|
عیادت رئیس دفتر مقام معظم رهبری از حضرت آیتالله شبیریزنجانی
حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی روز گذشته از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیمارستان محل بستری حضرت آیتالله شبیریزنجانی حضور یافت و از ایشان عیادت کرد. حجتالاسلام محمدیگلپایگانی ضمن ابلاغ سلام رهبر انقلاب اسلامی به آیتالله شبیریزنجانی، در جریان آخرین وضعیت درمانی ایشان قرار گرفت و برای بهبود و سلامتی این مرجع تقلید دعا کرد.
ارسال به دوستان
ایران در نامهای به آژانس آغاز غنیسازی اورانیوم 60 درصد را با ماشینهای IR-6 در فردو اعلام کرد
گوشمالی گروسی
ایران در نامهای به آژانس آغاز غنیسازی اورانیوم 60 درصد را با ماشینهای IR-6 در فردو اعلام کرد
گروه بینالملل: شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه ۲۶ آبان (۱۷ نوامبر) در وین قطعنامه جدیدی را در محکومیت «عدم همکاری ایران» با این نهاد تصویب کرد که ایران اعلام کرد حتما پاسخی جامع و منظم به این قطعنامه آژانس خواهد داد. ۲۶ عضو از ۳۵ عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی با متن ارائه شده توسط آمریکا و تروئیکای اروپا (بریتانیا، فرانسه و آلمان) موافقت کردند و تنها روسیه و چین به پیشنویس این قطعنامه رای مخالف دادند، 5 کشور نیز رای ممتنع دادند و ۲ عضو دیگر شورا هم غایب بودند. این دومین قطعنامه علیه ایران در سال جاری پس از ماه خرداد است و دلیل هر دو هم از دید آژانس یکی است: عدم وجود پاسخدهی «معتبر ایران به لحاظ فنی» درباره آثار اورانیوم یافت شده در 3سایت اعلام نشده. قطعنامه شورای حکام در مرحله فعلی اهمیتی نمادین دارد اما ممکن است مقدمهای باشد برای کشاندن اختلاف آژانس و ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد و احتمال اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران. البته این قطعنامه اعلام کرده است ایران وقت دارد تا ماه مارس سال جاری میلادی یعنی اسفند امسال اقداماتی برای همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام دهد. البته ایران اعلام کرد این بیانیه «کاملاً سیاسی و غیرفنی» است و پاسخ متقابل هستهای به این موضوع خواهد داد.
در همین رابطه خبرنگار «وطنامروز» مطلع شد ایران اقدام متقابل را عملی کرده و نامه آن را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کرده است. نکته حائز اهمیت این است که ایران در حوزه غنیسازی و ایجاد آبشارهای جدید سانتریفیوژ اقداماتی را انجام داده است. ایران غنیسازی 60 درصد را در فردو شروع کرده است که پیامی سخت و شدید به قطعنامه آمریکایی- اروپایی آژانس بینالملل انرژی اتمی است. اقدام دیگر ایران ایجاد ۲ آبشار جدید IR2M و IR4 در نطنز و فردو بود که به مرحله قبل از گازدهی رسیده است و برای رسیدن به روند غنیسازی چند روزی طول خواهد کشید ولی این موضوع در عمل یعنی ایران غنیسازی با این آبشارهای جدید را شروع کرده است. ۲ کار دیگر ایران که پاسخی به نظر قاطع به قطعنامه آژانس بینالملل انرژی اتمی است، راهاندازی و نصب سانتریفیوژ جدید در ۲ سالن خالی در فردو و نطنز است. این سالنها به دلیل تعهدات ایران در برجام خالی از سانتریفیوژ شده بود که ایران دوباره در این ۲ سالن سانتریفیوژ نصب کرد. همچنین چهارمین حرکت مهم ایران در مقابل قطعنامه آژانس تعویض سانتریفیوژهای IR1 در فردو با IR6 خواهد بود که به نظر میرسد زخم کاری بزرگی به آمریکا خواهد بود، زیرا توان ظرفیت هستهای ایران در فردو را 10 برابر خواهد کرد. این اقدامات ایران بر اساس «قانون راهبردی هستهای مجلس» خواهد بود که ایران باید در مقابل کارهای آمریکا، اروپا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تعهدات هستهای خود را هم کاهش دهد. از سوی دیگر به نظر میرسد ایران با این روند غنیسازی، 2 هزار و 500 کیلوگرم مواد غنیشده 5 درصد و 100 کیلوگرم 60 درصد دارد که این موضوع به نگرانی عمیق آمریکا تبدیل شده است. این در حالی است آنها در بیانیهای که بعد از قطعنامه آژانس علیه ایران صادر کردند به صراحت گفتند پنجره دیپلماسی را نبستهاند. از سوی دیگر حضور وزیر خارجه عمان در ایران و دیدار وی با رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کشورمان حائز اهمیت است و نشان میدهد که آمریکاییها برای رسیدن به توافق هستهای عجله دارند.
اما نکته اصلیای که در رابطه با پرونده توافق هستهای ایران وجود دارد، این است که آمریکا بارها در خفا به ایران پیامهایی برای احیای توافق هستهای فرستاده است اما در عمل ایران را بیشتر تحریم میکند. در همین زمینه، رئیس دستگاه دیپلماسی از پیام تازه آمریکاییها به تهران درباره مذاکرات رونمایی کرد؛ پیامی که در میانه مواضع تیم بایدن مبنی بر اینکه مذکرات در دستور کار کاخ سفید قرار ندارد، حاوی معانی فراوانی است. به نظر میرسد دولت بایدن که تلاش کرد از اتفاقات اخیر در ایران حداکثر بهره را ببرد و در بیم و امید به ثمر رسیدن اغتشاشات در ایران به سر میبرد، به این ادراک رسیده باشد که ظرفیت حوادث ایران برای آسیب زدن به کشورمان ته کشیده و حالا شاید بتواند آنچه را کف خیابانهای تهران رخ داد به امتیازی نقد تبدیل کند، البته واشنگتن بیش از هر نکتهای به نیاز خود به توافق واقف است و هیچ جایگزینی برای آن متصور نیست. از اواخر تابستان مشخص و اعلام شده بود تیم آمریکایی به دلیل در پیش بودن انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در شرایط توافق قرار ندارد و آن را به بعد از انتخابات موکول کرده بود اما دولت بایدن با شروع اغتشاشات در ایران تلاش کرد دلیل این وقفه را آنچه خود حمایت از معترضان در ایران خواند، جلوه دهد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در همین زمینه گفت آمریکا پیامی درباره توافق هستهای از طریق واسطهها به تهران ارسال کرده است. وزیر امور خارجه مدعی شد مقامهای آمریکایی رفتار دوگانهای دارند و از یک سو پشت پرده برای رسیدن به توافق عجول هستند و از سوی دیگر در رسانهها صحبتهای دیگری را مطرح میکنند. وی گفت: «ما اجازه نمیدهیم آنها با برخی پیامها به آشوب و اغتشاشات در ایران دامن بزنند و همزمان خواستار مذاکرات با ایران هم باشند. آمریکاییها در تبادل پیامها حتی تعجیل دارند که هرچه زودتر به نقطه توافق برسیم. اینگونه رفتار دوگانه آمریکا جدید نیست اما تاریخ مصرف چنین سیاستهایی گذشته است».
از سوی دیگر آمریکاییها قصد دارند نگذارند برجام به سال دهم آن برسد تا قطعنامههای سازمان ملل در سال دهم از بین نرود و کامل ملغای نشود. به همین دلیل بعد از اتفاقات داخلی ایران آنها امید پیدا کردند شاید تغییر مهمی در کشور رخ دهد اما اکنون تیر آنها به سنگ خورده است. شاید اروپاییها قصد داشته باشند در مارس پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهند تا قطعنامههای قبلی علیه ایران بازگردد که به نظر میرسد با مخالفت چین و روسیه روبهرو شوند. از سوی دیگر آنها «مکانیسم ماشه» را هم نمیخواهند فعال کنند که دیپلماسی برای همیشه در پرونده هستهای ایران بسته نشود، به همین دلیل باید تصمیم سیاسی خود را برای رسیدن به احیای توافق هستهای بگیرند. در همین رابطه به نظر میرسد ۲ مسیر در آینده پرونده هستهای ایران باید متصور بود؛ ابتدا اینکه آمریکاییها پروندههای سیاسی پادمانی علیه ایران را بسته و در یک تصمیم، توافق هستهای را امضا کنند. مسیر دوم اما این است که آنها راه قطعنامه را در پیش بگیرند که به نظر میرسد ایران در مرحله بعد به سمت غنیسازی بالای 90 درصد و تولید آشکارسازهای نوترونی برود که دیگر کامل تهران خط قرمزهای واشنگتن را رد و عملاً آمریکا را مات میکند. به همین دلیل بود که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره برجام گفت: «جمهوری اسلامی ایران در عمل نشان داد چقدر پایبند به میز مذاکره برای دستیابی به یک توافق خوب، قوی و پایدار در سریعترین زمان ممکن است. اقدام مجدانه جمهوری اسلامی ایران در پاسخگویی به طرحهای پیشنهادی مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپایی هم در همین چارچوب بود. گره زدن روند مذاکرات به جنگ اوکراین یا زمستان سرد اروپا گمانهزنیهای رسانهای است و ما آن را تایید نمیکنیم. چیزی که باعث عدم جمعبندی نهایی مذاکرات و از سرگیری اجرای توافق شد، نبود اراده سیاسی در طرف مقابل و مشخصاً آمریکا بود. جمهوری اسلامی ایران معتقد است اگر این اراده در طرف مقابل وجود داشته باشد، در کوتاهترین زمان امکان جمعبندی توافقات و بازگشت طرفها به اجرای توافق میسر است».
وی ادامه داد: «اقدام جمهوری اسلامی ایران در واکنش به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود؛ قطعنامهای که با اقدام سیاسی دولت آمریکا و ۳ کشور اروپایی و با یک فشار سیاسی، بر شورای حکام تحمیل شد. صدور این قطعنامه در حالی است که ایران شفافترین برنامه صلحآمیز هستهای را در مقایسه با میزان تأسیسات تحت نظارت آژانس در جهان دارد و در عین حال بیشترین بازرسیهای انجام شده آژانس، از فعالیتهای هستهای ایران بوده است. مبنای جمهوری اسلامی ایران، این است که اگر در برابر آژانس بینالمللی انرژی اتمی تکلیفی دارد، حتما حقوقی هم دارد که باید رعایت شود». همچنین محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی هم در پاسخ به سوالی درباره قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران اظهار داشت: «پیش از این هم گفته بودیم صدور قطعنامه مشخصا یک اقدام غیرسازنده برای حفظ فشار حداکثری است و هیچ کمکی به طرفهای مقابل برای حل مسائل موجود نخواهد کرد». اسلامی افزود: «ما از مدیرکل آژانس هم شنیده بودیم و وی تأکید داشت صدور قطعنامه کمکی به پیشبرد امور نخواهد کرد. به نظر میرسد ۳ کشور اروپایی و آمریکا به استفاده از انواع روشهای مختلف فشار از جمله صدور قطعنامه و تحریم عادت دارند و پرواضح است اینگونه فشارها بیسرانجام خواهد بود». رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با بیان اینکه این اقدام اشتباه و تصویب قطعنامه علیه کشورمان همانطور که پیشتر هم گفته شده بود، پاسخ محکمی از سوی ایران به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: «برنامههای هستهای جمهوری اسلامی ایران مطابق قانون اقدام راهبردی مجلس پیش میرود و صدور قطعنامههای متعدد علیه ایران در پیشبرد این برنامهها خللی ایجاد نخواهد کرد».
ارسال به دوستان
ایران در گام نخست جام جهانی قطر 6 بر 2 به انگلیس باخت اما بازیهای مهم با ولز و آمریکا باقی است
زخمی اما امیدوار
تاریخسازی طارمی
* مهدی طارمی موفق شد با دبل مقابل انگلیس نخستین بازیکن ایرانی لقب بگیرد که در ادوار حضور ایران در جامجهانی فوتبال موفق به ثبت ۲ گل شده است
استادیوم یکصدا ایران بود
با وجود برنامهریزی گسترده اغتشاشگران ضد ایرانی جو استادیوم الخلیفه دوحه کاملا در اختیار طرفداران تیم ملی فوتبال ایران بود
شعار «بیشرف، بیشرف» هواداران تیم ملی به معدود اغتشاشگران حاضر در استادیوم
کیروش درباره حاشیهسازی اغتشاشگران: به کسانی که از ما حمایت نمیکنند نیاز نداریم، بهتر است در خانه بمانند مسائل حاشیهای روی بازیکنان من اثر میگذارد
تشویق روحیهبخش ملیپوشان توسط هواداران پس از بازی
دیشب پس از باخت ایران به انگلیس برخی اغتشاشگران در تهران به جشن و پایکوبی پرداختند
علی عوضخواه : تیم ملی فوتبال کشورمان جامجهانی 2022 را تلخ شروع کرد. شب فوتبال و مردم ایران نبود اما این باخت سنگین نه به تیم فوتبال انگلیس، که در اصل باخت به اغتشاشات انگلیسی بود. جریان آشوب که در طول ۲ ماه گذشته پروژه ناامنی و اغتشاش در ایران را پیش میبرد، در راستای اقدامات ایرانستیزانه خود، حذف فوتبال ایران از جامجهانی را نیز دنبال میکرد و زمانی که این پروژه با شکست مواجه شد، جریان آشوب فشار و تخریب علیه بازیکنان تیم ملی فوتبال را در دستور کار قرار داد. پس از ناکامی عمله اغتشاش در پیش بردن سناریوی حذف ایران از جامجهانی قطر، از چند روز مانده به آغاز مسابقات، جریان رسانهای آشوب با عملیات سنگین رسانهای، بازیکنان تیم ملی فوتبال را تحت فشار قرار داد تا از حضور در جامجهانی انصراف دهند. این پروژه هم جواب نداد و اوباش مجازی تضعیف روحیه تیم را کلید زدند. فحاشی به بازیکنها و تحت فشار گذاشتن آنها برای حمایت از آشوب و ناامنی در ایران از جمله اقدامات اراذل و اوباش مجازی در این راستا بود که باعث تضعیف روحیه بازیکنان، آن هم پیش از آغاز مسابقات شد. البته فحاشی اوباش به تیم ملی فوتبال کشورمان محدود به مجازی نماند. تعدادی از این اوباش روز گذشته خود را به استادیوم بازی ایران و انگلیس رسانده بودند و پس از هر گلی که انگلیس به ثمر میرساند، ابراز خوشحالی میکردند. اگرچه این اقدام خائنانه از سوی تماشاگران وطنپرست ایرانی که اکثریت غالب ایرانیان حاضر در ورزشگاه را تشکیل داده بودند، بیپاسخ نماند و ایرانیهای حاضر در استادیوم با شعار «بیشرف» خطاب به وطنفروشان، آنها را خفه کردند. وطنفروشی فارسیزبانان به اینجا ختم نشد و آنها پس از پایان بازی و خروج از استادیوم، از برد انگلیس ابراز شادمانی کردند. همزمان با قطر، تعدادی از اوباش آشوبگر نیز که بارها از سوی مردم ایران طرد شده و در اقلیت محض هستند، با ضبط و انتشار تصاویری از خوشحالیشان بابت برد انگلیس و باخت تیم ملی فوتبال ایران، بیوطنی خود را به نمایش گذاشتند. اما فضای مجازی برای نمایش بیوطنی این جماعت کافی نبود و تعدادی از آنها با حضور در منطقه چیتگر تهران وطنفروشی خود را شفافتر از تصاویر و فیلمها به رخ کشیدند. همچنین در منطقه پیروزی تهران نیز اوباش به خیابان آمده و به خاطر برد انگلیس برابر تیم کشورمان خوشحالی کردند. در چند کافه در تهران نیز گزارش شد که وطنفروشان مستقر در کافه، از گلزنی انگلیس به ایران ابراز خوشحالی و شادمانی کردند. وطنفروشانی هم که نه فرصت حضور در کافهها را داشتند و نه به مجمع وطنفروشان چیتگر رسیدند، در برخی خیابانهای تهران با ماشین بیرون آمده و با بوقهای ممتد خود شادمانیشان از برد انگلیس و البته بیوطنی خود را فریاد زدند.
اما چرا تیم ایران نه به فوتبال انگلیس که به اغتشاشات انگلیسی باخت؟ بدون شک انگلیس در اغتشاشات و ناامنیهایی که اخیرا در کشورمان شاهدش بودیم، نقش محوری داشت، بویژه اینکه بدانیم دفاتر رسانههای فتنهگر و ضدایرانی از جمله بیبیسی، اینترنشنال و منوتو در لندن قرار دارد و از آنجا اغتشاشات ایران را هدایت میکنند. این رسانههای ضدایرانی تا جایی که در توان داشتند، برای به حاشیه بردن تیم ملی فوتبال کشورمان تلاش کردند. حمله به بازیکنان تیم ملی و تخریب آنها و همچنین حملات حساب شده اوباش مجازی به رهبری رسانههای ضدایرانی به حسابهای کاربری بازیکنان تیم در فضای مجازی، از جمله این تلاشها بود که باعث شد بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان انسجام روحی لازم را برای بازی مقابل انگلیس نداشته باشند. به این لیست، شیطنت رسانههای انگلیسی در کنفرانسهای خبری بازیکنان تیم کشورمان پیش از برگزاری بازی را نیز اضافه کنید. فوتبال بازی برد و باخت است و باخت روز گذشته ایران برابر انگلیس نیز فراموش خواهد شد اما چیزی که دیروز در تاریخ ایران ثبت شد و سالها از حافظه تاریخی مردم ایران پاک نخواهد شد، بیوطنی جماعت آشوب بود. رفتار این اوباش بیوطن، هر چند در اقلیت محض هستند، پس از باخت سنگین تیم فوتبال کشورمان و در حالی که مردم میهندوست ایران شب غمبار و تلخی را سر کردند، ماهیت واقعی آنها را نشان داد. نشان داد برخلاف ادعاهای مطرح شده از سوی این اوباش درباره وطنپرستی، مردم ایران با بیوطنانی طرف هستند که مفهوم وطن و عرق ملی و البته غیرت و شرافت، ذرهای برایشان اهمیت ندارد و چه بسا برایشان مفاهیمی بیگانه است. وطنفروشی این اقلیت و خوشحالی آنها بابت پیروزی انگلیس در برابر ایران بخوبی تقابل آشکارشان با اکثریت جامعه ایرانی را که به وطنپرستی و غیرتمندی شهرهاند نشان داد. بازی تیمملی فوتبال کشورمان برابر انگلیس با همه تلخیهایش فراموش خواهد شد اما ننگ بیوطنی فراموششدنی نیست و تا ابد بر پیشانی وطنفروشان خواهد ماند.
***
زخمی اما امیدوار
همه آنچه باید به عنوان خبر درباره بازی تیم ملی فوتبال ایران مقابل انگلیس بدانید این است: دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و انگلیس در گروه دوم بیستودومین دوره رقابتهای جامجهانی به قضاوت رافائل کلاوس برزیلی دیروز دوشنبه (۳۰ آبان) در ورزشگاه ۶۰ هزار نفری خلیفه شهر دوحه انجام شد و با برتری ۶ بر ۲ انگلیسیها به پایان رسید، پایان خبر! اما چه شد که چنین نتیجهای خلق شد؟ شبی که هیچ کس تصورش را نمیکرد، از ترکیب بد و تفکرات اولیه اشتباه کیروش تا بدشانسی محض که گریبان ما را گرفت.
شوک اولیه زمانی به هواداران فوتبال در ایران وارد شد که ترکیب انتخاب شده از سوی کارلوس کیروش را مشاهده کردند. در حالی که پیش از این انتظار میرفت حسین کنعانیزادگان و شجاع خلیلزاده در خط دفاع به صورت ثابت بازی کنند یا میانه میدان در اختیار عزتاللهی باشد، سرمربی پرتغالی تیم ملی کشورمان با تفکراتی عجیب و باورنکردنی مردانی را به صورت ثابت درون زمین گذاشت که مدتهاست به علت مصدومیت از آمادگی به دور هستند؛ از مجید حسینی گرفته تا علی کریمی و میلاد محمدی. البته شوک بزرگ حضور روزبه چشمی در میانه دفاع بود. به این ترتیب تیم ما با دریافت 6 گل سنگینترین شکست تاریخش در طول 72 سال را متحمل شد. البته سوای این بد بودن که به مرور زمان توسط کیروش با 6 تعویض اصلاح شد، باید به بدشانسی بزرگمان یعنی مصدومیت علیرضا بیرانوند در همان دقایق ابتدایی بازی اشاره کرد؛ موضوعی که باعث تعویض او شد و کیروش عوض عابدزاده که دستکم تجربه بینالمللی بیشتری دارد، به حسین حسینی اعتماد کرد و در ادامه آنچه نباید رخ میداد برای ما حادث شد.
نقاط تاریک و روشن بازی
خوردن 6 گل آن هم در نخستین بازی جام، نتیجهای نیست که بتوان به آن از ابعاد مثبت پرداخت اما یادمان نرود ما در مجموع 3 بازی در مرحله گروهی داریم. یادمان نرود این سختترین بازی ما بود آن هم مقابل تیم ملی فوتبال انگلیس که بدون شک یکی از نامزدهای اصلی کسب جام بیستودوم در قطر به شمار میرود. ما 2 بازی دیگر فرصت داریم تا خاطرات تلخ دیشب را برای همیشه از اذهان پاک کنیم. اگر قرار به تخریب همهجانبه این تیم باشد، آن وقت ۲ شکست بد دیگر در انتظارمان است و این بدون شک، از یک باخت پرگل برایمان سنگینتر است. از این رو با همه اتفاقات تلخی که برای ما در نخستین بازی حادث شد، باید ریکاوری جدی و محکمی را انجام دهیم تا با پیروزی مقابل تیم ملی ولز در دومین بازیمان، بتوانیم آب رفته را به جوی بازگردانیم. ما 6 گل خوردیم و حتما ضعفهای زیادی در امور تدافعی داشتیم اما یادمان نرود سوپراستار ایران یعنی مهدی طارمی موفق شد 2 گل به تیم ملی انگلیس بزند. در تاریخ فوتبال ایران تا این لحظه هنوز هیچ بازیکنی موفق به زدن 2 گل در جامجهانی نشده است و اگر روحیه تیم بازیابی شود، چه بسا مهدی در 2 بازی پیش رو بتواند با گلزنیهایش راه صعود تیم ملی را هموار کند. سردار آزمون هم یک بار موفق به زدن توپ به تیر دروازه شد و این یعنی اگر در امور تدافعی، تیم ملی مقابل ولز و آمریکا خوب عمل کند، در بعد هجومی حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
اقدام روحیهبخش بعد از شکست سنگین
بازیکنان و اعضای کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران بعد از شکست برابر انگلیس حلقه اتحاد تشکیل دادند تا برای ۲ بازی باقیمانده از نظر روحی بازسازی شوند.
بعد از به صدا درآمدن سوت پایان این دیدار، کارلوس کیروش بازیکنان را در زمین جمع کرد و با تشکیل حلقه اتحاد دقایقی برای آنها صحبت کرد. توصیههای کیروش به بازیکنان دقایقی طول کشید و مهدی طارمی هم چند کلامی برای بازیکنان صحبت کرد. تیم ملی فوتبال ایران در دومین دیدار خود ۴ آذر به مصاف تیم ملی ولز خواهد رفت و ۸ آذر نیز به مصاف تیم ملی آمریکا میرود تا تکلیف صعود یا حذف ملیپوشان کشورمان از بیستودومین دوره جامجهانی مشخص شود.
تاریخسازی طارمی
همانطور که گفته شد مهدی طارمی در این بازی ۲ گل به ثمر رساند. تیم ملی ایران در طول ادوار مختلف جامجهانی پیش از این ۹ گل به ثمر رسانده بود. نکته جالب توجه این است که این ۹ گل توسط 8 بازیکن مختلف به ثمر رسیده بود و یک گل هم گلبهخودی بازیکن حریف بود. به این ترتیب طارمی موفق شد با دبل مقابل انگلیس رکوردشکنی کند و به تنهایی نخستین بازیکنی باشد که در ادوار حضور ایران در جامجهانی و همچنین یک بازی جامجهانی موفق به ثبت ۲ گل شده است؛ رکوردی که تاکنون بازیکنی از ایران موفق به ثبت آن نشده بود. مهدی طارمی با این 2 گل به ۲۹ گل ملی رسید.
داستان ششمین تعویض ایران برابر انگلیس
تعویض ششم تیم ملی و حضور سردار آزمون به جای احمد نوراللهی، سوالات زیادی را در پی داشت. در شرایطی که کارلوس کیروش در دقیقه 63 و با حضور مهدی ترابی به جای میلاد محمدی هر 5 تعویض خود را انجام داده بود، سردار آزمون کنار زمین مشغول گرم کردن شد تا به نظر برسد قصد دارد وارد زمین مسابقه شود. انجام 5 تعویض که پس از شیوع ویروس کرونا به یک قانون ثابت در فوتبال تبدیل شده است، برای نخستینبار در رقابتهای جامجهانی نیز اعمال میشود اما در دقیقه 77 سردار آزمون جایگزین احمد نوراللهی شد که این تعویض باعث علامت سوالهای زیادی برای هواداران شد. حسین حسینی، علی قلیزاده، سعید عزتاللهی، حسین کنعانیزادگان و مهدی ترابی 5 تغییر ایران تا دقیقه 77 بودند و در شرایطی که برخی گمان میکردند تعویض ششم تیم ملی و حضور آزمون به جای نوراللهی یک اشتباه بزرگ از سوی اعضای تیم ملی بوده اما فیفا چند وقتی است که قانون جدیدی را تصویب کرده که تیمها در شرایط ویژه میتوانند از تعویض ششم نیز استفاده کنند.
این طرح آزمایشی ابتدا در جام باشگاههای جهان اجرا شد که طی آن به تیمها اجازه داده میشود اگر بازیکنی در طول دیدار مشکوک به آسیبدیدگی از ناحیه سر باشد، بازیکن مذکور را بلافاصله تعویض کنند، بدون اینکه آن تغییر در ترکیب، در جمع 5 تعویض تیم مذکور جا بگیرد. البته این مصدومیت و تعویض اجباری، باید از سوی پزشک ارشد فیفا که در ورزشگاه حضور دارد، مورد تأیید قرار بگیرد. به این ترتیب علاوه بر اینکه تیمی که بازیکن مصدوم داشته میتواند 6 تعویض را انجام دهد، به تیم مقابل نیز این اجازه داده میشود که 6 تغییر را در ترکیب خود ایجاد کند. بدین ترتیب به نظر میرسد مصدومیت علیرضا بیرانوند و تعویض اجباری او با سیدحسین حسینی، از سوی پزشک فیفا به عنوان مصدومیت از ناحیه سر قلمداد شده و به همین دلیل کارلوس کیروش اقدام به انجام 6 تغییر در ترکیب تیمش کرد.
***
کیروش: حمایت نمیکنید، در خانه بمانید
سرمربی تیم ملی ایران در نشست مطبوعاتی پس از بازی مقابل انگلیس حاضر شد. کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران پس از شکست 6 بر 2 تیم ملی فوتبال ایران مقابل انگلیس بلافاصله پس از پایان مسابقه درباره نتیجه کسب شده گفت: ما تا آخرین توان جنگیدیم و شجاع بودیم. آنچه در توان داشتیم را در زمین پیاده کردیم. هنوز چیزی تمام نشده و ما 2 بازی دیگر در جامجهانی داریم و تلاش میکنیم با موفقیت آنها را پشت سر
بگذاریم.
کیروش همچنین در نشست خبری بعد از این دیدار درباره احساسش بعد از اتمام این بازی مهم گفت: نظرم ساده و عملی است. در نیمه اول، بازی تمام شده بود. تنها هدفی که برای تیم ما مانده بود این بود که بتوانیم متحد و شجاع باشیم و تا جایی که میتوانیم بجنگیم و فوتبال را مفتخر کنیم. این لحظات بد این اجازه را به ما داد که از ابتدا در سطح بالایی بازی کنیم. سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در واکنش به اینکه به نظر میرسد در غیاب 3 ساله او، تیم ملی ایران لطمههای زیادی خورده است و از طرفی او چه کارهایی برای بازسازی دوباره تیم انجام خواهد داد، گفت: همانطور که گفتم، الان خیلی بهتر از قبل آماده بازی با ولز هستیم. رقابت در سطح بالایی است و همه چیز آماده است که کارمان را انجام دهیم و سعی میکنیم بازی بعد را ببریم. همیشه همینطور است. باید درسهایی را بیاموزیم و تمرکز کامل داشته باشیم و هیچ موضوعی در اطراف تیم نباشد. مهم این است که بدانیم چه چیزهایی رخ داده و چه چیزهایی باید یاد بگیریم. کیروش در پاسخ به این سوال که ایران در هفتههای اخیر چه پیشرفتی داشته است، گفت: «ما باید در بازی حضور داشته باشیم و خودمان را نشان دهیم، با وجود تمام مشکلاتی که بازیکنان دارند و تمرکز کردن بسیار سخت است. مطمئنم بعد از این شکست قویتر خواهیم شد؛ در فوتبال این مساله است که اهمیت دارد. ما به اینجا آمدهایم که بازی کنیم اما این تنها چیزی نیست که در حال تجربه کردن آن هستیم. ما به هوادارانی احتیاج داریم که حمایت آنها فقط در هنگام پیروزی نیست. آن طرفداران که اینگونه هستند بهتر است در خانه بمانند». کیروش همچنین درباره مصدومیت علیرضا بیرانوند که باعث شد در دقایق ابتدایی بازی تعویض شود و جای خود را به سیدحسین حسینی بدهد نیز گفت: «او فردا تحت آزمایشهای پزشکی قرار خواهد گرفت و وضعیتش مشخص خواهد شد».
وی ادامه داد: مطمئنم پس از این بازی ما قدرتمندتر باز خواهیم گشت و فوتبالی ارائه خواهیم داد تا همه از آن لذت ببرند. این فوتبالی است که ما روی آن حساب باز کردیم و میخواهیم آن را ارائه دهیم. ما به اینجا آمدهایم تا بازی کنیم و نمایش خوبی ارائه دهیم. امشب چیزی نبود که ما به دنبالش بودیم. کیروش گفت: اگر دست من بود نمیگذاشتم خیلی مسائل اتفاق بیفتد، من کسی نبودم که بتوانم اظهارنظر بیشتری داشته باشم. همه میدانند که بازیکنان من در چه محیطی هستند که آن محیط بهترین نیست اما این مسائل محیطی و حاشیهای روی آنها تاثیر میگذارد. من آنها را میشناسم. آنها میخواستند اشخاص افسانهای برای کشورشان باشند و من مفتخرم که با آنها کار میکنم. از آنها تقدیر میکنم.
سرمربی تیم ملی ایران در رابطه با صحبتهایش درباره اطرافیان تیم و تعدادی از هواداران که اگر برای حمایت نمیآیند در خانه بنشینند و با وجود عده کمی که این را نمیخواهند، خیلیها میخواهند تیم ملی صعود کند، گفت: در سال ۲۰۱۱ با تیم ملی ایران کار کردیم. وقتی در سال ۲۰۱۴ مسابقه دادیم خودمان را کاملا آماده کردیم. در آن دوره هواداران تیم فقط آنجا بودند. سپس اتفاقاتی در سال ۲۰۱۸ افتاد که خوب بودیم اما پس از سال ۲۰۱۹ من نبودم. فقط میتوانم بگویم بازیکنان من باید بدانند بهترین هستند. من اگر درباره ایرانیها اظهارنظر میکنم به آنها احترام میگذارم و میتوانند هر چه میخواهند بگویند اما ما در این بازیها از کسانی که صحبتهای غیرفوتبالی میکنند استقبال نمیکنیم.
ارسال به دوستان
استادیوم یکصدا ایران بود
علی عوضخواه: تیم ملی فوتبال کشورمان جامجهانی 2022 را تلخ شروع کرد. شب فوتبال و مردم ایران نبود اما این باخت سنگین نه به تیم فوتبال انگلیس، که در اصل باخت به اغتشاشات انگلیسی بود. جریان آشوب که در طول ۲ ماه گذشته پروژه ناامنی و اغتشاش در ایران را پیش میبرد، در راستای اقدامات ایرانستیزانه خود، حذف فوتبال ایران از جامجهانی را نیز دنبال میکرد و زمانی که این پروژه با شکست مواجه شد، جریان آشوب فشار و تخریب علیه بازیکنان تیم ملی فوتبال را در دستور کار قرار داد. پس از ناکامی عمله اغتشاش در پیش بردن سناریوی حذف ایران از جامجهانی قطر، از چند روز مانده به آغاز مسابقات، جریان رسانهای آشوب با عملیات سنگین رسانهای، بازیکنان تیم ملی فوتبال را تحت فشار قرار داد تا از حضور در جامجهانی انصراف دهند. این پروژه هم جواب نداد و اوباش مجازی تضعیف روحیه تیم را کلید زدند. فحاشی به بازیکنها و تحت فشار گذاشتن آنها برای حمایت از آشوب و ناامنی در ایران از جمله اقدامات اراذل و اوباش مجازی در این راستا بود که باعث تضعیف روحیه بازیکنان، آن هم پیش از آغاز مسابقات شد. البته فحاشی اوباش به تیم ملی فوتبال کشورمان محدود به مجازی نماند. تعدادی از این اوباش روز گذشته خود را به استادیوم بازی ایران و انگلیس رسانده بودند و پس از هر گلی که انگلیس به ثمر میرساند، ابراز خوشحالی میکردند. اگرچه این اقدام خائنانه از سوی تماشاگران وطنپرست ایرانی که اکثریت غالب ایرانیان حاضر در ورزشگاه را تشکیل داده بودند، بیپاسخ نماند و ایرانیهای حاضر در استادیوم با شعار «بیشرف» خطاب به وطنفروشان، آنها را خفه کردند. وطنفروشی فارسیزبانان به اینجا ختم نشد و آنها پس از پایان بازی و خروج از استادیوم، از برد انگلیس ابراز شادمانی کردند. همزمان با قطر، تعدادی از اوباش آشوبگر نیز که بارها از سوی مردم ایران طرد شده و در اقلیت محض هستند، با ضبط و انتشار تصاویری از خوشحالیشان بابت برد انگلیس و باخت تیم ملی فوتبال ایران، بیوطنی خود را به نمایش گذاشتند. اما فضای مجازی برای نمایش بیوطنی این جماعت کافی نبود و تعدادی از آنها با حضور در منطقه چیتگر تهران وطنفروشی خود را شفافتر از تصاویر و فیلمها به رخ کشیدند. همچنین در منطقه پیروزی تهران نیز اوباش به خیابان آمده و به خاطر برد انگلیس برابر تیم کشورمان خوشحالی کردند. در چند کافه در تهران نیز گزارش شد که وطنفروشان مستقر در کافه، از گلزنی انگلیس به ایران ابراز خوشحالی و شادمانی کردند. وطنفروشانی هم که نه فرصت حضور در کافهها را داشتند و نه به مجمع وطنفروشان چیتگر رسیدند، در برخی خیابانهای تهران با ماشین بیرون آمده و با بوقهای ممتد خود شادمانیشان از برد انگلیس و البته بیوطنی خود را فریاد زدند.
اما چرا تیم ایران نه به فوتبال انگلیس که به اغتشاشات انگلیسی باخت؟ بدون شک انگلیس در اغتشاشات و ناامنیهایی که اخیرا در کشورمان شاهدش بودیم، نقش محوری داشت، بویژه اینکه بدانیم دفاتر رسانههای فتنهگر و ضدایرانی از جمله بیبیسی، اینترنشنال و منوتو در لندن قرار دارد و از آنجا اغتشاشات ایران را هدایت میکنند. این رسانههای ضدایرانی تا جایی که در توان داشتند، برای به حاشیه بردن تیم ملی فوتبال کشورمان تلاش کردند. حمله به بازیکنان تیم ملی و تخریب آنها و همچنین حملات حساب شده اوباش مجازی به رهبری رسانههای ضدایرانی به حسابهای کاربری بازیکنان تیم در فضای مجازی، از جمله این تلاشها بود که باعث شد بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان انسجام روحی لازم را برای بازی مقابل انگلیس نداشته باشند. به این لیست، شیطنت رسانههای انگلیسی در کنفرانسهای خبری بازیکنان تیم کشورمان پیش از برگزاری بازی را نیز اضافه کنید. فوتبال بازی برد و باخت است و باخت روز گذشته ایران برابر انگلیس نیز فراموش خواهد شد اما چیزی که دیروز در تاریخ ایران ثبت شد و سالها از حافظه تاریخی مردم ایران پاک نخواهد شد، بیوطنی جماعت آشوب بود. رفتار این اوباش بیوطن، هر چند در اقلیت محض هستند، پس از باخت سنگین تیم فوتبال کشورمان و در حالی که مردم میهندوست ایران شب غمبار و تلخی را سر کردند، ماهیت واقعی آنها را نشان داد. نشان داد برخلاف ادعاهای مطرح شده از سوی این اوباش درباره وطنپرستی، مردم ایران با بیوطنانی طرف هستند که مفهوم وطن و عرق ملی و البته غیرت و شرافت، ذرهای برایشان اهمیت ندارد و چه بسا برایشان مفاهیمی بیگانه است. وطنفروشی این اقلیت و خوشحالی آنها بابت پیروزی انگلیس در برابر ایران بخوبی تقابل آشکارشان با اکثریت جامعه ایرانی را که به وطنپرستی و غیرتمندی شهرهاند نشان داد. بازی تیمملی فوتبال کشورمان برابر انگلیس با همه تلخیهایش فراموش خواهد شد اما ننگ بیوطنی فراموششدنی نیست و تا ابد بر پیشانی وطنفروشان خواهد ماند.
ارسال به دوستان
نیروی زمینی سپاه، مقر فرماندهی گروهکهای تروریستی را در اقلیم کردستان عراق مورد حمله موشکی و پهپادی قرار داد
تجزیهطلبها سوختند
* وزارت خارجه: اقلیم کردستان نباید محل صدور تسلیحات به داخل ایران باشد
* مذاکرات ایران و عراق برای خلع سلاح گروههای تجزیهطلب
گروه سیاسی: حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر گروهکهای تروریستی تجزیهطلب بامداد روز گذشته از سر گرفته شد. به گزارش «وطنامروز»، قرارگاه حمزه سیدالشهدای نیروی زمینی سپاه، بامداد روز گذشته دوشنبه 30 آبانماه، برخی مناطق اقلیم کردستان عراق را که گروهکهای تروریستی کومله و حزب دموکرات در آنجا مستقر بودند مورد حمله موشکی و پهپادی قرار داد. نیروی زمینی سپاه با صدور اطلاعیهای، ضمن تایید این خبر اعلام کرد: «در ادامه انهدام مقرها و مراکز توطئه، استقرار، آموزش و سازماندهی گروهکهای تروریستی تجزیهطلب ضدایرانی در اقلیم شمال عراق، برخی از مقرهای باقیمانده مزدوران استکبار جهانی از ساعات اولیه بامداد امروز (دیروز دوشنبه) هدف دور جدید حملات موشکی و پهپادی قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیهالسلام نیروی زمینی سپاه قرار گرفتند. طی این حملات که در مناطقی در عمق اقلیم شمال عراق از جمله جژنیکان، زرگوئیز و کویسنجق انجام شد، ضمن انهدام اهداف مورد نظر، ضربات و خسارتهای سنگینی به تروریستها وارد آمد». مناطقی که بامداد روز گذشته از سوی سپاه مورد حمله قرار گرفت، پیش از این از سوی فرمانده نیروی زمینی سپاه به آنها اشاره شده بود. هفته گذشته بود که پس از حملات موشکی و پهپادی سپاه به مقر گروهکهای معاند تجزیهطلب در اقلیم کردستان عراق، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه در سخنانی با بیان اینکه ما درباره امنیت خودمان با هیچ کس تعارف نداریم، گفت: «بار دیگر تاکید میکنم ما در رابطه با امنیت خودمان با هیچ کس تعارف نداریم و چندین بار هم این نکته را اعلام کردهایم. چندین مکان است که من از آنها اسم میبرم که بدانند ما نسبت به همه آنها اشراف داریم و قبلا هم به مسؤولان اقلیم شمال عراق و دولت مرکزی عراق اسامی آنها را اعلام کردهایم. منطقهای به نام بکرجو در منطقه سلیمانیه یکی از مناطقی است که پس از اینکه ما مقرهای آنها را منهدم کردیم در این منطقه مستقر شدند. اینجا منطقهای است که جمعیت عادی هم در آن حضور دارد. مردم بکرجو باید این تروریستها را طرد کنند تا امنیتشان برقرار شود».
فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به سایر مناطقی که تروریستها در آنجا مستقر هستند، اظهار کرده بود: «روستای توپوزآباد دیگر منطقهای است که در کنار این روستا آمدهاند یک اردوگاه ایجاد کردهاند و در آنجا مستقر هستند که حتماً اینها را در عملیاتهای بعدی مورد هدف قرار خواهیم داد. شهر کوی سنجق و روستاهای اطراف آن و قلعهای که تروریستها دارند، همچنین برخی نقاط مانند آزادی و امیریه نقاطی هستند که در آنجا مستقر شدهاند که مراکز جمعیتی هستند». وی با بیان اینکه هدف از حضور تروریستها در میان جمعیت استفاده از مردم عادی به عنوان سپر دفاعی برای خودشان است، تصریح کرده بود: «ما قطعا ملاحظاتی داریم تا مردم بیگناه و خانوادهها مورد اصابت قرار نگیرند. هماکنون نیز به همه این عزیزان اعلام میکنیم ما نمیدانیم مناطقی که این افراد حضور دارند خانوادهای مستقر هست یا خیر. ما بالاخره برای امنیت خودمان اینها را هدف قرار میدهیم».
سردارپاکپور همچنین هشدار داده بود: «زرگوییز، گرد چال، جژنهکال و پاکشهر جزو مناطقی است که هم روستا هستند و هم جزو مناطق شهری و شهرکی. تروریستها در کنار این روستاها و شهرکها مستقر هستند و ما حتما در عملیاتهای بعدی آنها را مورد هدف قرار میدهیم». در طول 2 ماه گذشته گروهکهای تروریستی و تجزیهطلب با سوءاستفاده از شرایط پیش آمده، بارها اقدام به ایجاد اغتشاش و ناامنی در برخی نقاط کشور، بویژه در شهرهای غرب و شمالغرب کردند. از همین رو از مهرماه امسال تاکنون قرارگاه حمزه سیدالشهدای نیروی زمینی سپاه در چند نوبت مقر این گروهکهای تجزیهطلب در اقلیم کردستان عراق را مورد حملات موشکی و پهپادی قرار داده است. پیش از حمله بامداد روز گذشته، 23 آبانماه نیز سپاه با حمله موشکی به برخی مناطق اقلیم کردستان، مقر تروریستها را منهدم کرده بود. سپاه و وزارت امور خارجه کشورمان بارها به مقامات عراق و اقلیم کردستان هشدار دادهاند برای برقراری امنیت و آرامش، اقدام به اخراج تروریستها از اقلیم کردستان کنند. اما با این وجود مقامات عراق و اقلیم هشدارهای ایران را جدی نگرفته و بر خلاف وعدههای خود، تا به امروز تلاشی برای پاکسازی مرزهای خود با ایران از وجود تروریستها نکردهاند. همین موضوع باعث شده تا ایران خود برای تامین امنیت مرزها اقدام کند. بنا بر اعلام چندباره مقامات نظامی و سیاسی کشورمان، در صورت عدم برخورد مسؤولان عراقی با گروهکهای تروریستی تجزیهطلب، حملات موشکی سپاه ادامه خواهد داشت.
اقلیم کردستان نباید محل صدور تجهیزات و تسلیحات به داخل ایران باشد
روز گذشته ناصر کنعانی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره اقدامات گروهکهای تروریستی از خاک اقلیم کردستان عراق علیه ایران گفت: ارادهای برای مزاحمتهای گروهکهای تروریستی در مناطق مرزی ایران در اقلیم کردستان عراق و خود عراق دیده نمیشود یا اینکه برای این اتفاق ناتوان هستند، قطعا انتظار جمهوری اسلامی ایران این است که از خاک عراق هیچگونه تهدیدی متوجه امنیت جمهوری اسلامی ایران نشود و خاک عراق به عنوان محل و نقطه تهدید علیه جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار نگیرد، ما این انتظار را داریم که دولت عراق و مقامات دولت محلی کردستان عراق هم به مسؤولیت بینالمللی خود عمل کنند و هم به تعهداتی که در چارچوب مذاکرات دوجانبه با مقامات جمهوری اسلامی دادهاند عمل کنند. وی افزود: این اتفاق متاسفانه به رغم قولهای مکرری که ما از مقامات دولت عراق و مقامات اقلیم کردستان عراق دریافت کردهایم رخ نداد و در نتیجه جمهوری اسلامی مبتنی بر حقوق قانونی خود برای حفاظت از امنیت مرزها و سرزمین خود و امنیت شهروندان خود برای تامین امنیت و رفع تهدید اقدام میکند. ما در یک ماه گذشته شاهد برگزاری ۲ جلسه در تهران و بغداد میان مسؤولان عالی امنیتی ۲ کشور بودهایم و در این 2 جلسه مشخصا انتظارات و توقعات جمهوری اسلامی به وضوح بیان و تاکید شد نباید اقلیم کردستان عراق محل و نقطه تسلیحات و تجهیزات برای داخل ایران باشد و این تسلیحات و تجهیزات در اختیار آشوبگران و تروریستها برای سلب امنیت شهروندان ایرانی و ایجاد اخلال در امنیت جمهوری اسلامی قرار بگیرد اما متاسفانه تا الان این انتظاراتی که جمهوری اسلامی داشت برآورده نشده است. ایران حتما معتقد به احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق است و این موضوع برای ما بسیار مهم است اما در عین حال گروههای تجزیهطلب و تروریستی که در داخل خاک عراق و در منطقه اقلیم کردستان عراق هستند قبل از اینکه امنیت ایران و امنیت شهروندان و مرزبانان ما را نقض کنند با این اقدامات مسلحانه تروریستی حاکمیت عراق را نقض کردهاند، بنابراین در این ارتباط جمهوری اسلامی ایران از بسط حاکمیت دولت عراق در طول نوار مرزی مشترک میان ایران و عراق بویژه در اقلیم کردستان استقبال و حمایت میکند و امیدوار هستیم دولت عراق با این اقدام و بسط حاکمیت و سلطه خود در مناطق مرزی از ادامه اقدامات گروههای تجزیهطلب مسلح علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی پیشگیری کند.
سردار فدوی: حمله به مقر تروریستها را به طرف عراقی اطلاع داده بودیم
سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه به حمله پهپادی و موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر تروریستها در اقلیم کردستان اشاره کرد و گفت: پیش از حمله به مقر تروریستها در اقلیم کردستان، هم به طرفهای عراقی و هم به دولت اقلیم کردستان هشدار داده بودیم تا وقتی دشمنان انقلاب اسلامی و کشور در داخل خاک آنها لانه کرده و از منشأ آن لانهها به مردم و کشور ما آسیب برسد به آنها حمله کرده و نابودشان میکنیم.
وی افزود: به صورت مسلم هم دولتمردان عراق و هم حاکمان اقلیم کردستان باید این بلیه را از داخل خاکشان بیرون کنند، ما برای تمامیت ارضی عراق جانها دادهایم و قطعا خدشهای به تمامیت ارضی عراق وارد نمیکنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: وقتی در همین تمامیت ارضی خبیثان زیادی لانه کردند و صهیونیستها و آمریکاییها با آنها هستند و علیه ما توطئه میکنند حتما از خشم و عمل ما در امان نخواهند ماند. فدوی درباره اینکه آیا اسناد و مستندات کافی برای حمله به مقر تروریستها وجود داشت، توضیح داد: قبل از اقدام و حمله نظامی باید ابتدا اشراف اطلاعاتی داشته باشیم و اگر اشراف اطلاعاتی نداشته باشیم نمیتوانیم به اقدام نظامی دست بزنیم اما در حمله شب گذشته صددرصد اشراف اطلاعاتی داشتیم. وی تاکید کرد: ما قبل از اینکه اقدام عملیاتی کنیم، اشراف اطلاعاتی لازم از پادگانها و خانههای دشمنان داشتیم و حتی در زمان حمله توجه میکنیم خانوادههای آنها در محل اصابت موشکها و عملیات ما حضور نداشته باشند، چون اگر یکی از خانوادههای این خبیثان مجروح یا کشته میشد با رسانههای خود دنیا را پر میکردند و ما در این رابطه مراقبت کامل داریم و در واقع اشراف اطلاعاتی مقدمات یک عملیات است.
مذاکرات ایران و عراق برای خلع سلاح گروههای تجزیهطلب
محمدکاظم آلصادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق شامگاه یکشنبه از مذاکره با طرف عراقی درباره مسائل مرزی و خلع سلاح گروههای تروریستی حاضر در منطقه کردستان خبر داد. شبکه خبری العهد به نقل از آلصادق گزارش داد در جریان دیدار با طرف عراقی، «درخواست کردیم کنترل مرزها را دولت مرکزی عراق در اختیار بگیرد». وی با بیان اینکه دولت عراق با این مطالبه موافقت کرده است، خبر داد بغداد درباره خلع سلاح گروههای تجزیهطلب و اپوزیسیون، زمان درخواست کرده است. سفیر تهران در بغداد تأکید کرد در این گفتوگوها از دولت عراق خواسته شده است برای انجام موضوع خلع سلاح تروریستها جدول زمانی تعیین کند. آلصادق با تأکید بر اینکه گروههای تجزیهطلب باید خلع سلاح شده و به اردوگاهها به عنوان آوارگان بازگردانده شوند، خاطرنشان کرد: با طرف عراقی، بر اساس یک یادداشتتفاهم بین دستگاههای قضایی ایران و عراق بر سر تبادل افراد تحت تعقیب توافق کردیم.
ارسال به دوستان
عملیات سپاه و نیروهای امنیتی برای رصد و دستگیری آشوبگران منطقه شمال غرب کشور همچنان ادامه دارد
اغتشاشگران تحت تعقیب
گروه سیاسی: به دنبال اوضاع ناآرام در برخی شهرهای جنوبی آذربایجان غربی نظیر مهاباد، بوکان و پیرانشهر طی هفته گذشته و ورود عوامل گروهکهای ضدانقلاب به این شهرها برای ایجاد ناامنی، از شامگاه جمعه پاکسازی عوامل این گروهکها توسط نیروهای امنیتی آغاز شد. شناسایی برخی منازل و مخفیگاههای تروریستها و سران اغتشاشگران در محلههای مختلف شهرها و دستگیری این افراد توسط یگانهای سپاه و فراجا، موجب برقراری آرامش کامل در شهرهای مهاباد، بوکان، پیرانشهر، اشنویه و دیگر شهرهای کردنشین شده که با حمایت و همراهی مردم نیز همراه شده است. اما از آنجا که ضدانقلاب خواستار برهم زدن آرامش عمومی و از بین بردن امنیت شهری بود، رسانههای مزدور و وابسته، با آغاز عملیات پاکسازی، برای ملتهب و ناامن جلوه دادن این شهرها تلاش کردند اهداف شوم خود را دستیافتنی جلوه دهند. نمایش تصاویری از روزهای گذشته با تاریخ دروغین، ارائه آمار غلط از عملیات پاکسازی با نمایش تصاویری از رزمایشهای بسیجیان در سالهای گذشته، دعوت از مردم برای تجمع و اغتشاش در ساعات پایانی شب و نیز ناامن جلوه دادن نقاط مختلف شهرها به واسطه حضور نیروهای امنیتی از جمله اقدامات ضدانقلاب بود که البته بدون توجه خاصی از سوی عموم مواجه شد. روز یکشنبه با کاهش بار روانی آشوبگران، اندک اندک مغازههای مختلف اقدام به بازگشایی و فعالیت میکردند که با تهدید و ارعاب عدهای مواجه شده و مجبور به تعطیلی شدند. اما با رسیدن به ساعات پایانی روز و غروب آفتاب، تعدادی از جوانان با همراهی عوامل معاندان اقدام به انسداد برخی معابر و کوچههای فرعی و نیز برافروختن آتش کردند تا نشان دهند همچنان نسبت به ادامه مسیر اغتشاش مُصِر هستند.
این اقدام عده قلیل همانند روزهای گذشته با عدم همراهی مردم همراه بود و با توجه به پایین بودن تعداد حاضران، پس از ساعتی به پایان رسید تا بار دیگر آرامش در شهر حاکم شود. از ساعات پایانی شامگاه یکشنبه، بار دیگر مردم شهرهای مهاباد، بوکان و پیرانشهر شاهد شروع دومین شب از عملیات پاکسازی بودند که با تیراندازی متقابل و درگیری میان نیروهای امنیتی و عوامل ضدانقلاب در مخفیگاههای آنها همراه بود. در جریان این پاکسازیها چندین نفر از عوامل گروهکها دستگیر شدند. این عملیات بر اساس اطلاعیه قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه در مناطق شمال غرب ادامه دارد و عوامل گروهکها تحت تعقیب و رصد هستند. در کنار عملیات پاکسازی شهری، بامداد روز گذشته نیز حملات سنگین و گسترده رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناطق استقرار گروهکهای تروریستی و ضدانقلاب در اقلیم کردستان عراق آغاز شد که تکمیلکننده پازل مقابله با ضدانقلاب به شمار میرود. روز گذشته اوضاع کلی شهرهای مهاباد، بوکان و پیرانشهر با وجود برخی القائات و توطئهافکنی معاندان در شرایط عادی قرار داشت.
ارسال به دوستان
در آستانه زمستان سخت، نیمی از رآکتورهای تولید برق هستهای فرانسه از کار افتاد
تورم هستهای در فرانسه
فرانسه 70 درصد برق خود را از 56 رآکتور هستهای تولید میکند اما در حال حاضر فقط 31 مورد از این نیروگاهها فعال و عملیاتی است
به گفته والاستریت ژورنال، دولت فرانسه بستهای از اقدامات پیشگیرانه را با هدف کاهش 10 درصدی مصرف انرژی این کشور به امید گذراندن زمستان سرد امسال آغاز کرده است. اگنس پانیر روناچر، وزیر انرژی فرانسه، گفت این نخستین قدم به سمت هدف کاهش مصرف انرژی تا 40 درصد تا سال 2050 است. این تمهیدات در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی، از شروع جنگ اوکراین برای عبور از زمستان سخت بدون نفت و گاز روسیه آغاز شده است. فرانسه تقریبا 70 درصد برق خود را از 56 رآکتور هستهای که همگی توسط شرکت
(Expected Default Frequency) EDF اداره میشوند تولید میکند اما در حال حاضر فقط 31 مورد از این نیروگاهها فعال و عملیاتی است. این شرکت هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد در ماههای دسامبر و ژانویه بیش از 40 واحد از نیروگاهها در حال بهرهبرداری باشند اما تجربه نشان داده است تعمیر و نگهداری ممکن است بیشتر از موعد برنامهریزی شده طول بکشد.
ناوگان هستهای به عنوان خط مقدم امنیت انرژی فرانسه طراحی شده اما از زمانی که مسکو جریان گاز طبیعی به اروپا را قطع کرد و این قاره را در بزرگترین بحران انرژی خود از زمان شوک نفتی دهه 1970 فرو برد، ناوگان اتمی افتخارآمیز فرانسه به اندازه خط ماژینو (استحکامات فرانسوی که کمک چندانی به توقف تهاجم آلمان در طول جنگ دوم جهانی نکردند) موثر بوده است.
26 رآکتور از 56 رآکتور هستهای فرانسه برای تعمیر و نگهداری یا به دلیل خوردگی لولههایی که هستههای رآکتور را خنک میکنند، خارج از دسترس هستند. بر اساس پروندههای نظارتی و نظر کارشناسان، رفع خوردگی در چندین رآکتور، بیش از حد انتظار طول میکشد و راهاندازی مجدد آنها را تا 6 هفته به تاخیر میاندازد.
امانوئل وارگون، رئیس تنظیمکننده انرژی فرانسه گفت: «مهم است که این کار در اسرع وقت دوباره شروع شود. اگر نه، خطر نداشتن برق افزایش مییابد».
(Expected Default Frequency) EDF، بزرگترین مالک نیروگاههای هستهای در جهان، یکی از مهمترین شرکتهای برق اروپای غربی است. ناوگان رآکتورهای آن معمولا مقادیر زیادی انرژی هستهای کمهزینه را به کشورهای همسایه فرانسه صادر میکند که به تثبیت قیمتها در سراسر منطقه کمک میکند اما شرایط در سال جاری بشدت تغییر کرد؛ زمانی که فرانسه از یکی از بزرگترین صادرکنندگان برق اروپا به یک واردکننده خالص به دلیل قطعی رآکتورهایش تبدیل شد. انبوه خاموشیها مقامات را نگران کرده است که فرانسه و منطقهای وسیعتر در اروپا ممکن است در زمستان که تقاضای برق در اروپا به اوج خود میرسد، با کمبود برق مواجه شوند.
همچنین افزایش قیمت انرژی به ناآرامیهای کارگری دامن زده است که مشکلات انرژی فرانسه را تشدید میکند. اعتصاب کارگران پالایشگاهی در فرانسه باعث کمبود بنزین و گازوئیل در سراسر این کشور شده است. کارگران برای مقابله با تورم خواهان افزایش 10 درصدی حقوق هستند. کارگران همچنین اعتصاب در EDF را رهبری کرده و خواستار افزایش حداقل دستمزد 200 یورو در ماه شدهاند.
یک تکنیسین اواخر سال گذشته در Civaux که جوانترین نیروگاه هستهای فرانسه است، یک مشکل را کشف کرد. به گفته سازمان ایمنی هستهای فرانسه، این پدیده که به عنوان «خوردگی تنشی» شناخته میشود، در جوش لولههایی که در نزدیکی هسته رآکتور تحت فشار بالا هستند، شناسایی شد. مهندسان همان بخش لوله را در رآکتورهای دیگر بازرسی و مشکلات مشابهی پیدا کردند. کارشناسان هستهای فرانسوی گفتهاند تقویم EDF برای تعمیر رآکتورها با توجه به سختی کار، جاهطلبانه است. تعمیرات لولههای خورده شده باید در ناحیه مهار رادیواکتیو نیروگاهها انجام شود و مدت زمانی را که جوشکارها میتوانند در کار صرف کنند به دلیل قوانین محدودکننده قرار گرفتن در معرض تشعشع آنها محدود میکند. دولت امانوئل مکرون در ماه جولای گفت 16 درصد از EDF را که دولت قبلا مالک آن نبود، با هزینه نزدیک به 10 میلیارد دلار خریداری خواهد کرد.
بلومبرگ به نقل از اپراتور شبکه برق این کشور گزارش داد فرانسه زمستان امسال به دلیل کمبود در دسترس بودن نیروگاه هستهای در معرض خطر کمبود برق قرار دارد. بر این اساس تعمیرات و نگهداری تقریباً نیمی از نیروگاههای هستهای فرانسه ممکن است این کشور را که صادرکننده سنتی برق است، به واردکننده تبدیل کند. دولت فرانسه از مشاغل و خانوارها خواسته است برای جلوگیری از خاموشی در مصرف انرژی صرفهجویی کنند. در صورت کمبود احتمالی برق، اپراتور شبکه RTE»» 3 روز قبل از قطع برق هشدار قرمز «Ecowatt» را برای کاهش مصرف راهاندازی میکند. به نقل از بلومبرگ، خاویر پیچاکزیک، مدیر اجرایی RTE گفت: «ما در وضعیت هوشیاری خاصی هستیم. اگر هوا گرم باشد، درباره اکووات قرمز (هشدار قرمز) چیزی نخواهید شنید. اگر هوا خیلی سرد باشد، تعداد زیادی از آنها را خواهید شنید و اگر در زمستان متوسط و معمولی باشیم، چند واحد اکووات قرمز خواهد بود.
طبق گزارشها، رئیس RTE گفته است هشدار
Ecowatt این را در نظر میگیرد که دهها تولیدکننده بزرگ، مصرف را تحت قراردادهای از پیش تعیین شده کاهش میدهند و اشاره کرد که نشاندهنده کاهش حدود 1.2 گیگاوات است که معادل ظرفیت یک رآکتور هستهای است.
تحلیلگران انرژی میگویند فرانسه با زمستانی پر از نارضایتی روبهرو است، زیرا مشکلات ریشهای در راهبرد انرژی هستهای این کشور سوالات جدی را درباره آمادگی این کشور برای ماههای سردتر مطرح میکند. با این حال، بیش از نیمی از رآکتورهای هستهای EDF به دلیل مشکلات خوردگی، تعمیر و نگهداری و مسائل فنی در ماههای اخیر، تا حدی به دلیل امواج گرمای شدید و تأخیر تعمیرات ناشی از همهگیری کووید، تعطیل شدهاند. این قطعیها منجر به کاهش تولید برق فرانسه به پایینترین حد در 30 سال گذشته شده است؛ درست زمانی که اتحادیه اروپایی با بدترین بحران انرژی خود در دهههای اخیر روبهرو شده است.
به گزارش رویترز، اگنس پانیر روناچر، وزیر انرژی فرانسه ماه گذشته گفت EDF متعهد به راهاندازی مجدد تمام رآکتورهای هستهای خود در زمستان امسال است و رآکتورهای بسته هر هفته از اکتبر بازگشایی میشوند. در همین حال، اپراتور فرانسوی RTE گفته است خطر خاموشی کامل در زمستان امسال وجود ندارد اما نمیتوان برخی قطعیهای برق در دورههای اوج تقاضا را رد کرد.
قیمت برق در فرانسه تابستان امسال به بالاترین حد خود رسید و در اواخر ماه آگوست به سطح چشمگیر حدود 1100 یورو (1073 دلار) در هر مگاوات ساعت رسید. تحلیلگران نگرانند که این کشور ممکن است در ماههای آینده برای تولید انرژی هستهای کافی برای تامین نیازهای خود و همسایگانش با مشکل مواجه شود. فرانسه با تاکید بر مشکلات ساختاری در ناوگان هستهای این کشور، نهتنها جایگاه خود را به عنوان بزرگترین صادرکننده برق اروپا در سال جاری از دست داد، بلکه به طور قابل توجهی، بیش از صادرات، برق وارد کرده است.
قطعی طولانیمدت در ناوگان هستهای فرانسه باعث شد صادرات این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته به نصف کاهش یابد و تحلیلگران EnAppSys هشدار دادند که این وضعیت هیچ نشانهای از بهبود در آینده نزدیک را نشان نمیدهد. برای جبران، فرانسه برق گرانقیمت را از بریتانیا، آلمان، اسپانیا و کشورهای دیگر وارد میکند. رئیسجمهور امانوئل مکرون، در تلاش برای محافظت از خانوارها و مشاغل در ماههای آینده، ماه گذشته برنامههایی را برای محدود کردن افزایش قیمت برق و گاز در سال آینده به میزان 15 درصد اعلام کرد. تولید برق ضعیف فرانسه انتقادها را از استراتژی انرژی هستهای سنگین این کشور در زمانی که بسیاری از کشورهای دیگر در اروپا به انرژی اتمی به عنوان جایگزینی برای کمبود گاز روسیه روی میآورند، تشدید کرده است. آلمان که ابتدا قصد داشت 3 رآکتور باقیمانده خود را تا پایان سال تعطیل کند، تصمیم گرفت فاز هستهای خود را به تعویق بیندازد تا منابع انرژی را در زمستان امسال تقویت کند. در همین حال، بریتانیا به دنبال افزایش تولید انرژی هستهای خود است و اتحادیه اروپایی نیز انرژی هستهای را در فهرست سرمایهگذاریهای سبز خود قرار داده است.
ارسال به دوستان
تصاویر اعدام ۱۰ اسیر جنگی روس توسط نظامیان اوکراینی منتشر شد
جنایت داعش زلنسکی
روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» صحت ویدئوهایی را که هفته گذشته در فضای مجازی منتشر شد، که گفته میشد اعدام سربازهای اسیر روس به دست نیروهای اوکراینی را نشان میدهد، تایید کرد. طبق این گزارش، به نظر میرسد این افراد به ضرب گلوله از فاصله نزدیک کشته شدهاند. به گزارش شبکه روسی «راشا تودی»، این روزنامه یکشنبه گزارش داد وقایعی که در کلیپها نشان داده شده اواسط نوامبر در روستای Makeyevka رخ داده است. روزنامه آمریکایی با این توضیح که آنچه واقعا بر این سربازان گذشته یک راز باقی مانده، نوشت: «ویدئوها... که صحت آنها توسط نیویورکتایمز تایید شده، دیدی نادر به یک لحظه وحشتناک در بین بسیاری [از لحظات] در جنگ است اما نشان نمیدهد چطور و چرا سربازان روس کشته شدند». طبق این گزارش، «قضاوت بر اساس فیلم نشان میدهد دستکم ۱۱ روس... به نظر میرسد بعد از آنکه یکی از همرزمان آنها ناگهان به روی سربازان اوکراینی که در نزدیکی ایستادهاند، آتش میگشاید، از فاصله نزدیک هدف گلوله قرار گرفته و کشته میشوند». نیویورکتایمز در ادامه به نقل از مشاور پزشکی سازمان «پزشکان برای حقوق بشر» میافزاید: «کشتن یا زخمی کردن یک جنگجو که سلاحش را زمین گذاشته یا دیگر ابزار دفاعی ندارد و به اختیار تسلیم شده، نقض قوانین بینالمللی جنگ است». وی درباره سربازان روس که در این ویدئو دیده میشوند، گفت: به نظر میرسد اغلب آنها از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفتهاند. دریای خون وجود دارد. این نشان میدهد آنجا مرده رها شدهاند. به نظر میرسد تلاشی برای بلند کردن و کمک کردن به آنها انجام نشده است. روسیه این تصاویر را دلیلی بر قتل عمد و روشمند سربازانش توسط اوکراین خوانده است. سازمان ملل هم خواستار تحقیق درباره این ویدئوها شده و کییف گفته تحقیقاتی انجام خواهد داد. فرهان حق، سخنگوی سازمان ملل گفت این نهاد خواستار تحقیقات کامل درباره همه موارد نقض حقوق بشر گزارش شده درباره اعدام وحشیانه بیش از ۱۰ اسیر جنگی روس توسط طرف اوکراینی است. وی جمعه گفت: ما خواستار آن شدهایم که همه موارد نقض حقوق بشر توسط همه طرفهای درگیری به طور کامل مورد تحقیق و پاسخگویی قرار بگیرد. به نوشته اسپوتنیک، پیش از آن وزارت دفاع روسیه گفت که «ارتش اوکراین عمدا بیش از ۱۰ سرباز روس اسیر را کشته و از نزدیک به سر آنها شلیک کرده است؛ جنایتی که کسی نمیتواند استثنای غمانگیز جلوه دهد». وزارت دفاع روسیه در ادامه گفت ویدئوی جدید منتشر شده از کشتار جمعی اسرای غیرمسلح روس توسط سربازان اوکراینی ماهیت وحشی رژیم فعلی کییف تحت رهبری زلنسکی و کسانی که از آن محافظت و حمایت میکنند را تایید میکند. کمیته تحقیقات روسیه جمعه تحقیقات جنایی را درباره اعدام اسرای روس توسط ارتش اوکراین آغاز کرد. این کمیته اعلام کرد بازرسان ارتش روسیه همچنین اقداماتی را برای شناسایی افرادی که فیلم اعدام را ضبط کردند، انجام خواهند داد. پیشتر، کمیسیون ناظر حقوق بشر سازمان ملل متحد دستکم 2 جنایت جنگی ارتش اوکراین در بحبوحه درگیری با ارتش روسیه را ثبت کرد. بر اساس این گزارش، 2 مورد مستند شده این کمیسیون نشان میدهد نیروهای مسلح اوکراین به اسرای روس شلیک و آنها را مجروح و شکنجه کردهاند. هر دو مورد این جنایات جنگی در اوایل درگیریها بین روسیه و اوکراین رخ داد. ارسال به دوستان
تاکنون 160 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان باختهاند
سبقت آنفلوآنزا از کرونا
شیوع آنفلوآنزا در کشور تهدیدکننده سلامت جامعه شده است تا جایی که تاکنون 160 نفر در کشور بر اثر این بیماری فوت کردهاند و روزانه خیل عظیمی از مبتلایان به آنفلوآنزا راهی مراکز درمانی میشوند. بهگزارش «وطنامروز» در پی کاهش التهاب کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز افت کرد، این موضوع باعث شد ویروس آنفلوآنزا خیلی سریع کشور را فراگیرد؛ بیماریای که با بازگشایی مدارس سرایتپذیری آن گسترده شد و تعداد زیادی از کودکان در بیمارستانها بستری شدهاند. به گفته کارشناسان بهداشت، شیوع این بیماری معمولا در زمستان به اوج میرسد. در چنین شرایطی افراد دارای نقص ایمنی، مسن و دارای بیماری زمینهای هر چه سریعتر باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، از طرفی نیز مردم باید ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی، این بیماری را دست کم نگیرند. در این باره سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افراد بالای ۶۰ سال تا پایان همهگیری آنفلوآنزا حتما واکسن تزریق کنند، زیرا این گروه سنی بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلای شدید به این بیماری قرار دارند.
بهنام عرشی افزود: تاکنون حدود ۱۶۰ نفر در کشور بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست دادهاند و بهترین راه مقابله با این بیماری تزریق واکسن است که اکنون در داروخانهها موجود است و توصیه میشود سالمندان نسبت به تهیه آن سریعتر اقدام کنند.
وی اظهار داشت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور و مهر است اما با توجه به موج این بیماری، هنوز هم زمان مناسبی برای تزریق واکسن در افراد واجد شرایط بویژه سالمندان و کودکان است، زیرا همهگیری هنوز تمام نشده است.
عرشی ادامه داد: از ۴۵۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزای توزیعشده در مراکز بهداشتی و بیمارستانی کشور بیش از ۲۵۰ هزار نوبت آن تزریق شده است و در مجموع سالانه ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها و حدود ۳ تا ۴ میلیون دوز هم در داروخانهها توزیع میشود. آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی را درگیر میکند و بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند با مصرف انواع و اقسام آنتیبیوتیکها بدون تجویز پزشک اقدام به خوددرمانی میکنند که این کار باعث ایجاد مقاومت میکروبی در بدن شده و فرد مبتلا به پنوموکوک (عفونت ریه) میشود.
عرشی اظهار داشت: ۵۰ درصد سرماخوردگیهای شدید، ابتلا به آنفلوآنزا تشخیص داده میشود و هر سال حدود هزار تا ۲ هزار مورد ابتلا به آنفلوآنزا را حتی در فصول گرم سال نمونهبرداری میکنیم، البته افرادی که علائم سرماخوردگی دارند. وی ادامه داد: امسال روند ابتلای افراد به آنفلوآنزا زودتر شیوع یافته به همین دلیل مشاهده میشود که مراجعات مردم به مراکز درمانی نیز بیشتر شده است.
خودسرانه آنتیبیوتیک مصرف نکنید
بخش عمدهای از تختهای بیمارستانی را کودکان مبتلا به آنفلوآنزا اشغال کردهاند. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره اظهارنظر روسای برخی بیمارستانهای کودکان درباره افزایش ابتلا به پنوموکوک در کشور گفت: این بیماری در سطح وسیع در جامعه شیوع نیافته و بیشتر داخل بیمارستانی و مربوط به کودکانی است که آنفلوآنزا در آنها به دلیل مصرف نابجا و زیادهروی در آنتیبیوتیکها بهبود نیافته و منجر به عفونت ریه شده که قابل درمان است. شهنام عرشی تصریح کرد: پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه، استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ، شستوشوی مداوم و مکرر دستها، نوشیدن آب و مایعات کافی و استراحت، استفاده از داروهای ضدویروسی بنا به تشخیص و تجویز پزشک (در صورتی که سیستم ایمنی آسیبپذیری داشته باشید) و استفاده نکردن خودسرانه داروهای آنتیبیوتیک باعث پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا میشود.
هنوز از پیک آنفلوآنزا عبور نکردهایم
رئیس مرکز طبی کودکان با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا و عفونت میکروبی پنوموکوک در اطفال گفت: هنوز به طور کامل از پیک آنفلوآنزا عبور نکردهایم؛ در عین حال ما در آستانه زمستان هستیم و ممکن است مجددا پیک جدیدی از آنفلوآنزا را در فصل زمستان داشته باشیم. رضا شروینبدو با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا، کرونا و همچنین عفونت میکروبی همراه با پنوموکوک میان اطفال و کودکان گفت: ممکن است مجددا پیک جدیدی از آنفلوآنزا را در فصل زمستان داشته باشیم. باید توجه کرد که در آنفلوآنزا کودکان مبتلا عمدتا با درگیری دستگاه تنفسی فوقانی، تحتانی، سرفههای مکرر و تب مراجعه میکنند که این علائم بعضا تا یک هفته الی 10 روز هم طول میکشد. کودکانی که دچار عفونت ثانویه پنوموکوک میشوند، کودکانی هستند که تبهای بسیار بالایی داشته و بسیار بدحال میشوند که این نشاندهنده یک میکروب تهاجمی است که اصطلاحا پنوموکوک گفته میشود. رئیس مرکز طبی کودکان با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا گفت: رعایت نکات مهم بهداشتی مانند شستوشوی دستها، رعایت فاصله فیزیکی و... بیش از قبل توصیه میشود. خانوادهها تصور میکنند اکنون که از پیک شیوع «کووید-19» عبور کردهایم، نیازی به رعایت این دستورالعملها نیست، در حالی که اکنون با آنفلوآنزا مواجهیم. در عین حال بویژه در مدارس لازم است که کودکان آموزش کافی ببینند و شستوشوی دستها را به کودکان آموزش دهند، تهویه مناسبی در کلاسها باشد، همچنین استفاده از ماسک کماکان توصیه میشود.
واریانتهای جدید کووید در حال چرخش است
با آنکه التهاب کرونا فروکش کرده اما این ویروس همچنان پا برجا و تهدید کننده است. عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه کرونا هنوز تمام نشده، گفت: واریانتهای جدید این بیماری در حال چرخش است و باید کماکان آمادگی مقابله با کرونا، آنفلوآنزا و سایر ویروسهای تنفسی را داشته باشیم. دکتر محمدرضا صالحی اظهار داشت: اجرای طرحهایی مانند طرح شهید سلیمانی در مقابله با بیماریها از جمله کرونا بسیار موثر بوده و توصیه سازمانها و مراجع بینالمللی و داخلی بر تشخیص زودرس، شناسایی و آگاهسازی افراد نسبت به بیماریشان به عنوان یکی از راههای مقابله با پاندمیها است. عضو کمیته علمی کشوری کرونا از مسافرتهای بینالمللی هوایی به عنوان یکی از عوامل موثر در پاندمی کرونا یاد کرد و گفت: به نظر میرسد که مسافرتهای بینالمللی به صورت هوایی در پاندمیهای آینده نیز مهم است، چراکه در گسترش بیماری موثر است.
وی تصریح کرد: کرونا هنوز تمام نشده و واریانتهای جدید این بیماری در حال چرخش است که باید کماکان آمادگی مقابله با کرونا، آنفلوآنزا یا سایر ویروسهای تنفسی را داشته باشیم. معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تهران با اشاره به گسترش آنفلوآنزا در سطح کشور بویژه در بین اطفال و کودکان گفت: توصیه ما برای پیشگیری از آنفلوآنزا بویژه در کودکان، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، شستوشوی مداوم دستها و عدم حضور دانشآموزان بیمار در مدارس برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر دانشآموزان است. وی ادامه داد: در شرایط فعلی توصیه میشود دانشآموزان در مدارس علاوه بر رعایت فاصله فیزیکی، از ماسک نیز استفاده کنند.
***
افزایش موجودی ۵۲ قلم داروی دارای کمبود
در پی اقدامات انجامشده جهت تامین و تسهیل دسترسی مردم به دارو، موجودی ۵۲ قلم از داروهای دارای کمبود افزایش یافت. مشکل کمبود آنتیبیوتیکهای کودکان و همچنین برخی مسکنها به عنوان درمانهای حمایتی از اوایل مهرماه سال جاری و در شرایط شیوع آنفلوآنزا مطرح شد؛ موضوعی که علاوه بر مصرف خارج از عرف برخی از این اقلام، امتناع شرکتهای تولیدی به بهانه حذف ارز ترجیحی و عدم همسانسازی قیمتهای جدید با افزایش ناشی از تغییر نرخ ارز جهت تهیه مواد اولیه و افزایش هزینههای مرتبط با تولید محصولات دارویی، چالشهایی از جنس نبود نقدینگی، مالیات ۹ درصدی بر ارزش افزوده، بدقولی برخی بیمهها در پرداخت مطالبات داروخانهها و... به عنوان عوامل موثر در بروز آن معرفی شدند. در همین راستا سازمان غذا و دارو علاوه بر اصلاح قیمت مجدد این اقلام برای تولیدکنندهها و تولید 3 شیفت در داخل، نسبت به واردات سوسپانسیونهای آنتیبیوتیک اقدام و اعلام کرد تا زمان وفور این اقلام دارویی در بازار و رفع مشکل کمبود، واردات ادامه خواهد داشت. همچنین با اجرای طرح دارویار و در راستای تامین نقدینگی برای شرکتهای داروسازی، قرار بود تسهیلاتی به صنعت داروسازی پرداخت شود و یکی از مصوبات این بود که اجازه پرداخت تسهیلات بانکها به شرکتهای دارویی، از ۲۰ به ۴۰ درصد سرمایه پایه شرکتها افزایش یافت. همچنین بانکها مجاز بودند به میزان ۹۰درصد فروش سال قبل شرکتها، به آن شرکت تسهیلات بپردازند که این عدد بر اساس ابلاغ معاون اول رئیسجمهور به ۲۰۰ درصد رسید، بنابراین مقرر شد بانکها بهجای ۹۰ درصد، تا ۲۰۰ درصد فروش سال قبل شرکتهای داروسازی به آنها تسهیلات ارائه کنند. تسهیلات اختصاصی هم که به صورت ویژه برای حمایت از صنایع داروسازی مصوب شد ۱۵ هزار میلیارد تومان است. در عین حال در ستاد تنظیم بازار درباره مالیات ارزش افزوده دارو هم تصمیمگیری شد و مالیات بر ارزش افزوده برای دارو نیز مانند سایر کالاهای اساسی از ۹ به یک درصد کاهش یافت و از ابتدای سال، این کاهش نرخ مالیات برای دارو اعمال میشود، البته اعلام شده بود که مالیات بر ارزش افزوده دارو از آبان ماه یک درصد در نظر گرفته شود. این در حالی است که بسیاری از شرکتهای داروسازی قبل از این تاریخ مواد اولیه وارد کرده و ترخیص نکرده بودند. در نتیجه حجم زیادی ماده اولیه ماند و ترخیص نشد که بخشی از کمبودهای دارویی هم ناشی از همین موضوع بود. در همین راستا یکسری شرکتها با ضمانتنامه بانکی مواد اولیه را ترخیص کردند و دارو را با مالیات ارزش افزوده یک درصد فروختند. بر این اساس با تلاش سازمان غذا و دارو و دستور صادر شده، مقرر شد مالیات بر ارزش افزوده از فروردینماه امسال یک درصد محاسبه شود.
ارسال به دوستان
چرا آمریکا منکر موشکهای هایپرسونیک ایران میشود؟
مهدی بختیاری*: با اعلام دستیابی ایران به تکنولوژی ساخت موشکهای بالستیک با سرعت بسیار زیاد (هایپرسونیک) و قدرت مانور سرجنگی، یک سوال زیاد پرسیده میشود: «با توجه به اینکه پیش از این هم کشورمان به این تکنولوژی دست یافته بود و در جریان رزمایش پیامبر اعظم 17 سپاه - سال گذشته - نیز اعلام شد، موشک جدید هایپرسونیک که سردار سرتیپ امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد چیست و چه تفاوتی با نمونههای پیشین دارد»؟
پاسخ کوتاه این است: اولاً این سرعت نسبت به قبل بسیار بیشتر شده و ثانیاً سرجنگیهای این موشکها قدرت مانور بسیار بیشتری در طی مسیر حرکت به سمت هدف دارند که در ادامه به نحوه عملکرد آن اشاره خواهد شد.
۱- تا پیش از سال ۹۴ و رونمایی از موشک عماد، «دقت» سرجنگی موشکهای برد بلند ایرانی صرفاً از طریق «سامانههای ناوبری و هدایت و کنترل کلی موشک» به دست میآمد و پس از جدایی کلاهک از بدنه، دیگر قابل تصحیح مسیر و افزایش دقت نبود.
البته در بردهای کمتر و رده موشکهای تاکتیکی برد کوتاه مثل خانواده موشکهای فاتح، «قابلیت هدایت تا پایان مسیر» وجود داشت اما با عملیاتی شدن موشک عماد - که سرجنگی جداشونده آن، خودش دارای سامانه هدایت و کنترل تا انتهای مسیر بود - موشکهای بردبلند هم به این توان دست پیدا کردند. با وجود قابلیت تصحیح مسیر و رسیدن به دقت بسیار بالا، این سرجنگیها همچنان روی «مدار شبهبیضوی بالستیک» حرکت میکردند و این «طی کردن مسیر مشخص» به سپرهای دفاعی امکان میداد با تحلیل مسیر طی شده، ادامه مسیر را هم پیشبینی کنند و همین، شانس درگیری مؤثر با پرتابه مهاجم را بالا میبرد.
تا این مقطع، موشکهای ایرانی سعی میکردند با استفاده از پارامترهای دیگری، از این سپرها عبور کنند؛ مثل «افزایش حداکثری سرعت» و «کاستن از ابعاد هندسی و کم کردن بازتاب راداری».
با این حال، وابستگی سامانههای پدافندی به توان «پیشبینی مسیر»، نقطه ضعف مهمی هم برای آنها محسوب میشد. مثلا اگر به هر دلیلی رادارها در پیشبینی نقطه بعدی حضور سرجنگی (پرتابه) دچار خطا شوند، فرآیند «ردگیری و قفل» ناقص میماند و سامانه مجدداً باید در گستره وسیعی از آسمان به دنبال پرتابه مهاجم بگردد. این تغییر مسیر میتواند بسته به توان پیمایش مسافت HGV، شامل «تغییر سمت حمله» هم باشد.
این توان پیمایشی، علاوه بر داشتن «موتور مجزا» به طراحی بدنه سرجنگی هم بازمیگردد. طراحی این سرجنگی متناسب با رژیم پروازی فراصوت و ابرصوت بهینه شده تا کمترین نیروی مقاوم هوا را در آن سرعتها داشته باشد.
در صورتی هم که این سرجنگی در بخشی از مسیر خود از جو خارج شود، به واسطه انرژی اولیه دریافتی و نیز موتور قرارگرفته در داخل آن میتواند «تغییر مسیر و سمت» داشته باشد تا در فاز نهایی و ورود به جو با استفاده از طراحی خاص خود به سمت هدف سرازیر شود.
۲- با توجه به اینکه ایران در طراحی وسایل پروازی در دانش هوافضا محدودیتی ندارد و با وجود تونل باد هایپرسونیک در کشور و نیز تجربه ساخت سرجنگی هایپرسونیک با سرعت 10 تا 14 ماخ و نیز رسیدن به دانش هدایت و کنترل و ناوبری این سرجنگیها، میتوان گفت کار ساخت HGV بومی، نهایی شده است.
با این حساب، در آینده باید شاهد یک تغییر راهبرد دیگر نیز در عملیاتهای احتمالی برای عبور از پدافند دشمن باشیم.
پیش از این، برنامه اصلی برای عبور از این سامانه مبتنی بر «شلیک انبوه» بود، یعنی در موج اول حمله، تعداد زیادی از موشکها با هدف درگیر کردن سامانههای پدافندی شلیک شوند و در موج دوم (پس از خنثیسازی تاثیر پدافند) موشکهای دیگری به سمت هدف اصلی شلیک شوند.
با دستیابی به تکنولوژی جدید، حالا ایران موشکهایی دارد که مستقیما به سامانههای پدافندی دشمن حمله میکنند و راه برای حملات بعدی به سمت اهداف اصلی باز میشود.
۳- به فاصله اندکی پس از اعلام دستیابی ایران به تکنولوژی ساخت موشکهای هایپرسونیک جدید، «راب لودویک» سخنگوی بخش غرب آسیای وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز تلاش کرد توانایی موشکی کشورمان را زیر سوال ببرد و گفت واشنگتن از گزارشها در این زمینه مطلع است اما همچنان نسبت به آن شک و تردید دارد.
یک دلیل مهم برای انکار توانمندی ایران توسط آمریکا را باید در بازار تجارت اسلحه این کشور جستوجو کرد.
آمریکاییها در سالهای اخیر، سامانههای پدافندی خود را به تعداد زیاد و چند برابر قیمت به کشورهای منطقه (نظیر سعودی، کویت، بحرین و امارات) فروختهاند و اگر این کشورها بدانند ایران تکنولوژی خنثی کردن این سامانهها را دارد، بازار فروش آمریکاییها کساد خواهد شد.
* کارشناس ارشد دفاعی - امنیتی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|