|
افزایش تولید فولاد ایران به 28 میلیون تن
انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تولید فولاد ایران در آبان امسال 3.9 درصد و طی 11 ماه گذشته میلادی 8.5 درصد افزایش یافته و به 27.9 میلیون تن رسیده است. در حالی که تمام ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد در جهان در ماه نوامبر با کاهش تولید مواجه شدهاند، ایران، هند و چین افزایش تولید داشتند که چین بیشترین افزایش تولید را به خود اختصاص داده است.
ارسال به دوستان
بررسی ظرفیتها و تهدیدهای افزایش نرخ بهره سپردههای بانکی
تیغ دولبه افزایش بهره
با توجه به عقبماندگی چند ساله نرخ بهره نسبت به تورم، رشد بهره اجتنابناپذیر است اما این اتفاق باید به گونهای مدیریت شود که به بازار سرمایه و صنایع آسیب نزند
گروه اقتصادی: شواهد گویای آن است بانک مرکزی توانسته است رضایت شورای پول و اعتبار را برای افزایش نرخ بهره سپردههای بانکی کسب کند و با آرام شدن فضای سیاسی و اقتصادی کشور این اتفاق عملی خواهد شد. البته به احتمال زیاد نرخ بهره دیگر به صورت یکساله محاسبه نخواهد شد و شاید دیگر باید منتظر آن باشیم که بهره کامل را در صورت سپردهگذاری 3 ساله دریافت کنیم. در هر صورت در شرایط کنونی جذاب کردن ریال به هر طریقی باید جزو برنامههای بانک مرکزی باشد و مانع هدایت بیش از این منابع ریالی به سمت بازارهای دیگر باشیم. به گزارش «وطنامروز»، رئیس کل بانک مرکزی یکشنبه هفته گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه از بررسی افزایش نرخ سود بانکی خبر داد و گفت: «این مساله منوط به تایید شورای پول و اعتبار است». صالحآبادی تاکید کرد که تغییر نرخ سود بانکی نیاز به کار کارشناسی دارد و در همین راستا این پیشنهاد در شورای پول و اعتبار در حال بررسی است و رقم مشخصی در این باره مدنظر نیست.
البته شنیدهها حاکی از آن است که قرار است نرخ بهره سپردههای بلندمدت بانکی 5 درصد افزایش پیدا کند. افزایش نرخ بهره یا نرخ سود سپرده بانکی، ابزاری است که دولتمردان از آن برای تقویت پول ملی و کاهش تورم در شرایط تورمی استفاده میکنند.
* کاهش زیان سپردهگذاران
سیدمرتضی افقه، کارشناس اقتصاد به عنوان یک مدافع سیاست افزایش نرخ بهره در این باره گفته است: مردم همواره به دنبال این هستند که قدرت خرید خود را حفظ کنند. وی افزود: تورم ۴۰ درصدی این زمینه را فراهم میکند که مردم گرایشی به سپردهگذاری نزد بانکها نداشته باشند. کارشناس اقتصاد اظهار داشت: سود بانکی ۱۷ تا ۱۸ درصدی در مقایسه با تورم ۴۰ درصدی به این معنی است که سالانه بیش از ۲۰ درصد قدرت خرید سپردهگذاران بانکها کاهش مییابد و در نتیجه مردم گرایشی به سپردهگذاری نزد بانکها ندارند. وی تاکید کرد: افزایش نرخ سود در واقع گامی در جهت کاهش زیان سپردهگذاران است و میتواند برای گروههایی که قدرت ریسک ندارند و نمیخواهند وارد بازار ارز شوند کمک کند. افقه معتقد است، افزایش نرخ سود بانکی کمک میکند که تقاضای ارز کم شود و نقدینگی افراد به بازار خودرو، طلا و ارز وارد نشود. کارشناس اقتصاد تصریح کرد: تا زمانی که تورم کاهش نیابد حداقل به اندازه نرخ سود بانکی و نزدیک به این نرخ نباشد گرایش به اینکه افراد در بانکها سپردهگذاری کنند، کم است. وی تاکید کرد: افزایش نرخ سود بانکی اقدام مثبتی است اما کافی نیست و باید اثرگذاری آن بررسی باشد.
افقه گفت: نرخ سود بانکی رقم حساسی است و اگر چه موجب جذب سپردهگذاری میشود اما از جهت دیگر برای تسهیلاتگیرندگان بویژه بخش تولید هزینهها را افزایش میدهد، بنابراین بانک مرکزی روی این نرخ حساسیت دارد.
* تقاضا برای خروج دارایی از بانکها به اوج رسیده است
کامران ندری،کارشناس پولی و بانکی به عنوان موافق دیگر در این باره با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ بهره یا نرخ سود سپرده بانکی در شرایط فعلی اجتنابناپذیر است، گفت: «انتظارات تورمی افزایش پیدا کرده و مردم در تلاش هستند تا دارایی زیادی در بانک نداشته باشند و در نتیجه سپردههای بلندمدت به سپردههای کوتاهمدت و پول تبدیل شدهاند و برای بانکها مسالهآفرین شده است، بانکها با اوج تقاضای سپردهگذاران برای خروج موجودی از سپردههای بلندمدت مواجه شدهاند و این کار بانکها را با مشکل نقدینگی مواجه میکند و در چنین شرایطی افزایش نرخ بهره چه در بازار بینبانکی و چه در بانکها اجتنابناپذیر است».
کارشناس پولی و بانکی با اشاره به این موضوع که اقدام بانک مرکزی در راستای افزایش نرخ بهره، اقدامی انفعالی است، گفت: «در حال حاضر بانکها با موج تقاضای مردم برای برداشت از حسابهای بلندمدت مواجه شدهاند و بانک مرکزی به صرافت افتاده است تا نرخ بهره را بالا ببرد و ای کاش به جای برخورد انفعالی، بانک مرکزی برخورد فعالانه داشت و تا قبل از اینکه موج خروج دارایی از بانکها شروع شود که کاملا نیز قابل پیشبینی بود، زودتر این اقدام را انجام داده بود و شاید ما در حال حاضر با افزایش اینچنینی نرخ ارز در بازار مواجه نبودیم».
ندری در ادامه گفت: «افزایش نرخ بهره حتما باید اتفاق بیفتد اما این سیاست ظرافتهایی دارد و تعیین نرخ بهره جدید چالشآفرین است و برآورد تبعات مثبت و منفی آن نیز چالش دیگری است که بانک مرکزی باید آن را بررسی کند. اما در شرایط فعلی افزایش نرخ بهره باید صورت بگیرد و اگر بانک مرکزی کماکان انفعالانه در بازار عمل کند، بانکها با مشکل ذخایر نقدی مواجه میشوند و به بانک مرکزی فشار وارد میکنند تا پایه پولی را افزایش دهد و اضافه برداشت آنها از بانک مرکزی زیاد میشود و مقصر این شرایط نیز تورم و انتظارات تورمی بالا و غیرفعال بودن سیاستگذار پولی است».
ندری با اشاره به این که باید دید افزایش نرخ بهره آنقدری هست که مردم را از خروج داراییهای خود از بانک منصرف کند یا خیر، گفت: «اگر افزایش در نرخ بهره ناچیز و در حد یک تا ۲ درصد باشد، ممکن است اثربخشی لازم را نداشته باشد و در نتیجه میزان در افزایش نرخ بهره باید آنقدری باشد که تصمیم مردم برای خروج داراییهای خود از بانک اثرگذار باشد».
وی در پایان گفت: «مشکلاتی که در حال حاضر بانکها با آن مواجه هستند، بر اثر سیاستهای غلط خود بانک مرکزی در گذشته اتفاق افتاده و بانک مرکزی در گذشته بانکها را مجبور کرده است تا وامهای بلندمدت با نرخ بهره ۱۸ درصد اعطا کنند و آن نرخ بهره غلط بوده است و افزایش نرخ بهره در شرایط فعلی ممکن است بانکها را به دردسر بیندازد. اقتصاد ما در حال حاضر دارد تاوان تصمیمات غلطی که در گذشته گرفته شده است را پرداخت میکند».
* افزایش سود بانکی، کشاورز را به سپردهگذاری ترغیب میکند
فاتح رضایی، کارشناس اقتصاد کشاورزی درباره تأثیر افزایش سود سپردهها در نظام بانکی بر بخش کشاورزی گفت: هدایت نقدینگی سرگردان به سمت تولید نیاز به مدیریت درست و برنامهریزی منسجم دارد. در این باره ضروری است از کشورهای موفق الگوگیری شود.
وی افزود: در سطح بینالملل مسالهای به نام سود بانکی با ارقام دورقمی وجود ندارد. بسیاری از کشورها سودی که به سپردهگذاران میپردازند کمتر از یک درصد است، زیرا این پول باید در بخش مولد سرمایهگذاری شود تا در نهایت منجر به رفاه اجتماعی شود.
او ادامه داد: سودهای 1.5درصدی در واقع همان کارمزد روند سپردهگذاری بوده و حرکت به سوی نرخ بهره بالا عملاً راه به خطا رفتن است.
رضایی با اشاره به سودهای ۲۱ درصدی بانکها در سالهای قبل عنوان کرد: این امر منجر به خروج سرمایه از بخش تولید شده و افراد را ترغیب به سرمایهگذاری برای دریافت سود بیشتر میکرد. از این رو سود سپرده بانکی به ۱۸ درصد تقلیل یافت.
کارشناس اقتصاد کشاورزی یادآور شد: هنگامی که سود سپرده بالا باشد به طور قطع نرخ بهره تسهیلات افزایش یافته و کشاورز یا هر تولیدکنندهای تشویق میشود تا بدون دغدغه و دردسرهای تولید سرمایه خود را از بخش مولد و کشاورزی بیرون آورده و نزد بانکها سپردهگذاری کرده و سود خود را دریافت کند.
ارسال به دوستان
شروع چانهزنی درباره حداقل دستمزد کارگری سال 1401 در انتظار تعیین سبد معیشت
برآورد 13 تا 15 میلیون تومانی سبد معیشت
فعال کارگری با اعلام برآورد هزینههای سبد معیشت کارگران، گفت: رقم دستمزد کارگران پس از مشخص شدن مبلغ هزینه سبد معیشت در کمیته دستمزد با حضور شرکای اجتماعی و در شورای عالی کار تعیین خواهد شد. ناصر چمنی درباره برگزاری جلسات دستمزد کارگران و تعیین رقم مزد اظهار کرد: درباره دستمزد کارگران ماده ۴۱ قانون کار مبنا و ملاک عمل شورای عالی کار است و بند یک این ماده به نرخ تورم و بند ۲ به سبد معیشت خانوار اشاره دارد، لذا از حالا نمیتوان درباره اینکه دستمزد چقدر خواهد شد یا چند درصد افزایش مییابد صحبت کرد. قبل از هر چیز جلسات کمیته دستمزد درباره هزینههای سبد معیشت کارگران باید تشکیل و مبلغ سبد معیشت مشخص شود. وی ادامه داد: پس از تعیین رقم سبد معیشت، شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری، کارفرمایان و دولت وارد مذاکره میشوند و درباره دستمزد تصمیمگیری میکنند. مبنای اصلی برای تعیین دستمزد کارگران، قانون است و ماده ۴۱ قانون کار و تبصرههای آن باید لحاظ شود. این فعال کارگری با بیان اینکه هزینه سبد معیشت کارگران سال گذشته ۹ میلیون تومان تعیین شد، اظهار کرد: در حال حاضر این رقم بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه برآورد میشود، لذا ابتدا در کمیته دستمزد باید هزینههای سبد معیشت بر مبنای نرخ تورم محاسبه و کارشناسی شود، سپس در جلسات دستمزد با حضور شرکای اجتماعی درباره رقم دستمزد سال آینده تصمیمگیری کنیم. چمنی درباره گزارش مرکز پژوهشهای تامین اجتماعی درباره محاسبه هزینههای سبد معیشت گفت: این مرکز صرفا میتواند نتایج پژوهش خود را به عنوان کار کارشناسی درباره ارقام و اعداد هزینه معیشت و نرخ تورم اقلام ارائه دهد اما به منزله آن نیست که باید مبنای تعیین مزد قرار گیرد، بلکه در کنار گزارش نمایندگان کارگری درباره وضع معیشت خانوار و هزینه سبد زندگی میتواند مورد توجه قرار گیرد و به تعیین بهتر رقم سبد معیشت و شفافسازی هزینهها کمک کند. این فعال حوزه کار تصریح کرد: سالها قبل در شورای عالی کار مصوبهای به شکل سهجانبه به تصویب رسید که بر اساس آن برای به دست آمدن تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار که بحث سبد معیشت خانوار است، کمیته دستمزد تشکیل شود و به صورت میدانی هر گروه اطلاعات و آمار و گزارشهای خود را ارائه دهد و نظراتش را مطرح کند تا پس از بحث و بررسی، اعداد و ارقام سبد معیشت و هزینههای خانوار به دست آید. وی در پایان گفت: اعداد و ارقام کف بازار و نرخ تورم بر کسی پوشیده نیست و طبیعی است که وقتی تورم بیشتر باشد کارگران کمتر خرید میکنند. ارسال به دوستان
رشد 7.3 درصدی تشکیل سرمایه ثابت در تابستان
گزارش جدید بانک مرکزی از رشد اقتصادی تابستان سال ۱۴۰۱ نشان میدهد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص -که در بیشتر سالهای دولت گذشته ارقام منفی را تجربه کرده بود- تابستان امسال رشد چشمگیر 7.3 درصدی داشته است.
یکی از شاخصهای بسیار مهمی که دورنمای اقتصاد هر کشوری را نشان میدهد، نرخ تشکیل سرمایه ثابت ناخالص است و بیانگر تغییرات میزان سرمایهگذاری در اقتصاد یک کشور است.
بانک مرکزی روز پنجشنبه یکم دیماه گزارش رشد اقتصادی کشور در تابستان سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، رشد اقتصاد کشور در فصل تابستان با احتساب نفت معادل 3.6 درصد و بدون احتساب نفت معادل 3.1 درصد بوده است. این ارقام نشان میدهد سرعت رشد اقتصاد کشور در تابستان نسبت به بهار بیشتر شده، چرا که این ارقام در بهار سال جاری به ترتیب معادل 2.3 و 2.2 درصد گزارش شد. از همین رو افزایش نرخ رشد تابستان، بهبود وضعیت اقتصادی در این فصل را نشان میدهد. همچنین رشد اقتصادی کشور در مجموع 6 ماه نخست سال جاری با احتساب نفت معادل ۳ درصد و بدون نفت معادل 2.7 درصد بوده است. بررسی جزئیات گزارش بانک مرکزی از رشد اقتصادی ۶ ماه نخست کشور اما حاوی نکته بسیار مهمی است.
بررسی اجزای هزینه نهایی نشان میدهد جزء «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» در فصل تابستان رشد 7.3 درصدی را تجربه کرده است. نمودار موجود جزئیات رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۲ فصل ابتدایی و همچنین مجموع ۶ ماه نخست سال جاری را بر اساس آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد.
* نوید آیندهای روشن از تداوم رشد اقتصادی و بهبود درآمد سرانه
همانطور که پیداست، تشکیل سرمایه ثابت پس از افت 0.2 درصدی در بهار، با رشد 7.3 درصدی در تابستان توانست افت اندک ابتدایی را جبران و در مجموع ۶ ماه نخست، رشد ۳.۹ درصدی را ثبت کند.
نمودار فوق نشان میدهد در فصل تابستان همه اجزای سرمایهگذاری رو به رشد بودهاند. با در نظر گرفتن رشد همه اجزای تشکیل سرمایه در ۳ ماهه تابستان امسال، نرخ رشد تشکیل سرمایه طی ۶ ماه نخست در بخش ماشینآلات، ساختمان و سایر بخشها به ترتیب ۱۵، منفی 1.9 و منفی 3.6 درصد شد که در مجموع کل تشکیل سرمایه ثابت در ۶ ماه نخست را به 3.9 درصد رساند. مثبت شدن نرخ تشکیل سرمایه ۶ ماه نخست سال جاری، یکی از مهمترین و البته امیدوارکنندهترین بخشهای گزارش جدید بانک مرکزی است.
نرخ رشد منفی تشکیل سرمایه در سالهای اخیر، ظرفیت رشد اقتصادی را تا حد زیادی از بین برده بود. از همین رو یکی از الزامات جدی بازگشت کشور به مسیر رشد اقتصادی، سرمایهگذاری کلان بخش خصوصی و دولتی برای جبران سرمایههای مستهلک شده در سالهای اخیر و بازیابی توان تولید کشور برای رشد درآمد سرانه و غلبه بر فقر گسترده بهجا مانده از دولت قبل است. در این شرایط، تشکیل سرمایه به عنوان جزء حیاتی در گزارشهای رشد اقتصادی مطرح است به طوری که رشد آن، نوید آیندهای روشن از تداوم رشد اقتصادی، بهبود درآمد سرانه و کاهش تدریجی شدت و گسترده فقر در کشور را میدهد.
با این حال با توجه به وضعیت تورمی کنونی کشور و تمرکز دولت بر کاهش تورم، دستیابی همزمان به ۲ هدف کنترل تورم و حفظ رشد اقتصادی، چالشی اساسی برای دولت به شمار میرود.
* تسهیل صدور مجوز در دولت سیزدهم
یکی از چالشهای اقتصاد ایران در دوران ۸ ساله دولتهای یازدهم و دوازدهم، کاهش سرمایهگذاری در اقتصاد بود. دولت گذشته عمدتاً بر جذب سرمایهگذاری خارجی تاکید داشت اما حتی برای جذب سرمایهگذار خارجی قوانین و فرآیندهای صدور مجوز تسهیل نشد. طبق آمارهای بانک مرکزی، در مجموع در دوره ۸ ساله دولت گذشته، میزان سرمایهگذاری در اقتصاد ایران به قیمتهای ثابت، 30.6 درصد کاهش یافته است. کاهش تشکیل سرمایه در اقتصاد به معنای کاهش پتانسیل افزایش تولید ناخالص داخلی، کاهش ظرفیت در رشد درآمد سرانه و رفاه و کاهش ظرفیت اشتغال است. برای کشوری در حال توسعه، رشد تشکیل سرمایه امری حیاتی است و کاهش این شاخص بیانگر کند شدن سرعت توسعه در یک اقتصاد است.
با این حال دولت سیزدهم از همان ابتدای آغاز به کار خود برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اقدامات خوبی را انجام داد و میزان صدور مجوزها در طول یک سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
ارسال به دوستان
اخبار
صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به 1.5 میلیون بشکه در روز رسید
طبق اظهارات وزیر نفت و بر اساس آمار اوپک، در ماه گذشته میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از یک به بیش از 1.5 میلیون بشکه در روز رسیده است.
جواد اوجی، وزیر نفت پس از جلسه هیات دولت در هفته گذشته، بخشی دیگر از موفقیتهای بازارسازی نفت را مطرح کرد و گفت: در حال حاضر در کانال تولید ۳ میلیون بشکه نفت قرار داریم. ظرفیت تولید نفت سبک ما روزانه ۲۰۰ هزار بشکه افزایش پیدا کرده است. افزایش تولید نفت ایران در ماه گذشته، با توجه به ثابت باقی ماندن توان عملیاتی پالایشگاههای ایران به معنای افزایش صادرات نفت کشور است. طبق آخرین گزارش اوپک، توان عملیاتی پالایشگاههای نفت ایران حدود 1.7 میلیون بشکه در روز است. در نتیجه با کسر این عدد از میزان تولید نفت ایران، رقم فروش نفت 1.3 میلیون بشکه در روز محاسبه میشود. پیشتر وزیر نفت عنوان کرده بود که صادرات میعانات گازی ایران به عدد روزانه 200 الی 250 هزار بشکه در روز رسیده است. بدین ترتیب طبق اظهارات وزیر نفت و آمار اوپک، در ماه گذشته میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از یک به بیش از 1.5 میلیون بشکه در روز رسیده است. این افزایش صادرات نفت ایران در حالی رقم خورده که در 6 ماه گذشته دولت بایدن با اعمال دقیقترین تحریمها بر شبکه فروش نفت ایران به دنبال کاهش آن بوده ولی طبق آمار در تحقق این هدف ناکام مانده است.
***
عرضه ٢ هزار دستگاه پژو ۲۰۷ در بورس کالا
بورس کالا فردا (۴ دیماه) میزبان عرضه ۲ هزار دستگاه خودروی پژو ۲۰۷ دستی سفید با قیمت پایه ۱۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. درصد پیشپرداخت سفارش خرید در این عرضه ۱۰۰ درصد و تاریخ تحویل ۲۰ اسفند است.
هر کد ملی (خریداران حقیقی) تنها مجاز به ثبت سفارش روی یکی از کدهای عرضه شده در تاریخ عرضه و تنها برای یک دستگاه خودرو بوده و خریداران باید شرایط سنی ۱۸ سال تمام را داشته باشند و اشخاصی که در عرضههای قبلی موفق به خرید خودرو شدهاند امکان ثبت سفارش ندارند.
خریداران جهت ادامه مراحل خرید باید همزمان با تسویه در بورس کالا (حداکثر تا پایان مهلت مجاز تسویه در بورس) با مراجعه به آدرس esale.ikco.ir اقدام به ایجاد و تکمیل پروفایل شخصی کرده و در زمان مقرر که طی پیامک (تکمیل وجه هزینههای متعلقات قانونی) اطلاعرسانی میشود، علاوه بر انتخاب یکی از نمایندگیهای مجاز، بیمهگر مورد نظر خود را در سایت انتخاب و نسبت به واریز وجه هزینههای جانبی اقدام کنند. هزینههای جانبی شامل بیمه و شمارهگذاری و هزینه ثابت جمعا به مبلغ ۴ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۳۱۰ تومان به علاوه ۱۳ درصد بابت مالیات و عوارض قانونی که بر اساس مبلغ معامله محاسبه و توسط خریدار باید پرداخت شود، است.
بدیهی است در صورت عدم واریز هزینههای فوق حداکثر تا ۵ روز تقویمی پس از ارسال پیامک (تکمیل وجه متعلقات قانونی) به نسبت زمان تاخیر خریدار در واریز وجوه تکمیلی زمان تحویل خودرو تغییر خواهد کرد.
***
مصرف گاز را 30 درصد کاهش دهید قبض گازتان رایگان میشود
وزیر نفت گفت: مشترکان گاز به ازای هر یک درصد کاهش مصرف ۳ درصد تخفیف میگیرند. یعنی اگر مشترکی نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش مصرف داشته باشد تقریبا تعرفه گاز این مشترک رایگان میشود. جواد اوجی گفت: متاسفانه مصرف گاز به نزدیک 580 میلیون متر مکعب رسیده است و نسبت به سال گذشته در بخش خانگی 60 میلیون متر مکعب، یعنی معادل ۲ پالایشگاه پارس جنوبی افزایش مصرف داشتهایم و از مردم عزیز میخواهیم در مصرف گاز خود را بهینه کنند. وی افزود: بازدیدی سرزده از مرکز راهبری در بحث توزیع و عرضه گاز و مصارف در سراسر کشور داشتیم و با سکوهای پارس جنوبی و پالایشگاههایی که در پارس جنوبی هستند ارتباط گرفتیم که روزانه 705 میلیون متر مکعب یعنی حدود 70 تا 80 درصد گاز کشور از این حوزه برداشت میشود. اوجی ادامه داد: با تدابیری که از قبل دیده شده بود تعمیرات اساسی در حوزه پالایشگاهها، سکوهای فاز پارس جنوبی، خطوط انتقال و ایستگاههای تقویت فشار انجام شده و آمادگی صددرصدی را در بحث عرضه و تولید گاز داریم. وزیر نفت گفت: مشترکان میتوانند دمای داخل خانه یا محل کار خود را روی 18 تا 22 درجه تنظیم و با استفاده از لباس گرم در خانه به کاهش مصرف گاز کمک کنند. وی ادامه داد: در محیط کار یا منزل فضاهایی که استفاده نمیشود میتوان با خاموش کردن سیستم گرمایشی به کاهش مصرف گاز کمک کرد.
***
قیمت نفت بالا رفت
قیمت نفت در معاملات دیروز -جمعه- تحت تاثیر انتظارات برای کاهش عرضه نفت روسیه، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت. بهای معاملات نفت برنت با ۶۶ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۸۱ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۸ سنت معادل یک درصد افزایش، به ۷۸ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز پنجشنبه با یک دلار و ۲۲ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با ۸۰ سنت کاهش، بسته شده بود. هر ۲ شاخص در مسیر ثبت دومین رشد هفتگی هستند. بهای نفت برنت از ابتدای هفته جاری تاکنون 3.3 درصد و شاخص نفت آمریکا 5.4 درصد رشد داشته است.
طبق اظهارات معاملهگران و محاسبات رویترز، صادرات نفت روسیه از دریای بالتیک در پی اجرای تحریم اتحادیه اروپایی و مکانیزم سقف قیمت، ممکن است در دسامبر نسبت به نوامبر، به میزان ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
یک رسانه روسی روز جمعه به نقل از الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه نوشت: روسیه در واکنش به مکانیزم سقف قیمت غربی برای نفت و فرآوردههای نفتی این کشور، فروش به کشورهایی را که از این مکانیزم حمایت میکنند متوقف میکند و ممکن است تولیدش را اوایل سال ۲۰۲۳ به میزان ۵ تا ۷ درصد کاهش دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|