|
کالابرگ الکترونیک اختیاری است
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان با بیان اینکه طرح کالابرگ الکترونیک اختیاری است، گفت: یارانه نقدی هیچ استانی قطع نمیشود. حمید فرداد، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان اعلام کرد: دولت به منظور تقویت سلامت غذایی خانوارها این امکان را برای آنها ایجاد میکند که به اعتبار یارانه بتوانند یک ماه زودتر کالاهای اساسی را خریداری کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
جهش ۳6 درصدی صادرات ایران به آفریقا
قائممقام باشگاه تجار ایران و آفریقا از تجارت (مجموع واردات و صادرات) یک میلیارد و ۵۶ میلیون دلاری ایران و آفریقا در 8 ماه نخست سال ۱۴۰۱ خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۳۹ درصدی همراه بوده است.
سیدروحالله لطیفی در تشریح تجارت 8 ماهه ایران با قاره آفریقا اظهار کرد: از ابتدای سال تا پایان آبان یک میلیون و ۹۱۴ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۶ میلیون و ۵۵۵ هزار دلار بین ایران و کشورهای قاره آفریقا تبادل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 10.5 درصد در وزن و ۳۹ درصد در ارزش با رشد همراه بوده است.
وی افزود: در این مدت یک میلیون و ۸۴۴ هزار و ۶۰۱ تن کالای ایرانی به ارزش ۹۹۰ میلیون و ۵۶۹ هزار دلار به ۳۸ کشور آفریقایی صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۹ درصد در وزن و ۳۶ درصد در ارزش کالاهای صادره افزایش را نشان میدهد.
قائممقام باشگاه تجار ایران و آفریقا درباره واردات از آفریقا گفت: از ابتدای سال تا پایان آبان از ۲۱ کشور آفریقایی ۶۹ هزار و ۳۱ تن کالا به ارزش ۶۶ میلیون دلار به کشورمان واردات شده که نسبت به همین مدت در سال ۱۴۰۰ با رشد ۷۷ درصدی در وزن و ۹۸ درصدی در ارزش همراه بوده است.
وی افزود: اعضای آفریقایی و ایرانی باشگاه تجار، برنامهریزی و همکاری گستردهای را برای افزایش تجارت در پیش گرفتهاند و بزودی دفاتر باشگاه در این قاره افزایش مییابد.
***
رشد ۱۰۰ درصدی تولید ماشینآلات معدنی در کشور
وزیر صنعت، معدن و تجارت از رشد ۱۰۰ درصدی تولید ماشینآلات معدنی در کشور در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
سیدرضا فاطمیامین در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث مجتمع صنعتی تولید تایرهای معدنی و فوق سنگین در شهرستان کرمان با ۱۸۰ میلیون یورو سرمایهگذاری با اشاره به انجام ۱۴۰۰ میلیون تن عملیات معدنی در سال گذشته گفت: در موضوع معدن بیشتر افکار به سمت استخراج میرود اما معدن پس و پیشی دارد که در صورت تکمیل این زنجیره، اشتغال و ارزش افزوده بسیار بالایی برای کشور فراهم میشود. وی با بیان اینکه از ۱۴۰۰ میلیون تن عملیات معدنی ۶۷۰ میلیون تن ماده معدنی به دست آمده است، افزود: این حجم گسترده و رو به رشد عملیات معدنی را در حالی شاهد هستیم که در تولید ماشینآلات معدنی در ۶ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشتهایم.
وزیر صمت تولید لاستیک برای ماشینآلات معدنی را در راستای تولید خودرو و ماشینآلات معدنی دانست و ادامه داد: پروژهای که امروز کلید خورده در راستای توازن سرمایهگذاری جغرافیایی، اشتغالزایی و تکمیل زنجیره تولید ارزش افزوده از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به پروژههای نیمهتمام رها شده در کشور گفت: پروژهای که امروز عملیات آن آغاز شد دارای ۳ ویژگی مهم است که ما را تا حدودی از به سرانجام رسیدن آن مطمئن میکند. پروژههای نیمهتمام یا به علت تأمین نشدن منابع مالی یا به علت فقدان بازار یا به علت تأمین نشدن ماشینآلات رها شدهاند. فاطمیامین درباره این ۳ ویژگی گفت: برخلاف پروژههای نیمهتمام رها شده، سهامداران این پروژه دارای منابع مالی قابل توجهی هستند و وابسته به منابع بانکی نیستند. از سوی دیگر در میان سهامداران، یکی از تولیدکنندگان لاستیک کشور به نام بارز وجود دارد و از نظر فنی به پیشبرد پروژه کمک میکند.
وزیر صمت در ادامه با اشاره به اشتغالزایی پروژه احداث کارخانه لاستیک گفت: در طول زمان ۳ ساله احداث کارخانه به طور متوسط برای ۴۰۰ نفر و بعد از احداث نیز برای ۸۰۰ نفر ایجاد اشتغال میشود.
وی در پایان یادآور شد: امیدواریم این پروژه با تلاش شبانهروزی و یاری خداوند به سرانجام برسد و ما در وزارتخانه نیز برای رفع مشکلات احتمالی آماده هستیم.
***
مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر تجارت آزاد ۷۵۰۰ قلم کالا نهایی شد
سرپرست گروه مذاکرهکننده ایران با اتحادیه اوراسیا از نهایی شدن مذاکرات ایران - اوراسیا بر سر موافقتنامه تجارت آزاد خبر داد و گفت بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ قلم کالا تحت پوشش این موافقتنامه قرار میگیرد.
میرهادی سیدی درباره موافقتنامه تجارت آزاد ایران و این اتحادیه گفت: حدود 30 دور مذاکره با اتحادیه اقتصادی اوراسیا که نمایندگان 5 کشور به علاوه خود اتحادیه اقتصادی اوراسیا بودند، انجام شد. در این 30 دوری که تعدادی از آنها برخط و حدود 7 دور هم به صورت حضوری برگزار شد و 2 سال به طول کشید، ما ابعاد موافقتنامه تجارت آزاد را در چارچوبی که بیشتر این توافقها در دنیا مرسوم است، پیش بردیم و بر سر موافقتنامهای که حدود 150 صفحه است و مفصلترین موافقتنامه تجاری است، به توافق رسیدیم.
وی افزود: از حیث پوشش کالایی، این موافقتنامه بزرگترین پوشش کالایی را دارد. بزودی ریاست محترم سازمان توسعه تجارت با وزیر تجارت اوراسیا در تهران با امضای یادداشتی اتمام مذاکرات را اعلام خواهند کرد. تجارتی که الان داریم در حوزه اقلام کشاورزی است. واردات ما از کشورهای اتحادیه اوراسیا فعلا بیشتر متمرکز روی غلات و دانههای روغنی است، از ایران هم به همین ترتیب سیب، صیفیجات و محصولاتی که در گلخانهها تولید میشود با تعرفه صفر صادر میشود.
سیدی اضافه کرد: طرف اوراسیایی حدود 95 درصد اقلام را تحت پوشش موافقتنامه قرار داده است. وقتی میگوییم 95 درصد، یعنی از همه بخشهای کالایی است، مگر اقلام خاصی که ما به دلایلی متمایل به وارد کردن نیستیم، مثل ماشینآلات کشاورزی یا محصولات لبنی.
سیدی در پاسخ به این سوال که آیا این کالاها حتما ساخت همان کشور باید باشد، گفت: بر اساس موافقتنامه، یک فصل برای قواعد مبدأ کالا وجود دارد و اینکه چه کالایی مال چه کشوری است، در آن فصل بحث میشود.
ارسال به دوستان
امضای ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهمنامه حوزه نفتو گاز در دولت سیزدهم
تحر سرمایهگذاری نفتی
* رشد 15 درصدی صادرات گاز طی 8 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته
* نیمی از بدهی گازی به ترکمنستان به یادگار مانده از دولت قبل پرداخت شد
گروه اقتصادی: فعال کردن دیپلماسی انرژی و توسعه همکاریهای ایران با کشورهای مختلف یکی از برنامههای دولت سیزدهم و نفت، گاز و مشتقات آن از بسترهای مهم فعال کردن این دیپلماسی است. همکاری مشترک برای توسعه میادین انرژی نفت و گاز و انعقاد قراردادهای احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه از جمله مسیرهای توسعه روابط و دیپلماسی انرژی است. جواد اوجی، وزیر نفت در همایش مدیران ارشد صنعت نفت با اشاره به فعالیتهای جدی در حوزه دیپلماسی انرژی بویژه حوزه گاز در روزهای نخست آغاز بهکار دولت سیزدهم، گفت: تا به امروز بیش از 20 میلیارد دلار قرارداد و 80 میلیارد دلار تفاهمنامه با شرکتهای داخلی و خارجی سرمایهگذار و بانکها همچون مشارکتنامه توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان امضا شده است. همچنین وزیر نفت با اشاره به افزایش صادرات گاز طی پارسال گفت: در بخش صادرات گاز طی 8 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال شاهد افزایش 15 درصدی بودیم.
به گزارش «وطن امروز»، ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز رتبه نخست را در جهان داراست، این موضوع سبب شده تا همواره در هر موقعیتی که به نوعی به انرژیهای هیدروکربنی مربوط است، نام ایران نیز مطرح شود. بر این اساس، آمریکا در تحریم علیه ایران نیز همواره صنعت نفت و گاز را نشانه رفته، زیرا این بخش از اقتصاد به عنوان مزیت مهم ایران شناخته میشود. در سالهای اخیر اما به دلیل همین تحریمها و البته برخی ناکارآمدیها، نقش ایران در مناسبات انرژی منطقه و جهانی دستخوش تغییر شد.
وزیر نفت در همایش مدیران ارشد صنعت نفت از افزایش قابل ملاحظه درآمدهای حاصل از صادرات نفت، میعانات، گاز طبیعی و محصولات پتروشیمی در سال جاری نسبت به سال 1400 خبر داد.
وزیر نفت مهمترین دغدغه امروز صنعت نفت را ناترازی تولید و تقاضای گاز در فصل سرما اعلام کرد و گفت: با وجود همه چالشها و مشکلات نباید اجازه دهیم در بحث پایداری امنیت انرژی و سوخت زمستانی نیروگاهها و صنایع برای مردم مشکلی به وجود بیاید، از این رو در شرایط کنونی رسالت سنگینی بر دوش من و شما در بخش تولید و توزیع قرار دارد.
اوجی با اشاره به تصویب تعرفه تازه مشترکان پرمصرف گاز طی روز چهارشنبه (16 آذرماه) در هیات دولت، اظهار کرد: این تصمیم کلیدی میتواند در مدیریت مصرف کمک زیادی در فصل سرما کند.
وی محورهای اصلی کاری کنونی مدیران وزارت نفت را تامین منابع درآمدی کشور، مدیریت ناترازی تولید و تقاضا در بخش گاز، توجه به نیروی انسانی، توسعه زنجیره ارزش افزوده و جلوگیری از خامفروشی و تداوم سرمایهگذاری در میدانهای نفت و گاز برای جلوگیری از افت تولید دانست و افزود: اگر در این صنعت سرمایهگذاری تداوم نداشته باشد در آینده باید شاهد واردات گاز و فرآوردههای نفتی به کشور باشیم.
وزیر نفت با اشاره به ذخایر 100 میلیارد بشکهای قابل برداشت روسیه و تولید روزانه بیش از 8 میلیون بشکهای این کشور گفت: با توجه به منابع نفتی کشور ما هم بهراحتی میتوانیم با سرمایهگذاری لازم حداقل 5 میلیون بشکه بهصورت صیانتی تولید داشته باشیم.
اوجی با اشاره به بررسی و ممیزی همه پروژههای موجود در صنعت نفت طی روزهای آغازین دولت سیزدهم با همکاری معاونت برنامهریزی وزارت نفت، تصریح کرد: با توجه به بررسیها، طی 8 سال آینده در 4 شرکت اصلی برای تکمیل پروژهها به 240 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
وزیر نفت ضمن اشاره به وجود 48 پروژه نیمهتمام در ۴ شرکت اصلی وزارت نفت به ارزش 13 میلیارد دلار و تأکید بر اینکه اطلاعرسانی از تسریع در ساخت پروژههای نیمهتمام صنعت نفت کشور میتواند میان مردم امیدآفرین باشد، گفت: بر اساس اولویتبندی تلاش میشود هر چه زودتر این طرحها به مرحله بهرهبرداری برسند.
اوجی با اشاره به فعالیتهای جدی در حوزه دیپلماسی انرژی بویژه حوزه گاز در روزهای نخست آغاز بهکار دولت سیزدهم افزود: خوشبختانه با رایزنیهای پرشمار توانستیم یخهای موجود در روابط با کشورهای همسایه بویژه ترکمنستان را آب کنیم؛ با برنامهریزیهای انجام شده موفق شدیم در همان ماههای نخست سوآپ گاز آغاز شود؛ ضمن آنکه تاکنون توانستهایم نیمی از بدهکاری گازی سنگین به ترکمنستان به یادگار مانده از دولت گذشته را پرداخت کنیم. وی با اشاره به دستاوردها در زمینه بازاریابی و فروش نفت در امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران و معاونت امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت، گفت: الحمدلله در 16 ماه اخیر توانستهایم به اندازه بشکههای صادرشده نفت پولش را دریافت کنیم، به لطف خدا در این مدت از نظر حجمی و ارزشی در صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی افزایش داشتهایم.
اوجی با اشاره به مجموعه اقدامها در حوزه دانش و فناوری صنعت نفت طی 16 ماهه اخیر در دولت سیزدهم، گفت: طی مدت یادشده تعداد شرکتهای دانشبنیان این صنعت از 150 شرکت به بیش از 500 شرکت رسیده است، امروز ما باید با ایجاد میدان کار به نخبگان کشور فرصت کار در صنعت نفت را بدهیم؛ به نظر میرسد برای ارتباط بیشتر بدنه نخبه کشور با این صنعت ایجاد نشستهای منظم شرکتهای دانشبنیان و نخبگان و شرکتهای تابعه صنعت نفت کشور ضروری است.
* جان گرفتن صنعت نفت
با انعقاد قراردادها و تفاهمنامهها برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف صنعت نفت، میتوان امید داشت که عقبماندگی و سوءمدیریتها در دوره دولت روحانی جبران شود و با نگاه فرابخشی و توسعهمحور، میتوان مسیری نو برای این صنعت ترسیم کرد.
در دولت سیزدهم، افزایش تولید نفت و گاز با محوریت جذب سرمایهگذاریهای جدید در صنعت در اولویت قرار گرفته و در حال زمینهسازی برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی و داخلی برای توسعه طرحهای نفت و گاز و جبران عقبماندگیهاست. بر این اساس مجموعهای از الگوهای قراردادی متنوع در دستور کار قرار دارد.
ارسال به دوستان
وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست شورای معاونان عنوان کرد
آغاز فصل جدید با ابتکار عمل و برنامهریزی
بذرپاش بر برگزاری منظم شورای مسکن و توجه جدی به حوزه بینالملل، راهداری زمستانی، تدوین احکام بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه تاکید کرد
گروه اقتصادی: مهرداد بذرپاش در نخستین نشست شورای معاونان وزارت راه و شهرسازی با تأکید بر آغاز فصلی جدید در این وزارتخانه، به برگزاری منظم شورای مسکن و شهرسازی و شورای حملونقل، توجه جدی به حوزه بینالملل، راهداری زمستانی، توجه جدی به تدوین و نهایی کردن احکام بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه، لزوم ابتکار عمل معاونان، توجه جدی به حوزه ارتباطی و اطلاعرسانی اشاره کرد.
۱۶ آذر بعد از جلسه رای اعتماد مجلس به مهرداد بذرپاش، نخستین جلسه شورای معاونان وزارت راه و شهرسازی به ریاست وی با حضور تمام معاونان ستادی، حملونقلی و مسکن و شهرسازی در ساختمان شهید دادمان برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی در این نشست ضمن استماع گزارشی از روند فعالیتهای مختلف حوزههای حملونقل و مسکن و شهرسازی، از تلاشهای رستم قاسمی، وزیر پیشین راه و شهرسازی و همچنین تلاشهای شهریار افندیزاده در زمان تصدی سرپرستی وزارتخانه تقدیر و تشکر کرد.
بذرپاش در بیان بخشی از انتظارات و برنامههای خود گفت: از تمامی معاونتها میخواهم که با جدیت به کار خود ادامه دهند و همچنین گزارشی هفتگی از روند فعالیتهای خود و پروژههای در دست اجرا همراه با پیشرفت پروژهها ارائه کنند.
عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه جلسات شورای معاونان هر ۲ هفته یکبار تشکیل خواهد شد، روزهای آتی را فرصتی مغتنم برای وزارتخانه راه و شهرسازی برای لحاظ شدن پیشنهادات بودجهای وزارتخانه در قانون بودجه ۱۴۰۲ عنوان کرد و افزود: باید تلاش شود تا در قانون بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی در بخش بودجهای لحاظ شود.
وی با تأکید بر لزوم ابتکار عمل در تمامی معاونتهای زیرمجموعه و توجه به امور ارتباطی اطلاعرسانی، تصریح کرد: مدیران روابطعمومی دستاوردهای وزارت راه و شهرسازی را به اطلاع همگان برسانند و ارائه اطلاعات واقعی از عملکرد وزارت راه و شهرسازی کار مهمی است که در برنامه و اولویتهای این دوره قرار دارد.
در این نشست برخی معاونان وزیر راه و شهرسازی از جمله شهریار افندیزاده معاون حملونقل، داریوش امانی رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، سیدمیعاد صالحی مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی و محمد محمدیبخش رئیس سازمان هواپیمایی کشور گزارشی از روند فعالیتهای مجموعههای تحت مسؤولیت خود ارائه کردند.
در این نشست همچنین معاون شهرسازی و معماری، معاون مسکن و ساختمان، مشاور امور ایثارگران و مدیران ارشد سایر بخشهای وزارتخانه نیز حضور داشتند. همچنین رئیس بنیاد مسکن در این نشست گزارشی از فعالیتهای بنیاد مسکن در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاها و بازسازی واحدهای مسکونی ارائه کرد.
* هوانوردی همچنان زنده، پرتلاش و امیدآفرین
وزیر راه و شهرسازی همچنین در پیامی به مناسبت ۱۶ آذرماه، (هفتم دسامبر) روز جهانی هواپیمایی کشوری و همزمانی آن با روز دانشجو، ضمن اشاره به اینکه صنعت هواپیمایی مرهون دلیرمردان و بانوان متخصص است و با تبریک ویژه این همزمانی به دانشجویان هوانوردی، این صنعت را همچنان زنده، پرتلاش و امیدآفرین برشمرد.
بذرپاش در نخستین بعدازظهر کاری خود به مناسبت سالروز صنعت هواپیمایی ۱۶ آذر (۷ دسامبر) شامگاه از مرکز کنترل فضای کشور بازدید و در تماس رادیویی روز جهانی هواپیمایی کشوری را به خلبانان در حال پرواز در آسمان ایران تبریک گفت.
وزیر راه و شهرسازی همچنین در پیام تبریک به مناسبت سالروز صنعت هواپیمایی بیان داشت: ۱۶ آذرماه، هفتم دسامبر، روز جهانی هواپیمایی کشوری، بهانهای برای تقدیر و تجلیل از سرمایههای ارزشمند انسانی در این صنعت کلیدی و زیرساختی است. این فرصت را مغتنم میشمارم تا از تکتک متخصصان این صنعت، چه در حوزه نظارتی- حاکمیتی سازمان هواپیمایی کشوری و چه در حوزههای خدماترسانی تشکر و قدردانی نمایم.
وی افزود: بلاشک مجاهدتهای بیبدیل متخصصان خستگیناپذیر این صنعت در همه حوزهها اعم از خلبانی، کنترل ترافیک هوایی، مهندسی تعمیر و نگهداری، ترافیک و خدمات زمینی فرودگاهها، زیرساختهای ناوبری هوایی، زیرساختهای فنی - مهندسی فرودگاهی، هوانوردی عمومی و کلیه بخشهای پشتیبان و برنامهریز در پشت صحنه یک پرواز، موجب شده تا این صنعت همچنان زنده، پرتلاش و امیدآفرین باشد.
بذرپاش با اشاره به اینکه صنعت هواپیمایی کشوری مرهون شما دلیرمردان متخصص و بانوان گرامی است، تصریح کرد: امروز که فرصتی جدید برای خدمترسانی در این حوزه بر عهده اینجانب گذاشته شده است، دستان شما را به گرمی میفشارم و از شما میخواهم تا با همراهی و همگامی همدیگر، موجبات پیشرفت این صنعت پیشرو را به سوی روزهای طلایی فراهم آوریم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: دور نخواهد بود با توکل بر خداوند متعال و با ابزار دانش شما متخصصان، هم شاهد فعالسازی ظرفیتهای نهفته باشیم، هم سهم طبیعی کشور عزیزمان از بازار منطقه را به دست آوریم و هم فرصتهای جدید شغلی برای جوانان کشورمان ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: همزمانی روز جهانی هواپیمایی کشوری با روز دانشجو را به فال نیک میگیرم و تبریک ویژه این روز را مختص دانشجویان عزیز هوانوردی میدانم. اعتقاد دارم آینده این صنعت در دستان این بخش از خانواده هوانوردی است.
***
پیام تسلیت وزیر راه و شهرسازی
در پی درگذشت رستم قاسمی
بسمالله الرحمن الرحیم
مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُواالله عَلَیهِ فَمِنهُم مَن قَضی نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا
خبر ناگوار درگذشت مهندس رستم قاسمی، سردار مجاهد سالهای حماسه و ایثار و وزیر پیشین راه و شهرسازی موجب تاثر و تاسف فراوان شد.
این شخصیت خدوم و فداکار، تمامی عمر پربرکت خویش را وقف خدمت به مردم و انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران کرد و تا آخرین روزهای حیات، لحظهای از تلاش خستگیناپذیر و صادقانه باز نایستاد.
درگذشت ایشان را به خانواده معزز و مکرم آن مرحوم و کارکنان و مدیران خدوم وزارت راه و شهرسازی، تسلیت عرض میکنم و برای روح بلند ایشان از خداوند متعال، علو درجات و حشر با همرزمان شهیدش را مسألت دارم.
امید است خداوند بزرگ، پاداش زحمات و خدمات خالصانه آن مدیر جهادگر را امروز که بیشتر از همیشه به آن محتاج است، به او برگرداند و او را در جوار لطف و رحمت بیکران خود مأوا دهد.
مهرداد بذرپاش
وزیر راه و شهرسازی
ارسال به دوستان
تعرفه جدید گاز مشترکان خانگی ابلاغ شد
پرمصرفها نقرهداغ میشوند
قبض گاز مرفهنشینان 4 برابر میشود ولی تعرفه گاز 64 درصد مردم تغییر نمیکند
انتهای هفته گذشته مصوبه هیات وزیران درباره اصلاح تعرفه گاز مشترکان خانگی ابلاغ شد.
طبق این مصوبه، پلههای اول تا سوم بدون تغییر قیمت باقی ماندند اما پلههای چهارم تا ششم 30 درصد افزایش و پلههای هفتم تا دهم 50 درصد افزایش نسبت به تعرفه قبلی دارند؛ همچنین تعرفه پلههای یازدهم و دوازدهم نیز عدد ثابت 5000 و 6000 تومان به ازای هر متر مکعب تعیین شد.
در این راستا مسلم رحمانی، مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز، درباره مصوبه جدید دولت توضیح داد: در ۳ پلکان اول یعنی مصارف متعارف هیچگونه تغییری اتفاق نخواهد افتاد اما از پلکان چهارم تا پلکان دهم یعنی مشترکان پرمصرف و پلکان یازدهم و دوازدهم یعنی مشترکان بسیار پرمصرف، تعرفه تقریبا به قیمت خوراک پتروشیمیها یعنی بر اساس قیمت صادراتی است که بین ۵ تا ۶ هزار تومان قیمت دارد.
وی افزود: ۶۴ درصد مشترکان شرکت گاز در ۳ پلکان اول قرار گرفتند که ۳۵ درصد مصرف را انجام میدهند اما ۳۵ درصد از مشترکان ۶۰ درصد مصرف را انجام میدهند و نزدیک به ۲ درصد هم نزدیک به ۵ و نیم درصد مصرف میکنند که شامل پرمصرفها هستند.
* میانگین تعرفه گاز مشترکان پله اول تغییر نکرد ولی برای پله آخر 4 برابر شد
با توجه به تعرفههای قدیم و جدید گاز خانگی به محاسبه ۲ شاخص «متوسط قیمت هر پله طبق تعرفه قدیم» و «متوسط قیمت هر پله طبق تعرفه جدید» پرداخته شده است.
قبض گاز مشترکان بدین صورت محاسبه میشود که بسته به کل مصرف مشترک، میزان مصرف هر پله در تعرفه آن پله ضرب میشود و همه اعداد به دست آمده با یکدیگر جمع میشوند.
با این توضیح، محاسبه شده است که میانگین تعرفه گاز برای مشترکان هر پله مصرفی چقدر است. مثلا مشترکی که در پله چهارم قرار دارد به طور میانگین به ازای هر متر مکعب مصرف گاز 72.6 تومان میپردازد.
با توجه به تغییر بازه هر پلکان، نظام تعرفهای قدیم با پلکانهای جدید متناسبسازی شده است.
بر اساس محاسبه انجام شده، میانگین تعرفه گاز جدید مشترکان پله آخر نسبت به تعرفه قدیم، بیش از 4 برابر شده است.
طبق تعرفه جدید، قبض گاز مشترکان خانگی در 6 پله اول تغییر خاصی نکرده است اما از پله هفتم کمکم روند تغییرات محسوس میشود و افزایش قیمت قبوض در ۲ پله آخر با حدود 400 و 750 هزار تومان در ماه به اوج خود میرسد.
در واقع میتوان اینگونه بیان کرد که ضمن تثبیت قبض گاز مشترکان کممصرف، قبض مشترکان پله آخر از ماهانه 230 هزار تومان به 980 هزار تومان رسیده است یعنی 4.25 برابر.
اما نکته مهم اینجاست که مشترکان پله آخر (2 درصد از جامعه) همچنان 83 درصد مبلغ واقعی گاز را به صورت یارانه دریافت میکنند. به بیان دیگر هر چند اصلاح نظام تعرفهگذاری جدید موجب افزایش قبوض پرمصرفهای پردرآمد شده اما یارانه نجومی آنها از بیتالمال همچنان پابرجاست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|