتالله العظمی خامنهای درباره فلسطین ترجمه شد
دیدگاه رهبر انقلاب در کتابفروشیهای بنگلادش
کتاب «فلسطین از منظر مقام معظم رهبری» به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در بنگلادش، به زبان بنگالی ترجمه و روانه بازار نشر این کشور شد. به گزارش «وطن امروز» رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش، کتاب «فلسطین از منظر مقام معظم رهبری» را در قالب ۲۰۷ صفحه به زبان بنگالی ترجمه و در قطع رقعی و با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه به چاپ رساند. این کتاب با مقدمه علیاکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل در بنگلادش با ترجمه بنگالی توسط عبدالصبور خان، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه داکا تهیه شده و از سوی انتشارات شوچی پوترا و با نظارت رایزنی فرهنگی کشورمان در بنگلادش منتشر شد. کتاب «فلسطین از منظر مقام معظم رهبری» بزودی در اختیار فرهیختگان و نخبگان دانشگاهی، رسانهای و شخصیتهای علمی، فرهنگی و سیاسی بنگلادشی و عموم علاقهمندان قرار خواهد گرفت. این اثر با حمایت و پشتیبانی مؤسسه پژوهشی - فرهنگی انقلاب اسلامی و مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قالب طرح تاپ به چاپ رسیده است. کتاب «فلسطین از منظر مقام معظم رهبری» حاوی سخنرانیها و پیامهای حضرت آیتالله خامنهای مدظله العالی در موضوع فلسطین است که توسط سعید صلحمیرزایی گردآوری شده و از سوی انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به مؤسسه پژوهشی - فرهنگی انقلاب اسلامی به زبان فارسی به چاپ رسیده است. دکتر علیاکبر ولایتی در ابتدای مقدمه این کتاب مینویسد: «معروف است؛ پیش از جنگ اول جهانی و در زمان سلطان عبدالحمید عثمانی گروهی از متنفذین یهودی به او پیشنهاد میکنند سرزمین فلسطین را جهت اسکان یهودیان عالم به آنها بفروشد! جوابی که وی به آنها داد نشاندهنده تهمانده غیرت اسلامی در یک سلطان مستبد عثمانی است. وی میگوید: «ما تاکنون نشنیدهایم که یک آدم زنده (ولو محتضر) را کالبدشکافی کنند». بعد از ناکامی عثمانی در فتح وین سقوط تدریجی این امپراتوری شروع شد».
ارسال به دوستان
اقبال مردمی از کتاب تحسینشده «تنها گریه کن»
روایت زنانه جنگ دیده شد
کتاب تحسینشده «تنها گریه کن» که روایتی از زندگی زنان ایرانی در مواجهه با جنگ است، با اقبال مردمی بسیار خوبی روبهرو شد تا صد و سیامین چاپ این کتاب هم راهی بازار شود.
به گزارش «وطنامروز»، نوشتن درباره جنگ تحمیلی و بررسی ابعاد و زوایای مختلف آن، طی یک دهه گذشته از جبهههای جنگ کمی فاصله گرفته و با تمرکز بر روایتهای مردمی منتشر میشود. در این میان، زنان محوریت اصلی این آثار را برعهده دارند؛ زنانی که یا خود به صورت مستقیم در این معرکه حضور داشتند، مانند شخصیتهایی که در کتابهای «صباح»، «دا»، «یکشنبه آخر» و... میخوانیم، یا اینکه جنگ به نوعی بر زندگی آنها تأثیر گذاشت و مسیر زندگی آنها را تغییر داد؛ مانند آنچه در آثاری چون «دختر شینا»، «گلستان یازدهم»، «مهاجر سرزمین آفتاب» و... میبینیم.
کتاب «تنها گریه کن» از جمله آثار گروه دوم است؛ روایتی از زندگی خانم اشرفالسادات منتظری، مادر شهید محمد معماریان. کتاب که به قلم اکرم اسلامی نوشته شده و از سوی انتشارات حماسه یاران به چاپ رسیده، روایتی است خواندنی از زندگی پرفراز و نشیب یک مادر شهید. البته نویسنده معتقد است جذابیت زندگی خانم منتظری، تنها به این امر محدود نمیشود؛ او پیش از آنکه یک مادر شهید باشد، یک مبارز انقلابی و یک فعال اجتماعی بود. خانم منتظری در دوران جنگ تحمیلی، با تبدیل حیاط خانهاش به محلی برای پشتیبانی جنگ، توانست نقش فعالی در حوزه اجتماعی ایفا کند.
بخشی از خاطرات «تنها گریه کن» به مبارزات انقلابی خانم منتظری در شهرهایی مانند قم و تهران اختصاص دارد. در این بخش از کتاب، نمایی کلی از سیمای زنی را شاهد هستیم که نمونهای از زنان دهه 50 و 60 است؛ زنانی که نقش انکارناشدنی در پیروزی انقلاب داشتند اما عمدتا نامی از آنها در میان صفحات تاریخ برده نمیشود. مخاطب از این بخش به بعد، با تحول روحی شخصیت کتاب مواجه میشود؛ تحولی که در فضای انقلاب اسلامی شکل گرفت.
بخش دیگر کتاب که نقطه ثقل اثر نیز محسوب میشود، به خاطرات راوی در دوران دفاعمقدس و شهادت فرزندش، شهید محمد معماریان اختصاص دارد. خاطرات «تنها گریه کن» به اینجا ختم نمیشود. نویسنده در ادامه تصویر دیگری از زن در جامعه ایران را نشان میدهد که پس از جنگ هم فعالیت اجتماعی خود را ادامه میدهد و در قالب گروههای خیریه تلاش دارد تا نقشی را که در پیش از انقلاب و زمان جنگ تحمیلی داشت، کمرنگ نکند و به فعالیت سازنده خود ادامه دهد.
کتاب «تنها گریه کن» تاکنون با اقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده و بنا به گفته ناشر، اخیرا چاپ یکصد و سیام این اثر نیز روانه بازار کتاب شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
افراسیابی رسما معاون امور کاربران و تنظیمگری ساترا شد
سرپرست «معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی»، «معاون امور کاربران و تنظیمگری اجتماعی» و «مشاور» ساترا معرفی شدند.
به گزارش «وطنامروز»، رئیس ساترا در احکامی جداگانه، «سرپرست معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی»، «معاون امور کاربران و تنظیمگری اجتماعی» و «مشاور» ساترا را منصوب کرد. سعید مقیسه با صدور احکامی جداگانه، مجتبی ایزدی را به عنوان «مشاور»، حامد معینی را به عنوان «سرپرست معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی» و محمدصادق افراسیابی را به عنوان «معاون امور کاربران و تنظیمگری اجتماعی» ساترا منصوب کرد.
از جمله سوابق مجتبی ایزدی میتوان به سرپرستی مرکز طرح، برنامه و ارزیابی سیما، مشاور معاون صدا و مدیر شبکه رادیویی قرآن (رادیوهای تلاوت - ترتیل و قرآن) اشاره کرد. حامد معینی نیز سوابقی چون مدیرکل مالکیت فکری و حقوق بینالملل سازمان صداوسیما، عضو شورای طرحها و لوایح سازمان صداوسیما، عضو هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کمیته دایم کپیرایت و حقوق مرتبط (SCCR) سازمان جهانی مالکیت فکری، (WIPO) را در کارنامه کاری خود دارد. همچنین در کارنامه فعالیت کاری محمدصادق افراسیابی که پیش از این سرپرستی معاونت امور کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا را بر عهده داشت، سوابقی چون معاون امور محتوایی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیات مدیره بنیاد ملی بازیهای رایانهای و معاون فرهنگی- مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به چشم میخورد.
***
6 فیلم سینمایی پروانه ساخت گرفتند
شورای صدور پروانه ساخت، در جلسه اخیر با صدور مجوز ۶ فیلمنامه سینمایی موافقت کرد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلمنامههای سینمایی «بند باز» به تهیهکنندگی محمود آقابابائیپور و کارگردانی و نویسندگی رضا نجاتی؛ «انقلاب ف» به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی، کارگردانی سیدسجاد قافلهباشی و نویسندگی ابراهیم امینی؛ «آبی غلیظ» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی ابراهیم ابراهیمیان؛ «تمیزکاری» به تهیهکنندگی مصطفی رستگاری و افشین صادقی، کارگردانی افشین صادقی و نویسندگی مصطفی رستگاری؛ «چهار ماه ماهان» به تهیهکنندگی سیدامیر پروین حسینی و کارگردانی و نویسندگی روناک طاهر و «شماره ده گریخت» به تهیهکنندگی ابراهیم اصغری و کارگردانی و نویسندگی حمید زرگرنژاد، موافقت شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.
همچنین شورای صدور پروانه ساخت آثار غیرسینمایی با فیلمنامه کوتاه داستانی «عکس آینده» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی محمدمحسن کاظمی؛ فیلمنامههای بلند داستانی غیرسینمایی «بارانداز» به تهیهکنندگی ابراهیم طالشی مجیدی و کارگردانی و نویسندگی مجید اسمعیلی؛ «۵ سال بعد» به تهیهکنندگی مجید کریمی و کارگردانی افشین صادقی و نویسندگی علی بهرادمهر و «معلق» به تهیهکنندگی و نویسندگی مهران مهدویان و کارگردانی عبدالعلی صادقی موافقت کرد.
***
نمایشگاه کتاب جشنواره فیلم کوتاه بیش از 1600 نسخه فروخت
بیش از ۱۶۰۰ نسخه کتاب در نمایشگاه تخصصی کتاب و سینمای سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به فروش رسید.
به گزارش «وطنامروز»، مدیریت انتشارات و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران از فروش بیش از ۱۶۰۰ نسخه کتاب مرتبط با سینما، عکاسی، تئاتر و ادبیات داستانی در نمایشگاه تخصصی «کتاب و سینما» و فروش بیسابقه این رویداد خبر داد.
در این نمایشگاه که همزمان با سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در پردیس سینمایی ملت برگزار شد، در مجموع ۱۸۵۰ نسخه کتاب از ناشران مختلف با تخفیفهای ۲۵ و ۲۰ درصدی عرضه شده بود که بیش از ۱۶۰۰ نسخه آن در استقبالی کمنظیر به فروش رسید. این آمار در حالی است که کتابهای ارائه شده تنها در حوزههای تخصصی مرتبط با سینما، عکاسی، تئاتر و ادبیات داستانی بودند.
سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۱ برگزار شد.
***
ایران با 5 اثر در بین نامزدهای ABU
رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران با 5 اثر به فهرست نامزدهای نهایی رقابت سال ۲۰۲۲ اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه راه یافت.
به گزارش «وطنامروز» 5 اثر از میان آثار ارسالی از سوی رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران به مسابقه «ABU PRIZE۲۰۲۲»، به بخش نهایی این رقابت راه پیدا کردهاند. برنامه «مجنون» تولید مرکز یزد و برنامه «۱۰ ثانیه» تولید مرکز گیلان در شاخه تولیدات رادیویی این رقابت در بین نامزدهای نهایی قرار گرفتند.
همچنین در بخش مستند این رقابت، برنامه «بهشت زمین» تولید مرکز گیلان به عنوان یکی از 4 نامزدهای نهایی این بخش انتخاب شد. برنامه «فریاد خاموشی» که از تولیدات رادیو فرهنگ محسوب میشود نیز در میان نامزدهای نهایی بخش CSA قرار گرفت. برنامه «جوراب رنگی» از مجموعه داستانی تولید شبکه قرآن سیما نیز یکی از نامزدهای بخش کودک این رقابت بود.
این رقابت در مجموع در ۱۵ شاخه مختلف برگزار میشود و نتایج نهایی این مسابقات همزمان با مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونی آسیا در هندوستان، آذرماه سال جاری در دهلی نو اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|