|
ارسال به دوستان
سایه روشن کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران در جامجهانی 2022
میتوانست بهتر باشد
مهدی مرتضویان: فاصله کیروش با جاودانگی با تیم ملی فوتبال ایران در جامجهانی 2022 تنها یک تساوی با آمریکا بود؛ تیمی که برابر هلند در مرحله یکهشتم نهایی با 3 گل مغلوب شد تا ثابت شود ما آنچنان که باید و شاید نتوانستیم برابر این حریف در مستطیل سبز خوب ظاهر شویم. کیروش یک باخت بسیار بد را مقابل انگلیس تجربه کرد و یک برد ارزشمند و روحیهساز برابر ولز و تنها دیدار با یانکیها بود که میتوانست کارنامه کادر فنی ایران را مثبت کند اما باخت به آمریکا همه چیز را تحتالشعاع قرار داد، آن هم به بدترین شکل ممکن. آنچه بچههای ما با دل و جان در زمین ارائه دادند برای بسیاری از ناظران و حتی مردم عادی قابل قبول است اما بین کارشناسان درباره کیروش اختلاف نظر فراوان است.
صعود نکردن تیم ملی فوتبال ایران به مرحله حذفی جامجهانی با هدایت کارلوس کیروش، اختلافات را پیرامون ادامه کار یا قطع همکاری با این مربی پرتغالی افزایش داده است. تیم ملی فوتبال ایران با کسب یک پیروزی و ۲ شکست، سومین تیم گروه B جامجهانی ۲۰۲۲ شد تا بار دیگر با هدایت کارلوس کیروش نتواند رؤیای صعود از مرحله گروهی جامجهانی را رقم بزند. مرد پرتغالی که پس از تلاشهای شبانهروزی 8 ساله توانست تیم ملی ایران را به جامهای جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ برساند، این بار با بلیتی که مهدی تاج و چند تن از بازیکنان وفادارش در رختکن تیم ملی برایش رزرو کردند، به جای دراگان اسکوچیچ به جامجهانی ۲۰۲۲ رفت تا سهگانه ناکامی با او رقم بخورد.
* خروج از ریل موفق با دستپخت تکراری
باخت یک بر صفر مقابل آرژانتین در جامجهانی ۲۰۱۴ و پیروزی مقابل مراکش و تساوی برابر پرتغال در ۲۰۱۸ باعث شد کیروش تبدیل به چهرهای محبوب برای هواداران فوتبال ملی شود. مرد پرتغالی با وجود حاشیههای رنگارنگ و گوناگون، به حضور روی نیمکت تیم ملی ایران ادامه داد تا شانس خود را در جام ملتهای ۲۰۱۹ آسیا بار دیگر بیازماید اما شکست ۳ بر صفر مقابل ژاپن پایان کار 8 ساله او در ایران شد. در ادامه تیم ملی ایران با تمام نقدهایی که به دراگان اسکوچیچ وارد میشد، توانست صعودی راحت به جامجهانی داشته باشد اما بازگشت مهدی تاج، پروژه بازگشت تمام عوامل قبلی به تیم ملی ایران را به همراه داشت. کیروش آمد تا نظم را به اردوی ملیپوشان بازگردانده و بتواند تیمی متحد را برای بازی با انگلیس، ولز و آمریکا راهی میدان کند.
* استرس بالای مرد جنجالی
مشاهدات عینی خبرنگاران ایرانی حاضر در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر تاییدکننده این ادعاست که کیروش در هر دو دیداری که ایران تن به شکست داد، نتوانست آرامش را به تیمش بازگرداند. او پس از مصدومیت علیرضا بیرانوند در بازی با انگلیس دست حسرت بر سرش کشید تا سیدحسین حسینی ۶ گل از سهشیرها دریافت کند. او در بازی با آمریکا هم نشانههای زیادی از استرس را در کنار زمین چمن داشت. کیروش که تاکتیک غیر قابل اعتمادش باعث شکست ایران شد مقابل فریادهای متوالی رامین رضاییان به بازیکنانی همچون مرتضی پورعلیگنجی و علی قلیزاده نیز سکوت کرد و نتوانست حتی از مدافع خود بخواهد تمرکزش را روی بازی بگذارد نه فریادهای بلند. کیروش بیآنکه بابت حذف تیم ملی ایران عذرخواهی داشته باشد، پس از باخت مقابل آمریکا در میکسدزون ورزشگاه الثمامه قطر، از صحبتهای پرانرژی و خندههای ۲ تن از داوطلبان راهنما در آنجا بهانه تراشید و آن را طعنه به خود دانست. گویی کیروش منتظر انفجار اعتراضش به تمام چشمهایی بود که از او صعود میخواستند اما نتوانست آن را برآورده کند. تیمهای ملی آمریکا، کامرون، مراکش، تونس، پرتغال، سنگال، غنا، اروگوئه، اکوادور، ژاپن، آرژانتین، هلند، انگلیس، صربستان، اسپانیا، کرواسی، فرانسه، برزیل، دانمارک و آلمان در جامجهانی ۲۰۲۲ از مربیان داخلی بهره بردند و بیشتر از نصف این تیمها توانستند به دور حذفی صعود کنند اما این جایگاه در ایران مدتهاست در اختیار مربی داخلی قرار نمیگیرد.
* همه در انتظار نسخه تاج برای جام ملتهای آسیا
مهدی تاج پس از روی کار آمدن مجدد در فدراسیون فوتبال از پروژه حضور مربی داخلی برای جام ملتهای ۲۰۲۳ پرده برداشت. او حتی پا را فراتر گذاشت و کیروش را به عنوان مدیر فنی تیم ملی ایران پس از جامجهانی قطر و جواد نکونام را به عنوان سرمربی معرفی کرد اما نکونام در همین ابتدای پروژه بومیسازی تاج، زیر بار نشستن روی نیمکت تیم ملی ایران نرفت.
تاج قصد داشت نکونام را به عنوان دستیار کیروش روی نیمکت قرار دهد اما سرمربی فعلی فولاد خوزستان با آن مخالفت کرد تا نسخههای بعدی او نیز در هالهای از ابهام قرار بگیرد. کیروش که بدش نمیآمد همچون جامجهانی برای سومینبار روی نیمکت تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا بنشیند، خداحافظی رسمی خود از جمع ملیپوشان را اعلام نکرد تا مرد پرتغالی با نتایج غیرقابل قبول ولی توانمندی فراوان در پرورش استعدادهای فوتبالی، بار دیگر در مرز تمدید قرارداد با فدراسیون فوتبال ایران قرار بگیرد.
* رنار شکست خورده اما پرمشتری
با وجود حذف تیم ملی فوتبال عربستان با هدایت «اروه رنار» در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، نام این مربی فرانسوی برای سرمربیگری در تیمهای ملی مختلف مطرح شده است. تیم ملی فوتبال عربستان در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر با هدایت رنار فرانسوی شرکت کرد. عربستان در گام نخست آرژانتین را شکست داد و شگفتیساز بزرگ این دوره از مسابقات لقب گرفت. با این حال مردان رنار در دیدارهای بعدی برابر لهستان و مکزیک با وجود ارائه بازی خوب شکست خوردند تا از رسیدن به مرحله حذفی باز بمانند. حذف عربستان اما باعث نشد تا کشورهای دیگر عملکرد رنار را در این تیم نادیده بگیرند. رنار یکی از مربیان مورد علاقه فدراسیون فوتبال ایران بعد از جدایی کارلوس کیروش در سال ۲۰۱۹ از تیم ملی بود اما متعهد بودن رنار به تیم مراکش در آن مقطع زمانی و عجله فدراسیون برای انتخاب سرمربی جدید باعث شد «مارک ویلموتس» هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد. بعد از حذف ایران و عربستان از جامجهانی ۲۰۲۲، باز هم نام رنار ۵۴ ساله برای هدایت تیم ملی به جای کیروش بر سر زبانها افتاد و بعضی خواهان جذب او شدند؛ آن هم در شرایطی که هنوز تکلیف کیروش به صورت رسمی مشخص نشده است. هر چند گفته میشود مربی پرتغالی به صورت شفاهی با فدراسیون ایران برای نشستن روی نیمکت تیم ملی تا جام ملتهای ۲۰۲۳ آسیا توافق کرده است اما «نبیل دلیت» خبرنگار فرانسفوتبال با انتشار پیامی خبر داد تیم ملی قطر که به عنوان میزبان جامجهانی، ناکامی بزرگی را تجربه کرده است، حالا در تلاش برای عقد قرارداد با مربی فرانسوی است. نبیل همچنین مدعی شد بلژیکیها هم دیگر مشتری رنار هستند و نام او به عنوان گزینه جانشینی «روبرتو مارتینز» مطرح شده است. بلژیک هم مثل ایران و قطر از ناکامان مرحله گروهی جامجهانی بود و از صعود به مرحله حذفی بازماند. همه این اتفاقات در شرایطی رخ داده که رنار پیش از شروع جامجهانی قراردادش را با فدراسیون فوتبال عربستان تا سال ۲۰۲۷ تمدید کرده است. او هنوز به صورت رسمی اعلام نکرده در عربستان به کارش ادامه میدهد یا از این تیم جدا خواهد شد با این حال ۲ روز پیش با انتشار پیامی ضمن تشکر از هواداران عربستان و حمایتشان در جام جهانی، اعلام کرد «بزودی» آنها را خواهد دید.
ارسال به دوستان
رسانه انگلیسی: مهاجم بوشهری در میان 5 بازیکنی که باید در قطر میماندند
حق طارمی نبود از جام خداحافظی کند
رسانه انگلیسی نام 5 بازیکنی را که حقشان نبوده از جامجهانی خداحافظی کنند منتشر کرد. رسانه فوتبال 365 در مطلبی به بررسی بازیکنانی پرداخته که در مرحله گروهی عملکرد شایستهای داشتند و میتوانستند همچنان به حضور در رقابتها ادامه دهند. در این فهرست 5 نفره که از سوی فوتبال 365 منتشر شده، نام مهدی طارمی در کنار جمال موسیالا از آلمان، محمد العویس از عربستان، انر والنسیا از اکوادور و لوئیس چاوز از مکزیک دیده میشود.
این رسانه درباره طارمی نوشته است: تعیین بهترین بازیکن ایران در جام جهانی کار سختی بود و رقابت نزدیکی بین مهدی طارمی و رامین رضاییان وجود داشت. هر دوی آنها به خاطر عملکردشان در قطر مستحق تحسینهای بزرگ هستند. عملکرد آنها برابر ولز و ایالات متحده بیش از پیش قابل تحسین است. کریس مفام و جو رودن (خبرنگاران وبسایت فوتبال 365) برای انتخاب طارمی با هم متحد شدند و باز هم نتوانستند مهاجم مرکزی را مهار کنند (نتوانستند از تواناییهای او چشمپوشی کنند). این رسانه با انتشار یک طرح گرافیکی از عملکرد طارمی نوشت: بیشترین موقعیتهای ایجاد شده در یک بازی جامجهانی در ۲ تورنمنت گذشته؛ مهدی طارمی با 8 پاس کلیدی در صدر قرار دارد.
ارسال به دوستان
هجمه شدید اروگوئهایها علیه نمایندههای داوری ایران و آلمان در جامجهانی 2022
فغانی در جام میماند؟
تیم ملی اروگوئه در نخستین دیدار خود و در شبی که نمایش خوبی نداشت، مقابل کرهجنوبی متوقف شد. البته در بازی دوم تیم آلونسو بدشانس بود که موقعیتهای خوبی را برابر تیم ملی پرتغال از دست داده و در نهایت با ۲ گل شکست خورد. حالا «دیگو آلونسو» سرمربی اروگوئه، علیرضا فغانی را بابت اعلام پنالتی در بازی برابر پرتغال و در ادامه سیبرت آلمانی را برای قضاوت دیدار مقابل سنگال محکوم کرده و آنها را دلیل اصلی حذف زودهنگام تیمش معرفی کرده اما نشریات اروگوئهای نیز همگام با سرمربی خود به شماتت فغانی و سیبرت پرداخته و حتی یک رسانه این کشور خواهان محرومیت مادامالعمر این ۲ داور مشهور و بینالمللی از قضاوت شده است.
این در حالی است که از ابتدای تورنمنت، دیگو آلونسو انتقادات شدیدی را بابت تاکتیک دفاعی تیمش متحمل شده بود. حالا نشریه کیکر با انتشار گزارشی به دفاع از داور آلمانی پرداخته و پاسخ هجمههای سرمربی و بازیکنان اروگوئه را داده است. این چیزی است که باید درباره فغانی نیز رخ دهد و فدراسیون فوتبال ایران باید تلاش خود را برای حفظ این داور ممتاز ایرانی در ادامه جامجهانی به کار بندد. در قسمتی از این گزارش آمده است: دنیل سیبرت، یکی از داوران حاضر در جام جهانی، عصر جمعه در قطر کار آسانی در پیش نداشت. اروگوئهایهای عصبانی، پیش از این در جریان بازی و حتی پس از سوت پایان بشدت به این داور بوندسلیگایی حمله کرده و او را مقصر حذف دانستند اما «لوتز مایکل فرولیش» رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال آلمان به دفاع از سیبرت پرداخته است.
به نظر میرسد این داور آلمانی در این بازی سرنوشتساز هرگز اشتباه فاحشی نداشته که در نهایت منجر به حذف اروگوئه شده باشد اما همانطور که میدانیم، اروگوئهایها این موضوع را متفاوت دیده و بشدت عصبانی شدهاند. «خوزه ماریا خیمنز» مدافع این تیم و «ادینسون کاوانی» پس از سوت پایان به سیبرت حمله کرده و البته که «فرناندو موسلرا» حتی «رافائل فولتین» را نیز بینصیب نگذاشت. خیمنز در پایان در زمین مسابقه فریاد میزد: «اینها باند سارقان هستند».
البته اقتدار سیبرت در این بازی گروهی به وضوح زیر سوال رفت. مطمئنا بحثبرانگیزترین صحنه این بازی در دقیقه 57 روی «داروین نونیز» رخ داد و در بدترین حالت میتوان این صحنه را مشکوک توصیف کرد اما قطعا خطایی واضح در جریان بازی رخ نداده بود اما سیبرت در ادامه دوباره بازی را تحت کنترل گرفت و حتی «اتو آدو» سرمربی تیمملی غنا در پایان مسابقه مدعی شد شاهد قضاوت خوبی از سوی تیم داوری بوده است.
«لوتز مایکل فرولیش» نیز نظر مشابهی دارد. رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال آلمان در این رابطه گفت: «دنیل سیبرت روز جمعه بخوبی بر این کار دشوار تسلط داشت. او از تمام امکانات برای همگام کردن بازیکنان با تمام تصمیمات مهم خود بهره برد و از نظر ارتباطی موفق عمل کرد». رفتار بازیکنان با این داور و گروه کمک او کاملا اشتباه بود. حتی آنها به صفحه نمایش VAR نیز رحم نکردند و این تلویزیون نیز در کنار زمین واژگون شد. کارمندان امنیتی خیلی دیر وارد عمل شده و از این حیث ضعیف عمل کردند. «پاتریک ایتریچ» داور آلمانی در توئیتر خود در این رابطه نوشت: «دنیل سیبرت برای مدیریت بازی و آنچه پس از سوت پایان تحمل کرد، سزاوار بیشترین احترام است. ماموران حفاظت از او کجا بودند؟ من ناراحتم و باید از او بهتر محافظت میشد».
سیبرت 38 ساله که علاوه بر قضاوت ۲ بازی در جام جهانی، 145 بار در بوندسلیگا و 11 بازی در لیگ قهرمانان اروپا نیز داوری کرده است، از نظر بازیکنان اروگوئه، باید 3 پنالتی به سود آنها میگرفت. در ادامه و در اواخر بازی نیز ادینسون کاوانی به قصد پای خود را در مسیر «آلیدو سیدو» قرار داد و به سرعت در محوطه جریمه سرنگون شد. از نظر سیبرت، این برخورد نیز برای اعلام پنالتی کافی نبود. فرولیش این تصمیم را نیز مورد تمجید قرار داده و گفت: «در تصاویر تلویزیونی، این یک ارزیابی قابل درک از صحنه و همچنین تصمیمی درست از نظر من است».
ارسال به دوستان
نقش کانالها و میکرورسانههای اصلاحطلب در بازتولید گفتمان آشوب
اصلاحات آشوبطلبانه!
امیر فرشباف: رخدادها و حوادث کوچک یا بزرگ، محملهایی هستند که میتوانند تبدیل به ناآرامی و آشوب شوند و در این میان این رسانهها هستند که با استفاده از شیوهها و تکنیکهای مدرن مدیریت افکار، بستر تبدیل عملیات روانی به عملیات میدانی را فراهم میکنند. اتفاقات و ناآرامیهای اخیر در کشور، محصول همین فرآیندی است که در آن ابتدا رخداد صورت میگیرد، در ادامه رسانهها خبر این رخداد را منتشر و از طریق توسعه و تعمیق جوانب خبر، آن را تبدیل به روند خبری میکنند و با فعال کردن گسلها و تحریک افراد و تحریف وقایع، سعی میکنند این روند جنگ روانی را به کنش میدانی تبدیل کنند. تحلیل شیوهها و اهداف جریانهای رسانهای مختلف، موضوعی است که در فرصتی مناسب به تفصیل مورد بررسی و واکاوی قرار خواهد گرفت و در اینجا به آن مستقلاً پرداخته نمیشود، بلکه در این گزارش به طور جزئی به بررسی و بازخوانی عملکرد چند رسانه داخلی پیرامون اغتشاشات اخیر پرداخته میشود.
بخشی از بدنه جریان موسوم به اصلاحطلبی هر چند خود را جریانی داخلی و دلسوز انقلاب معرفی میکند اما در اکثر مقاطع ازجمله بزنگاههای سرنوشتساز ظرفیتهای سیاسی - رسانهای خود را خلاف جریان انقلاب اسلامی به کار میگیرد و همسو با گروههای معاند با انقلاب عمل میکند. طیف رادیکال اصلاحطلب که در ادوار قبل، عمدتاً در حزب منحله «مشارکت» تجمیع و تعریف میشد، یکی از اصلیترین گروهها و جریانهایی است که با استفاده از امکانات رسمی کشور در مقاطع مختلف هزینههای جبرانناپذیری به انقلاب تحمیل کرده است؛ از اغتشاشات موسوم به 18 تیر 78 تا فتنه تقلب در سال 88 و...
* امتداد آشوب
تحلیل جریانشناختی و هدفشناختی طیف چپ اصلاحات نیازمند تألیفی مستقل است و در اینجا صرفاً مواردی که به موضوع این نوشتار - یعنی بازخوانی عملیات رسانهای این جریان - مرتبطند مورد بازبینی قرار میگیرند. یکی از اقدامات رسانهای مخرب در همان ساعات اولیه انتشار خبر فوت مهسا امینی، مصاحبه با پدر این خانم توسط وب سایت «امتداد» وابسته به حزب اتحاد ملت (مشارکت سابق) بود که در آن مطالبی عنوان شد که بعداً کذب آنها معلوم شد اما این روشن شدنها تقریباً فایدهای نداشت، چرا که به لطف انعکاس چنین تصاویری از ماجرا، روایت رسانههای فارسیزبان ضد انقلاب خارجنشین تا آن موقع جاافتاده و باورپذیر شده بود.
در متنی که وب سایت «امتداد» به نقل از پدر خانم امینی منتشر کرد، آمده است: «امجد امینی، پدر مهسا امینی در گفتوگویی با امتداد، ضمن اشاره به این ابهامات، اظهار داشت: در حالی که از سوی برخی مقامات، مسائلی درباره ابتلای دخترم به بیماریهای زمینهای مطرح شده، شخصا باز هم این اظهارات را بشدت تکذیب میکنم. دختر من، هیچ بیماری و مشکل جسمی، مگر در حد یک سرماخوردگی ساده در عمر خود نداشت. دخترم ۲۲ سال سن داشته و حتی ورزشکار هم بوده و اینها همه حرفهای الکی میزنند. به خدا دخترم هیچ مشکل جسمی نداشت در این 22 سال. مگر سرماخوردگی ساده، آن هم خیلی کم، شاید باعث رفتنش به درمانگاه شده باشد. همه این حرفها دروغ است. به خدا دخترم در زندگی خود هیچ مشکلی نداشت. در ماجرای تدفین هم میخواستند شبانه او را دفن کنند و من اجازه ندادم. میخواستند دخترم را همینطور شبانه دفن کنند و هیچکس هم مطلع نشود. من اجازه نداده و گفتم به هر حال، من هم خانواده، فامیل و کس و کار دارم و به هزار بدبختی قانعشان کردیم که تدفین در همان ساعت صبح برگزار شود».
این مصاحبه که مملو از انگارههای مشکوک، اثبات نشده و کذب بود، بلافاصله تبدیل به یکی از محملهای اصلی خبری جریان ضدانقلاب شد به طوری که تصویرپردازی خود را براساس آن تداوم بخشیدند. بدیهی است این اقدام «امتداد» را نباید تنها عملیات روانی طیف چپ اصلاحات پیرامون این رخداد دانست، بلکه مصادیق متعددی وجود دارد که به برخی از آنها پرداخته میشود.
* تحریفهای خس و خاشاکی!
سخنرانی رئیسجمهور در دانشگاه الزهرا نیز رخداد دیگری بود که در انتشار آن، هماهنگی و همسویی - خواسته یا ناخواسته - کانالهای زنجیرهای اصلاحطلب با رسانههای دشمن را میشد تشخیص داد. حجتالاسلام رئیسی در این سخنرانی، خطاب به دشمنان ملت ایران، شعری از حافظ (ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست) را خواند؛ در صورتی که کانالهایی همچون «اصلاحات نیوز» و «ایران تایمز» در کنار اینترنشنال سعودی، «معترضان» را مخاطب شعر رئیسجمهور عنوان کردند و تیتر زدند: «ابراهیم رئیسی خطاب به معترضان: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توستر/ عرض خود میبری و زحمت ما میداری»!
رویکرد شبهرسانههای مزبور، تداعیکننده دروغهایی است که صاحبان این رسانهها در سال 88 به جامعه و جهان القا کردند و ۸ ماه کشور را درگیر یک بحران اجتماعی، امنیتی و تحریمهای بینالمللی کردند؛ دروغیهایی از جنس «تقلب»، «خس و خاشاک» و...
دیگر وب سایت اصلاحطلب به نام «دیدهبان ایران» که گرایش خود را «پیروی از مشی اعتدال» عنوان میکند نیز، در گفتوگو با احمد مازنی (نماینده اصلاحطلبی که تلاشش برای سلفی گرفتن با موگرینی دستمایه طنز افکارعمومی و رسانهها شد) با استفاده از عناوینی تند، این مصاحبه را منتشر کرد و با برجستهسازی اظهارات رادیکال و مخرب مازنی تیتر زد: «بخشی از حاکمیت عامدانه مردم را عصبانی میکند/ مقصران حوادث اخیر وجدان داشتند استعفا میدادند/ دولت فضای کشور را گشت ارشادی کرده است»!
«دیدهبان ایران» همچنین با بازنشر توئیت مغلطهآلود یکی از اعضای «کانون وکلا» همین رویکرد تحریکآمیز را در پیش گرفت و تیتر زد: «مردم برای تجمع نیازمند اخذ مجوز نیستند/ نیروهای انتظامی حق برخورد با تجمعکنندگان را ندارند».
* اسرائیل تایمز؟!
در میان این شبهرسانههای زنجیرهای اصلاحطلب، کانال دیگری که نمیتوان از اقداماتش چشم پوشید، کانال تلگرامی «ایران تایمز» است. آنچه از رصد و تحلیل عملکرد و اهداف این کانال میتوان تشخیص داد، چند رویکرد کلی مخرب است که آن را به لحاظ خروجی، همسو با رسانههای دشمن نشان میدهد. انتشار اخبار ضدایرانی نشریات خارجی از اصلیترین محورهای تولیدی این کانال است. به عنوان نمونه یکی از گزارشهای آغشته به القائات کذب یک روزنامه هندی انگلیسیزبان را منعکس کرده و در عنوان آن نوشت: «مهسا امینی و نیکا شاکرمی به تیتر اول مطبوعات هندی تبدیل شدند»! ایرانتایمز سپس این خبرسازی را اینگونه ادامه میدهد:
«مطبوعات هندی نیز در ادامه پوشش اعتراضات ایران بر سر حجاب که با درگذشت مهسا امینی آغاز شد به پوشش اخبار و تحولات مربوط به این رویداد پرداختند. روزنامه پرتیراژ هندی ایندیا پست که به زبان انگلیسی منتشر میشود تیتری با عنوان جسد نیکای ۱۷ساله با بینی بریده و ۲۹ زخم بر روی سر پیدا شد» را منتشر کرد. این روزنامه هندی با اشاره به گسترش اعتراضات ضدحجاب به ۱۶۴ شهر نوشت تأثیر آنها در ۳۱ استان دیده میشود. تاکنون ۹۲ نفر پس از فوت مهسا جان خود را از دست دادهاند. مشکل حکومت این است که هر چه بیشتر تلاش میکند اعتراضات را سرکوب کند، بیشتر گسترش مییابد. این روزنامه هندی روایت حکومتی از نحوه درگذشت نیکا شاکرمی را غیرقابل قبول نامیده است که کوشش میکند از تبدیل شدن آن به چهره شاخص اعتراضات جلوگیری کند».
نکته نخست در این باره اینکه این کانال تلگرامی، گزارش یک روزنامه را به مطبوعات هندی تعمیم داده و ثانیاً، با وجود کذب بودن روایتهای رسانهها و سازمانهای ضدایرانی، باز محتوای دروغآلود این گزارش را منعکس کرده است و ثالثاً، ادبیات این کانال است که شبیه به رسانههای منافقین است. به عنوان نمونه میتوان به استفاده از ادبیات زرد، موهن و رادیکال این کانال اشاره کرد که مصادیق متعددی دارد و در اینجا مجال پرداختن به آنها نیست و فقط به یک مورد اشاره میشود. یک نمونه، انتشار تصویر یک ندامتگاه است که روی دیوار آن این جمله امام خمینی(ره) درج شده است: «زندانها باید به دانشگاه تبدیل شوند و در زیر آن عکس به کنایه و استهزا نوشته شد: «از معدود وعدههایی که به آن عمل کردند»!
آیا این نارسانهها که براحتی به تشویش اذهان میپردازند مجوز فعالیت دارند؟ آیا نظارتی بر این سایتها و کانالها وجود دارد؟ به نظر میرسد ضروری است قوهقضائیه در زمینه نشر اکاذیب در فضای مجازی، رصد و نظارت خود را افزایش داده و مانع هرج و مرج در این فضا شود.
ارسال به دوستان
اخبار
٣ مدال طلا و ۵ برنز قایقرانی ایران از مسابقات قهرمانی آسیا
پرونده مسابقات روئینگ قهرمانی آسیا در رده سنی بزرگسالان و جوانان در تایلند با کسب ۸ مدال برای پاروزنان کشورمان بسته شد. مسابقات قایقرانی روئینگ قهرمانی آسیا با شرکت ۱۶۹ ورزشکار در رده سنی بزرگسالان و ۹۰ ورزشکار در رده سنی جوانان از ۱۸ کشور از ۹ تا ۱۳ آذرماه در پاتایای تایلند برگزار شد. تیم ملی ایران نیز با ۱۳ ورزشکار و ۵ مربی در این رقابتها حضور داشت.
***
لیگ برتر بسکتبال به نیمفصل رسید
مسابقات لیگ برتر بسکتبال پس از ۲ ماه برگزاری امروز دوشنبه با برگزاری دیدارهای هفته یازدهم به نیمفصل میرسد. دیدارهای هفته یازدهم و پایانی مرحله رفت مقدماتی رقابتهای بسکتبال لیگ برتر باشگاههای کشور امروز برگزار میشود. در این هفته از رقابتها شهرداری گرگان صدرنشین برای کسب دهمین برد و تثبیت جایگاه خود احتمالاً کار سختی برابر تیم تهجدولی مس کرمان ندارد، در حالی که دیگر تیمهای بالای جدول رقابت نزدیکی با یکدیگر خواهند داشت، بویژه ۳ تیم نفت، ذوبآهن و آویژه. آبادانیها، اصفهانی و مشهدیها فعلاً با امتیاز مشابه ۱۶ در ردههای چهارم، پنجم و ششم جدول ردهبندی قرار دارند اما بهبود این جایگاهها منوط به نتیجه دیدارهای هفته پایانی آنها در دور رفت است. در چارچوب این دیدارها ۲ تیم ذوبآهن و آویژه صنعت مشهد رو در روی هم قرار میگیرند. مشهدیها امیدوارند با کسب پیروزی در این دیدار از رده ششم بالاتر بروند. از طرفی شاگردان فرزاد کوهیان میدانند پیروزی در این دیدار جایگاه فعلیشان را تثبیت میکند، در عین حال که میتواند به ارتقای یکپلهای هم امیدوارشان کند. البته مشروط به اینکه کاله هم نتیجه رقابت با مس را واگذار کند و هم تفاضل گل پایینتر داشته باشد. نفت هم با نیمنگاه به عملکرد این ۲ تیم و نتیجه رویارویی آنها مقابل مهرام قرار میگیرد به این امید که بتواند نهمین شکست فصل را به حریفش تحمیل و شرایطی بهتر از جایگاه پنجمی را برای خود مهیا کند. در هفته پایانی نیمفصل نخست لیگ برتر بسکتبال، ۲ تیم تهجدولی توفارقان و رعد پدافند هوایی رو در روی هم قرار میگیرند. نماینده تهران باید حتماً پیروز بازی باشد تا امیدوار به جدایی از رده آخر شود در حالی که حریفش هم برای دور نشدن از نمایندگان کرمان و هرمزگان باید امتیاز کامل این دیدار را از آن خود کند.
***
تیم ملی کشتی آزاد آماده اعزام به آمریکا
تیم ملی کشتی آزاد همچنان تمریناتش را برای حضور در جامجهانی آمریکا دنبال میکند، این در حالی است که هنوز ویزای این تیم صادر نشده است. به گزارش تسنیم، جامجهانی کشتی آزاد 19 و 20 آذر در آمریکا برگزار میشود. تیم ایران با ژاپن و منتخب جهان در یک گروه قرار گرفته و گروه دیگر را نیز ۳ تیم آمریکا، گرجستان و مغولستان تشکیل میدهند. در حالی که فدراسیون کشتی قصد داشت در حالت طبیعی آزادکاران را امروز دوشنبه عازم آیووا کند تا از نظر بدنی با شرایط آب و هوایی و زمانی آمریکا تطابق پیدا کنند اما هنوز ویزای این تیم صادر نشده است. شنیده میشود اگر مانعی در مسیر ایجاد نشود، ویزای تیم امروز صادر خواهد شد و احتمالا یک روز پس از آن شاگردان پژمان درستکار راهی آمریکا خواهند شد.
***
تمسخر جو بایدن توسط نخستوزیر هلند
مارک روته، نخستوزیر هلند، پس از برتری مقابل تیم گرگ برهالتر، رئیسجمهور آمریکا را مورد تمسخر قرار داد.با شکست 3 بر یک ایالات متحده مقابل هلند در مرحله یکهشتم نهایی جامجهانی 2022 قطر، بسیاری از هواداران، رئیسجمهور ایالات متحده را مسخره کردند و هلندیها نیز از این قاعده مستثنا نبودند. اما این تمسخر از طرف یک هوادار معمولی نبود؛ مارک روته، نخستوزیر هلند رئیسجمهور کشور آمریکا را نشانه گرفت! لحظاتی قبل از شروع بازی، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود برای تیم تحت هدایت گرگ برهالتر آرزوی موفقیت کرد: «این اسمش فوتبال(soccer) است! شما بچهها میتوانید آن را انجام بدهید!» در نهایت آمریکا نتوانست «لالههای نارنجی» را شکست دهد و در مرحله یکهشتم نهایی حذف شد. پس از پیروزی هلند، مارک روته نخستوزیر هلند در پاسخ به توئیت جو بایدن گفت: «جو بایدن متاسفم، فوتبال (football) برنده شد».
ارسال به دوستان
متهمان اصلی نقض حقوق بشر
دکتر محمدحسن آصفری*: مقامات برخی کشورها مدعی هستند در جمهوری اسلامی حقوق بشر نادیده گرفته میشود که این ادعا نشان از عدم شناخت آنها نسبت به ایران و همچنین گویای سیاستهای فتنهانگیزانه آنها علیه کشورمان است، چرا که امروز بر هر کسی روشن است یکی از افتخارات ایران این است که در هر دوره، انتخابات بزرگی در کشور برای تعیین رئیسجمهور، نمایندگان مجلس، اعضای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای شهر و روستا برگزار میشود و همین امر نشاندهنده نقش کلیدی مردم در تعیین سرنوشت کشور و تصمیمگیری در حوزههای مختلف است.
نمونه دیگری که نشاندهنده تبلور حقوق بشر در ایران است، زندگی مسالمتآمیز ادیان مختلف در کشور است. امروز تمام ادیان و مذاهب در مجلس، شوراها و همه مجموعهها نماینده دارند و نظرات آنها در تصمیمگیریهای مختلف دخیل است.
برخی کشورها که از نظر آمریکاییها با وجود عدم برگزاری حتی یک انتخابات در تاریخشان، دارای دموکراسی(!) هستند تا سالهای اخیر به زنان اجازه حضور در عرصههای اجتماعی را نمیدادند به گونهای که زنان حتی از رانندگی در سطح شهر هم محروم بودند اما شواهد در ایران گویاست تا چه حد به حقوق زنان در کشور ارج نهاده میشود.
حقوق بشر در زندانهای ایران نیز تحقق یافته است. امروز به یک زندانی که طبق حکم دادگاه بناست مدتی طولانی در زندان حضور داشته باشد، اجازه کار داده میشود و بهرغم اینکه زندانی و محکوم است اما دستمزدی در اختیار این زندانی و خانوادهاش قرار میگیرد.
1- اینکه آمریکاییها و اروپاییها مدام مطرح میکنند حقوق بشر در ایران رعایت نمیشود، جنبه سیاسی دارد تا اینکه قانونی، فنی و در راستای چارچوب مسائل حقوق بشری باشد.
2- آمریکاییها و اروپاییها از موضوعات مختلف به عنوان اهرم فشار علیه کشورها استفاده میکنند تا بلکه از این طریق بتوانند سیاستهای خصمانه خود را پیاده کنند و هر کشوری مانند ایران را که در مقابل آنها میایستد با مسائل پرطرفداری مثل حقوق بشر یا مبارزه با تروریسم تهدید میکنند تا به اهداف خود دست یابند.
3- آمریکاییها و اروپاییها ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند در صورتی که امروز در این کشورها بالغ بر 25 میلیون نفر کارتنخواب یا زیر خط فقر هستند و در زندگی مشکلات بسیار جدی دارند.
4- مدعیان حقوق بشر در حالی ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند که شکاف طبقاتی در کشورهایشان بیداد میکند و حریم خصوصی مردم آنها زیر پا گذاشته میشود و انسانها را بر اساس رنگ پوست تقسیمبندی میکنند؛ همه این موارد نشان میدهد امروز اگر بناست کسی پاسخگوی حقوق بشر باشد، این آمریکاییها و اروپاییها هستند که باید در صف اول بایستند و درباره رفتارها و اقدامات نژادپرستانه خود پاسخ دهند.
5- حقوق بشر برگرفته از قرآن کریم است، قرآن کریم بر آزادی انسانها تأکید دارد و نژاد و رنگ پوست را ملاکی برای ارجح بودن انسانها قرار نمیدهد. ایران نیز با استناد به قرآن و با قدمتی هزاران ساله همواره نشان داده منشورهای بزرگی در ارتباط با «حقوق بشر» دارد و از رعایت این اصل کوتاه نمیآید.
6- اخیرا شورای حقوق بشر سازمان ملل قطعنامهای علیه ایران صادر کرد که همین اقدام نشان میدهد متأسفانه نهادهای بینالمللی و حقوق بشری، دادگاه لاهه و حتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ابزاری برای پیگیری سیاستهای آمریکاییها تبدیل شدهاند، به همین دلیل اگر ایران بخواهد در واکنش به این قطعنامه اقدام قانونی انجام دهد، دور باطل است. البته ایران به منظور ثبت در تاریخ، به دادگاههای بینالمللی شکایت خواهد کرد اما نمیتوان امیدوار بود این شکایتها خروجی خاصی داشته باشد.
* نایبرئیس کمیسیون امور داخلی کشور
و شوراهای مجلس
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|