|
بیانیه قوه قضائیه در واکنش به برخی مغالطات و شبههآفرینیها درباره صدور حکم محاربه آشوبگران مسلح
شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نیست
گروه سیاسی: رکن مادی جرم محاربه، کشیدن سلاح یعنی آشکار کردن اسلحه است؛ مشروط به آنکه اولاً کشیدن سلاح به قصد جان یا مال یا ناموس مردم یا ارعاب و ترساندن مردم باشد. ثانیاً موجب ناامنی در محیط شود و به موجب ماده ۲۷۹ فعلیت یافتن جرح یا قتل، شرط تحقق محاربه نیست.
به گزارش «وطنامروز»، با آغاز اجرای احکام محکومان دستگیرشده در اغتشاشات اخیر که باعث تعدی به امنیت عمومی و ریخته شدن خون بسیاری از نیروهای مدافع امنیت و مردم شد، این موضوع با هجمه رسانههای ضدانقلاب و برخی چهرهها در شبکههای اجتماعی مواجه شد. در یک سو جریان برانداز و ویرانیطلب با بلند کردن علم دفاع از آشوبگران، عملیات قهرمانسازی از اوباش محکوم به اعدام را آغاز کرد. در این روایت رسانهای چهرهای که با سلاح سرد اقدام به قتل 2 جوان کرده بود به عنوان قربانی معرفی شد. روایت این جریان چندان جای اما و اگری باقی نمیگذاشت. ضدانقلاب پیش از این برای منافقین کوردل که دستان پلیدشان به خون 17000 شهید ترور آلوده بود هم روضهخوانی کرده و تروریستها را در جایگاه قربانی تصویر کرده بودند.
اما سوی دیگر این جریان را برخی چهرهها تشکیل میدادند که نسبت به حکم محاربه اغتشاشگران مسلح تشکیک وارد میکردند. بر اساس این روایت، حتی اگر آشوبگران محارب نیز شناخته میشدند نباید حکم اعدام برایشان صادر میشد. این اظهارات با واکنش رئیس قوه قضائیه مواجه شد. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در نشست روز دوشنبه شورای عالی قضایی با اشاره به لحاظ شدن حدود چهارگانه برای محاربه در ماده 282 قانون مجازات اسلامی گفت: در ماده ۲۸۳ نیز تصریح شده انتخاب هر یک از حدود چهارگانه مذکور به اختیار قاضی است. این قانونی است که وجود دارد و قضات باید بر اساس آن عمل کنند. رئیس عدلیه بیان داشت: در ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی ناظر بر«افساد فیالارض» نیز قانون از صراحت برخوردار است. محسنیاژهای اظهار داشت: قضات ما ملزم به رعایت و لحاظ قانون هستند، البته اگر جایی تردید یا شبهه داشتند میتوانند سوال و احتیاط کنند؛ در دماء نیز احتیاط حتماً لازم است.
قوه قضائیه در ادامه سخنان صریح رئیس عدلیه در دفاع از احکام صادر شده، روز گذشته نیز بیانیهای حقوقی منتشر کرد و مستند به مواد قانونی به تصریح شرایط جرم محاربه پرداخت. در این بیانیه آمده است:
طبق قانون شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نمیباشد.
در پی اجرای احکام محکومیت برخی محکومین به اتهام محاربه و اظهارنظرهای صورت گرفته از سوی بعضی از اشخاص و رسانهها، موارد زیر را به اطلاع ملت شریف ایران میرساند:
۱- مطابق اصل سی و ششم قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد. ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مقرر میدارد: «هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب میشود». بنابراین در قانون اسلامی و قانون مجازات اسلامی، اصل قانونی بودن جرم و مجازات به رسمیت شناخته شده و بر اساس اصل ۱۶۷ قانون اساسی: «قضات مکلفند حکم هر دعوا را در قوانین مدون بیابند و اگر نیابند با استناد به منابع معتبر اسلامی با فتاوی معتبر حکم قضیه را صادر نمایند و نمیتوانند به بهانه سکوت یا نقص یا اجمال یا تعارض قوانین مدونه از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند». در ما نحن فیه قانون مجازات اسلامی حکم محاربه و مجازات آن را صریحاً بیان نموده است، بنابراین قضات رسیدگیکننده موظف به عمل به قانون هستند.
۲- شرایط، عناصر، مجازات و شقوق مختلف جرم محاربه در ماده ۲۷۹ به بعد قانون مجازات اسلامی پیشبینی شده است. این ماده میگوید «محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنهاست به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد. هرگاه کسی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند شخص خاص سلاح بکشد و عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد ولی در اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارب محسوب نمیشود».
۳- رکن مادی جرم محاربه، کشیدن سلاح یعنی آشکار کردن اسلحه است؛ مشروط به آنکه اولاً کشیدن سلاح به قصد جان یا مال یا ناموس مردم و یا ارعاب و ترساندن مردم باشد. ثانیاً موجب ناامنی در محیط گردد و به موجب ماده ۲۷۹ فعلیت یافتن جرح یا قتل، شرط تحقق محاربه نمیباشد. بنابراین طبق ماده مذکور، اگر فردی بیآنکه قصد جان، مال یا ناموس مردم کند و یا بدون قصد ارعاب آنها اسلحه بکشد مشمول محاربه نخواهد بود و همچنین اگر با مقاصد مذکور اسلحه بکشد اما موجب ناامنی محیط نشود، محاربه صدق نمیکند، قسمت دوم ماده ۲۷۹ به روشنی این معنا را بیان میکند.
۴- از منظر رکن روانی جرم، برای تحقق محاربه سوء نیت عام یعنی همان عمد در کشیدن اسلحه و قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه ضروری است؛ همچنین وجود قصد خاص یعنی کشیدن اسلحه به قصد جان یا مال یا ناموس مردم یا ترساندن آنها ضرورت دارد. علاوه بر آن، اقدام مرتکب باید موجب ناامنی در محیط شود. ماده ۱۴۴ قانون مجازات اسلامی میگوید: «در تحقق جرائم عمدی علاوه بر علم مرتکب به موضوع جرم، باید قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه احراز گردد. در جرائمی که وقوع آنها بر اساس قانون منوط به تحقق نتیجه است، قصد نتیجه یا علم به وقوع آن نیز باید محرز گردد».
۵- احراز علم، قصد خاص یا قصد نتیجه یا علم مرتکب به حصول نتیجه امری قضایی است و قاضی از مجموعه اقدامات و رفتارهای مرتکب و اوضاع و احوال حاکم بر قضیه میتواند این امور را احراز کند.
۶- کلمه «سلاح» در ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی شامل اسلحه سرد و گرم است؛ ماده ۶۱۷ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) میگوید: «هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر به قدرتنمایی کند و یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود، در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از 6 ماه تا ۲ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد». در تبصره الحاقی به ماده ۶۵۱ قانون تعزیرات (مصوب 22/8/1387) نیز اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو، پنجه بوکس و اسلحه سرد جنگی مانند کاردهای سنگری مشمول عنوان «سلاح» قرار گرفتهاند. لذا نوع اسلحه به کار رفته از سوی محارب موضوعیت ندارد و میتواند هر یک از مصادیق مذکور باشد.
۷- در ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی تفاوتی بین ارتکاب جرم در روز و شب و یا داخل شهر و یا روستا و بیرون از آن وجود ندارد.
۸- در ماده ۲۸۲ قانون مجازات اسلامی درباره مجازات محارب مقرر میدارد: «حد محاربه یکی از چهار مجازات عنوان شده است» و در ماده ۲۸۳ قانون مجازات اسلامی به صراحت مقرر میدارد «انتخاب هر یک از امور چهارگانه مذکور در ماده ۲۸۲ به اختیار قاضی است».
۹- شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نمیباشد و مجازات محارب هم یکی از موارد چهارگانه در ماده ۲۸۳ و انتخاب آن هم به اختیار قاضی رسیدگیکننده میباشد.
با توجه به مراتب مذکور، قضات محترم همواره خود را ملزم به رعایت قانون میدانند و پروندههای مطروحه را مطابق قانون رسیدگی و حکم صادر مینمایند و در حوادث اخیر هم به اتهام همه متهمان اعم از مباشر، شریک، معاون، آمران و مسببان جرم طبق قانون عمل کرده و میکنند.
ارسال به دوستان
ناگفتههای تلخ قاسمپور از توهینهای اغتشاشگران به ملیپوشان کشتی کشورمان در آمریکا
بیوطن جوانمرد نمیشود
کامران قاسمپور میگوید برخی هموطنان در آمریکا رفتار مناسبی با ملیپوشان کشتی نداشتند. کامران قاسمپور درباره مسابقات جامجهانی کشتی آزاد در آمریکا اظهار داشت: «مسابقات خوبی بود. تیم ما هم توانست با نایبقهرمانی بازگردد، آن هم در شرایطی که ترکیبی از نفرات جوان و باتجربه را در اختیار داشتیم. میتوانستیم قهرمان شویم ولی کشتی است و اتفاقاتی افتاد که نشد قهرمان شویم». وی درباره شکست خود در یک وزن بالاتر مقابل کایل اسنایدر هم گفت: «شرایط وزنی من به شکلی بود که با حدود ۹۰ کیلوگرم در مسابقات شرکت کردم. در شرایطی که اسنایدر ۹۷ کیلو هم نبود بلکه ۹۹ کیلو بود و ۲ کیلو اضافه وزن داشت. من برای ارنج تیم و اینکه ضمن محک زدن خودم، کمکی به تیم کنم، در ۹۷ کیلوگرم کشتی گرفتم که وزن تخصصی من نبود و تاکنون در این وزن کشتی نگرفته بودم. انشاءالله تا جایی که میتوانیم انجام وظیفه کرده باشیم». قهرمان وزن ۹۲ کیلوگرم جهان درباره استقبال مردم از کشتیگیران نیز گفت: «مردم به ما محبت دارند و سعی کردیم با ورزش تا جایی که میتوانیم برای آنها انجام وظیفه کرده و دلشان را شاد کنیم. امیدوارم توانسته باشیم لحظات خوبی را برای آنها رقم بزنیم و به عنوان یک هموطن ورزشکار برای مردم انجام وظیفه کرده باشیم. از استقبال مردم هم ممنون هستیم». قاسمپور درباره حواشی ایجاد شده در آمریکا و طرح سوال غیرورزشی از او که خیلی هم خوب پاسخ آن را داد نیز خاطرنشان کرد: «ناخواسته این حواشی پیش آمد و در غربت، برخی هموطنان خودمان که نمیدانم چه دیدگاهی داشتند، به ما که یک ورزشکار هستیم بیاحترامی و فحاشی کردند. انشاءالله دیگر از این صحنهها نبینیم و همیشه مسائل خوب در ورزش باقی بماند». او درباره اینکه برخلاف این حاشیهسازان اندک، مردم آمریکا استقبال خوبی از او داشته و سعی کردند با وی عکس یادگاری و امضا بگیرند، گفت: «آمریکاییها به واسطه اینکه ۲ سالی بود با کشتیگیر هموطنشان یعنی جیدن کاکس کشتی گرفتم، محبت و علاقه به من داشتند. این قضیه برای من خیلی قابل تقدیر بود و امیدوارم برخی مسائل خوب در ورزش باعث شود خوبیهای ورزش بماند».
ارسال به دوستان
ارتباط قاتلان مولوی با یک کشور عربی
* اداره کل اطلاعات استان سیستانوبلوچستان: یکی از قاتلان مولوی عبدالواحد با یکی از کشورهای عربی ارتباط داشته و در آنجا ملاقاتهایی انجام داده است/ * نماینده مردم خاش در مجلس: مردم منطقه خواستار به نتیجه رسیدن پرونده و رسیدن قاتلان به سزای اعمالشان هستند
گروه سیاسی: در پی حادثه ناگوار ربایش و شهادت مولوی عبدالواحد ریگی، حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی ضمن اظهار تأثر از این حادثه، بر تعقیب و مجازات سریع و جدی جنایتکاران از سوی دستگاههای مسؤول تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حادثه ناگوار ربایش جناب مولوی عبدالواحد ریگی رحمهالله علیه و به شهادت رساندن این عالم خیرخواه و شجاع موجب تأسف و تأثر اینجانب گردید. اشراری که این جنایت را مرتکب شدند، مزدورانی روسیاهند که در خدمت دشمنان سعادت هممیهنان بلوچ و اتحاد اقوام ایرانی قرار گرفتهاند. وظیفه دستگاههای مسؤول تعقیب و مجازات جنایتکاران است و باید با سرعت و جدیت انجام شود. اینجانب به خاندان محترم آن شهید و همه مردم بلوچستان بویژه خاش و ایرانشهر تسلیت عرض میکنم و رحمت الهی را برای همگان مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
۲۳ آذر ۱۴۰۱
* روایتی از دستگیری قاتلان مولوی عبدالواحد ریگی
مولوی عبدالواحد ریگی امام جمعه اهل سنت مسجد امام حسین(ع) شهرستان خاش که از مولویهای شاخص منطقه و استان سیستانوبلوچستان به شمار میآمد، پنجشنبه گذشته (17 آذر) توسط یک گروه تروریستی ربوده شده و با 3 گلوله در سر به شهادت رسید. پیکر بیجان شهید مولوی عبدالواحد یک روز بعد در جاده خاش پیدا شد. در پی این اقدام تروریستی، سربازان گمنام امام زمان(عج) در استان به پیگیری حادثه پرداخته و اقدامات لازم برای شناسایی و دستگیری عاملان شهادت مولوی عبدالواحد آغاز شد. در همین رابطه وزارت اطلاعات روز سهشنبه در اطلاعیهای خطاب به ملت شریف ایران اعلام کرد: به دنبال تلاشهای شبانهروزی و سلسله اقدامات و رصدهای اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان سیستانوبلوچستان، ۳ نفر از عوامل اصلی ترور شهید مولوی عبدالواحد ریگی شناسایی و با همکاری عملیاتی فرماندهی انتظامی آن استان، دستگیر شدند. این عناصر تروریست قصد داشتند پس از ترور آن شهید، از کشور متواری شوند که در تور اطلاعاتی جانبرکفان گمنام قرار گرفتند.
* ارتباط عوامل ترور مولوی ریگی با یکی از کشورهای عربی
روابط عمومی اداره کل اطلاعات استان سیستانوبلوچستان در اطلاعیهای اعلام کرد: متعاقب دستگیری عوامل ترور مولوی شهید عبدالواحد ریگی توسط سربازان گمنام امامزمان(عج)، در بازجوییهای اولیه درباره پوشش اتخاذ شده برای ربایش شهید، نحوه ربایش و انتقال، محل نگهداری و چگونگی شهادت اعتراف کردند. با توجه به پیچیدگی کیس و نظر به ارتباط یکی از عوامل ترور با یکی از کشورهای عربی و ملاقاتهای انجام شده در کشور هدف، بررسیهای تخصصی در دستور کار قرار داشته و نتایج حاصله متعاقبا اعلام خواهد شد.
اسماعیل حسینزهی، نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفتوگویی، توضیحاتی درباره نحوه شهادت این عالم اهل سنت ارائه داد. حسینزهی با اشاره به تسلیت مقام معظم رهبری در پی شهادت مولوی عبدالواحد ریگی گفت: مولوی عبدالواحد یکی از افراد شاخص و از علمای تراز اول استان بود. حیف بود ایشان به مرگ طبیعی از دنیا برود و در نهایت شهادت نصیب ایشان شد. از مقام معظم رهبری، هیات دولت و قوه قضائیه نیز تشکر میکنیم که شهادت ایشان را تسلیت گفتند. حسینزهی در ادامه جزئیاتی را از قاتلان مولوی و مکان بازداشت آنها ارائه کرد: خوشبختانه دیروز نیروهای امنیتی عوامل ترور ایشان را دستگیر کردند. این افراد قصد فرار از مرز پاکستان را داشتند و وقتی هم که اسم مرز میآید، مشخص است که این افراد اشرار و مزدورانی بودند که از جایی اجیر شده بودند. از دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی به دلیل این سرعت عمل تشکر میکنیم. هنوز جزئیات بیشتری از این افراد نمیدانیم اما گویا آنها برنامههای دیگری نیز برای ترور افراد شاخص و سرشناس دیگر داشتند اما نتوانستند به نیت شوم خود برسند. همچنین ممکن است افراد دیگری نیز با این مزدوران در ارتباط باشند اما باید منتظر بررسیهای بیشتر دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بمانیم. نماینده خاش درباره شخصیت مولوی عبدالواحد در میان مردم هم گفت: ایشان از علمای مردمی بود و همواره میان مردم حضور داشت. حتی بدون راننده نیز تردد میکرد و هدفش حضور در میان مردم بود. همواره صلحجو بود و همیشه سعی میکرد اختلافات میان مردم را حل کند. چندین بار نیز گروهکها ایشان را تهدید به ترور کردند اما اعتنایی نکرد. دیدیم که در تشییع پیکر ایشان نیز بیش از ۱۰ هزار نفر حضور داشتند که نشان از ارادت و علاقه مردم به ایشان داشت. کسانی هم که ایشان را به قتل رساندند، اجیر شده بودند. حسینزهی همچنین تاکید کرد: دیروز پس از اعلام خبر دستگیری قاتلان، مردم خاش بسیار خوشحال شدند و خواستار به نتیجه رسیدن سریع پرونده و رسیدن قاتلان به سزای اعمالشان هستند. نماینده مردم خاش در مجلس درباره هدف قاتلان مولوی نیز گفت: اینها قصد داشتند بین علما و مردم اختلاف بیندازند و به دلیل شخصیت مولوی عبدالواحد و مواضع ایشان دست به ترور ایشان زدند، چرا که ایشان همواره در بحث وحدت تاکید فراوان داشتند و همواره برای مملکت دلسوزی میکردند.
* ترور وحدت
شهید مولوی عبدالواحد ریگی از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان بود که در راستای وحدت و تقریب شیعه و سنی فعالیت میکرد. وی در جریان اغتشاشات اخیر در استان سیستان و بلوچستان نیز مواضعی انقلابی اتخاذ کرد و ضمن برائت از جریان نفاق که سعی در ایجاد آشوب و ناامنی در منطقه داشت، اغتشاشات در سیستانوبلوچستان را محکوم کرده بود. وی در دیدار با نمایندگان اعزامی از سوی مقام معظم رهبری به استان سیستانوبلوچستان گفته بود: شما از مردم بپرسید از مسجد امام حسین(ع) که من پیشنماز آن هستم حتی یک نفر هم بعد از نماز جمعه به خیابان نیامد و در آشوب اخیر خاش حضور نداشت؛ گفتم کسی حق ندارد بیرون برود، چون میدانستیم منافقین بیرون هستند و میدانیم چه کار میکنند. کسی که از مرز خود دفاع نکند، ناموس ندارد.
******
پیام تسلیت رهبر انقلاب
در پی شهادت مولوی عبدالواحد
اشراری که این جنایت را مرتکب شدند، مزدورانی روسیاهند
که در خدمت دشمنان سعادت هممیهنان بلوچ و اتحاد اقوام ایرانی قرار گرفتهاند
وظیفه دستگاههای مسؤول تعقیب و مجازات جنایتکاران است و باید با سرعت و جدیت انجام شود
ارسال به دوستان
صدها هزار نفر از پرستاران، رانندگان خودروهای آمبولانس و کارکنان فرودگاهها، شبکه ریلی و اداره پست انگلستان اعتصابهای گستردهای برای ایام کریسمس و سال آینده برنامهریزی کردهاند
جزیره اعتصاب!
گروه بین الملل: پس از آنکه اتحادیه «راهآهن، دریانوردی و حملونقل» انگلیس پیشنهاد مربوط به حقوق را رد کرد، اعتصاب بخش حملونقل ریلی این کشور آغاز شد.
حدود ۴۰ هزار کارمند راهآهن از ۱۴ شرکت حملونقل ریلی سراسر کشور در بحبوحه سرمای شدید دست از کار کشیدهاند و مسافران با اختلال قابل توجهی در جابهجایی مواجه هستند، بویژه دانشآموزانی که با قطار به مدرسه میروند. این اقدام اعتصابی تا روز شنبه ادامه خواهد داشت و اعتصابهای بیشتری نیز از شب کریسمس (۲۴ دسامبر) تا ۲۷ دسامبر (سوم تا ششم دیماه) و 2 اعتصاب ۴۸ ساعته دیگر در ابتدای ماه ژانویه برگزار خواهد شد. شبکه حملونقل ریلی به مسافران هشدار داده همزمان با سرمای شدید هوا از جمله برف، یخبندان و مه که باعث اختلالاتی در سراسر انگلیس شده، تنها سفرهای ضروری را انجام دهند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، روسای شبکه حملونقل ریلی انگلیس این اتحادیه را به اهمیت ندادن به برنامههای کریسمس مردم متهم کردند.
مایک لینچ، دبیرکل اتحادیه راهآهن، دریانوردی و حملونقل گفت: دولت لندن برای جلوگیری از این اعتصابها هیچ کاری انجام نمیدهد و کاملا واضح است که آنها میخواهند اعتصابات موثر در انگلیس را غیرقانونی کنند. ما در برابر این اقدام مقاومت خواهیم کرد و اعضای ما به همراه کل جنبش اتحادیه تجاری به کمپین خود برای دستیابی به یک توافق عادلانه برای کارمندان، افزایش منطقی و عادلانه دستمزدها و شرایط کاری مناسب ادامه خواهند داد. به دنبال بحران شدید مخارج زندگی که در پی تورم و وخیم شدن اوضاع اقتصادی به وجود آمده، انگلیس با موج جدیدی از اعتصابها از جمله توسط پرستاران، کارمندان پست و اساتید دانشگاهها مواجه است.
روزنامه گاردین 12 آذر در گزارشی نوشته بود: اکثر تاریخهایی که برای اعتصاب تعیین شده در ماه دسامبر ۲۰۲۲ است که نقطه اوجش 2 هفته مانده به کریسمس است. آخرین اعتصاب سراسری در بریتانیا به سال ۱۹۲۶ برمیگردد؛ وقتی که 1.5 میلیون نفر از کارمندان بخش خصوصی دست از کار کشیدند. با این وجود برخی رهبران اتحادیهها میگویند در حال هماهنگ کردن اقداماتی برای حداکثر تاثیرگذاری هستند و نزدیک به ۱۰۰ سال پس از آخرین اعتصاب عمومی، 1.5 میلیون کارگر ممکن است تا کریسمس دوباره در صفوف تظاهرات حضور پیدا کنند. دولت انگلیس درحالی برای غلبه بر موج گسترده اعتصاب مشاغل عمومی دست به دامن ارتش شده است که تداوم و طولانی شدن این وضع نگرانیها درباره ریزش نیروهای مسلح و خطرات امنیت ملی در جزیره را افزایش داده است. اعضای دولت انگلیس این هفته در چارچوب نشست موسوم به کبرا تشکیل جلسه دادند تا ابعاد، پیامدها و نحوه غلبه بر اعتصاب کارکنان مشاغل عمومی را بررسی کنند تا آخرین هماهنگیها درباره مقابله با شرایطی که در ۳۰ سال گذشته آن کشور سابقه نداشته است، انجام شود. مقامهای دولتی پیشتر گفته بودند نیروهای ارتش انگلیس قرار است جور کارکنان معترض از بخشهای بهداشت و درمان تا شبکه ریلی و ماموران مرزی را در ایام اعتصاب بکشند.
همچنین بیش از یکصد هزار پرستار قرار است روز پنجشنبه برای نخستینبار در تاریخ این کشور دست از کار بکشند. آنها در بحبوحه بحران هزینههای زندگی و مشکلات معیشتی، خواستار بهبود شرایط کاری و افزایش دستمزدهای خود هستند. در همین حال هزاران نفر از رانندگان خودروهای آمبولانس نیز قرار است ۲۱ دسامبر اعتصاب کنند. این در حالی است که کارکنان فرودگاههای گتویک، هیترو، منچستر، بیرمنگام و کاردیف هم به مدت ۸ روز از ۲۳ دسامبر تا سال جدید میلادی دست از کار میکشند و کارکنان شبکه ریلی و اداره پست هم اعتصابهای گستردهای برای ایام کریسمس و سال آینده برنامهریزی کردهاند. وزیر کشور انگلیس از مردم خواسته تا پیش از تهیه بلیت برای سفرهای خارجی در ایام تعطیلات، بیشتر فکر کنند، چرا که اعتصاب کارکنان مرزی منجر به تشکیل صفهای طولانی در فرودگاهها خواهد شد.
به گزارش گاردین، بیش از ۲ هزار نیروی ارتش برای رانندگی خودروهای آمولانس و انجام تشریفات در فرودگاهها دوره دیدهاند؛ ۶۰۰ نفر از آنها نیز وظیفه کارکنان نیروهای مرزی را برعهده خواهند داشت. یک مقام نظامی به گاردین گفت استفاده از ارتش باید آخرین گزینه برای دولت باشد «اما برنامهریزیهای غلط و اشتباه دولت، کریسمس سربازان را خراب کرده است». ریچارد دنت، فرمانده پیشین ارتش انگلیس با هشدار درباره احتمال ریزش نیروهای ارتش، به ساندیتایمز گفت: «سربازان ممکن است به این نتیجه برسند که از نجات دولت دست بکشند. آنها ممکن است با خود فکر کنند: من برای سربازی به ارتش پیوستم، نه اعتصابشکنی».
در همین حال حزب اصلی مخالف دولت (کارگر) از وزارت دفاع خواسته تا مشخص کند چه تعداد از پرسنل ارتش در عملیات روزهای آینده شرکت میکنند. مقامهای این حزب نسبت به تاثیر وضع موجود بر امنیت ملی هشدار دادهاند. جان هیلی، وزیر دفاع دولت در سایه گفت: «نیروهای مسلح ما وظیفه دارند از کشورمان دفاع کنند اما اینک مجبورند وزرای محافظهکار را که کشور را مختل کردهاند، نجات دهند».
منتقدان، دولت محافظهکار ریشی سوناک را به ضعف در مدیریت و ناتوانی در حل مشکلات اقتصادی کشور متهم میکنند. وس استریتینگ، وزیر بهداشت دولت در سایه، میگوید وزرای دولت به جای اینکه به دنبال راهحل باشند، به دنبال این هستند که بحران در نظام درمانی را گردن اعتصابکنندگان بیندازند. با وجود مشکلات عمیق اقتصادی و محدودیت منابع مالی دولت انگلیس انتظار میرود جزیره برای یک زمستان آشفته و پراعتصاب آماده میشود.
این تحولات در حالی است که نخستوزیر انگلیس چندی قبل اعلام کرد پلیس این کشور اختیارات جدیدی را برای سرکوب اعتراضات غیرقانونی دریافت کرده و در برخورد برای پایان دادن به اخلال و رنج حاصل از این اعتراضات برای خانوادههای عادی از حمایت کامل او برخوردار است.
به نوشته پایگاه شبکه بیبیسی، ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس اعلام کرد اینکه «اقلیتی خودخواه» با پیوستن به اعتراضات غیرقانونی باعث اختلال در زندگی مردم شوند «کاملا غیرقابل قبول» است. نخستوزیر انگلیس با انتشار یک سخنرانی ویدئویی گفت: «دیدگاه من این است کسانی که قانونشکنی میکنند باید قدرت کامل پلیس را احساس کنند». سوناک خاطرنشان کرد پلیس از حمایت او برخوردار است.
سوناک با تاکید بر اعطای اختیارات جدید به پلیس انگلیس برای سرکوب تظاهرات غیرقانونی بیان داشت: من به آنها (پلیس) گفتهام هر چه از سمت دولت لازم دارند در قالب اختیارات جدید دریافت خواهند کرد، ما هماکنون یکسری اختیارات جدید را به آنها میدهیم و من میخواهم از آنها برای استفاده از این اختیارات حمایت کنم. به نوشته بیبیسی، روسای پلیس انگلیس بعد از مذاکراتشان با نخستوزیر این کشور، نشستشان را سازنده توصیف کردند. بیجی هرینگتون، یکی از این رؤسای ارشد پلیس انگلیس ادعا کرد نیروی پلیس با اعتراضات ضدیت ندارد، بلکه ضدجرم است. در بیانیه پلیس انگلیس آمده است: «پلیس انگلیس متعهد به پاسخ سریع و موثر به فعالان معترضی است که عمدا زندگی مردم را با اقدامات خطرناک، بیملاحظه و مجرمانه مختل میکنند».
ارسال به دوستان
پژوهش، مقدمه واجب هر اقدام اساسی
محمدامین علیدوست: از سال 1379 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اقدامی چهارمین هفته آذرماه را «هفته پژوهش» نامید که پس از سال 1384 این عنوان به «هفته پژوهش و فناوری» تغییر نام داد. امروز در جهان به اهمیت و ضرورت «پژوهش و تحقیق» پیش از اقدام و عمل در هر عرصه و حوزهای پی بردهاند. امیرالمومنین(ع) در حدیثی گرانقدر در اهمیت پژوهش و کسب آگاهی پیش از عمل، به کمیل میفرمایند: «مامِنْ حَرَکَه اِلاَّ وَاَنْتَ مُحْتاجٌ فیها اِلى مَعْرِفَه؛ هیچ حرکت و کارى نیست مگر اینکه در انجام آن نیازمند به آگاهى و آشنایى و معرفت هستى».
اگر در مفهوم «ما من حرکه» بیندیشیم با وسعت برنامههاى اسلامى آشنا خواهیم شد که اسلام تنها یک رشته عبادات و نیایشها نیست، یا تنها عقیده خالى از برنامههاى عملى نیست؛ بلکه براى تمام زندگى فردى و مسائل اجتماعى و برای همه تلاشها و کوششهاى انسانى برنامه دارد که نخستین ماده آن آگاهى و شناخت واقعیات است، و بدون معرفت کافى و بدون جهتگیرى صحیح، حرکات و تلاشها را بىاثر و حداقل کماثر مىداند. همچنین علم و معرفت به وظایف فردی و اجتماعی خویش از ضروریات زندگی بشری است. انسان باید در همه حرکات و سکنات با بصیرت و بینایی قدم بردارد، در غیر این صورت در رسیدن به هدفهای دنیوی و اخروی با ناکامی و شکست مواجه خواهد شد. شناخت و معرفت حتی در عبودیت و بندگی، لازمه عبادت عاشقانه است والا نماز و روزه بدون معرفت نیز برای انسان ثمری نخواهد داشت و رفتهرفته برای انسان تکراری و بیمعنا خواهد بود.
اگر این معرفت و شناخت و پژوهش پیش از کارهای اساسی اتفاق نیفتد، حتی اگر آن کارها با نیت خیر انجام شود، زیان آنها از سود و منفعتشان بیشتر خواهد بود.
در حوزه مسائل اساسی و اعتقادی ضرورت مساله پژوهش بیشتر نمایان میشود به طوری که هیچ مکتبی مانند اسلام به پژوهش در مسائل اعتقادی بها نداده و هیچ مکتبی مانند اسلام، به برداشتن موانع تحقیق و معرفت و فراهم آوردن شرایط دست یافتن به آن اقدامی نکرده است.
اسلام با اصراری شگفتآور، مردم را به تحقیق، تفکر، تفقه و تعقل در عقاید و مبانی آن فرامیخواند. اسلام، دانش را قله فضیلتها، مانع آفتها و آسیبها، سودمندترین گنج، پایه هر نیکی و ستون دین میداند. اسلام همچنین آدمیان را بر پایه دانش و معلوماتشان میسنجد، دانشطلبی را در همه شرایط بر همه مسلمانان واجب میداند و جویندگان دانش را از نزدیکترین مردم به مرتبه پیامبری قلمداد میکند.
نیز اسلام، برای دانش توصیفاتی اینگونه دارد: فرشتگان بالهای خود را برای جوینده علم فرش کرده تا بر آن پا نهد، همه چیز برای جوینده دانش استغفار میکند، آن که در جستوجوی دانش باشد بهشت در جستوجوی اوست، عالمان وارثان پیامبرانند، مداد عالمان از خون شهیدان برتر است و نگاه به چهره عالم عبادت است.
این همه و دهها فضیلت دیگر که اسلام برای علم، عالم و جوینده علم بیان کرده، برای ترغیب و واداشتن مردم به تحقیق و رهایی از بندهای تقلید و نیز واداشتن آنان به سنجش رفتار با معیارهای عقلی و علمی است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور و رئیس مجلس از فعالیتهای توسعهمحور و قدرتآفرین قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا تقدیر کردند
قرارگاه ضدتحریم
گروه سیاسی: چهاردهمین همایش مدیران و فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا روز گذشته با حضور رئیسجمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی و فرمانده کل سپاه پاسداران برگزار شد. رئیسی در این همایش یکی از مهمترین ابعاد جنگ ترکیبی را جنگ اقتصادی دانست و اظهار داشت: امروز دشمن میخواهد مانع اقتدار ایران اسلامی شود اما مجاهدان ما در عرصه اقتصادی همانطور که در دوران دفاعمقدس تولید قدرت کردند، در این عرصه نیز تولید قدرت میکنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز در صنایع دفاعی با تولید پیچیدهترین تجهیزات حرف برتر را در منطقه و دنیا میزنیم، در عین حال متذکر شد که افتخار ایران منحصر به ساخت موشک نیست و به تولید قدرت در همه زمینهها توجه داریم.
* به گستردگی داشتههایمان تهدید میشویم
رئیسی گفت: دشمن نمیخواهد در حوزه اقتصادی دست برتر را داشته باشیم اما عزیزان ما در قرارگاه سازندگی با کارهای بزرگ زیربنایی در حوزه اقتصاد، دشمن را مأیوس کردهاند و با اخلاص و انگیزه الهی و اندیشه بلند کارهای ماندگاری انجام دادهاند که قدرتآفرین، ثروتآفرین، عزتآفرین و افتخارآفرین است. رئیسجمهور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در تحلیل آشوبهای اخیر، گفت: دشمن از پیشرفت ما عصبانی است و نمیخواهد ما پیشرفت داشته باشیم؛ همواره به گستردگی داشتههایمان تهدید میشویم.
وی افزود: بدخواهان میخواهند با ایجاد ناامنی، ما را درگیر حاشیهها کرده و از متن کار که پیشرفت، سازندگی و خدمت به مردم و گرهگشایی از زندگی آنهاست بازدارند اما باید با روحیه و انگیزه مضاعف تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. رئیسجمهور با بیان اینکه شکلگیری ایران قوی بدون اقتصاد و زیرساخت قوی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: همه ما در دولت و نهادهای انقلابی به دنبال ساختن ایران قوی هستیم که قدرت اقتصادی یکی از ساحتهای آن است.
* قالیباف: توقع همه از قرارگاه خاتمالانبیا در حوزه خنثیسازی تحریم است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش اظهار داشت: قرارگاه خاتمالانبیا در حقیقت مولود بعد از دوران دفاعمقدس است و فرق آن با تشکیل سپاه در این است که این قرارگاه با یک تجربه بویژه در عرصه مهندسی رزمی دوران دفاعمقدس در بخشهای مختلف شکل گرفت. قالیباف تصریح کرد: ما بدون شک از همان دهه ۷۰ بهطور جدی وارد یک جنگ اقتصادی شدیم و قرارگاه در این بخش ایفای نقش کرده است. وی افزود: ما در جنگ اقتصادی، هم باید برای رفع تحریم تلاش کنیم و هم برای خنثیسازی تحریم؛ چرا که هر دوی این کارها برای جنگ اقتصادی مؤثر است. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: طبیعتاً توقع همه از قرارگاه خاتمالانبیا، در حوزه خنثیسازی تحریم است که میتواند اثرگذار باشد و در این شرایط، کار را پیش ببرد. قالیباف در ادامه تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بعد از دوران دفاعمقدس به این ظرفیت رسید که روزبهروز در فعالیتها و بخشهای مختلف عمق پیدا کرد و همیشه در جبهه انقلاب راسخ، محکم و اثرگذار در حوزههای مختلف پیش رفت و توانست موثر و موفق باشد.
ارسال به دوستان
روسیه از روز گذشته در پاسخ به حملات اوکراین بخشهای مهمی از کییف را بمباران کرد
بنبست اروپا در اوکراین
گروه بینالملل: مقامهای اوکراینی روز گذشته از وقوع انفجارهایی در «کییف» خبر دادند و اعلام کردند 2 ساختمان اداری در منطقه محل استقرار بسیاری از ساختمانهای دولتی، هدف حمله قرار گرفته است. البته برخی رسانهها و کارشناسان معتقدند حملات روسیه به کییف پاسخی به حملات اوکراین به خاک مسکو است. مقامهای اوکراینی روز گذشته (چهارشنبه 14 دسامبر) از وقوع انفجارهایی در «کییف» پایتخت اوکراین خبر دادند و اعلام کردند ۲ ساختمان اداری در منطقهای در مرکز شهر که محل استقرار بسیاری از ساختمانهای دولتی است، مورد حمله قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «ویتالی کلیچکو» شهردار کییف در یک پست تلگرامی اعلام کرد که تیم شهرداری پس از وقوع انفجارها در محل حضور پیدا کرد. مقامهای اوکراینی مدعی شدهاند روسیه در این حملات از پهپادهای شاهد ایران استفاده کرده است. بر اساس این گزارش، آنطور که مقامهای اوکراین گزارش کردهاند ترکشهای یک پهپاد به ۲ ساختمان اداری در مرکز منطقه «شفشنکیوفسکی» آسیب وارد کرده اما از هر گونه تلفات احتمالی خبری منتشر نشده است. «اولکسی کولبا» رئیس اداره منطقهای کییف ادعا کرد نیروهای اوکراین ۱۰ پهپاد انتحاری را بر فراز کییف و مناطق اطراف آن ساقط کردهاند. بر اساس این گزارش، روسیه در هفتههای اخیر زیرساختهای اوکراین را در سراسر این کشور هدف حملات موشکی قرار داده و همچنین نبرد در امتداد خطوط مقدم در مناطق شرقی و جنوبی را تشدید کرده است. مسکو از زمان آغاز عملیات نظامی در ماه فوریه (پنجم اسفند) اعلام کرده که هدف از این حملات، نازیزدایی و خلع سلاح اوکراین است و به دنبال هدف گرفتن زیرساختهای غیرنظامی نیست. کشورهای غربی بویژه آمریکا و انگلیس از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین با تشدید فشار تحریمهای روسیه و عرضه سلاحهای سبک و سنگین به کییف، به آتش ناآرامیها در این کشور دامن زدهاند. مقامهای آمریکایی سهشنبه گفتند که ایالات متحده در آستانه تأیید ارسال سامانه موشک پاتریوت به اوکراین است و با درخواست فوری مقامهای اوکراین که به دنبال سلاحهای قویتر برای سرنگونی موشکهای روسیه هستند، موافقت کرده است. «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دوشنبه از کشورهای غربی درخواست کرده بود که تسلیحات پیشرفته بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند تا با روسیه مقابله کند. کشورهای غربی مدعی هستند که روسیه از پهپادهای ایران در جنگ علیه اوکراین استفاده میکند و در همین راستا به دنبال اعمال فشار به روسیه و ایران هستند اما مقامهای جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید کردهاند که قبل از جنگ اوکراین به روسیه پهپاد دادهاند و تهران از نحوه استفاده از این پهپادها اطلاعی ندارد. این در حالی است که اوکراین با موج جدید و شدیدتری از حملات هوایی روسیه مواجه است که عمدتاً زیرساختهای این کشور را هدف گرفته است. اوکراین همچنین در جبهههای شرقی و جنوبی در حال نبرد با نیروهای روسیه است. این انفجارها ناشی از پهپادهای انتحاری روسیه بوده و به ۲ ساختمان دولتی آسیب زده است. روز گذشته در پی درخواستهای مکرر اوکراین برای دریافت سامانههای پدافند هوایی آمریکا، واشنگتن اعلام کرد که در حال نهاییسازی ارسال سامانههای موشکی پاتریوت به اوکراین است. کولبا همچنین اعلام کرد که نیروهای اوکراین دیروز ۱۰ پهپاد انتحاری را بر فراز کییف و مناطق پیرامون آن سرنگون کردند. این حملات روسیه پاسخی به حمله موشکی اوکراین با پشتیبانی غرب علیه مواضع روسیه در کریمه و بخشهای غربی مسکو بود که پوتین وعده آن را به غربیها داده بود. اما موضوع حملات دیروز به همین جا ختم نمیشود، چند روز قبل مقامات آمریکایی اعلام کردند که قصد دارند موشک پاتریوت به کییف ارسال کنند که با مواضع تند مسکو همراه شد. بهرغم هشدارهای مکرر روسیه به کشورهای غربی در پی تداوم ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین، واشنگتن اما قصد ارسال سامانههای پدافند موشکی به کییف را دارد. کاخ سفید احتمالا تصمیم فروش سامانههای پدافندی «پاتریوت» به اوکراین را امروز پنجشنبه اعلام خواهد کرد. یک منبع میگوید گروهی از نظامیان اوکراینی در حال آموزش دیدن برای استفاده از سامانههای پاتریوت در پایگاه نظامی «گرافنور» واقع در آلمان هستند و تا پایان سال جاری میلادی این دوره تکمیل میشود. وزارت دفاع آمریکا و مقامهای اوکراینی هنوز در رابطه با گزارشها درباره ارسال این سامانه به کییف اظهارنظر نکردهاند. این در حالی است که «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه درباره تجهیز اوکراین به سامانههای پاتریوت هشدار داده و کرملین نیز این اقدام را تنشزایی آشکار آمریکا با مسکو قلمداد میکند. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه نیز به اظهارنظر درباره گزارشها حول تصمیم آمریکا برای ارسال سامانههای پدافند موشکی «پاتریوت» به اوکراین پرداخت. پسکوف طی نشست خبری در کرملین گفت: «اگر سامانههای پاتریوت به کییف تحویل شوند، مطمئناً به یک هدف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهند شد. البته اینها فعلا گزارشهای رسانهای است و ما منتظر بیانیه رسمی در اینباره هستیم». به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در پاسخ به سوالی درباره امکان الحاق منطقه «چرنیهوف» و «اودسا» به فدراسیون روسیه توضیح داد: «همه چیز به انتخاب و تصمیم شهروندان بستگی دارد». سخنگوی کرملین درباره ادعاها حول احتمال آتشبس با اوکراین به مناسبت سال نوی میلادی نیز اظهار داشت: «ما هیچ پیشنهادی از کسی دریافت نکردهایم و چنین موضوعی در دستورکار نیست». از سوی دیگر اروپاییها به اضافه آمریکا اذعان کردهاند که برای ارسال تجهیزات به اوکراین با مشکل روبهرو هستند. جولیان اسمیت، نماینده دائم آمریکا در ناتو روز سهشنبه طی رویدادی که توسط اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی آمریکا (CSIS) برگزار شد، با اشاره به کشور استونی عنوان کرد: برای مثال این کشور کمک زیادی به اوکراین کرده است و در حال حاضر با کمبود بسیار شدید تسلیحات مواجه است. وی افزود: در حالی که گروه تماس اوکراین روی سازماندهی ارسال تسلیحات به کییف متمرکز است، ناتو «کنفرانس مدیران تسلیحات ملی» (CNAD) را برگزار کرده تا مشکل کاهش ذخایر تسلیحاتی در سرتاسر این ائتلاف را مرتفع کند. در همین حال، اتحادیه اروپایی ابتکار جداگانهای را با هدف بررسی صنعت نظامی ایجاد کرده است. جولیان اسمیت در ادامه سخنرانی خود در این اندیشکده گفت: گلهای زیادی در اینجا شکوفا میشوند اما مساله کلیدی یافتن «بافت پیوندی» است تا در نتیجه اتحادیه اروپایی، ناتو و آمریکا با یکدیگر همکاری کنند و در تضاد نباشند. آمریکا و متحدانش از سال ۲۰۱۴ کمکهای نظامی به اوکراین ارسال میکنند اما روند ارسال مهمات و تسلیحات مختلف را با شروع حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه افزایش دادهاند. از آن زمان تاکنون، مسکو در موارد متعددی به کشورهای غربی هشدار داده و تاکید کرده که ارسال تسلیحات به کییف صرفا این جنگ را طولانیتر میکند. به همین دلیل بود که بورل، معاون هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی اعلام کرد که این قاره برای کمک به اوکراین با مشکل روبهرو است. «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی یکشنبه در وبلاگ خود نوشت: این جنگ همچنین زنگ بیدارباش برای همه ما درباره تواناییهای نظامی خودمان بوده است. ما به اوکراین سلاح دادیم اما با این کار متوجه شدیم که ذخایر نظامی ما تمام شده است. روسیه و اوکراین از ۲۴ فوریه وارد جنگ شدهاند و بهرغم آنکه غرب میگوید یکی از طرفهای این جنگ نیست، تاکنون میلیاردها دلار تسلیحات و مهمات در اختیار کییف قرار داده و تاکید میکند تا «هر زمان که لازم باشد» در کنار اوکراین میایستد. در همین حال الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین گفته است، در صورت حمله به اوکراین، کییف قادر به انجام هر کاری از جمله حمله به خاک روسیه است. همچنین روز جمعه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در صحبتی که اشاره به انجام حمله هستهای داشت، گفت کشورش میتواند دکترین نظامی خود را با معرفی امکان یک حمله پیشگیرانه برای خلع سلاح دشمن اصلاح کند. همچنین دیمیتری مدودف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه و رئیسجمهور و نخستوزیر سابق این کشور در مطلبی گفت: ما تولید قدرتمندترین ابزارهای تخریبگرمان از جمله ادواتی را که مبتنی بر اصول جدید هستند، افزایش میدهیم. اروپا در موضوع جنگ اوکراین به تناقض بزرگی رسیده است. از سویی مقامات برخی کشورهای اروپایی مانند مکرون، رئیسجمهور فرانسه به مذاکره برای خاتمه جنگ اصرار دارند و از طرف دیگر انگلیسیها و آلمانیها بر کمک نظامی و تسلیحاتی به کییف تأکید میکنند. زمستان سخت و سرمای شدید هم مشکل دیگر اروپاست. در همین رابطه اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در «پوتسدام» آلمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ادامه خواهد داد یا خیر، گفت: من به گفتوگوها با پوتین ادامه خواهم داد تا راهکاری را برای رهایی از این وضعیت موجود پیدا کنم. اگر گفتوگو نکنیم، به هیچ جایی نخواهیم رسید. شولتس ضمن تمجید از ادب و احترام ولادیمیر پوتین در حین مذاکرات، ادعا کرد: از اواخر ماه فوریه، زمانی که روسیه سربازهایش را به اوکراین فرستاد، موضع پوتین از جهات بسیاری تغییر کرده است. به نظر میرسد اروپا در بنبست اوکراین گیر افتاده است و نمیداند باید چه استراتژیای برای این مشکل بزرگ اتخاذ کند. ***
سرلشکر سلامی: قوی بودن ضامن حفظ کرامت ملت است
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران در دوازدهمین جشنواره مالک اشتر قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) گفت: در جهان امروز باید قوی بود تا مستقل و عزیز شد. در واقع قوی بودن ضامن استقلال، حریت و آزادی یک ملت و ضامن رأفت، منزلت و شأن در دستگاه و محیط بینالمللی است. وی افزود: قوی بودن ضامن حفظ کرامت یک ملت است، این یعنی یا باید قوی بود یا تسلیم شد. یعنی یا باید با تکیه بر اراده خود عمل کرد یا باید تسلیم اراده دیگران شد و راه میانه این دو وجود ندارد. در دنیای امروز و در نقشه جغرافیای سیاسی جهان برای ضعیف جایگاهی تعیین نکردهاند؛ نمیتوان هم ضعیف بود هم مستقل، بلکه باید قوی بود و مقتدر تا مستقل شویم. سلامی تصریح کرد: تاریخ چند دهه اخیر سرشار از مثالهای واضحی است که اگر ملتها، دولتها و نظامها قوی نباشند، فرو خواهند پاشید. این یک اصل است. فرمانده کل سپاه تاکید کرد: ما قوی بودن را انتخاب کردهایم، چرا که میدانیم استدلال سیاسی موهبتی است که بدون خوداتکایی، بدون استقلال اقتصادی، بدون قدرت ساختن و بدون تولید حاصل نمیشود. میدانیم که هرگز بیگانگان قاعده استقلال، قائمه قدرت، ارکان منزلت، ستونهای شکوه و عظمت ما را به ما هدیه نمیکنند. ما میدانیم بزرگی ما با مجاهدت، تلاش، جدیت، علم و فناوری و مردان ما ساخته میشود. وی ادامه داد: ما کشوری هستیم که تصمیم گرفتیم بدون تاثیرپذیری از اراده بیگانگان و دشمنان زندگی کنیم. میخواهیم شرافتمندانه زندگی کنیم و نمیخواهیم نیازمند باشیم. کلید استقلال سیاسی، گسستن بند وابستگی و نیاز است و همه ما این را میدانیم. سرلشکر سلامی با بیان اینکه دشمن میخواهد نیازمند، وابسته، محتاج و اسیر باشیم و آزاد نباشیم، خاطرنشان کرد: استقلال یعنی نپذیرفتن تاثیر اراده دیگران؛ ما میخواهیم بر اساس اراده ملی خودمان عمل کنیم و دشمن دقیقا عکس این را میخواهد.
ارسال به دوستان
قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با رأی شکننده تصویب شد
خودزنی حقوقی در نیویور
گروه سیاست خارجی: با فشار و تلاش غیرقانونی ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی ایران که طی یک فرآیند دموکراتیک و با اکثریت آرا به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل درآمده بود، از این کمیسیون حذف شد.
بر این اساس، قطعنامه ایالات متحده با رای شکنندهای به تصویب رسید و فقط 2 رای بالاتر از حد نصاب کسب کرد. قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ۲۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید.
در این نشست، نمایندگان ونزوئلا، برزیل، پاکستان، چین، روسیه، سوریه و بلاروس از حذف ایران، انتقاد و با آن مخالفت کردند. نمایندگان این کشورها، استفاده ابزاری آمریکا از نهادهای سازمان ملل برای اغراض سیاسی را محکوم کرده و این قطعنامه را دارای استانداردهای دوگانه، ریاکارانه و بر خلاف قواعد بینالمللی دانستند. همچنین نماینده رژیم صهیونیستی هم در این نشست، شعار «زن، زندگی، آزادی» را به زبان فارسی بیان کرد و خواستار حذف ایران از تمام سازمانهای بینالمللی شد.
طبق اعلام رسمی حقوقدانان بینالمللی، به رای گذاشتن اخراج یک کشور از یک کمیسیون بینالمللی اساسا سابقه نداشته و حذف یک کشور از کمیسیون مقام زن سازمان ملل میتواند به عنوان یک بدعت، تبعات حقوقی سنگینی برای سایر اعضا داشته باشد. این موضوع از سوی نماینده روسیه نیز در جلسه بیان شد که به یک درگیری حقوقی میان نمایندگان کانادا و روسیه منتهی شد که در نهایت با تایید رای روسیه از سوی رئیس جلسه همراه شد و به همین دلیل از اعضا برای قانونی یا غیرقانونی بودن این اقدام رایگیری شد..
گفتنی است روز گذشته گروه دوستان حامی منشور ملل متحد شامل ۱۹ کشور از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین نسبت به نقض منشور سازمان ملل و آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) اعتراض و خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن را که با رای اکوسوک و پس از تایید اولیه گروه جغرافیایی آسیا- اقیانوسیه انجام شده است، غیرقانونی اعلام کرد.
گروه دوستان حامی منشور ملل متحد در نشست بررسی پیشنویس قطعنامه E/2023/L.4 با عنوان «خاتمه عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن ۲۰۲۶-۲۰۲۲» در شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) در نیویورک اعلام کرد این اقدام را که عملا منجر به محروم کردن یک دولت عضو از اعمال حقوق اولیه خود برای مشارکت در یک ارگان منتخب ملل متحد است، رویهای خطرناک میداند. گروه دوستان حامی منشور ملل متحد، اتهامات علیه ایران برای توجیه خاتمه عضویت کشورمان در این کمیسیون را رد و اعلام کرد اساسا معیارهای عضویت در این کمیسیون کاملا فنی و تخصصی بوده و مبتنی بر تجربه، تخصص و دانش هر کشور عضو است و بنابراین نسبت به سیاسی کردن نهادهای تخصصی و فنی سازمان ملل از طریق انحراف آن به برنامههای سیاسی مد نظر برخی از کشورها هشدار میدهد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|