|
ارسال به دوستان
گمانهزنیها برای نامزدهای اولیه اسکار ادامه دارد
یک اسکار غیرقابل پیشبینی!
گروه فرهنگ و هنر: همزمان با روزهایی که آکادمی اسکار در حال بازبینی فیلمهای معرفی شده برای شاخه بینالملل است، منتقدان سینمایی و نشریات گوناگون گمانهزنیهای مختلفی را درباره فیلمهایی که شانس راهیابی به اسکار دارند، مطرح میکنند. به گزارش «وطنامروز»، آکادمی اسکار امسال برخلاف دورههای قبل، بدون آنکه تعداد فیلمهایی را که برای ورود به اسکار صف کشیدهاند اعلام کند، به بازبینی آنها نشسته است. شواهد از این قرار است که تعداد فیلمهای حاضر در این بخش، 93 فیلم است اما برخی فیلمها همچون نماینده پاکستان که اکران داخلی آن ممنوع اعلام شده، هنوز وضعیت مشخصی ندارند. با این حال اما برخی رسانهها و نشریات سینمایی این روزها گمانهزنیهایی درباره حاضران احتمالی در اسکار 2023 منتشر میکنند. هر یک از این گمانهزنیها البته با ملاک و معیاری خاص انجام شده و همین موضوع تمایزاتی را بین آنها ایجاد کرده است.
اسکات فاینبرگ، منتقد و تحلیلگر مشهور فصل جوایز سینمایی در نخستین پیشبینیای که از نامزدهای بخش بینالملل اسکار داشته، فهرستی از 20 فیلم را منتشر کرده است. اسکات فاینبرگ ۵ فیلم «تصمیم به رفتن» از کرهجنوبی، «نزدیک» از بلژیک، «در جبهه غرب خبری نیست» محصول آلمان، «کورساژ» از بلژیک و «عنکبوت مقدس» از دانمارک را شانسهای اصلی نامزدی اسکار ۲۰۲۳ در نظر گرفته است. این تحلیلگر و منتقد سینما فیلمهای «آرژانتین، ۱۹۸۵» از آرژانتین، «دختر ساکت» از ایرلند، «ایاو» از لهستان، «عمر مقدس» از فرانسه و «باردو» از مکزیک را جزو دسته فیلمهایی که ممکن است به میان ۵ فیلم نهایی راه پیدا کنند، معرفی کرده است. وی همچنین از ۱۰ فیلم دیگر از کشورهایی چون اسپانیا، ژاپن، پاکستان و اوکراین که هنوز ندیده است یاد کرده و شانسی برای نامزدی آنها نیز قائل شده است.
نکته جالب توجه در پیشبینی فاینبرگ، حضور فیلم «عنکبوت مقدس» نماینده دانمارک در این فهرست و عدم حضور نماینده کشورمان است. این در حالی است که فیلم «عنکبوت مقدس» که مضمونی موهن به آستان امام هشتم دارد، پس از نمایش در کن با اعتراض رسمی جمهوری اسلامی مواجه شده بود و از سوی دیگر «جنگ جهانی سوم» که برای نودوپنجمین دوره اسکار به آکادمی معرفی شده، برخلاف 2 دوره قبلی که فیلممان برای اسکار پذیرفته شد، مفهومی جهانی و انسانی - و نه سیاسی- دارد. به نظر میرسد فاینبرگ در این پیشبینی، بیتوجه به این مسائل نبوده نباشد.
نشریه هالیوودریپورتر نیز اظهارنظری در این باره داشته است و از قضا نماینده ایران را هم جزو شانسهای اصلی برای ورود به نودوپنجمین دوره اسکار دانسته و درباره آن نوشته است: «ترکیب کمدی، درام احساسی و تفسیر اجتماعی ظریف «جنگ جهانی سوم»، هیات داوران جشنواره فیلم ونیز را برانگیخت؛ تا جایی که جوایز بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) در بخش افقها به این فیلم رسید».
در گزارش هالیوودریپورتر فیلمهای «برادران ما» ساخته «رشید بوشارب» کارگردان فرانسوی- الجزایری به نمایندگی از سینمای الجزایر، انیمیشن «بهار ابدی» ساخته «جیسون لوفتوس» به نمایندگی از کانادا، «دختر آرام» ساخته «کولم بایراد» از سینمای ایرلند و «مارس وان» ساخته «گابریل مارتینز» از برزیل به عنوان دیگر فیلمهایی معرفی شدهاند که میتوانند برخلاف پیشبینیها معادلات شاخه بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۳ را تغییر دهند.
35 روز دیگر تمام این احتمالات به قطعیت میرسد و 15 فیلم به عنوان نامزدهای اولیه اسکار معرفی میشوند. اگر نماینده کشورمان در این دوره از اسکار بتواند وارد گردونه رقابتها شود، چهارمین حضور ایران در اسکار رقم خواهد خورد. نباید فراموش کرد نمایندهای که از سوی کشورمان برای حضور در این رویداد معرفی شده، فیلمی است که توانسته در افقهای ونیز بدرخشد و دور از ذهن نیست این فیلم در اسکار هم، حداقل جزو نامزدهای مراحل پایانی باشد.
ارسال به دوستان
با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و ناشران برگزار شد
آیین بزرگداشت پایهگذار نشر انقلاب اسلامی
آیین بزرگداشت پیشکسوت نشر «مصطفی زمانی» با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و ناشران و اهالی کتاب در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، آیین بزرگداشت پیشکسوت نشر حاج مصطفی زمانی با حضور محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، محمد سرشار معاون فرهنگی معاون اول ریاست جمهوری و جمعی از ناشران و اهالی کتاب در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.در این مراسم علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: اگر ما شروع نشر انقلاب اسلامی را با شروع توزیع رسالههای امام مقارن بدانیم، آقای زمانی از اولینهای این حوزه است که نشر انقلاب اسلامی را آغاز و پایهگذاری کردهاند. پیش از انقلاب مبارزان انقلاب اسلامی مساله حیاتی برایشان رساندن رسالهها و بیانیهها و پیامهای امام به مردم بود. ستارههایی که در آن زمان فعالیت میکردند پس از انقلاب هم جریان محتوا و جریان نشر را همچنان به دست گرفتند و پیش آوردند تا اینکه امروز در این نقطه هستیم. شاید شاخص توزیع و انتشار رسالههای امام، یک تمایز قابل توجهی باشد تا ما بتوانیم ناشران مبارز و انقلابی را شناسایی کنیم.میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز با اشاره به اینکه آشناییاش با آقای زمانی از دوره کودکی و با محصولات و آثارشان بوده است، گفت: مجمع ناشران راهی برای ارتباط ما به یک همسنگری بود ولی در حقیقت ما از جمله استفادهکنندگان از محصولات ایشان محسوب میشویم، بنابراین بر گردن ما حق زیادی دارند. بسیاری از کودکان و نوجوانان دهه 50 و 60 از کتابهای ایشان بهره برده و بهره میبرند. همچنین یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت برگزاری بزرگداشت عزیزانی همچون آقای زمانی گفت: انشاءالله که سالهای سال حضور موثر فرهنگی آقای زمانی بر سر جریان فرهنگی انقلاب سایهگستر باشد و از آثار خوبشان بهرهمند باشیم و امیدواریم نتیجه زحمات ایشان به ارتقای فکری مخاطبان جامعه کمک کند. باید از مجمع ناشران انقلاب اسلامی و از برادر عزیزم آقای نیلی هم تشکر ویژه کرد که با همت همکاران مجمع، تکریم بزرگان و پیشکسوتان انجام میشود و انشاءالله با پایمردی و زحمات مجمع ناشران این جلسات مستمر بماند.در پایان این مراسم مصطفی زمانی، مدیر انتشارات زیارت با تشکر از دستاندرکاران برپایی این مراسم گفت: من فقط یک خدمتگزار کوچک در عرصه فرهنگ بودم و امیدوارم بتوانم با کمک اهالی فرهنگ باز هم در این سنگر بمانم و با نشر آثار مناسب و مفید در مسیر انقلاب و فرهنگ اسلامی خدمتگزار بمانم و در این عرصه ملتمس دعای همه دوستان و اهالی فرهنگ هستم. ارسال به دوستان
بازگشت به ژاپن پس از «دلال»
هیروکازو کورئیدا با «هیولا» بازمیگردد
کارگردان نامدار ژاپنی بار دیگر در ژاپن فیلم ساخت. به گزارش «وطنامروز»، هیروکازو کورئیدا، کارگردان مؤلف ژاپنی پس از دریافت نخل طلای جشنواره کن در سال ۲۰۱۸ برای «دلهدزدها»، یک فیلم دیگر در ژاپن ساخت.
«گاگا» توزیعکننده این فیلم روز گذشته با اعلام این خبر اعلام کرد فیلمبرداری این فیلم با عنوان «هیولا» به پایان رسیده و فیلم هماکنون در مرحله پس از تولید قرار دارد.
این دومین فیلم کورئیدا است که بر مبنای فیلمنامه نویسنده دیگری ساخته شده و ساکاموتو یوجی، نویسنده فیلمنامه این فیلم، خالق فیلمنامه فیلمهایی چون درام رمانتیک پرفروش ۲۰۲۱ یعنی «مثل یک دسته گل عاشق شدم» است.
نخستین فیلم کورئیدا «مابوروسی» بود که بر مبنای فیلمنامه فرد دیگری غیر از خودش در سال ۱۹۹۵ساخته شد؛ اوگیتا یوشیهیسا آن را بر مبنای رمانی از میاموتو ترو نوشته بود.
کاوامورا گنکی یکی از تهیهکنندگان این فیلم است که فیلمهای مهمی را تولید کرده و به تازگی با کورئیدا در ساخت سریال اورجینال «ماکانای: آشپزی برای خانه مایکو» برای نتفلیکس همکاری کرده بود. این سریال قرار است از ۱۲ ژانویه ۲۰۲۳ به نمایش درآید.
هنوز اسامی بازیگران فیلم جدید کورئیدا اعلام نشده اما فیلم قرار است ۲ ژوئن ۲۰۲۳ اکران شود و تنها یک عکس از آن انتشار یافته است. از زمان اکران «دلهدزدها» یا «دزدان فروشگاه»، کورئیدا ۲ فیلم دیگر ساخته که یکی فیلم فرانسوی «حقیقت» در سال ۲۰۱۹ با بازی کاترین دنوو و ژولیت بینوش بود و پس از آن هم فیلم کرهای «دلال» را
ساخت.
ارسال به دوستان
همزمان با آغاز بازیهای جامجهانی
رادیو ۲۴ ساعته جامجهانی افتتاح شد
همزمان با آغاز بازیهای جامجهانی و در راستای آنچه تحقق سیاستهای صداوسیما - هویتمحوری و عدالتگستری - عنوان شده، رادیو جامجهانی در ساختمان شهدای رادیو افتتاح شد. به گزارش «وطنامروز»، رادیو جامجهانی به عنوان یک رادیوی فصلی روی موج افام و فرکانس ۹۵.۵ مگاهرتز، رقابتهای جامجهانی ۲۰۲۲ قطر را به طور ویژه پوشش خواهد داد.
این مراسم با حضور علی بخشیزاده معاون صدا، مهدی آذرمکان مدیر رادیو جامجهانی، مریم کاظمیپور معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، مهدی کشاورز مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، رضا شجیع رئیس حوزه ریاست مناطق آزاد کیش و همچنین تعدادی از پیشکسوتان، گویندگان و گزارشگران ورزشی رادیو ورزش از جمله مسعود اسکویی، خسرو والیزاده، علی شاکری، اکبر ارمنده و سعید میرزاشفیع برگزار شد. علی بخشیزاده، معاون صدا در مراسم افتتاحیه رادیو جامجهانی بیان کرد: رسانه ملی به عنوان رسانه پیشرو با تمام شبکههای رادیویی و تلویزیونی همیشه در حال برنامهریزی و تدارک وسیع برای پاسخ به نیاز مخاطبانش است. بخشیزاده ادامه داد: سازمان صداوسیما برای بزرگترین رویداد ورزشی در سطح جهان نیز برنامههای گستردهای را پیشبینی کرده و رادیو همانند گذشته در این حوزه بسیار فعال ورود کرده است. در این راستا شبکههای رادیویی با ۵۱۸ برنامه و ۲۷ عنوان به مدت ۴۷۰ ساعت و 25 دقیقه به استقبال جامجهانی فوتبال میروند. وی تصریح کرد: «رادیو جام جهانی» به مدت یک ماه و به صورت ۲۴ ساعته تمام مسابقات این رویداد بزرگ ورزشی را توسط گزارشگران مجرب رادیو به صورت زنده گزارش خواهد کرد. نوع مخاطبان و تعداد علاقهمندان به فوتبال مثالزدنی است و رادیو هم مثل همیشه خود را در مقابل مخاطبانش مسؤول میداند و امیدواریم خبرهای بسیار خوبی از طریق این رادیو به گوش مردم شریف ایران برسد.
ارسال به دوستان
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد
لزوم ایجاد عرصه کنشگری برای بانوان با الگوگیری از حضرت زهرا(س)
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی گفت: الگوگیری از حضرت زهرا(س) میتواند عرصه برای کنشگری بانوان ایجاد کند و در ایام فاطمیه باید با این جریان اتصال و ارتباط فراهم شود.
به گزارش «وطنامروز»، نشست «ایدهپردازی فاطمیه ۱۴۰۱» دیروز با حضور عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام رضا عزتزمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و بانوان محقق و پژوهشگر در ساختمان شهید نواب سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. حجتالاسلام رضا عزتزمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ضرورت حضور بانوان و نقش آنها در دفاع از حقیقت بر کسی پوشیده نیست، گفت: حضرت زهرا(س) بهترین الگو در این عرصه هستند، ایشان در زمانهای تبیینگری و میدانداری کردند که هیچ چیز به نفعشان نبود و مردم با ایشان همراهی نمیکردند.
وی اظهار کرد: جنس اقدامات فرهنگی - اجتماعی که پراکنده انجام میشود، ارزشمند است اما انقلاب اسلامی در قامت فتح مرزها و قلهها، وزنه متفاوتتری احتیاج دارد که حضور مؤثر بانوان را میطلبد و باید این سرمایه عظیم را تبدیل به عمل صالح کنیم؛ امید است بتوانیم از فرصتی که در اختیار داریم استفاده کنیم و از شرایط سخت، فرصت بسازیم. همچنین عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه ما در محاصره تبلیغاتی قرار داریم، گفت: ما در رساندن پیام به جامعه دچار محاصره تبلیغاتی دشمن هستیم و متأسفانه تعریفی از واقعیتها در اذهان شکل میگیرد که تعریف دشمن است و در چنین فضایی گسست اجتماعی شکل میگیرد، در این شرایط باید سعی کنیم روایت اول را داشته باشیم. وی اظهار کرد: دشمن، بانوان و قشر جوان را هدف قرار داده و ما برای اینکه نشان دهیم موضعمان در حوزه زن چیست باید به اندیشه امام خمینی(ره) و بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی رجوع کنیم.
سعیدینژاد افزود: رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی بحث حضور زنان در ساحت ولایت اجتماعی را مطرح میکنند؛ ولایتی که به دنبال ایجاد وحدت و جامعه توحیدی است و ولی، شخصی است که بیشتر از همه در جهت حفظ وحدت، نقشآفرینی داشته باشد. با این تعریف، حضرت زهرا(س) به عنوان الگوی بانوان در مقام تکوینی ولایت اجتماعی قرار دارند. در ادامه هر یک از محققان و پژوهشگران شرکتکننده در این نشست به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
ارسال به دوستان
اخبار
هنگامه قاضیانی و کتایون ریاحی دستگیر شدند
هنگامه قاضیانی و کتایون ریاحی که مدتی تحت تعقیب قضایی بودند، سرانجام با حکم قضایی توسط دستگاه امنیتی بازداشت شدند. به گزارش «وطنامروز»، هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تلویزیون که طی روزهای گذشته با حمایت از آشوبگری و با تهییج و ترغیب جامعه به اغتشاشات دامن زده بود، روز گذشته با حکم قضایی توسط دستگاه امنیتی بازداشت شد. ارتباط با رسانههای معاند و ضدانقلاب از دیگر عناوین اتهامی قاضیانی است که منجر به بازداشت وی شده است. کتایون ریاحی دیگر بازیگر تلویزیون و سینما نیز که تحت تعقیب قضایی بود، روز گذشته در ویلای خود در یکی از بخشهای اطراف قزوین بازداشت شد. کتایون ریاحی از نخستین بازیگران زنی بود که در جریان حوادث اخیر کشف حجاب کرد. گفتنی است، طی چند روز گذشته اعلام شده بود که الناز شاکردوست، میترا حجار، باران کوثری، سیما تیرانداز و هنگامه قاضیانی برای طرح ادعای بدون سند درباره حوادث اخیر به دادسرا احضار شدهاند و 3 فرد دیگر نیز باید طی روزهای آتی به مقام قضایی درباره مطالب غیرواقعی مطرح کرده پاسخگو باشند.
معرفی اعضای گروه ارزیابی سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر سودای عشق
با حکم دبیر جشنواره سراسری تئاتر بسیج (سودای عشق) 5 کارشناس، مدرس و هنرمند عرصه تئاتر، آثار استانی معرفیشده به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر سودای عشق، در بخش مسابقه نمایشهای صحنه را ارزیابی و انتخاب میکنند. به گزارش «وطنامروز»، سعید نجفیان در احکام جداگانهای اعضای گروه ارزیابی و انتخاب آثار معرفی شده استانی در بخش نمایشهای صحنه به دبیرخانه جشنواره را منصوب کرد.
بر این اساس «سبا سلیمانی» بازیگر و کارگردان، «هوشنگ هیهاوند» نویسنده، بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، «محمد نبی خسروی» مدرس دانشگاه و مدیر فرهنگی، «امین اشرفی» کارگردان تئاتر، تهیهکننده تلویزیون و مدیر فرهنگی و «توحید معصومی» نویسنده و کارگردان تئاتر و مدیر فرهنگی،64 اثر معرفی شده در بخش مسابقه صحنه به دبیرخانه را مورد ارزیابی قرار داده و مطابق فراخوان جشنواره، 12 تا 15 اثر را به بخش نهایی مسابقه صحنهای سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر سودای عشق معرفی میکنند.
لازم به ذکر است نشستهای فشرده گروه ارزیابی و انتخاب آثار بخش صحنه در روزهای گذشته به صورت مستمر برگزار شده و اسامی آثار منتخب برای حضور در بخش نهایی جشنواره سیزدهم بلافاصله پس از پایان ارزیابی گروه یادشده اعلام میشود.
بر پایه اعلام دبیرخانه مرکزی جشنواره سودای عشق، 691 گروه نمایشی از سراسر کشور برای حضور در مرحله استانی (که در 31 استان از هجدهم مهرماه امسال برگزار شد) اعلام آمادگی کردند که از این میان سهم نمایشهای متقاضی برای حضور در بخش رقابتی صحنهای 391 اثر بود. مرحله نهایی سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر سودای عشق با دبیری سعید نجفیان هفته آخر آذرماه امسال برگزار میشود.
سینما بدون فیلم جدید و فوتبال
در جلسه جدید شورای صنفی نمایش فیلم جدیدی متقاضی اکران نشد. به گزارش «وطنامروز»، جلسه شورای صنفی نمایش روز یکشنبه 29 آبانماه به روال هر هفته برگزار شده اما مصوبه خاصی نداشته و طبق پیگیریها از دبیر شورا (همایون اسعدیان) فیلم جدیدی متقاضی اکران در سینما نشده است. در حال حاضر تنها فیلم تازه اکران شده سینماها «بخارست» به کارگردانی سیدمسعود اطیابی است که از روز سهشنبه 24 آبان در برخی سینماها روی پرده رفت و تاکنون به فروش یک میلیارد تومانی رسیده است.
پیشتر اعلام شده بود جزئیات پخش مسابقههای جامجهانی فوتبال در سینما در شورای صنفی نمایش مشخص میشود ولی براساس پیگیریها از این شورا گویا پخش این مسابقهها بعید به نظر میرسد.
معرفی داوران ششمین جشنواره تلویزیونی مستند
داوران بخش فیلم مستند ششمین جشنواره تلویزیونی مستند معرفی شدند. به گزارش «وطن امروز»، حامد شکیبانیا، آرش لاهوتی، محمدرضا کریمیراد، مهدی فارسی و مهدی شامحمدی به عنوان داوران بخش فیلم مستند ششمین جشنواره تلویزیونی مستند معرفی شدند.
حامد شکیبانیا، تهیهکننده و مستندساز است. او تهیهکنندگی مجموعههای مستند «ایران و غرب»، «جنگ به شیوه آمریکایی» و فیلمهای مستند «من انرژی هستهای نیستم»، «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه»، «زمناکو»، «مادرکشی» و... را برعهده داشته است.
همچنین آرش لاهوتی، کارگردان، فیلمنامهنویس و مستندساز است. از جمله مستندهای او میتوان به «دو ممیز چهل و هفت»، «من عشقبازم»، «راننده و روباه»، «پهلوان و خرقه»، «آبی کمرنگ» و... اشاره کرد. محمدرضا کریمیراد هم مستندساز و تهیهکننده است. او تهیهکنندگی فیلمهای «از چکمه تا فراک» و «توپ مروارید» را برعهده داشته است. وی همچنین مجموعهمستندهای «حدیث سرو» مروری بر زندگانی مرحوم آیتاللهالعظمی بهجت (ره) و مستندی درباره مرحوم علامه جعفری را ساخته است. مهدی فارسی نیز مستندساز جوان سینمای کشور است. از جمله مهمترین ساختههای او میتوان به فیلمهای «خاطرات خانه متروک»، «نومِن» و «شهریار مُلک قرآن» اشاره کرد.
همچنین مهدی شامحمدی تهیهکننده و کارگردان است. او ساخت مستندهای زیادی را در مقام کارگردان و تهیهکننده دارد و از آن جمله میتوان به مستند «هجده هزار پا»، «خانهای برای تو»، «عملیات غیرممکن»، «مدار هفت درجه» و... اشاره کرد. ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در بخشهای «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس مستند» و «مستندنگاری» به دبیری محسن یزدی، مدیر شبکه مستند سیما برگزار میشود. زمان برگزاری اختتامیه این جشنواره بزودی اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|