|
اخبار
عملیات حج ۱۴۰۲ آغاز شد
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر آغاز عملیات حج ۱۴۰۲ را اعلام کرد. سیدعلی مرعشی در همایش توجیهی - آموزشی حج و اربعین ۱۴۰۲ گفت: عملیات حج ۱۴۰۲ آغاز و مذاکرات اولیه حج توسط سازمان حج و زیارت با سازمان حج و زیارت عربستان شروع شده است. وی در ادامه درباره تعداد زائران حج آینده گفت: بر اساس اعلام حج و زیارت، برای حج ۱۴۰۲ تعداد ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر زائر حج داریم. آغاز عملیات حج از ۵ ذیالقعده تا ۵ محرم یعنی ۶۰ روز است. در این مدت باید مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه کند. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر توضیح داد: امسال از کل زائران حج، ۲۳ هزار نفر بالای ۶۵ سال دارند و با جمعیت پیری روبهرو هستیم، که قاعدتاً بیماریهایی دارند که اهمیت معاینات را بیشتر میکند و در کنار این معاینات باید زمانبندیهایی را هم در نظر بگیریم. وی در ادامه بیان کرد: باید به زائرانی اجازه تشرف بدهیم که استطاعت حضور در مراسم حج را از نظر جسمی داشته باشند. اگر واقعا استطاعت ندارند باید جلوی تشرف آنها گرفته شود و اگر امکانش را دارند بیدلیل اجازه حضور از آنها گرفته نشود.
***
حضور بیش از ۶ میلیون دانشآموز در «شاد» در روزهای تعطیلی
6 میلیون و 400 هزار دانشآموز در روزهایی که آموزش حضوری در مدارس تعطیل است به صورت غیرحضوری در شبکه شاد به آموختن ادامه میدهند. بنا بر آمار ثبت شده در شبکه شاد، در روزهای ۱۹ تا ۲۱ آذر که فرآیند آموزش مدارس در برخی استانهای کشور به دلیل آلودگی هوا به صورت غیرحضوری برگزار شد، به طور میانگین در هر روز بیش از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دانشآموز در شبکه شاد حضور داشته و آموزش خود را در این بستر دنبال کردند. تعداد کاربران یکتا که در شبکه شاد فعالیت داشتهاند بیش از ۹ میلیون نفر بوده و طبق آمار منتشر شده، میانگین حضور روزانه دانشآموزان مقطع ابتدایی بیش از 3 میلیون و ۳۰۰ هزار، متوسطه اول بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار و متوسطه دوم بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموز بوده است. همچنین دانشآموزان و معلمان استانهای خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی و خوزستان که مشمول مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا بودند، بیشترین حضور را در شبکه شاد داشتند که بیانگر فعال بودن مدارس و کلاسهای درسی در زمان آموزش غیرحضوری است. گفتنی است پیشتر وزیر آموزشوپرورش اعلام کرده بود هنگام آلودگی هوا، بارش باران و مسائلی از این دست مدارس به صورت غیرحضوری و در شبکه شاد برگزار خواهد شد.
***
تغییر زمان برگزاری امتحانات دانشآموزان تهرانی
امتحانات پایان ترم دانشآموزان استان تهران با تاخیر و از ۱۰ دیماه آغاز میشود. اداره کل آموزشوپرورش شهرستانهای تهران در اطلاعیهای که روی کانال اطلاعرسانیاش در شبکه شاد قرار داده، اعلام کرد با توجه به غیرحضوری برگزار شدن کلاسها در روزهای گذشته، امتحانات پایان ترم مدارس شهرستانهای استان تهران (با یک هفته تاخیر) از ۱۰ دیماه ۱۴۰۱ آغاز میشود. بر اساس این اطلاعیه، این تصمیم شامل امتحانات نهایی پایه دوازدهم و دانشآموزان بزرگسال متوسطه اول نمیشود. علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران نیز در برنامهای تلویزیونی با بیان اینکه امتحانات نهایی پایه دوازدهم مطابق برنامه قبلی برگزار میشود، اظهار کرد: همچنین مدارس دوره متوسطه میتوانند با دریافت مجوز کتبی از کمیسیون خاص آموزشوپرورش منطقه و طبق مصوبه ۶۶۹ شورای عالی، امتحانات پایان ترمشان را از ۱۰ دیماه طبق مقررات برگزار کنند.
***
رشد 18 درصدی صدقات پرداختی مردم
مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکتهای مردمی کمیته امداد از جذب ۴۶۹ میلیارد تومان صدقه مردمی طی ۸ ماه سال جاری خبر داد. حسین گیلاسی در گفتوگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به جمعآوری ۴۶۹ میلیارد تومان صدقه طی ۸ ماه ابتدایی سال، میزان صدقات مردمی کمیته امداد در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۱۸ درصدی همراه بوده است. وی ضمن تشریح عملکرد نقدی صدقات پرداختی مردم به تفکیک صندوقهای کوچک خانگی، صندوق بزرگ اماکن، صندوق بزرگ معابر و کمکهای موردی افزود: میزان درآمد نقدی از صندوقهای کوچک خانگی ۲۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان (۵۷ درصد)، از صندوق بزرگ اماکن ۱۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان (۴ درصد)، از صندوق بزرگ معابر ۸۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان (۲۲ درصد) و از کمکهای موردی ۶۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان (۱۷ درصد) بوده است. به گفته مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکتهای مردمی کمیته امداد، به طور متوسط هر مشترک تا پایان آبان سال جاری ۷۱۵ هزار ریال صدقه پرداخت کرده است. گیلاسی با اشاره به روشهای نوین در دریافت صدقات ادامه داد: میزان کمکهای نقدی از مجموع روشهای نوین شامل QR کد، کد دستوری (USSD) و دیگر روشها ۳۷۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.
***
فراخوان مشمولان دیماه خدمت سربازی اعلام شد
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد تمام مشمولانی که برگ آماده به خدمت به تاریخ دیماه سال ۱۴۰۱ دریافت کرده باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰)، برگ معرفینامه مشمولان به مراکز آموزش را دریافت و برابر اطلاعات مندرج در آن اقدام کنند. این دسته از مشمولان باید پنجشنبه یکم دیماه سال ۱۴۰۱ در ساعت، محل و مراکزی که در برگ معرفینامه مشمولان اعلام شده، حضور یابند و به خدمت دوره ضرورت اعزام شوند.
ارسال به دوستان
آغاز پویش زمستانه اهدای خون
مدیرکل دفتر روابط عمومی جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون از آغاز پویش زمستانه اهدای خون با هدف تامین خون مورد نیاز بیماران سراسر کشور از اول دی تا پایان اسفند خبر داد. مژده نخلستانی افزود: برای پیشگیری از کاهش ذخایر خون پویش اطلاعرسانی زمستانه با عنوان «چتر سرخ زندگی»، از ابتدای فصل سرما آغاز میشود.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت از برطرف شدن برخی کمبودهای دارویی تا ۲ ماه آینده خبر داد
ثبات وضعیت تأمین دارو از زمستان
گروه اجتماعی: بحران کمبود دارو که طی ماههای گذشته به دلیل مصرف بالای آن در پی شیوع زودهنگام آنفلوآنزا، همچنین وجود برخی ناهماهنگیهای بخش تولید با توجه به حذف ارز ترجیحی اتفاق افتاد، در حال رفع شدن است، چرا که وزارت بهداشت طی ۲ ماه اخیر اقدامات ویژهای را در راستای برطرف کردن مشکلات سد راه تولید و تامین دارو از جمله با واردات آن انجام داد. توجه به بخش تولید دارو و حمایت از صنایع داروسازی با تامین ارز مورد نیاز آنها، موجب شده طی ماههای گذشته داروسازان سهشفیته کار کنند. از طرفی برخی کمبودهای دارویی نیز با ورود محمولههای دارویی به کشور در حال مرتفع شدن است. آنطور که وزیر بهداشت اعلام کرده، هماکنون داروخانهها مملو از دارو است و برخی کمبودها نیز تا 2 ماه آینده رفع خواهد شد. در این باره دکتر بهرام عیناللهی با اشاره به اینکه کمبود دارویی که اخیرا ایجاد شد، مربوط به آنتیبیوتیک و سرم بوده، علت آن را شیوع آنفلوآنزای زودرس دانست و گفت: این قول را میدهم ظرف یک الی ۲ ماه آینده کمبود دارو در این چند قلم دارویی جبران شود. وزیر بهداشت درباره اقدامات انجام شده برای جبران کمبود دارو در کشور گفت: در حال حاضر 9 هزار و 600 قلم دارو در داروخانهها داریم و داروخانهها مملو از دارو بوده ممکن است تنها چند قلم دارو با کمبود مواجه شود که همواره نیز چنین مشکلاتی در کشور وجود داشته و مربوط به این دولت نیست. وی افزود: کمبود دارویی که اخیرا ایجاد شد، مربوط به آنتیبیوتیک و سرم بود و علت کمبود این دو قلم دارویی نیز این بود که ما با یک آنفلوآنزای زودرس مواجه شدیم. وی اضافه کرد: همین معضل در برخی کشورهای پیشرفته مثل آمریکا و کانادا نیز وجود دارد، چرا که آنفلوآنزای زودرس باعث بالا رفتن مصرف و مواجه شدن ما با کمبود دارو بود که البته این معضل با واردات و سهشیفته شدن تولید در حال جبران است. بنا بر اعلام خبرگزاری خانه ملت، عیناللهی در پایان تصریح کرد: این قول را میدهم ظرف یک الی ۲ ماه آینده کمبود دارو در این چند قلم دارویی جبران شود.
* ثبات وضعیت تأمین دارو از زمستان
توجه به تولید و توزیع دارو در بازار برای تامین نیازهای مردم به این کالای سلامتمحور تا جایی است که رئیس سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرده است مردم نگرانی از بابت کمبود دارو نداشته باشند. سیدحیدر محمدی با بیان اینکه کمبودهای دارویی نسبت به ماه گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته، گفت: تا پایان آذرماه میزان کمبودها کاهش مییابد و پس از آن برنامه بلندمدتی برای ثبات وضع تامین دارو داریم. وی درباره آخرین وضعیت کمبودهای دارویی اظهار کرد: در یک ماه گذشته تامین مواد اولیه دارو تسریع شد؛ برخی داروهای کمیابشده وارد شدند و تولید برخی داروهای دچار کمبود شده نیز افزایش یافت؛ همچنین برخی اقلام دارویی مشمول اصلاح قیمت و کاهش مالیات بر ارزش افزوده شدند.
وی افزود: مجموع این تلاشها منجر به این شد نسبت به ماه گذشته حدود 50 درصد کمبودهای دارویی کاهش یابد. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم بتوانیم بهزودی به وضعیت مناسبی در زمینه تامین دارو و کاهش کمبودهای دارویی برسیم و پس از آن برنامه بلندمدتی برای ثبات وضعیت تامین دارو و جلوگیری از بروز کمبودهای جدید خواهیم داشت.
***
پوشش 90 درصدی هزینه درمان ناباروری
اقدامات قابل توجهی برای درمان ناباروری انجام شده است؛ آنگونه که بخش عمده هزینه دارو درمان این بیماری توسط بیمه سلامت تامین میشود. معاون دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت ایران گفت: ۶۳ قلم دارو، ۵۶ خدمت آزمایشگاهی و ۲۸ قلم تجهیزات گرانقیمت درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار دارد. مریم آزادی در گفتوگو با فارس درباره آخرین وضعیت حمایتهای بیمه سلامت از زوجین نابارور توضیح داد: بیمارانی که نیازمند دریافت خدمات درمان ناباروری هستند الزاما باید در سامانه ما نشاندار شوند، بدین منظور ۳۵۰۰ نفر را نشاندار کردیم تا بتوانند خدمات کمک باروری دریافت کنند. وی ادامه داد: خدمات کمک باروری شامل خدمات سرپایی و تخصصی است که در مراکز تخصصی درمان ناباروری ارائه میشود. خدمات سرپایی شامل آزمایش، سونوگرافی و تصویربرداری و خدمات دارویی است که بیمه سلامت این خدمات را تا ۹۰ درصد پوشش میدهد. به گفته آزادی، خدماتی که در مراکز درمان ناباروری ارائه میشود که شامل خدمات فوقتخصصی است، در مراکز دولتی با پوشش ۹۰ درصدی تعرفه دولتی و در مراکز خصوصی و مراکز تامین اجتماعی با پوشش ۹۰ درصدی تعرفه عمومی غیردولتی در حال انجام است. معاون دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت ایران گفت: بین 3.5 الی ۴ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که ۱۵ درصد آنها نیاز به خدمات فوقتخصصی دارند و مابقی میتوانند با سایر روشهای درمانی و اصلاح سبک زندگی و تغذیه درمان شوند؛ همه این افراد نیاز به خدمات فوقتخصصی ندارند.
ارسال به دوستان
انباشت آلایندهها در آسمان تهران موجب شد دیاکسید گوگرد در پایتخت طی چند روز اخیر 5 برابر شود
در بند دود
جلسه بررسی برای حل معضل آلودگی هوا به دستور رئیسجمهور با حضور معاونان وزارتخانهها و نهادهای مرتبط برگزار شد
هوای پایتخت همچنان آلوده است، این آلودگی به دلیل انباشت آلایندهها در آسمان تهران گویا ادامهدار خواهد بود؛ آنگونه که مدارس و دانشگاههای این کلانشهر امروز نیز تعطیل اعلام شد تا تهرانیها ۱۶ روز متوالی را با هوای آلوده بگذرانند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به عدم کنترل منابع انتشار آلودگی در شهر تهران گفت: به رغم اینکه در مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا قید شده استفاده از سوختهای سنگین مجاز نیست اما برخی صنایع از سوختهای سنگین دارای گوگرد بالا استفاده میکنند که در روزهای اخیر سبب افزایش ۳ تا ۵ برابری دیاکسید گوگرد در هوای تهران شده است. دکتر عباس شاهسونی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون ۲۳ جلسه شرایط اضطراری هوا در استان تهران برگزار شده است، گفت: این یعنی عملا یک ماه از سال ۱۴۰۱ وضعیت هوا در شرایط اضطرار بوده است و این درحالی است که در کل سال ۱۴۰۰ تنها ۱۲ جلسه اضطرار در شهر تهران برگزار شده بود. وی با اشاره به اعلام اخیر شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مبنی بر افزایش غلظت آلاینده دیاکسید گوگرد در هوای شهر تهران بیان کرد: ما طی سالها مشکل دیاکسید گوگرد داشتیم که با توجه به حذف گوگرد از سوخت این مشکل هم برطرف شد اما طی روزهای گذشته بویژه از ۲۲ تا ۲۵ آذر افزایش ۳ تا ۵ برابری غلظت دیاکسید گوگرد در شهر تهران را شاهد بودیم که نشان میدهد برخی صنایع اقدام به استفاده از سوختهای حاوی گوگرد کردهاند. او ادامه داد: از ۲۶ آذر به بعد میزان غلظت دیاکسید گوگرد مجددا کاهش یافت اما آثار روزهای پیشین هنوز در هوا وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه سوزاندن هر سوختی که گوگرد بالا داشته باشد توسط صنایع و کارخانهها مجاز نیست، اظهار کرد: در مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا هم قید شده است که استفاده از سوختهای سنگین مجاز نیست ولی با توجه به محدودیت صنایع، برخی از آنها از سوختهای سنگین دارای گوگرد بالا استفاده میکنند. سازمان محیطزیست باید بر این موضوع نظارت کند و جلوی استفاده از سوختهای سنگین را بگیرد. وی درباره علت تداوم آلودگی هوا هم گفت: در شهری مانند تهران با ۹ میلیون جمعیت و تعداد زیادی خودرو و موتوسیکلت مواجه هستیم، در حالی که هیچ محدودیتی هم برای عدم استفاده از خودروهای فرسوده و آلاینده دیزلی نداریم و تنها به تعطیلیهایی اکتفا میکنیم که مواجهه گروه آسیبپذیر با آلودگی هوا را کاهش دهد. در واقع برای منابع انتشار آلودگی هوا هیچ اقدام اساسی نشده است و صنایع همچنان به تولید آلایندهها ادامه میدهند. او با اشاره به اینکه آلودگی هوا در حال حاضر نهتنها به عنوان یک موضوع زیستمحیطی، بلکه به عنوان چهارمین علت مرگهای زودرس شناخته میشود، تصریح کرد: کیفیت پایین هوا میتواند چشمها، بینی و گلو را تحریک کند، باعث تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماریهای تنفسی شود و بر سیستم قلبی - عروقی تأثیر بگذارد. تنفس هوای آلوده برای مدت طولانی میتواند مشکلات جدیتری ایجاد کند به شکلی که تخمین زده میشود آلودگی هوا سالانه عامل مرگ زودرس ۷ میلیون نفر در جهان باشد.
* غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاههای تهران
بر اساس مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا، همه مقاطع تحصیلی در استان تهران به استثنای شهرستانهای پردیس، دماوند و فیروزکوه در روز چهارشنبه ۳۰ آذر غیرحضوری شد. جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا دیروز در محل استانداری تهران برگزار شد که بر اساس مصوبات این کارگروه، امروز در همه شهرستانهای استان تهران جز پردیس، دماوند و فیروزکوه کودکستانها تعطیل و همه مدارس در مقاطع ابتدایی و متوسطه و کلاسهای دانشگاهها غیرحضوری و به صورت مجازی دایر است. مجوز روزانه ورود به محدوده طرح ترافیک نیز برای روز چهارشنبه ۳۰ آذر توسط شهرداری تهران صادر نمیشود. از شهروندان تقاضا میشود از تردد غیرضروری خودداری کنند. همچنین روسای ادارات با تقاضای مرخصی مادران دارای فرزند دانشآموز موافقت کنند. شاخص لحظهای کیفیت هوای پایتخت دیروز روی عدد ۱۲۳ قرار داشت و برای گروههای حساس ناسالم بود. همچنین طبق اعلام مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست، دیروز سهشنبه ۲۹ آذر، هوای ۶ کلانشهر در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت.
* روایت چمران از جلسه وزیر کشور درباره آلودگی هوا
گنجانده شدن ردیف اعتباری در بودجه سال آینده برای نوسازی حملونقل عمومی بیتردید تأثیر خود را در کاهش آلودگی هوا به جا میگذارد. رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به جلسه دوشنبه شب دستگاههای متولی آلودگی هوا با وزیر کشور گفت: مقرر شد منابع مالی نوسازی ناوگان فرسوده حملونقل عمومی در بودجه سال آینده گنجانده شود تا با این نوسازی، مشکل آلودگی هوا را تا حدی حلوفصل کنیم. مهدی چمران در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکارهای حل معضل آلودگی هوا گفت: سوال درباره موضوع آلودگی هوا سوال همه ما است و همه مردم این سوال را دارند که باید چه کرد و چگونه با مشکل آلودگی هوا دست به گریبان شویم و آن را از بین ببریم. وی در ادامه افزود: دوشنبه 28 آذر با دستور رئیسجمهور جلسهای در دفتر کار وزیر کشور برای بررسی راهحلهای معضل آلودگی هوا تشکیل شد که این جلسه تا ساعت ۲۱:۳۰ به طول انجامید. تمام معاونان وزارتخانههای مرتبط در موضوع آلودگی هوا و قانون هوای پاک به همراه شهردار تهران و بنده با حضور وزیر کشور راهحلهای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم. چمران تاکید کرد: در این جلسه پیشنهاد دادم برنامهها را به ۲ دسته کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم کنیم. مثلا موضوعاتی همانند خرید واگن که نیازمند تامین بودجه است و زمان میبرد جزو برنامههای زمانبر باشد و برخی برنامهها نیز که باید در کوتاهمدت و سریع اجرا شود، در دسته برنامههای کوتاهمدت تقسیم شود. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: برنامههای خوبی ارائه شد و تصور میکنم به نتایج خوبی برسیم. این جلسه به دستور رئیسجمهور تشکیل شد و برنامهها در آن مشخص و تکالیف دستگاههای مختلف معلوم شد. در همین راستا شهرداری تهران باید موضوع خرید واگن و اتوبوس را دنبال کند و مقرر شد منابع مالی آن نیز حدود ۱۰ هزار میلیاردتومان در بودجه سال آینده کشور گنجانده شود. البته مواردی هم برای این موضوع از محل فروش اوراق در نظر گرفته خواهد شد. به گفته وی، همچنین مقرر شد مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک به صورت مقطعی فروخته نشود که این کار نیز در حال انجام است. پیشنهاد دیگر آن بود که بهای اتوبوس در تهران نصف شود که ما اعلام کردیم در حال حاضر اتوبوسی نیست که نرخ بلیت آن نصف شود اما به هر ترتیب این موضوع مورد قبول واقع شد و مقرر شد موضوع در بودجه سال آینده کشور دیده شود؛ به شکلی که سهم دولت در این موضوع یعنی نرخ بلیت اتوبوس افزایش یابد تا به این ترتیب نرخ بلیت اتوبوس برای شهروندان نصف شود. امیدواریم با این تدبیر و توسعه حملونقل عمومی، مردم به سمت استفاده از حملونقل عمومی بروند و با تامین اتوبوس به حد کافی، شهروندان از حملونقل عمومی استفاده کنند. قطعا در این موضوع صرفه زمانی و وقت از صرفه مالی برای شهروندان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
ارسال به دوستان
رئیس پلیس راهور: در ۷ ماه نخست امسال ١۴ درصد افزایش فوتی و ٢١ درصد افزایش مجروح در تصادفات شهری و جادهای داشتهایم
هشدار درباره افزایش قربانیان تصادفات
سال گذشته ١٠ هزار و ٢۵۶ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند که متاسفانه این آمار امسال به ١١ هزار و ٧٣۴ نفر رسید که این یک اعلام خطر است. همچنین در ۷ ماه نخست امسال ١۴ درصد افزایش فوتی و ٢١ درصد افزایش مجروح داشتیم. در این ۷ ماه ٢٨٨ هزار نفر در تصادفات مجروح شدند که متاسفانه روند خوبی نیست.
این آمارها را رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا دیروز در نشستی خبری اعلام کرد. سردار سیدکمال هادیانفر در جمع خبرنگاران نسبت به افزایش تلفات تصادفات رانندگی در کشور هشدار داد و با اعلام خطر نسبت به آن گفت با این روند افزایشی به آمار یک دهه قبل بازمیگردیم. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا نسبت به افزایش تلفات تصادفات رانندگی در کشور هشدار داد و با اعلام خطر نسبت به آن گفت با این روند افزایشی به آمار یک دهه قبل بازمیگردیم.
وی با اشاره به نقاط حادثهخیز افزود: امیدواریم در بحث ایمنسازی نقاط حادثهخیز اقدامات خوبی انجام شود.
وی با بیان اینکه در قانون برنامه ششم توسعه انضباط ترافیکی بحث مهمی است، گفت: در برنامه توسعه هفتم نیز به این موضوع توجه ویژه خواهد شد. تصادفات یکی از شاخصهای مهم سنجش توسعهیافتگی در جهان است.
سردار هادیانفر با بیان اینکه ٢۶٣ هزار و ١۶٩ کیلومتر راه اصلی، فرعی، روستایی و... در کشور داریم، گفت: حدود ٢۵ هزار کیلومتر معادل ٩ درصد راههای کشور ما راه اصلی است که تقریبا ٣۴ درصد تصادفات در راههای اصلی رخ داده است اما ٧۵ درصد کشتهشدگان ما در همین راهها هستند.
وی به موضوع روند اسقاط خودروهای فرسوده نیز اشاره کرد و گفت: خودروی فرسوده آلودگی بیشتری تولید میکند و طبیعی است که ایمنی کمتری هم دارد.
هادیانفر با بیان اینکه پلیس راهور مسؤول پیشگیری از تصادفات نیست، گفت: طبق آنچه در قانون تاکید شده، دولت محترم مسؤول پیشگیری از تصادفات است و پلیس راهور هم مسؤول رسیدگی. وی ادامه داد: ۵١ درصد فوتیهای تصادفات در دم، ۶ درصد در حین انتقال و مابقی پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست میدهند.
هادیانفر با اشاره به آمار ۷ ماهه پزشکی قانونی از جانباختگان حوادث رانندگی در کشور گفت: سال گذشته ١٠ هزار و ٢۵۶ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند که متاسفانه این آمار امسال به ١١ هزار و ٧٣۴ نفر رسید که این یک اعلام خطر است. در ۷ ماه امسال حدود ١۴ درصد افزایش فوتی و ٢١ درصد افزایش مجروح داشتیم. تنها در این ۷ ماه ٢٨٨ هزار نفر در تصادفات مجروح شدند که متاسفانه روند خوبی نیست. این روند قابل قبول نیست و چنین افزایشی حداقل در ١٢ سال گذشته گزارش نشده است. به نظرم دولت توجهی را که باید در این زمینه داشته باشد، ندارد.
وی ادامه داد: تقریبا ۸ درصد تولید ناخالص ملی کشور و بین ٩ تا ١١ درصد بودجه دولت خرج تصادفات میشود. من قبلاً هم گفتهام که 8.3 میلیارد به ازای هر نفر کشته تصادفات خسارت مستقیم و غیرمستقیم به کشور وارد میشود.
هادیانفر اضافه کرد: انشاءالله دولت سیزدهم که دولتی مردمی است به این موارد توجه ویژه داشته باشد و بتواند این آمار را کاهش دهد. وی افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند تا پایان سال احتمال اینکه شمار جانباختگان به ٢٠ هزار نفر برسد وجود دارد و این یعنی به آمار یک دهه قبل باز خواهیم گشت.
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه تعداد جانباختگان را نمیتوان به عنوان یک شاخص برای سنجش جایگاه مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در جامعه دانست، گفت: به عنوان مثال یکی از این شاخصها شاخص جانباخته به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه است که البته ما در این باره نیز طی ۷ ماه امسال شاهد افزایش اعداد بودیم به طوری که در ۷ ماه ۹۹ این شاخص 2.6، در ۷ ماه سال گذشته 2.8 و در ۷ ماه امسال ۳ بوده است.
هادیانفر با بیان اینکه نگرانیهای جدی بابت جان باختن موتوسیکلتسواران و عابران پیاده در حوادث رانندگی وجود دارد، گفت: در برخی شهرها مانند شهرهای استان مازندران بعضا تا ۸۳ درصد جانباختگان حوادث رانندگی را موتوسیکلتسواران و عابران پیاده شامل میشود.
وی افزود: در همین راستا تاکید میکنم اگر دولت فعال نشود و نسبت به رفع نقاط حادثهخیز، رفع مشکلات موجود در بیمارستانها و مراحل اورژانس، ارتقای کیفیت خودروها و... اقدام نکند دوباره آمار جانباختگان حوادث رانندگی افزایش پیدا خواهد کرد و طبق برآوردهای ما تا پایان سال ۱۴۰۱ ممکن است به ۲۰ هزار فوتی نیز برسد.
وی افزود: متاسفانه ما تا به این لحظه هیچ اقدام جدی برای ارتقای کیفیت خودروهای تولید یا مونتاژ داخل ندیدهایم.
* وضعیت اسقاط خودرو اصلا خوب نیست
رئیس پلیس راهور فراجا به وضعیت اسقاط خودرو نیز اشاره کرد و گفت: وضعیت اسقاط هم اصلا خوب نیست. اینطور نمیشود که ما همینطور افزایش تولید و حالا هم افزایش واردات داشته باشیم اما از آن طرف هم انتهای میز را ببندیم و بگوییم هیچ خروجی وجود ندارد. اینطور تعداد خودروها در سطح شهر چقدر میشود. از آن طرف سن فرسودگی خودرو را هم لغو کردند و هیچ تکلیفی دیگر وجود ندارد، یعنی یک خودرویی که ۳۰ سال کار کرده میتواند برود معاینه فنی بگیرد و ۳۰ سال دیگر هم کار کند. حالا معلوم نیست در این سالها چند بار تصادف کرده و چه آسیبهایی دیده، همینهاست که باعث افزایش جانباختگان حوادث رانندگی میشود.
به گفته وی، متاسفانه آمار اسقاط تنها ۲۹ هزار دستگاه است که آن هم ما قبول نداریم، چرا که آمار اسقاط را بر اساس گواهیها میدهند و این گواهیها به معنای اسقاط و از چرخه خارج شدن خودرو نیست. ما درباره این موارد نیز مخالفت خود را با وزارت صمت اعلام کردیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|