|
رشد ۸ درصدی مراجعه به مراکز معاینه فنی خودروهای سبک
مدیر امور اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ مراکز معاینه فنی خودروهای سبک کشور در مجموع ۵ میلیون و ۹۹۹ هزار و۳۷۰ خودرو پذیرش داشتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۸ درصدی را نشان میدهد. به گفته عبدالله متولی، همچنین طی این مدت مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین نیز نسبت به زمان مشابه سال گذشته رشد ۷ درصدی را نشان میدهد.
ارسال به دوستان
اخبار
کشف محموله اسلحه و مهمات
در مرزهای شمال غرب کشور
فرمانده مرزبانی انتظامی کشور از کشف ۵۳ قبضه سلاح جنگی و شکاری و ۱۵۶۰ عدد فشنگ جنگی در مرزهای استان آذربایجان غربی خبر داد. سردار احمدعلی گودرزی در تشریح جزئیات این خبر گفت: در اجرای طرح مبارزه با قاچاق سلاح و مهمات در نقطه صفر مرزی، ماموران هنگ مرزی ارومیه با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی و رصد گذرگاهها، مسیر تردد کاروان قاچاق سلاح در ارتفاعات صعبالعبور مرزی را شناسایی کرده و توقیف محموله مذکور را در دستور کار خود قرار دادند. وی افزود: مرزبانان هنگ مرزی ارومیه با انجام اقدامات پیچیده اطلاعاتی و رصد شبانهروزی معابر مرزی در شرایط بسیار سخت و نامساعد جوی، موفق به کشف ۵۳ قبضه سلاح شکاری و جنگی قاچاق شامل ۱۴ قبضه سلاح کلت کمری جنگی به همراه ۹ تیغه خشاب و ۹ کیف حمل متعلق به کلت، ۲۷ قبضه سلاح وینچستر تاشو و ۱۲ قبضه سلاح شکاری تک لول شدند. گودرزی اضافه کرد: مرزبانان استان آذربایجان غربی همچنین در اقدام غافلگیرانه دیگری در حوزه استحفاظی هنگ مرزی سردشت موفق به کشف ۵۲ عدد خشاب و یکهزار و 560 عدد گلوله جنگی کلاش شدند. فرمانده مرزبانی انتظامی کشور با بیان اینکه قاچاقچیان که از دستیابی به اهداف شومشان ناکام ماندند با استفاده از تاریکی شب به آن سوی مرز متواری شدند، تصریح کرد: در این رابطه پرونده قضایی تشکیل و تلاش مرزبانان برای دستگیری قاچاقچیان در دستور کار قرار دارد.
مترو به مدارس میرود
شرکت متروی تهران قصد دارد به منظور آشنایی هرچه بیشتر آیندهسازان کشور با صنعت ساخت راهآهن ریلی زیرزمینی در کلانشهرها مباحث آموزشی را به میان دانشآموزان مدارس پایتخت ببرد. در این زمینه بروشورهای اطلاعرسانی و فیلم آموزشی تاریخچه صنعت مترو در کشور نیز تهیه شده و آماده ارائه به علاقهمندان است. روابط عمومی شرکت مترو اعلام کرد عمر تاسیس شرکت متروی تهران به ۴۷ سال پیش بازمیگردد اما جریان اصلی احداث آن در پایتخت، به اواخر دهه ۶۰ خورشیدی مربوط میشود؛ نخستین ایستگاهها نیز از اواخر سال ۱۳۷۷ مورد بهرهبرداری قرار گرفتند اما با این حال هنوز بسیاری از شهروندان از کم و کیف آنچه در این سالها بر صنعت راهآهن ریلی زیرزمینی درون شهرهای بزرگ گذشته است، مطلع نیستند. در این زمینه شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) اقدام به تدوین و چاپ کتابچههای آموزشی کرده که موضوع اصلی آن، توضیح مهمترین اطلاعات عامهفهم به زبان ساده است. مطالعه این بروشور، علاقهمندان را با برخی اطلاعات و واقعیات صنعت ساخت مترو در ایران آشنا میکند.
طرح تقسیط جرایم رانندگی خودروهای توقیفی تمدید شد
رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از تمدید طرح تقسیط تخلفات رانندگی خودروهای توقیفی خبر داد. سرهنگ محمدحسن ابراهیمپور در این باره گفت: در راستای صیانت از اموال مردم، جلوگیری از ضرر و زیان، امیدآفرینی و ارتقای سرمایه ملی اجتماعی طرح تقسیط تخلفات رانندگی خودروهای توقیفی که دارای شرایط ترخیص باشند تمدید شده و اجرای آن تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت. وی ادامه داد: در همین راستا نیز به تمام دفاتر پلیس +۱۰، شعب اجرائیات پلیس راهنمایی و رانندگی در استانها و شهرستانهای تابعه ابلاغ شده که تا اطلاع ثانوی نسبت به تقسیط تخلفات و ترخیص خودروهای توقیفی اقدام کنند. ابراهیمپور درباره نرخ ترخیص وسایل نقلیه از پارکینگها نیز گفت: با رایزنیها و پیگیریهای انجام شده از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی، بنا شد نرخ ترخیص وسایل نقلیه با نرخ سال ۱۳۹۴ که مصوب هیاتوزیران بود انجام شود. به گفته رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا، ماموران این پلیس شرایط را به گونهای پیشبینی کردهاند که مالکان خودروهای توقیفی در پارکینگها با کمترین زحمت و با بالاترین سرعت نسبت به ترخیص خودروهای خود اقدام کنند.
با حکم فرمانده کل انتظامی
سردار بنیاسدیفر رئیس پلیس پیشگیری فراجا شد
با حکم سردار حسین اشتری، فرمانده کل انتظامی کشور، سردار رضا بنیاسدیفر، رئیس پلیس پیشگیری فراجا شد. گفتنی است سردار بنیاسدیفر پیش از این جانشین رئیس پلیس پیشگیری فراجا بود. همچنین سردار مهدی معصومبیگی که پیش از این رئیس پلیس پیشگیری فراجا بود، رئیس بازرسی کل فراجا شد.
اهدای هزار و ۶۶۰ بسته نوشتافزار به کودکان مناطق محروم
سرپرست مرکز مشارکتهای مردمی بهزیستی کشور گفت: یکی از بانکهای کشور۱۶۶۰ بسته شامل کولهپشتی و نوشتافزار مخصوص دانشآموزان مقطع ابتدایی به بهزیستی اهدا کرد. علی ربوبی از توزیع استانی یکهزار و ۶۶۰ نوشتافزار اهدایی یکی از بانکهای کشور خبر داد و گفت: این اقلام با توجه به محرومیت استانها در استانهای سیستانوبلوچستان، کهگیلویهوبویراحمد، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، هرمزگان و گلستان توزیع شد. علی ربوبی، سرپرست مرکز مشارکتهای مردمی، مؤسسات غیردولتی و توانمندسازی بهزیستی کشور از توزیع استانی نوشتافزار اهدایی خبر داد و گفت: این بانک به منظور توسعه همکاری و مشارکت در راستای مسؤولیت اجتماعی خود، ۱۶۶۰ بسته شامل کولهپشتی و نوشتافزار مخصوص دانشآموزان مقطع ابتدایی به بهزیستی اهدا کرد. سرپرست مرکز مشارکتهای مردمی، مؤسسات غیردولتی و توانمندسازی بهزیستی کشور ادامه داد: این اقلام با توجه به محرومیت استانها، بین ۶ استان سیستانوبلوچستان ۴۱۰ بسته، کهگیلویهوبویراحمد ۳۰۰ بسته، آذربایجان غربی ۲۵۰ بسته، خراسان شمالی ۲۵۰ عدد بسته، هرمزگان ۲۵۰ بسته و گلستان ۲۰۰ بسته شامل کولهپشتی و نوشتافزار توزیع شد.
ارسال به دوستان
کارشناسان بر رعایت پروتکلهای بهداشتی برای کاهش التهاب آنفلوآنزا و ممانعت از بازگشت «کووید-19» تأکید کردند
خطر مرگ با ابتلای مکرر به کرونا
بیماریهای ویروسی در حالی با ورود به ماههای سرد سال فعال میشوند که به گفته محققان و کارشناسان بهداشت ابتلای مکرر به این ویروسها میتواند بسیار خطرآفرین باشد. گروهی از محققان دریافتهاند عفونتهای مکرر بیماری «کووید-۱۹» خطر نارسایی اندام و مرگ را افزایش میدهد. به گزارش «وطنامروز»، آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در حالی مدتی است کاهشی شده که به گفته کارشناسان افت شدید این بیماری را نباید پایان کرونا دانست، زیرا معلوم نیست در روزها یا ماههای آینده این بیماری چگونه خود را نشان دهد؛ بیماریای که محققاق معتقدند در صورت ابتلای مکرر به آن، سلامت بیمار به خطر میافتد. در چنین شرایطی رعایت پروتکلهای بهداشتی برای رهایی از کرونا و دیگر ویروسها همچنان ضروری است.
در این باره رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: بیماریهای ویروسی که معمولا در زمستان بیشتر خود را نشان میدهند، میتوانند خطرآفرین باشد، بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون ضروری است، چرا که کرونا خود را پشت آنفلوآنزا پنهان کرده و این احتمال وجود دارد در هفتههای آینده دوباره جامعه را فرا بگیرد.
وی با بیان اینکه این روزها آنفلوآنزا بیماری غالب ویروسی کشور است و طبق گزارشها روزانه هزاران نفر با علائم این بیماری به مراکز درمانی مراجعه میکنند، افزود: با بازگشایی مدارس و ورود به فصول سرد سال این بیماری شیوع مییابد اما امسال آنفلوآنزا خیلی زودتر در کشور فعال شد و علت آن نیز کمتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: کودکان اکنون در معرض آنفلوآنزا قرار دارند و اغلب تختهای بیمارستانی را کودکان مبتلا به آنفلوآنزا پر کردهاند، بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک برای عموم توصیه میشود، زیرا کرونا نیز همچون آتشی زیر خاکستر است و نباید آن را بیماری تمامشدهای دانست.
وی افزود: بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی ممکن است موجب شود شخصی چندین بار به یک ویروس مانند کرونا مبتلا شود که طبق بررسی پژوهشگران، این موضوع سلامت فرد را تهدید کرده و خطرآفرین خواهد بود، بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان مهمترین ابزار برای رهایی از این بیماری است.
در همین ارتباط وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در شبانهروز گذشته ۵۱ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه یک نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست داد. بر این اساس از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۳ آبان، ۵۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۲ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، یک بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» جان خود را از دست داد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۶۱۳ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۱۳۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۷۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۲۷ هزار و ۶۶۰ دوز رسید. همچنین 7 شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۸۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۶۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
عفونت مکرر با ویروس کرونا خطر عوارض کشنده را افزایش میدهد
بسیاری از مردم جهان عفونتهای مکرر بیماری سارس کوو ۲ را تجربه میکنند اما خطرات سلامتی مرتبط با این عفونتهای مجدد نامشخص باقی مانده است. گروهی از محققان دانشگاه واشنگتن در سنتلوئیس دریافتند که عفونتهای مکرر بیماری «کووید-۱۹» خطر نارسایی اندام و مرگ را افزایش میدهد. نتایج تحقیقات نشان داد ابتلا به عفونت برای بار دوم، سوم یا چهارم به خطرات اضافی برای سلامتی در مرحله حاد، یعنی ۳۰ روز اول پس از عفونت و در ماههای پس از آن، یعنی فاز طولانی کووید کمک میکند. محققان برای این تحقیق 5.8 میلیون پرونده پزشکی را تجزیهوتحلیل کردند. این گروه، از مدلسازی آماری برای ارزیابی خطرات سلامتی ناشی از عفونت مجدد بیماری «کووید-۱۹» در ۳۰ روز اول پس از ابتلا به ویروس و سپس تا ۶ ماه بعد استفاده کرد. نتایج نشان داد که افراد مبتلا به عفونت مجدد کووید ۲ برابر بیشتر در معرض مرگ و ۳ برابر بیشتر احتمال دارد که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند. علاوه بر این، بیماران مبتلا به عفونتهای مکرر 3.5 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات ریوی قرار دارند و ۳ برابر بیشتر احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و 1.6 برابر بیشتر احتمال دارد که مشکلات مغزی را تجربه کنند.
کودکان و سالمندان درمعرض خطر آنفلوآنزا
آنفلوآنزا این روزها بیماری غالب ویروسی کشور است و با وجودی که هنوز به ماههای سرد سال وارد نشدهایم خیلیها را به این بیماری مبتلا کرده است. رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به تفاوت علائم کرونا و آنفلوآنزا گفت: نشانههای بیماری آنفلوآنزا معمولا بعد از 7 روز بهبود مییابد. این بیماری برای کودکان شش ماهه تا 5 ساله و سالمندان میتواند خطر آفرین باشد. ابراهیم قادری با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا 24 ساعت پیش از شروع علائم بیماری در ترشحات دستگاه تنفسی فرد آلوده قابل شناسایی است، گفت: مهمترین راه انتقال ویروس آنفلوآنزا در محیطهای بسته و پرجمعیت مانند اتوبوس یا خوابگاهها، از طریق قطرات تنفسی و هوا بوده و از آنجا که این ویروس ممکن است ساعتها در شرایط سرد و با رطوبت کم در محیط زنده بماند، انتقال آن از طریق سطوح آلوده به ترشحات فرد بیمار نیز میتواند صورت گیرد. قادری افراد بالای 60 سال، ساکنان آسایشگاهها و کارکنان آنها، مبتلایان به بیماریهای مزمن قلبی عروقی، متابولیک، کبدی، کلیوی و خونی و بیماریهای مختلکننده سیستم تنفسی را از جمله افراد در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزای انسانی دانست و ادامه داد: خانمهای بارداری که 3 ماه دوم و سوم حاملگی آنان مقارن با فصل شیوع آنفلوآنزاست، نوزادان، کودکان و نوجوانان 6 ماهه تا 18 سالهای که تحت درمان طولانیمدت با آسپرین هستند و کودکان 6 ماه تا 5 سال نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. وی افزود: واکسن آنفلوآنزا برای گروههای در معرض خطر که ابتلا به این بیماری در آنان با عواقب و عوارض سنگینتری همراه است، توصیه و تجویز میشود.
افزایش ۵ برابری تولید آنتیبیو
صنایع دارویی شبانه روزدر حال تولید دارو هستند تا کمبود آن در بازار مرتفع شود. مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر از ۵ برابر شدن تولید آنتیبیوتیک و رکوردزنی در تولید دارو خبر داد. علیرضا عسکری با اشاره به اینکه تولید شربت بروفن در شرکت داروسازی افزایش یافته است، گفت: تولید شربت بروفن نسبت به ماههای گذشته ۴ برابر شده و این حجم از تولیدات برای پیشگیری از کمبودها انجام شده است. وی افزود: این حجم از تولید شربت بروفن سبب شده است تا رکورد تولید این دارو در کشور شکسته شود و بر همین اساس در ماه جاری حدود ۳ میلیون عدد شربت بروفن تولید خواهد شد. عسکری ادامه داد: کپسول آزیترومایسین ۲۵۰ و ۵۰۰ از دیگر تولیدات شرکت سهاهلال است که تولید این محصول نیز در ماه جاری رشد ۵ برابری خواهد داشت و زمینه ۵ برابر شدن تولید آنتیبیوتیک در هلالاحمر را فراهم میکند. مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر خاطرنشان کرد: در مسیر تولید موانعی وجود دارد که بخشی از آن توسط شرکت بازرگانی سهاکیش برطرف شده است اما همچنان در تامین مواد اولیه مشکلاتی وجود دارد. عسکری با اشاره به اینکه برنامهریزی برای تولید داروهای دیگر که مورد نیاز جامعه است آغاز شده، گفت: «فنی توئین کامپاندو» و «گاباپنتین» از جمله داروهای دیگری است که تولیدشان در دستور کار قرار گرفته و با توجه به نیاز کشور تولید آنها نیز بهزودی شروع میشود. عسکری اضافه کرد: در داروخانه مرکزی هلالاحمر با به کارگیری سیستم مکانیزه و ارائه داروهای خاص، بهرهمندی از نیروی انسانی متخصص و پاسخگویی و تکریم مراجعهکنندگان تلاش میشود دریافت دارو در حداقل زمان ممکن انجام شود.
ارسال به دوستان
انباشت آلایندهها در آسمان پایتخت
ادامه آلودگی هوای تهران
در پی تداوم آلودگی هوای تهران، پایتختنشینان 5 روز متوالی است هوای ناسالم استشاق میکنند و این احتمال وجود دارد در صورت عدم وزش باد یا بارش باران، آلودگی هوا در روزهای آینده نیز ادامه یابد. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، دیروز کیفیت هوا باز هم در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. پیشبینیهای انجامشده از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران حاکی است با توجه به کاهش تندی باد و افزایش تردد خودروها امروز بر میزان غلظت آلایندهها افزوده خواهد شد که برقراری وضعیت ناسالم برای گروههای حساس در برخی مناطق پرتردد را در پی دارد. شکلگیری ناپایداری جوی همراه با افزایش نسبی تندی باد در طول روز پراکندگی آلایندهها را تسهیل خواهد کرد، همچنین با وزش باد نسبتاً شدید در برخی ساعات بعدازظهر احتمال گسیل موقت گرد و خاک در مناطق مستعد وجود خواهد داشت. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، دیروز شاخص آلاینده «ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون» روی عدد ۱۰۹ یعنی شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت، همچنین آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون» با میانگین ۱۱۹ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. بر اساس دستورالعمل احتیاطی صادره از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، مبتلایان به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان جزو گروههای حساس محسوب میشوند و باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. فعالیت طولانی عبارت است از هر گونه فعالیت خارج از منزل که افراد به طور متناوب به مدت چند ساعت انجام میدهند و سبب میشود نفس کشیدن تا حدی سختتر از حالت طبیعی انجام شود؛ کار کردن در باغچه، فعالیت شدید خارج از منزل مانند دویدن و... از جمله این مثالهاست.
از ذرات معلق تا ازن؛ هجوم آلایندهها به شهروندان تهرانی
تهران روزهایی خاکستری را پشت سر میگذارد. بار دیگر با سرد شدن و سکون هوا، آسمان پایتخت غبارآلود و نفس کشیدن سخت شده است. در حالی پایتختنشینان در این شرایط زندگی میکنند که تنفس انواع و اقسام آلایندهها آسیبهای بعضا جبرانناپذیری را برای سلامت آنان در پی دارد. طبق تعریف ارائه شده در قانون هوای پاک، آلودگی هوا عبارت است از انتشار یک یا چند آلاینده اعم از آلایندههای جامد، مایع، گاز، پرتوهای یونساز و غیریونساز، بو و صدا در هوای آزاد، بهصورت طبیعی یا انسانساخت، به مقدار و مدتی که کیفیت هوا را به گونهای تغییر دهد که برای سلامت انسان و موجودات زنده، فرآیندهای بومشناختی (اکولوژیک) یا آثار و ابنیه زیانآور است یا سبب از بین رفتن یا کاهش سطح رفاه عمومی شود، بنابراین ترکیبات و مواد مختلفی با حضور در جو میتوانند به عنوان آلاینده هوا ذکر شوند. به گفته زهره عبادتی، معاون نظارت و پایش حفاظت محیطزیست استان تهران بر اساس مطالعات سیاهه انتشار که برای کلانشهرها انجام شده است، در تهران ۵۹ درصد وسایل نقلیه و ۴۱ درصد منابع ساکن در انتشار آلودگی هوا نقش دارند. منابع ساکن باتوجه به اینکه آلاینده شاخص بویژه در نیمه دوم سال ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون است عمدتا واحدهای صنعتی و پالایشگاهی مراکزی هستند که در انتشار آلودگی هوا میتوانند نقش داشته باشند. مجموعه وسیعی از تحقیقات موجود به طور قطعی نشان داده قرارگیری در معرض آلودگی هوا به صورت کوتاهمدت از چند روز تا یک هفته و طولانیمدت از ماهها تا سالها میتواند تاثیرات جدی بر سلامت افراد داشته باشد. بار بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا قابل توجه است و این معضل زیستمحیطی سهم بالایی از مرگومیرهای ناشی از بیماریهای مهم در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. آلاینده ازن باعث کاهش عملکرد ریه و افزایش علائم تنفسی مانند سرفه، تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماریهای ریوی، افزایش استفاده از دارو، مراجعات و پذیرش بیمارستانی، اورژانس و مرگومیر زودرس میشود. مواجهه کوتاهمدت با ذرات معلق کمتر از 2.5 و ۱۰ میکرون میتواند منجر به تشدید علائم بیماریهای قلبی، ریوی و علائم تنفسی، افزایش نیاز به استفاده از دارو و پذیرش بیمارستانی شود. مواجهه طولانیمدت عامل مرگومیر زودرس و تشدید بیماریهای قلبی و ریوی است.
در کنترل آلودگی هوا سهلانگاری میشود
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: باید یک اراده و انگیزه جدی برای مقابله با معضل آلودگی هوا شکل گیرد و دستگاههای مختلف با انسجام بین دستگاهی به وظایف زیستمحیطی خود عمل کنند. علی حدادی با اشاره به آلودگی هوا در فصل سرد سال بیان کرد: دستگاههای مختلف و متعدد برای اجرای قانون هوای پاک وظایفی برعهده دارند و باید انسجام لازم را برای کنترل پدیده آلودگی هوا داشته باشند. سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور ادامه داد: کمیسیونهای اجتماعی، بهداشت و امور داخلی مجلس نیز در این موضوع نقش دارند و از جنبه نظارتی باید موضوع را دنبال کرد.
وی اظهار کرد: بعضا با تداخل وظایف یا سهلانگاریها در اجرای وظایف از سوی دستگاهها مواجه هستیم که باید انسجام بیندستگاهی در کنترل آلودگی هوا بیشتر شود. حدادی به ایسنا گفت: کارآمدسازی درست و اجرای وظایف تعریف شده در دستگاهها دیده نمیشود، باید یک اراده و انگیزه جدی برای کنترل پدیده آلودگی هوا شکل بگیرد. دستگاهها باید وظایف قانونی تعریفشده خود را اجرایی کنند. بدون انسجام و اراده نمیتوان بر آلودگی هوا غلبه کرد.
ارسال به دوستان
۱۵ سال حبس برای استنکاف مدیران از اجرای «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»
توجه به جوانی جمعیت کشور و تاکید به دستگاههای مرتبط برای تسریع در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، موضع مهم و حساسی است که مورد توجه است آنطور که قائممقام سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده است مدیران دستگاههای دولتی و غیردولتی که از اجرای «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» استنکاف کنند، به مجازاتهای تعزیری درجه 4 و 5، حبس از 5 تا ۱۵ سال محکوم میشوند. احمد رحمانیان یکی از قوانین بنیادی، آیندهنگر و اساسی کشور را «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» دانست و گفت: قبل از وضع این قانون، رهبر معظم انقلاب پیرامون سالخوردگی جمعیت هشدارهای لازم را داده بودند. با وجود اینکه این قانون دیر وضع شد اما در زمانی که باید وضع میشد این اتفاق افتاد و انتظار میرود که بخوبی اجرا شود. وی تکفرزندی یا در نهایت ۲ فرزندی را از نشانههای ظهور جمعیت سالخورده در ایران دانست و ادامه داد: برای پیشگیری از رفتن به سمت جمعیت سالخورده، قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» وضع شد که مجموعهای از اقدامات را تعریف و سعی کرده است همه ارکان و بخشهای حاکمیتی، حکومتی و حتی بخشهای غیردولتی مردمنهاد، دستگاههای فرهنگی، اجتماعی، مؤسسات دولتی و غیردولتی را پای کار بیاورد تا این اتفاق برای جمعیت کشور ما رخ ندهد. وی با تأکید بر اینکه نسلی میتواند افتخارآفرین باشد که پویا و جوان باشد، اظهار کرد: برای اینکه جمعیت کشور سالخورده نشود مجموعهای از دستگاههای حاکمیتی پای کار آمدهاند و در این قانون ستادی به عنوان ستاد ملی جمعیت تعریف شده است که در رأس این ستاد رئیسجمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی، رئیس این ستاد است و 22 دستگاه حقوقی عضو آن هستند. وی ادامه داد: دستگاهها باید مقررات خود را منطبق با قانون کنند، بنابراین نمیتوانند استنکاف کنند و بگویند «چون منابع مالی ما تأمین نشده است امکان اجرای این قانون فراهم نشده است». رحمانیان درباره ترک فعل برخی دستگاهها برای اجرای قانونی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: در ماده 71 این قانون، ضمانت اجرایی کیفری بسیار شدیدی پیشبینی شده است که از جمله مدیران دستگاههای دولتی و غیردولتی که مستنکف باشند از اجرای این قانون، به مجازاتهای تعزیری درجه 4 و 5 محکوم میشوند. قانون همچنین حبس 5 تا 15 سال و محرومیت از حقوق اجتماعی را پیشبینی کرده است و مدیران به هیاتهای بدوی رسیدگی به تخلفات اداری معرفی میشوند و اگر خسارتی هم وارد شده باشد باید جبران شود. وی تأکید کرد: سازمان بازرسی ابتدا نقش پیشگیرانه و هشداری را در دستور کار دارد اما این تداوم پیدا نمیکند و پس از مدتی اگر مدیران به وظایف قانونی خود عمل نکرده باشند به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. در این قانون همچنین پیشبینی شده است که مراجع قضایی باید خارج از نوبت به این دسته از پروندهها رسیدگی کنند. به گفته وی، همه 40 دستگاه مرتبط با قانونی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید گزارشهای اقدامات خود را هر شش ماه یک بار به ستاد ملی جمعیت اعلام کنند و ستاد هم باید جمعبندی آن را به مجلس شورای اسلامی و شورای انقلاب فرهنگی ارائه بدهد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|