|
لاوروف: همکاری با ایران و چین مهم است
وزیر خارجه روسیه با مهم دانستن تقویت همکاریها با ایران، ترکیه و کشورهای حاشیه دریای خزر گفت این کشورها به دنبال ایجاد یک نظم جهانی چندقطبی هستند. «سرگئی لاوروف» بر اهمیت همکاری مسکو با تهران، آنکارا، پکن، دهلینو و دیگر کشورها تاکید کرد. به نوشته اسپوتنیک، وی با بیان اینکه روسیه روی توسعه روابط با گروه «بریکس» حساب میکند، توضیح داد: «همکاری با ایران، ترکیه و کشورهای حاشیه دریای خزر مهم است».
ارسال به دوستان
سوءاستفاده از آشوب برای تحت فشار قرار دادن برنامه هستهای ایران؛ صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس با طراحی آمریکا و تروئیکای اروپا
آشوب علیه هسته ای
اسلامی: با این قطعنامه صادرشده، سفر گروسی به ایران معنایی ندارد؛ این سفر برای وقتی بود که از سیاست فشار استفاده نکنند
گروه سیاست خارجی: آمریکا در ادامه سیاست فشار خود علیه ایران، قطعنامهای دیگر با همراهی تروئیکای اروپا علیه کشورمان در شورای حکام آژانس تصویب کرد.
دولت بایدن که در سیاست خارجی خود در قبال ایران به دیپلماسی «بک چنل»- استفاده از کانالهای غیررسمی ارتباطی به جای کانالهای عادی و رسمی برای مذاکره- روی آورده، تلاش میکند با حربه تشدید فشار و تحریم که با کارسازی جریانات ضدایرانی فارسیزبان خارج از کشور صورت میگیرد و پیوند زدن با آشوبهای پراکنده در ایران، دستگاه محاسباتی کشورمان را دچار اختلال و هرجومرج کند تا از این رهگذر یک امتیاز بزرگ از تهران کسب کند.
با این وصف، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه با تصویب قطعنامهای ایران را به عدم همکاری با آژانس متهم کرد. با این حال، تعداد آرای موافقان قطعنامه ضدایرانی در مقایسه با گذشته کاهشی بود. شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با 26 رای موافق، 2 رای مخالف و 5 رای ممتنع قطعنامه درباره ایران را تصویب کرد. در پیشنویس این قطعنامه از ایران خواسته شده به درخواستهای آژانس درباره ۳ مکان ادعایی پاسخ ضروری و فوری بدهد. این پیشنویس همچنین ایران را به عدم همکاری کافی درباره وجود ذرات اورانیوم در ۳ مکان اعلام نشده متهم کرده و عنوان میکند ایران در راستای اجرای وظایف قانونی خود و بدون تاخیر باید اقداماتی را صورت دهد.
این دومین بار است که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای درباره این موضوع صادر میکند. قطعنامه پیشین 18 خردادماه به تصویب این شورا رسیده بود. آن قطعنامه با 30 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع به تصویب رسیده بود.
در همین زمینه نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جلسه شورای حکام این سازمان، ایران را به انجام اقدامات بیشتر در صورت عدم همکاری با نهاد دیدهبان هستهای سازمان ملل تهدید کرد. نماینده آمریکا قبل از تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس گفت: «ایران باید همین حالا بدون دادن وعدههای توخالی، همکاریهای لازم را [با آژانس] انجام دهد». وی اضافه کرد: «ایران باید متوجه باشد چنانچه قادر به ارائه همکاریهای لازم برای حل و فصل این مسائل نباشد، این شورا آماده توسل به اقدامات بیشتر، از جمله اقدامات ذیل بند XII.C اساسنامه آژانس خواهد بود». اشاره دیپلمات آمریکایی به بندی است که در آن شرایط مربوط به ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل تشریح شده است. مواضع آمریکاییها در حالی است که واشنگتن در پیامهای محرمانه و غیررسمی خود به تهران برای رسیدن به توافق التماس میکند و احتمال میرود در سفر امروز وزیر خارجه عمان پیامی دیگر از کانال مسقط به تهران روانه کند.
اسلامی: سفر گروسی به ایران معنایی ندارد
در همین حال رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سناریوی آمریکاییها در تشدید فشار بر ایران و بازی کردن آژانس و مدیر کل آن، رافائل گروسی در طراحی واشنگتن، در گفتوگو با ایلنا درباره اینکه گفته شده با سفر گروسی به ایران موافقت شده است، گفت: این سفر برای وقتی بود که از سیاست فشار استفاده نکنند، حرکتهای سیاسی و آوردن عبارات غیرواقعی و غیرحرفهای در شرایطی که گفتوگو وجود دارد و مذاکرات مسیر خودش را طی کرده است، در راستای همان سیاست شکستخورده فشار حداکثری است که از نظر ما مردود است.
محمد اسلامی درباره اینکه با توجه به تلاش برای حل اختلافهای ایران و آژانس در میان تشدید کارشکنیهای کشورهای غربی تا چه میزان به همکاری ایران و آژانس میتوان امیدوار بود، بیان کرد: ایران و آژانس طبق پادمان هیچ مشکلی ندارند. ملاک برای همکاری ما با آژانس پادمان است؛ پادمان و NPT ضوابط نوشته شدهای دارند، باید رعایت کنیم و آژانس هم بارها در این باره گزارش داده است. وی با اشاره به اینکه موارد ادعایی و اتهامی چیز جدیدی نیست، عنوان کرد: این مکانها جدید نیستند، ۲۰ سال است مطرح میکنند. ۲۰ سال است بر ایران فشار میآورند که این فشارهای۲۰ سال گذشته موجب مذاکرات مستمر شده است. اسلامی یادآور شد: دولتهای گوناگون مذاکره کردند و حاصلش برجام شد، از برجام بیرون رفتند و به تعهدات خودشان پایبند نبودند، امروز میخواهند بازگردند؟ بسمالله، تشریف بیاورند؛ همانی که در برجام توافق شده ملاک است. موارد ادعایی و اتهامی را کنار بگذارند، ایران خودش را محدود کرد که اعتمادسازی کند و فقط ایران در این توافق ماند؛ طرفین تعهدات خودشان را اجرا نکردند. اسلامی درباره اینکه ایران بازگشت طرفین را راستیآزمایی میکند، گفت: ایران هیچکاری که آژانس از آن مطلع نباشد، انجام نداده و نمیدهد و فعالیتهای ما همگی در چارچوب مقررات است.
محسن نذیریاصل، سفیر و نماینده دائم کشورمان در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین هم درباره تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام اظهار کرد: حامیان پیشنویس قطعنامه اطلاعات ساختگی و ادعاهای بیاساسی برای توجیه رویکرد غیرسازنده خود به شورای حکام ارائه کرده و کوشیدند این نشست را به ابزاری برای پیگیری اهداف کوتهبینانه سیاسی خود و فراتر از چارچوب وظایف و اختیارات آژانس تبدیل کنند. نماینده کشورمان تأکید کرد: قویا معتقدیم این قطعنامه هیچ نتیجهای برای بانیان آن بویژه در زمینه ترمیم وجهه مخدوش شده آنها به عنوان ناقضان اصلی برجام و زمینهسازی برای توجیه تحریمهای یکجانبه بیشتر علیه ملت ایران، نخواهد داشت. نماینده کشورمان اظهار داشت: اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه ضدایرانی محقق نخواهد شد اما تصویب آن میتواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده جمهوری اسلامی ایران با آژانس اثرگذار باشد.
تحریم جدید آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای از اعمال تحریم علیه نفت و گاز ایران خبر داد. وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد ۱۳ شرکت را به دلیل حمایت از فروش نفت و گاز ایران در لیست تحریمهای خود قرار داده است. دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد اسامی ۱۳ شرکت را که ادعا میشود در تسهیل فروش صدها میلیون دلار محصولات نفتی و پتروشیمی ایران به خریدارانی در شرق آسیا نقش دارند در فهرست تحریم قرار داده است. شرکتهایی که آمریکا تحریم کرده در امارات، هنگکنگ، جزایر مارشال و چین مستقر هستند. دولت آمریکا مدعی شده شرکتهای مذکور به نیابت از شرکتهای تحریمشده صنایع پتروشیمی خلیجفارس، پتروشیمی تریلیانس و شرکت ملی نفت ایران در رساندن محصولات نفت و پتروشیمی ایران به دست خریدارانی در شرق آسیا نقش داشتهاند. این پنجمین بسته تحریمی آمریکا علیه صادرات محصولات نفت و پتروشیمی ایران از ژوئن ۲۰۲۲ است. آمریکا گفته این تحریمها «عزم ما برای مقابله با اقدامات گریز از تحریم را نشان میدهد». برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا گفت: «اقدام امروز روشهای پیچیده ایران برای فرار از تحریمها و فروش محصولات نفت و پتروشیمی خود را نشان میدهد. ایالات متحده اعمال تحریمها علیه تسهیلگران چنین مبادلاتی را ادامه خواهد داد». وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی عنوان کرد واشنگتن به تلاش خود برای جلوگیری از دور زدن تحریمها توسط ایران ادامه خواهد داد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «ما به مختل کردن تلاشهای ایران برای دور زدن تحریمهایش ادامه میدهیم. وزارت خزانهداری آمریکا شرکتهایی را به دلایل قضایی مختلف به خاطر دخیل بودن در فروش نفت و گاز ایران تحریم کرده است. هر کس این تبادلات را تسهیل کند، خطر تحریمهای آمریکا را به جان میخرد».
بیانیه آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره قطعنامه ضدایرانی
آمریکا و ۳ کشور اروپایی طرف برجام با صدور بیانیه مشترکی از تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کردند. ترجمه متن کامل بیانیه مشترک آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به شرح زیر است: «ما دولتهای فرانسه، پادشاهی متحده و ایالات متحده از تصویب قطعنامه شورای حکام درباره ایران استقبال میکنیم. این قطعنامه در واکنش به همکاری ناکافی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مسائل جدی باقیمانده مربوط به تعهدات حقوقی ایران ذیل «توافقنامه پادمانی پیمان منع گسترش (انپیتی) به تصویب رسید».
این دومین قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره این موضوعات در سال جاری است. شورا با انجام این کار پیام روشنی ارسال کرده مبنی بر اینکه ضروری و اضطراری است که ایران به تعهدات پادمانی خود ذیل «انپیتی» پایبند باشد و بدون درنگ اقدامات مشخصشده را انجام دهد. ایران باید درباره ذرات اورانیوم شناسایی شده در 3 مکان اعلام نشده توضیحات معتبر ارائه کند و مکان مواد هستهای و/ یا تجهیزات مرتبط آلوده مرتبط را مشخص کند.
قطعنامه مذکور بار دیگر بر حمایت تزلزلناپذیر شورا از تلاشهای دیرینه آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل این مسائل حیاتی با ایران صحه میگذارد. همانطور که روشن کردهایم چنانچه ایران این کار را انجام دهد و مدیرکل بتواند گزارش دهد که مسائل باقیمانده پادمانی دیگر حلنشده نیستند، شورا میتواند بررسی این موضوع را فیصله دهد. ما امیدواریم ایران از این فرصت برای همکاری مبتنی بر حسننیت با آژانس بینالمللی انرژی اتمی جهت فیصله دادن این مسائل حلنشده استفاده کند، به گونهای که انجام هیچ اقدام دیگر از سوی شورا درباره این مسائل لازم نباشد».
واسطهها در تهران؛ وزیر خارجه عمان امروز میهمان امیرعبداللهیان
وزیر خارجه عمان شنبه با حسین امیرعبداللهیان در تهران دیدار و گفتوگو میکند. به گزارش فارس، «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر خارجه عمان امروز شنبه ۲۸ آبان در تهران با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو میکند. وزرای خارجه ۲ کشور چندی پیش تلفنی گفتوگو کرده بودند. ۲ وزیر خارجه در این گفتوگوی تلفنی ضمن اشاره به روابط مثبت ۲ کشور و اراده طرفین برای استمرار، گسترش و تحکیم مناسبات دوجانبه و همکاریهای منطقهای و بینالمللی، آخرین وضعیت مذاکره برای رفع تحریمها را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. امیرعبداللهیان با اشاره به نیات مثبت و سازنده سلطان عمان، از تلاشهای وزیر خارجه این کشور برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار قدردانی کرد. البوسعیدی اسفند سال گذشته (۱۴۰۰) نیز به تهران سفر و با امیرعبداللهیان دیدار کرد. امیرعبداللهیان هم ۲۰ دیماه ۱۴۰۰ به مسقط و پس از آن به دوحه سفر کرد و با همتای عمانی خود دیدار و گفتوگو کرد. علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم تیرماه سال جاری در سفر به مسقط با وزیر خارجه عمان دیدار و گفتوگو کرد.
ارسال به دوستان
آمریکا اعلام کرد واشنگتن در پرونده قتل روزنامهنگار و منتقد سعودی، به ولیعهد عربستان مصونیت داد
نفت در برابر خون
نامزد خاشقجی: با فرمان مصونیت بنسلمان، پول بر عدالت در آمریکا پیروز شد
گروه بینالملل: وزارت دادگستری آمریکا با صدور یک رای مشورتی و موافقت دولت این کشور، به ولیعهد سعودی در پرونده قتل روزنامهنگار منتقد آلسعود در استانبول، مصونیت اعطا کرد تا بار دیگر نشان دهد موضوعات حقوقبشری بر صادرات اسلحه و مبادلات تجاری و اقتصادی مقدم نیست. وزارت دادگستری آمریکا در یک رای مشورتی حقوقی به این نتیجه رسیده است که «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی در اتهامات قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد ریاض، مصونیت دارد. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، این نظر مشورتی در حالی اعلام شد که شکایت علیه ولیعهد سعودی و همراهان وی توسط «خدیجه چنگیز» نامزد این روزنامهنگار به قتل رسیده و سازمان دموکراسی در جهان عرب در دادگاه فدرال واشنگتن در جریان بود.
قاضی این دادگاه تا نیمهشب پنجشنبه (۱۷ نوامبر) به دولت آمریکا مهلت داده بود درباره درخواست وکیل بنسلمان مبنی بر اعطای مصونیت قانونی به موکلش به دلیل موقعیت بالای وی اظهارنظر کند؛ در حالی که واشنگتن این فرصت را داشت و میتوانست به هیچ وجه نظر خود را اعلام نکند. رسانههای آمریکایی مدعی هستند با توجه به الزامآور نبودن این درخواست، در نهایت تصمیم به اعطای مصونیت توسط قاضی گرفته شده و کاخسفید نیز با آن موافق بوده است. نامزد خاشقجی نیز پس از انتشار این خبر در توئیتی نوشت: «امروز، جمال بار دیگرکشته شد. ما فکر میکردیم شاید در آمریکا نوری برای اجرای عدالت وجود داشته باشد اما باز هم پول اول شد. این دنیایی است که جمال و من از آن خبر نداشتیم». خاشقجی، روزنامهنگار عربستانی اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی هنگام مراجعه به کنسولگری سعودی در شهر استانبول، توسط نیروهای وابسته به رژیم ریاض کشته و بدن او تکهتکه شد؛ عملیاتی که نیروهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند به دستور محمد بنسلمان انجام شده است. ماه گذشته «ملکسلمان» پادشاه سعودی به عنوان بخشی از تغییر ساختار کابینه این کشور محمد بنسلمان را به عنوان رئیس شورای وزیران ریاض منصوب کرده بود. طی این انتصاب، وکلای محمد بنسلمان به دادگاه آمریکایی گفته بودند سمت جدید ولیعهد سعودی به عنوان رئیس شورای وزیران باعث مصونیت قضایی او از پیگرد در پرونده قتل جمال خاشقجی خواهد شد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در همراهی با رای مشورتی دادگاهی در این کشور، سرانجام برای تکمیل روند تعظیم خود در مقابل مقامات عربستانی، به «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی در پرونده قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد، مصونیت داد. رئیسجمهور دموکرات آمریکا در تبلیغات انتخاباتی خود با صدای رسا وعده داده بود ریاض را به دلیل ترور فجیع جمال خاشقجی و سایر موارد نقض حقوق بشری منزوی کرده و ولیعهد سعودی را در این باره بازخواست خواهد کرد. قرار بود دولت دموکرات بایدن بعد از راهیابی به کاخسفید، با گاو شیرده منطقه (برخلاف دولت دونالد ترامپ) به شیوه دیگری برخورد کند اما ناگهان در مقابلش زانو زد. حالا با وسیع شدن دامنه نیازهای غرب به نفت و افزایش انتقادات از ضعف دولت دموکراتها، به نظر میرسد کاخسفید به مرحله جدیدی از کوتاه آمدن و تعظیم در مقابل ریاض روی آورده است. در مرحله جدید، وزارت دادگستری آمریکا با صدور یک رای مشورتی و موافقت دولت این کشور، به ولیعهد سعودی در پرونده قتل روزنامهنگار منتقد ریاض در استانبول مصونیت اعطا کرد. حالا بایدن نهتنها دیگر ادعایی برای منزوی کردن عربستان در پی قتل فجیع خاشقجی ندارد، بلکه مسؤولیت رفع اتهام از ولیعهد قاتل سعودی را نیز بر عهده گرفته است!
برخی گزارشها و تحلیلها از این فراموشی بایدن و چرخش دموکراتها نسبت به عربستان سعودی گویای تلاش مقامات فعلی کاخ سفید برای فرار از مشکلات داخلی و چالشهای جهانی آمریکا هستند که روزبهروز بیشتر رو به افول میگذارد. نامزد جمال خاشقجی در واکنش به اعطای مصونیت واشنگتن به ولیعهد عربستان سعودی در پرونده قتل نامزدش در استانبول، گفت که خاشقجی امروز یک بار دیگر مُرد. روسیا الیوم نوشت خدیجه چنگیز، نامزد جمال خاشقجی، روزنامهنگار و منتقد سعودی در توئیتی بهشدت از تصمیم دولت آمریکا مبنی بر مصونیت دادن به محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی در پرونده قتل نامزدش در استانبول انتقاد کرد. وی در این توئیت با ابراز ناامیدی از تصمیم واشنگتن نوشت: وزارت خارجه آمریکا به بنسلمان مصونیت داده است، هیچ کس انتظار این تصمیم را نداشت؛ ما فکر میکردیم که ممکن است چراغ عدالت از سوی ایالات متحده آمریکا روشن شود اما بار دیگر پول تاثیرگذارتر بود. این دنیایی است که نه جمال آن را میشناسد و نه من. چنگیز در توئیت دیگری در این باره نوشت: جمال خاشقجی امروز بار دیگر مُرد و در حق او ظلم شد. نامزد خاشقجی پیشتر نیز بایدن را بابت دیدارش با ولیعهد عربستان مورد انتقاد قرار داده و گفته بود: دست بایدن به خون قربانی بعدی ولیعهد سعودی آلوده است.
واکنشهای منفی نسبت به این رفتار دولت آمریکا در سطح بینالملل بروز کرده است. در حالی که واشنگتن بهشدت علیه ایران در جامعه جهانی درباره موضوعات حقوقبشری فعالیت میکند اما در مقابل ارهکردن مخالفان توسط بنسلمان و حکومت سعودی که رقیب ایران در منطقه غرب آسیاست، سکوت اختیار کرده و حتی برای ولیعهد سعودی که فرمان قتل خاشقجی را صادر کرد، مصونیت قضایی صادر میکند؛ امری که نشان میدهد آمریکاییها از حقوقبشر استفاده ابزاری کرده و فقط به دنبال مقاصد سیاسی و اقتصادی خود هستند. این در حالی است که پیش از این آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در توئیتی مدعی شده بود: قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار مخالف سعودی و ستوننویس واشنگتنپست در 4 سال قبل در کنسولگری عربستان در استانبول حمله به آزادی بیان بود. وی در ادامه نوشت: «ما ضمن عزاداری برای جمال خاشقجی به همکاری و حمایت از مدافعان حقوق بشر، روزنامهنگاران و افراد دیگری که از آزادیهای بنیادین در سراسر جهان دفاع میکنند، ادامه خواهیم داد». این موارد در صورتی است که آژانسهای اطلاعاتی آمریکا گفتهاند محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان قتل خاشقجی را در کنسولگری عربستان در استانبول تایید کرده بود.
جمال خاشقجی اکتبر 2018 توسط عوامل سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول کشته و تکهتکه شد؛ عملیاتی که اطلاعات آمریکا معتقد است به دستور محمد بنسلمان که چندین سال حاکم واقعی پادشاهی سعودی بوده، صادر شده است. تصمیم اخیر آمریکا این موضوع را در ذهن بسیاری از تحلیلگران تداعی میکند که دولت بایدن قصد دارد با امتیاز دادن به بنسلمان مشکلات انرژی خود را برطرف کند، چرا که قیمت بنزین در یک سال اخیر بسیار افزایش یافته است و آمریکاییها با مشکلات زیادی روبهرو هستند. چند ماه قبل هم بایدن سفری به ریاض داشت و از سعودیها درخواست افزایش تولید نفت کرد. البته عربستان با همکاری امارات و روسیه میزان تولید نفت را کاهش دادند که با واکنش شدید آمریکا روبهرو شد. به گزارش رویترز، آندریاس کریگ، استاد کالج کینگ در لندن با اشاره به اینکه فضای رقابتی شدیدی در جهان شکل گرفته است، گفت: آمریکا ترس این را دارد که متحدان دیرینهاش از واشنگتن فاصله بگیرند. کریگ افزود: «در میان رقابت قدرتهای بزرگ با روسیه و چین، ایالات متحده میداند که عربستان گزینههای دیگری دارد و به هر قیمتی باید از چرخش بیشتر عربستان به شرق جلوگیری کرد».
ارسال به دوستان
دور دنیا
10 میلیون اوکراینی بدون برق
رئیسجمهور اوکراین روز پنجشنبه گفت ۱۰ میلیون اوکراینی بدون برق هستند. به گزارش منابع خبری، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین گفت: «قطع برق در بسیاری از شهرها و مناطق کشور رخ میدهد. حدود ۱۰ میلیون اوکراینی بدون برق ماندهاند». بر اساس این گزارش، جمعیت اوکراین قبل از شروع تهاجم نظامی روسیه حدود ۴۰ میلیون نفر بود. طبق گزارش سازمان ملل متحد، تاکنون حدود ۱۲ میلیون اوکراینی به دلیل جنگ این کشور را ترک کردهاند. بیشترین قطع برق در مناطق «خارکیف»، «ژیتومیر»، «کییف» و «لویو» ثبت شده است. رئیسجمهور اوکراین افزود: مشکلاتی در ارتباط و اینترنت در سراسر کشور وجود دارد و برخی شهرهای عرضه سوخت گرما را به حالت تعلیق درآوردهاند. زلنسکی همچنین از خسارت به ۱۵ تاسیسات زیرساخت انرژی خبر داد.
خیانت باکو به آرمان فلسطین
بعد از گزارشها درباره همکاریهای مختلف دولت جمهوری آذربایجان با رژیم موقت صهیونیستی، اکنون از ارتقای روابط دیپلماتیک ۲ طرف خبر میرسد. پارلمان باکو (جمعه) در اقدامی ضداسلامی، ضدبشری و ضدآرمان فلسطین، طرح افتتاح سفارتخانه در تلآویو واقع در فلسطین اشغالی را تصویب کرد. جمهوری آذربایجان طی 3 دهه گذشته روابط دیپلماتیک با رژیم کودککش صهیونیستی داشته و بیشتر تسلیحات و تجهیزات نظامی خود را از این رژیم خریداری میکند. به نوشته روزنامه «جروزالمپست»، این سفارتخانه که کارهای احداث آن طی چند ماه قبل در جریان بوده، قرار است در تلآویو - جایی که باکو هماکنون دفتر گردشگری و دفتر نمایندگی تجاری دارد - افتتاح شود. «یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که روزهای پایانی کار خود در این سمت را طی میکند، با استقبال از این تصمیم پارلمان باکو، گفت جمهوری آذربایجان «شریک مهم» این رژیم و یکی از بزرگترین مکانهای استقرار یهودیان در کشورهای مسلمان است.
۲ برابر شدن اعدامها در عربستان
بر اساس آماری که جمعه ۱۸ نوامبر توسط خبرگزاری فرانسه فاش شد، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ دوبرابر بیشتر از سال گذشته اعدام کرده است؛ افزایش شدیدی که سازمانهای حقوق بشری بینالمللی آن را بهشدت محکوم میکنند. طبق گزارش وبگاه شبکه «المیادین» و بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی «واس»، روز پنجشنبه ۱۷نوامبر عربستان سعودی یک فرد سعودی و یک شهروند اردنی را پس از محکومیت آنها به اتهام قاچاق قرصهای مخدر ممنوعه آمفتامین در منطقه الجوف این کشور اعدام کرد. بر اساس آماری که خبرگزاری فرانسه بر اساس دادههای رسمی تهیه کرده است، این ۲ مورد اعدامی، تعداد اعدامهای انجام شده در سال ۲۰۲۲ را به ۱۳۸ مورد افزایش داد. عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱، ۶۹ حکم اعدام را به اجرا درآورد. ۲۷ مورد اعدام نیز در سال ۲۰۲۰ در زمان اوج شیوع ویروس کرونا در عربستان رخ داد و ۱۸۷ نفر نیز در سال ۲۰۱۹ اعدام شدند.
لبنان همچنان بدون رئیسجمهور
رئیس پارلمان لبنان جلسه پنجشنبه پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور را باز هم به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان به پنجشنبه آتی موکول کرد. به گزارش ایسنا به نقل از سایت النشره، ششمین جلسه انتخاب رئیسجمهور لبنان روز پنجشنبه دوباره به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان حاضر در پارلمان همانند 5 جلسه قبل لغو شد. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان ضمن لغو جلسه در دور دوم به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان، پنجشنبه آتی (۲۴ نوامبر) را به عنوان جلسه جدید انتخاب رئیسجمهور اعلام کرد. در دور اول جلسه روز پنجشنبه ۱۱۲ نماینده حضور یافتند و نتایج رایگیری به این شکل بود: ۴۶ برگه سفید، ۴۳ رای برای میشل معوض، ۹ رای برای لبنان جدید، 7 رای برای عصام خلیفه، 3 رای برای زیاد بارود، یک رای برای سلیمان فرنجیه، یک رای برای میشل ضاهر و ۲ رای باطله.
توئیتر در بحران
شرکت توئیتر به دستور مالک این شرکت، «ایلان ماسک» اعلام کرده تمام دفاتر آن تعطیل است و تا روز دوشنبه از ورود کارمندان جلوگیری خواهد شد. گزارشها حاکی است صدها نفر از کارکنان این شرکت اعلام کردهاند به دلیل دیدگاههای جدید ایلان ماسک از ادامه کار خودداری خواهند کرد. مقامهای شرکت به کارمندان گفتهاند همه دفاتر توئیتر به طور موقت تعطیل است و انتظار میرود بازگشایی در روز دوشنبه انجام شود. توئیتر دلیل این تصمیم را اعلام نکرده اما برخی رسانهها مدعی شدهاند دلیل تعطیلی، بیم ایلان ماسک از احتمال خرابکاری و ناآرامیهای داخلی بوده است. پیش از این رسانهها گزارش داده بودند ایلان ماسک به کارکنان دستور داده بین «ساعات طولانی کار فشرده یا از دست دادن شغل» یکی را انتخاب کنند. این تصمیم با استعفای گسترده کارکنان شرکت توئیتر همراه شده است.
دیدار معاون نخستوزیر طالبان با هیأتی از شیعیان افغانستان
«عبدالسلام حنفی» معاون اداری نخستوزیر دولت موقت طالبان با هیاتی از شیعیان به ریاست «محمد اکبری» معاون شورای علمای شیعه افغانستان دیدار و گفتوگو کرد. وی در این دیدار اظهار داشت، مردم افغانستان در دورههای مختلف تاریخ، برادرانه زندگی کردهاند و اتحاد و همگرایی این ملت برای پیشرفت و ترقی این کشور یک نیاز ضروری است.
حنفی گفت این دولت بدون توجه به مسائل قومیتی موظف است خواستهها و مشکلات مردم را حل کند. محمد اکبری، معاون شورای علمای شیعه افغانستان نیز در این دیدار مهمترین خواستههای جامعه شیعیان افغانستان در عرصههای آموزشی، اجتماعی و توسعه را بیان کرد و بر توجه دولت موقت طالبان در زمینههای یاد شده تاکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|