|
ارسال به دوستان
اخبار
اهدای عضو پس از مرگ کامل برای نخستینبار در ایران و غرب آسیا
سرپرست واحد پیوند و فراهمآوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی ایران از انجام عمل نوین پیوند پس از مرگ کامل خبر داد و گفت: برای نخستین بار در غرب آسیا، عمل احیا و اهدای عضو پس از تایید فوت فرد اهداکننده، در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) انجام شد.
دکتر سام زراعتیاننژاددوانی با بیان اینکه با اخذ مجوز از وزارت بهداشت و همکاری شرکت دانشبنیان دانشگاهی نیسپا موفق به انجام عمل اهدا از فرد دهنده با مرگ حتمی شدیم، افزود: این عمل درباره ۳ متوفی انجام و اعضای حیاتی بدن آنها از جمله کلیه، کبد، پانکراس، روده و بافتهای دریچه قلب جدا و به افراد گیرنده اهدا شد. وی افزود: این روش نوین پیوند عضو با کمک فیلتراسیون خونی، فاکتورهای التهابی در اعضای فرد دهنده را کاهش میدهد و موجب استفاده از اعضای پیوندی که قابلیت اهدا به علت التهاب ندارند، میشود. این روش، بینظیر در کشور و مورد تایید انجمن پیوند خاورمیانه بوده و مقاله علمی آن هم در ژورنال بینالمللی پیوند قلب و ریه به چاپ رسیده است. این فوقتخصص جراحی قلب و عروق خاطرنشان کرد: سابقه انجام عمل پیوند پس از مرگ مغزی و مرگ قلبی از سالیان گذشته وجود داشته ولی عمل اهدا پس از مرگ حتمی فرد دهنده برای نخستین بار است که در کشور انجام میشود. وی گفت: در نظر داریم در قالب یک طرح تحقیقاتی این روش به طور رسمی ارائه و تحت عنوان پروتکل کشوری از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران به سایر دانشگاهها معرفی شود تا کمک موثری برای نجات بیماران در لیست انتظار اهدا باشد.
***
افزایش 50 درصدی «حق پرستاری» معلولان و ضایعه نخاعیها
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور از افزایش ۵۰ درصدی حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید خبر داد. علیرضا انجلاسی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ماده ۷ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مبنی بر اینکه «سازمان مکلف است با هدف حمایت از نگهداری و مراقبت افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نیازمند و افراد دچار معلولیتهای چندگانه نیازمند در خانواده پس از ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای به خانوادهها نسبت به پرداخت حق پرستاری یا مددکاری به سرپرست، همسر یا قیم این افراد اقدام کند یا خدمات مراقبتی و نگهداری از افراد دارای معلولیت را از طریق مراکز وابسته به خود یا حمایت از مراکز غیردولتی (خصوصی، تعاونی، خیریه و تشکلهای مردمنهاد) ارائه کند»، اظهار کرد: در هفته بزرگداشت مقام افراد دارای معلولیت، هیات وزیران به استناد ماده ۷ قانون، با افزایش ۵۰ درصدی میزان کمکهزینه حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و افراد دارای معلولیت خیلی شدید و شدید موافقت کرد. وی افزود: بر این اساس حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و افراد دارای معلولیت خیلی شدید و شدید از یک میلیون تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ افزایش مییابد.
***
کمبود ۶۰ هزار نیرو در حوزه بهداشت
معاون بهداشت وزارت بهداشت از تدوین نسخه ۰۳ پزشک خانواده خبر داد و گفت: وزارت بهداشت مصر است برنامه پزشک خانواده سال آینده برای جمعیت شهری اجرا شود که بالغ بر ۵۲ میلیون نفر برآورد میشوند. دکتر حسین فرشیدی درباره وضعیت توسعه برنامه پزشک خانواده شهری گفت: نسخه ۰۲ برنامه پزشک خانواده مورد بازنگری و ویرایش قرار گرفت، تغییرات جدید به برنامه اضافه شد و بحثهای مربوط به جوانی جمعیت هم به آن اضافه شد و نسخه پزشک خانواده بهروز شده و به نسخه ۰۳ تغییر یافت. وی افزود: در زمینه برآورد اعتباری اجرای نسخه ۰۳ برنامه پزشک خانواده در حال نهایی کردن کارها هستیم و سازمان برنامه و بودجه آن را اعلام خواهد کرد. فرشیدی گفت: در عین حال آنچه در پزشک خانواده به دنبال آن هستیم، این است که از طریق خرید خدمت و با واسطهگری بیمهها کار را انجام دهیم. فرشیدی در عین حال درباره وضعیت کمبود نیرو در حوزه بهداشت کشور و برنامهها برای استخدام نیرو نیز گفت: به طور کلی حدود ۶۰ هزار ردیف خالی در حوزه بهداشت داریم و در حال حاضر نیز بیش از ۱۳۰ هزار نفر در حوزه بهداشت کشور شاغل هستند. با این وجود باید دید برای سال آینده جهت استخدام نیرو، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی، مجوز جذب چه تعداد نیرو را به ما خواهند داد.
***
دستور قضایی برای پلمب گالری جواهرآلات «نور»
دستور قضایی برای پلمب گالری جواهرآلات نور واقع در مجتمع روماسنتر صادر شد. در پی همراهی با گروههکهای ضدانقلاب در فضای مجازی در راستای اخلال در آرامش و کسبوکار بازار، دستور قضایی برای پلمب گالری جواهرآلات نور واقع در مجتمع روماسنتر صادر شد. گفتنی است همزمان با کاهش محسوس اغتشاشات در کشور و جدایی معترضان از صف اغتشاشگران، گروههای ضدانقلاب با انتشار فراخوانهایی تلاش میکنند با آشوب و اخلال در آرامش و کسبوکار بازار، شعله ناآرامیها را در ایران اسلامی روشن نگه دارند که با عدم همراهی مردم مواجه شدهاند.
ارسال به دوستان
دیروز ۲۲ استان کشور شاهد بارش برف و باران بودند
رخت سفید ایران
* هلال احمر: 140 دستگاه خودرو از آبگرفتگی رهاسازی شدند
* پلیس: ۷ محور مواصلاتی در پی بارش برف و باران مسدود شد
به دنبال فعال شدن سامانه جدید بارشی که از یکشنبه هفته جاری به کشور وارد شده است 22 استان با بارش برف و باران مواجه شدند و طبق پیشبینی هواشناسی این بارشها تا جمعه 18 آذر ادامه دارد. شدت بارشها دیروز در برخی مناطق موجب انسداد محورهای مواصلاتی و اختلال تردد در جادههای 9 استان شد. امدادگران هلالاحمر نیز طی این روزها به امدادرسانی در مناطقی که در پی شرایط جوی دچار مشکل شده بودند پرداختند و از جمله به ۶۳۵ نفر امدادرسانی کردند. طبق پیشبینی سازمان هواشناسی در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی جدید از امروز، احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی معابر وجود دارد که سازمانها و نهادهای امدادرسان باید خود را برای مواجهه با این شرایط آماده کنند. در همین ارتباط رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و باران در نقاط مختلف کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: در اغلب استانها شاهد بارش باران و برف هستیم و پیشبینی میشود دامنه این بارشها تا جمعه ادامهدار شود. به گفته وی، طی سهشنبه ۱۵ آذر سامانه بارشی در جنوب کشور تقویت میشود که این سامانه بارشی در خوزستان، بوشهر، فارس، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب اصفهان، جنوب یزد و کرمان سبب رگبار و رعدوبرق و وزش باد گاهی وزش باد شدید و در مناطق مستعد بارش تگرگ میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه گفت: این شرایط چهارشنبه ۱۶ آذرماه در مناطق ذکرشده ادامه خواهد داشت و در این روز برای بخشهایی از شرق و شمال شرق نیز بارش باران گاهی وزش باد انتظار میرود.
ضیاییان ادامه داد: طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه بارش در ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی به صورت برف خواهد بود. وی افزود: پنجشنبه و جمعه ۱۷ و ۱۸ آذر نیز در برخی مناطق جنوب، شرق و مرکز کشور بارش پراکنده پیشبینی میشود. به گفته ضیاییان تا پایان هفته به طور متناوب دریای خزر و سهشنبه تا پنجشنبه شمال و مرکز خلیجفارس مواج خواهند بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران سهشنبه 15 آذر نیمهابری، گاهی وزش باد و احتمال مهآلودگی در صبح با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۷ درجه سانتیگراد و روز چهارشنبه ۱۶ آذر قسمتی ابری تا نیمه ابری، گاهی وزش باد و غبار صبحگاهی با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد تشدید فعالیت سامانه بارشی از احتمال وقوع سیلاب، آبگرفتگی معابر، انسداد راههای روستایی و خسارت به محصولات کشاورزی خبر داد. بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، دیروز در اغلب استانهای کشور بارش برف و باران اتفاق افتاد. روز گذشته در بخشهایی از استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی، دامنهها و ارتفاعات البرز مرکزی بارش باران و برف و وزش باد رخ داد که از امروز نیز با فعال شدن سامانه بارشی تا روز جمعه بارش باران و برف در اغلب استانها ادامهدار خواهد بود. مسدود شدن محورهای روستاهای سردسیر، خسارت به زیرساختها بویژه قطعی برق در روستاهای صعبالعبور و سردسیر، اختلال در سفرهای بینشهری، آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، تأخیر و احتمال لغو پرواز و خسارت به صنعت کشاورزی در این چند روز پیشبینی میشود. پرهیز از سفرهای برونشهری، عدم فعالیت کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، آمادگی زمستانی در ناوگان حملونقل و راهداریها، عدم تردد و اتراق در حاشیه رودخانهها و اطراف مسیلها، پاکسازی و لایروبی شبکه کانالها و آبراهها و آمادگی دستگاههای امدادرسان توصیهای است که از سوی سازمان هواشناسی صادر شده است.
* انسداد ۷ محور مواصلاتی در پی بارش برف و باران
بارش برف و باران که از یکشنبه هفته جاری در کشور آغاز شده، موجب شد برخی راههای مواصلاتی به دلیل شدت بارشها مسدود شود. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا دیروز اعلام کرد جادههای 9 استان کشور به دلیل بارش برف و باران دچار مشکلاتی در تردد شدند. سرهنگ احمد شیرانی خاطرنشان کرد: در پی ورود سامانه بارشی جدید به کشور و افت دمای هوا، لازم است رانندگان و مسافران از انجام سفرهای غیرضروری پرهیز کنند اما اگر مجبور به انجام سفر هستند، رانندگان با توجه به لغزندگی معابر و جادهها با سرعت مطمئنه و رعایت فاصله طولی مناسب با خودروی مقابل رانندگی کنند. مسافران نیز حتما لباس گرم و غذای مناسب برای طول سفر همراه داشته باشند. برای عبور از گردنههای برفگیر هم استفاده از زنجیر چرخ الزامی است. شیرانی درباره محورهای دارای انسداد نیز گفت: محور قدیم خرمآباد- پلدختر تا اطلاع بعدی مسدود است و تردد از مسیرهای جایگزین آزادراه خرمآباد- پل زال و محور خرمآباد - کوهدشت انجام میشود. همچنین محورهای ریگان- ایرانشهر، لاسم- ارجمند، وازک- بلده، سروآباد- پاوه، سیسخت - پادنا و محور جدید هشتگرد- طالقان نیز تا اطلاع بعدی مسدود شد. به گفته رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا، با توجه به بارندگیهای اخیر میانگین تردد در جادههای کشور نیز کاهش یافته است. شیرانی با اعلام شماره ۱۲۰ از رانندگان و مسافران خواست پیش از شروع سفر حتما با این شماره تماس بگیرند.
* بارش برف و باران در ۲۲ استان
نیروهای امدارسان در مناطقی که با بارش برف و باران شدید مواجه بودند امدادرسانی کردند. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از خدماترسانی به ۶۳۵ نفر متأثر از برف و باران در ۲ روز گذشته خبر داد. مهدی ولیپور با اشاره به بارش باران و برف در ۲۲ استان کشور گفت: در ۲ روز گذشته امدادگران جمعیت هلالاحمر، در استانهایی که دچار برف و کولاک و آبگرفتگی شده بودند، خدماترسانی کردند. وی ادامه داد: از ۲۲ استان متاثر، در ۶ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، خراسان رضوی، گلستان و گیلان، شهرستانهای چارایماق، چالدران، دماوند، تربت حیدریه، فریمان، گرگان، گنبدکاووس و سیاهکل به امدادرسانی نیاز داشتند. ولیپور افزود: امدادگران هلالاحمر در مناطق متاثر از سوانح جوی به ۶۳۵ نفر امدادرسانی کرده و ۲ خانم باردار را نیز به مراکز درمانی منتقل کردند. رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به رهاسازی ۱۴۰ دستگاه خودرو از برف و کولاک و آبگرفتگی افزود: در ۲ روز گذشته ۲۰ تیم عملیاتی شامل ۶۵ امدادگر و نجاتگر، در عملیات امدادرسانی مشارکت داشته و در میان حادثهدیدگان و متاثران، نایلون و بستههای غذایی توزیع کردند.
* بارش ۶۸ میلیمتری در تهران
اداره کل هواشناسی استان تهران دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته 68.8 میلیمتر بارش در تهران ثبت شده که بیشترین میزان بارش در این استان طی این مدت، در شمیرانات - اقدسیه با 13.4 میلیمتر بوده است. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی این استان تا اوایل روز سهشنبه ۱۵ آذر (امروز) همراه با بارش باران و برف و افزایش نسبی دما پیشبینی میشود. با خروج سامانه بارشی از استان از اواخر روز سهشنبه (امروز)، بتدریج از مقدار ابرها کاسته شده و در نقاط پرتردد شهری موجب افزایش غلظت آلایندهها و کاهش کیفیت هوا میشود. به علت ماندگاری هوای سرد تا روزهای پایانی هفته یخبندان در مناطق شمالی استان بویژه ارتفاعات و جادههای کوهستانی مورد انتظار است.
* بارش یک متر برف در دنا
فرماندار شهرستان دنا گفت: بارش یک متری برف جاده سیسخت - پادنای سمیرم را تا فروردین یا اردیبهشت ۱۴۰۲ مسدود کرد. کورش درخشانزاده اظهار داشت: به دلیل بارش بیش از یک متری برف و همچنین ناایمن بودن، جاده سیسخت مرکز شهرستان دنا به پادنای استان اصفهان مسدود شده است و با این شرایط امکان بازگشایی تا سال آینده وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان تمایلی به بازگشایی این جاده در حوزه استحفاضی این استان ندارد، عنوان کرد: البته با توجه به کوهستانی و ناایمن بودن، تردد در این جاده در فصل بارش خطرناک است. نماینده عالی دولت در شهرستان دنا خاطرنشان کرد: در زمستان بارش برف در این جاده به 3 متر میرسد که به همین دلیل برخی مواقع تا فصل بهار امکان بازگشایی وجود ندارد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
۵ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-19 » فوت کردند؛ ضرورت تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی
کرونا دوباره جان گرفت
بازه زمانی طولانیای است که از موجهای پیدرپی کرونا دیگر خبری نیست، به شکلی که حتی چند روز پیاپی بدون فوتی ناشی از کرونا را در هفتههای گذشته تجربه کردیم اما دوباره روند مرگهای کرونایی افزایشی شده که یادآور این نکته است که رعایت پروتکلهای بهداشتی کماکان امری ضروری و مهم است. در همین ارتباط وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در شبانهروز گذشته ۶۹ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۱۴ آذر، ۶۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» شناسایی و ۴۵ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۹۲۴ نفر رسید. در طول این مدت ۵ نفر از بیماران «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۶۴۵ نفر رسید. این در حالی است که تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۳۳۰ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۶۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون نیز ۵۴ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۸۳۰ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۹۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۵۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
* عفونت «کووید-۱۹» به کبد آسیب میرساند
به نظر میرسد کروناویروس سفتی کبد را افزایش میدهد که نشانهای از آسیب احتمالی طولانیمدت است اما به گفته محققان، هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا این بیماری خطرناک کبدی است یا خیر. دکتر «تئودور پیرس» محقق ارشد از بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون گفت: «مشاهده شده است که عفونتهای «کووید-19» باعث التهاب و آسیب به تعدادی از سیستمهای اندام مختلف مانند مغز، روده و کبد میشود». سفتی نشانگر آسیب کبدی، مانند فیبروز است. فیبروز که تشکیل بافت اسکار است میتواند بافت سالم کبد را کاهش داده و به مرور زمان باعث توقف عملکرد طبیعی آن شود. فیبروز میتواند منجر به سرطان و نارسایی کبدی شود. پیرس گفت: «هنوز خیلی زود است که بدانیم آیا آسیب کبدی ناشی از «کووید-۱۹» اثرات پایداری خواهد داشت یا خیر». وی در ادامه افزود: «ما برای مدت طولانی افراد را دنبال نکردهایم، زیرا کووید تنها چند سال است که وجود دارد، بنابراین نمیدانیم چه اتفاقی برای مردم خواهد افتاد اما در تئوری ممکن است به شکل شدیدتری از آسیب کبدی تبدیل شود».
* شیوع بیماری «گریپ» در بین کودکان
متخصص عفونی در ارتباط با شیوع بیماری «گریپ» در بین کودکان و منشأ این بیماری توضیحاتی ارائه داد. سارا ابوالقاسمی با اشاره به شیوع آنفلوآنزا یا گریپ در کودکان، گفت: در پاندمی کرونا بسیاری از کودکان در قرنطینه بودند و با انواع ویروسهای تنفسی در تماس نبودند، بنابراین سیستم ایمنی بدن آنان آمادگی مواجهه با این ویروسها را ندارد. متخصص بیماریهای عفونی افزود: این کودکان که متأسفانه کمتر از ماسک در مدارس استفاده میکنند و پروتکلهای بهداشتی را نیز رعایت نمیکنند، در مواجهه با انواع ویروسهای تنفسی شایع در جامعه مبتلا به بیماری شده و بیماری را به سایر افراد خانواده خود نیز منتقل میکنند. به گفته وی، شیوع بیماری گریپ یا آنفلوآنزا در بزرگسالان نیز مشاهده میشود اما منشأ شایع این بیماری در مدارس است که توسط کودکان به خانوادهها منتقل میشود و چرخه انتقال ویروس از طریق فردی به فرد دیگر و خانوادهای به خانواده دیگر در جامعه رخ میدهد.
ارسال به دوستان
سهم تأمین اجتماعی در بیمه تکمیلی بازنشستگان ۱۲۰ درصد افزایش یافت
افزایش امید به زندگی بازنشستگان
خدماترسانی به بازنشستگان از سوی سازمان تامین اجتماعی در دور جدید مدیریتی در حالی افزایش یافته است که به گفته مدیرعامل این سازمان، سهم تأمیناجتماعی در بیمه تکمیلی بازنشستگان ۱۲۰ درصد افزایش یافته است. میرهاشم موسوی در دیدار رئیس هیأتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمین اجتماعی و نیز تعدادی از رؤسای کانونهای بازنشستگان، اظهار داشت: سازمان تأمیناجتماعی در موضوع بیمه تکمیلی بازنشستگان نقش مشورتی و حمایتی دارد و شرکت بیمهگر نیز باید خدمات، خسارت و تعهدات را در موعد مقرر انجام دهد تا اثربخشی و رضایتمندی بازنشستگان را در پی داشته باشد.
وی افزود: مساله درمان بازنشستگان همواره یک اولویت برای کشور، دولت و سازمان تأمین اجتماعی است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز موضوع درمان بازنشستگان را مورد تأکید قرار داده است و چند جلسه هم با موضوع بیمه تکمیلی بازنشستگان برگزار شد که جوانب مختلف موضوع مورد بررسی قرار گرفت. موسوی گفت: بهبود و ارتقای سطح درمان بازنشستگان نیز از اولویتهای سازمان تأمیناجتماعی است و با وجود محدودیت و مشکلات تأمین منابع، امسال ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی بازنشستگان از سوی سازمان تأمیناجتماعی پرداخت خواهد شد و به این ترتیب سازمان تأمیناجتماعی با افزایش ایجاد شده در سقف تعهدات قرارداد، به ازای هر فرد بازنشسته و مستمریبگیر تحت پوشش، ماهانه مبلغ ۱۰۲ هزار و ۵۰۰ تومان از مبلغ حق بیمه تکمیلی را پرداخت خواهد کرد. وی افزود: توسعه مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه تکمیلی نیز با توجه به اقتضای سن بازنشستگان و ابتلای قشر سالمند به بیماریهای مزمن و صعبالعلاج مورد تأکید است. موسوی به برخی انتقادات که به عملکرد شرکت طرف قرارداد بیمه تکمیلی از سوی بازنشستگان در قرارداد قبلی مطرح بود، اشاره کرد و گفت: با افزایش ۸۰ درصدی سقف تعهدات و تعهدی که شرکت بیمهگر داده است، نواقص قرارداد قبلی رفع شده است و خدمات در شأن بازنشستگان ارائه میشود و انتظار است که مطابق تأکید رهبر معظم انقلاب، بیماران به جز رنج بیماری، دغدغه دیگری نداشته باشند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت حقوق و مستمری در سر موعد و توسعه خدماتدرمانی را به عنوان اولویت در دستور کار قرار دادیم که در ۱۵ ماه اخیر محقق شد. به گفته او، تعداد افرادی که تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمریبگیران خواهند بود، بیش از ۴ میلیون نفر است و مبلغ ریالی مشارکت سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت حق بیمه تکمیلی این قشر نسبت به سال گذشته، بیش از ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
تغذیه توله یوزها با شیر «پیروز»
تولهیوزهای پیداشده هنوز به خوردن شیر خشک عادت نکردهاند اما شرایط خوب و قابل قبولی دارند. این ۲ قلاده تولهیوز ماده اکنون در حال مصرف آخرین شیرخشکی هستند که «پیروز» از آن استفاده کرده است. بنا بر این گزارش، شنبه ۱۲ آذر بود که معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست از انتقال ۲ قلاده توله یوز مجموعه حفاظتشده توران به پاسگاه محیطبانی برای حفظ جان آنها خبر داد. حسن اکبری زایمان یوز در نیمه دوم پاییز در طبیعت توران را پدیدهای نادر توصیف کرده بود. وی ضمن اشاره به آخرین وضعیت 2 توله یوز کشف شده در توران و احتمال انتقال آنها به تهران گفت: این اتفاق در حیات وحش و طبیعت کشوری که در حال توسعه است، اعتبارات و امکانات آن برای حفاظت محیط زیست ضعیف است و فرهنگسازی کافی درباره حفاظت از تنوعزیستی آن انجام نشده، رخ میدهد. وی درباره آخرین وضعیت ۲ توله یوز پیدا شده توسط یک چوپان در توران اظهار کرد: حال توله یوزها خوب است و فعلا مشکل خاصی ندارند، البته چون تازه از مادر جدا شدهاند و تغذیه آنها از شیر مادر بوده است، هنوز به شیر خشک عادت نکردهاند و کمی سخت شیر میخورند اما به صورت کلی میتوان گفت شرایط خوب و قابل قبولی دارند. اکبری در پاسخ به سوال ایسنا که آیا این 2 توله یوز نیز مانند «پیروز» - توله یوز در اسارت - با شیرخشکهای موجود سازگار نیستند، توضیح داد: «پیروز» با هیچ کدام از شیرخشکها سازگاری نداشت، حتی زمانی که دکتر کالدول - دامپزشک یوزهای آفریقایی- شیرخشک مناسبی با ترکیبات مخصوص یوزپلنگ را با تجربه طولانی که در امر حفاظت از یوزپلنگ دارد، تهیه کرد و از آفریقای جنوبی آورد، باز هم برای «پیروز» به طور کامل مناسب و با آن سازگار نبود. درباره این ۲ توله هنوز نمیدانیم چه خواهد شد و باید کمی زمان بگذرد تا ببینیم به شیرخشک عادت میکنند و با آن کنار میآیند یا آنها نیز با مشکلات «پیروز» مواجه خواهند شد. وی ادامه داد: برای تغذیه این ۲ توله یوز و چگونگی شیر خشک آنها با همکارانمان، دامپزشکان معتمد و پیتر کالدول نیز مشورت میکنیم. دکتر کالدول در جریان این موضوع است و به ما مشورتهایی را نیز میدهد. در تلاشیم این ۲ توله شرایط مناسبتر با وزن و رشد مناسبی را پیدا کنند. وی درباره شیرخشک فعلی مصرفی تولهها گفت: اکنون آنها در حال مصرف آخرین شیرخشک «پیروز» - که دکتر کالدول با ترکیبات مناسب یوزپلنگ از آفریقای جنوبی آورد - هستند. شیرخشکهای دیگری نیز داریم اما فعلا همین شیر خشک را امتحان کردهایم. اکبری ادامه داد: هنوز درباره مکان دقیق انتقال آنها تصمیم نگرفتهایم اما این ۲ توله مانند بچگیهای «پیروز» به مراقبت دائم نیاز دارند. وی درباره بررسی و انجام آزمایشات خاص روی این 2 توله اظهار کرد: هنوز نیاز به آزمایش خاصی ندارند چون هوای توران بسیار سرد بود و مادر آنها نیز برنگشت، برای جلوگیری از تلف شدنشان آنها را به پاسگاه انتقال دادیم. وی ضمن اشاره به میزان احتمال زنده ماندن این ۲ توله با توجه به شرایط کنونی آنها گفت: در حال حاضر سن آنها کمتر از یک ماه و نیم است و چون در این مدت شیر مادر خوردهاند، ایمنی بدن آنها به نسبت «پیروز» مناسبتر است. دلیل خاصی برای از دست دادن این ۲ توله نمیبینیم. اکبری درباره پیدا نشدن یوز مادر گفت: ما منطقه را بسیار جستوجو کردیم اما به نظر میرسد یوز مادر برنمیگردد همچنین علت فاصله گرفتن یوز مادر از تولهها هنوز خیلی روشن نیست. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|