|
چمران: ابر متان بالای آرادکوه هنوز تأیید نشده است
رئیس شورای شهر تهران گفت: اینکه تجمع گاز متان بالای سر آرادکوه وجود دارد یا خیر، هنوز تأیید نشده است. عکسهایی منتشر شد و عدهای گفتند این عکس برای کشور دیگری است و باید موضوع دقیقا بررسی و اثبات شود. وی در گفتوگو با فارس افزود: در این باره البته اظهارنظرهای متفاوتی شد اما باید تحقیقات درستی در این زمینه انجام شود.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور بر ضرورت متناسبسازی معابر عمومی، ایجاد اشتغال و تأمین مسکن برای افراد دارای معلولیت تأکید کرد
توانبخشی معلولان با کار جهادی
گروه اجتماعی: رئیسجمهور روز گذشته در جمع معلولان حاضر شد و دستگاهها و سازمانها را مکلف به ایجاد فرصتهای اجتماعی برابر برای افراد دارای معلولیت کرد تا به خواستههای آنها نه از سر ترحم، بلکه از روی نوعدوستی رسیدگی شود. تاکید بر ضرورت متناسبسازی معابر عمومی، ایجاد اشتغال و تامین مسکن برای این قشر جامعه، همچنین تلاش برای فراهم کردن زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای آنها، از جمله موضوعاتی بود که رئیسجمهور تامین و برآورده شدن آنها و دیگر مطالبات و نیازهای معلولان را از مسؤولان و دستاندرکاران ذیربط خواستار شد. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیروز در مراسم گرامیداشت «روز جهانی افراد دارای معلولیت» ضمن تبریک این روز به افراد دارای معلولیت گفت: شاید افراد دارای معلولیت به لحاظ جسمی نقصی داشته باشند اما خداوند به آنها تواناییهایی داده که توانستهاند با همت والا گامهای بلندی در جهت کسب علم و فعالیتهای ورزشی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تولیدی بردارند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه افراد نامآور زیادی داشتهایم که بهرغم داشتن معلولیت در عرصههای مختلف علمی، اجتماعی و ورزشی کارهای بزرگ کردهاند و جزو مفاخر به حساب میآیند، افزود: پدران و مادران افراد دارای معلولیت، فراتر از احساسی که معمولا والدین به فرزندان خود دارند، احساس مسؤولیت بیشتری به فرزندان دارای معلولیت خود دارند که بسیار ارزشمند است و همه افراد جامعه باید نه به عنوان حس ترحم، بلکه به عنوان یک احساس مسؤولیت ویژه به افراد دارای معلولیت توجه کنند.
وی بر ضرورت ایجاد فرصتهای اجتماعی برابر برای افراد دارای معلولیت تاکید کرد و اظهار داشت: همه دستگاهها و سازمانها مسؤول هستند نهایت تلاش خود را برای ایجاد زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای افراد دارای معلولیت و نیز ایجاد فرصتهای شغلی برای آنها به کار گیرند.
رئیسجمهور اضافه کرد: متناسبسازی وضعیت خیابانها و مراکز عمومی و شهری برای تردد افراد دارای معلولیت از مهمترین مسؤولیتهای همه مسؤولان و دستگاهها در قبال این افراد است. همچنین ایجاد مراکز و امکانات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت باید با یک کار جهادی و انقلابی دنبال شود تا همه معلولان کشور بتوانند به شکل مناسب و کافی به این دست مراکز دسترسی داشته باشند و از این طریق مشکلات آنها به شکل موثری کاهش یابد. رئیسی با تاکید بر ضرورت و اهمیت شنیده شدن خواستههای افراد دارای معلولیت تصریح کرد: توجه به نظرات و مطالبات افراد دارای معلولیت نه از سر ترحم، بلکه باید از سر نوعدوستی و دگرخواهی ناشی از خداخواهی دنبال شده و تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود. دستگاهها و سازمانهای دولتی نیز باید پیگیری خواستههای افراد دارای معلولیت را به عنوان یک وظیفه شرعی، انسانی و الهی دنبال کنند.
وی با اشاره به هزینههای سنگین تجهیزات توانبخشی خاطرنشان کرد: این مساله از آن دسته مسائلی است که دولت میتواند کمک موثری کند تا عزیزان دارای معلولیت برای تهیه وسایل یا تجهیزات مورد نیاز خود دچار مشکل نشوند. هم از وزیر تعاون و هم از رئیس سازمان بهزیستی و از همه سازمانها و نهادهایی که در این رابطه مسؤولیت دارند، میخواهم حمایتهای لازم را به عمل آورند تا افراد دارای معلولیت برای تامین تجهیزات مورد نیاز خود به سختی نیفتند.
رئیسی با بیان اینکه میتوان برای تامین نیازمندیها و تهیه تجهیزات توانبخشی به افراد دارای معلولیت یارانه پرداخت کرد، گفت: مساله بعدی که باید مورد توجه جدی قرار گیرد موضوع اشتغال افراد دارای معلولیت است. سازمان بهزیستی میتواند لیست افراد دارای معلولیت آماده فعالیت و کار را در اختیار همه سازمانها و ادارات دولتی و شرکتها قرار دهد تا در زمینههایی که این افراد میتوانند مشغول به کار شوند، جذب آنها در اولویت قرار گیرد. رئیسجمهور افزود: ایجاد فرصتهای شغلی مناسب افراد دارای معلولیت علاوه بر شغل برای این افراد یک آرامش اجتماعی به همراه میآورد که مایه نشاط اجتماعی و ارتقای مشارکت عمومی آنها نیز میشود، لذا این موضوع باید به طور جدی بویژه در دستگاهها و سازمانهای دولتی پیگیری شود.
رئیسی در ادامه به موضوع تامین مسکن برای افراد معلول اشاره کرد و اظهار داشت: برخورداری از مسکن چه برای خود فرد معلول و چه برای والدین او آرامشبخش است. این مساله دارای اولویتی است تا پدر و مادری که یک فرزند دارای معلولیت دارند، دیگر دغدغه مسکن اجارهای و جابهجایی مدام را نداشته باشند.
رئیسجمهور به وزارت راهوشهرسازی تاکید کرد واگذاری مسکن و زمین به افراد دارای معلولیت و خانواده آنها در اولویت قرار گیرد و تصریح کرد: وزارت راهوشهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این موضوع را به تاخیر نیندازند و در اسرع وقت پیگیر این کار باشند. وی با تاکید بر اینکه همه دولتمردان باید اجرای کامل قوانین مصوب حمایت از افراد دارای معلولیت را وظیفه خود بدانند، گفت: اگر جایی تعارضی میان قوانین مختلف وجود دارد باید سریع برطرف شود اما اجرای قانون نباید متوقف بماند. وی با بیان اینکه همه باید شعار «ما میتوانیم» را که افراد دارای معلولیت به آن عینیت بخشیدهاند، وجهه همت خود قرار دهیم، اظهار داشت: مسؤولان در وهله اول وظیفه و مسؤولیت خود در قبال افراد دارای معلولیت را انجام دهند، چرا که این افراد بر گردن ما مسؤولان حق دارند. وظیفه دولت در قبال افراد دارای معلولیت در گام اول این است که زمینهای فراهم کنند تا نقص جسمی مانع از نقشآفرینی و اثرگذاری اجتماعی این افراد و شکوفایی استعدادهایشان نشود.
رئیسی با اشاره به آمار ارائه شده مبنی بر جمعیت ۸ درصدی افراد دارای معلولیت نسبت به جمعیت کشور، با طرح این سوال که آیا وجود معلولیت به معنای محروم شدن جامعه از استعدادها و توانمندیهای این افراد است؟ تصریح کرد: همه بخشهای مرتبط با توانبخشی به افراد دارای معلولیت باید تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا هم این افراد فرصت شکوفا کردن استعدادهایشان را داشته باشند و هم جامعه از توانمندهای خدادادی این افراد محروم نشود. رئیسجمهور با قدردانی از همه خدماتی که تاکنون به افراد دارای معلولیت ارائه شده است، خاطرنشان کرد: افراد زیادی در این زمینه زحمات زیادی کشیدهاند که جای تشکر دارد اما نیاز به این داریم که در زمینه توانبخشی به افراد دارای معلولیت گامی نو برداشته شود و طرحی نو دراندازیم و لازمه این کار آن است که با تصمیم و اراده جدی، کاهش مشکلات این عزیزان را پیگیری کنیم.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان غذا و دارو مطرح کرد
کوتاهی باها در پرداخت تسهیلات به داروسازان
رضا نصیری: اگر چه برخی بانکها در پرداخت تسهیلات به داروسازان کوتاهی میکنند ولی با تلاش شبانهروزی تولیدکنندگان دارو و از سویی تسهیل واردات این کالا به کشور، علاوه بر تامین نیاز دارویی، به ذخیره مناسبی نیز در پایان ماه جاری دست خواهیم یافت. رئیس سازمان غذا و دارو ضمن بیان این مطلب، از کوتاهی بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات به صنعت داروسازی گلایه کرد. سیدحیدر محمدی در نشست کمیته دارو و غذا با بیان اینکه پیش از بروز کمبودها تمام هشدارها داده شده بود، گفت: پیش از اجرای طرح دارویار، دغدغههای سیاستگذاران دارو و غذا بررسی شد. متأسفانه بهرغم تاکید بانک مرکزی نسبت به تأمین تسهیلات شرکتهای دارویی، برخی بانکها با ارائه بهانههایی از اعطای تسهیلات ۱۵ هزار میلیارد تومانی خودداری میکنند. وی افزود: در گذشته مدت تخصیص ارز نیمایی ۳۰ روز بود که به 7 روز کاهش یافت و تسریع در تخصیص آن اخیرا دوباره تعیینتکلیف شده و در حال حاضر طی ۲۴ ساعت پرداخت میشود. رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در ابتدای سال جاری یک میلیارد دلار ارز دارو تخصیص یافت که ۴۰۰ میلیون دلار آن در قالب مابهالتفاوت به خزانه برگشت. در ادامه ۵۰۰ میلیون دلار دوم نیز توسط بانک تخصیص یافت و با مصوبه ستاد تنظیم بازار دوباره ۵۰۰ میلیون دلار بابت تأمین اقلام دارویی، تجهیزات و ملزومات مصرفی و شیرخشک در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد. محمدی با تاکید بر لزوم حمایت از صنعت داروسازی ادامه داد: بر این اساس واردات تجهیزات ساخت تولید دارو از مالیات معاف است که میزان اجرای آن مشخص نیست اما دولت باید به طور جد از صنایع داروسازی حمایت کند. به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، بسیاری از کمبودهای دارویی در ابتدای زنجیره حلوفصل میشود اما رفع کمبودها تا انتهای زنجیره کمی زمانبر است. محمدی گفت: باید پذیرفت که در طول سال و بر اساس نرخ رشد تورم، دارو نیاز به افزایش قیمت دارد. برای جلوگیری از افزایش پرداختی از جیب مردم نیاز به سیستم حمایت بیمهای داریم که با حمایت مجلس این کار در حال انجام است. البته تا زمانی که ساختار بیمهای تقویت نشود، مشکلات حل نخواهد شد. وی با بیان اینکه سیاستهای ارزی در طرح دارویار اصلاح شده است، گفت: پرداخت از جیب مردم باید ثابت باشد و چنانچه قیمت دارویی اصلاح شد باید قیمتها بهروزرسانی شود. محمدی درباره تامین آنتیبیوتیک مورد نیاز بازار دارویی کشور نیز اظهار کرد: در فاز اول ۵۰ تن آنتی بیوتیک وارد شد و در دو مرحله هر بار حدود ۶۵ تن معادل حدود 2.5 میلیون شیشه سوسپانسیون آنتیبیوتیک نیز وارد میشود تا میزان موجودی آنتیبیوتیک به ثبات برسد و دغدغه و نگرانی مردم تا آخر آذرماه رفع شود. محمدی ابراز امیدواری کرد تولیدکنندگان طبق برنامهریزی انجامشده بخش زیادی از اقلام دارویی را در آذرماه تأمین کنند. وی در ادامه اظهار کرد: چند محموله آنتیبیوتیک و سرم وارد کشور شده است و طی هفته جاری نیز محمولههای بزرگی وارد کشور خواهد شد و در آذرماه به ذخیره مناسبی از دارو خواهیم رسید.
* سلامت نباید مشمول تحریم شود
وزیر بهداشت گفت: تحریمها نباید مانعی برای ارتباط دانشمندان و جوانان ایرانی با دنیا شود، چرا که دنیا به سمت برداشتن مرزهای دانش حرکت میکند. بهرام عیناللهی در نشست با نمایندگان سازمانهای بینالمللی مقیم ایران که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: اعمال تحریمهای غیرقانونی مربوط به قرون وسطی و عقبگرد به آن دوران است که سازمانهای بینالمللی باید در جهت رفع محدودیتهای اعمالشده از سوی نظام سلطه به کشورهای مستقل کمک کنند. وی تاکید کرد: در طول تاریخ سابقه نداشته که بیماران را تحریم کرده باشند که این کار نسبت به بیماران ایرانی انجام شد؛ کاری ناجوانمردانه که در هیچ فرهنگ، دین و آیینی مرسوم نبوده است و ما انتظار داریم سازمانهای بینالمللی، رسالت ذاتی و اخلاقی خود را انجام دهند، چرا که سلامت نباید مشمول تحریم شود. عیناللهی افزود: اخیرا گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به ایران چاپ و ارائه شد که در آن آثار مخرب تحریمها بر خدمات بهداشتی، درمانی، دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی، روشهای تشخیصی، پژوهش و همکاریهای دانشگاهی احصا شده است. وی در ادامه گفت: برخی شرکتهای خارجی تحت تاثیر تحریم از فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران امتناع میکنند که رفتاری غیراخلاقی و غیرانسانی است.
ارسال به دوستان
دمای هوای پایتخت از امروز کاهش مییابد
تداوم بارش برف و باران در اغلب استانها
با ورود سامانه بارشی به کشور و همچنین افت دمای هوا، اغلب استانهای کشور با بارش برف و باران مواجه خواهند شد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر خبر داد. صادق ضیاییان درباره آخرین وضعیت شرایط جوی کشور گفت: شنبه ۱۲ آذر با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر، بارشها در اردبیل و سواحل دریای خزر تشدید میشود. وی در ادامه تصریح کرد: همچنین در برخی مناطق شمال غرب و برخی نقاط دامنههای جنوبی البرز، بارش و وزش باد پیشبینی میشود. وی اضافه کرد: یکشنبه 13 آذر بارشها در شمال غرب کاهش مییابد و در سواحل شمالی، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و همچنین در دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای زنجان، قزوین، البرز، تهران و غرب سمنان بارش باران و ارتفاعات این مناطق و اردبیل برف پیشبینی میشود. ضیاییان با بیان اینکه دوشنبه ۱۴ آذر این وضعیت در غرب سواحل دریای خزر و اردبیل ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: همچنین برای استانهای البرز و تهران بارش انتظار میرود و با ورود سامانه بارشی به جنوب غرب کشور در این روز، افزایش ابر و رگبار و رعد و برق در جنوب غرب، مناطق زاگرس مرکزی، برخی مناطق بوشهر، فارس و کرمان پیشبینی میشود و برای سهشنبه ۱۵ آذرماه بارشها در مناطق اعلامشده ادامه خواهد داشت. وی ادامه داد: قابل ذکر است ارتفاعات رشتهکوه البرز طی روزهای یکشنبه تا سهشنبه شاهد بارش برف خواهد بود که احتیاط برای تردد در محورهای مواصلاتی این مناطق ضروری است. همچنین از یکشنبه تا سهشنبه (۱۳ تا ۱۵ آذر) کاهش نسبی دما بین ۴ تا ۸ درجه برای نوار شمالی کشور و دامنههای جنوب البرز پیشبینی میشود.
* کاهش دمای هوای پایتخت از امروز
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، بارش باران در نقاط مختلف استان و کاهش دما از امروز پیشبینی میشود. طی امروز در ارتفاعات شمالی استان در بعضی ساعات بارش برف و باران دور از انتظار نخواهد بود. از اواخر وقت فردا نیز با نفوذ سامانه بارشی دیگر در سطح استان، در بعضی ساعات بارش برف و باران پیشبینی میشود. همچنین با نفوذ هوای سرد از عرضهای شمالی کشور، دمای هوا از امروز تا اواسط هفته آینده در سطح استان روند کاهشی محسوس خواهد داشت. آسمان شهر تهران امروز قسمتی ابری، در بعدازظهر افزایش ابر و در بعضی ساعات بارش پراکنده، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۴ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. سازمان هواشناسی همچنین نسبت به افزایش ارتفاع موج بین ۱ تا 1.5 متر در سواحل و تا ۲ متر در نواحی فراساحل همراه با رگبار باران در دریای خزر و همچنین نواحی ساحلی و دور از ساحل گیلان و مازندران هشدار داد. این سازمان با صدور هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد و با اشاره به وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج که تا فردا ادامه دارد، آورده است: افزایش ارتفاع موج بین یک تا 1.5 متر در سواحل و تا ۲ متر در نواحی فراساحل همراه با رگبار باران در دریای خزر، نواحی ساحلی و دور از ساحل گیلان و مازندران پیشبینی میشود. بر این اساس احتمال غرق شدن شناورهای سبک، تفریحی و نیمهسنگین، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاهها، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسها و احتمال آسیب به تاسیسات دریایی وجود دارد.
ارسال به دوستان
پیشرفت فردی و اجتماعی در گرو همدلی و دوستی
شیوا چمنآرا*: ایران کشوری است متشکل از اقوام و فرهنگهای گوناگون. مردم ایران سالیان سال است که با وجود تفاوت در فرهنگ و حتی مذهب، در کنار یکدیگر با صلح و آرامش و دوستی زندگی میکنند. آنان در طول تاریخ نشان دادهاند در وقایع گوناگون برای حفظ کیان کشورشان پشتیبان یکدیگر بوده و در مشکلات خود را از یکدیگر جدا نمیدانند؛ چه در جنگ ایران و عراق و چه در حوادثی چون سیل و زلزله، فراتر از مرز استانهایشان عمل کرده و صحنههای بیبدیلی از همدلی و همراهی را رقم زدهاند. این همدلی و دوستی از سرمایههای مهم ملی ما به شمار میرود و از عوامل مهم اتحاد و یکپارچگی و امنیت کشورمان است و باید تلاش کنیم این محبت و دوستی حتی با وجود اختلافنظرهای فرهنگی همچنان پابرجا و باقی بماند. مردم ما همچون همیشه باید تلاش کنند این محبت و دوستی حفظ شود تا هم تمامیت ارضی کشورمان یکپارچه بماند و هم راه پیشرفت کشور هموارتر شود. حقیقت این است که درگیریها و کشمکشها میتواند یک کشور را از پیشرفت باز دارد و مردمی که دلهایشان از هم دور است، از زیست کنار هم نمیتوانند لذت ببرند و در زندگی آرامش داشته باشند. با توجه به اهمیت این موضوع، در این نوشتار تلاش میکنیم به نکاتی که باعث افزایش دوستی و محبت بین اقشار جامعه میشود و روابط خانوادگی و فامیلی را محکمتر از قبل میکند بپردازیم و امید که با رعایت نکاتی که عرض میکنیم همدلی و ارتباط موثر را در جامعه افزایش دهیم. گفتوگو و صحبت کردن با یکدیگر قلبها را به هم نزدیک و از سوءتفاهمها و قضاوت کردنهای نادرست جلوگیری میکند اما گفتوگو باید شرایط داشته باشد و باید در صحبت کردن نکاتی رعایت شود تا بتواند در فضای خانواده، فامیل، دوستان و حتی جامعه اثرات مثبت خود را داشته باشد. ما باید برای صحبت کردن درباره مسائل مختلف مخصوصا مسائل روز به زمان و مکان دقت کنیم، مثلا ببینیم آیا زمان مناسبی برای حرف زدن هست. وقتی فرد در هیجان به سر میبرد، خشمگین یا غمگین است، استرس دارد و در کل هیجانهایی بر او غالب شده، زمان مناسبی برای گفتوگو کردن نیست. البته مکان هم در ایجاد یک گفتوگوی باکیفیت موثر است و در هر مکانی نمیشود یک گفتوگوی همدلانه داشت. هنگام صحبت کردن نباید از زبان بدن نیز غافل ماند؛ برقراری ارتباط چشمی، داشتن لبخندی آرامشبخش، تنظیم زاویه بدن به سمت فرد مقابل و نشان دادن غیرکلامی اینکه حرفهای تو برای من مهم است، باعث افزایش کیفیت گفتوگو میشود. تلاش کنید بیش از اینکه گوینده باشید، شنونده خوبی باشید. دقت در گفتار دیگران، قضاوت نکردن آنان و سریع نتیجه نگرفتن، هم لذت صحبت کردن در بین افراد را بیشتر میکند و هم باعث میشود ارزش و اعتبار کلامتان برای دیگران افزایش یابد. احترام گذاشتن به شخصیت دیگران و به رسمیت شناختن افکار و احساسهای آنان، باعث ایجاد فضای مثبت بینفردی خواهد شد. به هیچ عنوان تا مبحثی را تمام نکردهاید بحث دیگری را آغاز نکنید و تلاش کنید در پایان گفتوگو احساس مثبت ایجاد کنید. نکاتی که گفته شد فضای خانوادگی و فامیلی و جامعه را به سمت آرامش و دوستی میبرد و این آرامش و احساس مثبت به یکدیگر، یکی از عوامل مهم پیشرفت فردی و اجتماعی در جامعه است.
* روانشناس و مشاور خانواده
ارسال به دوستان
اخبار
ساخت و نصب سردیس شهدای پرستار در معابر تهران
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به نامگذاری معابر شهر تهران به نام شهدای پرستار تهران گفت: موضوع نامگذاری برخی معابر شهر تهران به نام مبارک شهدای پرستار را در شورای اسلامی شهر تهران به صورت جدی دنبال خواهم کرد. علیرضا نادعلی ضمن گرامیداشت روز و هفته پرستار، به همراه هیاتمدیره نظام پرستاری تهران از بخشهای مختلف بیمارستان بقیهالله(عج) بازدید و از پرستاران این بیمارستان تقدیر کرد. علیرضا نادعلی گفت: پرستاران در دوران کرونا شجاعت و ایثار را معنی کردند و همه شاهد شجاعت کادر درمان در مقابله با بیماری منحوس کرونا بودند و در این راه کادر درمان شهدای زیادی را تقدیم کرد. وی در ادامه افزود: باید به بهترین شکل از مقام پرستار در شهر تهران تکریم شود، لذا در این زمینه سازمان زیباسازی شهرداری تهران را مکلف خواهیم کرد تا ساخت سردیس و یادبود شهدای پرستار و نصب این المانها در میادین و معابر شهر تهران را در دستور کار خود قرار دهد. وی همچنین افزود: آماده همکاری بین مدیریت شهری تهران و سازمان نظام پرستاری هستیم تا بتوانیم برخی از درخواستهای پرستاران شهر تهران را بنا به اولویت و ورود مدیریت شهری تهران به موضوعات پاسخ دهیم.
***
دسترسی تمام استانهای کشور به سامانه درمانی سریعالاستقرار
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر گفت: واحدهای سریع الاستقرار درمان اضطراری در همه استانهای کشور از آمادگیهای لازم برای پاسخ بهداشتی و درمانی به سوانح در عملیاتهای داخلی و بینالمللی برخوردارند. پیمان نامدار در این باره توضیح داد: پس از یک سانحه در صورت تخریب امکانات بهداشتی و درمانی یا کاهش ظرفیت آنها، سامانههای درمان اضطراری هلالاحمر در سراسر کشور آماده برپایی است. این سامانهها در 3 سطح برپا میشود که مردم معمولا همه آنها را بیمارستان صحرایی مینامند. نامدار گفت: هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران تنها جمعیت ملی مسلمان در دنیاست که شریک فدراسیون جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر در پاسخگویی به درمان اضطراری در سوانح بینالمللی است و تاکنون در مأموریتهای مختلفی در سوانح خارج از کشور شرکت کرده است.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر در ادامه بیان کرد: هماکنون همه جمعیتهای استانی مجهز به سامانه درمان اضطراری و تیمهای عملیاتی مرتبط با آن هستند. بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، وی تاکید کرد: اعضای تیمهای درمان اضطراری، پزشکان، پرستاران، ماماها و کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه هستند که همگی به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشمداشت مادی با هلالاحمر همکاری میکنند.
***
روددره فرحزاد به سرانه گردشگری تهران اضافه میشود
سرپرست ستاد گردشگری تهران از افتتاح روددره فرحزاد و پارک گلاریس در آینده نزدیک خبر داد. پنجمین جشنواره خرمالوی کن در بوستان جوانمردان آغاز شد. در این جشنواره امیر قاسمی، سرپرست ستاد گردشگری شهر تهران گفت: منطقه 5 در نقطهای واقع شده که همه موضوعات گردشگری در آن تعریف میشود و توجه به قصه محلات و آداب و رسومی که در آن تعریف شده است نشان از قدمت محله دارد. به گفته قاسمی، با توجه به ظرفیت منطقه؛ محلات کن، شهران، حصارک، مرادآباد و کوهسار، در آیندهای نهچندان دور شاهد اضافه شدن مسیرهای گردشگری کوهستانی در این منطقه خواهیم بود. وی بیان کرد: افتتاح روددره فرحزاد و پارک گلاریس هم با هدف توسعه فضاهای گردشگری در دست اقدام است و بزودی آماده بهرهبرداری میشوند.
***
نصب حفاظ روی کامیونها اجباری شد
جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از الزامی شدن نصب حفاظ ایمنی در کامیونها خبر داد. سردار سیدتیمور حسینی با اشاره به تصادف میان خودروهای سواری با کامیونها که موجب رفتن خودروهای سواری زیر کامیونها و آسیبدیدگی راننده و سرنشینان خودروهای سواری میشود، اظهار کرد: برخی کامیونها بویژه کامیونهای بنز دارای شرایطی هستند که ارتفاع سپر جلو و عقب آنها به گونهای است که در صورت برخورد با خودروهای سواری، این خودروها زیر کامیون رفته و اصطلاحا له میشوند. در واقع این ویژگی سبب شده در هنگام تصادف آسیب و خساراتی که به خودروهای سواری وارد میشود، تشدید شود.
وی ادامه داد: بنابراین در راستای کاهش جانباختگان حوادث رانندگی، تدبیر جدیدی برای این دسته از کامیونها اتخاذ شده و آن الزام نصب حفاظ ایمنی برای این کامیونهاست؛ طرحی که بناست از اول دیماه اجرا شود. حسینی با بیان اینکه این موضوع در کمیسیون ایمنی راهها نیز به تصویب رسیده است، گفت: کامیونهای مذکور باید از یک حفاظ ایمنی استفاده کنند که در صورت وقوع تصادف از هدایت خودروی سواری به زیر کامیون جلوگیری شود. وی گفت: برآوردها نشان میدهد از مجموع حدود 400 هزار دستگاه کامیونی که در کشور داریم تقریبا 180 هزار دستگاه نیاز به نصب حفاظ ایمنی دارند که این موضوع از چندین ماه قبل به آنان اعلام شده است.
وی همچنین درباره اینکه طرح کنترل حفاظ ایمنی کامیونها چگونه اجرا میشود، گفت: حدود 3 ماه است که مقابل پاسگاههای پلیس راه این موضوع مرتبا به رانندگان کامیونها اطلاعرسانی میشود. جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با تاکید بر اینکه اجرای این طرح در کاهش صدمات و تلفات ناشی از تصادفات موثر است، گفت: ماموران پلیس راهور این کامیونها را رصد میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|