|
ورود ریرا به بازار؛ ابتدای تابستان ۱۴۰۲
مهدی خطیبی، مدیرعامل ایرانخودرو خبر داد ریرا از ابتدای تابستان آینده وارد بازار خواهد شد. وی گفت: بودجه طرحهای توسعهای ایرانخودرو 30 هزار میلیارد تومان است که این رقم برای توسعه صنعت خودروسازی اتفاقی تازه است.
ارسال به دوستان
تورم فصلی تولیدکننده بخش صنعت منفی 2.3 درصد شد
سیگنال برای کاهش تورم
فصل تابستان، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده بخش صنعت در مقایسه با فصل قبل 16.2 درصد کاهش یافت
گروه اقتصادی: تورم تولیدکننده، نقش تورم پیشنگر را در اقتصاد ایفا میکند. PPI یا تورم تولیدکننده در اقتصاد کلان از آنجا با اهمیت شمرده میشود که این شاخص پیشرانی برای تورم مصرف کننده (CPI) محسوب میشود. به بیان سادهتر، افزایش قیمتی که در مبدا تولید و ارائه کالا و خدمات رخ میدهد و تورم تولیدکننده گویای آن است، با یک فاصله زمانی به بازارهای خرد منتقل شده و مصرفکنندگان آن را حس خواهند کرد. البته در بخشهای مختلف این فاصله زمانی متفاوت است، به عنوان مثال تورمی که در مبدأ تولید بخش صنعت رخ میدهد، بالطبع دیرتر از بخش خدمات به مصرفکننده خرد منتقل میشود. بتازگی مرکز آمار آخرین وضعیت تورم تولیدکننده در تابستان 1401 را منتشر کرد که بر این اساس در تابستان ١٤٠١ شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت به ٧٥٠,٩ رسید و تورم فصلی منفی 2.3 درصد را تجربه کرد.
به گزارش «وطنامروز»، تابستان ١٤٠١ تورم فصلی تولیدکننده در بخش صنعت منفی ٢,٣ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل 14.8 واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل قبل 2.3 درصد کاهش دارد. در این فصل بیشترین تورم فصلی با 23.2 درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات دارویی گیاهی» و کمترین تورم فصلی با 1.7 درصد مربوط به گروه «ساخت منسوجات» است. در این فصل شاخص گروههای «ساخت کُک و فرآوردههای حاصل از پالایش نفت» و «ساخت فلزات پایه» با 9.6 درصد و گروه «ساخت مواد شیمیایی و فرآوردههای شیمیایی» با 3.7 درصد با کاهش مواجه بوده است.
کاهش تورم نقطه به نقطه
تابستان ١٤٠١ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٣٠,١ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (46.3 درصد) 16.2 واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل مشابه سال قبل 30.1 درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با 80.7 درصد مربوط به گروه «ساخت مواد غذایی» و کمترین تورم نقطه به نقطه با 17.2 درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات رایانهای، الکترونیک و نوری» است. در این فصل تورم نقطه به نقطه گروه «ساخت فلزات پایه» ١.٠- درصد بوده است.
کاهش تورم سالانه
تابستان١٤٠١ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در 4 فصل منتهی به این فصل نسبت به دوره مشابه سال قبل ٤٠,٤ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٤٨.٠ درصد) 7.6 واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در 4 فصل منتهی به تابستان ١٤٠١ نسبت به دوره مشابه سال قبل 40.4 درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم سالانه با 71.2 درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات غذایی» و کمترین تورم سالانه با 21.2 درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات رایانهای، الکترونیکی و نوری» است.
تورم فصلی تولیدکننده بخش خدمات افزایش یافت
تابستان ١٤٠١ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ١٦,٢ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (13.8 درصد) 2.4 واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط ارائهدهندگان خدمات به ازای تولید خدماتشان در داخل کشور، در فصل تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل قبل 16.2 درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم فصلی با 30.7 درصد مربوط به گروه «فعالیتهای خدماتی مربوط به تامین جا و غذا» و کمترین تورم فصلی با 4.8 درصد مربوط به گروه «اطلاعات و ارتباطات» است.
تابستان ١٤٠١ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٥٦,١ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (49.4 درصد) 6.7 واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط ارائهدهندگان خدمات به ازای تولید خدماتشان در داخل کشور، در تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل دوره مشابه سال قبل 56.1 درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با 117.1 درصد مربوط به گروه «فعالیتهای خدماتی مربوط به تامین جا و غذا» و کمترین تورم نقطه به نقطه با 25.8 درصد مربوط به گروه «اطلاعات و ارتباطات» است.
افت 14 درصدی تورم تولیدکننده بخش معدن
تابستان ١٤٠١ شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن 1155.1 است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی)
٢.٠ درصد کاهش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 13.4 درصد افزایش و در 4 فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) 40.4درصد افزایش داشته است.
تابستان ١٤٠١ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٢,٠- درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (7.4 درصد) 9.4 واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید ماده معدنی در داخل کشور، در فصل تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل قبل از آن ٢.٠ درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ١٣.٠ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» است و گروه «کانههای فلزی» و «زغالسنگ» به ترتیب با تورم منفی 3.7 و منفی 3.6 درصد
مواجه بودهاند.
اقدامات دولت برای کاهش فشار هزینههای عرضه
با توجه به اینکه تورم بخشهای صنعت و معدن روند کاهشی را در فصل تابستان تجربه کرد، میتوان این انتظار را داشت که تورم مصرفکننده در ماههای آتی در این بخشها سیر نزولی را تجربه کنند.
نکته جالب توجه این است که بررسی روند نرخ تورم تولیدکننده در سالهایی که سیاست ارز ترجیحی از سوی دولت قبل اجرا میشد، نتیجه عکس در پی داشته است به طوری که اختصاص ارز ترجیحی برای کالاهای مشمول نهتنها نرخ تورم تولید را کاهش نداده است، بلکه موجب افزایش آن نیز شده است. این روند را در اکثر کالاها میتوان مشاهده کرد.
یکی از اقدامات مهم دولت که روی تورم تولیدکننده اثر گذاشت، صفر کردن سود بازرگانی ماشینآلات و مواد اولیه تولید در سال جاری است. اقدام دولت گام مهمی در کاهش فشار هزینهای تورم به شمار میرود. این اقدام دولت به طور خاص برای مقابله با فشار هزینهای ناشی از حذف رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی در اردیبهشت سال جاری اتخاذ شد.
از دیگر اقدامات مهم دولت برای کنترل تورم بویژه از ناحیه تولید، کاهش مالیات تولید از ۲۵ درصد در سال گذشته به ۲۰درصد در سال جاری است. این اقدام دولت، اثر محسوسی بر هزینه بنگاههای تولیدی و کاهش قیمت تمام شده آنها خواهد داشت. البته لازم به یادآوری است کاهش مالیات تولید، یکی از وعدههای دولت سیزدهم در سال گذشته بود. بر همین اساس دولت وعده داد مالیات تولید را سالانه ۵ درصد کاهش دهد تا در سال ۱۴۰۴ به تنها ۵ درصد کاهش یابد. بر همین مبنا بود که دولت گام اول این برنامه را در سال جاری با کاهش ۵ واحد درصدی مالیات تولید برداشت.
ارسال به دوستان
افتتاح 154 کیلومتر از خط آهن چابهار- زاهدان با حضور معاون اول رئیسجمهور
از سیستانوبلوچستان به آسیای میانه
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه لکوموتیو پیشرفت کشور بهرغم همه کارشکنیهای دشمن چه در داخل و چه در خارج از کشور به حرکت درآمده است و دیگر کسی نمیتواند آن را متوقف کند، تصریح کرد: تغییر ریل پیشرفت کشور اتفاق افتاده و دیگر به عقب باز نخواهد گشت و با تمام توان با کمک مردم این ریل جدید را به پیش خواهیم برد.
محمد مخبر پنجشنبه در مراسم بهرهبرداری از راهآهن خاش- زاهدان (154 کیلومتر از خطآهن چابهار- زاهدان) با تاکید بر اینکه دشمنان ملت همواره به دلیل موقعیت جغرافیایی و منابع ایران به دنبال تسلط بر کشور بودهاند، افزود: استعمارگران و نظام سلطه همواره سیاست وابستگی مردم ایران را پیگیری کرده و بویژه زمانی که احساس کردند ایران در حال استقلال و یک جهش جدی است به گونهای توطئهریزی کردند که کشور محتاج آنان باشد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه منطقه سیستانوبلوچستان زمانی تامینکننده بزرگ مواد پروتئینی و کشاورزی کشور بود، ادامه داد: دشمنان ملت هرگز نتوانستند این خودکفایی مردم منطقه را تحمل کنند و بویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کردند در هر استان و ناحیهای با ایجاد توطئه و تفرقه انسجام ملی را خدشهدار کنند.
وی با تاکید بر اینکه لکوموتیو پیشرفت کشور با بالاترین سرعت به حرکت درآمده است، به اقدامات دولت سیزدهم در راستای رفع مشکلات استان سیستانوبلوچستان اشاره کرد و افزود: بزودی با شیرینسازی آب دریا و استخراج آبهای ژرف مشکلات آب این منطقه حل خواهد شد.
مخبر در ادامه به تشریح اقدامات دولت در راستای آبادانی و پیشرفت استان سیستانوبلوچستان پرداخت و اظهار داشت: دولت مردمی برای حل مشکلات آب، مسکن، اشتغالزایی و حملونقل این استان مصمم است و البته سیستانوبلوچستان با دسترسی به اقیانوس و مرزهای زمینی پهناور میتواند این منطقه و کشور را از نظر اقتصادی احیا کند.
وی با اشاره به سفر اخیرش به کشور روسیه و شرکت در کنفرانس کشورهای حاشیه دریای خزر گفت: تمام کشورهای حاشیه دریای خزر به دنبال حل مشکلات ترانزیتی خود از طریق ایران هستند، چرا که از مسیر ترانزیتی ایران میتوانند براحتی و تنها ظرف چند روز دسترسیهای بینالمللی داشته باشند.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: دولت نسبت به استان پهناور سیستان و بلوچستان نگاه ویژه دارد که میتوان با اتکا به امکانات و ظرفیتهای این خطه کشور را اداره کرد و یکی از این نعمتها وجود پهنهای بزرگ از معدن مس در این منطقه است تا جایی که میتواند برای کشور سالانه ۲۰ میلیارد دلار درآمدزایی داشته باشد و این گنج پنهان باید در اختیار مردم قرار گیرد تا مشکل بیکاری منطقه به صورت کامل حل شود.
مخبر ادامه داد: با کمک انرژی خورشیدی میتوان مشکل برق این منطقه و حتی کشورهای همسایه را نیز حل کرد.
وی همچنین خطوط ریلی و راهآهن را از مزیتهای کشور و راهبرد اساسی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: توسعه و تکمیل خطوط ملی راهآهن از هدفهای مهم دولت است تا جایی که با اتصال ۶۰ کیلومتر خط ریلی رشت به آستارا و اتصال کریدور شرقی و زاهدان به راهآهن سراسری، زاهدان به فنلاند وصل میشود و همچنین با اتصال ۲ خط ریلی بصره دسترسی ایران تا مدیترانه ایجاد میشود.
در این مراسم راهآهن خاش ـ زاهدان از کریدور شرقی چابهار به زاهدان با حضور معاون اول رئیسجمهور افتتاح شد.
گفتنی است راهآهن چابهار ـ زاهدان با هزینه ۳۶ هزار میلیارد تومانی و با همکاری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و دولت به طول ۵۷ کیلومتر و ظرفیت اشتغالزایی ۱۴۸ نفر راهاندازی شده است که برای نخستینبار در این پروژه از ریل ملی استفاده و رکورد ریلگذاری در کشور شکسته شده است.
اتصال بندر چابهار به خطوط ریلی و ظرفیت باری تا
۷ میلیون تن ویژگی مهم راهآهن خاش ـ زاهدان است.
از اهداف اصلی این خط ایجاد کریدور ریلی شرق کشور، اتصال بندر تجاری، ترانزیتی، اقتصادی و گردشگری چابهار به شبکه ریلی کشور و کشورهای آسیای میانه، کمک به توسعه سواحل مکران، ایجاد بستر مناسب برای توسعه و رشد اقتصادی سیستانوبلوچستان و اتصال کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد است.
ارسال به دوستان
شاخص کل بورس در هفته گذشته 10 درصد رشد کرد
بهبود اعتماد سهامداران به بورس
هفته سوم آبانماه برای بورس طلایی به پایان رسید؛ شنبه یک روز رویای برای بورس بود، شاخص کل با افزایش حدود 44 هزار و 784 واحدی و معادل 4.3 درصد، بالاترین رکورد جهش روزانه را از بهمن سال ۱۳۹۹ ثبت کرد. بازار سرمایه در جریان معاملات روز شنبه کانال 1.3 میلیون واحدی را پس گرفت. در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل برای هفتمین روز معاملاتی پیدرپی مثبت بود؛ اتفاقی که عملا از خردادماه سال گذشته بیسابقه بوده است. شاخص کل افزایش ۱۶ هزار و ۳۵۱ واحدی داشت.
معاملات بازار سهام پس از مدتها نزول، سرانجام از ۲ هفته گذشته و تحت تاثیر تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت به مدار صعودی بازگشت و امیدواری سهامداران برای سرمایهگذاری دوباره در این بازار و کسب بازدهی معقول از این بازار را افزایش داد و شاخص کل بورس رشد 10.21 درصدی را ثبت کرد. معاملات بورس طی ۲ سال گذشته تحت تاثیر بیاعتمادیهای ایجاد شده در این بازار بر مدار روند نزولی قرار گرفت و زمینهساز ضرر و زیان سنگین سهامداران در بازار سهام شد.
دولت برای جلب اعتماد سرمایهگذاران نسبت به بورس و ورود سرمایه سهامداران به بازار سهام، بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه را در دستور کار خود قرار داد. در این بسته، مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکتهای تولیدی بزرگ کشور مدنظر قرار گرفته بود.
کاهــش بــیاعتمــادی سهامداران
این اقدام توانست شعلههای بیاعتمادی سهامداران را نسبت به این بازار کاهش دهد و به کلی روند معاملات بورس را حداقل برای کوتاهمدت با تغییر همراه کند؛ بهگونهای که شاخص بورس با صعود پیاپی خود برای ۲ هفته متوالی، بار دیگر کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی را فتح کرد.
جزئیات مصوبه ۱۰ بندی دولت مورد تایید اکثر فعالان بازار قرار گرفت و معتقد بودند این اقدام مسوولان دولتی و نیز تصمیمات مربوط به آن در بحرانیترین روزهای بازار اتخاذ شد که تحت تاثیر ارزندگی قیمت سهام اکثر شرکتهای حاضر در بازار میتوان طی روزهای آینده شاهد معاملات امیدوارکننده در بورس بود.
همچنین از نظر اغلب کارشناسان این بازار، بیمه سبد سهام که جزو تصمیمات مهم این بسته ۱۰ بندی بود، امید را بین سرمایهگذاران که به دنبال بازاری مطمئن برای سرمایهگذاری و کسب بازدهی معقول و تضمین شده از آن بازار بودند، ایجاد خواهد کرد. در کنار این بسته ۱۰ بندی، خرید سهام از سوی صندوق توسعه ملی از دیگر اقداماتی بود که به منظور حمایت از بازار سهام در دستور کار قرار گرفت و این امر سبب سرعتبخشی هر چه بیشتر رشد شاخص بورس در بازار شد؛ بهگونهای که بازار سهام در یک روز به صعودی بیش از ۴۰ هزار واحد دست پیدا کرد که چنین رشدی در بازار طی چند ماه گذشته بیسابقه و از نگاه سهامداران دور مانده بود.
رشد ۱۳۱ هزار واحدی شاخص بورس در هفته سوم آبانماه
شاخص کل بورس پس از هفتهها نزول در ۲ هفته گذشته روند صعودی داشت به طوری که از هفته دوم آبانماه و بعد از رونمایی از بسته حمایتی دولت روند صعودی به خود گرفت و بازدهی هفتگی شاخص کل در هفته دوم آبان به 3.4 درصد رسید اما در هفتهای که گذشت (هفته سوم آبان) شاخص کل بورس با رشد قابل توجهی رو به رو شد. بورس اوراق بهادار در نخستین روز از هفته سوم آبانماه نیز معاملات خود را در کانال یک میلیون و ۲۸۳ هزار واحد آغاز کرد و در ادامه تداوم صعود خود در بازار در آخرین روز معاملاتی هفته با ۱۳۱ هزار واحد رشد به کانال یک میلیون و ۴۱۴ هزار واحد رسید. بازدهی هفتگی شاخص کل بورس در هفته سوم آبانماه 10.21 درصد را نشان میدهد که بالاترین میزان بازدهی در سال جاری محسوب میشود و کسب چنین رشدی در بازار سهام طی چند ماه گذشته بیسابقه بود.
همچنین در کنار رشد غافلگیرکننده شاخص کل بورس در هفته سوم آبانماه، شاخص هموزن از عدد ۳۶۵ هزار و ۷۵۰ واحد به ۳۹۷ هزار و ۵۶۶ واحد رسید که توانست با رشد حدود ۳۲ هزار واحدی خود بازدهی چشمگیری را ثبت کند تا همانند شاخص کل بهترین عملکرد هفتگی امسال را از خود بر جا بگذارد.
گفتنی است ارزش معاملات در این بازار طی چند ماه گذشته و در ادامه کاهش ورود نقدینگی به این بازار به حدود ۲هزار میلیارد تومان رسیده بود اما در هفتهای که گذشت و در ادامه بهبود وضعیت بازار ارزش معاملات خرد به بیش از 5 هزار میلیارد تومان رسید که این عدد از خردادماه تاکنون بیسابقه بود و این امر حکایت از استقبال دوباره سهامداران خرد برای سرمایهگذاری در این بازار دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
صادرات ایران به عراق تا پایان امسال به 10 میلیارد دلار میرسد
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: اگر چه صادرات ایران به عراق در ماههای اخیر به لحاظ ارزشی با افت مواجه شده بود اما پیشبینی میشود این افت در ماههای آتی جبران شود و صادرات ما به این کشور تا پایان سال به 10میلیارد دلار برسد. جهانبخش سنجابی شیرازی درباره آخرین وضعیت تجارت ایران و عراق اظهار داشت: در 7 ماهه ابتدای سال جاری در زمینه صادرات کالا به عراق به لحاظ وزنی به میزان قابل توجهی با افت مواجه بودیم. دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق افزود: در زمینه واردات از عراق نیز در سال جاری نسبت به سال گذشته با افت مواجه بودهایم که علت آن است که سال گذشته نهادهها و برخی اقلام ضروری از طریق منابع بانکی به واسطه عراق وارد کشور شد و لذا با رشد 700 درصدی در واردات از عراق مواجه شدیم اما این انتظار برای سال جاری وجود نداشت. وی گفت: واردات ما از عراق در سال گذشته با رشد 700 درصدی به بیش از یک میلیارد دلار رسید، بنابراین در مقایسه با سال گذشته باید در 7 ماهه ابتدای امسال میزان واردات ما از این کشور به بیش از 500 میلیون دلار میرسید در حالی که واردات ما از این کشور 150 میلیون دلار بوده است.
***
رشد ۲ برابری مصرف گاز بخش خانگی
مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: همزمان با آغاز دوره سرد سال مصرف گاز در کشور ۱۰۰ درصد افزایش یافته و انتظار میرود روند افزایشی مصرف تا هفته آینده نیز ادامه یابد. محمدرضا جولایی با اشاره به پیشبینی ورود یک جبهه هوای سرد از شمال و شمال شرق به کشور و احتمال کاهش دمای هوا تا زیر صفر درجه، اظهارکرد: پیشبینی ما این است که تا اواسط هفته آینده، مقدار مصرف در بخشهای خانگی و تجاری به بیش از 500 میلیون مترمکعب برسد. وی افزود: با اقدامهای شرکت ملی گاز ایران، امید داریم جریان گاز را مطمئن و پایدار به مشترکان بویژه در بخش خانگی برسانیم، در عین حال برای اجرای موفق این مأموریت نیازمند همکاری همه مصرفکنندگان در همه بخشها و مدیریت مصرف هستیم تا جریان پایدار گاز به شکل مطلوب در اختیار مردم قرار گیرد. مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه اعمال محدودیت در بخش صنایع، یکی از راههایی است که میتوان در بحث مدیریت مصرف مدنظر داشت، گفت: مقدار مصرف در استانهای تهران، اصفهان، خراسانها و آذربایجانها بیشتر از دیگر استانهاست و انتظار میرود در هفته آینده مقدار مصرف در این مناطق و مناطق شمال کشور بیشتر شود. جولایی درباره اهمیت توجه به مدیریت مصرف گاز در هفتههای آینده، گفت: هماکنون مصرف در استانها عادی است اما با توجه به شرایط جوی و اینکه در اوج مصرف، از هماکنون افزایش 100 درصدی را در مصرف گاز ثبت کرده است و تا هفته آینده 100 درصد دیگر هم به مصرف اضافه میشود؛ از این رو نیاز است که برای تداوم گازرسانی در کل شبکه، مدیریت مصرف را بهصورت جدی در دستور کار قرار دهیم.
***
موافقت رئیسی با طرح موضوع تفکیک وزارت راهوشهرسازی در دولت
معاون امور مجلس رئیسجمهور با بیان اینکه دولت لایحهای برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی ندارد، گفت: منتظریم هر زمانی طرح مجلس در این زمینه نهایی شد ما در دولت مطرح کنیم. سیدمحمد حسینی درباره تفکیک وزارت راهوشهرسازی، اظهار کرد: رئیس کمیسیون عمران مجلس این موضوع را به ما اعلام کردند، بنده نیز موضوع را با رئیسجمهور مطرح کردم. وی نیز گفت هر زمانیکه طرح مجلس در این زمینه نهایی شد به ما ارائه کنند تا در دولت مطرح کنیم. معاون امور مجلس رئیسجمهور افزود: به صورت معمول زمانی که طرحی در مجلس نهایی میشود، یک نسخه از آن به ما ارائه میشود، ما نیز بلافاصله نظر کارشناسی را از دستگاهها اخذ و سپس در دولت مطرح میکنیم؛ تاکنون طرحی در این زمینه به ما داده نشده است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت لایحهای برای تفکیک وزارت راهوشهرسازی به مجلس میدهد، گفت: خیر، دولت لایحهای ندارد اما منتظر هستیم تا هر زمانی طرح مجلس ابلاغ شد ما در دولت مطرح کنیم، طرحهای مجلس در دولت خارج از نوبت بررسی میشود و جزو موارد فوریتی است.
***
بلومبرگ: روسیه دیگر گاز خود را ارزان نمیفروشد
آنطور که بلومبرگ گزارش کرده است، اعمال سقف قیمت نفت را میتوان نشانه ضعف و نه نشانه قدرت دانست؛ زیرا بدین معناست که امتناع از خرید نفت روسیه کاملا فیصله یافته است. سقف قیمت نشان میدهد غرب چقدر به منابع روسیه و همه ترفندهای اقتصادی و دیپلماتیک برای دستیابی به آن نیاز دارد. به دنبال طرح ایده اعمال محدودیت قیمت برای منابع انرژی روسیه، رهبران کشورهای غربی ژوئن گذشته در اجلاس G7 صحبت کردند که محدودیتهای قیمتی برای نفت باید از دسامبر و فرآوردههای نفتی در فوریه اعمال شود اما درباره گاز امکان توافق وجود نداشت. روسیه بارها هشدار داده است که منابع انرژی را به کشورهایی که به دنبال اجرای ساز و کارهایی مربوط به محدودیتهای اجباری در قیمت خرید هستند، صادر نخواهد کرد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه هم به دنبال آن تاکید کرد که مسکو قصد ندارد به بهای منافع خود چیزی به خارج از کشور عرضه کند. از سوی دیگر بلومبرگ به نقل از تاجران گزارش داد که گاز طبیعی مایع ساخالین 2 روسیه دیگر با قیمت ارزان فروخته نمیشود و این پروژه توانسته 3 محموله در آسیا را با قیمتی نزدیک به بازار به فروش برساند. همچنین الانجی روسیه دیگر با تخفیف در آسیا موجود نیست و این نشان میدهد که نگرانی خریداران درباره تحریمهای غرب و لطمه به وجهه آنها کاهش یافته است. ساخالین 2 هفته گذشته 3 محموله گاز طبیعی مایع را فروخت که در ماه دسامبر بارگیری میشود و قیمت آنها تقریبا به قیمتهای فعلی بازار بود. ساخالین2 در ماه سپتامبر در چند نوبت گاز طبیعی را با تخفیف قابل توجه نسبت به قیمتهای آن دوره به بازار ارسال کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|