|
اخبار
ضریح جدید حرم حضرت رقیه(س) بزودی رونمایی میشود
ضریح جدید حرم حضرت رقیه سلامالله علیها در حال تکمیل است و بزودی طی مراسمی از ضریح جدید ریحانهالحسین رونمایی میشود. به گزارش «وطنامروز»، ضریح جدید حرم حضرت رقیه سلامالله علیها توسط ایرانیان ساخته و به دمشق ارسال شده است.
روند نصب ضریح جدید حرم 3 ساله ارباب در هفتههای گذشته آغاز شد که برای این منظور فضای زیارتی حرم ریحانهالحسین و اطراف ضریح بسته شد و پس از آن خادمان این آستان با کمک تیم اجرایی از کشورمان، ضریح قبلی حرم حضرت رقیه سلامالله علیها را برداشتند و عملیات نصب ضریح جدید را آغاز کردند.
عملیات نصب ضریح جدید مراحل پایانی را طی میکند و بزودی تکمیل و رونمایی میشود. با وجود اینکه هنوز ضریح جدید ریحانهالحسین رونمایی نشده است اما همزمان با ایام فاطمیه چراغهای داخل ضریح به رنگ قرمز درآمده است.
***
پخش یک سریال کرهای جدید از امروز
اولین قسمت سریال پلیسی «کارآگاه خوب» به کارگردانی «نم کوک جو» امروز ساعت ۱۹ از شبکه 5 سیما روی آنتن میرود. به گزارش «وطنامروز»، این سریال پلیسی به نویسندگی «جین وون چوی» محصول ۲۰۲۰ کرهجنوبی در ژانر درام معمایی است و هنرمندانی نظیر سون هیون جو، جانگ سونگ جو، لی الیجا، جی سونگ هاین و چا رئی هیونگ در آن نقشآفرینی کردهاند.
«کارآگاه خوب» ماجرای کارآگاهانی را روایت میکند که در شهر اینچئون مشغول به کار هستند. کانگ دو چانگ کارآگاهی است که ۱۸ سال از عمر خود را صرف انجام این کار کرده است، او برای پیدا کردن مجرمان و حل پروندهها، از تجربه و روابط شخصیاش استفاده میکند، در حالی که «اوه جی هیوک» کارآگاه نخبهای است که ۹ سال مشغول به کار است، او برخلاف کانگ دو چانگ، برای حل پروندهها از شواهد موجود و همچنین روانشناسی جنایتکاران استفاده میکند. هر دوی آنها با هم کار میکنند و اغلب اوقات با هم دیده میشوند ولی روشهای بررسی پروندههای جنایی آنها با هم متفاوت است.
سریال کرهای «کارآگاه خوب» از شنبه تا پنجشنبه هر هفته ساعت ۱۹ پخش و تکرار آن ساعت ۲۳ و ۱۳ و ۲۰ دقیقه خواهد بود. مخاطبان میتوانند خلاصه قسمتهای این سریال را روز جمعه ساعت ۱۹ تماشا کنند.
***
رونمایی از پوستر جشنواره هنرهای تجسمی فجر
پوستر پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر طراحی و منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، پیش از پایان مهلت ارسال اثر به پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، پوستر این رویداد هنری طراحی و منتشر شد. در دوره پانزدهم که با رویکرد هنر خلاق، وحدتبخش، امیدآفرین و هویتمند در قالب «هنر متعالی برای مردم» برگزار میشود، آثار منتخب هنرمندان در بخش طوبای زرین (رقابتی)، بخش ویژه با موضوع قلهها (رقابتی) و بخش تجسم هنر ویژه استانها (غیررقابتی) به نمایش درخواهد آمد.
موضوع این دوره از جشنواره آزاد است و در رشتههای تصویرسازی، خوشنویسی، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، طراحی گرافیک، حجم (مجسمه، سـرامیک، چیدمان) نقاشی و نگارگری برگزار میشود. آخرین مهلت ثبتنام و ارسال آثار در سایت جشنواره، روز سهشنبه ۲۹ آذر ماه جاری (حداکثر تا ساعت ۱۷) خواهد بود.
***
«بزن بریم» کودکانه از تلویزیون
شبکه کودک با برنامه «بزن بریم» به روستاهای زیبای ایران سفر میکند. به گزارش «وطنامروز»، «بزن بریم» نام برنامهای ۴۰ قسمتی به تهیهکنندگی سیدحمید امامی است که قرار است با نگاهی متفاوت، سادگی و بیآلایشی زندگی روستایی را برای کودکان ایرانی به تصویر بکشد.
در این برنامه مستندگونه چندکودک ماجراجو به روستاهای زیبا و باصفای ایران سفر میکنند.
آشنایی با آداب و رسوم هر منطقه، یادگیری بازیهای محلی جدید، نحوه پخت و پز خوراکیهای خوشمزه محلی و شناخت صنایع دستی رایج در هر روستا، تنها بخشی از جذابیتهای هر قسمت از برنامه «بزن بریم» است که از نگاه این کودکان ماجراجو برای کودکان ایرانزمین روایت میشود. کارگردانی این مجموعه ۴۰ قسمتی را علی زندی برعهده دارد و قرار است در روزهای آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) ساعت۱۸ به مدت ۲۲ دقیقه از قاب شبکه کودک روی آنتن برود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
«شاهین برآفتاب»؛ روایتی از زندگی آموزگار بسیجی شهید غلامعلی پیچک
فرمانده غربت
گروه فرهنگ و هنر: کتاب «شاهین برآفتاب» سرگذشتنامه آموزگار بسیجی غلامعلی پیچک از فرماندهان عالی جنگ در جبهههای غرب کشور، سیزدهمین کتاب مجموعه بیستوهفت در 27 انتشارات 27 بعثت است که توسط گلعلی بابایی در 21 فصل به همراه اسناد و مدارک به نگارش درآمده است. غلامعلی پیچک سال 1338 در منطقه شرق تهران به دنیا آمد. در 16 سالگی با بهترین معدل، موفق به اخذ مدرک دیپلم شد. همان سال با حضور در کنکور سراسری و قبولی رشته انرژی اتمی وارد دانشگاه شد. در دانشگاه به خاطر کسب امتیاز بالا، بورس تحصیل در خارج از کشور به وی تعلق گرفت اما از پذیرفتن این پیشنهاد سر باز زد و تحصیل در داخل کشور را به خارج از ایران ترجیح داد. حضور در محیط دانشگاه و آشنایی با تعدادی از دانشجویان مسلمان و مبارز، به غلامعلی این فرصت را داد تا جدیتر از گذشته وارد جریانهای سیاسی شود و با رژیم شاه مبارزه کند.
پیچک پس از پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران و همزمان با هجوم گروههای ضد انقلاب به شهرهای کردستان و آذربایجان غربی جهت کمک به مردمان مظلوم آن دیار به کردستان اعزام شد. لیاقت و شجاعتش در درگیریهای کردستان به فرماندهان وقت این اطمینان را داد که مسؤولیتهای مهمتری را به غلامعلی واگذار کنند. این فرمانده شجاع سرانجام سحرگاه روز بیستم آذر۱۳۶۰ طی عملیات مطلعالفجر روی ارتفاعات «برآفتاب» در شرایطی که با نیروهای دشمن تن به تن درگیر شده بود، بر اثر اصابت گلوله به گلو و سینهاش به شهادت رسید.
گلعلی بابایی، نویسنده کتاب «شاهین برآفتاب» در گفتوگو با «وطنامروز»، درباره دلایل پرداختن به زندگی شهید غلامعلی پیچک گفته است: غلامعلی پیچک در اصل یک معلم بود که با انقلاب امام خمینی(ره) همراه شد و بعد از پیروزی انقلاب به محض شروع درگیریهای کردستان برای مقابله با ضدانقلابیون به آن دیار رفت و پاییز سال ۵۹ و به محض شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، فرماندهی جبهه غرب کشور را برعهده گرفت. از آنجا که زندگی شهید پیچک در جایگاه یک آموزگار با اخلاص و فرماندهی مقتدر و صاحب سبک فراز و فرودهای متنوعی داشته است، لذا از همان اوایل شروع کار نویسندگی، نوشتن درباره این شهید از دغدغههای مهم بنده بود. تا اینکه سال ۱۳۹۶ بعد از یک سال کار مداوم و انجام پژوهشهای دقیق موفق شدم این وظیفه را به سرانجام برسانم.
گلعلی بابایی در ادامه بیان کرد: پیامی که کتاب «شاهین برآفتاب» به مخاطب میدهد این است که یک جوان در تراز انقلاب اسلامی چگونه در بستر حوادث ناشی از انقلاب به بالاترین درجه از رشد معنوی، سیاسی و نظامی میرسد به گونهای که به رغم جوان بودن، فرماندهی تعداد کثیری از نیروها را در شرایط بحرانی جنگ و آشوبهای کردستان بر عهده میگیرد.
نویسنده کتاب «شاهین برآفتاب» پیرامون نحوه نگارش و جمعآوری اطلاعات این کتاب گفت: از آنجا که این کتاب، یک اثر کاملاً مستند و متکی به روایت راویان متعدد است، لذا جمعآوریهای مربوط از طریق انجام مصاحبه با خانواده، دوستان و همرزمان شهید انجام شده است.
بابایی همچنین گفت: «شاهین برآفتاب» از زاویه دید سوم شخص در جایگاه دانای کل، نوشتهشده که در فرازهای مختلف زندگی شهید از روایت افراد مرتبط نیز استفاده شده است.
نویسنده کتاب پیرامون بخشهای جذاب کتاب «شاهین برآفتاب» گفت: اکثر فرازهای این کتاب به نظرم شیرین و جذاب است اما در بخش پایانی اثر چون یک اتفاق عجیبی رخ میدهد و به دلایلی غلامعلی پیچک از فرماندهی کنار گذاشته شده و در نهایت به عنوان یک نیروی عادی (بسیجی)، آن هم تنها یک هفته پس از ازدواج، وارد عملیات میشود و در غربت کامل به شهادت میرسد، بسیار حزنانگیز و تأثیرگذار است.
بابایی همچنین درباره انتخاب عنوان اثر به خوانندگان توصیه کرد حتماً نامه شهید در شروع فصل نخست کتاب را مطالعه کنند بویژه فراز پایانی آن را که میگوید: «... عجیب است؛ باز هم همان صدا، باز هم همان شبح را، در دل آسمان شنیدم و دیدم. از وزوایی پرسیدم: یعنی چیست؟ گفت: بومیهای اینجا میگویند هر روز نزدیک غروب، شاهینی از قله کوه برآفتاب بلند میشود، ۳ بار در دل آسمان چرخ میزند و بعد، ناغافل غیبش میزند. با رفتن او؛ شب از راه میرسد. به او گفتم: یعنی تو این را باور میکنی؟ گفت: اگر باورش نکرده بودم؛ صبح تا حالا اینقدر پاپیچ تو نمیشدم، که بگذاری به جای تو، امشب من به خط برآفتاب بزنم».
ارسال به دوستان
برگزاری افتتاحیه بخشهای فیلم مستند، مجموعه مستند، عکس و مستندنگاری
جشنواره تلویزیونی مستند برندگانش را شناخت
با برگزاری مراسم اختتامیه ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در منطقه آزاد عسلویه، اسامی برندگان در بخشهای «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس» و «مستندنگاری» اعلام شد. به گزارش «وطنامروز»، اختتامیه ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در ۴ بخش فیلم، عکس، مجموعه مستند و مستندنگاری با حضور مسؤولان وزارت نفت، پارس جنوبی و صداوسیما برگزار شد. رئیس سازمان صداوسیما در بخش پایانی مراسم اختتامیه، عسلویه را قلب تولید انرژی در منطقه و کشور خواند و گفت: اگر ما از داستانهای جذاب صنعت نفت و گاز باخبر شویم و این افتخارآفرینی را به مردم معرفی کنیم گام بلندی را برای امیدآفرینی برداشتهایم. پیمان جبلی با تاکید بر اینکه در یک پیچ بزرگ تاریخی به سر میبریم و وظیفه و رسالت بزرگی برعهده داریم، اظهار داشت: کشور ما توانسته به نقطهای از عزت و شرف برسد و یک الگوی پیشرفت با التزام به مردمسالاری دینی را ارائه کند. خیلیها چشم طمع دارند و نمیگذارند ما پیش برویم. آنها هر روز در یک شکل و یک قالب و با یک بهانه و استناد به یک زخم ظاهر میشوند. وی افزود: وظیفه ما این است که امید نسبت به حال و آینده را تقویت کنیم و راوی پیشرفت باشیم. در ۳، ۲ ماه اخیر مصادیق این افتخارآفرینی را در ژندرمانی، ساخت ماهوارهبر و استخراج گاز و نفت دیدیم.
جبلی با بیان اینکه در جهاد امیدآفرینی وظیفه سنگینی برعهده همه بویژه مستندسازان است، خطاب به هنرمندان این عرصه بیان کرد: تلویزیون خانه شماست. حمایت از مستند یکی از مهمترین وظایف ما در تغییرات ساختاری جدید است. امیدواریم از این منبر بخوبی استفاده کنید. سرگرمی جذاب من تماشای مستندهای جذاب جشنواره از تلویزیون بود و چندین بار در رایگیری تلفنی هم شرکت کردم.
* اعلام اسامی آثار برتر
فهرست برندگان ششمین جشنواره تلویزیونی مستند بدین شرح است:
مستند کوتاه: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 8 میلیون تومان به «آرمان قلیپوردشتکی» برای کارگردانی «فرزندان خونیار»؛ تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 8 میلیون تومان به «امیر شکرگزار ناوی» برای تهیهکنندگی «چوپانهای عاشق»
مستند نیمه بلند: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 15 میلیون تومان به «محمدجواد آرمانمهر» و «سیدحسین آزادی» برای کارگردانی «بازگشت فلامینگوها»؛ تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 15 میلیون تومان به «سیدعدنان طاهری» برای تهیه کنندگی «بَردی»
مستند بلند: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 25 میلیون تومان به «حجت طاهری» برای کارگردانی «احتضار»؛ تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 25 میلیون تومان به «اسرافیل کلیجی» برای تهیهکنندگی «آورتین»
جایزه ویژه هیات داوران: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 15 میلیون تومان به «مرتضی پایه شناس» و «حسین مومن» برای کارگردانی «گلوله باران»
جایزه بهترین فیلم مستند: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 30 میلیون تومان به «محمدجواد آرمانمهر» برای تهیهکنندگی «بازگشت فلامینگوها» (با تقدیر از «حجت طاهری» و «عبدالخالق طاهری» برای مستند «احتضار»)
جوایز تخصصی: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 8 میلیون تومان به «ضیا حاتمی» برای فیلمبرداری مستند «جمیله»؛ تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 8 میلیون تومان به «ساسان فلاحفر» برای تدوین مستند «چشم ایرانی»؛ تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 5 میلیون تومان به «محمدحسین ابراهیمی» برای صداگذاری مستند «گلوله باران»؛ تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 5 میلیون تومان به «محمدجواد آرمانمهر» برای پژوهش مستند «بازگشت فلامینگوها» (با تقدیر از «محمد طالبی» برای مستند «نقش زیگلر»)
جایزه ویژه دبیر جشنواره: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 15 میلیون تومان به «فرزاد خوشدست» برای مستند «خط باریک قرمز»
بخش مجموعه مستند: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 20 میلیون تومان به «مهدی نورمحمدی» برای تهیهکنندگی مجموعه مستند «پرندگان ایلام» (با تقدیر از «محسن کریمیان» برای تهیهکنندگی مجموعه مستند «ضد»)
در مراسم اختتامیه که رئیس رسانه ملی، معاون سیما و رئیس شبکه مستند حضور داشتند، از برندگان بخشهای مختلف این جشنواره در بخشهای «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس» و «مستندنگاری» قدردانی شد.
ارسال به دوستان
خداحافظی سینمای ژاپن با هنرمند مطرحش
یوشیدا کیجو درگذشت
«یوشیدا کیجو» که پیشتر با نام «یوشیدا یوشیشیگه» شناخته میشد و از کارگردانهای مطرح ژاپن بود، بر اثر ابتلا به ذاتالریه در ۸۹ سالگی درگذشت. به گزارش «وطنامروز»، یوشیدا همراه با اوشیما ناگیسا و شینودا ماساهیو از چهرههای مطرح موج نوی سینمای ژاپن بودند که در اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰ تاثیر زیادی بر سینمای ژاپن در آن دههها و دهههای بعدی داشتند. یوشیدا که در دانشگاه توکیو در رشته ادبیات فرانسه فارغالتحصیل شده بود، از سال ۱۹۵۵ به استودیو شوچیکو پیوست و به عنوان دستیار اوزو یاسوجیرو کارگردان نامدار و کینوشیتا کیسوکه کار کرد. وی نخستین کارگردانی خود را با درامی با عنوان «به هیچ وجه خوب نیست» در سال ۱۹۶۰ انجام داد و با این فیلم و فیلمهای بعدیاش «خون خشک است» در سال ۱۹۶۰ و «پایان تلخ یک شب شیرین»، با تصویر کردن بیماریهای اجتماعی معاصر، در کنار دیگر چهرههایی چون شوچیکو اوشیما و شینودا به عنوان موج نوی شوچیکو شناخته شدند که اشارهای به موج نو فرانسه و تاثیرپذیری از آن بود. در سال ۱۹۶۲ یوشیدا با کارگردانی بازیگر جوان اوکادا ماریکو در درام عاشقانه «آکیتسو اسپرینگز» به کارش ادامه داد. او سال ۱۹۶۶ استودیو شوچیکو را ترک کرد و شرکت تولیدی خود به نام گندای ایگاشا را با اوکادا به عنوان همسر و بازیگر شاخصش ایجاد کرد. «اروس+ قتلعام» او در سال ۱۹۶۹- پرتره رسمی جاهطلبانه و از لحاظ بصری مجللی از یک آنارشیست دهه ۱۹۲۰- نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان ژاپن شد. این فیلم نخستین فیلم از سهگانهای با تمرکز بر شخصیتهای انقلابی بود که با فیلمهای «برزخ قهرمان» در سال ۱۹۷۰ و «کودتا» در سال ۱۹۷۳ ادامه یافت.
ارسال به دوستان
با استفاده از «سامانه خرید از کتابفروشی» انجام شد
ارسال کتاب توسط کتابفروشی به ۱۴۱ شهر کشور
یک کتابفروشی در استان گیلان با استفاده از «سامانه خرید از کتابفروشی» توانست به ۱۴۱ شهر کشور کتاب ارسال کند. به گزارش «وطنامروز»، کتابفروشی طاعتی در استان گیلان با استفاده از «سامانه خرید از کتابفروشی» توانست به ۱۴۱ شهر کشور کتاب ارسال کند. این کتابفروشی از زمان آغاز فروش کتاب در «سامانه خرید از کتابفروشی» توانسته ۷۰۰ مرسوله کتاب به ۳۱ استان و ۱۰ روستای کشور از روستای قرهبلاغ شهر میانه استان آذربایجانغربی تا روستای سلطانآباد استان خراسان رضوی ارسال کند. خریدار سراوانی استان سیستانوبلوچستان نیز کتابهای خود را از کتابفروشی طاعتی خرید تا کتابها مسافت ۱۹۸۳ کیلومتری (۲۵ ساعت و ۱۶ دقیقه) را طی کرده و به دست خریدار برسند.
کتابفروشی طاعتی دومین کتابفروشی عضو «سامانه خرید از کتابفروشی» است که اعتبار ۲۰ میلیون تومانی اولیه را مصرف و توانست دوباره اعتبار دریافت کند. این کتابفروشی در سال ۱۴۰۰ در سه دوره طرحهای بهارانه، تابستانه و پاییزه کتاب (طرحهای فصلی فروش کتاب) در مجموع ۱۵ میلیون تومان یارانه مصرف کرده بود. علاقهمندان میتوانند برای خرید کتاب از سامانه خرید از کتابفروشی به سایت ketab.ir مراجعه و ضمن ثبتنام، کتابهای مورد نظر خود را از کتابفروشیهای عضو خریداری و با پرداخت صرفا ۸ هزار تومان برای هر بسته پستی از هر نقطه کشور، کتابهای خود را در منزل تحویل بگیرند. مرکز پشتیبانی و پاسخگویی با شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۰۹۸۹۸ برای پاسخگویی و راهنمایی درباره فرآیندهای ثبتنام، فروش و خرید کتاب از طریق «سامانه خرید از کتابفروشی» در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان
گمانهزنی رسانهها نشان میدهد
احتمال پخش «پوست شیر» از هفته آینده
با توجه به اعلام برخی رسانهها، سریال «پوست شیر» به احتمال زیاد پخش فصل دوم خود را هفته آینده آغاز خواهد کرد. به گزارش «وطنامروز»، بعد از گمانهزنیهای فراوان و شایعات توقف سریال «پوست شیر»، زمان پخش ادامه این مجموعه نمایش خانگی مشخص شد.
گمانهزنی برخی رسانهها نشان میدهد این سریال نمایشخانگی به احتمال زیاد از چهارشنبه 30 آذرماه منتشر خواهد شد. قرار است سریال «پوست شیر» را مخاطبان در ۳ فصل هشت قسمتی دنبال کنند؛ سریالی که ۸ قسمت آن در قالب فصل اول ارائه شد و با توجه به فیلمبرداری روزانه و کارِ سخت مراحل فنی این مجموعه نمایشخانگی، دستاندرکاران آن در تلاشند این سریال را از هفته آینده دوباره به پخش بازگردانند و قسمت اول از فصل دوم آن به پلتفرمِ فیلمنت خواهد رسید. عوامل «پوست شیر» کماکان مشغول فیلمبرداری سکانسهای نگرفته قسمتهای جدید هستند. سریال نمایشخانگی «پوست شیر» جزو مجموعههای نمایشخانگی است که توانست از همان شروع کار تا قسمت هشتم بیننده را با خود همراه کند و حتی سهم زیادی در بازار عرضه سریال و فیلم به خود اختصاص دهد. بنا بر پیگیریها از ساترا، این سریال خانگی تا قسمت بیستم مجوز تولید و پخش دارد. بر این اساس فیلمنت و عوامل سازنده در حال تولید قسمتهای جدید سریال در قالب فصل جدید هستند تا بتوانند حداکثر تا ۲ هفته آینده فصل جدید سریال را به پخش برسانند. به نظر میرسد با توجه به جذابیت این سریال و انتظارات مخاطب، سازندگان با وسواس و ظرافت بیشتری تولید را در دستور کار قرار دادهاند و دلیلِ وقفه بین پخش و تولید هم شاید در همین نکته نهفته باشد.
پخش «پوست شیر» از ابتدای مهرماه شروع شد و تا امروز 8 قسمت از آن منتشر شده است. نامهای مهمی در این مجموعه به چشم میخورند و با وجود تمام نقاط ضعف و قوتش، شاید بتوان عنوان پربینندهترین سریال این روزها را به «پوست شیر» داد؛ سریالی که در آن همه به دنبال قاتلند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|