|
اخبار
«هناس» در راه لبنان
فیلم سینمایی «هناس» در چهارمین تجربه اکران بینالمللی خود، راهی کشور لبنان خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «هناس» به کارگردانی حسین دارابی و تهیهکنندگی محمدرضا شفاه، در ادامه اکرانهای بینالمللی خود به مدت ۳ روز در کشور لبنان اکران خواهد شد. این فیلم سینمایی که محصول سازمان سینمایی سوره است، به ابعاد مختلفی از زندگی شهید داریوش رضایینژاد و ترور وحشیانه او توسط دشمنان میپردازد و از ۲۳ تا ۲۵ دسامبر برابر با ۲ تا ۴ دیماه ۱۴۰۱ در شهر بیروت کشور لبنان اکران خواهد شد.
فیلم سینمایی «هناس» پیش از این و در راستای اکرانهای بینالمللی خود، با حضور عوامل این فیلم در شهرهای بغداد در کشور عراق، دمشق در کشور سوریه و پاریس در کشور فرانسه اکران شده بود. اکران این ملودرام عاشقانه در کشور لبنان چهارمین نمایش خارجی این فیلم سینمایی را رقم خواهد زد.
فیلمنامه «هناس» نخستین روایت دراماتیک و سینمایی دلهرهآور از ترور یکی از دانشمندان هستهای ایران است که توسط احسان ثقفی و مهدیه عیناللهی به نگارش درآمده است. پخش بینالمللی این فیلم سینمایی برعهده مرکز بینالملل سوره است.
***
«لوپتو» 10 میلیاردی شد
انیمیشن سینمایی «لوپتو» پس از 7 هفته اکران، به فروش 10 میلیارد تومانی رسید.
به گزارش «وطنامروز»، انیمیشن سینمایی «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری و تهیهکنندگی محمدحسین صادقی، توانست با استقبال مخاطبان کودک و نوجوان به فروش ۱۰ میلیارد تومانی دست یابد.
همچنین به مناسبت فرارسیدن شب یلدا، قطعه موسیقی «شادی ساختنی است» در ویژهبرنامه یلدایی شبکه دو سیما با حضور عوامل و عروسکهای این انیمیشن سینمایی رونمایی شد. این قطعه موسیقی توسط امید روشنبین ساخته شده است. خواننده کودک این قطعه زینب صفری است که همراه با گروه آوای احسان تهران آن را اجرا کرده است.
انیمیشن موزیکال، شاد و مهیج «لوپتو» نخستین محصول مرکز انیمیشن سوره است که در استودیوی فراسوی ابعاد توسط هنرمندان جوان کرمانی تولید شده و توسط دفتر پخش بهمن سبز به نمایش درآمده است. انیمیشن «لوپتو» با گذشت ۷ هفته از آغاز اکران خود، با جذب ۴۱۰ هزار مخاطب در سینما توانسته به فروش ۱۰ میلیارد تومانی در سینماهای سراسر کشور دست یابد تا همچنان جزو فیلمهای پرفروش گیشه سینماهای ایران باشد.
«لوپتو» داستان جالبی از دنیای بیماران یک آسایشگاه روانی است که مسؤول آن یعنی آقای کمالی به گونهای متفاوت با بیماران خود رفتار میکند. او زندگی را برای بیماران با قرص و دارو متوقف نکرد. بیماران نیز از فرصتهای خود در آسایشگاه آقای کمالی استفاده کردند و ابتکار و خلاقیتهای نهفتهشان را بهکار گرفتند.
***
«پدرخوانده» به فیلمنت رسید
سعید ابوطالب که پیش از این مسابقه «شبهای مافیا» را برای فیلیمو کارگردانی کرده بود، حالا با تغییراتی سری جدید آن را تحت عنوان «پدرخوانده» روانه شبکه نمایش خانگی کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، قسمت اول مسابقه رئالیتیشوی «پدرخوانده»، در پلتفرم فیلمنت منتشر شد. کامبیز دیرباز اجرای فصل اول این مسابقه را بر عهده گرفته است. لوکیشن این رئالیتیشو انبار فرضی قاچاق مافیای سیسیل ایتالیاست و در یک سناریو ۱۱ نفره شامل ۳ مافیا و یک پدرخوانده قدرتمند، ۷ شهروند و یک نقش مستقل پیش میرود. بازیکنان برای یادگیری بازی جدید یک ماه زمان صرف تمرین آن کردهاند.
بهاره افشاری، امیرعلی نبویان، ترلان پروانه، پژمان بازغی و امیرحسین رستمی از جمله بازیکنان قسمت اول پدرخوانده هستند.
***
برگزاری نمایشگاه عکس فصلواره ایثار در ایستگاه مترو
نمایشگاه عکس دومین فصلواره ایثار در ایستگاههای متروی میدان انقلاب اسلامی و ارم سبز برگزار میشود.
به گزارش «وطنامروز»، نمایشگاه عکس دومین فصلواره فرهنگی و هنری ایثار با نمایش ۲۰ اثر منتخب، در ایستگاههای متروی میدان انقلاب اسلامی و ارم سبز برگزار میشود. از بین ۲۸۵ عکس در بخش تک عکس و ۱۵۰ اثر در بخش مجموعه عکس دومین فصلواره فرهنگی و هنری ایثار، ۲۰ اثر به بخش نمایشگاه عکس مترو راه پیدا کردند.
دومین فصلواره فرهنگی و هنری ایثار به دبیری عباسعلی رضایی به همت اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران و اداره امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در۱۴ بخش (۸ بخش ملی و ۶ بخش استانی) از اول مهر آغاز به کار کرده و دیماه سال جاری اختتامیه آن برگزار میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نمایش «هتل ریتاج»؛ روایتی معاصر از تحریف تاریخ شیعه
روضه مظلومیت و تحریف
گروه فرهنگ و هنر: این روزها در تئاترشهر، نمایشی روی صحنه است که در راستای ترسیم تصویری از جریان تحریف تاریخ شیعه گام برمیدارد. نمایش «هتل ریتاج» در کنار تلاشش برای نمایش این جریان، روضهای بر مظلومیت مادر شیعیان است و برای اینکه نسل جوان بهتر و بیشتر بتواند درکش کند، داستانی را برگزیده که سیر آن در زمان معاصر میگذرد.
به گزارش «وطنامروز»، نمایش «هتل ریتاج» این روزها در سالن اصلی تئاترشهر روی صحنه رفته است و تلاش دارد در روزهای منتهی به شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) نمایانگر مظلومیت این بانو و جور و جفایی باشد که در سالهای آخر عمر بر این بانوی بزرگوار رفته است. داستان در یک هتل کوچک در مدینه به نام «ریتاج» میگذرد که پذیرای مسافران مسلمان از کشورهای مختلفی است که برای زیارت حرم رسول خدا(ص) آمدهاند. یک خانواده ایرانی، دو دانشجو از فرانسه، یک نفر از انگلستان و چند نفر از اهالی عربستان در این هتل اقامت دارند. داستان از جایی اوج میگیرد که محسن، پسر خانواده ایرانی سراسیمه به لابی هتل میآید و با صدای بلند اعتراض میکند که یک نسخه خطی از کتابی تاریخی از اتاق آنها به سرقت رفته است.
این نمایش افزون بر اشاره به مظلومیتهای حضرت فاطمه(س)، بر تلاش برخی جریانها برای تحریف تاریخ به نفع خودشان تمرکز کرده و سرقتی که در پاراگراف قبل بدان اشاره شد نیز در راستای همین جریان تحریف است؛ تحریفی که به همین مظلومیت برمیگردد و تنها راه آنها برای تطهیر نیاکانشان از ستمهایی است که بر خاندان اهل بیت روا داشتهاند.
ترکیب مسافران حاضر در این هتل کوچک، یکدست و در خدمت موضوع اصلی قصه است و حضور یک کارشناس نسخهشناسی و چند دانشجوی علاقهمند به تاریخ سبب شده دیالوگهایی که بین شخصیتها رد و بدل میشود و آنها را با یکدیگر به همفکری و چارهاندیشی وامیدارد، ناظر بر این موضوع باشد.
امتیاز خاص این تئاتر را باید در معاصر بودن زمان قصه آن دانست. در رابطه با مسائل مربوط به غصب فدک توسط مشرکان و شهادت حضرت زهرا(س) تئاترهای متعددی با تم تاریخی روی صحنه رفته است اما قرار دادن یک موضوع تاریخی در دل داستانی که در زمان حیات ما میگذرد، ایدهای است که حمید حرا، نویسنده و کارگردان «هتل ریتاج» در این نمایش پیاده کرده که خروجی نسبتا موفقی را رقم زده است.
این نمایش بهرغم درونمایه تاریخیای که دارد، تلاش کرده شرح حال ساکنان یک هتل سه ستاره را در قالب یک ملودرام به نمایش بگذارد. در صحنههای معاصر نمایش، از ناراحتی و استیصال و همفکری برای حل مسائل گرفته تا رگههای کمدی و شوخطبعی، همگی در کنار هم جمع شدهاند تا مخاطب طی ۲ ساعتی که در سالن به تماشای نمایش نشسته، از ریتم کند داستان خسته نشود و تا دقایق پایانی منتظر باز شدن گره قصه بماند؛ گرهی که البته در آخر هم باز نمیشود و مخاطب را با پایانی باز تنها میگذارد.
بازیها در نمایش «هتل ریتاج» تقریبا در یک سطح است و نمیتوان از یک نقشآفرینی شاخص نسبت به سایرین نام برد اما هماهنگی و نظم میان بازیگران بویژه در حرکات نمایشیای که در صحنههای تاریخی به چشم میخورد، نشاندهنده ماهها تمرین عوامل و دستاندرکاران آن است.
تحریف سخنان و اعمال و رفتار معصومین ما هر چند قرنهاست آغاز شد؛ اما هنوز هم با شدت و ضعف در برهههای مختلف ادامه دارد. تحریف تاریخ، به راحتی میتواند جای ظالم و مظلوم را با یکدیگر عوض کند و اگر مقابل این جریان نایستیم، ممکن است روزی را شاهد باشیم که به خودمان میآییم و با پیشینهای از شیعیان روبهرو میشویم که به کلی با حقیقت متفاوت است. تلاشها برای این کار از طرق مختلف مثل جعل، حذف، کوچکنمایی، برجستهسازی و... در حال وقوع است و سیر اصلی داستان «هتل ریتاج» هم ناظر به همین موضوع است. نسل جوان ما امروز محتاج چنین روایاتی است که با بیان حقیقت تاریخ، در برابر این تحریفها قد علم میکنند. این نمایش که توانست در نخستین شب اجرای خود در ۲ سانس میزبان بیش از ۱۰۰۰ تماشاگر باشد، تاکنون ششمین شب اجرای خود را در سالن اصلی تئاترشهر پشت سر گذاشته است و در بین تماشاگران گروههای مختلفی از جمله خانوادهها و کودکان، نوجوانان و جوانان به چشم میخورند.
اجرای «هتل ریتاج» تا ششمین شب دیماه همزمان با شام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ادامه دارد و با توجه به نزدیک شدن به آخرین روزهای دهه فاطمیه، میتوان در این مدت به استقبالی بیش از این هم امیدوار بود. 12 شب اجرای «هتل ریتاج» در مناسبترین زمان ممکن روی صحنه میرود. این نمایش در ایام عزاداری فاطمیه میتواند روضه پرسوز و گدازی بر معصومیت و مظلومیت این خاندان باشد.
ارسال به دوستان
مدیر شبکه یک از تدارکها برای سالگرد شهادت حاجقاسم گفت
1111 برنامه برای سردار دلها
دبیر ستاد رسانهای مکتب حاجقاسم سلیمانی در سازمان صداوسیما، برنامههای تلویزیون و رادیو را در ایام سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی اعلام کرد.
به گزارش «وطنامروز»، به گفته میثم مرادی بیناباج، مدیر شبکه یک سیما و دبیر ستاد رسانهای مکتب حاجقاسم سلیمانی، ویژهبرنامههای مرتبط با سومین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی از ۲۹ دیماه با افتتاح رادیو ۲۴ ساعته مقاومت آغاز شده است و مجموعه شبکههای سیما، صدا، استانها، برونمرزی و حوزه فضای مجازی رسانه ملی برنامههای متنوعی در ساختارهای مختلف مستند، گفتوگومحور، گزارشی، موسیقی تصویر و... برای امسال پیشبینی کردهاند.
وی گفت: شبکههای سیما در مجموع با ۱۰۰ عنوان برنامه در بیش از ۱۴۰۰۰ دقیقه، شبکههای صدا و رادیو ۲۴ ساعته مقاومت با ۱۳۸ عنوان برنامه در ۹۰۰۰۰ دقیقه، شبکههای استانی با ۷۶۰ عنوان برنامه در بیش از ۵۱۰۰۰ دقیقه، شبکههای برونمرزی با ۱۱۳ عنوان برنامه به زبانهای مختلف و معاونت مجازی با اقدامات گسترده رسانهای در سامانههای تلوبیون و پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، در کنار مردم، سومین سالگرد شهادت این شهید عزیز را گرامی خواهند داشت.
مدیر شبکه یک اعلام کرد: همچنین با توجه به پیشبینی سفر سیل عاشقان ایران و اسلام برای تجدید عهد و ادای احترام و زیارت مزار حاجقاسم سلیمانی، با محوریت ستاد مردمی مکتب حاجقاسم، موکبهایی در مسیر گلزار شهدای کرمان پیشبینی شده و با همراهی خوب بسیج صداوسیما و حوزه فنی سازمان، پیشبینی خوبی برای ارتباط تصویری و انعکاس این حضور مردمی در شبکههای داخلی و بینالمللی انجام شده است.
وی افزود: پویش محوری امسال، پویش خانوادگی #به_نیت_حاج_قاسم است و با رویکرد بازنمایی ابراز محبت و ارادت خانوادههای عزیز ایرانی به روح بلند سردار آسمانی شهید حاجقاسم سلیمانی برگزار خواهد شد.
دوستداران شهید حاجقاسم سلیمانی برای شرکت در این پویش میتوانند از فعالیتهای محبتآمیز و خیرخواهانهای از نذر نان و شربت و نصب پرچم گرفته تا حفظ قرآن، نذر صلوات، آزادی زندانیان، سرکشی به آسایشگاهها، اطعام نیازمندان و بخشش دیگران که به نیت حاجقاسم انجام میدهند، دلنوشته، عکس، صدا و تصویر یا ویدئویی تهیه و به نشانی iribhajghasem@ در پیامرسانهای داخلی ارسال کنند.
ارسال به دوستان
وضعیت گیشه تئاتر، پاییزی نبود
پاییز امسال با 365 نمایش روی صحنه
۳ ماه پاییز امسال ۶۵ نمایش در ۲۷ سالن تئاتر تهران روی صحنه رفت و مخاطبان شهرستانی هم تماشاگر بیش از ۳۰۰ اجرا به صورت عمومی یا در دل جشنوارههای استانی بودند.
به گزارش «وطنامروز»، پس از ۲ سال سخت کرونایی، از بهار ۱۴۰۱ هنرهای نمایشی و تئاتر بار دیگر جان گرفت که در تابستان به اوج خود رسید. با این حال، با ناآرامیها و التهابات اجتماعی پیشآمده اخیر در جامعه و شرایط نامناسب فعالیتهای هنری، اجراهای تئاتر در نیمه نخست مهر دچار افت شد که با برنامهها و سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی، از خاموشی چراغ سالنها جلوگیری شد. با تمهیدات اندیشیده شده، در پاییز ۱۴۰۱، ۲۷ سالن تئاتر و مرکز فرهنگی و هنری در شهر تهران پذیرای اجرای ۶۵ نمایش بود که در آنها، ۵۰ نمایش بزرگسال و ۱۵ اثرِ ویژه کودکان و نوجوانان روی صحنه رفت.
مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج، تالار هنر، تالار حافظ، تئاتر مولوی، تماشاخانه ایرانشهر، پردیس تئاتر شهرزاد، تالار محراب، سالن میلاد، سالنهای حوزه هنری، عمارت نوفللوشاتو، عمارت سیمرغ، تماشاخانه آژمان، پردیس تئاتر تهران، تماشاخانه اهورا، تماشاخانه ارغوان، تماشاخانه ملک، خانه نمایش دا، پردیس ملت، پردیس سپند، فرهنگسرای ابنسینا، فرهنگسرای فردوس، فرهنگسرای نیاوران، خانه فرهنگ نور، مرکز تئاتر کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، بوستان ولایت و فضای باز برج میلاد از جمله مراکزی بودند که در ۳ ماه گذشته میزبان هنرمندان و علاقهمندان به هنرهای نمایشی شدند.
در میان آثار اجرا شده در ۳ ماه گذشته، با وجود شرایط نامناسب اجتماعی، چندین نمایش با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده و فروش خوبی را پشت سر گذاشتهاند. در همین مدت، شهر تهران جدا از اجراهای صحنهای، شاهد برگزاری ۲۵ نشست نمایشنامهخوانی بوده است.
فعالیت هنرمندان هنرهای نمایشی در پاییز ۱۴۰۱، تنها محدود به شهر تهران نبوده و گستره ایران را هم در برگرفته بوده است. با برگزاری حضوری جشنوارههای استانی که همیشه گرمابخش اجراهای عمومی در شهرستانها هم بوده است، بیش از ۳۰۰ نمایش در شهرهای کوچک و بزرگ سراسر کشور روی صحنه رفته و پذیرای تماشاگران بوده است.
ارسال به دوستان
کتاب «کوچکمرد» برگرفته از زندگینامه خودنوشت شهید سلیمانی رونمایی شد
منظومهای کو درباره سلیمانی
کتاب «کوچکمرد» منظومهای از زندگینامه خودنوشت و کودکی شهید سلیمانی و روایتی جذاب و شاعرانه از روزهای پرفراز و نشیب کودکی سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی رونمایی شد. مراسم رونمایی از کتاب منظوم «کوچکمرد» سروده طیبه شامانی در یکی از خانههای بهزیستی شهر تهران، با حضور جواد محقق و حمید هنرجو و طیبه شامانی (شاعر کتاب) برگزار شد.
ابتدا جواد محقق، شاعر و روزنامهنگار، نظر بچههای این خانه را درباره قهرمان و ویژگیهای قهرمان پرسید و درباره شخصیت حاجقاسم نکاتی گفت. وی با اشاره به مفهوم قهرمان و ابعاد قهرمانی، خطاب به فرزندان مستقر در مرکز نرجس گفت: قهرمانان همیشه شناخته شده نیستند، لذا باید قهرمانان گمنام را بشناسیم. در حال حاضر کتابهای بسیاری درباره قهرمانان نوشته شده است.
در ادامه مراسم حمید هنرجو دقایقی برای میهمانان صحبت کرد و سپس از کتاب رونمایی شد. طیبه شامانی در این مراسم گفت: «من تاکنون در مراسمهای رونمایی زیادی بودهام اما این مراسم با بقیه متفاوت است. اینکه بین شما بچهها هستم خیلی حس متفاوتی دارد. شما ما را در خانهتان راه دادید».
او درباره سرودن اشعار کتاب «کوچکمرد» گفت: «در خیلی از قسمتهای شعر، اختیار قلم با من نبوده و حضور سردار را در تمام لحظاتی که مینوشتم حس میکردم». سپس قسمتی از کتاب را برای بچهها خواند و بچهها نیز در فضایی گرم و صمیمی هر کدام چند بیت از کتاب را خواندند.
پس از رونمایی کتاب، میهمانان مراسم، یادبود رونمایی را امضا کردند. در انتهای مراسم نیز بنیاد مکتب حاجقاسم، کتاب «کوچکمرد» را به تمام بچههای این مرکز اهدا کرد. این کتاب ۸۰ بیت شعر منظوم، سروده طیبه شامانی را شامل میشود که برگرفته از دستنوشتههای شهید سلیمانی در کتاب «از چیزی نمیترسیدم» است. کتاب «از چیزی نمیترسیدم» که مزین به یادداشت رهبر معظم انقلاب شده است، نخستین اثر چاپ شده توسط انتشارات «مکتب حاجقاسم» محسوب میشود و شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است.
تصویرسازی «کوچکمرد» را سعید شمس انجام داده و انتشارات مکتب حاجقاسم آن را در قطع خشتی و در ۲۴ صفحه چاپ کرده است.
ارسال به دوستان
دومین همکاری فتوحینیا با داوود میرباقری، آخرین همکاری بود
طراح صحنه «سلمان فارسی» درگذشت
جلیل فتوحینیا، طراح صحنه سریالهایی همچون «مختارنامه» و «سلمان فارسی» روز گذشته دار فانی را وداع گفت.
به گزارش «وطنامروز» جلیل فتوحینیا، طراح صحنه و لباس پروژههای سینمایی و تلویزیونی صبح چهارشنبه ۳۰ آذرماه بر اثر بیماری درگذشت. وی اواخر عمر خود را درگیر سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری بود. احسان ناظمبکایی، مدیر روابط عمومی پروژه «سلمان فارسی» ضمن تایید درگذشت فتوحینیا به مهر گفت: جلیل فتوحینیا طراح صحنه سریال «مختارنامه» بود و در این چند سال هم برای پروژه «سلمان فارسی» فعالیت میکرد. متاسفانه او صبح روز چهارشنبه 30 آذرماه بر اثر ابتلا به بیماری سرطان در بیمارستان طالقانی درگذشت.
فتوحینیا متولد سال ۱۳۴۹ در سبزوار بود و دستیاری طراحی در فیلم سینمایی «میخواهم زنده بمانم» به کارگردانی ایرج قادری و طراحی صحنه و لباس فیلمهای «عروس آتش»، «کوچه پاییز»، «سلام به انتظار»، «انتهای قدرت» و «گنج» از دیگر آثار سینمایی او هستند. وی همچنین طراح صحنه سریالهای «داستان یک شهر» اصغر فرهادی و «مختارنامه» داوود میرباقری بود. فتوحینیا در آخرین فعالیت خود نیز در پروژه الفویژه «سلمان فارسی» همکاری دیگری را با میرباقری تجربه کرد.
او فعالیت هنری خود را از طریق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد و در مراکز دیگری مانند آموزشوپرورش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادامه آن پرداخت. فتوحینیا سال 1368 با ورود به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فعالیت خود را در رشته طراحی صحنه آغاز کرد. وی از سال 1372 تاکنون در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی به عنوان طراح صحنه حضور داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|